oppskrift-onsdag: laks med sitron

DSC05778

I dag ble det litt sent, men jeg håper du vil la deg inspirere av oppskriften i morgen i stedet. Jeg har inngått et samarbeid med godfisk.no, så nå og da kommer jeg til å lage litt mat fra deres hjemmeside. De har et bredt utvalg av oppskrifter med kun fisk og det er masse inspirasjon å hente der. Jeg har alltid brukt sidene deres flittig, så jeg synes det er ekstra stas at de vil jobbe med meg. Denne gangen blir det laks med sitron som jeg har sett en kort reklamesnutt på flere ganger nå, og jeg har blitt så imponert over hvor enkelt det kan gjøres. For denne retten har du fiks ferdig på tallerken i løpet av 20 minutter, og det smaker utrolig godt! Jeg la til litt ingefær sammen med sitronen ettersom jeg synes det gir veldig gode smaker, og så la jeg til blomkålmos for en litt fyldigere rett. I tillegg laget jeg retten som er anbefalt til 4 for oss to, og jeg la til mye på innholdet i salaten. Alt forsvant! Så pass på å lage nok mat 🙂 Du kan se video av retten her.

___________________________________________________________________________________________________________

laks med sitron, ingefær og blomkålmos for 2 

♥ 4 laksefileter, uten skinn og bein  4 ss.  soyasaus ♥ 4 ss.  olivenolje  1 sitron  ingefær  salt og pepper  4 vårløk  1 grønt eple  1 hjertesalat  1 avokado sitronsaft  3 ss.  olivenolje  salt og pepper

todo

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Legg fisken i en ildfast form og hell soyasaus over. Strø på godt med salt og pepper, riv skallet av sitronen over, sammen med olivenolje og saften av halve sitronen. Riv over fersk ingefær. Dette skal inn i ovnen på 180 grader i 10 minutter. For å lage salaten deler du opp alle grønnsakene og eplet, deretter lager du en dressing med saften av den andre halve sitronen, olivenolje, salt og pepper. Bland godt og server ved siden av.

3

___________________________________________________________________________________________________________

blomkålmos

1 blomkål  50 gram smør  litt fløte  salt og pepper

Smelt 50 gram smør i en kjele og skjær blomkålhodet i små biter over. La dette koke til blomkålen blir helt mør. Dette kan gjerne stå på platen på varme 3-4 og putre mens du lager alt annet, for dette lager seg selv. Føler du underveis at det blir for lite væske, kan du gjerne spe på med litt fløte. Du kan også bytte ut noe av smøret med fløte om du heller vil det.

___________________________________________________________________________________________________________

DSC05786

– håper det smaker – 

39 kommentarer

 1. Shalala

  Naaaam! Nå ble jeg suuulten:)

  Du er flink!

 2. Kan du skrive litt mer detaljert fremgangsmåte for blomkålmosen? 🙂 Har aldri laget det før, og synes beskrivelsen var litt ufullstendig :/

  1. ha smøret i bunnen av kjelen og la det smelte litt før du tar oppi blomkålen. La det koke med lokket på og mos det med stavmikser når blomkålen er mør 🙂 Smak til med salt og pepper 🙂

   1. Koke i vann? Eller i smør?

   2. Moser du blomkålen eller blir den så fin av å bare koke? Eller har du brukt stavmikser?

   3. oi, det har jeg jo helt glemt å skrive! beklager det :/ den blir mør av å koke, men etterpå må du bruke stavmikser 🙂

 3. Nam!!! Elsker laks! Dette blir middagen i morgen uten tvil!:-)
  Kan du spise alt? Ikke noe lille Nelia får luft i magen og reagerer på? 🙂

  1. Hun har aldri reagert på noe 🙂

 4. Ser helt fantastisk ut! Må definitivt prøves:)
  Og blomkålmos er jo såå godt!

 5. Jeg er ikke noe glad i fisk, men tilbehøret så veldig godt ut, både salaten og blomkålmosen! Sistnevnte må jeg prøve meg på en dag 🙂

 6. Melissa

  Hei Caroline!
  Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, og den gir meg så mye inspirasjon og glede. Tusen takk for at du hver eneste dag formidler hverdagen din gjennom bloggen på en så fin måte. Som ungdom i 2014 lever man i en boble omringet av idealer og kroppspress, hvor man så og si aldri blir bra nok. Jeg har stått midt i det selv, og takket være deg har jeg likevel et sunt og fornuftig forhold til mat og trening i dag. Det du formidler gjennom bloggen din er så fint, og en så innmari stor inspirasjon for meg. Du gir meg motivasjon til å spise sunt, være i fysisk aktivitet, nyte hverdagslige ting og sette pris på alt man har rundt seg. Ved å klikke meg innom din blogg hver dag i så mange år, har jeg nådd mine mål. Både ang. kosthold, kropp og livsglede. Det er så mye jeg gjerne skulle fortalt deg, du er så flott på alle mulige måter.
  Jeg ville bare sende en liten hilsen, og minne deg på den fantastiske jobben du gjør med bloggen. Tusen hjertelig takk. Du er så flott!
  Jeg må også få gratulere deg med en nydelig liten jente☺
  Ha en strålende dag!
  Klem Melissa, 18 år

  1. Så hyggelig å høre 🙂

 7. karoline

  Yummiyummiyum! Kanskje et spørsmål mest til lars-kristian dette her, men er egentlig oppdrettslaks noe sunt? Tenker på alle miljøgiftene :S

 8. Det så veldig godt ut.Jeg stusser alltid over oppgitt mengde mat i oppskrifter. Hvem spiser kun 1 slik laksebit til middag Liksom? Mulig et barn som hater fisk. Denne porsjonen skulle holde til 4pers, la oss si to voksne og to barn. 4 skiver laks, 1 til hver ? Dette er ganske vanlig mengde i oppskrifter fra matprodusenter og jeg har alltid tenkt at vår familie må spise noe helt unormalt mye, men når du skriver at du dobler også så tenker jeg at de som lager oppskriftene bare er kjipe, hi hi.

  1. Rebecca

   Jeg er en av dem som bare spiser en laksebit til middag, klarer ikke mer, er jo så mettende 😛 (Jeg er 25 ;)) Har jo såklart noe ved siden av, som oftest salat 🙂 Men mannen min spiser 3(!) biter så denne oppskriften passer perfekt til oss uansett 😀

 9. Hei Caroline!
  Jeg er imponert av deg! Du er så duktig! Jeg sjønner godt hvor du henter energien ifra. Hvorfor du fungerer så bra! Det er så klart MATEN og LAVKARBO!:) Etter mye helseplager måtte jeg Google sjelv mye å fant ut masse viktig om vitaminer, mat og litt av vært helsekost!! SÅ viktig maten er for oss! Siste ting jeg har tenkt på er akkurat fisk!! Det er kjempe viktig for hjern!!! TRan , DHA; EPA.. Bloggen din er ikke bra bare for overvektige men for oss alle som vil få mer energi til værdagen. Om bare alle kunne sjønt det der med vitaminer, kost å helse!!:) Lykke til, kjemp videre! 🙂

  1. så flott at du har funnet noe som fungerer for deg 🙂

 10. mmm, nam,nam =)

 11. Du MÅ prøve torsk med chorizo og soltørkede tomater fra Trinesmatblogg sammen med blomkålmos.
  Mmmmmm himmelsk! Beste fiskeretten jeg har spist noen gang!

  1. Ooo, takk for tips! Det høres veldig godt ut 🙂

   1. helene

    Ja, den er utroolig god!! Anbefales 😀 En av favorittene mine.

    Mmmm og dagens oppskrift så kjempegod ut! Elsker laks, så kanskje dette blir fredagsmiddagen i morgen? 🙂

   2. Det synes jeg 😀

 12. Namnam! Dette må prøves! Hipp hurra for fiskeoppskrifter 🙂

 13. Blomkålsmos låter jättegott, det måste jag testa!! Tack för tipset 🙂

 14. Åh, det lät fantastiskt gott! =)

 15. Så utrolig godt ut 🙂
  Jeg liker å kjøpe sånne ferdig laksefileet med sitron og pepper på 🙂

 16. Kan du vise oss noe av dine siste kjøp/ antrekk, på tide med litt inspirasjon!! 🙂

 17. Ser fantastisk godt ut! Skal prøves i helga…. Takk for flott og inspirerende blogg! Og ikke minst alle de gode og sunne oppskriftene 🙂

 18. jacqueline

  Hi from Scotland, i love your recipes! Have you tried salmon, orange, stem ginger and soy sauce. I highly recommend!! xx

 19. Denne lager vi veldig ofte, den har blitt en av hverdagsfavorittene her i huset. Veldig godt! Og superenkelt! Min erfaring et riktignok at fisken trenger litt mer enn 10 min i ovnen, spesielt hvis man lager til flere enn to personer. Men det er jo smak og behag hvor rød/rå man liker fisken, samtidig som det er variasjoner i hvordan hver enkelt ovn fungerer og hvor tykke fiskebitene er.

  Jeg ser forøvrig at du har doblet mengden soyasaus ifht originalen – blir den ikke veldig salt da? Eller bruker du en soya med redusert salt?

  godfisk.no er forresten en helt super side, anbefaler alle som trenger inspirasjon til fiskemiddager å ta en titt der 🙂

  1. Synes den ble veldig bra på 10 minutter, men det er som du sier veldig individuelt hvordan man liker det 🙂 Jeg bruker ikke den originale soyaen her, hadde en annen stående her fra da vi laget sushi. Synes det ble altfor lite med det som stod i oppskriften 😉

 20. ååh så godt det så ut:-) Har en knallgod lakseoppskrift dere bare MÅ teste – Lover, du blir ikke angre (dette er min alltime favoritt)

  Ta en folie, hakk gul løk i strimler og legg i – så legger du en laksefilet og heller litt sitronsaft over før du krydrer med salt, pepper, gastromat og persille. Snu fileten og gjør akkurat det samme på andre siden, så legger du til slutt på en klatt smør og et laurbergblad – bretter sammen og har i ovnen på 200 grader i 15 minutt. Til tilbehør er det megagodt med rømme+ sukrin og kokte grønnsaker:)

  Trust me – dere vil elske det begge to:-D

  1. Takk for tips 🙂

 21. Digg!! Må bli flinkere til å spise fisk – denne skal testes! 🙂

 22. Vi hadde denne retten til middag i dag søndag. Noko av det beste vi har spist! Takk Karoline 🙂 Helsing fra Vik i Sogn

 23. Christina

  Hvor er den fine duken din fra ?;-)

  1. Den er fra Åhlens 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *