trøtt

Ja. Trøtt. Det er absolutt den rette overskriften. I dag er jeg så utrolig trøtt, natten har vært mer eller mindre søvnløs. I hvert fall har det maks blitt et par timer sammenhengende søvn. Stakkars lille har sikkert blitt smittet av meg, for hun har blitt forkjølet, og med tett nese på liten baby sover ikke mamma et sekund ved hennes side. Jeg blir jo så stresset for at hun ikke skal få puste, bli for slimete eller at et eller annet skal skje. Et typisk hønemor-eksempel, med andre ord. Så har det jo blitt litt trøstespising på henne også, for hun synes ikke det er noe særlig gøy å ha slimete kanaler hun heller. Lars-Kristian har heller ikke sovet stort, så vi ser vel mer eller mindre ut som to smaløyde raringer begge to. Håper det går fort over og at natten som kommer blir bedre, takk og lov for OtriBaby, det hjelper i hvert fall litt.

___________________________________________________________________________________________________________

DSC07583DSC07597

Jeg som til og med la meg rett etter siste bloggpost i går, rundt klokken ti lå vi i seng og det er ikke ofte selv om det burde være hver dag. Klokken var satt til fem og jeg var mer enn klar for yoga halv syv, men det kunne jeg bare drømme om da klokken ble såpass. Vi småsov alle tre helt til halv åtte før vi klarte å bevege oss ut av sengen. Så nå sitter jeg her og prøver å manne meg opp til å samle litt energi gjennom en løpeøkt, spent på hvordan den blir 🙂

___________________________________________________________________________________________________________

Senere i dag står Porsgrunn på planen min, der har jeg en avtale og ellers går vel dagen av selv. Tidlig i seng, det skal vi i hvert fall. Håper dere får en fin dag 

99 kommentarer

 1. Dette hørtes kjent ut og jeg husker den følelsen av å ikke sove ordentlig og være bekymret for tett baby. Men du har jo vært ganske heldig da med frøkna som virker som har et godt sovehjerte, min yngste sov ikke ordentlig før hun var 9 mnd.. At man kom seg gjennom det er jo nesten helt utrolig:) God bedring til fineste baby:)

 2. sprut melk fra puppen din inn i nesa hennes. naturlig er bedre enn kjemikalisk.

 3. Ta å «sprut» litt morsmelk fra puppen din i nesen til den lille… Det hjelper bedre en Otribaby 🙂 Morsmelk hjelper til det meste

  1. Katrine

   Wow, æsj. Jeg er hvertfall ikke klar for baby…

 4. Anbefaler Frida snørrsuger. Kan kjøpes på barnas hus i Skien .
  Min lille gutt på 8 uker har allerede rukket en forkjølelse og da var den genial.
  For Max effekt kan du dryppe nesen først og så suge den for snørr
  Lykke til og god bedring : )

 5. Huff da. Dra på babyshop / barnas hus/apotek og kjøp en nesesuger. Via en slange suger du snørr ut av nesa henne og inn i en beholder som så vaskes. Det høres fæl og ekkelt ut, men er det eneste som virker på babiser. ( og ikke bli lura til å tro at sånn pipette-aktig ting kan gjøre samme nytte, for det gjør de ikke :). God bedring til liten og stor!

 6. Har fulgt bloggen din en stund og må bare si jeg er imponert over hva du får til og hvilken flott/god mor du er. Håper lille jenta blir fort frisk – ille når de små blir syke.

  1. Tusen takk 🙂

 7. Kristin Maria

  Tips: morsmelken kan brukes til så mangt! Fikk tips av helsesøster til å bruke melk i nesen når de er tette. Det fungerer fort på de små. Kan også fungere på øynene hvis de får øyekatarr 😀

 8. Arianne

  Kjett med lite søvn og forkjølet baby men for lille N sin del er det supert med amming for da får hun tømt nesen ihvertfall samt at morsmelken er den beste nesedråper en får tak i men det visste du sikkert;-) ønsker dere en flott dag;-)

 9. Hei☺️jeg har en liten jente som er noen få dager eldre enn Nelia. Hun ble nylig forkjølet og slimete i hele systemet. Var vanskelig å få i henne mat, men så sprutet jeg litt morsmelk i hvert av nesebordene hennes. Morsmelken renset opp hele systemet hennes og holdt henne fin i flere timer. Det kan jeg virkelig anbefale deg å prøve

 10. Welcome to the real world;-) Neida. Mitt tips er at dere sover på skift når nettene av og til blir slik. Blir jo selvfølgelig lettere når hun ikke ammes lenger, og mannen din kan gi henne flaske. Min lærdom etter å ha hatt kolikk- tvillinger i fire mnd har vært at det er utrolig hvor lite søvn du kan klare deg med, også blir det heldigvis bedre etter hvert:) lykke til!

 11. Kristina

  Har du prøvd å sprute morsmelk i nesen hennes ? Jeg har gjort det både på øyebetennelse og tett nese og det har hjulpet med engang 🙂

  God bedring til Nelia 🙂

 12. Kamilla

  Det er vanlig med litt småforskjølelse, om bebien begynner å få tenner osv eller av helt andre grunner. Tror enhver baby har fått dette iløpet av de første månedene, med tett nese osv. Om hun er veldig tett, ta inn i saltvann(nesedråper/nesespray) og la det virke litt og kjøp en snørrsuger på apoteket (en du suger ut snørret med) den er genial!

 13. Prøv morsmelk i nesen! Du aner ikke hvor mye bra det er i den der morsmelken altså, gjør susen 🙂 (Fyll på en liten sprøyte for eksempel, og deretter i nesen). Ti ganger bedre en otribaby! (og btw, med øyebetennelse gjør det susen og (det gjør i hvert fall ikke skade!) God bedring og fingers crossed for bedre søvn kommende natt! 🙂

 14. Hei,Morsmelken er faktisk et kjerringråd jeg kan anbefale ved tett nese hos babyer. Siden du ammer er jo den tilgjengelig hele tiden, bare å sprute i vei-:) Det kan være greit å vite om, mulig du gjør det, for da har man uansett et alternativ med seg hele tiden.. God bedring.

 15. Therese

  Du kan visstnok bruke morsmelk som en slags nesespray på lille. Bare drypp et par dråper inn i nesa hennes. Vidundermedisin den melka 😉

 16. Therese

  Du kan visstnok bruke morsmelk som en slags nesespray på lille. Bare drypp et par dråper inn i nesa hennes. Vidundermedisin den melka 😉

 17. Har selv en liten på 1 år som har vært mye forskjølet.
  Prøv å sprut litt morsmelk i nesen, dette hjelper også veldig mot slimete og tett nese.

  God bedring til dere begge

 18. Journalistmum

  Har du prøvd snørrsuger? Det høres ekkelt ut, men er superbra. Og blir nesa skikkelig tett kan du vurdere vanlig nesespray – altså ikke bare saltvann. De har en babyversjon.

  1. Har kjøpt det, men skeptisk 😀

   1. Jeg har brukt det masse på datteren min da hun var liten, nå kan hun til en viss grad snyte seg selv. Det er deilig for de å få bort snørret, de klarer jo ikke blåse det ut selv, og saltvannsprayen gjør det bare vondt verre spørr du meg, been there.. Ikke noe å være skeptisk for, min datter er helt normal.. De hadde ikke solgt det om det var farlig.

   2. Snørrsuger er kjempe smart! Snørra må jo ut:) Først få ut Snørra og så bruke nesespray så sprayen kommer til:):)
    Snørrsugeren er IKKE populær og bruke, da blir lilleputt sint he.men viktigste er at Snørra kommer ut:)
    Prøv den på deg selv, så skal du se det ikke gjør vondt:) så ikke noe farlig for baby:)

 19. Hei,
  Lurer på hvor dere har kjøpt speilet dere har på veggen i stua ?…utrolig fint!!!

 20. Prøv å hev soveplassen hennes litt, enten ved å brette sammen et teppe og legg under madrassen ved hodeenden, eller legge for eksempel bøker under sengebena ved hodeenden. Det blir lettere for henne å puste når hodet er litt hevet over kroppen 🙂 ikke noe gøy med syk baby! :-/

 21. Hei Caroline

 22. Hei!

  Du burde gå og se Et dukkehjem på Teater Ibsen i Skien. Jeg tror plakatene er litt inspirert av deg!

 23. Hønemor

  Prøv også morsmelk i en tett nese. Det hjelper. 🙂

  1. Det har eg hørt skal hjelpe og! Verdt et forsøk så kanskje nelia kan få det litt bedre med pusten! Er ekkelt med tett nese..

 24. Zabrina

  Som nevnt over her, morsmelk, og å heve hodeenden av senga. Se om du får tak i jordmorsug. God bedring til dere alle 🙂

 25. Elisabeth

  Hei søteste deg! 🙂
  Kjenner til sånne netter, har selv en sønn på 18mnd som var mer eller mindre konstant forkjølet som baby. Vi brukte OtriBaby saltvannsløsning (dråper, ikke spray) ved hvert bleieskift. Det vi gjorde feil i starten var å dryppe for lite i hvert nesebord, slik at det ikke fikk god nok effekt.
  Det kan også være en god idè å dryppe rett før bading, da slim i nesen løsner litt ved et varmt bad- og man får det dermed lettere ut!

  Ellers er det lurt å bygge opp sengen litt, der den lille har hodet 🙂 Og å gi hun mye væske, både morsmelk og litt vann om du kan få i henne det.

  Håper dere blir fort friske, ta godt vare på hverandre 😉
  God trøste- klem♡

 26. Lurt å vente ca 15 min etter bruk av saltvann eller morsmelk før man suger ut snørra. Da er snørra litt løsere. Det finnes også ‘ordentlig’ nesespray (Rhinox) hvis ungen er så tett at ingenting annet hjelper.

 27. Heidu caroline! Lite tips, lillegutten vår slet myyye med tett og slimete hals og nese helt fra begynnelsen. Det ble så ille til slutt at tiltak måtte til siden han ikke fikk snytt seg eller noe. Vi kilte nesen til å med for å få han til å nyse osv.. hehe uffamei er grusomt når de små er sånn. Men! Men så fant vi babyvac!! Sjekk dette på nett.. den redda oss.. bare sånn til info hvis det blir for ille engang med snørr og vanskelig for pust å slikt. Han vår utvikla jo også allergi så det kan jo ha noe med saken og tett å snørrete nese kan føre til øreverk etterhvert. Men hvertfall ville bare si ifra;) kos dere og god bedring!

 28. Stakars lille! Kjenner meg igjen i følelsen du har når babyen sin er syk, er så ille! Jeg har tidligere brukt otribaby, men aldri fått nesen helt fri. Så har nå kjøpt babyvac, og den er helt fantastisk! Får ut mye mer snørr så babyen puster og sover mye bedre. Virker litt drastisk å skulle koble slagen til støvsugeren, men blir ikke noe farlig sterkt sug, kun nok til at den lille nesen blir fri. Ligger videoer på nettsiden deres av foreldre som har brukt babyvac på babyene sine, og det gjorde meg hvertfall trygg til å bestille meg den! God bedring til dere alle 🙂

 29. Jeg så nå at mange hadde foreslått morsmelk i nesen. Det er veldig fint hvis nesen er helt tett! Men det blir som hvis man er slimete i halsen og drikker melk, da blir man bare mer slimete, hvertfall det jeg har erfart. Så jeg opplevde hvertfall at lillegutt ble mer snørrete hvis jeg ikke skyllet nesen hans med saltvann etterpå. Så hvis Nelia er veldig tett så drypp morsmelk og la det virke litt så det løsner, men spray/drypp med saltvann så snørret blir tynnet ut, så eventuelt bruk nesesuger og få det ut. Når det blir tynnet ut så går det bak i svelget så hun svelget det også. 😉
  Ellers som mange foreslår, heve hodeenden i sengen hennes hvis hun ligger i egen seng, eller prøve så hun ligger litt oppover 🙂
  Og helt enig med deg ang, nesespray! Jeg er skeptisk til å bruke sånt på de små hvis ikke det er helt krise og ikke noe annet funker, og barnet ikke klarer å sove f.eks. Min sønn er snart 1 år og vi har klart oss med saltvannsdråper- og spray fra otribaby, ha bøker/klosser under bena i hodeenden og bruke nesesuger fra otribaby, eller nå sist babyvac. Og det er som helsesøster sa til meg da min sønn var syk, «det er som oftest verre for oss mammaer og pappaer som må se at vår lille er syk og tett, mens de merker ikke så mye av det.»
  Håper noen av rådene fungerer og at du får sovet litt 🙂

 30. Wenche.

  Rhinox for baby 0-4 mnd er bra å bruke i nødstilfelller som hvis hun har problemer med å suge. Men ikke mer enn ett par dager på rad selvsagt – maks ! Lykke til. Ja og koke smokker hyppig er et tips oxo

 31. morsmelk i nesa funker bra, god helg til deg og din vakre familie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *