oppskrift-onsdag: seisuppe fra østen

Endelig oppskrift-onsdag igjen! Vi har startet året med å spise fisk til middag hver eneste dag, så i dag får dere oppskriften på en utrolig god og mettende suppe. Denne tar maks 30 minutter å lage, og her blandes smaker av kokos, nydelig og mild kremfløte og sterk chili. Oppskriften fant jeg på godfisk.no for en tid tilbake, jeg har bare tilsatt litt fløte for å få en mektigere versjon og litt mer væske.

___________________________________________________________________________________________________________

østeninspirert seisuppe til 2 

400 g.  seifilet uten skinn og bein  200 g.  kinakål ♥ 2 stk  vårløk  4 dl.  kokosmelk 1 dl. kremfløte  400 g. hakkede hermetiske tomater  2 terninger  grønnsaksbuljong  1 ts.  chilipasta  2 ts.  soyasaus pepper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Skjær seifileten i små terninger, kinakålen i tynne strimler og vårløken i biter. Kok opp kokosmelk, fløte, hermetiske tomater, buljong, chilipasta og soyasaus. Når dette har fått koke i noen minutter og blandet seg godt, tilsetter du vårløk og kinakål. La dette koke i ca. 2 minutter. Ha kaserollen til side og legg seiterningene oppi suppen. Fisken skal kun trekke i et par minutter, før du kan servere. Pepre gjerne litt mot slutten, smak deg frem. 

 seifilet får du kjøpt i fiskedisken hos de fleste dagligvarebutikker, og chilipasta får du hos blant annet Meny. 

– håper det smaker – 

[showhide type=»post» more_text=»Show english translation» less_text=»Show less»]

Finally recipe Wednesday again! We’ve started the year eating fish every day so here comes the recipe for a tasty and hearty soup. This will take you thirty minutes maximum to make and mixes flavors of coconut, deliciously mild double cream and hot chili. I got this recipe from godfisk.no some time ago, I’ve just added some cream to make it heartier, and some more fluids.

___________________________________________________________________________________________________________

pollock soup from the East for two people

400 grams of pollock filet without skin and bones 200 grams of Chinese cabbage 2 scallions 4 dl. coconut milk 1 dl. double cream 400 grams of canned diced tomatoes 2 vegetable stock cubes 1 tsp. chili paste 2 tsp. soy sauce pepper

Cut the pollock filet in small cubes, the Chinese cabbage in shreds and the scallion in pieces. Boil coconut milk, double cream, diced tomatoes, stock cubes chili paste and soy sauce for a few minutes and let it mix in well. Add scallion and cabbage. Let this boil for about two minutes. Pull the saucepan aside and put the pollock cubes in the soup. Let the fish simmer for a few minutes before serving. Add some pepper if you like toward the end.

Pollock filet can be bought in the fish counter at most supermarkets, and chili paste can be bought at the store called Meny.

[/showhide]

78 kommentarer

  1. Ohhh this looks so yummy❤️

  2. Denne må prøves!

  3. Mari og Camilla

    Hei!

    Me er to jenter som skal ha om blogging som særemne i norsk, og lurer derfor på om du kort kunne ha svart på desse spørsmåla 🙂 Me elskar bloggen din, og hadde blitt SÅ glade for svar!

    1. Kvifor bloggar du, kva inspirerer/motiverer deg?

    2. Kva karakteriserer bloggen din? Og kva bodskap prøver du å gi?

    3. Kvifor trur du bloggen din har blitt så populær?

    4. Tenker du mykje over korleis du formulerer deg språkleg? Eventuelt kvifor?

    5. Trur du språket og innhaldet i bloggane ha stor påverknad på lesarane?

    På forhånd tusen hjertelig takk <3

  4. Looks good and tasty! Is the recipe serving for 2 people? Also, what kind of fish is it? Can I use most white fish? or scallops? Lastly, is there a vegetable bouillon you recommend? ( I will try to see if have it here in the U.S. :))

    Thanks! Love your blog! 🙂

  5. Kan den lages med kylling og tror du?

    1. Ja 🙂 Men da ville jeg latt den stå på platen slik at kyllingen blir gjennomkokt 🙂

      1. Kan jo kanskje steke kyllingen kjapt før man hiver den oppi også! Takk 🙂

  6. Mums! Ser fantastisk godt ut. Thaisupper er alltid en favoritt hos meg! Ser frem til min detox-uke er over, så blir det denne suppa på menyen 🙂

  7. Rebecca

    Nam, denne vil jeg prøve! Tenker som en annen sa her at denne burde fungere med kylling, det er vel bare å steke kylling først å ha oppi suppa eller kjøpe ferdiggrilla kylling å putte oppi. Kanskje noen til og med er så heldige å ha kalkunrester i fryseren som kan bli til suppe 😉

    1. Ja, det vil jeg tro er bedre 🙂 Her har vi kalkunrester fortsatt :p

  8. jeanette

    naaam 😀

  9. Denne skal helt klart prøves!! 🙂 Måtte lese overskriften to ganger for det så ut som at det stod SELsuppe!! haha 🙂 tenkte for megselv at dette blir interessant! 😉

    1. Hahaha, usj, hørtes ikke bra ut 😉

  10. Mums

  11. Moden Frue

    Dette blir dagen rett.. Så flott. 🙂

  12. Tips..! Husk at babyer ikke kan regulere kroppstemperatur selv, så der må vi passe på for dem:) Noe jeg ikke visste første gang jeg ble mor, men ble heldigvis fortalt.:-) Takk for deilig oppskrift, den skal prøves:))

  13. Hei Caroline! Jeg har akkurat blitt mamma, tulle mor er 11 dager i dag .. Jeg lurte på om du kunne laget et innlegg om hvordan du har klart å jobbe inn rutiner med soving og spising for Nelia? Og hvor fort det gikk? Her er alt snupp på hode med husets nye sjef.:-) Gleder meg selv til å begynne å trene igjen også.. Hvordan gjør du med amming og trening? Hadde vært supert med noen tips 🙂 Gratulerer som mamma forresten! Jeg elsker bloggen din .

  14. Ragnhild

    Dette så virkelig godt ut! Denne skal nok prøves i løpet av uka 🙂

  15. Tilsetter du da vann til grønnsaksbuljongen? Kan denne lages uten buljong?

  16. Den så god ut! Kunne tenke meg å prøve den med kylling, som noen over her sier 🙂

  17. Den så veldig god ut..
    Skjønner at du er heldig og kan spise hva som helst uten at lillesnuppa reagerer!?

    Her reagerer lille baby på både fisk, løk og kål..
    Vanskelig å spise allsidig og sunt når hun får vondt i magen av så mye..

    Men denne oppskriften lagres i favoritter, og må lages så fort amming er et avsluttet kapittel 🙂

  18. En uke gammel fløte går vel bra håper jeg;-)

  19. Sånn ser chilipasta ut! Da er det kanskje håp om å klare å raske det med seg neste gang vi fyker gjennom butikken.. 🙂 Ser karripasta lik ut, min tro?

  20. Åååh, ser supergodt ut!! 🙂 Dette skal absolutt testes. Elsker oppskrift-innleggene dine!! 😀

    Ha en strålende dag videre, vakre deg <3

  21. Det der så utrolig godt ut. Det må prøves her hjemme trur jeg hehe =P

  22. Hei Caroline! Jeg er naturlig veldig slank, men har lyst til å trene og komme i form. Men jeg er redd for å miste brystene, merket du noen forskjell etter du begynte å trene regelmessig? 🙂

  23. Hei!
    Jeg utfordrer deg til å vise litt andre bilder på bloggen din, hvor ikke alt er perfekt ryddet stablet. Hvordan ser det ut når dere lager mat f eks?

    Spent på om du tar utfordringen 🙂

  24. Dette må jo være noe for deg når du skal invitere til bursdag etc for Nelia, eller «ugla di»
    https://gidetvidere.blogspot.no/2012/04/uglebursdag.html

  25. Dette er ei god basissuppe som ein kan variere både fisketype og grønsaker i. Vi liker den godt med lakseterninger og masse koriander, nam:-)

  26. Kristine

    Denna ser god ut. Den skal lages med fersk laks i dag. Egentlig en veldig basic oppskrift som kan varieres i det uendelige. Takk for godt middagstips.

  27. Susanne

    Hei. Dette så nydelig ut! Den skjeen var kjempefint! Hvor har du kjøpt den?

  28. Såg veldig god ut 🙂 Veldig usikker på om småen tåler dette i morsmelka.. Merker du noe på Nelia mtp løk og sterke krydre? 🙂

  29. Fersk småbarnsmor ❤️

    Heia:-) Gratulerer med nydelig liten datter! Har fulgt bloggen din siste året, og den har gitt meg både glede og inspirasjon:-) Ble selv mor til en liten gutt for 3 mnd siden.<3 For en herlig tid vi har, bare koser og nyter hele dagen;-) Utrolig hvor fort tia går, ser store endringer for hver uke ! Denne suppa ser virkelig god ut, gleder meg til å prøve den ! Ha en fin dag 🙂 klem fra meg og lillenurke mitt 🙂

  30. Åh, så veeeldig godt ut!! Tror du det går ann å putte oppi litt forskjellig fisk? Som torsk og laks?
    Bah, jeg er så lei av å finne på middager hele tiden, for det må liksom passe for ett-åringen også. Kjenner jeg er lei av mat 🙁 Håper du kommer med litt inspo til middager for barn etterhvert som Nelia vokser også:-)! Finner masse oppskrifter men det skal alltid være med så mye pasta/poteter og brødmat. Å så er jeg veldig dårlig til å lete på nett.. ;(

  31. Ingvild

    Å det så veldig godt og fristende ut!! 😀 Elsker når du legger ut oppskrifter og mat-tips, spiser LCHF selv 😉 Tusen takk for svar tilbake om hvordan jeg kan få tak i den første utgaven av boken din forresten, sender en mail til lille måne nå 🙂

  32. Rachel M.

    Thank you so much for sharing this recipe! It sounds delicious and perfect because it is so cold here in Detroit. I can’t wait to try it.

  33. ANam! Dette blir middagen idag 🙂 Alltid klar for nye tips til hvordan jeg lån lure gubben til å spise fisk :p Kan tenke meg at fiskesmaken ikke blir så fremtredende her?

  34. Kristin

    Mmm, den så deilig ut!
    Lagde en kyllingsuppe i dag som smakte utrolig godt, vil gjerne dele oppskriften med deg:
    Kok opp 1l vann med 2terninger kyllingbuljong.
    Skjær paprika og løk i strimler og hakk et fedd hvitløk. Stekes gyllent i en panne med 1ts paprikapulver, 1ts chilipulver og 1tx karri.
    Tilsett i vannet.
    Bruk enten 1 grillet kylling eller 3 kyllingfileter (brun dem litt i pannen først, suppen skal ikke koke lenge)
    Ha i 1 boks creme fraiche, la stå over varm plate i ca 10 min.
    Ha i en halv boks mais rett før servering.
    Smaker nydelig 🙂

  35. Anne-Mette

    Ser utrolig godt ut, dette skal prøves 🙂
    Lite spm, går det ann å bytte ut chilipastaen med fersk chili tror du? Litt begrenset med fansy råvarer da man bor langt til skogs 😉

  36. Christine

    Åh denne så god ut – og fint med litt annen fisk enn laks, ørret og torsk. (Som det blir mye av hos oss!).

    Reagerer ikke Nelia på kål og løk når du ammer.?
    Det gjør lille gutt på 6 uker her, så jeg får vente litt før jeg lager oppskriften din 🙂

    Ha en fin kveld

    1. Nei, har ikke gjort det ennå 🙂

  37. Therese

    Den må jeg prøve. Har masse seifilet i frysen jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med. Elsket den herlige suppeskjeen. Hvor kan jeg kjøpe sånne? Har du lagt ut flere gode oppskrifter på fisk?

    1. Tror de er fra Riviera Maison, men er litt usikker :/

  38. Tusen takk for kjempedeilig oppskrift! Prøvde den ut nå, og den var knallgod:-) Både liten og stor satte pris på denne! Ha en fin kveld, fine du❤️
    Klem

  39. Så nydelig ut! Men reagerer ikke babyen på kinakålen og løken? Hilsen ammende mor 🙂

    1. nei, hun har ikke reagert på noe jeg har spist siden hun ble født 🙂

  40. Hei 🙂 hva kan brukes isteden for kokosmelk?

    1. Kremfløte og melk 🙂

  41. Det er så supert at du legger du oppskrifter som er supergode og enkle å lage! Har laget mye av oppskriftene du legger ut, alle like gode. Du er super! 🙂 Dette ble mye supert!! 🙂

  42. Elisabeth

    Den så utrolig god ut! Ble litt skeptisk med en gang, syntes det sto «selsuppe fra østen» og ikke «seisuppe», så jeg begynte å lure litt kan man si 🙂
    Med eksamen i finans i morgen blir det ikke mye tid til kokkelering i dag, men forhåpentligvis en av de neste dagene.
    Vet du hvordan suppen blir med laks, eventuelt annen fisk? 🙂

    Ha en fin kveld, vakre du!

    1. Går sikkert an å variere litt 🙂

  43. Denne kan jeg bare sette et ord på «nydelig» :)) servert til middag i kveld, med stor suksess!!

  44. Hei! Hvorfor har du ikke teppe på Nelia når hun ligger og sover? Det ser så kaldt ut!!!

    1. Fordi det er 22 grader i rommet, og hun har på seg klær 🙂

  45. Låter gott! Detta ska lagas här hemma :). Tycker om ditt sätt att fotografera när du tipsar om recept, lätt att se vad som ska användas och hur man gör :). Kramar

  46. Da var suppen inntatt og alle er mette og fornøyde 🙂 tilføyde bare litt limesaft, ble friskt. Veldig glad for tips om enkle, deilige retter med fisk. Som mannen min sa «….er den alt ferdig…?» 😉 Denne blir å komme flere ganger på bordet. Takk!!

    1. Limesaft? Spennende 🙂

  47. Kristine

    Denne suppa ble knallgod. Veldig bra med soya og kål oppi. Gleder meg til neste onsdag allerede.

  48. Hei!
    Kunne du forklart litt mer om jbkm? Jeg har prøvd å bruke dette sammen med mandelmel i vaffelrøre, men opplever bare at de henger fast i jernet ved steking.. Kanskje jeg som har brukt for lite smør i røra 😛 Hva er jbkm erstatning for? Gleder meg til å teste seisuppa 🙂 Alle ingredienser ligger klare på kjøkkenet 🙂
    Gratulerer så utrolig masse med lille Nelia forresten. Nydelig navn <3 Er gravid med nr.2 nå og er så syyykt kvalm. Så hvis noen har gode tips, kom gjerne med de.. Har prøvd ingefær, kullsyret drikke, afipran og postafen.
    Klem!

    1. JBK binder opp røren litt som hvetemel 🙂

  49. Frida Isaksen

    Så utrolig god ut!! Denne må prøves i morgen :):)

  50. Kristin

    Å, nam! Det så meget godt ut! Må prøves:) og supert at det ikke var så rare ingredienser 😉
    Håper dere har det bra! ser jo sånn ut da! 🙂

  51. Hei, ser ut som du bruker vanlig buljong kjøpt i dagligvarebuttikken. Har hørt at disse inneholder mye salt og msg ++ andre usunne ting og at den buljongen som kjøpes i helsekostbutikken er langt sunnere. Har du eller LK noen tanker om dette?

    1. Det er veldig mye salt i de, men jeg vet ikke hvordan de fra helsekosten er :/

  52. Hei Caroline!
    Jeg har egentlig ikke vært inom bloggen din noe særlig tidligere – vet jeg har snublet over den ved et par anledninger, men egentlig ikke satt meg ned å lest ordentlig. Jeg har jo hørt mye snakk om «denne fotballfrua», både på godt og vondt, uten å ha tatt særlig notis av det hele. For litt siden (tror det var i forbindelse med sykehusbagen din) snublet jeg inn her igjen…og ble sittende å lese og bla. Og vet du hva…folk kan si hva de vil, men JEG blir i godt humør av å lese innleggene dine jeg. Det er lyst og luftig, fine bilder, godt humør og VELDIG FRISTENDE matoppskrifter her inne. Jeg syns det er veldig bra jobba! Så klapp på skulderen til deg!

    1. Så hyggelig 🙂

  53. Det så veldig godt ut!

  54. Siv Ovidie

    Denne suppa var veldig god Caroline!
    jeg er også vilt begeistret for en kyllinggryte du la ut for et par mnd siden ❤️

  55. Misjonen

    Håper du har sjekket holdbarhets datoen. Vi vil jo ikke at magen din skal bli dårlig.

  56. Elsker bloggen

    Kjære Caroline.
    jeg er så glad fordi dette var Åååh så nyyydelig. Måtte bare si d.
    Perfekt smak.
    Tusentakk du er et funn. Takk at du gir meg så enormt mye

    Klem

  57. Takk for oppskrift på deilig mettende suppe som også falt i god smak hos husets toåring (som forøvrig er litt kresen med biter i maten pga hun var ekstrem prematur. Født over 3 mnd for tidlig) Men jeg kjørte bare stavmikseren oppi gryta før jeg tilsatte fisken (torsk), og dermed ble det god konsistens for henne også. Og masse god smak. Kuttet også ut buljongen pga saltinnholdet. Surret heller litt løk, gulrot og selleri i smør først, og blandet oppi litt eplemost før jeg tilsatte kinakål, tomater osv osv. (Hadde ikke vårløk, men gikk veldig fint uten) Klemte litt sitron oppi også, og drysset persille over ved servering 🙂 blir nok god med koriander og lime også !!! Ha en fortsatt fin kveld med dine kjære 🙂

  58. Knall god suppe og så enkel å lage! Takk for et supert tips!

  59. Hi Caroline. I am new to your blog. Congratulations on the birth of your baby girl. Such a special time, enjoy! I am inspired by your low carb diet plan. I live in the USA and have scrolled through your Wednesday recipes. I found lots of delicious looking dinner and dessert recipes I will be trying. Have you posted any breakfast and lunch recipes? If not, would you tell us what you eat for breakfast and lunch? Many thanks.

  60. Sylvia Halvorsen

    Hei!
    Jeg lurte på om du hadde noen bra oppskrifter på godterier som mann kan lage i helgene??

  61. Hei 🙂 Jeg tenkte å lage denne i dag, men tror du det vil være greit å bruke hønsebuljong istedet for grønnsaksbuljong? 🙂

  62. […] eller supper med koksmelk er utrolig deilige og mettende. Jeg ble inspirert av denne suppen som Fotballfrue la ut på sin blogg. Er ikke så ofte jeg prøver meg på lavkarbooppskrifter, men […]

  63. Elsker denne suppa! Prøvd den opp til flere ganger nå, og venter snart besøk som skal få den servert! Jeg har minsket mengden buljong, da jeg følte jeg drakk meg ihjel på vann etter første gang jeg prøvde den.
    Må bare nevne at jeg stadig ler av at den ene ingrediensen er seifilet «uten skinn og bein» *fnis*. Bare humoristisk ment 😉
    Fortsett med oppskriftene dine! De er veldig inspirerende!
    Hilsen Sissel

Legg igjen en kommentar til Sylvia Halvorsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *