oppskrift-onsdag: seisuppe fra østen

Endelig oppskrift-onsdag igjen! Vi har startet året med å spise fisk til middag hver eneste dag, så i dag får dere oppskriften på en utrolig god og mettende suppe. Denne tar maks 30 minutter å lage, og her blandes smaker av kokos, nydelig og mild kremfløte og sterk chili. Oppskriften fant jeg på godfisk.no for en tid tilbake, jeg har bare tilsatt litt fløte for å få en mektigere versjon og litt mer væske.

___________________________________________________________________________________________________________

østeninspirert seisuppe til 2 

400 g.  seifilet uten skinn og bein  200 g.  kinakål ♥ 2 stk  vårløk  4 dl.  kokosmelk 1 dl. kremfløte  400 g. hakkede hermetiske tomater  2 terninger  grønnsaksbuljong  1 ts.  chilipasta  2 ts.  soyasaus pepper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Skjær seifileten i små terninger, kinakålen i tynne strimler og vårløken i biter. Kok opp kokosmelk, fløte, hermetiske tomater, buljong, chilipasta og soyasaus. Når dette har fått koke i noen minutter og blandet seg godt, tilsetter du vårløk og kinakål. La dette koke i ca. 2 minutter. Ha kaserollen til side og legg seiterningene oppi suppen. Fisken skal kun trekke i et par minutter, før du kan servere. Pepre gjerne litt mot slutten, smak deg frem. 

 seifilet får du kjøpt i fiskedisken hos de fleste dagligvarebutikker, og chilipasta får du hos blant annet Meny. 

– håper det smaker – 

78 kommentarer

  1. Hei, ser ut som du bruker vanlig buljong kjøpt i dagligvarebuttikken. Har hørt at disse inneholder mye salt og msg ++ andre usunne ting og at den buljongen som kjøpes i helsekostbutikken er langt sunnere. Har du eller LK noen tanker om dette?

    1. Det er veldig mye salt i de, men jeg vet ikke hvordan de fra helsekosten er :/

  2. Hei Caroline!
    Jeg har egentlig ikke vært inom bloggen din noe særlig tidligere – vet jeg har snublet over den ved et par anledninger, men egentlig ikke satt meg ned å lest ordentlig. Jeg har jo hørt mye snakk om «denne fotballfrua», både på godt og vondt, uten å ha tatt særlig notis av det hele. For litt siden (tror det var i forbindelse med sykehusbagen din) snublet jeg inn her igjen…og ble sittende å lese og bla. Og vet du hva…folk kan si hva de vil, men JEG blir i godt humør av å lese innleggene dine jeg. Det er lyst og luftig, fine bilder, godt humør og VELDIG FRISTENDE matoppskrifter her inne. Jeg syns det er veldig bra jobba! Så klapp på skulderen til deg!

    1. Så hyggelig 🙂

  3. Det så veldig godt ut!

  4. Siv Ovidie

    Denne suppa var veldig god Caroline!
    jeg er også vilt begeistret for en kyllinggryte du la ut for et par mnd siden ❤️

  5. Misjonen

    Håper du har sjekket holdbarhets datoen. Vi vil jo ikke at magen din skal bli dårlig.

  6. Elsker bloggen

    Kjære Caroline.
    jeg er så glad fordi dette var Åååh så nyyydelig. Måtte bare si d.
    Perfekt smak.
    Tusentakk du er et funn. Takk at du gir meg så enormt mye

    Klem

  7. Takk for oppskrift på deilig mettende suppe som også falt i god smak hos husets toåring (som forøvrig er litt kresen med biter i maten pga hun var ekstrem prematur. Født over 3 mnd for tidlig) Men jeg kjørte bare stavmikseren oppi gryta før jeg tilsatte fisken (torsk), og dermed ble det god konsistens for henne også. Og masse god smak. Kuttet også ut buljongen pga saltinnholdet. Surret heller litt løk, gulrot og selleri i smør først, og blandet oppi litt eplemost før jeg tilsatte kinakål, tomater osv osv. (Hadde ikke vårløk, men gikk veldig fint uten) Klemte litt sitron oppi også, og drysset persille over ved servering 🙂 blir nok god med koriander og lime også !!! Ha en fortsatt fin kveld med dine kjære 🙂

  8. Knall god suppe og så enkel å lage! Takk for et supert tips!

  9. Hi Caroline. I am new to your blog. Congratulations on the birth of your baby girl. Such a special time, enjoy! I am inspired by your low carb diet plan. I live in the USA and have scrolled through your Wednesday recipes. I found lots of delicious looking dinner and dessert recipes I will be trying. Have you posted any breakfast and lunch recipes? If not, would you tell us what you eat for breakfast and lunch? Many thanks.

  10. Sylvia Halvorsen

    Hei!
    Jeg lurte på om du hadde noen bra oppskrifter på godterier som mann kan lage i helgene??

  11. Hei 🙂 Jeg tenkte å lage denne i dag, men tror du det vil være greit å bruke hønsebuljong istedet for grønnsaksbuljong? 🙂

  12. […] eller supper med koksmelk er utrolig deilige og mettende. Jeg ble inspirert av denne suppen som Fotballfrue la ut på sin blogg. Er ikke så ofte jeg prøver meg på lavkarbooppskrifter, men […]

  13. Elsker denne suppa! Prøvd den opp til flere ganger nå, og venter snart besøk som skal få den servert! Jeg har minsket mengden buljong, da jeg følte jeg drakk meg ihjel på vann etter første gang jeg prøvde den.
    Må bare nevne at jeg stadig ler av at den ene ingrediensen er seifilet «uten skinn og bein» *fnis*. Bare humoristisk ment 😉
    Fortsett med oppskriftene dine! De er veldig inspirerende!
    Hilsen Sissel

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.