oppskrift-onsdag: laksesalat

DSC00435

Når været er på sitt beste, akkurat som nå, får jeg alltid lyst på fargerike salater som kan nytes på terrassen med kroppen inntullet i tykke gensere og pledd. Våren gjør noe med meg, og bare tanken på at vi for hver dag er nærmere og nærmere sommer, grønt gress og lysere tider gir meg inspirasjon til absolutt alt jeg skal gjøre. I dag har jeg laget laksesalat til middag, og oppskriften fant jeg hos tine.no. Smakene er vårlige, friske og gode og alt dette sammen utgjør en mektig salat.

___________________________________________________________________________________________________________

laksesalat med honningyoghurt til 2 

♥ 400 g salmalaks ♥ 2 pakker friske bjørnebær  1 eple  150 g blandete, grønne salatblader ♥ 1 liten pose sukkererter  1 avocado  4 vårløk  1 neve ristede solsikkekjerner  saften av 1 sitron  1 dl olivenolje

11

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og legg salmalaksen i vannet. Kok videre med laksen i vannet i rundt 2 minutter og ikke mer, det er viktig at fisken ikke blir tørr. Hell av vannet og la laksen avkjøle seg mens den renner godt av seg.

DSC00400

2

Ha salaten i en stor bolle og skjær opp både avokado og eple i biter. Finhakk vårløken og rist solsikkefrøene i en varm, tørr panne til de blir gylne. Ha alt i salatbollen, hell over en blanding av sitronsaft, salt, pepper og olje etter målene i ingredienselisten.

Ha salaten i serveringsklare boller og legg over fisk, strø over ristede solsikkefrø og server med honningyoghurt ved siden av. Den lager du ved å blande sammen

 1 beger gresk yoghurt  2 ss. honning

DSC00428DSC00446

___________________________________________________________________________________________________________

 – håper det smaker – 

32 kommentarer

 1. Jeg forstår at du gjennom samarbeidet med godfisk «må» skrive om fisk, men kanskje du kunne brukt muligheten til å inspirere oss på fisk som er «mindre vanlig» i de norske hjem? Laks og torsk er jo relativt velkjente og trygge å tilberede, men hva med piggvar, kveite, klippfisk, skrei osv? Det hadde virkelig vært inspirerende hvis du forsøkte å få til noen oppskrifter med dette også 🙂

  1. Dette innlegget har ingenting med godfisk.no å gjøre 🙂 Innleggene med godfisk.ni vil bli merket, i tillegg vil råvarene der variere med kampanjene de har. Så det er nok der muligheten til å teste ut litt nye fiskesorter ligger.

   1. Åh, my mistake. Forstod det tidligere som at oppskrifts-onsdagene fremover skulle være i samarbeid med godfisk, men da har jeg misforstått. Gleder meg til litt nye fiskesorter også 🙂

   2. Neida, er bare når de har kampanjer gående 🙂

 2. Jag som precis tog upp lax, detta blir middagen idag! Tack för tipset 🙂

 3. Dette så fantastisk godt ut.mog jeg er egentlig ikke så glad i fisk.

 4. Hei. Sitter på Esty og søker på kjoler, og så dukker du opp
  https://www.etsy.com/listing/176315789/cheap-custom-made-a-line-sweetheart?ref=sr_gallery_4&sref=sr_dfa9d5d3bb9e43a03c9bd3689fbf20efa510e123dfff0ba2bf0b38f6263cdeba_1395245579_14818785_dress&sref2=MTc2MzE1Nzg5%3AZHJlc3M.%3AMTQ4MTg3ODU.%3AZHJlc3Nlcw..%3AdzM.%3AMTM5NTI0NTU3OQ..%3AMjoxMzk1MjQ1NTc5OmhuUDZqMXJ1NnRpSXpmbVlsQzdTbXd0VFBEYUY6VWdIT0QyS1FmdVd5cG1rRVo5c0tSaVRBMW8waDplN2Q2ZmZmNDczZDU2N2E3MzgzN2I3YTZiYzZhYmQwYTZlMjdhNjQ0%3A9bc59e646fddeb2b806cd470deef95d7d3fc6cdd&ga_search_query=dresses&ga_ship_to=ZZ&ga_page=2&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery

  Er du klar over dette?
  Takk for fin blogg forresten 🙂

 5. Hei. Når jeg leser oppskriften på tine.no står det at den er med 500 gram fisk og til fire personer. Du har 400 gram fisk til 2 personer.. Dessuten har du mere dressing enn på tine oppskriften som er til 4 og mere honning i også. Har du bare fikset litt på oppskriften og prøvd deg fram? Det virker litt rart når du henviser til en ordinær oppskrift som sikkert er bearbeidet av kokk og prøvesmakt og i tillegg har gjort så rare endringer.

  1. 500 gram til fire personer er altfor lite etter vår smak, derfor brukte jeg 400 gram til to. Det samme gjelder dressingen.

   1. elisabeth h

    Godfisk.no sier selv på sine sider at man beregner i snitt 150-180 g fet fisk pr person som hovedrett(mer for mager fisk). Siden dette er en salat,og sikkert ikke i utgangspunktet tenkt som en middag,har de gått ned på mengden i oppskriften.når Caroline skriver det mer som et fullt måltid,er d helt riktig at 500g for fire er ALTFOR lite.Til en middag er det også mer vanlig med «kraftigere» grønnsaker som potet,gulrot osv, som «fyller» mer,så når denne typen ingredienser ikke er med i retten, som her, er det helt passe m 200 g pr person,for noen kanskje til og med litt mer.

   2. ..og allikevell anklager folk dere for å spise som fluer. Synes du er et godt forbilde når det kommer til kosthold – både at du viser sunne ting og at du kan nyte andre ting og. Og ikke minst at dere ikke er helt hysteriske på lavkarboen, selv om dere spiser etter konsptet:)

   3. Siw Irene

    Helt enig med deg Caroline. Vi bruker også 400g til 2 personer på laksen.

  2. Hehe, er mer fisk til to voksne mennesker, derav en toppidrettsutøver og en ammende mor , en rar endring? Er det en regel som sier at en ikke kan gjøre oppskrifter til sine egne hvis man ønsker mer av noe og mindre av noe annet? Denne ligger også under «lunsj og småretter» – hvis du skal bruke den til middag er det ganske naturlig å legge på litt… Men jeg er kanskje bare rar!

 6. Åh nam, det såg utrolig godt ut! Jeg skal ha torske-fileet idag, men kanskje jeg skal ha laks imorgen da 😀

 7. Denne oppskriften skal jeg prøve. Ser kjempegodt ut, elsker laks. Har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men spør allikevel? Når skal du lage et innlegg om dine hudpleieprodukter? Vet det er flere som har spurt, men du svarer aldri 🙂 Vet du bruker ZO skin health, og jeg er veldig spent på hva du synes. Kan du også skrive litt om hvilken solkrem du vil anbefale, da det trengs mer beskyttelse enn spf i hudkrem, nå når sola blir sterkere. Ha en super super dag videre 🙂

 8. Hei!

  Jeg har i det siste lest en del om norsk oppdrettslaks som tyder på at det kan være mindre sunt enn vill fisk, og noen mener t.o.m. skadelig i store mengder, pga dårlig fôr og dårlige forhold. I tillegg tenkte jeg på sprøytemidler på frukt og grønt. Er dette noe du har tatt stilling til? Jeg lurer iog med at du er så sunn og virker svært bevisst i forhold til kosthold og trening, men kan ikke huske å ha lest noe om det på bloggen din! Selv spiser jeg laks, det er jo så godt! Men blir bekymret når jeg leser sånne ting. Klem fra fast leser.

  1. Det stemmer nok ikke 🙂 Oppdrettsfisk har både mindre miljøgifter enn villfisk, og mer omega-3. Sprøytemidler har jeg ikke spesielt god oversikt over :/

   1. Det som står i den artikkelen stemmer ikke :/ Ja, det har blitt mindre omega-3 etter at man begynte med vegetabilsk fór, men det er fortsatt mer omega-3 i oppdrettslaks enn i villaks.

    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-3010.2011.01941.x/abstract

    «Fillet fat of farmed salmon was about 12%, which is twice that found in wild salmon. The FA composition of the farmed salmon confirmed a substantial inclusion of vegetable oils in the feed, but the total amount of long chain n-3 FA present in the fillets of farmed salmon was higher than in the wild fish»

   2. Helene

    Å si at oppdrettslaks er sunnere enn vill fisk er kanskje litt arrogant, å si at det er omdiskutert er kanskje mer riktig?
    Jeg spiser masse salmalaks og har gitt barna rå laks fra de er ganske små (de elsker det), men blir selvsagt bekymret av å lese artikler som dette:
    https://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10117390
    Nå kjøper jeg økologisk laks når jeg får tak i det (altså ikke villlaks, men økologisk oppdrettslaks), og jeg tror det er viktig at vi som forbrukere sier fra at vi vil ha oppdrettslaks, men den må ikke inneholde miljøgifter.

   3. Så lenge det ikke finnes noen form for evidens for å hevde det motsatte, så synes jeg absolutt ikke at det er arrogant. Jeg har notert meg at det er enkeltpersoner som er ute å kritiserer oppdrettslaksen i media i ny og ne, men jeg har aldri sett disse legge frem noe som helst dokumentasjon som underbygger påstandene deres.

    Når det gjelder den linken du legger ved, så er det jo interessant å vite at den ene legen som uttaler seg der har lagt i strid med den lokale oppdrettsnæringen fordi hun mener de hemmer utsikten fra hytten hennes. Om du går inn på http://www.nifes.no, så kan du også lese at mengde miljøgifter i oppdrettslaks er mer enn halvert de siste 5-6 årene.

    Du vil nok aldri få oppdrettslaks helt fri for miljøgifter, det er umulig slik som verden er i dag. Men det er langt mer miljøgift i villaks, noe som også er ganske så logisk da disse får maten sin fra naturen.

 9. Kan hende jeg er skikkelig dum som spør, men hva er 150 g blandete? 🙂

 10. Hei 🙂

  Utrolig fin blogg du har. Er ikke lenge siden jeg begynte å følge deg, men nå er jeg innom daglig 🙂 du både inspirerer & motiverer. I tillegg er bloggen veldig fin å se på, sunne oppskrifter som jeg får lyst til å prøve, motiverende innlegg om trening, samt kosthold … Rett og slett en glede å lese bloggen din 🙂

  Ønsker deg lykke til videre!
  Hilsen Ingrid.

 11. Det så kjempe godt ut! Det må jeg prøve å lage i morgen, mannen elsker fisk så dette blir nok husmor poeng til meg;) Har du forresten vært på lindex og sett kolleksjonen til Kate Hudson? Utrolig mye fint, jeg brukte altfor mye penger på Lindex idag!;) Ha en fin kveld!

 12. Dette så nydelig ut Caroline, morsomt med litt annen smakskombinasjon enn jeg naturlig ville pønsket ut selv.

  Så et spm til innlegget du hadde om hvordan få sminken til å sitte. Ser det er flere inkl meg som lurte på hvilken foundation du bruker. Kan ikke se noe svar på det. Har du mulighet til å svare på det ville jeg blitt veldig takknemlig. Sitter og klør etter å bestille litt make up :).

 13. Tusen takk for inspirerende oppskrift <3

 14. Hei:) Salaten ser skikkelig god ut:) Jeg har et spørsmål: har du gått bort fra LCHF? Eller er det fordi du ammer? Bare nysgjerrig:) Spiser LCHF selv. Ha en flott dag:)

  1. Har ikke gått bort fra LCHF, nei. Denne oppskriften er jo veldig LCHF-vennlig 🙂

 15. Yvonne Cecilie

  WOW! Dette så godt ut, gleder meg til å prøve 🙂 Takk for inspirasjon! 🙂

 16. Hej,
  Hilsen herfra Danmark. Jeg nyder og bruge tid på at læse din Blog. og følger dig også på Instagram. Du er meget inspirerende. Da det ikke er hver dag jeg læser den, men ca. 2-3 gange om ugen kunne jeg godt savne om du havde et faneblad på din blog til alt det dejlige mad du laver, og viser. Så det vil være nemmere at finde og få et overblik over.
  Tak for god blog om Livet og dens herligheder <3
  Kærlig hilsen
  Stine Boisen

 17. Dette blir middag i morgen, gleder meg. Harnemelig mikset alt klart utenom laksen, og prrøvesmakte jo selvsagt. Erforeste. Så heldig at vi har villaks da mannen går på laksefiske om sommeren 🙂

 18. Caroline

  Hei 🙂
  Har min faste middags dag til tirsdag og laksesalaten står på menyen! Gleder meg så til å smake, den ser jo bare så herlig ut med alle de friske fargene! Får ekstra sommerglede av den 🙂
  Klem Caroline

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *