oppskrift-onsdag: maki sushi

DSC01469

God morgen, dere! Hadde tidenes største maki sushi-måltid i går, mamma og jeg hadde et aldri så lite sushiverksted etter bursdagsbarnets ønske, og det var jo så gøy! Og ikke minst var det overraskende enkelt, så dette må jeg gjøre flere ganger. Har allerede planlagt at Lars-Kristian og jeg skal kose oss med dette når han kommer tilbake fra Spania, og nå som jeg faktisk har laget det én gang, blir det lettere å eksperimentere med både innhold og ris neste gang. Uansett, dere må også prøve dette og i dag skal jeg vise deg hvor utrolig enkelt det er.

___________________________________________________________________________________________________________

maki sushi 

♥ noritang ♥ bambusmatte  sushiris  riseddik  sukker / sukrin  wasabi  ingefær  laks  mango ♥ agurk  avocado ♥ crabstick

sushihvadutrenger kopi

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Kok og forbered risen etter anvisningen på pakken, det er blant annet denne du trenger sukker eller sukrin og riseddik til. Vi kjøpte ris fra blue dragon, og der står all informasjon du trenger på pakken. Alle råvarer og utstyr du trenger får du kjøpt på meny, det var i hvert fall der vi handlet.

Skjær opp alt du skal bruke i lange, passe tykke strimler. Vi laget 4 forskjellige varianter

 crabstick og avocado ♥ crabstick, fisk og avocado mango og laks  agurk og laks

sushifremgang kopi

Underveis i lagingen er det kjempesmart å ha en liten bolle med riseddik og vann tilgjengelig, for ettersom risen er ganske klissete løser du dette problemet lett ved å dyppe fingrene i dette vannet mellom hver gang du legger ris på noritangen.

Både fremgangsmåte og tips fant jeg hos godfisk.no da jeg kom over en annonse fra dem som sirkulerte på nett under navnet #sushifredag, og siden deres er genial! Jeg er også veldig enig i at den tradisjonelle tacofredagen enkelt kan byttes ut med sushifredag, for det er jo så utrolig godt med sushi, og bare det å lage dette er jo et lite verksted i seg selv. Tenk så koselig å samle hele familien med dette!

Hos godfisk.no finner du video med fremgangsmåte, ikke bare på maki sushi, men også på andre varianter som er litt mer avaserte. Spørs om ikke jeg skal røve meg på ura maki neste gang 🙂 Sjekk ut video med fremgangsmåte her, det gjør lagingen mye lettere.

___________________________________________________________________________________________________________

Et tips er å også bruke kremost inni, det blir utrolig godt. Så kan du selvsagt eksperimentere med flere typer fisk, vi hadde tenkt til å bruke kveite, men det var ingen som hadde noe annet enn salmalaks.

DSC01476

Håper det er flere som vil teste hjemmelaget sushi, det smaker i hvert fall kjempegodt ♥ 

116 kommentarer

 1. Hvordan tenker du på dette med sushi og lavkarbo? er det ok eller ikke? Er sushifrelst og har vurdert å gå over til lavkarbo.
  Forresten, gratulerer så masse med dagen som var i går<3

  1. sushiris er jo ikke direkte lavkarbo, men alt med måte 🙂

   1. Hei snuppa, et lite tips for å gjøre de mer lavkarbovennlige er å bruke blomkål»ris» som du binder sammen med for eksempel avokado eller kremost. Veldig godt 🙂 Klemmer

  2. Linn (@theroomstops)

   Du kan jo prøve å lage lavkarbo sushi med blomkålsris? 😉

 2. Hei! 🙂 Har lett gjennom arkivet ditt etter et svart skjørt du skrev om når du var gravid, men finner det ingen steder. Et helt enkelt og kort skjørt med veldig stretch rundt magen. Skjønner du hvilket jeg mener?

  1. skjørtet jeg designet ifm. mammakolleksjonen kanskje? 🙂

   1. Takk for svar, jeg fant ut av det:) Men det er utsolgt i min str…

 3. Åh, jeg bare elsker sushi!! Har laget det noen ganger og, det er veldig gøy.
  Jeg lurte på en ting, jeg skal bestille noe fra getinspired, og tenkte kanskje, siden de har endel nyheter nå, spes fra Kari Traa, om du kommer med en rabattkode i nærmeste fremtid? (typ idag eller imorgen :P) Er så kjedelig å bestille nå, også kommer du med en kode i ettermiddag liksom.

  Håper på svar! Klem

 4. Madelen

  Det går også ann å bruke grøtris! Jeg bruker den fra geisha, bare koker den i vann istedet for melk og har i det andre som skal være i, så blir den akkurat som sushiris. Mye billigere alternativ 😀 Ura maki er og kjempeenkelt, gleder meg til å se hvordan du gjør det!

 5. Christina

  Hei! Så veldig godt ut 🙂

  Vil anbefale å bruke philadelphia-ost inni, eller legge en klump med philadelphia oppå og «flambere» den, så den smelter og blir litt varm! Det er heeelt fantastisk godt! Verdt å prøve:-)

  Ha en fin dag!

 6. Nam nam, det såg godt ut 🙂 Gratulerer med overstått, Caroline <3

 7. Åh så gott! Har käkat det ett par gånger och helt underbart!

 8. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å lage sushi, det virker så gøy og enkelt! takk for nok et kjempebra innlegg 🙂

 9. Mmm… dette så godt ut 🙂
  Eneste jeg synes med hjemmelaget sushi at man får ikke samme smak som når man går ut å spiser :/

  1. jeg synes disse ble ganske i nærheten jeg da 🙂

 10. I wish I was able to make it too but I dont know if I will be as much good!:) It looks soooo tasty, love sushi!:) Baci Caroline!:)

 11. Marita Ø

  Sushi ser SÅ godt ut, har kun smakt den én gang, men da falt det dessverre ikke i smak. Så jeg jobber med å prøve å like det 😀 Gratulerer så mye med vel overstått bursdag, fine deg! Håper du hadde en super feiring med familie og venner <3

 12. Cathrine

  Ble så gla i dag da jeg så dagens oppskrift!! 🙂 jeg elsker sushi og har savnet det så mye mens jeg har gått gravid, veldig snart termin! 🙂 men hvordan er det å spise sushi mens man ammer? Fikk forklart at man kan fint spise det mens man er gravid bare man er obs på behandlingen og oppbevaringen av fisken, men jeg har holdt meg unna for sikkerhetsskyld! Ha en fortsatt fin onsdag 🙂

  1. jeg spiste det da jeg var gravid, men det er selvsagt et kriterie å se an stedet og helst også ha en dialog med dem hva gjelder fisken og hvor fersk den er 🙂 amming og sushi går helt fint 🙂

 13. I min familie har vi sushi-fridays <3 and I love it!!

 14. Kristin

  Et tips neste gang du lager sushi, er å bruke jordbær og mango sammen med salmalaksen! Det smaker himmelsk, mye bedre enn avokado og agurk! 🙂

  1. takk for tips, det er nok godt 🙂

 15. fine bilder 🙂

 16. Nam! Det så veldig godt ut! Prøvde å lage sushi for noen år siden, men synes at noritangen som du ruller risen og fisken rundt i ble så forferdelig seig å tygge 🙁 Folk lot nesten vær å svelge den. Men dette problemet fikk jeg ikke når jeg kjøper 😛 Så vet ikke hva jeg gjorde feil, eller om det var noe feil med tangen? Tror ikke jeg behandlet den på noen måte, skal man kanskje koke den først, eller gjøre den mykere på noen måte?

  Også har jeg lurt på en ting angående Nelia 🙂 For sånn jeg har skjønt det, så har du blå øyne og LK brune? Hva slags øynefarge ser det ut til at Nelia får? 🙂

  Klem fra trønderbyen!

  1. lot du den ligge og hvile en stund før dere spiste? smakte på den umiddelbart selv, og da var den seig, mens etter 30 min. var tangen blitt myk 🙂

   Hun får nok ganske klare blå øyne ser det ut til 🙂

 17. Ja, sant det er enkelt å lage! Vi pleier å smøre philadelphia ost og ha rista sesamfrø inni i tillegg til det andre=)

 18. https://www.coolstuff.no/Sushi-Bazooka

  Anbefaler denne dersom du skal lage hjemmelaget sushi!!! Da blir det kjempeenkelt, og de blir sååå fine!

 19. Jeg tviler på at jeg får lov til å bytte ut fredagspizza eller lørdagstaco, men det er jo ingen regel som sier at vi alle må spise det samme alltid? Kanskje jeg til og med hadde fått ungene til å smake? Hmm…..

  Det så veldig bra ut, regner med man må ha en superskarp kniv for å få dem så pent kuttet eller er det greit å skjære igjennom?

 20. Jeg elsker fisk, spiser fisk hver dag, men sushi? Skjønner ikke hvorfor, men sushi får meg til å brekke meg altså 🙁

  Men det jeg ville var å fortelle deg hva jeg gjorde i går. Jeg endret språket på toppen for jeg synes det kunne være gøy å lese bloggen din på annet språk. Problemet nå er at jeg får den ikke tilbake til norsk igjen – så sorry Caronline, du har blitt tysk.
  Nå kom jeg på at mye pleier å hjelpe om jeg slår pcen av og på…prøver det…

 21. Det merkes at du har permisjon 🙁 syntes bloggen er litt
  halvveis for tiden. du svarer jo aldri på kommentarer heller. Trist
  :/

  1. Jeg synes det er hårreisende at du kan kreve så mye av meg. Du kan jo selv prøve å besvare eposter, kommentarer, blogge 3 ganger om dagen, fullamme et barn, ha to hunder og samtidig ha tid til de rundt deg og deg selv. Tror du det er gjort på en dag? Hadde jeg hatt permisjon, kunne jeg ikke blogget i det hele tatt. Jeg har gradert mammaperm og må prioritere. Jeg besvarer fortsatt kommentarer, men det kan ta lener tid enn før. Om du blar deg tilbake i bloggen og virkelig kan mene på at den plutselig halvveis, så skjønner jeg ingenting. Alt fra layout, design til bilder og innhold er mye mer gjennomført enn noen gang, så dersom du virkelig mener dette må du gjerne påpeke akkurat hva det er som er halvveis, slik at jeg kan bli bedre igjen 🙂

   1. Therese

    Jeg skulle si omtrent det samme, men med positivt fortegn 🙂

    Er GLAD vi merker på bloggen at du har fått barn, det betyr at du prioriterer riktig! 🙂
    Såklart merker vi som er innom bloggen flere ganger daglig at du ikke oppdaterer (mtp kommentarer) like ofte som før, men jeg syns du gjør mer enn nok med bloggen mtp at du faktisk er i permisjon, og spesielt nå som LK også er på samling. Slett ikke alle som ville vært så flinke til å fortsatt ha antrekksbilder, inspirerende innlegg og endatil svare på kommentarer midt mellom alt du nevner 🙂

    Stå på Caroline, som sagt er jeg glad for at du – som enhver god mamma – prioriterer barnet ditt foran jobb 🙂 Tror mange av blogglesere tror at blogging er en halvtimes jobb om dagen :p

   2. Tusen takk! Det betyr mye for meg å høre dette, jeg jobber bokstavelig talt fra morgen til kveld for å få til alt. Jeg kan jo heller trappe ned til 2 innlegg om dage om det er ønskelig, da rekker jeg å besvare kommentarer i stedet 🙂

   3. Mariell

    Hei Caroline! Jeg forstår fullt ut at du har mye å gjøre, og at du ikke ligger på «latsiden» når det gjelder hverken blogg eller baby :p Men for MIN del hadde jeg satt mer pris på to innlegg om dagen med oppdaterte kommentarfelt, enn tre innlegg om dagen uten kommentarer. Men så er jo jeg en av de som leser bloggen mye pga kommentarfeltet og den dialogen man får med deg som blogger (og de andre leserne)… Vil jeg ha motetips/interiørtips/oppskriftstips finnes det jo en rekke mer spesialiserte blogger på akkurat de feltene. Er bare litt lei av å hele tiden bla meg tilbake 5-6 innlegg for å se om det har blitt oppdatert med kommentarer, og merker at det gjør bloggen din mindre interessant for meg som leser. Dette er ikke ment som kritikk i det hele tatt, mer bare som et synspunkt fra en fast leser (som har lest bloggen din siden 2009) 🙂

   4. Tusen takk! Det betyr mye for meg å høre dette, jeg jobber bokstavelig talt fra morgen til kveld for å få til alt. Jeg kan jo heller trappe ned til 2 innlegg om dagen om det er ønskelig, da rekker jeg å besvare kommentarer i stedet 🙂

   5. Therese

    Syns du gjør en kjempebra jobb 🙂

    Det viktigste for meg er at du ikke blir helt borte fra bloggen (selv om jeg ville forstått om du hadde gjort det også), så du kan jo kanskje se selv hva du føler er det enkleste/beste for deg og hverdagen din?

   6. Jeg har en baby på 7 uker og jeg har mer enn nok med amming og byssing, har knapt tid til å støvsuge eller lage skikkelig middag. For meg så er det uforståelig at Caroline har tid til alt. Nå har ikke jeg noe hjelp men likevel.. Hatten av for fotballfrue!

   7. Jeg er HELT enig med Therese her, og sånn jeg ser det er det virkelig ikke noe problem at kommentarer ikke blir besvart, eller at det tar lenger tid. Det er bloggen som er det viktigste, ikke kommentarene – som man ofte kan finne svar på på bloggen uansett. Kanskje en idé hadde vært et oversiktsinnlegg over hvor man kan finne svar på de vanligste spørsmålene? Kanskje slipper du noen dumme spørsmål og de samme hundre ganger, om ikke annet for en kortere periode. Noe a la «Kamerautstyr kan du lese om her», «trening finner du i denne kategorien», «mine tanker om lavkarbo finner dere her», eller noe, alt ettersom hvilke spørsmål du får oftest.
    Bloggen er på ingen måte halvveis sånn jeg ser det – den er storveis! 😉

   8. Benedicte

    Bloggen din er av ekstremt mye bedre kvalitet enn samtlige blader jeg har lest. Den er full av variasjon, inspirasjon, glede og positivitet. Håper du ikke tar til deg det Linda skrev for det henger ikke på grep. Jeg håper du er stolt av all tid du legger i bloggen, familie, venner og alt annet i livet ditt. Du er et stort forbilde for mange, inkludert meg 🙂

   9. tusen takk, snille du! <3

   10. Kunne ikke sagt det bedre selv 🙂 her blogger du 3 innlegg til dagen og svarer på det du kan av mailer og kommentarer, så klager folk enda. Folk må ikke glemme at det er så mye mer enn bare å kaste inn ett innlegg med en halvveis tekst å tro at det er bra nok. Dette erjo jobben din og skal utføres ordentlig 🙂 Du har tross alt en nydelig liten datter og en familie som skal prioriteres 🙂 Synes du har en så fantastisk ståpåvilje jeg! 🙂

    Personlig så trodde jeg at du kom til å legge ut maks 2 innlegg til dagen etter Nelia kom men, at du klarer 3 viser jo bare hvor dyktig du er i jobben du gjør 🙂 STÅ PÅ Caroline! Jeg heier på deg 😀

    Ha en fantastisk kveld videre og kos deg sammen med dine nermeste 🙂

   11. Synnes det merkes minimalt at du har fått en lite barn, bortsett fra at en del innlegg handler om babystoff. Det er ikke så interessant for meg, men du skriver en del annet spennende som gjør at jeg fremdeles leser bloggen din.

   12. Du prioriterer helt riktig. Jeg har tenkt flere ganger at jeg ikke fatter hvordan du får til alt sammen, for gudene skal vite at jeg hadde mye mindre energi og mulighet til å få til det samme som før da jeg var nybakt mor enn det virker som du har. Det er simpelthen ikke meningen at du skal klare å opprettholde samme aktivitetsnivå som tidligere, og de som ikke forstår dette får bare leve med det. Jeg håper ikke at du tar kritikken til deg, for det er viktig at du gir deg selv muligheten til å senke skuldrene litt. Tiden som nybakt mor får man aldri igjen, og ingen med vettet i behold kan mene at du skal nedprioritere denne perioden. Stå på, du er mer enn god nok!

   13. Wow! Slapp av. Det er jo selvsagt at man krever litt av deg ettersom du driver denne bloggen som er jobben din og som skal være den beste i Norge. Beklager at jeg tråkket på deg, men om du har 1 million mails merker jo ikke leserne. Om du har 8 hunder eller 14 unger så har du jo likevel valgt dette som din jobb. Jeg syntes du er flink jeg. Bare merker at du er litt mindre «til stede». Må få lov å mene det.

   14. slapper helt av jeg, men jeg synes det er ganske drøyt at du forventer samme tempo med bloggen som før :/ Ja, jeg har valgt dette som en jobb, men det er en jobb jeg gjør alene (innlegg, de fleste bilder og besvaring av kommentarer) og som gjør at jeg faktisk kun har tatt ut 50 prosent mammaperm der de fleste andre tar seg helt fri i et helt år.

   15. Monica

    Hvorfor tar du ikke mere fri? Virker som dere har en god økonomi. Hvis leserne savner flere kommentarer
    Fra deg ville jeg gått ned på antall innlegg. En god ide siden du synes dette blir i overkant
    Mye med privatlivet og bloggen som du selv beskriver over her.

   16. Mariell

    Forresten, så synes jeg ikke du bør ta deg så nær av at folk kommer med slike kritiske kommentarer! Jeg tenker det må være bedre at folk sier fra at de ikke liker bloggen like godt som før, i stedet for at lesertallet bare synker uten at du skjønner hvorfor. Du vet jo selv at du har mindre kapasitet enn før, og da hadde det jo ikke vært hårreisende om det ble færre lesere heller? 🙂 Antall lesere er vel ganske synonymt med mengde arbeid som er lagt ned.

   17. Hei 🙂 Jeg også må ærlig innrømme at jeg har merket nedgang her hos deg, ikke nødvendigvis negativt. 🙂

    MEN husker at du skrev da du var gravid at L-K kom til og ta seg av mye av det tekniske, som besvaring av mail osv. sånn at du kunne gjøre det viktigste.
    Og da har du jo teknisk sett bare innlegg og kommentarer og jobbe med, hvis det du skrev den gang var riktig. 🙂

   18. Det jeg tror hun mener, er at du sa på bloggen før fødsel at det ikke skulle merkes på bloggen med permisjonen din.

    Selv er jeg superenig i det Therese sier her, at det er flott at du faktisk prioriterer den lille fremfor noen vilt fremmede som du uansett deler mye med.. Stå på du Caroline, og nyt permisjonstiden:)

   19. jeg har sagt at det ikke skulle bli en typisk mammablogg, ikke at permisjonen ikke skulle merkes, for det er jo litt umulig 🙂 om jeg har sagt det, var det i så fall ganske klønete av meg :p men jeg gjør som sagt så godt jeg kan 🙂 tusen, tusen takk for fine ord 🙂

   20. Man skal jo alltid godta folk for hvordan de, så da synes jeg det er både rett og rimelig at vi skal godta blogger for hvordan de er;)

  2. Selvfølgelig er bloggen «halvveis», hva kan forventes? Hun har jo tross alt mammapermisjon! Blir du skuffet om venninnen din ikke drar på arbeid 10-12 måneder etter fødselen? Det håper jeg virkelig ikke. Caroline har gradert mammapermisjon, så hun har jo ikke kuttet ut bloggen helt. Vi kan jo merke at hun ikke arbeider like mye med bloggen nå, som før, men jeg forventer ikke mer, ihvertfall. Personlig synes jeg du, Caroline, bør blogge kun 2 ganger i ukedagene, og 1 gang i helgedagene. Det blir kanskje litt mindre å holde styr på da? Hvert innleg må jo planlegges godt på forhånd. Det er ufattelig at noen kan forvente mer.

   Nei, vettu. Vi ser nok mer til deg når du har mer tid til overs, og det sier seg selv at det tidspunktet ikke er akkurat nå – baby, mann og hunder først. Drit en lang marsj i de som forventer mer av deg.

   Klem fra Ungarn!

 22. Silje O

  Hei, åhh hjemmelaget sushi er super godt, og så enkelt. Vi er en liten gjeng på 3 stk som samles for å lage nettopp ura maki. Du gjør bare det samme, men du snur selve noritangen før du legger på fisk og det du skal ha inni.

  Haha, jeg «misliker» oppskriftsonsdag – blir så sulten. Tok mandlene for 1 1 /2 uke siden og har vært sulten siden. Uansett, om du kommer over en type saus som er god og ha inni MÅ du dele 😀 NAM SUSHI ♥

  Ha en fin dag, her er jeg på min 6 sesong av Dexter. Anbefales 🙂

 23. Takk for tips til mat! Jeg liker egentlig ikke sushi, men jeg skal gi det et nytt forsøk… Tror jeg. Har et spørsmål som ikke omhandler mat, men utdanningen din. Ser under «om meg» at du begynte å studere journalistikk på Norges Kreative Fagskole i 2007, men fullførte du dette? Kan du si at du er journalist med lik kompetanse og studieforløp som de som går på journalisthøgskolen, altså bachelor i journalistikk?

  1. ja, det stemmer 🙂

 24. Jippi!!! Nå er du norsk igjen og det kler deg så mye bedre :))))

  1. Hva mener du med det? :p

   1. Her hadde den første kommentaren forsvunnet. Jeg hadde for artig endret språk og fikk ikke til å endre tilbake til norsk. Det ble kjedelig å lese bloggen på tysk og dansk så jeg skulle spørre deg om hjelp. Så kom jeg på at mye retter på seg ved å skru pcen av og på og det virket! Bloggen og du ble norske igjen.

    Nå føler jeg meg veldig dum, men jeg synes bare kommentar 2 fortjente en forklaring:)

 25. Camilla

  Hei Caroline!

  Jeg er arkitektstudent og helt frelst med hus og plantegninger. Jeg er snart i gang med å skulle tegne mitt eget hus, og lurte derfor på om det var mulig at du kunne blogge om/sende meg mail om deres plantegninger? Synes huset deres har mange gode løsninger som jeg synes er svært interessante mtp. hvordan jeg ønsker det i mitt eget hus.
  Jeg hadde derfor blitt utrolig takknemlig om du hadde blogget om det eller sendt meg plantegningene!!

  Ha en fortsatt fin dag!!

 26. Hei. Bare lurer på om du har noen slags angst for å være alene med barnet når mannen ikke er hjemme, at du synes det er skummelt eller for slitsomt? Du snakker jo ingenting om de «vanskelige» sidene ved å være mamma. Men mulig det ikke finnes slike i din verden. Jeg husker jeg synes det var helt greit å være alene i den alderen. Barnet sov jo bare. Verre når det var våkent halve natten fra 5mnd alder. Da ville jeg gjerne ha litt hjelp og synes alle tilstelninger gubben skulle på var irriterende.. Maten så nydelig ut, men jeg liker ikke sushi da 🙂

  1. Har ingen form for angst, men setter pris på å være litt sammen med venner og familie når Lars-Kristian er borte 🙂 Ser ikke noe poeng i år være alene i to uker med Nelia når vi heller kan være sosiale her hjemme 🙂

   1. Mari, hun skriver jo om at ting er hektisk, og noen ganger litt kavete med mye ting å drasse på osv, men hun sier jo samtidig at hun ikke har opplevd de største utfordringene verken under graviditeten eller nå i ettertid. Alle har forskjellige erfaringer, og det er lov.

  2. Jeg hadde heller ikke noe spesielle utfordringer når jeg fikk barn. Og jeg var alene 🙂 Hadde ikke noe negativt å si om det, hadde en fantastisk spedbarns tid og nå som han er større har vi heller ikke hatt noen nevneverdige utfordringer. Husk at ikke alle har samme opplevelse, og at alle barn er forskjellige 🙂

 27. Hei,

  Et enkelt men genialt tips til neste Sushi hjemme laging: ta plastfolie rundt hele «strå-matta», ikke bare en lengde oppe. Da ftrenger du ikke «passe på » plasten og du forhindrer at plasten ruller seg rundt/inn i makien.

  Dette lærte vi på sushi kurs hos Sabi Sushi sist måned…

  Hilsen sushi elsker 😉

  1. Takk for tips 😀

 28. Maria H

  Lag chilimajones neste gang og smør inni risen før du ruller den sammen! Det er veldig godt 🙂

  1. Å, ja! Det vil jeg gjerne 🙂 Har du en enkel oppskrift? 🙂

   1. Kjøp et glass med red chili paste og bland med majones, her må man bare smake seg fram 🙂 Supergodt! Ferdigblandet riseddik fra «innvandrerforretning» er også helt topp, smaker bedre enn den man blander selv (synes jeg da) 🙂 Er så koselig å lese bloggen din, Caroline! Det får meg bare til å lengte enda mer etter å få se den lille i magen 🙂 Under 3 mnd igjen <3

   2. å, så spennende! masse lykke til, og tusen takk for tips 🙂

    Klemmer!

   3. Andrea

    Hei:-) Jeg må nesten komme med et lite oppskriftinnspill her. Bland majones med finhakket chili, vil tro det er mye bedre en chiliopaste. Et annet tips er å finhakke koriander, strimle vårløk og ha litt rogn i, i tillegg til laksen. DØDSgodt!

   4. 3 plommer 2 dl olje, start med mixeren i bunn og hell olje i tynn stråle nedi, legg til hvitløk/ chili salt pepper ettersom du måtte ønske. Chilien gjør seg best i pulver og etter den har satt seg en dag 🙂

   5. yey, tusen takk 😀

   6. Vi blander bare majones og sweet chili saus, veldig enkelt, og det blir veldig godt 🙂

   7. Majones, litt chilipasta og bittelitt soya:) må bare smake seg frem til ønsket styrke:)

 29. Herlig! Her spises det sushi opptil tre ganger i uken – får rett og slett ikke nok! Et lite tips er å bruke fullkornsris i stedet for vanlig hvit ris. Så holder man seg ikke bare lenger mett, men man får også i seg mer fiber og mineraler. Husker ikke hvilken butikk, men vet det føres på en dagligvare i Norge. Bare et tips – er selvfølgelig godt med hvit ris også! 🙂

 30. Takk for super oppskrift!!! 😀 Deet skal jeg prøve ut!!!

 31. Åh, jeg er så glad i sushi! Men har ikke spist det på lenge for vet ikke om noe bra sushisted her jeg bor nå 🙁 Har flere ganger tenkt på å lage det selv men alltid tenkt at det må være vanskelig, men du fikk det til å se ganske lett ut, så kanskje jeg skal prøve det snart. Takk 😀

 32. Jeg er veldig glad i sushi, men riktignok med halvparten av risen og større biter fisk og avokdao. Hvis du kommer over noen flere gode oppskrifter på sushi som gjerne er litt mer lavkarbo»vennlig», del gjerne!

  Fortsett det supre arbeidet du gjør her på bloggen, jeg gleder meg hver dag til å titte innom:)

  1. Merethe

   Jeg skulle akkurat til å spørre om det samme. Jeg er nok litt strengere på lavkarbo fronten enn du er Caroline. Jeg elsker sushi, men blir litt lei sashimi i lengden. Har du tips til hva jeg kan bytte ut risen med?

   1. når jeg spiser sashimi bruker vi gjerne rømme ved siden av 🙂 en venninne tipset meg om blomkål, men jeg har aldri prøvd det selv 🙂

   2. Ingrid

    Eg har brukt å lage rullar av agurk, som du skivar med ostehøvel på langs. Legg til dømes laks og avokado på ei skive og rullar saman:) Det blir litt som maki:)

   3. Jeg leste nettopp en oppskrift på Godt.no der de brukte Quinoa isteden for sushiris. Er det lavkarbo? Godt.no hadde samlet oppskrifter fra ulike blogger, men jeg husker ikke nå hvem de hadde lånt denne ifra.

   4. Vet ikke om det er lavkarbo nok, men quinoa i stedet for ris fungerer helt utmerket!

 33. linn therese

  Hei Caroline.

  hvor mange timer jobber du med bloggen hver dag og hvorfor kan du ikke ta full mammapermisjon?

  om noen synes du jobber for lite med bloggen er de virkelighetsfjerne for jeg derimot ser hvor mye du jobber med bloggen din. Hvorfor må du ha så mange innlegg hver dag?

 34. Åhh, gud! Det så utrolig godt ut!

 35. Kristin

  Hjemmelaget sushi er noe av det beste som finnes! 🙂
  Dette burde også prøves:
  1 Laksetartartar:
  – 250 g salma i terninger (ca 1/2 x 1/2 cm)
  – 2 ss
  – Finhakket gressløk
  – 2 ss olivenolje
  – Salt
  2 Mango- og avocadosalat:
  – 1 moden avocado i terninger
  – 1/2 moden mango i terninger
  – Ca 1/2 rød chili om ønskelig
  – 1-2 finsnittet vårløk
  – 2 ss olivenolje
  – Frisk, finhakket koriander
  – Saften av ca 1/2 lime (kan være lurt å smake til)
  – Maldonsalt
  – Noen dråper god balsamicoeddik (smak til)
  Bruk en brødform, skål eller hva det måtte være, og legg laksen nederst og mango- og avocadosalaten øverst. ”Snu” det på et fat (så laksen kommer på toppen).
  Smaker fantastisk!

  1. <3lig takk for tips :)

  2. Mariell

   Tenkte bare å si fra om at denne oppskriften er ganske lik denne https://trinesmatblogg.no/2011/08/04/laksetartar-med-avocado-og-mangosalsa/ , slik at Trines matblogg kanskje bør krediteres 😉

 36. Hva er det grønne, sjørgress-aktige du har ved siden av? Jeg fikk det med i sushi-take out for en stund siden, og det er så godt, men vet ikke hva det er? 😛

  1. jeg kjøpte sjøgress ved siden også, er så godt 🙂

   1. Så det eer det, ja!! Ja, det er kjempegodt 🙂 Hvor kjøper du det?

 37. Ingenting er som hjemmelaget sushi 🙂 Kan anbefale å ha kremost naturell i,blir helt nydelig 🙂

 38. linn therese

  Jeg synes du med god samvittighet kan holde deg til så mange innlegg som gjør at du ikke blir utslitt. Hvor mye sitter du om ro om dagen utenom å amme?

  1. tusen takk, så fint å høre 🙂 jeg aner ikke hvor ofte jeg sitter i ro, men det blir vel ved amming og skriving av innlegg 🙂

 39. Jeg må si at jeg synes du gjør en god jobb som blogger og mamma. Det merkes at Nelia er et rolig barn som sover om natta (i alle fall for det meste virker det som?) og ellers virker ikke til å ha kolikk osv. Jeg venter selv mitt 3. barn om få uker og jeg hadde seriøst ikke fått til å jobbe på den måten du gjør, da mine barn har vært våkne hele natta med kolikk osv. Husk bare å ta vare på øyeblikkene oppi det hele. Jeg skjønner godt at for å holde liv i bloggen så er du nødt til å poste minst 2 bra innlegg om dagen, men tror (håper) ingen hadde tenkt noe mindre om deg om du hadde tatt ut full mammapermisjon og latt blogg være blogg en stund 😉 Det er jo en grunn til at man har mødrekvote på 14 uker 😀

 40. Karoline

  Er salmalaks røkt? Jeg har så lyst å smake sushi, men tørr ikke spise fisken helt rå selvom folk sier det er godt. Ser for meg at jeg hadde klart de med crabsticks!, da Det ser sinnsykt godt ut!

  1. crabsticks er så godt, og det gjør seg veldig i sushi 🙂 den er ikke røkt, men tilberedt slik at du fint kan spise den rå 🙂 prøv, du kommer helt sikkert til å like det i kombinasjon med alt det andre 🙂

   1. Karoline: Salma er ikke røkt og er bare fantastisk fersk og den er vel verd å prøve, den smelter i munnen:)

    Caroline takk for en fantastisk blogg og for alt du gir oss lesere,syns du gjør en flott jobb:)

    Klem fra ei som jobber med salma:)

 41. Ida Marie

  Hei Caroline 🙂 Så morsomt at du har fått lukten på hjemmelaget sushi! Det er så godt og morsomt å lage. Veldig sosialt og uendelig mange variasjoner! Vil gjerne at du fortsetter å dele med oss dersom du finner ut dine egne «sushi-triks» eller finner ny inspirasjon!:)

  Det jeg virkelig savner når det gjelder kostholds- og matinnleggene dine, det er gjesteinnleggene til Lars Kristian. De er utrolig informative og veldig spennende, og noe alle har godt av siden ikke alle studerer ernæring:) Det må vel være en stor hjelp for deg og bloggen også, i disse travle dager med baby og alt:)

  Jeg har også et ønskeinnlegg fra din kjære mann, nemlig temaet Herbalife. Dette er noe som har blomstret opp kraftig rundt meg i det siste, og jeg syntes det er skremmende. Både hvor lett enkeltindivider lar seg lokke av løfter om høy lønn, bedre liv og en (i mine øyne) ganske luguber markedsføring. For meg blir det både slitsomt, irriterende og provoserende når mennesker rundt meg konstant prøver å overtale meg til en nytt og bedre liv (både fysisk, mentalt og økonomisk) dersom jeg legger om kostholdet mitt til shaker og smoothier, kun for at de selv skal tjene penger på meg og min antatte naivitet. Jeg er sikker på at dette ikke kun gjelder meg, da jeg har inntrykk av at det er slik denne markedsføringen fungerer, nemlig å lure andre…

  Jeg opplever det som vanskelig å finne noe særlig informativt om dette på internett, annet enn at såkalte «independent distributers» omtaler produktene som magiske, livsviktige og «alfa-og-omega» for en sunn livsstil. Det er en selvfølge at individer som prøver å tjene penger på noe, ikke omtaler produktene negativt. Det jeg ønsker er en faglig og informativ artikkel av en utenforstående person som ikke tjener penger avhengig av hvor mange han/hun klarer å verve inn i Herbalife. Hva inneholder produktene, hvilke helsefordeler/ulemper har de, eller er det bare lureri alt sammen? Jeg finner det veldig merkverdig at folk skal tjene penger på at andre legger om livsstilen sin slik, til shaker og smoothier, noe jeg har svært liten tro på. Så derfor lufter jeg tanken for dere.

  Håper alt står bra til med deg ellers, og at du hadde en fin bursdag 🙂 Stor klem fra fast leser!

  1. Hei 🙂 Skal videreformidle til Lars-Kristian 🙂 Er enig med deg ift. denne trenden, og ser ikke helt hvordan dette skal være bra for noen.

   Stor klem tilbake 🙂

 42. Kristine

  Prøv chilimarinerte scampi i neste gang, kjempegodt! 🙂 stekes i olje med chili og hvitløk!

 43. Veldig inspirerende. Jeg elsker sushi, men har aldri prøvd å lage hjemme før. Dette vil jeg også prøve. Topp innlegg.

 44. Prøv philadelphia og eple med laksen en gang, det er kjempe godt!! Og chillimajones!! 🙂

 45. i loooove sushi <3

 46. Perfekt helgeaktivitet! Jeg elsker sushi og har hatt så lyst til å prøve selv. Inspirasjon, gang på gang:) Takk!
  -Tone

 47. Makier lager jeg veldig ofte for mannen og jeg elsker det! Jeg legger ris helt ut til sidene på tangarket. Da slipper man mye svinn på sidene av makirullene!!

 48. Gratulerer med vel overstått Caroline. Jeg har ikke fått til å kommentere i det siste (på jobbPCen, vet ikke hvorfor), og siden jeg mer eller mindre har bodd her i det siste har det blitt dårlig med kommentarer! Digger bildene på Selfie innlegget, utrolig fine! Kostet hjemme med familien, ingenting er bedre 🙂 Klem

 49. Elsk på Sushi!

  Syns det er helt hårreisende de kommentarerne du får av folk ang blogg/permisjon!

  Bloggen din er så mye mer profesjonell enn alle de andre bloggerne som finnes og kvaliteten på bilder og innlegg er fantastisk!
  Så kos deg så mye du bare klarer med permisjon og lille N!
  2 innlegg av denne gode kvaliteten er mer enn nok for meg i den tiden du har mammapermisjon 😉

  Lurer på om dere som synes Caroline blogger «lite» under permisjonen sin også forventer at mødre med «vanlig» jobb stiller på jobb i permisjon sin?

 50. Kutt ned til 2 innlegg om dagen,heller konsentrer deg litt mer om kommentarene du får,d er jo minst halve jobben når man blogger. Kutt ned på snikreklamen du fører konstand og indirekte istedenfor!;)

  1. nå får du gi deg, om du tror jeg har snikreklame må du tro om igjen. Alt av reklame merkes, ellers bryter jeg loven og det får konsekvenser for meg.

   1. Legger meg flat og sier Unnskyld, ser nå at mld kan misforståes kraftig! Mente selvfølgelig ikke at du gjør noe ulovlig, men personlig syns jeg det er litt for mye ditt og datt,og d fåes kjøpt her osv.. men d er vel kanskje en stor del av bloggen din? Ellers elsker jeg bloggen din, noe jeg har kommentert tidligere,så håper ikke du tok den kommentaren til deg kjære deg<3

    Ønsker deg en super fin kveld, stor klem fra meg:)

   2. Ønsker dere ei nydelig helg <3

 51. Du burde prøve å legge mango inn i makien! Det er super godt! Bare et lite tips fra meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *