oppskrift-onsdag: maki sushi

DSC01469

God morgen, dere! Hadde tidenes største maki sushi-måltid i går, mamma og jeg hadde et aldri så lite sushiverksted etter bursdagsbarnets ønske, og det var jo så gøy! Og ikke minst var det overraskende enkelt, så dette må jeg gjøre flere ganger. Har allerede planlagt at Lars-Kristian og jeg skal kose oss med dette når han kommer tilbake fra Spania, og nå som jeg faktisk har laget det én gang, blir det lettere å eksperimentere med både innhold og ris neste gang. Uansett, dere må også prøve dette og i dag skal jeg vise deg hvor utrolig enkelt det er.

___________________________________________________________________________________________________________

maki sushi 

♥ noritang ♥ bambusmatte  sushiris  riseddik  sukker / sukrin  wasabi  ingefær  laks  mango ♥ agurk  avocado ♥ crabstick

sushihvadutrenger kopi

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Kok og forbered risen etter anvisningen på pakken, det er blant annet denne du trenger sukker eller sukrin og riseddik til. Vi kjøpte ris fra blue dragon, og der står all informasjon du trenger på pakken. Alle råvarer og utstyr du trenger får du kjøpt på meny, det var i hvert fall der vi handlet.

Skjær opp alt du skal bruke i lange, passe tykke strimler. Vi laget 4 forskjellige varianter

 crabstick og avocado ♥ crabstick, fisk og avocado mango og laks  agurk og laks

sushifremgang kopi

Underveis i lagingen er det kjempesmart å ha en liten bolle med riseddik og vann tilgjengelig, for ettersom risen er ganske klissete løser du dette problemet lett ved å dyppe fingrene i dette vannet mellom hver gang du legger ris på noritangen.

Både fremgangsmåte og tips fant jeg hos godfisk.no da jeg kom over en annonse fra dem som sirkulerte på nett under navnet #sushifredag, og siden deres er genial! Jeg er også veldig enig i at den tradisjonelle tacofredagen enkelt kan byttes ut med sushifredag, for det er jo så utrolig godt med sushi, og bare det å lage dette er jo et lite verksted i seg selv. Tenk så koselig å samle hele familien med dette!

Hos godfisk.no finner du video med fremgangsmåte, ikke bare på maki sushi, men også på andre varianter som er litt mer avaserte. Spørs om ikke jeg skal røve meg på ura maki neste gang 🙂 Sjekk ut video med fremgangsmåte her, det gjør lagingen mye lettere.

___________________________________________________________________________________________________________

Et tips er å også bruke kremost inni, det blir utrolig godt. Så kan du selvsagt eksperimentere med flere typer fisk, vi hadde tenkt til å bruke kveite, men det var ingen som hadde noe annet enn salmalaks.

DSC01476

Håper det er flere som vil teste hjemmelaget sushi, det smaker i hvert fall kjempegodt ♥ 

116 kommentarer

  1. Du burde prøve å legge mango inn i makien! Det er super godt! Bare et lite tips fra meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *