vår ukesmeny

Nå er det en stund siden jeg har delt ukesmenyen vår, så nå synes jeg det er på tide at jeg deler den igjen samtidig som jeg tenkte å komme med litt generelle tips til handlelisten. Jeg har jo flere ganger fortalt hvor tidsparende og smart vi synes det er å handle inn for absolutt hele uken en gang, da er vi ferdige med det og slipper å tenke dag for dag. Den store handledagen faller som regel på mandag, og selv om det er utrolig kjedelig å bruke en time eller to på matbutikken, er det verdt det – både for lommeboken og for tidsklemma. I tillegg, når det meste av handlingen foregår på en og samme dag, slipper du småturer innom nærbutikken nå og da, og dette sparer deg for mye ekstrakjøp som ofte er undøvendig og som kanskje havner i matvarekurven fordi øya vil ha mer enn magen når du er sulten. Så mitt tips nummer 1 til en mer effektiv hverdag, er uten tvil å kartlegge middagsuken allerede på søndag. Vi setter av litt tid til å planlegge sammen, deretter lager vi handleliste i shopshop-appen som synkroniserer med begge telefonene våre, og vips så ligger ukens must have-matvarer klare til å plukkes opp på butikken. Vi handler som regel sammen, det blir litt mindre kjedelig da. Jeg elsker å handle på tom mage for da er det så mye fristende og spennende, men det anbefales ikke for lommeboken 😉

ukesmeny.jpg

 sesampanert laks / kyllingsalat / tunfiskrøre-salat / gazpacho som hovedrett / østeninspirert seisuppe / hjemmelaget pizza med 4 oster / avocadosalat med strimlet svinekjøtt / energibarer 

___________________________________________________________________________________________________________

Vi handler som regel inn til 6 middager, så er lørdag åpen i tilfele vi vil ut og spise, skal bort, ha besøk eller lignende. Denne helgen skal vi til Sarpsborg, men jeg har satt opp hva vi i utgangspunktet kunne ha spist, så dere kan få litt inspirasjon 🙂 Videre handler vi alltid inn basisvarer, og for meg betyr dette varer som jeg synes det er viktig å ha i hus. For eksempel

♥ nok egg ♥ ingredienser til å bake lavkarbobrød eller å bare kjøpe noen lavkarbobrød så vi har nok til hele uken  frokostsalat  kaviarmix  sognemorr  gulost  blåmuggost  skinke  paprika  tomater  agurk vaskepulver  mørk sjokolade  kaffe

Er det inspirerende med slike ukeplaner for middag, eller er det bare kjedelig? Det er en del av dere som har etterlyst det, men det kan jo være greit å vite om dette er noe som gjelder flere enn ti, slik at jeg vet om dette er noe jeg kan gjøre annen hver uke, oftere eller ikke i det hele tatt 🙂

– ♥ – 

225 kommentarer

 1. Stemmer ja for mer ukemeny! Veldig artig og inspirerende 🙂

 2. Synes det er veldig bra at du deler sånne innlegg!! Selv om jeg ikke spiser lavkarbo er det veldig inspirerende lese!
  Og så synes jeg at dette innlegget var veldig bra, siden du hadde med bilder av retten ved siden av. Jeg synes at disse innleggene er kjedelige om du ikke har med bilde (som jeg har sett på andre blogger), men etter min mening var dette veldig bra :))

  1. Men kan du dele linken om avokado-salaten på nytt? Jeg får bare frem pizza oppskriften, og jeg tror du muligens har lagt ut feil.. Hehe, den så utrolig god ut! 🙂

   1. Supert at du deler. Så lett å følge oppskriftene du legger ut! Gleder mg til å teste laksen 🙂

 3. Jeg elsker (virkelig elsker!!!) at du lager sånne innlegg, får så mue inspirasjon fra matinnleggene dine, så dette er toppers 🙂 Det eneste ønske jeg har, er at du skriver fx 3 dl fløte i stedet for en halv boks fløte, kan du være så snill å gjøre dette fremover? (vet du gjør det noen ganger nå også, men ikke alltid). Grunnen er at det ville gjort det enkelere for oss som bor i utlandet, som ikke kan huske hvor mye en halv boks ditt og en hel boks datt er 🙂 Da er det lettere med konkrete mål 🙂 På forhånd tusen takk!! 🙂

  1. Skal gjøre det neste gang 🙂

 4. Hei:) kan du endre linken på menyen din slik at avocadosalaten med svin ikke er linket til pizzaen… Har så lyst til å lage den salaten…Klem

  1. Har linket til den nå 🙂

 5. Det är TOPPEN med såna inlägg, inspirerande när man själv tappat fantasin! Kram <3

 6. FAB!! Jeg sliter med hverdagsmaten, så for min lille familie på tre er dette helt perfekt! Keep it up; gjerne hver uke!!

 7. Kjempe flott med ukesmenyer!! æ e fan allerede!! Men linken som skulle føre til oppskrift på avocado salaten, fører til pizzaen. æ hadde så lyst på oppskriften til avocadosalaten. Kan du fikse d ?? har allerede lagra gazpacoen og pizza oppskriften under favoritter. så nu blir det spennende å prøve nye oppskrifter =)

 8. Christina

  Tusen takk for middagsinspirasjon! føler ofte at jeg går tom for ideer, og da hjelper det å få input på sunne og gode middager! håper du fortsetter med det!:D

 9. Kristine

  Tusen takk for alle middagsoppskriftene dine, Caroline. Flere av rettene dine smaker helt fantastisk. Før jeg begynte på lavkarbo, så var grønnsaker og fisk noe jeg mest spiste bare for å være sunn (og ikke synes smakte spesielt godt). Nå har jeg funnet ut at det finnes utrolig mye godt en kan lage ved å bruke fisk og grønnsaker:-) Jeg har både prøvd meg på fiskegratengen din, og på oppskriften laks med lime». Begge av deler er gjengangere her i huset og smaker himmelsk:-)

  1. Så koselig å høre 🙂

 10. Du er en inspirasjon både i matveien også du Caroline !ikke bare klær,hår,mote,meninger og ikke minst deg selv og hvilken god mor du er for kjøre nelia. Som ikke viser henne frem til hele verden, men at du beskytter henne

 11. Veldig inspirerende og utrolig kjekt! Så jaaa, fortsett gjerne med det:)

 12. Fantastiskt inlegg!! Det är väldigt inspirerande 🙂 Har du några tips på hur man går kjäresten med på detta? Han tycker att det är kjedelig å planlegga vad man ska spise… Hmm… har försökt det att man sparar tid å pengar, men det har inte hjälpt. Aja, jag tycker i alla fall at det är väldigt smart 🙂

 13. Enig med mange her -fortsett med slike innlegg, og post gjerne oftere også! 🙂 Jeg synes det er veldig inspirerende, og når jeg selv er lei av å lage mat, så er det perfekt å lese slike innlegg! Tommel opp! 🙂

 14. Elisabeth Brøndrup

  Ser såå godt ut!!

  Er noe feil med linkene, både linken til avocadosalaten og pizzaen går til pizzaen og jeg har såå lyst til å prøve den avocadosalaten…:)

 15. Ja, gjerne et sånt innlegg i uka!! Stå på Caroline, du gir så mye inspirasjon i hverdagen <3

 16. Nina Julianne

  Inspirerende, fortsett gjerne med dette 🙂
  Bare lurer, blir det igjen noe rester eller klarer dere å akkurat lage passende porsjoner slik at det blir akkurat nok til begge? Jeg ender som oftest opp med rester uansett hve jeg lager, arvet det å være redd for å lage for lite fra mormor tror jeg 😛

  1. Blir ofte litt rester, pleier å ta det til lunsj neste dag 🙂

 17. Veldig kjekt med inspirasjon 🙂

 18. ja til mer matinspirerte innlegg, elsker ukesmeny.

 19. Karoline

  Nå fikk jeg vann i munnen her jeg satt! Alle rettene så utrolig gode ut, fikk lyst til å prøve ut alt! Takk for inspirasjonen, som vanlig 🙂

 20. Tusen takk for mye inspirasjon:D er det lov å spørre hvor mye dere bruker på mat i måneden ca? skjønner hvis du ikke vil svare på det, men måtte bare spørre;)

  1. Vi pleier faktisk ikke å holde styr på det, så er litt usikker :/

 21. Hei Caroline!

  Håper du fortsetter med å legge ut ukesmeny. Du lager så mye godt, og det er veldig inspirerende! 🙂

  Ha en fin dag! 🙂

 22. Elin Tiller

  Hei.
  Håper inderlig du fortsetter med menyforslag, det er så inspirerende. I tillegg er det så flott å få lavkarbo-oppskrifter fra noen som har så lang erfaring som dere. Liker også at du tilpasser og modifiserer oppskrifter du kommer over. Nå håper jeg bare du snart kommer ut med en egen oppskriftsbok :).
  Takk for all inspirasjon !

 23. Fortsett med dette, veldig inspirerende!

 24. Veronica

  I en travel hverdag hvor det er lite rom for planlegging av middag er dette til stor inspirasjon! Bare å fortsette med det.
  Boken din er også gull verdt!

 25. njam yum yammi! jeg har allerede prøvd meg på flere av oppskriftene dine (ostefylt laks, sesampanert laks, hjemmelaget granola, blomkålsuppe, etc) og det er jo så godt!! de gangene jeg trenger inspirasjon bare søker jeg «oppskrift-onsdag» og velger noe fra deg 😉 tusen tusen takk! jeg elsker disse innleggene! ha en fin dag, kjære Caroline 🙂

  1. Koselig å høre 🙂

 26. Inspirerende! Jeg bruker alltid et hav av tid (som jeg ikke har) i butikken. Da er det veldig fint med en liste som denne 🙂 også liker jeg maten du legger ut oppskrifter på. Så det er jo et megapluss!

 27. Veldig fint med ukesmenyer! 🙂

  Har en liten utfordring til deg: vi er et par som bor sammen og bare har to stekeplater – ikke ovn, og ikke mikro (og spiser lavkarbo). Du har mange flotte oppskrifter som vi lar oss inspirere av. Kunne du tenke deg å finne på enda flere oppskrifter som ikke krever stekeovn, og ikke nødvendigvis er suppe eller salat? DET hadde vært supert 😀

  1. Hehe, skal se hva jeg får til 🙂

 28. Jeanette

  Lagde den sesampanerte laksen med tilbehør i dag, og det ble såååå godt. Ble rimelig regelmessig leser her for en stund siden, og har liksom ikke helt hengt meg på kommentargreiene, men MÅTTE bare gi deg skryt for denne her. Kunne sittet og spist deg her hele dagen! Og skal garantert lage det igjen. Takk for en flott blogg! 🙂

 29. Kjerstin

  Det var veldig inspirerende! Fortsett!!:))

 30. Hva heter appen dere bruker og hvordan ser logoen ut? Fant ikke noe som lignet :/

  1. ShopShop, den er gul 🙂

 31. […] Fotballfrue la ut en  ukes-plan for middager for noen dager siden.  Der var det mye som fristet og spesielt merket jeg meg sesam-panert laks.  Vi spiser en del laks og det kan være kjekt med litt varianter.  Utrolig enkel og grei oppskrift. Tilbehøret kan en variere som en vil.  Jeg hadde en enkel salat av tomater, paprika og agurk og drysset noen ristet sesamfrø over samt  blomkålmos med en liten skive søtpotet i (kokt i vann til skikkelig mør, silt av vannet  og most sammen med en klype salt og en god smørklatt) […]

 32. chrsitina

  hei! i dagble det sterk inspirasjon av asiatisk seisuppe. jeg hadde torsk i frysen,så ble det. og så ble det squash istedenfor kinakål 🙂 og i tillegg til resten hadde jeg i ingefær og koriander. 🙂 Mini på 4,5år sa «mmmm,mamma dette var så god en «saus»» :):):):)

 33. Hei Caroline 🙂

  Jeg synes slik ukesplan med middager er kjempe inspirerende, da jeg selv ikke er glad i å tenke på hva jeg skal ha til middag eller å lage
  Maten! Å få ideer til sunn og god mat kommer godt med i en travel hverdag!

 34. Mer enn gjerne. Blir en mann som trener også mett av salater til middag eller trenger han noe mer? god helg

 35. Superflott med oppskrifter, fortsett gjerne med det:-)

 36. Isabell Marie Michaelsen

  Kjære fotballfrue Caroline Hva er ditt beste tips for treningsmat før trening? =) Jeg og typen spiller og trener fotball så vi lurte på om du hadde noe tips til bra og billig lunsj vi kan spise? =) Mvh Isabell Marie Michaelsen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *