dåpskjolene

God onsdag, dere  Jeg har vært og trent på Elixia i dag, og for en gang skyld var jeg på plass presis klokken åtte. Begynner å komme seg dette med tidspunkt nå, det er gjerne litt vanskelig for meg å avgjøre *ehe* akkurat hvor lenge Nelia skal spise rett før jeg drar, men nå er det ganske rutine-preget dette også. Jeg har tatt det helt med ro siden jeg kom hjem, det var en ren styrkeøkt og jeg sliter som vanlig med å gå allerede, så jeg sitter bare foran datamaskinen og planlegger dåp til den store gullmedaljen. Innen denne uken er over SKAL det meste være i boks og i dag fant jeg tema! Det bare gikk opp et lys for meg helt plutselig og det er så morsomt å finne noe som jeg ikke har sett før! Så er det bare å håpe at Villa Perlesukker er med på notene, og at Lars-Kristian liker ideen også. Det tror jeg faktisk at han gjør 😉

___________________________________________________________________________________________________________

it runs in the family 

dåpskjolen2

Noen av dere har etterspurt dåpskjolen til Nelia, og nå er den i hus, så jeg tenkte at jeg kunne vise dere den. Jeg synes den er helt nydelig, den er sydd av famoren til Lars-Kristian og har vært i familien Eriksen siden onkelen til Lars-Kristian ble døpt i 1959. Siden dette er det fire gutter og en jente som har båret den. Det er så koselig å bruke noe som er noen år gammelt og som igjen kan gå i arv. Denne skal jeg bytte ut båndet i livet på selvsagt, og jeg tror båndet kommer til å være helt likt båndet i livet på kjoen hun skal bruke etter kirken. Da skifter hun fra dåpskjolen til denne som jeg har fått sydd av Gullkorndesign. Den er så skjønn!

___________________________________________________________________________________________________________

– a girly dream – 

DSC05549kjolenetter

Jeg er på jakt etter noen i Skiensområdet som er flinke til å brodere tekst slik som på dåpskjolen. Kanskje noen av dere har innspill?

___________________________________________________________________________________________________________

Nå hare jeg bestilt navnearmbånd og sko til henne også, viser dere når det kommer. Å, planlegging! Nå er jeg i mitt ess!

– ♥ – 

107 kommentarer

 1. Så nydelig e kjoler! Kommer til å kle dåpsbarnet 🙂

 2. Mary-Liz

  Så smukke kjoler både dåbskjolen og rosakjolen:-)

  Hvis du ikke vil have broderet navn i kjolen, så kan du bestille et smukt tøjmærke via nettet som kan sys eller stryges på.

  Held og lykke med det hele.

  mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

 3. For noen nydelige kjoler Nelia skal bære på den store dagen 🙂 Den rosa var en drøm ♥ Kjekt å ha en spesiell kjole som ingen andre har lik 🙂

 4. Er det ikke mer verdt om moren til barnet selv broderer inn navnet? Jeg vil påstå at det hvertfall er mer verdt for Nelia og Nelias barn, at deres bestemor har lagt arbeid i det, og der blir det til evig tid. Men,men du tenker vel mer på at det skal være så elegant som mulig 😉 Det synes jeg er artig med familiedåpskjoler, at du ser forskjellige typer broderi, fra forskjellige mødre 🙂

  1. Det er ingen av mødrene til de andre som har brukt den som har brodert selv, de har levert den til noen som kan det, så da tenker jeg at jeg gjør det også 🙂

   1. Da forstår jeg bedre hvorfor du også gjør det:)

 5. Kjolene var kjempefine, og veldig kjekt med arv. Skulle gjerne hatt dåpkjolen og andre klær fra jeg var liten, men jeg vet ikke hvor det er. Har heller ikke noen kontakt med min mamma som sikkert vet hvor det ville være. Men sånn er livet:) håper dere får en fin dåp for Nelia 🙂

 6. Nydelige kjoler. Jeg hadde på meg bunaden da vi hadde dåp. Dåpsbarnet var ikke helt fornøyd, og jeg måtte stadig ty til amming. Ikke særlig praktisk å amme med bunad på… Hele stasen over hodet gang på gang. Puh..!
  Lykke til med forberedelsene!

  1. Å, herre :p Nei, det er nok ikke helt enkelt 😉

   1. Dwightinha

    Synes også bunad i dåp generelt sett er det flotteste, men ammevennlig er det ikke!!
    Selv løste jeg det ved å pumpe meg og planlegge godt. Heldigvis hadde jeg verdens snilleste dåpsbarn.
    Jonas Gahr Støre sitt barn var neste mann ut etter oss, men det var ikke lydløst der i gården ti-hi. Tiden flyr Caroline, og i år blir dåpen bekreftet av at vi har en konfirmant i huset. Det gjør at jeg titter mye på hvordan vi arrangerte dåpen. Er så glad for at vi la ned arbeid og innsats i (for noen) mange detaljer som senere er kjemehyggelige minner. Er så gøy å se hvordan du tenker å gjøre det, man må bare innse at vi her på berget er blitt ganske inspirert av tradisjoner fra andre land. På noen kan de virke uortodokse og unorske, men det viktigste er de minnene dere selv skal leve på og som vil bli verdifult «lim» til å holde familien samlet når ting kan røine på i blant. Tradisjoner er mye viktigere enn mange tror, og det skaper tilhørighet og trygghet.
    Ser så vakkert ut det du planlegger Caroline, og lykke til.

   2. Tusen takk 🙂

 7. Blir det ikke vondt for barnet å ligge på ryggen med disse knappene bak? Jeg bare lurer altså – du har sikkert tenkt på det selv, men jeg husker jeg i alle fall unngikk liknende typer til mine små av den grunn. Nå finnes det jo så mange råd på slikt, så det er helt sikkert like mange som mener at det ikke gjor vondt for barnet og presser ugunstig på feil steder, som de som mener det motsatte. Lykke til med dåpen i alle fall!

 8. Så fin den rosa kjolen var! En sånn kunne jeg lett hatt på meg også, elsker rosa, hihi.

 9. Hvordan kan denne rosa kjolen passe? Den ser ut til å være i størrelse 5 år eller noe?

  1. Den er strl. 62-68 🙂

   1. Åja, syntes den så så stor ut! Bedårende var den uansett 🙂

  2. Hanne: tror du virkelig i fullt alvor at Caroline har bestilt en kjole i 5 år??

 10. Kjolen er kjempelekker, men jeg synes det blir «mye» kjole på en så liten baby…Når de er oppe og stabber og går rt denne type kjole perfekt….Blir det ikke ubehagelig for henne med de knappene bak,hvis ikke det et godt lag i mellom da…Hun blir jo nesten borte i bare kjole…Men det er jo deres valg…

 11. Amming i bunad høres ikke helt enkelt ut. Da holder det ikke med ammetelt er jeg redd

 12. Hei Caroline 🙂 Nydelig dåpskjole du har valgt, og ikke minst den skjønne i rosa! Har du kjolen din klar? Vi har et VELDIG godt forslag til deg ;):) Håper du tar kontakt med oss! Hilsen oss på Anna Johnson & Friends :):)

 13. Benedicte

  Hei,

  Har ikke lest gjennom alle kommentarene du har fått, men du kan jo høre med Grenland Husflidslag. Kanskje noen der kan hjelpe deg??? Legger ved link: http://www.husflid.no/husflid/husflidsnett/fylkeslag/telemark_husflidslag/lokallagene/grenland_husflidslag

  God helg og lykke til!

  1. Takk for tips 🙂

 14. Hei, Anne Marie Vindheim i Bunadkjelleren ( Torsholt feltet) Siljan, broderer og syr bunader, er sikker på at hun kanskje tar oppdraget med dåpskjolen. Har ikke tlf nr for hånden, men det sikkert lett å finne.

  Hilsen Vigdis

 15. Kjersti

  Hei Caroline, morsomt å følge bloggen sin ettersom min jente er like gammel som Nelia. Surfet rundt på dåpsforberedelsene her (fantastisk kjole!), og ville bare gi et tips ang. invitasjoner: Om du ikke har sendt dem alt, har Presserommet i Gamlebyen, Fredrikstad fantastiske og eksklusive trykksaker, laget med en gammel trykkpresse som preger inn det som skal trykkes i tykt papir. Blir kjempefine visittkort, menyer, invitasjoner etc. (Stor reportasje om det i Fredriksstad Blad i dag, forresten)
  Anbefales varmt 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 16. Ingrid G

  Så flotte kjoler! Og så de bittesmå skoene fra etsy. Og hårbøylen og og og..ja.. Så nydelig Nelia blir i disse antrekkene. Det blir et aldeles nydelig dåpsbarn. Så moro at du koser deg med forberedelsene. Kos deg masse videre med det, det er gøy å planlegge og se at ting tar form. Ønsker dere en riktig flott dåpsdag for Nelia.

 17. charlotte

  Hei. For en flott blogg! Digger at du deler utrolig mange tips som mange andre boggere holder for seg selv. Du går liksom i detalj på planlegging av dåp, bursdag og mye, mye mer. Utrolig bra:D
  Kan jeg spør hvilken maling du har brukt på karusellene?

  1. Caroline

   Jeg brukte maling fra panduro, spør gjerne der hva de anbefaler på treverk 🙂

 18. Så søt kjole, rosa drøm, helt perfekt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *