oppskrift-onsdag: energibarer

DSC0182hoved

Om disse kan kalles energibarer er jeg ikke helt sikker på, ettersom jeg er usikker på hva som kvalifiseres til akkurat det ordet – men at de gir energi er jeg ikke i tvil om, jeg føler meg i hvert fall helt i hundre og kanskje en smule kvalm etter å ha småspist disse i hele dag. Startet å lage dem da jeg stod opp og har liksom gjort litt og litt utover dagen til de var ferdige for noen timer siden, og da blir det mye smaking. De inneholder nøtter, frø, tørket kokos, tørket gojibær og naturlig sjokolade, så i mine øyne er dette mer enn en god nok energibar, så får de som heller vil bruke det som en sjokoladebar gjøre det. Gode er de i hvert fall, så her får du oppskriften – kos deg og nyt 

___________________________________________________________________________________________________________

energibarer – ganske mange 

3 knekk av freia premium mørk sjokolade – jeg brukte med pekan og havsalt  2 ss. kokosfett  3 ss. kakaosmør  2 ss. kakaopulver – jeg brukte av raw kakao

1

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

smelt alt over vannbad, dette gjør du ved å koke opp vann i en stor kjele, deretter har du en litt mindre kjele oppi denne med ingrediensene i. Rør godt. Hell alt over i en form, helst små plastikkformer i den formen du ønsker energibarene, dette får du på blant annet panduro. Jeg brukte en ildfast form og det var vanskelig å få delt opp til ordentlige barer uten å ødelegge dem.

etter at bunnen er ferdig lager du fyllet av:

1 dl. hasselnøtter  1 dl. mandler  1 dl. valnøtter  1 dl. solsikkefrø  1-2 dl. tørket gojibær  1 dl. gresskarkjerner  1 dl. tørket kokos 3 ss. sukrin

2

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

grovhakk mandler, hasselnøtter og valnøtter, jeg bruker en miksmaster til dette. Bland deretter inn frøene, kokos og gojibær. Bland inn litt salt. Nå skal du frem med vannbadet igjen og lage en masse som dette skal røres inn i. Til dette trenger du

 ♥ 3 ss. kokosfett  4 ss. kakaosmør  3-4 ss. kakaopulver

Dette smeltes og blandes sammen før du rører inn nøtte- og frøblandingen. Når dette er ferdigblandet heller du alt over formen som vist på bilde nr. 4 helt øverst. Settes i kjøleskapet i 2-3 timer og skjæres deretter i passe tykke barer.

DSC01830

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

67 kommentarer

 1. Hei Caroline. Disse må jeg prøve å lage, men må handle inn først. Lurer på et par ting fra oppskriftene i boken din. Hvilken balsamico bruker du? Det finnes så mange. Torsken i fiskegratengen er det best med fersk torskefilet eller smaker den like godt med torskefilet fra frysedisken? Her finner jeg ikke Tine Kremost afrikansk Paprika noen sted, hvilken ost ville du brukt istede? Tusen takk for en fantastisk bok, elsker at oppskriftene er så enkle å lage 🙂 Klem

  1. Afrikansk paprika er dessverre et utgått produkt, utrolig synd for den var så god! Men jeg anbefaler kremost med urter i stedet 🙂 Synes du like fint kan bruke torsk fra frysedisken 🙂

   Jeg bruker kremet balsamico 🙂

   Klem!

   1. Den er ikke utgått, bare sesongvare 🙂
    Og ja, den er veldig god! 🙂

 2. Wow! De såg fantastisk gode ut! Det blir prøvd ut i morgen 🙂 Er så glad i oppskriftene dine!!

 3. Namnam, det så godt ut!

  Hvor mange KH er det ca per stk? 🙂

 4. Det så helt fantastisk ut og må prøves!!! Du er så flink til å lage mat, så inspirerende 🙂

  En ting jeg lurer på. Når det kommer til samarbeidspartnere og sponsorer, hvordan kan man vite at de er seriøse og at nettsidene er ekte?:-) evt hvordan kan man finne det ut? Nybegynner på dette og veldig redd for å gjøre ting feil :/

 5. Hei! lurte på hvilket redigeringsprogram(er) du bruker på bildene dine?

 6. Du er så flink, Caroline!! Disse skal jeg definitivt prøve ut :- D Jeg leser bloggen din hver dag og har gjort det helt siden før du du giftet deg. Jeg må bare si at jeg eelsker bloggen din og at du er forbildet mitt på mange måter. Du har fått meg til å like trening på en helt annen måte en hva jeg gjorde før. Bloggen din sprer motivasjon, energi og glede!! <3

  1. å, jeg blir så glad! tusen takk 😀

 7. Caroline

  Åh det ser så godt ut. Bare synd jeg ikke tåler nøtter 🙁 ekstremt allergisk dessverre. Har du noen tips om hva jeg kan erstatte nøttene med?

 8. hvis jeg bare kunne spise nøtter.. det er noe piss altså, for de der så virkelig gode ut!

 9. Kan man bruke noe annet istedenfor kokosfett? Hvor kjøper du kakaosmør?

 10. Hvor får du tak i alle ingrediensene som frø/gojibær og kakaosmør osv?

  1. helsekosten 🙂

 11. Lurer på hvor lenge du skal ha denne spørreundersøkelsen, har alt svart, men må likevell klikke den bort hver gang en er innom…

  1. jøss, det var rart! det skal jeg sjekke opp i 🙂

 12. De så skikkelig gode ut 🙂 Synes det er supert at du legger ut oppskrifter på mat og sånn som nan ikke finner så mange andre steder! I tillegg er det jo sunt! 🙂 har du laget oppskriften selv? 🙂

 13. De så kjempegode ut! 🙂

 14. Tips til deg; Ha bakepapir i formen før du steker og sett den i fryseren en times tid etter av den er avkjølt etter steking. Så løfter du enkelt ut hele greia ut av formen og deler opp i ønsket str når de er halvfryst/tint. Funker fint med muslibarene fra Trines matblogg i alle fall:-)

  1. takk for tips 🙂 disse skal ikke stekes, riktignok :/

 15. Så utrolig godt ut!
  Dette skal jeg prøve ut:-)

 16. De så gode ut! 🙂

 17. Hvor får man kjøpt lavkarbosjokolade? Hva heter de?

  1. usikker på hva du mener med lavkarbosjokolade, er det en spesiell du tenker på? for en som spiser lavkarbo er mørk sjokolade veldig fint, så finnes det for eks. atkins 🙂

 18. Ser helt perfekt ut! Gleder meg til å prøve å lage 😉

  http://www.bryllupstid.no

 19. Åh, de så gode ut! Hva kan man bruke som erstatning til kokosfett og kakaosmør, om man ikke har dette hjemme?

  1. det tør jeg ikke si, da det er dette som må smeltes og deretter bli kaldt igjen for at barene skal holde sammen 🙂

 20. Looks very delicious, healthy though 🙂 Appriciate a lot if you could give the recipe in English. Many thanks!

 21. Med engang jeg så oppskriften på bloggen din, så måtte jeg prøve! Hadde alt liggende kjøleskapet, og hadde også mange 85% kakao-sjokolader som lå liggende i skapet som jeg synes har vært for bitter til å spise alene.
  Mens jeg lagde den så måtte jeg smake på den, så jeg tok et par (eller ti) spiseskjeer og smakte på nøtteblandingen med sjokoladeblandingen.
  Jeg må bare få sagt en ting; FOR EN ENERGIBOMBE!
  Mens dette lå i kjøleskapet var jeg og trente, hvor jeg slo flere personlige. Og etter jeg var ferdig med treningsøkten min, så hadde jeg så mye energi til overs at jeg nå har vært på årets første joggetur (og jeg er absolutt ikke et joggemenneske)!
  Tusen takk, Caroline! SUPER oppskrift!
  Skal bli godt å ha slike energibomber liggende i morgen, hvor jeg må være på skolen fra 8 til 3, jobb fra 4 til 8 og itillegg klare å presse inn en treningsøkt (Leg day.. trenger jeg si mer?).

  1. Haha, fantastisk å lese at de funket 🙂

   Stor klem!

  2. Persille

   Wæow! Gøy å høre 🙂

 22. ser nydelig ut 🙂 jeg lurer på om du vet kcal innholdet i disse barene? Takk så mye for svar, blir bakings i helgen!!

  1. det vet jeg ikke :/

 23. Hei! Tusen takk for oppskrifta på enegibar. Skal prøve å lage det i helga. Oppbevarer du dem i kjøleskapet? Ellers lurer jeg på hva gjør du når godtesuget herjer i kroppen, og du bare har lyst å spise lys sjokolade eller noe annet som du vet er usunt.

  1. Ettersom jeg spiser litt mørk sjokolade hver dag, har jeg ikke søtsug i det hele tatt :p Men vi lager likevel ofte desserter i helgene, og iskrem er jeg glad i – samt yoghurtnøtter. Jeg spiser det jeg har lyst på når jeg har lyst på det, alt med måte 🙂

   Og ja, de må oppbevares kaldt 🙂

 24. Ååh. Det så godt ut. Du er så flink til å skrive innlegg og er veldig inspirerende.
  Nå skal jeg ta kveld etter en lang treningsøkt. Satser på fitness nå og skal konkurrere om ikke så lenge:)
  Energibarer gir energi;)

  Skal i hvertfall teste din oppskrift:)

  Kanskje du har lyst å fortelle hva slags app du bruker på å redigere rammene, og teksten på bildene dine i dine andre innlegg? De med hjerter på? Er det en egen app? Hadde vært supert å fått vite.

  Kos deg med mannen din når han er hjemme og nyt kjærligheten <3

  1. Så utrolig spnennede! Masse lykke til 🙂

   Det er ingen app, men som oftest photoshop eller pic monkey 🙂

 25. ann-elin

  Hvor mye karbohydrater er det i disse da?

  1. det vet jeg ikke 🙂

 26. Caroline

  Kanskje dumt spørsmål, men hvor får man tak i kakaosmør?:)

  1. på helsekosten 🙂 jeg kjøpte mitt da jeg var i Sverige, men de har her hjemme også 🙂

  2. Kan også bestille på Iherb.com, bestilte flere av tingene til denne oppskriften der =)

 27. Yes!! Dem skal jeg lage ikveld!! Høres fantastiske gott ut!! Kjøpte kakaosmør, kakaopulver og Ecuador 70% sjokolade på Sunkost! Det er en heeelt nydelig sjokolade!! Men er allergisk mot nøtter så tenkte prøve med spiret quinoa i tillegg til gresskarkjerner og solsikkefrø! Blir spennende 🙂 🙂 Ååhh, gleder meg allerede til å smake på dem!! Nam nam! Ha en fantastiskt fin dag Caroline!

 28. Disse så veldig gode ut:) men har du et alternativ til nøttene? jeg tåler ikke mandler, hasselnøtter og valnøtter:/ kan man bare ta masse forskjellig frø kanskje? er veldig glad i alle slags frø:)

  1. Ja, da kan du bare bruke fantasien, mer tørket frukt / bær og frø 🙂

   1. Ok, takk for svar:)
    vil også bare si at du er veldig inspirerende for meg!! masse gode tips jeg tar med meg på veien mot et sunnere kosthold og sunnere liv! Holder på med livstilsendring på 2. året og jeg følger deg stort sett hver dag:)

 29. May-Britt

  Jeg lurer på, hva er forskjellen på kokosfett og kokossmør? Spurte på en helsekostbutikk en gang, og hun sa det var samme produkt. Men det får jeg ikke helt til å stemme. Har du evt bilder av de to du bruker? Og kan de brukes litt om en annen?
  Takknemlig for svar 🙂

  Må si meg enig med mange av de andre i heiagjengen din, du har en veldig flott og gjennomført blogg. Og gratulerer så masse med lille Nelia. Mine små er ikke så små lengre. Den yngste blir snart 17, gøy det også.

 30. Å, disse så helt nydelige ut, fikk veldig lyst til å prøve. Takk for oppskrift! 🙂

 31. Bare et lite spm mtp størrelsen på forma. Hvor mange cm i høyde utgjorde sjokoladebunnen i forma sånn ca. før du helte over nøtteblandingen?

 32. eva christina

  De så kjempegode ut! 😀 Men visste du at solsikkefrø inneholder masse tungmetaller, og man bør helst ikke innta mye av disse :O
  https://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/kornvarer/er_solsikkekjerner_helseskadelig

 33. Da står energi barene i kjøleskapet 🙂 Bare lurte på en ting, hadde du bunnen i kjøleskapet en stund først? Sånn at bunnen stivnet først? Eller bare blandet du alt når det fortsatt var flytande? 🙂 Håper jeg rekker å smake litt for trening etterpå 🙂 nam nam!

  1. Bare hell bunnen i når den er ferdig og la den stå ved siden av deg på benken når du lager resten 🙂 Så heller du det rett oppå og setter hele greia i kjølern’ 🙂

 34. mathilde

  Oj, disse skal jeg jammen meg prøve! Hvordan oppbevarer du dem? Holdbahet? Kunne tenkt meg å lage en masse sånn at jeg har over tid. Og ha i veska. På tur, på vei hjem fra jobb, før lunsj…

  1. da bør du ha dem i en liten plastpose, de smelter ganske fort 🙂 Oppbevares i kjøleskap 🙂

  2. Dersom du lar de stivne i romtemperstur vil de ikke smelte like fort som dersom du stivner de i fryser/kjøleskap.

   Nå vet ikke jeg om det funker å la de stivne i romtemperstur eller om de MÅ stivnes i kjøleskap for å bli «ferdige», men det er hvertfall min erfaring fra energibarlaging (aldri prøvd denne oppskriften, skal det men må bare bytte ut det jeg ikke tåler.. Skal jeg bare ta mer av alt annet eller skal jeg bare velge noe annet istede?)

 35. Hei, disse så digg ut! Finner det meste jeg trenger på internet (sunkost), men jeg sliter med å finne kokosfett. Er det det samme som kokos olje eller cocosa coconut oil?

  1. Nei, det er mye fastere i konsistensen. Du får det i helsekostbutikker 🙂

 36. Strålende idè!! hvor mange ble det med denne oppskriften?

 37. Hei Caroline,
  – Et tips når det gjelder å få Energibarene i pene,hele stykker ut av formen; Fòr rundt kanten og bunnen av formen med Glad pack (Jeg bruker en lav boks med lokk)- press ned blandingen og brett over resten av Glad pack`en, og sett eventuelt på lokk.
  Dette fungerer kjempefint for meg 😉
  Flotte oppskrifter denne uken 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 38. Hei, er det noe jeg kan erstatte kakaosmøret med?

  1. Det vet jeg ikke :/

 39. […] I would like to make these energy bars with chocolate and dried goji berries (recipe in Norwegian) sometime soon to change […]

 40. hei er det sånne solsikkefrø som er på fuglemat-pakke, eller er det en egen pakke som folk kan spise?? klem 🙂

  1. please svar, er ganske ny på å kjøpe sånne ting.

   1. helene

    tusen takk <3 ps. trist å se deg gå ut i skal vi danse.. Men du er såå mye bedre på blogging altså <3 her har vi både gluten, egg og noen har nøtteallergi også og antageligvis laktoseintoleranse… så blir veldig mye helsekost framover. Synes det er vanskelig å lage mat som passer HELE familien når det blir sånn. Forresten er det mange som sliter og det kommer mere og mere helsekost. Håper å se mange bra oppskrifter framover og gjerne med erstatningsmuligheter for dem med allergier og om du kan komme med tips fra iherb etc om ting og tang… jaja.. God søndag til deg og familien din!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *