you can thank me later

DSC03093

Happy Thursday, godtfolk! Nå skal jeg snart til å fyke ut døren her igjen, har vært en hektisk morgen, men det er likevel alltid tid for kos. Har helt i meg to store kopper med det jeg vil kalle den perfekte tekopp, og nå skal jeg dele oppskriften på hemmeligheten med dere: kokoskrem! Ja, krem! Kan du se for deg at noe kan smake bedre? Ikke jeg, så det holdt absolutt ikke med én kopp, selv om jeg nå kan si at situasjonen er en litt kvalm Caroline. Det var verdt det!

For å lage kokoskrem trenger du enkelt og greit kokosmelk og litt sukrin eller sukker. Det er viktig at melken står kaldt slik at den stivner, og når den er klar til bruk, skraper du bare av det tykke laget på toppen. Her har du kremen din! Dette pisker du godt mens du tilsetter litt søtning og voila – du har en smaksopplevelse foran deg. Kan tenke meg dette er godt til dessertbruk også, som tilbehør ved siden av en sjokoladekake eller lignende. I dag brukte jeg det sammen med min favoritt-te for tiden: choco chilli fra yogi tea. Brukte som alltid melk i stedet for vann, og toppet det med litt kanel og masse kokoskrem. Så godt!

___________________________________________________________________________________________________________

coco kopiDSC03102

– everything depends on how we love one another –
___________________________________________________________________________________________________________

Tidligere i dag var jeg på Elixia og kjempet klokken åtte, er støl som en tømmerstokk allerede. Bein, rumpe og armer fikk kjørt seg noe helt vanvittig. Jeg er jo så svak, trening gjør mester! Nå må jeg fyke avsted, skal kikke på enda et mulig lokale til dåpen, denne gangen i Porsgrunn.

Ha en fin dag, så lenge!

64 kommentarer

 1. Nam! Så smart med den kokoskremen, laktosefri og greier, takk for tipset 🙂

 2. Benedicte

  Har du noensinne hatt en periode der du var skikkelig nedfor og deppa?

  1. Nei, aldri 🙂

   1. Marthe

    http://fotballfrue.no/2011/06/27/om-kropp-mat-trening-og-sann/ var du ikke deppa under denne perioden i livet ditt? :/

   2. Jeg var ikke deprimert, nei 🙂 Deppa (som i trist) er jeg innimellom, det er jo alle.

   3. Victoria

    Det har alle. Slutt med fasaden.

   4. Mener du virkelig dette? I så fall er det jo ikke annet enn tragisk, om alle mennesker i hele verden skulle være inne i en periode med depresjoner. Ingen jeg kjenner, eller noen i min venninnekrets har noensinne vært det. Så nei, alle har ikke det.

   5. Victoria

    Alle har ikke nødvendigvis depresjoner, men alle har dårlige perioder eller i det minste dårlige dager i blant. Du kan godt gi et litt mer nyansert svar enn å bare skrive nei, aldri. Det er unge jenter her inne som lurer på hvorfor ditt liv er så perfekt og om det er normalt å være nedfor. Du skriver at ingen i din venninnekrets noensinne har vært depremiert, men dette vet du da virkelig egentlig ikke. Du hadde fremstått som en mer sympatisk person hvis du ikke hadde svart så overfladisk.

   6. Hvordan vet du at jeg ikke vet det? Kommentaren din hadde vært litt mer konstruktivt hvis du ikke hadde vært så forutinntatt.

   7. Hun spør jo ikke om du har vært deprimert.. :/ Alle har vel små-kjipe perioder innimellom der ikke alt er perfekt. Du har jo selv feks sagt at du hadde en vanskelig periode ifht mat?

   8. Ja, men jeg vil ikke karakterisere dette som en periode hvor jeg var deppa. Ja, det var vanskelig, men depresjoner er noe helt annet.

   9. Du har jo skrevet om det på bloggen før? Alle har perioder hvor de er nedfor og deppa. Det er jo ikke det samme som å ha en depresjon.

   10. Hei,
    Må først si at jeg virkelig lar meg både imponere og inspirere av deg, Caroline! Du er utrolig flink i jobben din (bloggen++) og du virker som et reflektert, modent og empatisk menneske. Ofte reagerer jeg på måten folk skriver til deg, men lar meg desto mer imponere over din voksne, hyggelige respons.
    Vil videre si at det er kun fantastisk om du aldri har hatt en lengre periode hvor du har vært nedfor (jeg velger ikke å skrive deprimert, for jeg er enig med deg at det er noe annet), samme med vennene dine! MEN, jeg tror at i dag er det viktig å nyansere dette og åpne for at det også er greit å ha perioder hvor ikke alt er som det skal av ulike årsaker (være seg brudd/familiære ting/skole/jobb/eller til og med uten klare grunner).
    Lykke er som kjent en tilstand og ikke en destinasjon, og det er greit å ikke være lykkelig hele tiden, det er greit å ha perioder der man er nedfor! 🙂 Jeg sier ikke at du ikke er åpen for denne delen av livets realiteter, men at din kommentar om at «nei, aldri» og at «ingen jeg kjenner har vært det» kan hindre den åpenheten vi trenger om at mange (spesielt unge) sliter i ny og ne, og at det er dessverre for mange en del av livet, men at det er ok! Og det viktigste er at man lærer å takle det på en god måte, og kanskje også har mulighet til å endre/unngå dette. Det er ikke slik at enten er man lykkelig eller så er man nedfor. Poenget mitt er at det er greit å si at i dag/denne uka/mnd er ikke alt på topp, selv om man til og med har et godt og fullverdig liv stort sett! 🙂 (Dette er en mer generell kommentar framfor direkte rettet mot Caroline).

    Beklager lang melding, men jobber med ungdom og ønsker åpenhet om at noen dager er (for mange) ikke like bra som alle andre, og at det er sånn livet er, men det er ikke verdens undergang for det! 🙂

    Ha en veldig fin dag og nyt helgen! 🙂
    Hilsen Erika

   11. Benedicte

    Hvordan kan du si så bestemt at ingen du kjenner, eller noen i vennekretsen din noensinne har vært deprimert? Hva vet du om det? Det er fryktelig mange som er deprimerte som verken viser det på utsiden eller snakker med noen om det. Det kan være mange som går i lange perioder med depresjon uten å helt skjønne det selv også, så der synes jeg du burde være mer nyansert i uttalelsene dine.

   12. Hvorfor kritiserer du meg for noe som du absolutt har null forutsetning for å vite noe om? Du kjenner ikke til mitt forhold til venninnene mine.

   13. Nei, alle har virkelig ikke det! Jeg er i allefall en til som ikke havner i den bunken 😉

   14. Nei, det har ikke alle… Alle er kanskje lei seg i perioder hvis en nær har gått bort eller lignende. Men det vil ikke si perioder hvor man kun er deppa/deprimert. Skjønner ikke hvorfor så mange i dette kommentarfeltet skal påpeke at det ikke er normalt å være lykkelig. I så fall virker det som mange ikke har det bra, Og det er veldig synd!

 3. Kokooooos <3
  Flink du er, Caroline 😀 Kan tenke meg armene får kjørt seg en del med all Nelia-lek/bæring også. Ha en finfin dag videre!

 4. Trener du noengang på styrkeapperater, og har du noen gang brukt å gjøre det, eller er det bare egen kroppsvekt du bruker? Er du med pt hver gang? Takk for svar! 🙂

 5. Så søt du er:-) og den kokoskremen må jeg prøve ut! Digger at du setter pris på hverdagskosen. Jeg er så streng med meg selv i uka, at mat er det eneste som står i hodet på meg. Tar det igjen i helga da riktignok:-) stå på Caroline, du er super!

 6. For en deilig kombinasjon, det skal prøves:) Kokosmelk er jo så godt! Takk for tips og ha en finfin dag videre:)

 7. Kanskje du orker å svare meg denne gangen. Håper!!
  Mannen min og jeg skal kjøpe leilighet på grancanaria. Ikke bestemt hvor. Hva het plassen dine foreldre har leilighet. Og kanskje d også er greit for deg og si hva plassen i Tyrkia het, der svigersene dine har leilighet. Vi trenger bare tips for å sjekke ut. Tusen takk!

  D imponerer meg hvordan du oser så mye positivitet. D funker og d smitter. Du er flink!!

  1. Mamma og de kjøpte ikke likevel :/ Svigerforeldrene mine har leilighet i Yalikavak.

   1. Hahahaha, herlig at du også skriver mamma og de, regner med at «de» er pappaen din? Jeg og søsteren sier alltid at vi skal til mamma og de, og «de» det er pappa:))) er bare blitt sånn:) ha en fin helg.

   2. Mamma og de? Hvem er de?

 8. Mmmm… nam! Av og til er det deilig å bli litt småkvalm på noe godt synes jeg 🙂

 9. Madeleine

  Jeg å bruker alltid melk i teen min, men har jo også i vann. Mulig jeg missforstår nå, men bruker du kun varm melk som du trekker teposen i? 🙂

 10. Ingvild

  Har et spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre, men spør likevel. Spør ikke for å være frekk eller noe, men bare begynte å undre etter en samtale med noen venninner i dag, hvor den ene sa at Lars-Kristian har uttalt at han synes Beyoncè er feit? Stemmer dette? Ble bare så forundret, og det kan jo bare være et rykte, derfor jeg lurer. Selv synes jeg ikke hun er feit i det hele tatt, men det er jo hver sin mening 🙂

  1. Selvsagt mener han ikke det 🙂

   1. Ingrid

    Men han sa at hun veier 10 kg for mye da..

   2. Du må se kommentaren i kontekst. Han sa det for å illustrere et eksempel i en debatt.

 11. Det skal jammen prøves!;) Takk!

  http://www.bryllupstid.no

 12. har nelia hårpynt/hårband hver dag?

 13. Så spennende med kokoskrem 🙂
  Ha en flott dag videre søte deg 🙂

 14. Hørtes deilig ut. Men bruekr du varm melk, og ikke kokt vann ? Pluss kokosmelk ?

 15. Kristin

  Hei.
  Har dere vurdert å ha dåpen i Sarpsborg? Synes jeg husker å ha lest at dere har planer om å flytte tilbake til din barndomsby med tiden. Da er det jo fint å være døpt i samme kirken som dere da vil sokne til.

 16. Ikke helt det samme, men har du prøvd å lage nøttemelk? Kan lages av mange typer nøtter (f.eks. cashew, mandel eller hasselnøtt) og er kjempegodt i chai te.

 17. ååh, så lurt:D
  Har faktisk aldri testet te med melk – har prøvd kaffe med melkeskvett oppi, men aldri te med melk, og ihvertfall ikke helt melkebasert.. Bruker du KUN melk eller har du vann og?:)

 18. så sykt godt ut! 🙂
  man blir svak av kun kondisjonstrening vet du! :b

 19. Christin Andrea Solberg

  Hei Caroline. Du har innspirert meg så mye med treningen din, at nå har jeg kommet godt i gang jeg også. Selv om man har en liten baby i hus, bør det ikke stoppe noen. Jeg beundrer deg veldig. Lurte på om du kunne skrive et innlegg med øvelser man kan ta på treningsstudioet for å stramme opp både mage, hofter, lår å rumpe etter graviditeten. Har hatt PT timer og fått gode tips fra henne og et treningsprogram jeg skal følge, men vil så gjerne lese om litt øvelser som virkelig strammer opp kroppen! 🙂 du er virkelig flink. Stå på, klem!

 20. Maria og Sunniva

  Hei! Vi er to jenter på 19.år som for tiden bor i Ecuador! Vi har begge fulgt bloggen din over lengre tid og synes det alltid er kjekt å klikke oss inn på din blogg. Tusen takk for masse inspirasjon og det forbildet du er! Vi er begge kristne og jobber med kristent arbeid her i Ecuador. Vi har sett at mannen din av og til går med KRIK genser og dette gjør oss veldig glade! Siden du e kristen? Kunne du tenke deg å skrive ett innlegg eller noen tanker om hva troen betyr for deg? Ha en strålende dag 🙂 klemmer fra Ecuador!

 21. Ville bare tipse deg om at utrolig mange bruker bilder av deg på bazar, blandt annet disse
  http://www.bazar.no/annonse/10027522
  http://www.bazar.no/annonse/flere-lekre-ubrukte-kjoler-ifra-asos-nelly-o-10008567

 22. Nam nam, det såg godt ut 🙂

 23. Heia Caroline,

  Jeg laget din baconsurret svin oppskrift (http://fotballfrue.no/2013/11/13/oppskrift-onsdag-baconsurret-svin/) her om dagen, og den ble veldig god. Jeg har tenkt meg å lage det igjen, men før det håper jeg du vil svare meg på disse spørsmål, da det oppstod litt forvirring hos meg da jeg gikk i gang med oppskriften..
  -det står 100 g smør i det du skal bruke, men det står bare du skal ha i 50 g smør når man lager broccoli-blomkålpurreen – hva brukes de resterende 50 g smør til? Å brune svinefileten i? Eller skulel det stå at det skulel være 100 g smør i pureen?
  -Skal det ikke noe melk eller fløte i pureen? Eller er det kun broccoli-blomkål-smør som skal stå og koke i lang tid´? jeg har også boken din, og i den står det at det skal 2 dl fløte i også, derfor ble jeg forvirret nå..
  -Når man skal brune svinefileten, er det kun på den ene side eller på begge sider?
  Husk at dette ikke er ment som kritikk, kun oppklarende spørsmål, så jeg kan lage det 100 % som deg neste gang :=) Takk for hjelpen på forhond, og takk for gode oppskrifter! Hilsen Siri.

  1. Jeg husker ikke helt, men tror alt skal i puréen 🙂 Du må brune kjøttet på alle sider.

   1. Ok takk 🙂 men skal det fløte i pureen? Det står det ikke i oppskriften, men det kan jo ikke bare være grønsaker og smør heller..eller?

   2. Det går fint med kun smør, men det går bra og blande litt også. Du kan prøve deg frem 🙂

 24. That look so yumme, I think I will try this at the weekend.
  Have a nice day lovely 🙂

  xxx Patricia

 25. Prøvde kremen i kakao! Herreguuuud så godt det var:)
  Tusen takk for kjempe godt tips!

  Ha en fin kveld 🙂

 26. Jeg elsker kokoskrem og bruker det ofte som en liten «treat».
  Som den sjokoladeelskeren jeg er synes jeg det er ekstra nydelig med et par spiseskjeer med kakaopulver. Gjerne også en liten dæsj espresso.
  Ha en god kveld Caroline 🙂

 27. Minnie Mus

  Hei der! Masse innbydende oppskrifter du har! Nam.

  Jeg lurte på hvordan du stiller deg i forhold til økologisk mat? Da tenker jeg spesielt på sprøytemidler og miljøgifter, men også i forhold til dyrevern. Innenfor økologi stiller de meget strenge krav i forhold til dyrs utearealer, mat og miljø. Tenkte kanskje det er noe for deg å se nærmere på – som tar så godt vare på dine egne små og stiller strenge krav ift. dyretesting. Se f.eks. på Grøstad gård, der går dyrene ute og bevege seg fritt, samt blir slaktet på hjemmeslakteri. For meg koster dette ekstra penger å kjøpe her i Bergen (må på spesialbutikker for å få tak i), men det er absolutt verdt det. Kvaliteten er mye bedre. Det er også godt å spise kjøtt fra et dyr som du vet har hatt det godt mens det levde.

  Lykke til med matlagingen videre uansett, og lille din.

 28. Åh, dette skal jeg teste ut! Elsker alt med kokossmak, spesielt atkins sin bar og 70% sjokolade med kokos. Tror du forresten det er godt med kaffe i?

 29. Takk for tipset. Kjempegodt! :-p

 30. Elisabeth

  Det hørtes godt ut, så det må jeg prøve til neste gang jeg lager sjokoladekaken 🙂
  Hvor får jeg kjøpt den tea?? Er stor drikker på tea, liker å smake nye typer.
  En ting jeg lurer litt på det er hvor mye karbohydrater er anvbefalt daglig når man har en livsstil som lavkarbo?? Lurer på dette av den grunn at jeg har lakt om livsstilen til lavkarbo, bruker mye oppskrifter fra deg, kjempe mye godt:)

  1. Kjøpte den i Sverige 🙂 Alt unedr 150 gram karbohydrater om dagen kan regnes som lavkarbo.

   1. Elisabeth

    Kan eg spørre hva du ligger på til daglig?

 31. Anonym:)

  Heii:) kan du ha en spørsmålsrunde snart? Isåfall, hvor kan jeg skrive inn spm?:*

 32. Bruker du altså varm melk istedet for kokt vann? Skjønte ikke helt hva du mente, så er vel derfor jeg spør.. 🙂 Å, foresten er det mulig å bruke stevia dråper i kokoskremen eller det bedre smaksmessig med sukrin? Jeg er liksom ikke fan av sukrin, synes det smaker så ekkelt, så hvis stevia fungerer istedet hadde det vært supert.. 🙂

 33. Hei! HVILKEN kokosmelk bruker du?
  Har ventet et døgn på den jeg har i kjøleskapet og den stivner ikke selv om det er den med mest kokosnøtt i. (fra matbutikken)

 34. Hei! 🙂 Mååå bare spørre, hvor er ukeplan boken din fra? Leter og leter, men finner aldri! Hadde satt utrolig stor pris på svar! 🙂

  1. GetInspired 🙂

 35. Camilla

  Har vært elsker av kokoskrem i lang tid nå, det er genialt! Og i forhold til bruk i dessert som du nevner kan jeg anbefale å blande inn et par scoops med sjokoladeproteinpulver! Dette smaker som sjokoladeis, og enda bedre blir det å blande inn f.eks blåbær eller grovhakkede nøtter. Perfekt dessert eller bare som ekstra kveldskos!

  1. Takk for tips 🙂

 36. […] laget jeg en krem av kokosmelk. Dette lager du ved å følge oppskriften jeg har postet tidligere, her – det er kjempelett og utrolig […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *