tidlig på’n

Jeg fikk jo aldri sagt god natt i går, og er det noe som gjør meg glad, er det faktisk det å titte innom her for å si god morgen til dere akkurat tidlig nok, så i dag måtte jeg bare ta meg tid til det 

___________________________________________________________________________________________________________

Står på farten for å reise inn til byen for å svette litt, det er lite som slår en tidlig økt. Beina er fortsatt stive etter en utrolig slitsom intervalløkt på mølla i går kveld, la ut bilde på instagram og det er så mange som spør om pulsklokken min, så den kommer det et innlegg om litt senere i dag. Alt jeg trenger for å fungere akkurat nå er en god kopp kaffe – elsker denne med vanilje og sjokolade – og litt smuler fra energibarene jeg lagde i går.

– nam og hallo energi – 

DSC01842DSC01843

___________________________________________________________________________________________________________

Oppe i sengen ligger Nelia sammen med pappan sin, mett og god. Så nå sover de nok begge to til jeg er tilbake tenker jeg. Lars-Kristian har kamp i dag, så han kan ligge og dra seg litt lenge, heldiggrisen. Jeg skal på helsestasjonen med Nelia senere i dag, tror faktisk hun skal få 3 mnd. vaksinen allerede nå, vi har fått tilbud om det ettersom det er så mye kikhoste i Siljan for tiden. Gruer meg litt, håper ikke hun får bivirkninger av den, men er veldig forberedt på at hun vil få litt feber. Uff, jeg får helt vondt inni meg.

Men jeg må forte meg avgårde nå, innlegg om pulsklokken min kommer senere. Ha en sprek dag så lenge!

186 kommentarer

 1. Da vi vaksinerte sønnen min for andre gang så måtte jeg holde han og så trøstet jeg han etterpå.
  Så måtte mamman holde han for å trøste, men da var det mere hun som fikk trøst av han enn omvendt 🙂
  Det var ikke noe gøy da, spesielt ikke da du så han ble redd da han så sprøyte nummer to, men etter to min var han til og med ikke sint på legen lenger heller. 🙂

 2. Lene Margrete Nymoen

  Supre svar, Lars Kristian Eriksen! Seriøst, saklig og opplysende.
  Synes det er godt gjort å holde en så seriøs tone
  når jeg ser hvor mye svada enkelte kommer med.

 3. OMG, går det ann og lage så mye styr over en vaksine 😛
  De som vil får gjøre det og de som ikke vil får la det være.
  Må vel være mer fornuftige ting og bruke tiden på enn og sitte og diskutere med vilt fremmede mennesker om noe som egentlig er en privat sak mellom dere og datteren deres…Nå er du som du gjentatte ganger skriver blitt «voksen» og når jeg leser hvordan dere holder på i kommentarene er det ikke så voksent og holde på sånn, » mener jeg »

  Men jeg bare lurer på hvorfor det har seg sånn at mannen din alltid kommer inn og tar helt av på diskusjonene.
  Du utrykker jo ikke en eneste mening om dette virker det som.
  Får litt inntrykk av at når folk skriver noe du er usikker på kommer mannen din løpende og kaster seg inn og kommenterer 😛
  ( Ikke vondt ment )

  1. Fordi han kan mye mer om dette emnet enn det jeg gjør, det er jo en del av utdannelsen hans 🙂 Han leser jo også kommentarfeltet, og kommenterer jo på det han føler for som hvem som helst andre.

   1. Skjønner det 🙂
    Bare syntest disse diskusjonene ble litt mye og krasse fra både hans og de andre sin side.
    Når det til syvende og sist er et valg mellom dere to og ikke oss som leser bloggen din 🙂
    Selv om du er en offentlig person syntest jeg det blir feil av folk og holde på som dette,
    og med tanke på hva folk blander seg oppi. Så skjønner jeg godt at du vil skjerme Nelia litt fra bloggen.
    ( Kjempe bra at dere gjør det )

    Ha en god lørdag til dere alle fem <3

 4. sykepleier mette

  Grandtanta mi fikk poliomyelitt som ung og levde aleine med senskadene resten av livet. Hun var heldigvis en av den siste generasjonen med polioskadde, sitter fremdeles endel av dem igjen på sykehjemma rundt omkring og noen burde ta med et filmkamera rundt og spørre dem hva de mener om folk som ikke vaksinerer barna sine.
  Folk daua som fluer og ble skada for livet før i tida av epidemier og sykdommer vi idag har privilegiet av å se på som uskyldige barnesykdommer fordi vi ikke kjenner til dem pga barnevaksinasjonsprogrammet. Vil tro at det ikke er så mange av sykepleierne som jobber på gynekologisk kreft på radiumhospitalet som unnlater å gi døtrene sine hpv-vaksina liksom.
  det er ikke spesielt sannsynlig at barnet ditt får en av de sykdommene hvis du velger å ikke vaksinere, men det finnes lokalmiljøer i usa der de er redde for utbrudd fordi mange nok nekter vaksine til at flokkimmuniseringen er svekket, trist for foreldra til det barnet som dør først at folk fremdeles må ha lyd og bilde for å tro på historien igrunn. Mannen til «fotballfrue» virker jo faktisk ganske glup plutselig, får nesten lyst til å se igjennom fingra med at han synes Beyonce er feit : D

  1. Lurer på hvor lenge den saken skal forfølge meg :p FYI så ble de sitatene tatt helt ut av kontekst, og jeg synes ikke at hun er det.

 5. Lars- Kristian skriver det ikke lenger finnes kvikksølv i barnevaksiner, men det gjør fortsatt det. Kvikksølv i vaksine går under navnet timerosal og timersal. Alminium hydroksyd i vaksiner er mye farligere en kvikksølv. Visste du også at mmr vaksinen inneholder celler fra menneskefoster ( Humane diploide cller)?. De fleste som velger bort vaksine er oppegående mennesker som undersøker selv. Og om du leser sann uavhengig vitenskap ville du bli overrasket. Alle som skal vaksinere barna sine burde undersøke selv og da lese forskning som ikke tjener på vaksine, ikke bare hør på indoktrinerte helsesøstre, mannen som ikke har kunnskapen han tror han har osv.. Undersøk og tenk selv, minstekravet burde være å vite hva vaksinen inneholder, og hvilken bivirkninger de forskjellige ingrediensene har. Bare litt fra felleskatalogen om bivirkningen autisme. Bivirkning- encefalitt, som kan føre til hjerneinflammasjon, som igjen kan føre til hjerneskade, autisme.
  Ser du også skrev noe om fytinsyre, hvorfor skriver du ikke at produktene ( mel, nøtter, frø) bør bløtlegges i syrlig miljø ,så er fytinsyren et ikke problem..
  Du trenger ikke kommentere dette for min del, da jeg ikke leser bloggen lenger.
  Mvh Trine.

  1. Nei, det gjør det ikke; http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Left_6512&Main_6157=6263:0:25,6566&MainContent_6263=6464:0:25,7072&List_6212=6512:0:25,7091:1:0:0:::0:0&Left_6512=6272:99179::1:6273:4:::0:0

   Thiomersal brukes kun i vaksiner som kommer i flerdoseglass, men dagens barnevaksiner kommer i endoseglass. Det har ikke vært brukt thiomersal siden 1997 i barnevaksiner. Helt utrolig at du kan drive slik skremselspropaganda, når du ikke har peiling på hva du snakker om. Helt vanvittig… Thiomersal er uansett helt ufarlig i de mengdene som brukes i vaksiner.

   Du skriver at vaksineskeptikere «tenker selv», men det eneste dere gjør er å lure dere selv, og skade små uskyldige barn.

   1. Det er heller ikke stoffet det er snakk om, men mengden du får i deg. Alle stoffer er harmløse i små nok doser, og livsfarlige i store nok doser, og mange av stoffene har vi naturlig i kroppen vår i mye større mengder fra før. Dette «glemmer» alltid vaksinemotstanderne å ta med i innleggene sine.

   2. At dosen avgjør toksisiteten er noe de fleste vaksinemotstandere ikke ser ut til å forstå.

 6. Flott at dere vaksinerer! Tenker på alle de som velger og ikke gjøre det og som ikke er med på å bekjempe disse skumle sykdommene! Fy!
  Vi er en av familiene som ble hardt rammet av kikhoste i Siljan. Det var helt grusomt og det verste jeg noen gang har vært i gjennom med mine barn. Jeg skal ikke gå i detalj på hva vi har opplevd. Men kan fortelle at mine barn er 5 og 7 år, altså store barn! Når vi var innlagt på sykehuset så sa de vi skulle være veldig glad for at det ikke vi var spedbarn eller mindre barn vi hadde!
  Jeg tør en gang ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd. Kikhoste var heller ikke noe jeg var så opplyst om. Men skal si at vi fikk se den skumle siden! Unner ingen det ..

  1. Fryktelig, håper det går bedre nå 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *