barnedåpen: kakebordet

God morgen! Først må jeg bare si tusen takk for alle lykkeønskinger i går, det betyr så mye for meg – dere er jo så gode  Vi hadde en helt fantastisk dag som vi vil minnes for alltid, og det er jo nettopp det som er meningen. Skulle ønske jeg husket min egen dåpsdag slik at jeg med hundre prosent sikkerhet visste at Nelia vil huske sin, men vi har tatt utrolig mange bilder og i tillegg filmet masse, så vi får sørge for at hun husker den når hun kan. Dagen var i hvert fall vellykket og det er så gøy å gjennomføre det man har jobbet med så lenge, jeg har storkost meg i denne planleggingsprosessen og gleder meg allerde til neste prosjekt. Kjenner at jeg lett kunne jobbet med slike ting hele tiden, det er jo så gøy! Jeg tror Nelia storkoste seg i går også, for hun var så blid og fornøyd hele tiden, og også nesten våken hele dagen. Vi hadde med stokke tripp trapp-stolen til henne, så hun satt mellom oss under middagen, og det var så koselig.

___________________________________________________________________________________________________________

kakebord

_DSC9055

Vi hadde flinke Benny på besøk fra Sverige i går, han tok bilder fra kirken og fra festen, men jeg får ikke disse bildene oversendt før i morgen, så i mellomtiden viser jeg dere noen bilder jeg tok av kakebordet. Jeg må bare si tusen takk til Villa Perlesukker og dyktige Anne Brith som oppfylte drømmen min om denne kaken! Fy søren, jeg er så imponert over at hun i det hele tatt fikk det til! Og ikke bare kaken, men alt det andre også. Vi fikk så mye skryt for kakebordet, og jeg må bare sende all rosen videre til henne, for dette var magisk! Ikke bare så det lekkert ut, men smakene var deretter, spesielt de franske makronene fikk bein å gå på. Så gode!

DSC05721kake kopiDSC05697DSC05689DSC05729DSC05686DSC05731DSC05725DSC05693DSC05711DSC05708DSC05751DSC05753DSC05758DSC05704

Vi serverte vaniljecookies med sitronglasur formet som baby-bodyer og rangler, sjokoladekake med sjokoladeganash formet som en karusell, fortune cookies dyppet i bringebærsjokolade med ordtak vi selv hadde valgt ut, franske makroner med bringebærsmak, franske makroner med sitronsmak og vaniljecupcakes med bringebærglasur og bringebær. Kjenner jeg er mett på søtsaker for evig tid, for når du først starter å spise noe som er så godt, er det vanskelig å stoppe.

___________________________________________________________________________________________________________

info om pyntetingene

Fatene er det i hovedsak Anne Brith som stod for, bortsett fra de to sølvfatene i front, de er fra lokalene vi leide. Vi har faktisk et slikt etasjefat her hjemme selv, så det vet jeg er fra Kremmerhuset. Alle trykksakene er fra kortshop.no, bildene har jeg fremkalt selv i fotobutikk og rammene er fra Åhlens. Pompomsene er fra etsy.com og butikken pomtree, det samme er de andre puffy ballene – tissue pompoms. Disse kommer flatpakket, så de må du dra ut selv. Et lite prosjekt, men de blir jo så fine! Hos pomtree kan du selv velge hvilken farge du ønsker på de forskjellige tingene du bestiller, så jeg bestilte ivory, to forskjellige rosafarger og i mint for å matche resten av temaet. Vimplene er også fra etsy.com og butikken allthetrimmingsuk. Marilu er utrolig dyktig og syr for det meste det du ønsker, hun sydde til og med en vimpelrekke med Nelias dåp 06. 04 – 2014 på, men det skal jeg vise dere senere. Så ja, alt er mulig med andre ord. Denne gangen betalte jeg ganske dyr toll etc. på det meste fra etsy, så bare vær oppmerksom på det om du skal bestille noe derfra.

Så hva synes du? Jeg gleder meg allerede til å starte med fotoalbumet fra den store dagen og til å vise dere flere bilder. Nå skal vi på babysvømming, er så spent på hvordan Nelia vil like det 🙂 Vi sees senere, ha en nydelig start på uken så lenge!

296 kommentarer

 1. Flott det kakebordet, fine farger som passer våren 🙂 De fortune cookisene var søte og koselige.

 2. Folk er livredde for å ikke få trøkt i seg nok dritt! Vakkert kakebord♥

 3. Utrolig fint arbeid du har gjort med dåpen. Du har utført hver minste detalj med intensjon om at Nelia skulle få en fin og minnerik dag. Det er det aller viktigste!

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 4. Ingvild

  For et vakkert kakebord 🙂 Nydelige detaljer 🙂 Skal selv arrangere dåp i juni og her var det mange gode ideer å hente!

 5. Så flott det så ut!

  Jeg leser kommentarene,i alle fall noen, med fascinasjon. Jeg vet endel av mine slektninger hadde blitt himmelfallet over ikke å få en svær bløtkake 😉 og jeg hadde vært sjeleglad over å slippe! Det så smashing ut, og jeg tenker som så at man kjenner selv sine nærmeste best!

  Det høres ut som dere hadde en flott dag, både det lille du har skrevet om selve dåpen og om selskapet etterpå. Kos deg med storesøster noen dager nå!

  Klem:-)

  1. Hver sin smak 🙂 Klem til deg også!

 6. Gratulerer så mye med dåpen til vakre Nelia <3
  Synes du er så tøff som tør å kjøre din egen stil, og legge ned så mye arbeid og tid i noe, bare fordi DU liker det, og DU er fornøyd med det 🙂
  Jeg ser at det er veldig mange som reagerer på kakebordet, og unnskylder kritiseringen med at du spurte hva vi synes. Virker som om folk ikke vet forskjellen på å si sin mening, og å kritisere 🙁
  For min del synes jeg kakebordet ditt var NYDELIG, og omtrent slik jeg så får meg at det kom til å se ut, med tanke på alle "sneakpeak'ene" du har lagt ut 🙂 Vi har veldig lik smak! 😀 Men jeg vet ikke om jeg hadde klart å få til noe så vakkert… En ting er jo å planlegge noe, en annen ting er å faktisk gjennomføre det. Er så imponert over at du får til så utrolig mye, du er en enorm inspirasjon!
  Fortsett å være deg, du er så utrolig herlig!!! <3

  Forresten, jeg leste en artikkel i dag om det å være seg selv, og gjøre det man er kalt til, fremfor å prøve å være noe som andre vil at man skal være. Synes bare det passer så godt til deg, for du er virkelig deg selv, og det til tross for all kritikken du får! 🙂 (Link her, om du skulle være interessert: http://brettshoemaker.me/2014/04/06/the-world-needs-you/)
  Håper du får en herlig uke!! Stor klem fra meg <3

  1. Tusen takk for linken, skal lese etterpå 🙂

 7. Som brud i høst synes jeg dette kakebordet er veldig lekkert og inspirerende!
  Vi skal ha markroner i «våre farger» og har bestillt en skikkelig lekker kake i tre etasjer med håndlagde blomster og har fått en spesiallaget kaketopp fra England.
  Overdrevet og gjennomført?
  Hell yeah og so what?

  1. Helt enig 😀

 8. Kjempe fint kakebord og pynt. Imponerende gjennomført ned til den minste detalj, og den karusellkaken er jo bare helt sinnsyk!!! (hvordan klarte dere å skjære opp den?) Tydelig å se at det ligger mye omtanke og planlegging bak dette arrangementet! Selv valgte vi å ha dåpsfest for våre barn hjemme i vårt eget hus (trangt, men koselig), med koldtbord og kaker som forskjellige folk i familien hadde laget. For oss ble det akkurat så formelt-uformelt som vi ønsket, med et veldig personlig preg og på en måte der alle som ønsket å bidra fikk mulighet til det. Selv synes jeg at et slikt opplegg som det dere har valgt – med leie av lokale, catering, fotograf, proffe kaker, trykksaker osv. blir litt for «voldsomt» og kostbart etter min smak, men har man råd og lyst så er jo det viktigste at man gjør det slik som man selv synes er best 🙂

  1. Var litt fundering over det i starten, men fikk det til tilslutt 😉 Helt enig i den siste delen av kommentaren din, viktigste er at man liker det selv og at barnet har en fin dag 🙂

 9. Arg. På grunn av deg og denne bloggen har jeg ikke tenkt på noe annet enn kaker i hele dag. MÅ ha makroner snart. Fint kakebord, nesten synd å sette tenna i «hovedkaken», ligger nok en del arbeid bak den 🙂 Kan jeg spørre om pris på kaka?

  1. Haha 😀 Jeg har ikke prisen for kaken, da man betaler for hele bordet samlet 🙂

   1. solveig

    Under her står det at kaken kostet 4500 og stykkpris for resten.

   2. Stemmer det 🙂

 10. Vil bare minne folk om at det dør mennesker i sult, krig og frost hver dag, og her bryter nesten tredje verdenskrig ut over et kakebord.. perspektiv, værsåsnill?

 11. kathrine

  Som pynt var dette bordet lekkert – uten tvil! Det skal du ha all ære for. Som kakebord, så er det ikke i nærheten av hva et kakebord skal være. Et kakebord skal romme alle kjærligheten bestemødre, oldemor, mormor og mamma har lagt ned i å bake kaker de vet at familien elsker. De kakene ingen baker like bra som dem, men som alle elsker. Dagen etter dåpen skal alle kune spise kake til frokost om de vil og alle som vil skal kunne få med seg litt hjem fordi de bare elsker mormors kake og det er lenge siden de smakte den sist. Et kakebord skal inneholde noe alle liker, tåler og har savnet. Et kakebord er for de aller fleste mer enn noe pent å se på. Det er følelser, samhold, historie og familietilhørighet.

  1. Jeg tror vi har et litt ulikt forhold til kakebordet 😀 Men for all del, det høres koselig ut og har absolutt sin sjarm det også 🙂

   1. Lene S

    Du som kallerr deg kristen burde kanskje vært mer opptatt av det kathrine skriver om enn det materalistiske. Men for deg er det tydeligvis penger som er i fokus.

   2. det ene utelukker ikke det andre. jeg er så glad for at jeg har lært at jeg aldri skal forhåndsdømme andre, slik som du gjør. du kjenner ikke meg, og det at du kan kaste ut slike beskyldninger er ikke noe annet enn veldig trist.

   3. Bra svart Caroline 🙂

 12. Kjempe fin kake, yummmyyyyyy 😀
  Hvor mye betalte du for en sånn?

 13. Hvor mye betalte du for et sånt kakebord?

  1. kaken kostet 4500,- , og så er det stykkpris for alt annet 🙂

   1. Marthe

    4500,- kun for dåpskaka? 😮

   2. Oi hjelpes. Det er nok den dyreste kaken jeg har hørt om:p

 14. Hvor mange gjester var dere? Og hva annet ble servert? Det er vell ett evig spørsmål det der, hvor mye mat man skal ha, så det er kjekt å høre andres erfaringer. 🙂

  1. Vi var 30 stykk totalt, og serverte en to-retters før kakebordet 🙂

 15. Isabelle

  Herlighet, TENK at dere var gale nok til å ha et utradisjonelt kakebord i dåpen til DERES datter. AT det går an! Fysj og fy, dette er virkelig noe å lage rabalder for – STAKKARS gjestene deres som IKKE fikk smake på bløtkake, marsipankake, verdens beste, ostekake og hele pakka. De har jo sikkert ikke smakt det før……

  Jeg blir helt matt av hva folk får seg til å kommentere. Syns det var et nydelig kakebord! Jeg er og vant med overloads med kaker i dåp og konfirmasjoner, men jeg syns dette var superflott uansett hva mine «kakebordpreferanser» er. Det er jo alltid så masse som kastes uansett!

  Nei, vet du hva, Caroline? Jeg tror faktisk at hvis dere hadde hatt et kakebord med overdrevent mye kaker, så ville du fått pekefingeren for det også. «Hadde dere virkelig SÅ mange kaker?» «For et sløseri, så mye må jo kastes». «Dåpen handler ikke om flest mulig kaker, men barnet». Satt på spissen, så klart, men folk finner ting å pirke på uansett.

  Håper og tror dere hadde en fantastisk dag – jenta deres er bare noe av det vakreste jeg har sett i hele mitt liv 🙂

 16. Min helt ærlige mening? Stusselig. Liker best kakebord bugnende av ulike slag. Og om man ikke vil ha for mye kake, ville jeg iallefall valgt et par «vanlig» kaker». Ser du flere ganger har spurt hva en «vanlig» kake er. Jeg tenker da feks på en ostekake med gelelokk og friske bær – søte og syrlige smaker som utfyller hverandre. Makroner og cupcakes smaker som regel bare sukker. Når det kommer til stylingen synes jeg ikke det var særlig kreativt. Er jo copy-paste fra et gjennomsnittlig amerikansk babyshower..

  1. Synes makroner smaker fantastisk 🙂

 17. Charlotte

  Haters gonna hate. Haha.

  Synes du er flott Caroline! Det er flott at vi lever i et land hvor vi kan gjøre det vi vil på vår egen måte, men det skal kritiseres. Selvfølgelig.
  Uansett hva vi gjør, kommer noen til å kritisere og misslike det. De kommer til å slenge rundt med sine meninger, i den tro at det vil påvirke oss. Kakebordet ser fantastisk ut! Om man vil ha tradisjonelle kaker, så gjør man det, men man skal da ikke prakke det på andre. Hvor mye man bruker av sine egne penger, er helt opp til en selv. Man skal da ikke trenge å kritiseres for hver bidige ting man gjør? Man skal kunne gjøre det man vil, så lenge det ikke skader andre.

  Så..stå på! Følger det fast, noe jeg skal fortsette med!

  1. Takk for hygglig kommentar 🙂

 18. Vanvidd å betale så mye for så lite (hva gjorde dere egentlig på alle de planleggingsmøtene?), men det var unektelig svært feminint og delikat. Håper at ingen ikke savnet de tradisjonelle kakene, du skal hvert fall ha for å være original. Kakemangel til tross, det viktigste er vel at dåpsbarn og verter er fornøyde. Og Nelia så hvert fall ut som en vakker drøm.

  1. Kakemangel? Det var ingen kakemangel 🙂 Faktisk var alle svært fornøyde, og roste kakebordet.

   1. Selvfølgelig er det ingen som sier sin EGENTLIGE mening om dette kakebordet 😉
    Fine kaker altså, men stusselig. Ikke så det noe godt ut heller..

   2. «Ikke så det noe godt ut heller..»

    Det er så tåpelig å skrive det… Folk altså, skulle tro enkelte ikke var forsøkt oppdratt en gang 😀 Jeg synes det så nydelig ut, akkurat som 90% av resten av kommentarfeltet. Heller dette enn et harry overfyllt kakebord.

 19. For noen nydelige dekorasjoner du hadde! Du har virkelig en fantastisk smak! Kakebordet var også kjempeflott. Jeg syntes virkelig det er tragisk at folk er oppdratt så dårlig at de kan kommentere så stygge ting her. Det er viktig å lage dåpen til sit eget. Ellers blir hele greia upersonlig, og en kan lett se at sjela ikke ligger i det.

  Så vær så snill alle sammen, lær å ha respekt for hverandre. At Caroline har lagt så mye arbeid i denne middagen gjør at hun ikke fortjener annet en ros!

  1. Tusen takk 🙂

 20. Kære Karoline,
  For et vakkert bordopsætning! Så nydeligt! Har du selv lavet de små illustrationer på bordkort/menuen?
  Venlige hilsener, Silje

  1. Tusen takk 🙂 Det er kortshop.no som har laget illustrasjonene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *