oppskrift-onsdag: ostefylt laks

DSC07006

Denne oppskriften finner du også i boken min, Fotballfrues Dagbok, og nå som den snart har vært ute i butikkhyllene i 2 år, tenkte jeg det var på tide å dele denne oppskriften her, ettersom den er blant mine favoritter når det gjelder hverdagsmat. I hverdagen er jeg stor fan av det enkle og kjappe, men det er viktig at dette ikke påvirker smaken – og da er denne rettet perfekt!

___________________________________________________________________________________________________________

ostefylt laks til 2 

1 pakke philadelphiaost  50 gram haselnøtter  tørket dill  hvitløkspulver  4 x laksefilet uten skinn og bein ♥ bladspinat ♥ cherrytomater  dijonsennep  kaldpresset olivenolje  1 sitron  salt og pepper

stegforsteglaks

___________________________________________________________________________________________________________

 slik gjør du

Bland philadelphiaosten sammen med dill, hvitløkspulver, salt og pepper. Jeg bruker kitchenaiden min til dette slik at det blir godt blandet og smaker til underveis. Denne blandingen er så god! Skjær et snitt i filetene og fyll godt med ost i hver av dem. Grovhakk hasselnøttene og strø over. Dette skal inn i ovnen på 175 grader i ca. 12 minutter. Jeg steker dem på en rist med bakepapir. Mens dette står i ovnen kan du lage salaten, det går kjempefort. Hakk opp bladspinat og del opp cherrytomater. Lag en enkel vinaigrette av 1 ts. dijonsennep, 2 ss. olivenolje, saften av en halv sitron, litt salt og pepper. Rør godt og ha dette over salaten. Bland. Så var det gjort – 1-2-3, du har en utrolig velsmakende og enkel middag.

DSC07014

 – håper det smaker – 

58 kommentarer

 1. Åh, de oppskriftene dine ser så gode ut 🙂
  Greit at du viser masse lavkarbo mat ettersom jeg gikk ned 24 kg på lavkarbo 🙂

 2. Hei! 🙂 Takk for fine oppskrifter. Jeg lurer på om du har prøvd byggris, og hvordan det eventuelt passer inn i kostholdsstilen deres?

  1. Nei, har nok ikke prøvd det :/

 3. Ser riktigt gott ut 🙂

 4. Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.

  Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.

  Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

  http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

  1. Så snill du er 🙂 Skal ta å se videoen 🙂

  2. Jeg vil anbefale alle (ALLE!) og se denne videoen. Det er et viktig budskap som blir gitt, og det er viktig at det blir satt fokus på dette – alle her i gode, trygge Norge har det ikke like godt.. Kjempetøft av deg å legge den ut Linn Therese – lykke til videre, du klarer det 🙂

 5. Hei, dette så veldig godt ut. Jeg er allergisk mot hasselnøtter, har du noen tips til et alternativ til disse nøttene?

 6. Oh lord! Nam.. må ut å kjøpe boken din i dag!! Kanskje jeg blir kvitt de siste kiloene fra svangerskapet også:)

 7. Denne er så god! Jeg serverte den til min snart 80 år gamle bestemor med følgende tilbakemelding; «Til denne retten savner jeg ikke engang poteten..» 🙂

 8. Ser kjempegodt ut! 🙂

 9. Cathrine

  Funker det med kylling tror du på den her også? 😉

  1. Er jo bare å prøve det 🙂

 10. Hei! Jeg vet ikke om du har fått noen tilbakemeldinger på dette fra før, men når jeg leser bloggen din fra iPad tar det utrolig lang tid før bildene lastes opp.. De siste dagene har kun ett bilde per innlegg blitt lastet opp. Det er litt tungvint og tenkte kanskje det er greit for deg å få beskjeden (hvis det går an å gjøre noe med det..). Så avhengig som jeg er av min daglige dose fotballfrue skrur jeg alltid på Macen bare for å se alle bildene, så så krise er det jo ikke, hehe :-))

  1. Jeg har faktisk opplevd det samme problemet, så kan kanskje være noe å titte på 🙂 Alltid rom for forbedring!

 11. Hvorfor redigerer du bildene dine så utrolig lyse? For meg blir det vanskelig å se hva som er avbildet…

 12. Yum! Im going to try it for sure since I really like the ingredients you used!:) Happy Wed Caroline!

 13. Namnam, kanskje vi skal ha fisk til middag i dag ja 🙂 Takk for tipset! Jeg har forresten boken din, og jeg har funnet mange gode oppskrifter i den! Den står fast på kjøkkenet mitt 🙂 Ha en strålende dag Caroline! 🙂

  1. Ha en strålende dag du også 🙂

 14. Hei

  Prøvde den scrubben du gikk god for fra Ole Henriksen for bruk i ansiktet.
  Den er helt suveren takk for tips igjen

 15. Dette så supergodt ut! Skal prøves!
  Du er sikkert klar over dette, men rå spinat inneholder mye oksalsyre, en syre som hemmer opptaket av kalsium. Kalsiumbehovet til ammende er litt høyere enn hos andre, så det kan være greit å begrense inntaket av rå spinat i den perioden. Men spinat er jo så godt! Så en deilig salat i ny og ne skader ikke 🙂
  God onsdag!

 16. Så utrolig godt ut 🙂
  Sånne laksefileer er utrolig gode 🙂

 17. Nam! Takk for tips! Den skal jeg jammen meg prøve! Er relativt flink til å spise fisk hver uke, men trenger sårt å utvide reportoaret litt! Så kommer du og serverer noe enkelt, kjapt, men likevel lekkert… I min hverdag er dette faktisk ganske så verdifullt, så takkingen er helt oppriktig!

 18. Hei 🙂
  Selges det bare den «pocket-utgaven» av boken din nå? finner ikke den originale utgaven noen steder 🙁

  1. Ja, det er ikke så mange igjen av den originale utgaven :/

 19. Laks er fisken eg er mest glad i, men samtidig er det eit ork å tilberede og ha som middag då den alltid gjer meg så uinspirert. Den blir liksom alltid tilberedt enten i aliminiumsfolie med grønnsaker eller i steikepanne – og alltid med potetbåtar som tilbehør. Men denne vrien var ny – og det såg supergodt og enkelt ut! Takk for middagstipset, det skal eg definitivt prøve ut. 🙂

 20. Heisann.

  Hvor har du kjøpt det flotte bestikket deres? Det er jo så skjønt og nydelig, samtidig som det er veldig enkelt :0)

  1. Green Gate 🙂

 21. NAM!! Jeg har alle disse ingrediensene i kjøleskapet og skulle ha laks til middag i dag – perfekt 😀

 22. Hei 🙂

  Vi har et læringsoppdrag i norsk der vi skal analysere en blogg.
  Da har jeg valt din 🙂 Lurte derfor på hvorfor du blogger?

  1. Jeg begynte fordi jeg var ferdig utdannet journalist, og trengte et sted hvor jeg kunne få utløp for skrivekløen min 🙂

 23. Hei, Caroline! Takk for inspirasjon i hverdagen, både når det gjelder mat, trening og mote. 🙂 Ville bare tipse deg om en fantastisk enkel og god tunfisksalat min mor pleier å lage. Bland enkelt og greit en tunfiskboks (etter at oljen har rent av) med Philadelphia, crème fraîche og sitronsaft, samt litt nykvernet pepper. Kjempegodt på grovbrød med persille på toppen eller i salat 🙂

  Ha en flott dag videre!

  1. Takk for tips 🙂

 24. Ranveig

  Når kommer matinnkjøpsrutinene dine? Må mase litt på deg. 😉

  1. Kanskje jeg starter neste uke 🙂

 25. Ranveig

  Et spørsmål ang denne oppskriften. Du skriver at du putter osteblandingen inni laksen, men på bildet ligger den oppå. Har du både inni og oppå ved steking?

  1. Legger osteblandingen i snittet, men noe vil jo legge seg på laksen 🙂

 26. Detta älskar jag! Jag brukar ibland även använda fetaost, eller chèvre… lite vad jag har hemma. Jättegott blir det!! Kram <3

 27. Hei! Liker bloggen din veldig godt 🙂 mye fin inspirasjon å finne her! Lufte på om du har prøvd gerilja-intervaller og om du isåfall kunne laget et innlegg om dette? 🙂 klem

  1. Har ingen erfaring med det, men er veldig glad i 4×4 😀 Innlegg om det finner du her http://fotballfrue.no/2014/02/03/ukens-lesersporsmal-8/ 🙂

 28. mathilde

  Jeg har lagt merke til at du bruker laks i mange av oppskriftene dine. Jeg er glad i laks!
  Men… Oppdrettslaks innholdet visst en mengde miljøgifter.

  Se f.eks. her
  http://www.aftenposten.no/helse/–Barn-bor-ikke-spise-oppdrettslaks-7226061.html#.UxdAU15sOzc
  http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Spiser-aldri-oppdrettslaks-3058672.html#.Uxc_0V5sOzc

  Har du reflektert noe i forhold til dette?

  (Jeg synes at viltfanget laks er vanskelig å oppdrive i vanlige matbutikker. Blir glad for alle tips. Det er ingen fiskebutikker der jeg bor.)

  1. Det er mer miljøgifter i viltfanget laks enn i oppdrettslaks. Innhold av miljøgifter i oppdrettslaks er også mye lavere nå enn for bare 5 år siden.

   Du kan spise det med god samvittighet 🙂

   http://jaktogfiskeavisa.no/index.php/fiske2/item/341-mer-miljogifter-i-villaks-enn-i-oppdrettslaks

   1. mathilde

    Ja, du har rett, når jeg tenker meg om, så har jeg også lest en artikkel om om forurensing av fisk i Mjøsa, blant annet pga shampoobruk.

    http://www.nrk.no/ho/sjampo-forurenser-mjosa-1.8131515

    Det blir nesten ord mot ord ift referansene i forskningen siden det konkluderes med forskjellige ting.
    Sikkert mange faktorer som spiller inn for hvilke resultater man får i den enkelte forskning.
    Er det f.eks. mindre gift i fisk fra fjellvann enn de vanna hvor våre forbruksprodukter havner i? Og så videre…

   2. Jeg kjenner ikke til noe forskning som viser at det er mer miljøgift i oppdrett enn i villaks, at det skulel være det er også helt urealistisk. Husk at villaksen spiser fra naturen, som jo er forurenset, og da også beveger seg fritt i både sterkt forurensede områder og mindre forurensede områder. Oppdrettslaksen er i oppdrettsanlegg hvor man vet at det er lite miljøgifter, i tillegg får den vegetabilsk fór som er fritt for miljøgifter. Så at det er mindre miljøgifter i oppdrett er helt naturlig.

    Det finnes meg bekjent heller ingen forskning som viser at det har vært en økning i miljøgifter i oppdrett. Det er NIFES som har ansvaret for å kontrollere dette, og de er ganske tydelig på at nivåene nå er lavere enn før. Linken jeg ga deg gir deg tilgang til NIFES sin siste rapport.

    Det står til og med i lenkene du har gitt meg at nivåene av miljøgifter er lavere nå enn før.

   3. mathilde

    Jo, det har jeg fått med meg, at nivåene av bestemte miljøgifter er lavere nå. Men det handler vel også å se på helheten og de store sammenhengene, når man skal se på hva som er bra å spise?

    Klipper ut fra den ene artikkelen:

    «Vi vet hvilke dioksiner som finnes i oppdrettslaks, og at nivået har gått ned de siste årene. Det skyldes at marine ingredienser som er brukt til å lage laksefôr er blitt erstattet med vegetabilske ingredienser. Dessverre er ikke det gjort for å beskytte forbrukere. Vegetabilske ingredienser brukes fordi de er mindre kostbare enn marine, og fordi det begynner å bli mangel på marint råstoff. Vegetabilske ingredienser bringer nye miljøgifter i oppdrettslaks, særlig sprøytemidler. I tillegg vil oppdrettslaks ha mindre omega-3 enn før. I dag inneholder oppdrettslaks like mye omega-3 som omega-6, mens villfisk som makrell har mye mer omega-3 enn omega-6.»

    Med andre ord, handler ikke nødvendigvis ikke bare om det forskningen du og jeg referer til har definert som miljøgift. Men også andre konsekvenser som kommer av produksjonsmetoden i oppdrett, ikke sant?

    Jeg må si jeg ikke er helt overbevist i forhold til villfisk, at de skal være like ille eller verre, da de jo kommer fra ulike områder, og jeg antar da at de da vil være berørte på ulike måter? Og det går også fortsatt på det å tenke helhet, som nevnt ovenfor, i forhold til eventuelle bedre omega verdier, kanskje på grunn av villaksens bevgelsesfrihet, og så videre…

   4. «Men det handler vel også å se på helheten og de store sammenhengene, når man skal se på hva som er bra å spise?»

    Jo, det gjør det, og summen da er at oppdrettslaks er et godt valg på middagsbordet et par ganger i uken 🙂

    «I tillegg vil oppdrettslaks ha mindre omega-3 enn før. I dag inneholder oppdrettslaks like mye omega-3 som omega-6, mens villfisk som makrell har mye mer omega-3 enn omega-6.»

    Oppdrettslaksen har dobbelt så mye omega-3 som omega-6, det viser den siste prøven fra Tromsø. Opdrettslaksen har også mye mer omega-3 enn villaks, da den får mer mat og spiser seg fetere. Villaksen er slankere og har mindre omega-3, men også veldig mye mindre omega-6.

    «Med andre ord, handler ikke nødvendigvis ikke bare om det forskningen du og jeg referer til har definert som miljøgift. Men også andre konsekvenser som kommer av produksjonsmetoden i oppdrett, ikke sant?»

    Alle typer miljøgifter blir sjekket ut. http://www.nifes.no, der kan du sjekke de fleste typene 🙂 Linken jeg ga i den første kommentaren min viser også nivåene av sprøytemidler.

   5. Hei Lars-Kristian
    Hva tenker du om at laksen får vegetabilske oljer i stede for marine oljer? Naturlig ville den ikke spist så mye n-6 fettsyrer..

    Enig med deg angående oppdrettslaks og miljøgifter, den vil spise raffinerte pellets som inneholder marginale mengder pops.

   6. Det optimale hadde vel vært raffinerte marine oljer, men det har jo litt med økonomi og bærekraft å gjøre :/

   7. mathilde

    Svarer her siden jeg ikke finner reply-funksjonen under ditt siste reply 6. mars kl 1859 (er den slått av?).
    Blir litt ivrig, dette er noe jeg tenker endel på!

    Ja, så ut i fra akkurat den forskningen du refererer til, så kan man vel konkludere med at det ikke er så farlig med oppdrettslaks på middagsbordet opptil 2 ganger i uka…

    Men som evig skeptiker til mat som «manipuleres», altså i den forstand at mennesker kontrollerer og styrer innhold i for osv… Så synes jeg det er veldig tragisk dersom det til syvende og sist faktisk er sunnere med slik fisk enn villaks, på grunn av vårt forbruksutslipp…

    Det handler jo litt om verdier også, tenk om jeg har lyst til å gå ut og fiske egen fisk, i steden for å ha en vanlig jobb for å få penger til å kjøpe oppdrettslaks. Nå er dette jo bare en illustrasjon satt på spissen, som jeg håper du forstår, men jeg synes det er viktig å ta vare på miljøet slik at vi med fordel kan velge mat rett fra naturen uten menneskelig innblanding. Det gjelder jo mange matvarer, ikke bare fisk.

   8. Nei, når tråden blir for lang så försvinner reply-funksjonen :/

    Ja, to ganger i uke går nok helt fint 🙂 Ser absolutt poenget ditt, men slik er det dessverre med en verden hvor mennesker forurenser :/

   9. Andrea

    Jeg er ikke så begeistret av all den oppdrets laksen grunnet lakselusen som har kommet av alt for mye oppdrett 🙁
    Er synd, men det er bare oss mennesker som ødelegger planeten vår

    http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Arter-og-naturtyper/Villaksportalen/Hva-pavirker-laksefiskene/Lakselus/

 29. Karoline

  Hei! Mulig du har svart på dette tidligere, men har du vurdert å komme ut med ny bok? Om ikke kokebok, så kanskje festplanlegging? 🙂

 30. Hei Caroline! Fatastisk blogg!! Jeg må nesten spørre om en ting.. Jeg vet aldri hva sunnt jeg kan spise til lunsj.. Det er mest middag og frokost jeg er sikker på.. Men lunsj som er enkelt å lage som jeg kan ta med på jobben feks. Celine

 31. Henriette

  Selv går jeg ikke på lavkarbo (er for glad i brød og frukt.. hehe) men denne middagen skal jeg lage her i morgen! Ser helt fantastisk ut. Tusen takk for oppskrift. Du er veldig flink 🙂

 32. Hei! Hvilken serie er middagstallerkene dine fra?

 33. Ingalill

  Hei!
  Har du prøvd å bake lavkarbo gulerotkake ? Digger oppskriftene dine på både sjokoladekake, cupcakes å pavlova så jeg lurte på om du kanskje hadde en oppskrift på gulerotkake ? 🙂

 34. Mmh..! Ostefylt laks har blitt en favoritt hjemme hos oss 🙂 det går jo så fort og smaker delicious! Tusen takk for alle oppskriftene du deler med oss 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *