midtpunkt

Tar meg selv i å bli mer særping enn jeg noensinne har vært hver gang jeg kommer hjem til barndomsbyen, så . . . hællæ! Jeg var hjemme rundt halv tre, og siden da har vi vært ute på vift og handlet inn til oppskrift-onsdag i morgen. Da skal dere få oppskriften på en av mine favoritt-retter som faktisk kan serveres til en finere middag, men som er såpass enkel og kjapp, og ikke minst ganske rimelig å lage, at den fint kan spises i hverdagen også – som på en onsdag!

___________________________________________________________________________________________________________

oppskriftonsdag

Så var vi innom et vennepar av mamma og pappa for å låne en vippestol til Nelia, og jeg skal si den var populær! Nå ler og smiler hun konstant, og det er så gøy å se! Tror jeg må kjøpe noe lignende å ha hjemme. Selv om hun er veldig glad i vippestolen vi allerede har, fungerer den nesten mer som sovemedisin, mens denne vekket henne veldig. Hun har de største øynene i verden, og jeg har aldri sett dem mer levende enn i dag. Hjertet mitt smelter ♥ 

midtpuntk

ingen tvil om hvem som er superstjernen i denne familien, alle vil ha en bit 

kos

___________________________________________________________________________________________________________

Nå har hun faktisk sovnet av fullstendig utmattelse etter all iver og entusiasme, så nå er det middagstid for de voksne. Skrives etterpå!

53 kommentarer

 1. Haha, det er bare å ta frem sarpsborgdialekta nå, hold på dialektene! Hehe 🙂

   1. Nora C

    ….Og Fredrikstad!

 2. Gleder meg til ny oppskrift:) Hva har du brukt for å få dagens krøller? Mast vol.? Veldig fint!

 3. Margrete

  Syns det er så moro å lese om deg og mammarollen din! Det eneste jeg syns er dumt er at det er så få bilder der vi får se Nelia skikkelig, men jeg forstår selvsagt at du ikke vil legge ut for mye av datteren din!
  Stå på Caroline, du er fantastisk!

  1. Det står respekt av at de er så nøyen på ikke vise ansiktet til Nelia ja! Det kommer de ikke til å angre på.

  2. Jeg synes det er flott at du er så forsiktig med å legge ut bilder av datteren din 🙂 Fortsett sånn! Selv om vi kan ha lyst til å vise de vakre barna våre til hele verden, så er det nok mer fornuftig å holde igjen med tanke på fremtiden, hvordan barnet når det vokser til vil se på denne offentliggjøringen av sitt liv.. 🙂

 4. Syntes gulvene dine ser så rene ut. Hvordan rengjøringsmiddel bruker du og hvordan moppesystem?

  1. Ikke noe spesielt. Støvsuger og vasker med grønnsåpe og varmt vann 🙂

 5. Snakker du sarpsborgdialekt med venner og familie fra hjembyen? I så fall; så utrolig gøy! Klarer ikke å se for meg at du snakker noe annet enn «bokmål» (selv om ingen snakker helt rent bokmål, men du skjønner hva jeg mener)

  1. bare enkelte ord og uttrykk 🙂

   1. Samme her…. når jeg kommer «hjem» til Halden smeller jeg plutselig til med enkelte ord og folk reagerer. Men jeg blir i hvert fall slik at jo lenger jeg er hjemme jo mer snakker jeg av «gammel dialekt».

 6. Så søtt! Må være deilig å kunne reise hjem til mamma og pappa og bare kose seg. Så får du litt avlastning og noen å prate med etter den lille har lagt seg og ♥

 7. Kathrine

  Særpinger sier vel ikke så mye hællæ. Det er vel mest de fra Fredrikstad som gjør…
  Hilsen Særping!

 8. Ja det er sikkert ikke dumt med litt mer leker/babyting i skarpere farger, er jo det som stimulerer mest i denne alderen! 🙂

 9. Barn liker farger og litt rælete ting. Ikke så pent å se på og sliter et interiørhjerte ut…

 10. MonicaM

  Det blir spennede med ny oppskrift i morgen 🙂

  Nelia elsker sikkert de knalle fargene som er på den vippestolen:)

  Kos dere masse hjemme hos mor og far:)
  Jeg reiser alltid hjem til min hjemby, Skien, og skal rekke å besøke ALLE.
  Men rekker jo ikke halvparten en gang.
  Tiden går alt for for, spesielt når man har barn.

  Klem

 11. Hei .Nydelig jente har du:-).
  Jeg har et spørsmål. Hvor har du kjøpt den vipestolen? Hilsen Ina

 12. Så koselige bilder, blir glad av å se stoltheten i øynene til bestemor og bestefar 🙂 Hihi

 13. Hvilket hotell bodde dere på da dere var i Oslo? Nelia er supersøt.

 14. Ragnhild

  Du gjør virkelig en fantastisk jobb med tanke på bilder av skjønne Nelia! Du har funnet en veldig fin balanse av hvor mye du viser av henne, samtidig som hun er «tildekket». bra jobba!
  Håper dere koser dere masse i hjembyen, stor klem 😀

 15. Vil bare tipse deg om sokkeholder, hvis du også har en baby som stadig mister sokkene sine 😉

  De er helt supre!

  http://www.coolstuff.no/Socks-On?gclid=CLy2zOqCkLwCFURc3godOE0AYA

  1. oooo, takk for tips 🙂

 16. Har akkurat tatt meg en runde og lest gjennom dagens nyheter. Det er så mye fælt som skjer i verden og litt mye realitet generelt. Derfor er det veldig godt å ha denne bloggen som avslapning,motivasjon, inspirasjon og glede. Har alltid vært glad i å prøve nye mat-oppskrifter og fått masse nye tips etter jeg begynte å lese bloggen din 🙂 Treningssykkelen har og fått pusset støvet av seg, ser med glede på de lysere tider som kommer! Caroline; du gjør meg glad 🙂 Håper du og Nelia koser deg massemasse hos familien din! -klem-

 17. Elsker bloggen din!! Spesielt morro å følge nå ettersom jeg fikk en gutt en uke før deg. Kan du skrive litt om rytmen til Nelia? Det virker som om du har fått en veldig rolig og fin baby. Er hun aldri urolig? Sover hun lenge av gangen og sovner hun alltid av seg selv? Det er i søke fall slike ting vi sliter med..

  1. Så spennende, gratulerer 🙂

   Hun legger seg i 19-20 tiden og sovner av seg selv. Noen ganger kan hun ligge våken noen timer, og da sutrer hun ofte litt om hun mister smokken. SÅ våkner hun rundt klokken 2 og 5-6 for å spise, og sovner som regel greit etter disse måltidene. Om hun spiser klokken 6 så pleier vi som regel å stå opp. Da er hun våken til 10 – 11, før hun igjen sover noen timer. Fra 13 – 14 er hun relativt våken til rundt 19-20 da hun legger seg igjen 🙂

   Hun er rolig når hun skal legge seg og om natten, men ganske aktiv om dagen når hun er våken 🙂

 18. Hvilket merke er vippestolen ? den så spennende ut for Nelia 🙂

 19. Hei! er fast leser av bloggen din, og synes det er sååå domt å ikke få se noen bilder av Nelia sitt ansikt! Bildene blir alltid skjermet. du som har blogget så mye om graviditeten osv, så får vi ikke se henne en gang…

 20. Hei ! Jeg regner med at dette bildet er tatt hos foreldrene dine, men jeg liurer på om du kan fortelle meg hvor den søte roll-up gardinen er fra ? 🙂

 21. Du er så SØT <3

 22. Kjenner godt igjen det å bli skikkelig særping når man kommer «hjem»! Jeg flytta fra Sarpsborg (bodde like vel deg, i Blåbærveien, og gikk 2 trinn over deg på skolen) for snart 6 år siden, og bosatte meg ved Gardermoen, og dialekta har blitt mer eller mindre borte, inntil jeg kommer «hjem», da er det «hællæ», «bilær» osv! 🙂 Men jeg tviholder på bl.a «ho»! Ifølge mannen min blir jeg særping igjen når jeg er forbanna, da kommer visst «æ’ene» fram.. Hihi!

  Syns det er kjempekoselig å lese om dere, særlig nå etter at dere har fått en liten datter! 🙂 Kos deg masse i hjemlige trakter! 🙂

 23. ikke rart det da 🙂

 24. Fisher price er en vinner! Glorete men veldig effektiv? Begge mine barn elsket den vippestolen

 25. mammaogså

  Viktig med litt sterke farger vet du:-) Selv om vi mammaene liker litt mer interiørvennlige ting er det ofte (dessverre) de mer skrikende og jalla tingene som både slår an hos de små og gir resultat og respons.. ville ikke ha så mye «stygge» ting i hus, men har kjøpt flere ting etter jeg har vært hos andre som har hatt sånne leker og sett hvordan babyen min har storkost seg….det er viktigere enn et stilig hjem 😉

 26. Caroline

  Sarpsborg <3

 27. Jepp,, viktig med en vippstol hjemme til ….

   1. Millie

    Du skriver at du tror du må ha en vippestol som denne i tillegg til den du har hjemme… Hva skal man med en til? Blir vel litt mye utstyr, eller hva? 🙂

   2. tror ikke man kan få nok utstyr til en baby 😉

   3. Natalie

    Enig med Caroline her!
    Sålenge babyen har glede av det, ser jeg ikke problemet med å ha flere vippestoler 🙂
    Vi f.eks hadde en vippestol i 1.etg og en i 2.etg, sånn vi skulle slippe å flytte den opp og ned hele tiden med babyen på arma! Så lenge man har råd er det vel ikke feil å ha for mye utstyr..

    Alt folk henger seg opp i!

 28. Hahaha måtte le godt :p Ikke rart da denne er en first price vare 😉

 29. Jeg skvatt!! Så ut som du har en liten baby på fjøla!!

 30. Jeg husker lille søsteren min hadde en slik vippestol da hun var liten og hun tok helt fyr når hun satt i den! Utrolig morsomt.
  Det ser i alle fall ut som hun har verdens stolteste besteforeldre.:) Kos hjemme hos mor&far!

 31. Ingeborg

  Hihi, det er bare å innse at det ofte er de litt mindre pene babytingene (i de voksnes øyne) som er barnas favoritter 🙂

 32. Uten å skulle virke som en bedrevitende nå,så er det nok de sterke fargene på vippestolen som er grunnen. I og med at hun er så liten enda,ser hun bare kontraster og de typiske duse fine fargene vi jenter liker er nok ikke så stimulerende og spennende for de små. Synet vil ikke være ferdig utviklet før mellom 4-6 måneder og frem til det ser de bare kontraster. Noe de duse fargene ikke gir de små øynene. Som helsesøster sa til meg: «jo sterkere og jævligere farger, jo bedre og mer stimulerende for de søte små» Så selvom det ikke passet inn med farger osv her hjemme,måtte jeg bare innse at det var best for vesla. Det er jo derfor store deler av babylekene osv er i de sterkeste og rett å slett jævligste fargene:) Må få lagt til at det virker veldig naturlig for deg/dere den nye hverdagen. Stå på,du er en fantastisk inspirasjon for så utrolig mange 🙂

 33. Kan du skrive mer om trening og slikt som du gjorde før med bilder ? 🙂 Litt kjedelig med «bakhodebilder» av Nelia, da kan man jo nesten la være å ta noen.

 34. Oh my gosh, that kitchen! Jeg fikk plutselig veldig kjøkkenmisunnelse!

 35. Ikke rart Nelia likte den, med så masse fine og sterke farger 🙂 har dere leker til henne i slike sterke farger, eller må alt passe inn med resten av interiøret i huset?

 36. Den stolen hadde vi også- stor suksess! Barn liker fargerike plastleker;-)

 37. For en artig vippestol! Har blitt mengder av Fisher Price inn i vårt hus også etter at barna kom <3 Vibrerende vippestol med lekebøyle over er et tips fra meg, om dere ikke allerede har det 😀 Veldig kjekt om man trenger ti minutter til matlaging, sminking eller lignende og babyen er urolig. Så stolte og engasjerte besteforeldre, du er så heldig som har dem!! Her bor alle besteforeldre langt unna, og de har dessverre hverken tid eller helse til å kose med barnebarna særlig ofte 🙁 Men men, deres tap selvfølgelig… Nelia ser så fantastisk herlig ut, her er yngstemann 9 mnd og til å spise opp! Blir bare mer moro jo eldre de blir syns jeg 🙂

 38. Og så nydelige Ronaldo som ligger og passer på babyen «sin»!! Hihi, *smelt*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *