oppskrift-onsdag: burger med chevre

DSC04671

Lagde en litt ny vri på de tradisjonelle burgerne i går, og det ble så godt! I tillegg ble jeg så inspirert av en middag Katrine bestilte seg da vi var i Strømstad i helgen: burger med chevre på toppen, så det måte jeg teste ut her hjemme også. La til litt bacon i tillegg, så ble det både mektig og utrolig bra på smak. Brødene er lavkarboversjonen jeg deler i boken min og som jeg har lagt ut her på bloggen noen ganger tidligere, den er ikke endret på, for jeg synes de blir så bra. Dressing har jeg også delt før, den er det ingen butikk-kjøpt dressing i hele verden som slår, så om du ikke har prøvd denne før, er det på tide i dag!

___________________________________________________________________________________________________________

burgers for 2 – bread 

 6 egg  1/2 ts. salt ♥ 1 ss. fiberhusk  200 gram philadelphiaost  1/2 ts. bakepulver  6 ss. linfrø  sesamfrø  havsalt

 

16

Pisk eggehvitene stive, og tilsett hviten til blandingen med plommer, ost, salt og fiberhusk. Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svelle skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett med bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene gir det lille ekstra.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler.

25

___________________________________________________________________________________________________________

meat

♥ 500 gram kjøttdeig  salt  pepper 1 hel rødløk  1 hel purreløk  2 hvitløksfedd

1 kopi

Hakk opp grønnsakene og hvitløksfeddene, ha alt i en bakebolle og bruke en god kjøkkenmaskin for å blande alt. Smak til med salt og pepper, form til burgere og stek i godt med smør på sterk varme i noen sekunder. Slå deretter ned varmen og legg et stykke chevre på toppen. Ikke stek dem for lenge med osten på, det holder med noen minutter på den ene siden.

3

___________________________________________________________________________________________________________

dressing 

 1/2 dl. majones  10 suragurker  1/2 dl. creme fraiche  smak til med chilipulver, salt og pepper   1 ss. chilisaus

2 kopi

Bland sammen majones og creme fraiche, hakk opp suragurkene og tilsett disse til blandingen. Smak til med chilisaus, chilipulver, salt og pepper. Klassisk, deilig og standard tilbehør til en rett som dette.

___________________________________________________________________________________________________________

Server med salatblad, tomatskive og masse dressing. Nam!

DSC04679

___________________________________________________________________________________________________________

 – håper det smaker – 

91 kommentarer

  1. katrine

    mmmm! Dette så GODT ut 😀

  2. Åååh.. det så helt nydelig ut:-D må lages som kosemat til helgen:-)

  3. Du er så utrolig flink med matlaging 🙂 Kommer du på oppskriftene selv? Tror du at man kan bruke cottage cheese istedenfor philadelphiaost?

  4. Elska at du også kallar det «surgurkar»! 😀

  5. Ser riktigt gott ut 🙂

  6. Dette så utrolig godt ut! 🙂

  7. Nam nam, må prøves ut! Virkelig supert med de middagsoppskriftene dine! Og det at du lager det til så delikat gjør at jeg får lyst å spise det rett ut av macen 🙂 Takk for alt du deler, du er en inspirasjonskilde uten sidestykke! Klem Anette ♥

  8. Oh god, it looks so so delicious! I will definitely try that out, maybe will do that on Saturday for my boyfriend 🙂 Thanks for sharing!

    http://www.dodolce.blogspot.com

  9. Hei,

    Ett lite tips når du lager burgere, er og blande inn ett egg eller to! 🙂
    Henger bedre sammen og blir god og saftig.

  10. Det så kjempe godt ut 🙂

  11. Birgitte

    Ah, vann i munnen! Nam 😀

  12. Madeleine

    Dæven!! Detta så godt ut

  13. Yummy! Have to try these some day 🙂

    xx
    https://jozellablog.blogspot.fi/

  14. Oppskriften ser nydelig ut!! Og stoler på at den smaker like godt 😉 Men om du kaller geitost for «chevre» så blir det helt feil. Måten du beskrev det på blir det som om du sa «[…] og legg et stykke geit på toppen». Haha det er ganske morsomt da! Legg en geit på toppen 😀 Det betyr forresten geit på fransk, og det virker litt rart å si bare «chevre» uten ordet ost.. Ha en fin dag videre! 🙂

    1. Jeg bruker også bare ordet «chevre» – jeg har aldri sett at det står chevreost noe sted. Så HELT feil blir det vel ikke? Du skjønner vel hva folk mener selv om de sier mobilen, som betyr flyttbar eller bevegelig, uten å legge til telefon bak?

      1. Madeleine

        Herlig kommentar Marie!

    2. I Frankrike kalles det jo rett og slett bare «chevre» (ofte, i alle fall).
      Chevre chaud(e?) betyr jo direkte oversatt varm geit, men det er jo en type salat med chevre(ost) – så her er det nok du som tar feil, Alicia 😉

    3. Haha! Jag hoppas att detta var en ironiskt kommentar.. Jag bor i Frankrike sedan två år tillbaks och du har rätt i att det betyder get på franska men fransmännen kallar faktiskt även osten för enbart chèvre. 😉 Ungefär som med Champagne. (drycken som kommer ifrån Champagne = Osten som kommer ifrån «Chévre»/får) hehe. Det såg iallafall helt oemotståndligt ut!

    4. Osten heter kun chèvre (selv om det også betyr geit på fransk).

  15. Yummie looks so good!

  16. Å, det så utrolig godt ut! Delikate bilder som alltid også 🙂

  17. Det så godt ut!

  18. Hei. Har et par spm til oppskriften..
    Dette avsnittet var merkelig:

    «Pisk eggehvitene stive, og tilsett hviten til blandingen med plommer, ost, salt og fiberhusk. Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svelle skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett med bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene gir det lille ekstra.
    Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler. Pisk eggeplommene luftige og bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt. Bland godt.»

    Skal siste setning stå først?

    Og hvordan skal man kunne smake til med salt og pepper når blandingen er rå? Du smaker ikke på rått kjøtt?
    «Hakk opp grønnsakene og hvitløksfeddene, ha alt i en bakebolle og bruke en god kjøkkenmaskin for å blande alt. Smak til med salt og pepper (…)».

    1. Ja, den siste setningen har visst kommet med to ganger 🙂 Jo, jeg smaker på deigen 🙂

  19. Det så veldig godt ut! Dette skal jeg lage!:) Jeg lurer på en ting, hva er fiberhusk og hvor får man tak i det? 🙂 Evt alternativer til fiberhusk?

    1. Usikker på lavkarbo-alternativer, men om det ikke er så farlig så kan du jo prøve med vanlig hvetemel? Fiberhusk får du på helsekost.

      1. Er fiberhusk det samme som xanthan (?) gum? 🙂

      2. Det er ikke det samme, men kan fungere på samme måte 🙂

  20. Nam..denne så virkelig god ut! Må prøves! Elsker disse onsdagsoppskriftene!!

  21. Nam! dette må prøves 🙂 Lagde gulerotsuppen din idag, åh fy så mektig den var! Veldig god altså 🙂 du er flink.

  22. Hei!
    Du har stokket noe om på oppskrifta på hamburgerbrød.

  23. Flott med ny vri på en gammel oppskrift. Dressingen din er fantastisk, så det er bra du deler den igjen med nye lesere. Den bør prøves! Brødene synes jeg imidlertid smaker for mye egg.

  24. Looks so yummyy❤️

  25. Jeanette

    blir det ikke veldig mye styr å måtte lage all mat fra bunnen av hver eneste dag?

  26. Christina

    Spiste akkurat hjemmelagde kyllinghamburgere uten brød, men med salat og dressingen din! Knallgodt:) Takk for god inspirasjon! Ha en flott dag videre.

  27. I natt hadde jeg den fæle drømmen! haha, nesten morsomt, men jeg drømte at du hadde laget et innlegg der du fortalte at nå ville du gi deg som blogger. Etter Nelia kom til verden ble det for mye for deg. Håper aldri du gir deg <3

    1. Uff, så trist 🙁 En dag gir jeg meg nok, men det er ikke noe jeg har tenkt på nå 🙂

  28. Mary-Liz

    Uhmmm så fint og hjemmegjort det ser ud:-)

    En god DIY du har lagt op og en rigtig god og anderledes, men meget sundere burger:-)

    mary-Liz
    https://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  29. Hei. Så kjempe godt ut ! , men hvor kjøpes Chevre ? Har aldri hørt om det… ( flaut)

    1. Det får du på f.eks Meny, eller andre gode dagligvarebutikker.

      1. Rema pleier å ha godt utvalg av ost. Jeg pleier å kjøpe den fra Tine istedenfor den franske, den fra Tine er mye mer syrlig, men det blir jo smak og behag:)

  30. Caroline,

    Anyway you could provide an English translation of the recipe? I know that you are so super busy but Google translator doesn’t do your site justice! I still read your blog everyday, as do many of my American friends, and we probably get 60% of what you are actually trying to say. With research we can find out what a lot of the words mean that are not translated (or not translated well) by google but we still miss out on so much of your site due to the poor translation. If not, no worries! I just want to make the food as well as you make it look! I have been on LCHF diet for ages! I am also a dietician and I use many of your recipe tips in helping my patients. So, thank you for making all these recipes and sharing them with all of us.Know that you and your site are an inspiration for me everyday and I always can find motivation to be a better person and a harder worker when I see all the tasks that you juggle everyday! When I do not feel like training or exercising on my own, I go to your site and you motivate me to get up and do it. Thank you for all of your efforts and know that there are a large group of ladies in the USA that adore you and your blog!

    Thank you for taking the time to share so much of yourself with us! I hope you do a recipe book soon for all of us LCHF people, and have an English version printed!

    -Mandy in America

    P.S. Do you have a English version of your book printed? If so, do you know where I can get it? If not, where can I buy the book? I cannot seem to find the Norwegian version anywhere? 🙂

    1. No, I´m sorry, no English version of the book :/

      About the recipe could you mention the items you need translated? A lot of them are Norwegian products which I guess have completely different names in English :/

      1. Is there a company that you know of that has your book that would ship to the US? I don’t care that it is in Norwegian, I’ll translate it as I go with my Norwegian friend.

        Thank you for the reply and have a great day!

      2. Thanks so much!!!!!!!

  31. Caroline,

    Do you have a substitute for «Fiberhusk» I cannot find it here in America. 🙁 I am trying to order some on line but I do not think that I can find a place to ship to the USA.

    -Mandy in America

    1. Psyllium Husk. They have it on iherb.com 🙂

      1. I figured out the recipe, so no extra work for you. We have a product here that is the same as fiberhusk but it is not pure Psyllium Husk. I was hoping to be able to go and buy it at the market and to not have to order it. Your picture of the burger looked so good I wanted to make the recipe last night and not wait! Oh well. I am sure it will be worth the wait.

        Thanks for the reply!

  32. Den lager vi i morgen. Men jeg tror vi lager skikkelige brød- Takk for oppskrift 🙂

  33. Oioioi, digger at du nettopp ga meg oppskrift på glutenfrie hamburgerbrød :D:D TAKK!!!
    -Tone

  34. Trine-Lise

    Du er så flink til å lage mat fra bunnen av 🙂 Du er virkelig en inspirasjon.

  35. Hei 🙂

    Denne hamburgeren så virkelig god ut og jeg skal definitivt prøve den i løpet av uken.
    Jeg har en oppskrift på hamburgerbrød som er supergod. Anbefaler deg å prøve den.
    De ser ut som hamburgerbrød og er faste og gode.
    Jeg pleier å lage dobbelt opp og fryse resten til en annen gang.

    2 lavkarbo-burgerbrød:

    1 dl sesamfrø – finmales i blender
    1 dl revet ost
    2 små egg
    1 ts bakepulver
    1 liten ss fiberhusk
    litt salt
    litt sukrin eller splenda
    litt ekstra sesamfrø til pynt

    Finmal sesamfrøene først og tilsett resten av ingrediensene. Kjør de godt sammen og juster eventuelt røra med litt fløte eller vann om den blir for tykk. Legg røra i to passe store (burgerbrødstørrelse) klatter på bakepapir. Pynt med sesamfrø og stek de på 175 grader i ca 20 minutter.

    1. Takk for tips 🙂

  36. yaammmiiiiiiiiiii in my tummy! 🙂

  37. Åhh, det så godt ut, men tåler ikke eggehvite 🙁
    Går det an å lage brødene på en måte uten eggehvite, evt bare med plommene?

    1. Da må du nok gjøre noen endringer i oppskriften :/

  38. Elsker den dressingen din! Når du skriver chilisaus, går det an å bruke sweet chilisaus da? Var det jeg brukte da jeg laget den, men var litt usikker på om det var feil. Funket ihvertfall:)

    Og du! Prøv å lage lammeburger neste gang. Lam+chevre= 😀

    1. Det blir litt annerledes, hvordan ble det?

      1. Ble veldig god med sweet chili!:)men neste gang skal jeg prøve med chilisaus. Hadde ikke det på butikken da jeg skulle lage.

        Og fra en mamma til en annen: du virker som en topp mor. Tenk så heldig babyen din er som er hos de to som elsker henne høyest i verden.

        Ha en fin kveld!

      2. Prøv det, blir sikkert bra det også 🙂 Takk for fine ord <3

  39. That looks delicious!! definitely trying it

  40. Mmmmmm! Dette skal jeg prøve i helgen! For en super ide!!
    Alt godt ønskes deg fra
    Ingrid 🙂

  41. Kristin

    Oy, det så godt ut! Likte at det ikke var så «rare» ingredienser som ikke finnes på coop,hehe, så dette må prøves 😀

  42. Tror du bør lese den her. Etter som du er på lavkarbodietten. https://www.vektklubb.no/artikkel/tittel-22762608

    1. Det der er nok ganske langt unna hvordan vårt kosthold ser ut 🙂

      1. I am a dietician and have been on LCHF for years and my diet looks nothing like what they ate. Also, after reading Caroline’s food section, it doesn’t resemble hers either. Nothing wrong with low sugar and high good fats… Nothing at all.

  43. Hva er suragurk? Sylteagurk? 😛

  44. Det så sååå godt ut! Naaam <3

    Jeg er gravid i 14 uke, kan man spise chevre når den blir varmet slik??

    1. Nei, da bør den varmes bedre opp :/

  45. Datteren min på 9 som har cøliaki elsker hamburgerbrødene dine! Har forsøkt flere andre lavkarbooppskrifter på burgerbrød, men de faller ikke i smak, det er disse hun vil ha 🙂

  46. PLEASE translate your recipes into english!!
    I want to try it too!!!!
    Thanks!!
    Katja (Germany/Frankfurt)

  47. Madeleine

    Hei Caroline!!

    Jeg elsker oppskrift-onsdag! Oppskriftene gir meg så mye inspirasjon til nye matretter! Takk for at du fortsetter med de 😉

    Jeg har et spørsmål: Disse lavkarbobrødene, er de glutenfrie i tillegg? Ser veldig sånn ut! Da skal jeg prøve å lage de for kjæresten! 😀

    Du er en fantastisk inspirasjonskilde. Stå på! 😀

    1. De er glutenfrie 🙂

  48. Rannveig

    Det beste med bloggen din er oppskrifts-onsdag! Så inspirerende og så imponerende at du får til å ta så fine bilder og får det til å se så lekkert ut. Det er vanskelig å ta fine bilder av mat! Tenkte bare å påpeke noe som sikkert er en liten glipp i oppskriften. Det står at en skal smake til med salt og pepper, men regner med at du ikke smaker på rå kjøttdeig. Kjempefarlig pga E-coli bakterien, men det visste du helt sikkert fra før.

  49. ÅÅå de hamburgerbrødene der MÅ jeg prøve, jeg har cøliaki og finner aldri noen god oppskrift, og å kjøpe ferdige kan man bare glemme! 😉

    Når jeg lager min burger så er den faktisk veldig lik den du lager men jeg har en god «klatt» med fetaost naturell oppi, og det gjør den veldig saftig og sykt god 😉
    Du er så flink som står på og jobber så hardt med bloggen din og gjør så mye forabeid som til oppskrift onsdag! 🙂

  50. Hei, denne oppskriften gleder jeg til å prøve:)
    Lurer på om du har tips til en annen dressing, da suragurker ikke er noen favoritt her i huset 🙁
    Takk for en kjempe fin blogg, masse inspirasjon og spennende lesning 🙂
    Mvh
    Tonje

  51. Provade att göra dessa burgare till mig och sambon idag och WOW! Det här var så otroligt gott!!!!!!! 🙂

  52. Hei! Prøvde opskriften din i helga, og det var en stor suksess!!! 🙂 Samboeren syntes det var en inner 10`er og han er klar for å servere til andre allerede! Spesielt brødene var kjempegode! Takk for oppskrift og inspirasjon.

  53. Chevre så veldig spennende ut, takk for oppskriften – denne skal jeg prøve ut ila uka 🙂

  54. Hei!

    Jeg regnet meg frem til kcal innholdet og kom til over 1600 per porsjon…. stemmer dette?? De ser kjempegode ut, men ligger for tiden på 1500 dagen, og da er jo disse mer enn jeg kan spise iløpet av en hel dag 😛

    1. Usikker, har aldri regnet på kalori-innholdet :/

  55. Hei! Et dressingtips som bør prøves ut: 1 moden avokado,litt sitron,salt og pepper,2-3 ss kesam-alt blandes i blender. Sunt og godt,og kan også brukes på brødskiva 🙂 Er hamburgerbrødet a’la det man får kjøpt på Tullis tro? Takk for at du deler nydelige oppskriftstips 🙂

  56. Hei! lurte på hvor mye mel man skal bruke om man dropper fiberhusk? svar gjerne på mail! får ikke tar i det noe sted..

    1. Det vet jeg ikke, men det er jo bare å prøve seg frem 🙂 Evt. kan du jo finne en «vanlig» oppskrift et sted.

Legg igjen en kommentar til Madeleine Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *