oppskrift-onsdag: burger med chevre

DSC04671

Lagde en litt ny vri på de tradisjonelle burgerne i går, og det ble så godt! I tillegg ble jeg så inspirert av en middag Katrine bestilte seg da vi var i Strømstad i helgen: burger med chevre på toppen, så det måte jeg teste ut her hjemme også. La til litt bacon i tillegg, så ble det både mektig og utrolig bra på smak. Brødene er lavkarboversjonen jeg deler i boken min og som jeg har lagt ut her på bloggen noen ganger tidligere, den er ikke endret på, for jeg synes de blir så bra. Dressing har jeg også delt før, den er det ingen butikk-kjøpt dressing i hele verden som slår, så om du ikke har prøvd denne før, er det på tide i dag!

___________________________________________________________________________________________________________

burgers for 2 – bread 

 6 egg  1/2 ts. salt ♥ 1 ss. fiberhusk  200 gram philadelphiaost  1/2 ts. bakepulver  6 ss. linfrø  sesamfrø  havsalt

 

16

Pisk eggehvitene stive, og tilsett hviten til blandingen med plommer, ost, salt og fiberhusk. Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svelle skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett med bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene gir det lille ekstra.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler.

25

___________________________________________________________________________________________________________

meat

♥ 500 gram kjøttdeig  salt  pepper 1 hel rødløk  1 hel purreløk  2 hvitløksfedd

1 kopi

Hakk opp grønnsakene og hvitløksfeddene, ha alt i en bakebolle og bruke en god kjøkkenmaskin for å blande alt. Smak til med salt og pepper, form til burgere og stek i godt med smør på sterk varme i noen sekunder. Slå deretter ned varmen og legg et stykke chevre på toppen. Ikke stek dem for lenge med osten på, det holder med noen minutter på den ene siden.

3

___________________________________________________________________________________________________________

dressing 

 1/2 dl. majones  10 suragurker  1/2 dl. creme fraiche  smak til med chilipulver, salt og pepper   1 ss. chilisaus

2 kopi

Bland sammen majones og creme fraiche, hakk opp suragurkene og tilsett disse til blandingen. Smak til med chilisaus, chilipulver, salt og pepper. Klassisk, deilig og standard tilbehør til en rett som dette.

___________________________________________________________________________________________________________

Server med salatblad, tomatskive og masse dressing. Nam!

DSC04679

___________________________________________________________________________________________________________

 – håper det smaker – 

91 kommentarer

 1. Hei, denne oppskriften gleder jeg til å prøve:)
  Lurer på om du har tips til en annen dressing, da suragurker ikke er noen favoritt her i huset 🙁
  Takk for en kjempe fin blogg, masse inspirasjon og spennende lesning 🙂
  Mvh
  Tonje

 2. Provade att göra dessa burgare till mig och sambon idag och WOW! Det här var så otroligt gott!!!!!!! 🙂

 3. Hei! Prøvde opskriften din i helga, og det var en stor suksess!!! 🙂 Samboeren syntes det var en inner 10`er og han er klar for å servere til andre allerede! Spesielt brødene var kjempegode! Takk for oppskrift og inspirasjon.

 4. Chevre så veldig spennende ut, takk for oppskriften – denne skal jeg prøve ut ila uka 🙂

 5. Hei!

  Jeg regnet meg frem til kcal innholdet og kom til over 1600 per porsjon…. stemmer dette?? De ser kjempegode ut, men ligger for tiden på 1500 dagen, og da er jo disse mer enn jeg kan spise iløpet av en hel dag 😛

  1. Usikker, har aldri regnet på kalori-innholdet :/

 6. Hei! Et dressingtips som bør prøves ut: 1 moden avokado,litt sitron,salt og pepper,2-3 ss kesam-alt blandes i blender. Sunt og godt,og kan også brukes på brødskiva 🙂 Er hamburgerbrødet a’la det man får kjøpt på Tullis tro? Takk for at du deler nydelige oppskriftstips 🙂

 7. Hei! lurte på hvor mye mel man skal bruke om man dropper fiberhusk? svar gjerne på mail! får ikke tar i det noe sted..

  1. Det vet jeg ikke, men det er jo bare å prøve seg frem 🙂 Evt. kan du jo finne en «vanlig» oppskrift et sted.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *