troikahjerter

Hei dere! Hvordan har ukestart vært? Nelia og jeg dro til Siri en tur tidligere og gikk godt over en time i solskinnet, det var så deilig! Spesielt når vinden avtok litt, for det var et par øyeblikk der jeg var redd for at den skulle ta oss med alle sammen. Jeg blir så glad i hjertet mitt når sola skinner og gleder meg så til sommeren for tiden. Har ikke kjent sol på kroppen på aldri så lenge, og solarium er ikke akkurat noe jeg har tid til å styre med lenger, så jeg tripper veldig etter en tur til varmere strøk. Nå er det bare et par uker til fotballsesongen kicker i gang og da kan vi sette en tykk strek over fridager, men sommerferie – det skal vi ha! Og selv om det bare blir én uke, skal det bli en vanvittig bra uke, vi bare vet ikke helt hvor vi skal ennå. Jeg tror vi lander på Hellas, der er det alltid så koselig og ikke altfor langt å reise for en uke heller. Jeg svimer helt av med tanke på Nelia i bikini *smelt*

hoved kopi

Uansett, jeg skal ikke skravle hull i hodet på dere selv om jeg gjerne har den egenskapen, men jeg tenkte å dele oppskriften på nesten sukkerfri troika, som i tilleg lages på 1-2-3! Det høres vel bra ut? Jeg skal ta meg en dusj nå, så blir det troikakos mens jeg pakker ut av kaoset fra helgen før det blir middag. En klar fordel ved å være voksen, her eksisterer i hvert fall ingen regler som sier middag før kos! Dessuten, dette er hverdagsgledepoeng. Minst 10!

___________________________________________________________________________________________________________

10 biter troika 

marsipan : ♥ 1 eggehvite ♥ 45 gram mandelel ♥ 30 gram sukrinmelis ♥ noen dråper mandelessens

DSC09565

slik gjør du: bland alle ingrediensene i en bakebolle og la deigen stå i noen minutter

gele: ♥ 1 dl. fun light bringebær ♥ 1 dl. vann ♥ 3 gelatinplater 

slik gjør du: kok opp saften. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i noen minutter før du klemmer av vannet og tilsetter dem til saftblandingen på komfyren. Rør godt. La geelen avkjøle seg før bruk, men ikke slik at den blir stiv.

Ha silikonformer klare og trykk marsipan i bunnen av det du ønsker å bruke. Jeg bruker hjerteformer fra panduro. Sett marsipanlaget i kjøleskapet i ca. 30 minutter og hell deretter geleblandingen over. La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer før du smelter sjokolade i vannbad og dypper troikabitene oppi. Så skal dette stivne, det er gjort på ca. 15 minutter, og så har du troika!

___________________________________________________________________________________________________________

– kos deg – 

118 kommentarer

 1. Mmm, disse fikk jeg lyst til å lage til årets påskeegg! 🙂
  Kan du tenke deg sånn ca holdbarhet på disse? Takk for oppskrift ^^

 2. Altså, jeg er norsk, men bor i Brasil og bikinier på småunger og babyer er HELT NORMALT. Det gjelder faktisk store deler av verden, inkludert USA. Blir sprø av nordmenn noen ganger! Typisk norsk å finne ut at noe så latterlig uvesentlig plutselig er uakseptabelt og derfor skal de klage på alle som gjør det… Ungene vil dessuten gå med det samme som mødrene sine – sånn er det bare. I tillegg er det utrolig skjønt med bikinier til de små. Jeg hadde selv en da jeg var et par år gammel. Husker jeg synes det var kjempestas 🙂 Ta på henne bikini du, så sjarmerer hun nok alle i senk! 🙂

  1. Cecilie

   Helt enig med deg Ina, det er jo bare et helt vanlig badeplagg. Jeg løp alltid rundt i bikini da jeg var liten, det var/ og er fortsatt helt normalt selv om du er barn eller voksen.

 3. De ser fantastiske ut, jeg elsker Troika. Smaker de som den du får kjøpt i butikken?

 4. Ser veldig godt ut 🙂 Er det 1 dl ferdig utblandet saft eller 1 dl rett fra flasken?

 5. Åååå tuusen takk for oppskrift! Troika er min favoritt sjokolade så denne skal testes ut!!:)

 6. Wohooo Bikini!! fy fader så my bezzerwizzers

 7. Skal så absolutt lage troikahjertene! Har ikke vert så flittig leser av bloggen din før, fikk tips av ei venninne om bloggen din og må si at jeg blir mer og mer glad i å gå inn å lese her hver dag:) Har nettopp fått påvist hvetemelallergi. Har sett at du har lagt ut noen fine oppskrifter på deiger og boller, hadde vert veldig fint om du hadde reposta noen av de, eller lagt ut mer oppskrifter på lettlaget mat uten hvetemel i!

  1. Og gratulere med datter! Hun er jo helt nydelig! 🙂

 8. oh lord!

  La nå dama være da, hun er ikke født bak en låvedør.
  Ta dere en troika og glem bikinien..

 9. Vakre lille Nelia ♡
  Ikke ta deg nær av bikini-kommentarene. Ikke alle som forstår at ikke alt er bokstavelig 🙂

  Lurte på om du kunne lage et innlegg med effektiv trening du gjør hjemme? Har kettlebell og dumbells, men kommer liksom ikke så langt 🙁

 10. Synnøve

  Hei!
  Sjekk ut Ocean Beach Club på Makrigialos, Kreta. Kjempeflott familiehotell, med en flott strand. (Og ikke et overturistifisert sted…godt å slippe å møte naboen når man er på ferie.)

  Ute etter bra standard på hotell? Irida Botique Hotel i Parga..skikkelige senger, og bad, sjelden vare i Hellas:p

  Personlig er Skopelos nært mitt hjerte som reisemål, men det passer unektelig bedre for folk uten barn..tipper mammapolitiet hadde klikka om Nelia ble stroppet fast på en scooter mens dere sjekker ut øya liksom:p

  Ha en fin kveld :))))

  1. Jordmora

   Enig med Synnøve her, har vært der og kunne «bosatt» meg der hihi:-) lengter tilbake bare jeg ser navnet, snufs.

 11. Kjerstin

  Ler litt her jeg sitter. Nelia i bikini- og folk går på. Haha…..men tanken er herlig da for en nybakt mor. Been there 🙂

  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klem 🙂

 12. HERREGUD ASS FOLK!! Ta dere en bolle..ja dere som leker mammapoliti! Dama har sikkert lest like mye, om ikke mer, om babyer og sol. Hun er jo verdensmester i planlegging og kontroll. Gå heøler og gi litt oppnerksomhet til deres egne unger, dere selv eller den som måtte fortjene det.

 13. Glemte et 😉 eller to i forrige kommentar, etter «dama…»blant annet 😉 Skulle virkelig ønske at du Caroline hadde latt være å sinpe omdette i ditt soste innlegg, ikke la besserwisserne terge deg. Jeg skjønner at det er snakk om det kjæreste du har i livet ditt og det er sårt, men husk at du har hjertet på rett plass og er en god mor samme hva andre måtte TRO <3

 14. Herlighet..prøver igjen: «si noe om dette i ditt sist innlegg». Uansett forget about the haters!!

 15. Står troika i kjøleskapet nå, glede meg til i morgen.
  Takk for oppskiften, søte du.

  Nelia i bikini, hoho- måtte bli «show» rundt akkurat den ja 😉

  Du, jeg lo så godt av den filmen mannen din la ut på Facebook- hahaha, for en herlig humor dere har sammen:D Vakre mennesker dere er altså.
  Klem

  1. Klem til deg også 🙂

 16. Hei,

  Dersom dere skal til Hellas kan jeg anbefale luksushotellet Mitsis Alila på Rhosdos/Faliraki. Fantastisk hotell (all inclusive) med flere kjempe gode restauranter (egen sushi restaurant bl.a.). Vi bestilte rom med eget basseng og det var helt fantastisk! Vi reiste gjennom Apollo.

  1. Takk for tips 🙂

 17. Christina

  Hvad er der gal med bikini til de små? Og hva er der gal med sko til de små?
  I Brasil hvor jeg (bl.a.) kommer fra er der mange små som går i bikini. Da Jehovas lille havde jeg også karneval bikini 🙂
  Jeg har en datter på 2 måneder og vil absolut købe bikini til hende! Sko har hun allerede over 15 par.
  Måske er du for Unorsk, Caroline, men bare vent, det kommer… Fex da jeg flyttede til Danmark i 90 tallet var det ikke normalt at få sig blow dry hos frisøren eller blive vokser og se hvordan det er i dag. Tror ikke det vil lykkes Norge at isolere sig fra omverden.

 18. Mammaplusslitttil

  Anbefaler Kreta når du reiser med små barn. Platanias har vi reist ofte til! Veldig koselig og her elsker de babyer og barn. skjønn unge, forresten<3. Blir sikker fin i bikini;))

 19. dere burde dra til øya Milos, lite turister – nesten bare greske kjærestepar. masse fin natur, rolig, lite uteliv, men mer tradisjonelle greskeaftener osv. Kjempe fint for familier 🙂 Lett å komme seg rundt. Vi storkoste oss der!

  Er nok ikke for bikini på barn, men alle tenker forskjellg og jeg tror du gjør det beste for din Nelia 🙂

  1. Hørtes koselig ut 🙂 Takk for tips!

 20. De så fantastisk gode ut 🙂 Tusen Takk for at du deler så mange gode tips med oss! Vet du ca hvor mange kalorier en bit inneholder? Ønsker deg en fin dag 🙂

 21. De så gode ut 🙂 På vanlig troika er der et lag til, nemlig trøffel… Har du noen oppskrift på sukkerfri trøffel jeg kan ha på som et ekstra lag? 😀
  Kanskje mine blir bedre enn dine 😉

 22. Takk for oppskriften på Troika-hjerter. De skal bakes til påske;)
  Vindens skygge er en av de beste bøkene jeg har lest! Kos deg med den fascinerende historien 🙂

 23. Enig i at Kreta er perfekt, var der i sommer med 2 åringen og det var ikke et minutt uten bading og kos.
  Ikke legg ut bikinibilde av lille frøkna nå da 😉 jeg ler.. Jeg synes ihvertfall at det var bedre å ha på ungen min badedrakt i syden enn å gå uten, da man aldri vet. Men man skal ikke tenke for mye på dette heller…

 24. Hvordan dyppet du dem i sjokolade, hva brukte du for å få gjevnt lag? 🙂 Så kjempe gode ut!

  1. Det lurer jeg på også! Forsøkte å lage de i dag, men klarte ikke få dreisen på den dyppe-greia. Det ble gode biter med marsipan og gele istedet, haha 🙂

 25. Hjelpe meg, dette ble bare rot da jeg skulle dyppe marsipan og gele i sjokoladen:p Jeg prøvde å tilsette litt kokosfett for at den skal bli litt mer rennende, men sjokoladen ble for varm, geleen smelta og marsipanen falt av!:p jeg brukte en firkantet form og skar bitene for hånd.

  Har du tips til hvordan sjokoladen kan bli jevn og ikke tjukk og klumpete?:) smelter det ikke med deg? :p

 26. Sjekk ut En Lefko på Mykonos hvis dere skal til Hellas – http://enlefko.com.gr/ Navnet betyr «det hvite» og lever virkelig opp til det. Fantastisk sted med ca 18 rom – drevet av en familie med to søstre som leder en god gjeng som skaper glede for sine gjester. Vi har vært der tre år på rad nå og reiser igjen til sommeren – bor på samme suiten, leier den samme gule mini’en og reiser til de samme strendene, og hilser på de samme fine menneskene som bor og jobber på øya. Barna våre var 2 og 4 første gang vi var på det hotellet og maser om å reise allerede i påsken 🙂 Ligger litt utenfor all ståket, men likevel nærme nok til at man er i byen på 7-8 minutter med bil.

  1. Takk for tips 🙂

 27. cecilie

  Hei. Kan jeg bruke vanilje essens istedetfor mande essens?:)

  1. Da blir det dårlig med marspiansmak, dessverre :/

 28. Cecilie

  Hvordan sjokolade bruker du?:)
  Da står det i kjøleakapet:) Jwg har trua:) lagde den middag oppskrifta med svin og hummus 🙂 NAM! Takk for supre tips på bloggen 🙂 når tenker du å begynne å introdusere mat for henne? Ha en gutt på fire mnd selv 🙂

 29. Hei 🙂
  De troikaene så alldeles fantastiske ut! Jeg har mtallergi som gjør at jeg må holde meg unna diverse matvarer, og troikaen er en av dem dessverre.. Troika som er min aler aller største favoritt, og gjett om det er vanskelig da jeg formelig er «sjokoman».. Så disse kom som sendt fra Himmelen, da jeg så dem her inne på bloggen din! 🙂
  Jeg forsøkte meg på disse i går kveld etter en lang dag med våropprydning her ute på gården. Vinteren og all snøen hadde jammen meg gjort mye dritt rundt her, men nå kommer det seg. Men troikaene mine ble ikke så bra.. Gelèen ville ikke beholde sjokoladen på seg, så den prellet av som vann på gåsa… Det ble noen svært så misserable troikaer, som absolutt ikke så ut som annet enn et realt takras.
  Kan du hjelpe meg med hva som kan ha gått galt? Jeg fulgte oppskriften din, men gelèen var så rar – den ble ikke ordentlig stiv slik som den pleier å være. Brukte One sin bringebærsaft uten sukker, og dobbel oppskrift ( jepp som sagt,- jeg eeelsker troika og skulle ha myyye!! 🙂 ).
  Håper på svar, for disse skulle jeg så svært gjerne ha fått til… 🙂
  Ha en ellers så strålende dag, og nyt turen til Hellas når fotballsesongen er over og dere endelig kan ta dere en uke sammen i varmen alle tre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *