oppskrift-onsdag: svinefilet med hummus

DSC08870

Hummus er utrolig godt, men det tok meg litt tid å finne ut hva jeg måtte gjøre for å få den kremete konsistensen jeg var på jakt etter. Hemmeligheten ligger i å bruke litt olje og å finne de rette kikertene, og derfor må jeg anbefale de fra eldorado. Disse er utrolig myke med en kjempegod, rund smak sammenlignet med mange andre varianter jeg har smakt på som fort blir for harde. Hummus fungerer som tilbehør til det meste, men til en svinefilet og en enkel salat gjør det prikken over i’en, dessuten er det laget på 1-2-3. Håper du vil la deg inspirere av dagens enkle måltid.

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

2 pakker kikerter  2 fedd hvitløk  1 lime  koriander  salt & pepper  olivenolje  500 g. svinefilet  fetaost  crispysalat  rødløk  cherrytomater

1 kopi

salat: skjær opp crispysalat og tilsett hakket rødløk, litt fetaost og cherrytomater. Salte og pepre litt og bland godt.

2 kopi

hummus: ha kikertene i en bolle og tilsett ønsket mengde koriander. Her er det snakk om hva du selv foretrekker, så det aller beste er å smake seg frem, men jeg bruker hele korianderplanten og lar det kun være igjen noen blader som kan brukes til kjøttet. Videre bruker jeg 1 ss. olje, saften av en hel lime og 2 fedd hvitløk. Bland alt godt sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Kjøttet krydres enkelt med salt, pepper og gjerne litt koriander for å ta opp smaken fra hummusen. Ha godt med smør i en stekepanne og stek det på ca. 2 minutter på hver side for å lage en stekeskorpe, deretter legger du det i en ildfast form og setter denne inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge det skal stå avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjøttet, så bruk gjerne et steketermometer. Hvis ikke kan du ta det ut etter ca. 25 minutter, da skal det være passe bra.

DSC08879

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

73 kommentarer

  1. HeI! Lurer på noe som ikke har så mye med dette innlegget å gjøre, men bruker du noen gang Delfia fett i matlagingen? Har hørt at det er lavkarbo, men at det likevel ikke er det beste fettet for kroppen?

  2. Så godt det ser ut! Har aldri prøvd å ha koriander i hummusen, men det skal jeg prøve 🙂
    Lurer litt på om hvor vidt det går å kombinere lavkarbo med et vegetarisk kosthold? Har blitt ganske interessert i lavkarbo etter å ha lest en del om det, men ettersom jeg også er vegetarianer virker det ikke så enkelt å gjennomføre.

  3. Pernille

    Hei! Hva spiser du før og etter trening? Har slitt med aneroxi i 3 år nå.. Men er lei av å bare være ben, så tenkte å bygge litt muskler så trenger noen råd på hva jeg kan spise 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *