oppskrift-onsdag: svinefilet med hummus

DSC08870

Hummus er utrolig godt, men det tok meg litt tid å finne ut hva jeg måtte gjøre for å få den kremete konsistensen jeg var på jakt etter. Hemmeligheten ligger i å bruke litt olje og å finne de rette kikertene, og derfor må jeg anbefale de fra eldorado. Disse er utrolig myke med en kjempegod, rund smak sammenlignet med mange andre varianter jeg har smakt på som fort blir for harde. Hummus fungerer som tilbehør til det meste, men til en svinefilet og en enkel salat gjør det prikken over i’en, dessuten er det laget på 1-2-3. Håper du vil la deg inspirere av dagens enkle måltid.

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

2 pakker kikerter  2 fedd hvitløk  1 lime  koriander  salt & pepper  olivenolje  500 g. svinefilet  fetaost  crispysalat  rødløk  cherrytomater

1 kopi

salat: skjær opp crispysalat og tilsett hakket rødløk, litt fetaost og cherrytomater. Salte og pepre litt og bland godt.

2 kopi

hummus: ha kikertene i en bolle og tilsett ønsket mengde koriander. Her er det snakk om hva du selv foretrekker, så det aller beste er å smake seg frem, men jeg bruker hele korianderplanten og lar det kun være igjen noen blader som kan brukes til kjøttet. Videre bruker jeg 1 ss. olje, saften av en hel lime og 2 fedd hvitløk. Bland alt godt sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Kjøttet krydres enkelt med salt, pepper og gjerne litt koriander for å ta opp smaken fra hummusen. Ha godt med smør i en stekepanne og stek det på ca. 2 minutter på hver side for å lage en stekeskorpe, deretter legger du det i en ildfast form og setter denne inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge det skal stå avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjøttet, så bruk gjerne et steketermometer. Hvis ikke kan du ta det ut etter ca. 25 minutter, da skal det være passe bra.

DSC08879

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

73 kommentarer

 1. Namnam, det såg godt ut!! Takk for tipset! 🙂

 2. Du mangler tahini (sesampure) i hummusen, det gjør kremet konsistens og riktig smak. 🙂

 3. Ingrid Marie

  Jeg bruker et par ss gresk yogurt i min hummus, da blir den veldig god og kremete. Pinjekjerner i er også å anbefale, gjør hummusen ekstra god på smak 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 4. Blev riktigt hungrig nu 🙂

 5. tusen takk for inspirasjon!

 6. julianne

  Åååå detta så helt nydelig ut!!! Da er dagens meny bestemt- tusen takk for masse gode oppskrifter og inspirasjon!
  Ha en flott dag med lille N 🙂

 7. Hei fotballfrue 🙂
  Jeg har et prosjekt i faget medie og informasjonskunnskap, tema jeg har er blogging – den femte statsmakt. Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg ved å svare på 2 spørsmål. Hvordan kan bloggen brukes til å formidle synspunkter i den offentlige debatten og i hvilken grad kan vi si at bloggerne har dagsordenmakt i det norske samfunnet i dag?
  Hadde satt stor pris på om du kunne ta deg tid til å svare på disse spørsmålene.
  Ha en fin dag videre 🙂

 8. Hei Caroline:) Dette har sånn sett ikke noe med dette innlegget å gjøre. Men ser du av og til bruker Sukrin melis. Hvordan smaker dette i forhold til ekte melis? Er det like søtt i smaken?

 9. Hei, hvilken olje? Jeg kløner veldig med olje, synes mange olje setter så bismak. Ha en fin dag:-)

  1. Kaldpresset olivenolje 🙂

 10. Åååå! Det så godt ut! Hummus er faktisk det beste jeg veit! 🙂

  Klem, Ingrid
  http://www.ingridholm.no

 11. Nam nam!
  Hummus er veldig godt, også bare på brødskiva 🙂

 12. Hei!:) Ser at du lager middager med løk og hvitløk. Spiser du dette selv nå når du ammer? Ammer selv og spiser ikke så variert itilfelle babyen skal få luft i magen..men har hørt spesielt at løk skal gi luft i magen.. Hva er din erfaring med dette?

  1. Har ikke merket at Nelia reagerer på noe av dette 🙂

   1. Kine H

    Mamma: Et lite tips er å bare prøve seg fram på hva barnet tåler og ikke. Helsesøstra sa til meg at man kunne holde seg unna de tingene man selv kan få luft i magen av; ulike typer kål, løk osv. Men jeg valgte å prøve meg fram, og snuppa mi reagerte ikke på noen ting. Jeg tenker at det er jo litt dumt å gå rundt å la være å spise ting bare for at babyen kaaanskje kan gå vondt i magen 😉 Når det gjelder hvitløk er det mange som sier at babyen faktisk liker det. Altså, at det kommer litt smak på melka 😉

 13. Victoria

  Fantastisk! Har lenge tenkt at det hadde vært gøy å kunne lage hummus selv, men trodde det var så vanskelig 🙂 takk for oppskrift 🙂

 14. Hei Caroline,
  Om du mikser alt, untatt koriander først. Deretter tilsetter du koriander og mikser i 1-2 min. Får du en gylden og gul hummus. Hummusen blir grønnaktig om du kjører koriander med alt det andre. Om du tilsetter litt tahini(sesam paste) blir den også myk og god 🙂
  Nydelige Bilder 🙂
  Ønsker deg en fin onsdag,
  Hilsen Victoria.

  1. Takk for tips 🙂

 15. Vad kul med recept på hummus! Älskar det men har aldrig gjort det själv. Nu ska det bli av!! 🙂 Kram!

 16. Hei! jeg skrev et spørsmål tildligere om hva du bruker til å tørke støv rundt om hjemme på overflater? Håper på svar på det 🙂

  1. Bruker bare en fuktig klut 🙂

 17. Prøv med 1 ts natron i hummusen også, da blir den SUPERfluffy og deilig! 🙂

 18. Elisabeth

  Du får vel tusen tips, men kan anbefale tahini i hummusen så blir det akkurat slik som man får den servert i Midtøsten 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 19. Hei. Er det restylane du bruker og hvor mye evt? Tar du sol ofte eller bruker du selvbruningsspray hele året? Hvor ofte?

 20. Er det noen spesiell grunn til at du ikke bruker Tahini i Hummusen? 🙂

 21. Hei kjære Caroline!

  Jeg trenger virkelig hjelp, for jeg er ute å kjøre nå! Mannen min som jeg har vært gift med i 2 mnd, har straks bursdag og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gi han i bursdagsgave eller planlegge for dagen/helgen. Han gir meg så utrolig mye hele tiden, og har alltid helt utrolige gaver på lager. Har prøvd å tenke ut alt! Har du noe forslag? Det må være spektakulært! Haha 😀

  Takk!

 22. Hei! Hvor stor er den ildfaste formen du brukte for å lage energibarer sånn ca.? Har sett i gjennom flere av bloggpostene for å se om størrelsen er nevnt, men har enda ikke klart å finne det ut. Håper på svar!:-) Klem

  1. Det beste er å kjøpe store silikonformer fra panduro, ildfast form var ingen suksess :/

 23. Ser «svin»gott ut! Toppen att du fortsätter med att inspirera till nya middagar! 🙂

 24. Ja det er det å ha oppi olje som gjør den myk og kjøre den lenge i mixeren. Hjemmelaget hummus er supergodt!

 25. Det så digg ut! Har du en mailadresse jeg kan nå deg på?

 26. Jeanette

  nam! Har alltid hatt lyst å smake hummus!

 27. Jeg bruker alltid tahin (sesamfrøkrem) når jeg lager hummus, jeg. Da blir den skikkelig fin og kremete 🙂 Mulig det er litt vanskelig å få tak i det utenfor Oslo da 🙂

  Men sånn ellers, hender det at dere spiser vegetarisk i ny og ne? Om du hadde lagt ut noen vegetarretter hadde i hvert fall denne jenta blitt superglad 😀

  1. Nei, det er det sjeldent vi gjør :/

   1. Du finner sikkert litt av det også Ia, hvis du leter i arkivet 🙂 f.eks gulrotsuppen: https://fotballfrue.no/2013/10/30/oppskrift-onsdag-gulrotsuppe-med-ingefaer/
    Jeg elsker å prøve nye oppskrifter, og blar ofte gjennom kategorien din, Caroline. Så siiiinnsykt mange herlige oppskrifter du legger ut! 😀 Flotte og delikate, alle som en 🙂 masse fin inspirasjon.
    Ha en fin dag 🙂

 28. Det så skikkelig godt ut! Bra middagstips for meg i kveld. Men, olivenolje er jo et must i hummus og kanskje ingen hemmelighet. Det samme med tahini. Anbefaler deg å lage det også:)

 29. Må bare nevne en ting med hummusen. Om man skal lage en riktig hummus, så skal man bruke sesampasta. Hvitlök, olje og sitron. Og litt salt. Min mann er fra Libanon og det er sånn de gjör det der. Ellers syns jeg bloggen din er kjempe fin. Og de kröllene i håret er jeg veldig misunnelig på. Kos deg videre i dag.

  1. Takk for tips 🙂

 30. DETTE så bare helt herlig ut!
  Jeg elsker jo svin og elsker ENDA mer hummus! Litt olje og MASSE hvitløk.

  Dine oppskrifter ser alltid veldig gode ut. .
  Men idag er det Herren som lager middag (vi bytter på annenhver dag) så jeg har blitt fortalt at det er hamburger som står på menyen idag.
  Det er egentlig helt greit. Helt greit at jeg slipper lage middag nuh 😉 hehe…

  Men kik ertene står klare i skapet, så det blir muligens hummus i morgen.

 31. Ingrid G

  J det var jo her jeg skulle skryte av middagen, og ikke i antrekkstråden! Men nå skryter jeg begge plasser. 😉 Middagen ser kjempegod ut, og du beskrev fremgangsmåten når man lager hummus veldig bra for evt nybegynnere. og som du sier, hemmeligheten til god konsistens ligger i oljen. (Og bittelitt i saltingen.) Jeg lager mye mat fra midtøsten, og hummus er vanlig her i huset. Det er nydelig og sunt. Jeg liker disse oppskriftene du legger ut hver onsdag. Jeg prøvde laksemiddagen her forleden, den ble kjempegod!

  1. Så bra å høre 🙂

 32. Det såg veldig godt ut 🙂

 33. Nam! Hummus ser jo bare så digg ut!! Og er passende til mye har jeg hørt. Har også lært at det er rikt på østrogen og kan derfor være et mega bra tilskudd for oss damer (det fikk jeg faktisk fra film 2 av Sex and the City, for oss ihuga fans av Carrie & co:)

  https://gtlivet.blogspot.no

 34. sara maria

  Så morsomt at du hadde laga Hummus i dag! 🙂 det laga eg i dag for første gang ever og blir ikkje siste gang! NAM! hadde det ilag med kyllingwok 🙂 Får prøve denne oppskrifta her til helga 🙂

 35. Hei! Er kikerter/hummus egentlig lavkarbo?

  1. Det kommer an på hvor strengt du spiser lavkarbo, men i teorien kan alle typer matvarer inngå i et lavkarbokosthold, handler bare om mengder.

 36. Jeg bare lurer på om du kaller dette din oppskrift og om du gjør det med alle oppskrifter du legger ut. For denne har jeg sett på blant annet matprat.no og andre oppskrifter du legger ut har jeg sett andre steder.

  1. Dette er jo ikke den samme oppskriften som på matprat? De gangene jeg kopierer en oppskrift, så linker jeg alltid.

 37. Mmm, dette så godt ut! Hummus er såå godt 😀

 38. Åh tack för tipset , det behövde jag!!

 39. Nam, dette må jeg prøve 🙂 Jeg må bare si at jeg satt kyllingen i halsen, når bildet av deg med den flotte frisyren dukket opp på facebook 😀 Gratulere så masse med ny frisyre, du ser smashiiiing ut <3

  1. Tusen takk 🙂

 40. Dette må jeg prøve en gang! Men akkurat nå lager jeg faktisk pizzaen din med røkelaks:) Det jeg lurer på er om denne kan fryses, med tanke på fisken mener jeg. Har du noen erfaringer med det?

  1. Du kan trygt fryse den 🙂

 41. Endelig onsdag og ny oppskrift! Har aldri smakt hummus før så da er det vel på tide? ;D Du ser fantastisk fin ut med den nye frisyren ♥ klem

  1. Tusen takk 🙂

 42. Dette spørsmålet har ingenting med dette innlegget å gjøre, men spør alikevel:)
  Jeg bladde meg igjennom skjønnhet kategorien din og så du skulle teste blush og primer fra gaya og jeg lurer da på om du syntes bushen fra gaya er bedre/finere enn the balm hot mama og om du syntes primeren fra gaya er bedre enn bodygraphy sin?

  1. De er ganske like, men prismessig ville jeg gått for the balm. Primeren til gaya synes jeg er litt bedre, men om den er verdt den store prisforskjellen er jeg usikker på.

   1. Skal du lage et innlegg på produktene fra gaya?

 43. Kristine

  Et lite tips til deg, siden du er saa flink til aa tipse oss om gode middager:
  Roasted Red Pepper Hummus Crusted Chicken.
  Langt navn, men verdens letteste oppskrift. En god roasted red pepper hummus smurt over et kyllingbrys (gjerne tynt/flatt), inn I ovnen i 15-20 min. alt etter hvor tykt brystet er, her i USA har jeg ovnen paa 475*F.
  En enkel hverdagsfavoritt her hos oss 🙂

 44. Å dette skal jeg prøve å lage! Elsker hummus, men kjøper det kun i butikken. Takk for tips!

 45. Pernille

  Hei! Hva spiser du før og etter styrketrening?

 46. Passer hummus til kylling? Har aldrig smakt hummus før, har så lyst å teste:P

 47. For ekstra god hummus må du bruke tahin (sesampaste) , det går du kjøpt i de fleste innvandrebutikker. Slik lages ekte hummus.

 48. Dette havnet på menyen vår idag, og det var fantastisk godt (og enkelt!). Mange gode, spennende smaker. Har aldri laga hummus selv, men den ble også bra. Takk for oppskrift 🙂

 49. Endelig lærte jeg å lage hummus! Var kjempegodt 🙂

 50. HeI! Lurer på noe som ikke har så mye med dette innlegget å gjøre, men bruker du noen gang Delfia fett i matlagingen? Har hørt at det er lavkarbo, men at det likevel ikke er det beste fettet for kroppen?

 51. Så godt det ser ut! Har aldri prøvd å ha koriander i hummusen, men det skal jeg prøve 🙂
  Lurer litt på om hvor vidt det går å kombinere lavkarbo med et vegetarisk kosthold? Har blitt ganske interessert i lavkarbo etter å ha lest en del om det, men ettersom jeg også er vegetarianer virker det ikke så enkelt å gjennomføre.

 52. Pernille

  Hei! Hva spiser du før og etter trening? Har slitt med aneroxi i 3 år nå.. Men er lei av å bare være ben, så tenkte å bygge litt muskler så trenger noen råd på hva jeg kan spise 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *