oppskrift-onsdag: kylling, kokos & curry

DSC03030

Endelig klart for oppskrift-onsdag igjen, og denne gangen skal jeg dele en som virkelig er gjort unna på 1-2-3. Perfekt i en hektisk hverdag. Denne krever heller ikke mange avanserte ingredienser, så du bruker heller ikke lang tid på butikken, vinn i begge ender! Gjør deg klar for smaker fra østen, med koriander, kokosmelk og curry.

___________________________________________________________________________________________________________

kylling i kokos- og currysaus for 2 

3 x kyllingfilet  2 rødløk  150 gram aspargesbønner  1 stor boks kokosmelk  4 ss. soyasaus  3 dl. fløte  1 lime  1 stor boks hermetisk ananas i ringer 2 fedd hvitløk  1 blomkålhode  salt  pepper  gurkemeie  curry  sukrin  koriander 

howtochickenstu

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Del kyllingfileten i passe store biter og brun dem i godt med smør sammen med 2 ss. curry, 1 ss. sukrin eller sukker, salt og pepper. Ikke stek for lenge, disse skal inn i ovnen også, så det holder å glasere dem med krydderet. Legg kyllingen over i en ildfast form, del opp blomkålen og ha bitene over i formen med kyllingen.

Hakk opp rødløk og hvitløk og surr dette i godt med smør i en stekepanne. Hell deretter over fløte, nesten hele boksen med kokosmelk, soyasaus, 2 ss. gurkemeie og 2 ss. curry. La det putre litt. Smak gjerne til med krydderet, men disse mengdene endte jeg opp med å bruke.

Rasp skallet av en lime og skvis ut saften. Ha dette over i stekepannen sammen med sausen. Hakk opp aspargesbønner, ananas og koriander og bland dette inn i sausen. Hell alt over kyllingen og blomkålen i den ildfaste formen og sett det hele inn i ovnen på 200 grader i 10-13 minutter.

DSC03037

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

79 kommentarer

 1. Oi, det der så virkelig godt ut.
  Denne må jeg prøve!!!

 2. SÅ gott det ser ut 😀

 3. Hei! Ser godt ut! Jeg kan ikke bruke melkeprodukter mens jeg ammer, og syns i det siste rettene med kokosmelk har blitt litt for flytende uten fløte/creme fraiche oppi – noen tips? Ha en fin dag sammen med lille vakre:)

  1. Nina Julianne

   Jeg går på et kosthold hvor jeg holder unna matvarer som kroppen min har reagert på, der bl.a. melk var en av dem. Det du muligens kan prøve er Oatly sin havrefløte. Det er en svart liten kartong på størrelse på med Tine sin Sjokomelk som heter iMat 🙂
   Om du skulle reagere eller ikke kunne ha havre, så kan muligens litt soyamelk få den til å tjukne også. Jeg har prøvd å lage gluten- og melkefrie sauser med både havremelk og soyamelk, men fått en tjukk konsistens bare med soyamelken. Men regner med at havrefløten vil være det beste og enkleste alternativet 🙂

 4. Takk for tips! 🙂 Blir even vri av denne til middag i dag! 😀

 5. Gleder meg til å lage denne, ser så godt ut! Selv om jeg helst lager suppe uten fløte. Men kan sikkert spe på med ekstra kokosmelk. Du hadde en annen suppe oppskrift for ikke så alt for lenge siden, og den var knallgod! 😉

  http://www.bryllupstid.no

 6. Nam! Dette så vanvittig godt og superenkelt ut. Må helt klart prøves ut 🙂

 7. Sikkert må være pyszne.Jaki pen blomst jeg vet hvor?

  1. du spør hvor de er fra, kjøpte jeg dem på living for noen år siden 🙂

 8. Camilla

  Dette blir definitivt morgendagens middag! I dag jobber både mannen og jeg sent, så da spiser vi middag på jobb. Hva slags drikke serverer du til på bildet? Hvitvin?

  1. mozell light 🙂

 9. Fin og flott dame er du! Men av å til lurer jeg på om du er ute etter bråk.
  Du blir hakket på gang på gang for kroppsstørrelse og det ene og det andre, forbildet du (og vi andre eldre) er og skal være for de unge. Men når du gang på gang viser du frem hærlige oppskrifter i så småe porsjoner at skeien får plassproblemer oppi koppen…Da fortjener du litt bråk… Det er kanskje bare for bildet, men hvem vet…

  1. Nå får du gi deg, Mariol. Det er vel heller du som er ute etter bråk nå? Denne diskusjonen har jeg hatt før, og jeg er ikke interessert i dette enda en gang. Det er snakk om estetikk i bildene, det skal se delikat ut, og mengder med mat på en tallerken ser ofte ikke bra ut på bilder. Jeg regner med du eier noen kokebøker, og om du blar i disse får du bekreftet det jeg skriver. Alle forstår at man kan forsyne seg to ganger eller mer, og at dette er et BILDE av en rett. Det er ikke et bilde av hvilken mengde jeg spiser.

   1. Stå på Caroline! Jeg syntes du er kjempeflink 🙂 Jeg har aldri tenkt over at det er små porsjoner, men har ofte tenkt at det ser riktig godt ut. Jeg setter pris på at du tenker over hvordan du kan gjøre det delikat, for ofte leser jeg blogger hvor de har lagt bilde av matretter også tar jeg meg selv i å tenke at «det der så jo ikke godt engang! Keep up the good work!

   2. Jeg må le. Mariol snakk om å komme med unødvendige kommentarer. Du må ha lite å bry deg om, ellers må du være sjalu.Takk heller Caroline for oppskriften. Denne skal jeg prøve Caroline! Så himmelsk ut!! Flink du er, og du rekker jammen mye i løpet av endag!;)

   3. Nå må du gi deg Mariol. Det er stor forskjell på hvor store små posjoner vi spiser. Selv er jeg veldig småspist, og spiser faktisk ikke større posjoner enn dette. Maten skal jo se lekker og inbydende ut. Og det klarer Caroline med glans.

   4. Camilla

    Du må ha utrolig lite å gjøre siden du føler trangen til å henge deg opp i det her Mariol…!? Blir flau på dine vegne!

  2. Unnskyld meg! I alle dager.. Carolineblir uthengt over å drive skummel kostholds-propaganda og å sult seg osvosv… har hørt mangt og mye den siste tiden.. Nå får det være nok! Caroline, du fortjener ros og heder. Kostholdet du fronter innholder ordentlig og ekte mat, som ikke er jukset med. Et lavkarbokosthold innholder mat vi mennesker er ment for å spise, og som dessuten mere kalorier enn det som «anbefales». At mennesker har det for seg at du sulter deg og spiser for lite er helt feil, og ikke minst et stygt utsagn og komme med. Jeg og samboeren min lager ofte middagene du legger ut oppskrifter på, og f.eks. tre kyllingfileter er mye mat for to personer, og vi er mer enn stappmett etter å ha laget oppskriftene du legger ut. I tillegg er jeg så fornøyd med kostholdsendringen vi har gjort, med tanke på at vi så og si ikke får i oss konserveringsmiddler og kunstige stoffer.

   Du ser fantastig ut, Caroline! Du ser sunn og sterk ut!:-) Og maten så herlig ut!

   1. Tusen takk, dette blir jeg så glad for å høre 🙂

    Stor klem!

  3. Marianne

   Hm dette var en overraskende kommentar fra Mariol. Jeg har nemlig ofte tenkt det motsatte når jeg leser onsdagsoppskriftene, at det ser ut som gode mengder for 2 aktive personer. Kanskje hun ikke har lest teksten, eller leter etter noe å sette fingeren på? Det blir vel mer representativt å se på mengdene i oppskriften per person enn å bare se på illustrasjonsbildene.

   1. Selvsagt 🙂 I tillegg er også kalori-innholdet det viktigste, ikke volumet.

   2. Gunhild Helene

    Tja, syns du beregner rikelig mat per porsjon jeg da. Jeg lagde gulerotsuppen din for en stund siden og det var mer enn nok mat for både meg og samboeren min. I tillegg fikk mine foreldre en skål hver! Det kaller jeg mye mat når det i oppskrifen står at dette er for to personer!:D Du er flink, og oppskrifene dine er supre! Stå på:D

  4. Liv-Hanne

   Jeg forsøker å oppdra ungene mine til å ikke overlesse fatet sitt med mat, og heller forsyne seg flere ganger. Kanskje det er et tips til deg og dine også, Mariol? Da vil de jo skjønne med en gang de ser et sånt bilde, at det ikke representerer totalmengden man spiser til et helt måltid hvis man er sulten.

 10. Jeg elsker at du legger ut endel oppskrifter med kokos og curry:-D
  Gleder meg til å prøve!

  1. jeg er FOR glad i det :p

 11. camilla

  Får vi se bilde av Nelia en gang? 😀

 12. Christine

  Har en tendens til å overspise mat, spesielt middager. Prøver å bli bedre på det, men blir jo sulten med en gang om man bare spiser litt 🙂 Derfor lurer jeg på om den skålen med mat der, er det middagen, eller tar du 2 porsjoner? Har vanskelig for å vite hvor mye som er «for mye» for en normal bygd person. Takk for svar:-)

  1. jeg spiser til jeg er mett, og i går ble det vel litt over to slike skåler 🙂

  2. Annemor

   Kanskje du skal prøve med et ekstra mellom måltid på dagen? Eller mer næringsrik lunsj;-) funket på meg ihvertfall:-) bare et tis i hverdagen!

  3. Når man spiser lchf-mat så holder det å spise til man er mett, siden fettmengden gjør at du føler deg mett raskt. Man klarer ikke mer. Men om man lager mat med lettprodukter osv klarer man på mye mer. Så du kan ikke bruke Caroline som et «mål» på hvor mye DU kan spise. I tillegg trenger helt sikkert Caroline mer næring enn deg i og med at hun er mer aktiv enn den gjennomsnittlige nordmann, i tillegg til at hun ammer 🙂

 13. Det er vel bønnestenger og ikke bønnespirer? 🙂
  Så veldig godt ut!

  1. ingen av delen, det er aspargesbønner 😉 jeg som skrev feil i ingredienselisten 🙂

 14. Det så kjempegodt ut! Vi pleier å lage en variant av denne, med kikerter i, SÅ godt!

 15. Naaaam! Skal lages når jeg får kjøkken igjen (har pusset opp, blir så fint og gleder meg til å lage masse mat)!

 16. Takk for oppskrift 🙂 så greit med litt kjappe middager i en hektisk hverdag! Håper du har en fin dag ♥ Klem Anette

 17. Elsker oppskriftene dine! Bruker ofte, min yndling oppskrift er den med kylling filet med kremost og snurret bacon!

 18. Så veldig godt ut! Hvilken type curry brukte du?

  1. tørket fra krydderhyllen 🙂

   1. Anneli

    Mitt spørsmål også – mener du vanlig «norsk karri» – typ den du har i fiskeboller-hvit-saus-typen? 🙂

   2. Nei, det står curry på den, ikke karri 🙂

 19. Det så veldig godt ut 🙂

 20. Det er undervurdert å bruke kokosmelk. Det er bare supergodt!! Og mulighetene er så mange.

  Men du, jeg skrev et sted om cake-popsene fra 4 stjernes middag skal stekes men husker ikke hvor jeg skrev det….

 21. Nam-nam-nam, dette så godt ut! 🙂 Du er kjempe flink til å poste oppskrifter, Caroline. Fremgangsmåten er godt forklart og bildene blir alltid veldig delikate. Jeg spyr av all kritikken du får mot porsjonene på bildene, herregud, har ikke folk annet å bry seg om enn det? Jeg er helt enig med deg i at det ser ikke særlig delikat ut med en tallerken overlasset med mat. Og hvem har sagt at du ikke forsyner deg en gang til eller fler? Hjelpes… Stå på, fortsett med bilder av smakfulle og spennende retter, det er til inspirasjon til de av oss som ikke er ute etter å hakke på deg 🙂 Forresten, syns du skal begynne på et nytt oppskriftsbok prosjekt! Just sayin’…. 😉

 22. Karoline

  Alt du legger ut ser herlig ut, selv er jeg ikke noe glad i kokos og lurer dermed på om den smaker mye kokos? 🙂

  1. Nei, ikke veldig mye av kokos 🙂

 23. Heisann Caroline!

  Dette så veldig godt ut, det skal jeg absolutt prøve 🙂

  Jeg lurte på noe som ikke har noe med innlegget å gjøre. Jeg har tenkt å kjøpe stellematten fra Stella Baby, og lurte på om dere er fornøyd med den til nå? Har dere som regel veggene oppe? Jeg har lest at den har sugekopper i bunnen, slik at den får et godt feste til stellekommoden. Men hvis veggene er nede blir de jo som regel lagt under matten. Hva skjer da med sugekoppene, blir de dekket av veggene? Håper du skjønner hva jeg mener, ble en dårlig forklaring, hehe 🙂

  1. Kjempefornøyd 🙂 Sugekoppene er der selv om veggene er nede.

 24. Det så fantastisk deilig ut!! Skal lages til middag i dag ♡

 25. Det så bare helt utrolig godt ut, skal absolutt lage dette til middag 🙂 Må bare si tusen takk for at du deler oppskrifter med oss hver onsdag, Caroline. Forstår jo at dette tar mye ekstra tid for deg i forhold til å bare lage middag (uten å ta bilde av hvert steg). Håper du får en fin dag 🙂 Klem

 26. Det så bare helt utrolig godt ut, skal absolutt lage dette til middag 🙂 Må bare si tusen takk for at du deler oppskrifter med oss hver onsdag, Caroline. Forstår jo at dette tar mye ekstra tid for deg i forhold til å bare lage middag (uten å ta bilde av hvert steg). Håper du får en fin dag 🙂 Klem

 27. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Dette er andre gang denne uken jeg lar meg inspirere av en av dine asiatiske supper med kokosmelk.
  Veldig god idé å ha ananas sammen med kokosmelken! Elsker kombinasjon av kokos og ananas, og ikke minst en kombinasjon av søtt og salt! Namnam, gleder meg til middag i dag 🙂

 28. Mmm..!! Så godt ut! Dette vil jeg teste 😀 Lurte på om du har noen erfaring/mening om søtstoffene cyklamat og sakkarin som Natreen Strø-Søtningsmiddelet er basert på?? Ser det er mye billigere enn f.eks sukrin, så lurer på om du mener det er like bra/ufarlig som sukrin med tanke på helsen? Lurer også på om du har et tips til et «billig»produkt fra dagligvare som er bra å ha i håret før krølling? Noe som er varmebeskyttende og noe som gjør krøllene holdbare?

  1. Nei, de kjenner jeg ikke så godt til, dessverre :/

 29. Curry = vanlig karri fra krydderhylla?

   1. Det er ikke heelt det samme 🙂
    Jeg kjøpte Curry når jeg skulle ha karri, men det smakte ikke helt karri… En forskjell på de to, altså 🙂

   2. Curry er det engelske ordet for karri, og således er det akkurat det samme. Men karri er et blandingskrydder, og kan derfor smake litt ulikt ut i fra produsent o.l.

  1. Nei, jeg kjøpte karri når jeg skulle lage en currygryte med kylling for en stund siden, og det smaker IKKE det samme! Ligner kanskje litt, men absolutt forskjell i smaken på de. 🙂

   1. Karri er en krydderblanding og kan smake ulikt fra produsent til produsent 🙂 En currygryte trenger heller ikke nødvendigvis å inneholde karri, faktisk tvert imot.

 30. Ser utrolig godt ut 🙂 Du er nok dyktig på kjøkkenet du 🙂

 31. Så kjempe deilig ut! Dette må prøves til helgen når kjæresten kommer 🙂 blir veldig inspirert av oppskrift-onsdag. Stå på, du er så flink Caroline 🙂 satt å bladde meg tilbake på så mange gode oppskrifter du har lagt ut, at jeg sliter med å finne ut hva jeg skal lage først 😉

 32. Hei Caroline

  Takk for en veldig bra blogg.. Et lite spørsmål til deg. 🙂

  Jeg er veldig blek om dagen og var så dum og teste vita liberata for to uker siden, følte meg skitten etter bruk – ble altfor brun og unaturlig ..
  Så ikke ut for å si det sånn.. nå tenkte jeg å prøve sunspa.. Får du snart rabatt på den igjen?:-)
  Jeg betalte over 449 kr. for vita liberata og det er mye når man er student. 🙁

  Klem fra Monica

  1. Så dumt :/ Nei, har nok ikke noe fra de før om noen måneder.

 33. Tusen takk for enda en oppskrift som høres kjempegod ut!
  Er så kjekt å oppdage nye oppskrifter som går kjapt i en hektisk hverdag for det er akkurat det jeg trenger nå 🙂
  Bloggen din er så fin og jeg gleder meg til hvert innlegg fra deg ♥ Klem

 34. Hanne Louise

  Hei! Jeg bare lurer på hvor du finne alle disse oppskriftene? Lager du noen selv? 🙂 Du er super!

  1. Søker rundt på nett og finner inspirasjon, så gjør jeg en liten vri på de slik at de blir mine egne 🙂

 35. ah for en oppskrift! det så fantastisk ut 😀 ♥

 36. Madelen Berg

  Jeg elsker mozell light! Om det er det du drikker, vet du om det er innafor når man prøver å gå ned i vekt?:-) også eventuelt Pepsi Max? Klarer ikke kutte ut brus, men har heldigvis kuttet ut sukkerholdigbrus etthundre prosent 🙂 men går sjeldent en dag uten brus (light brus altså) 😉

  1. Det går helt fint med Mozell light og/eller Pepsi Max 🙂 Mozell light inneholder litt kalorier da, men 5 ganger så lite som vanlig brus.

 37. Madelen

  Hei 🙂 I dag har jeg testet ut denne oppskriften,Å må bare si TUSEN TAKK for du delte denne med oss,den var himmelsk godt & barna mine på 1 1/2 år & 4 1/2 år smakte dette og dem likte det kjempe godt også :)) Lager også masse middager osv ut av boken du har laget,og etter eg begynte med det har eg gått ned 5 kilo på 1 mnd :),

 38. Anne Beate

  Hei 🙂
  Takk for en super inspirerende blogg 🙂
  Jeg bare lurer på den kokosmelka.. bruker du bare den faste delen eller begge deler?? har ikke brukt kokosmelk så mye og blir like forvirra hver gang.. hehe.

  Forsett det flotte du gjør,gleder meg til hvert innlegg 🙂

 39. Heisann:)

  Er litt seint ute, siden det er noen dager siden du lagde middagen.
  Det så helt himmelsk godt ut, så det må prøves.
  Bare lurte på om du kokte blomkålen først ?

 40. Rita Grohs

  Hei, bare lurte på om du bruker skallet av liten også?

 41. Rita Grohs

  Det skulle stått limen:)

 42. Maja Negård Borge

  Hei!
  Har du noen forslag til hva man kan bruke i stedet for kokosmelk? Gjerne et sunt alternativ 🙂 Er dessverre ikke veldig begeistret for kokosmelk, hehe.

 43. Vanvittig godt! vi forspiste oss begge to!! LOVE it!

 44. Magnus G

  Tro det eller ei, her kommer konstruktiv kritikk fra et mannfolk..

  2 ss curry og 2 ss gurkumeie ødelegger veldig mye etter å nettopp å ha spist denne selv.. Soyasausen, hvitløken, koriander og lime – ganske sterke og friske smaker – blir fullstendig overkjørt av curryen. Jeg og dama tror det ville vært laaangt bedre å smake frem med currypaste som er langt mildere på curryinnholdet og gjevner ut og dreper ikke alle de andre smakene heller. Vil også hatt mer kokosmelk og heller fjernet fløten da kokosmelken forsvinner helt når den er ca 1/4 av alt væskeinnholdet. Kanskje litt mer soya da det passer godt mot kokosmelken for å gi litt mer skarphet i smaken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *