utstyrsguide del VIII: 3 must haves

Nå er det på tide å introdusere dere for 3 ting jeg ikke hadde klart meg uten etter at lille Nelia kom til verden. Dette er geniale saker som helt klart har kommet til sin rett og som allerede er så godt brukt at noe av det faktisk har vært i vaskemaskinen minst åtte ganger.

___________________________________________________________________________________________________________

must haves for you and your baby 

1. ammepute / doomoo 2. ammeforkle / bébé au lait 3. sleepyhead / babycare 

___________________________________________________________________________________________________________

ammepute 

Jeg hadde hørt så mye positivt om ammepute, så denne skaffet jeg meg like før termin. Dersom du bruker en ammepute slipper du å holde babyen din selv når du ammer, og det er avlastende for både skuldre og nakke. Denne bruker jeg hver eneste gang jeg ammer, bortsett fra om nettene. Doomoo er den jeg har lest mest om og som virker som den mest populære, så jeg gikk for denne i fargen hvit / taupe i størrelse medium og jeg er så fornøyd! Den er myk og beholder fasongen hele tiden, i tillegg til at den går rundt hele slik at jeg får veldig god støtte når jeg sitter. Jeg kjøpte min hos lilleprinsen.no.

Det jeg elsker med denne er at den kan brukes til så utrolig mye mer enn til amming: når Nelia er våken og jeg for eksempel sitter og blogger eller gjør andre ting, kan hun ligge på denne i fanget mitt, slik at hun er i nærheten av meg og vi kan snakke sammen – rettelse: jeg kan snakke med henne. Puten er også kjempebra for fedre, og Lars-Kristian bruker den ofte når han for eksempel sitter og studerer. Den kan også brukes som en slags seng for babyen, og etter hvert kan den brukes som støtte når hun skal trene på å sitte. Trekket kan vaskes i maskinen.

___________________________________________________________________________________________________________

ammeforkle 

Da vi var ute og spiste bursdagsmiddag med et vennepar for en tid tilbake, kom jeg i prat med en jente fra England som anbefalte meg nettstedet bébé au lait for ammeforkler. Jeg har både lest om og sett forskjellige ammeforkleer tidligere, men jeg har aldri kommet over noen i rolige og fine farger, derfor ble jeg så glad for dette tipset! Dette ammeforkleet er bare helt nydelig, og i en farge som ikke tiltrekker seg oppmerksomhet – akkurat som jeg var ute etter. Poenget med et ammeforkle er at du skal kunne amme ute blant folk uten å vise hele verden hva du holder på med. Noen bryr seg ikke om dette i det hele tatt, men jeg er litt sjenert når det kommer til å amme i offentlighet og vil helst gjøre det så diskret som mulig, derfor er dette perfekt for meg. Jeg ser Nelia helt fint, men det gjør ingen andre. Jeg betalte totalt 59 dollar for forkleet og frakt, toll og moms kom i tillegg.

___________________________________________________________________________________________________________

sleepyhead 

Åh, denne hadde vi aldri klart oss uten! De første 3 ukene etter at Nelia var født samsov vi med henne i vår seng, og da lå hun i denne. Hadde vi ikke hatt denne vet jeg ikke om vi hadde turt å samsove, for jeg hadde nok vært livredd for at en av oss skulle rulle over henne. I dag sover hun i sin egen seng inne hos oss, men sleepyheaden er fortsatt flittig i bruk. Denne gjør at babyen føler seg trygg, på samme måte som de er vant med å ligge litt trangt i mors mage, pakker denne på en måte babyen inn slik at de ikke har for mye armsleng rundt seg.

Dersom jeg er alene med henne og hun er våken, ligger hun i sleepyheaden mens jeg for eksempel dusjer, rer sengen eller gjør andre ting. På steder hvor vi ikke har leandervuggen eller hennes seng tilgjengelig, brukes denne. Vi hadde den også med på sykehuset da jeg lå der for nyrebekkenbetennelse, men da fikk hun jo som nevnt tidligere sin egen seng etter hvert. Vi hadde den med oss da vi var hos mamma og pappa 12 dager etter fødselen også, så den er perfekt for reise! Som sagt, en genial sak vi ikke hadde klart oss uten, vel verdt pengene selv om den er noe dyr. Denne har vi kjøpt hos babycare, og dersom du ikke har handlet der før kan du få rabatter på din første ordre ved å melde deg inn i kuneklubben deres 🙂 Les mer her.

___________________________________________________________________________________________________________

Håper noen av dere fikk plukket opp noen smarte tips her, vi er i hvert fall veldig fornøyd med disse tingene.

I skrivende stund sitter vi og planlegger en tur til Geilo, kanskje allerede til helgen! Håper det blir noe av, det er altfor, altfor, altfor lenge siden jeg har kjent frisk luft!

– ♥ –

124 kommentarer

 1. Rikke Line

  Hei Caroline! Kan du skrive et innlegg om hvorfor du har valgt å ikke poste bilder som viser Neila ansikt? Jeg synes dette er kjempe bra og synes flere burde tenke over dette på sosiale media!

 2. Hei
  Jeg har en utrolig kjekk ting til nyfødte babyer, og vil gjerne sende en til Nelia om du har lyst til å prøve den 🙂
  Det er en stor myk badeblomst, som gjør at badet til den nyfødte blir behagelig og trygt uansett hvor du bader henne. Blomsten kan brukes i f.eks vasken, i badebalje, dusjen eller i badekaret. Barnet ligger mykt, varmt og trygt i denne, og gjør alt mye lettere for oss voksne 🙂 Hvis du vil få en slik av meg, kan du sende meg fargeønske (gul, rosa, hvit eller blå) og adressen din på mail til meg 🙂 ( li_th_ba@yahoo.no )
  Se bilde på facebook, Blooming Bath Norge. Ha en fortsatt fin dag!

 3. Oj vad mysiga de såg ut att vara 🙂

 4. Mortilto

  Så nydelig body Melia har på seg, hvor er den fra? (Rosa med suer)

  1. Mortil2

   Mente selvfølgelig Nelia, mobilen som ville bytte!

  2. Mener på merket er claire 🙂 Kjøpte den på barnas hus her i skien, det er ull 🙂

   1. Lena Cathrine

    Merket heter Hust&claire og kommer fra Danmark. Har samme i pysjamas til min gutt i blå farge. Kjempegod!!

   2. Lena Cathrine

    Merket heter Hust&claire og kommer fra Danmark. Har samme i pysjamas til min gutt i blå farge. Kjempegod!!

 5. Kristin

  Har du ikke tenkt på at babyen kan få for lite oksygen med det ammeteltet?
  Blir som å ligge i vogn med teppe over kalesja, babyene får for lite oksygen og kan faktisk dø av det!

  Personlig syns jeg det ser helt mongo ut med ett slikt telt, amming er det mest naturlige som fins, ammer du offentlig kan i jo bare sette deg litt bortgjemt eller snu deg mot en vegg el lig.
  Jeg var veldig sjenert og turde så vidt å vise meg, men ammingen gikk veldig bra offentlig, folk glansen mer med ett telt enn uten! :p

  1. Det er nok ikke noe problem 🙂

   Etter min mening ser det dummere ut å snu seg mot en vegg, enn å bruke ammeforkleet. Å sette seg bortgjemt er vel like upraktisk som å snu seg mot veggen, men ser ikke like dumt ut 😉 Synes ammeforkleet er praktisk og kjempenyttig, og hva er problemet med at folk evt skal glane mer hvis jeg bruker forkleet? De ser jo ingenting :p

   1. Hei 🙂 Eg ville bare si det at ingen av dere har feil, men
    synes det er rart og snakke om’ va som ser dummest ut;)
    Når det kommer til amming er det ingen feil, det har noe
    om hvordan Mor/Mamma og baby har det under amming
    er begge komfortabel så er det jo ingenting som er bedre!;)
    Som regel er barnet super fornøyd uansett hvordan det blir gjort,
    så lenge Mor/Mamma er komfortabel, er jo tross alt
    babyen vi skal tenke på 😉
    Mitt tips til deg må ver: Gjør det som passer deg best,
    for det passer best for ditt lille gull også 😉

   2. Helt fantastisk med det ammeforkleet, et slikt skal jeg bestille asap 🙂 Tenker akkurat det somme som deg om det tema!

   3. Du kan google det for å finne norkse nettbutikker som selger det også, så slipper du toll og moms 🙂 Har funnet noen som selger, men det ble litt mye farger og mønster for meg 🙂

   4. Jeg tror det med oksygen kommer helt ann på ammeforkleet. Det kan også bli veldig varmt, men jeg tenker at man velger ammeforkle ut i fra dette. Det ser jo ganske tynt ut. Jeg ville nok ikke ha brukt det visst det var veldig varmt feks. Jeg likte heller ikke å amme offentlig, men gutten min nektet å amme under noe, og dro det bare vekk når han ble litt større, så da måtte jeg bare bli vant til det, og det gikk helt fint etterhvert. Skjønner at noen ikke er komfortable med det. Jeg bryr meg ikke når jeg ser noen ammer offentlig, er jo helt naturlig, men skjønner godt at alle ikke er komfortable med å amme forran andre likevel 🙂

  2. siljemor

   Seriøst kristin?

   1. Vis meg forskningen som viser at barn får for lite oksygen under ammeforkle. Er så typisk dere «AMME ER NATURLIG» damene, det måtte komme. Selv om amming er naturlig, betyr det ikke at alle er komfortable med å slenge ut puppen foran alle i hele verden. Sex er naturlig det også, men du gjør det vel heller ikke offentlig om du ikke er komfortabel med det?
    La nå folk få amme som de vil, må det ALLTID komme en «AMMING ER NATURLIG»-kommentar. GAD.

  3. Hahahah Kristin. Babyen kan dø av oksygenmangel??? Du kan ikke være riktig klok….

  4. Med det hullet du ser i toppen der hvor mammaen kan titte ned på barnet sitt, så blir det neppe noe problem med oksygenmangel. Personlig syns jeg det er langt viktigere at mødre velger å amme barna sine enn hvordan de føler at de må gjøre det for å føle seg komfortable med det. I disse morsmelkserstatningstider syns jeg enhver mamma som ammer fortjener stor cred for det 🙂

 6. Hei! Fin blogg. Vil bare si at det er utrolig mye fint utstyr på markedet som kan brukes til så mangt 🙂 Men et lite tips er og IKKE la Nelia trene på å sitte selv når hun blir så stor at dere tenker hun er klar for dette. Ryggsøylen/bekken er ikke modent nok eller har ikke styrke nok til å holde overkroppen før de selv klarer å settes seg opp fra gulvet. Lykke til. Hilsen Trude, helsesøster 🙂

  1. Takk for tips 🙂

  2. Henger meg på denne kommentaren. Babyer skal verken sitte i stoler markedsført for dette, eller bygge opp med puter rundt de slik at de sitter. Selvsagt med unntak av måltider og ellers når det er helt nødvendig. Når kroppen er moden for det og de har styrke nok, begynner de å utforske grensene sine, og plutselig er de oppe i sittende stilling. Når dette skjer er veldig individuelt, og det er like normalt å være sen som tidlig. Hilsen fysioterapeut.

   1. Astrid

    Støttar dette! Når ein baby er sterk nok til å sitje, vil ho/han sjølv setje seg opp. Helsing fysioterapeut

 7. Hei 🙂
  Når ser dere for dere ca at dere ønsker et barn til? (Hvis dere gjør det da)

  God søndag!! 🙂

  1. Vil gjerne ha noen år mellom, er så fornøyd med aldersforskjellen mellom meg og storesøster. Mellom oss er det 5 år, men ser for meg å få en til når jeg er rundt 30, altså ila. 3 år eller mer 🙂

   1. Hmm, ja sånt er så forskjellig. Der er 5 år mellom broren min og meg. Vi har aldri hatt noe felles, dels pga den store aldersforskjell og så pga kjønnet selvfølgelig, så man kan jo håpe i Nelia’s tilfelle, at hun får en søster… 🙂

   2. siljemor

    Vi har 3 barn med 4 og 5 års forskjell. Har aldri vært problem…vi har gutter og jente. De fungerer like godt ilag som mine venner sine som er tette? Og vi har hatt god tid til alle som baby da søskene har vært store!

   3. Mamma og onkel hadde 15 år mellom seg og fortsatt veldig godt forhold 🙂 Det er sikkert veldig individuelt 🙂

   4. marthe

    jeg har 6 år mellom meg og min søster, ypperlig 🙂 vi har hatt masse til felles vi. så du trenger ikke å være så frekk Eva 😉

   5. Jeg tenker at 3 år høres helt topp ut! Har 24 mnd mellom mine og tenker av og til at storebror hadde hatt godt av å få ha oss foreldre for seg selv en liten stund til 🙂 Men vet jo at om noen få år så er det jo kun fordeler å ha dem så tett, må bare holde ut i mellomtiden! Hehehe 🙂

   6. Var Eva frekk? Det har nok ikke mye med aldersforskjell å gjøre, men personlighet og interesser.

   7. Tror ikke Eva mente å være frekk i det hele tatt 🙂

   8. Frekk var det siste jeg hadde i tankene å være! Godt du så det, Caroline! ♥ 😀

   9. Michelle

    Hei. Jeg har en søster som er 10 år yngre enn meg, og syntes ikke at 5 år er så stor aldersforskjell. Jeg tenker at når man blir eldre vil ikke aldersforskjell ha noe å si 🙂

  2. Det er to år mellom meg og lillebror, og to og igjen mellom han og søster.

   Jeg elsker at vi er så nære hverandre i alder. Vi hadde alltid noen å leke med når vi var mindre, og er hverandre så utrolig nære i dag, til tross for at vi bor i forskjellige byer:)

   Kjønn har sikkert noe å si. Jeg og søster har et veldig nært og godt forhold selv om det er 4 år mellom oss:)

   Jeg håper at jeg kan få tette barn når jeg skal få familie, siden jeg er så takknemlig for den nærheten vi har:)

 8. Hei Caroline,
  Takk for strålende blog!

  Jeg har sett meg lei på enkeltmenneskers og medias «TOTALSLAKT» av det de ikke liker. Følger deg daglig og antar derfor at du forstår hva jeg mener…

  Jeg har skrevet et innlegg til en lite hyggelig artikkel på VG-nett. Håper du tar deg 2 min. til å lese det: https://frequencyzone.com/?p=81
  Håper du kan bidra til å formidle det videre til enda flere!

  Solskinnshilsen (på en gråværsdag!) fra Hanne Bruu Tonheim 🙂

 9. Jeg har selv 2 av delene og er veldig fornøyd. Spesielt sleepyhead:) jeg lirer på hvor det nydelige rosa gulvteppet er fra??:)

  1. Det har jeg bestilt på poshtots.com. Veldig dyrt og laaang ventetid, men så stas med noe ikke alle andre har 🙂 Du kan skrive hele navnet på om du vil også, men vi nøyet oss med en N 🙂

   1. Tusen takk for svar:) det er alltid gøy med noe ikke alle har og spesielt når det blir personlig med navn:) flytter inn i nytt hus i februar og har fått masse inspirasjon fra huset ditt og spesielt rommet til Nelia:) har selv 2 jenter med 2 års mellomrom. Travelt, men veldig gøy:) lykke til videre som mamma<3

   2. Lykke til selv <3

 10. Ah, slik sleepyhead/babynest er så genialt! Min lille på snart 6mnd nekter å sove uten sin i sengen. Og den er perfekt å ha med på overnatting hvor det blir samsoving eller samsoving hjemme 😀 jeg vet heller ikke om jeg hadde vært like trygg på samsoving om vi ikke hadde hatt babynestet vårt 😉 ha en fin dag 🙂

 11. Vil bare si tusen takk! Venter en liten gutt i mai så tipsene dine er så gode å ha for jeg er så usikker til tider om hva vi skal skaffe oss før han kommer. Tusen takk for masse inspirasjon! 🙂

  1. Gratulerer så mye 🙂 Veldig glad for å inspirere!

 12. Heisann:)

  Argh, at jeg ikke viste om denne sleepyhead saken når lillegutt var liten:( Han lå mye hos meg om natta, da jeg ammet og han ville ikke ligge i sin egen seng fordi han var syk. Sov så dårlig for var livredd for å legge meg på han.
  Men kjøpte meg en babybay seng og det var helt toppers. Det er noe jeg kan anbefale på det sterkeste.
  Nå har han vokst ut av den og er over i sprinkelseng. Savner og ha han så tett inntil.
  Kos deg masse videre og nyt hvert eneste sekund.

 13. Kristin

  Synes det er morro at du inkluderer Nelia og deres nye tilværelse i bloggen. Har ei jente som blir 5 uker i morra. Her er også ammeputa en gave fra himmelen 😉 har også et ammesjal jeg kjøpte før hun ble født. Og om ikke jeg bruker det nå så kan jeg si deg at ammeforkledet ditt vil nok gjøre nytten når Nelia blir større og mer nysgjerrig. Da kan det nesten være umulig å få gitt de mat 🙂 og jeg er uenig med de som synes ammeforkledet er tåpelig. Man vet selv hva man føler seg komfortabel med, og det er ganske mange som føler seg utilpass i nærheten av ammende, så da tar man jo litt hensyn til dem også 😉 og så vil jeg bare henge meg på helsesøsteren over her og minne om at det er veldig godt for de små å ligge helt flatt også, med god plass til å bevege armer og bein når de er våkne så de går trent opp muskulaturen. (Men det er du nok klar over) 😀

  1. Jeg tar ikke hensyn til dem som ikke er komfortable rundt ammede. Hvorfor skal man det? Det er ammingen som er naturlig. Man lar jo ikke puppen henge ut i friluft, haha, men jeg kan ikke bruke sjal fordi da vil ikke barnet mitt amme. Men må ta hensyn til barnet, IKKE de som er ukomfortable med noe helt naturlig. Jeg syns det er ukomfortabelt med berusede mennesker, men de tar ikke hensyn til meg 😉

   1. Marie…
    Det er naturlig å gjøre fra seg på toalettet og, men jeg sitter ikke med dodøra åpen når jeg har gjester av den grunn.
    Jeg er ukomfortabel rundt ammende mødre på café som sitter med puppen hengende ut i friluft når jeg skal spise.
    Hvorfor skal man IKKE skjule det?
    At berusede mennesker gjør deg ukomfortabel er en tåpelig sammenligning…
    Var på jobbintervju en gang for noen år siden…
    Intervjuet gikk for seg på en restaurant på et kjøpesenter, da det ikke var nok plass på kontoret.
    Nok om det, poenger er at damen som intervjuet meg hadde med seg barnet sitt… Som ble sulten under intervjuet… Dama rulla ut puppen mens hun fortsatte å prate som om det var verdens mest naturlige ting å vise brystvorta til intervjuobjektet.
    Det er mye som er naturlig! Tisse, bæsje, ha sex, barbere bikinilinja og armhulene osv.
    MEN, det er fortsatt noe jeg gjør PRIVAT…

   2. Mamma Be

    Tessa, spiser du privat også? Babyen må spise, koste hva det koste vil. Antar at du ikke har barn selv? Dersom en skal ta diskusjonen om hva hver og en synes er ubehagelig med andre mennesker i offentlighet, så blir det jo til at alle må gå med burka. For noen liker ikke dyp utringing, trange og avslørende klær, at trusekanten viser over buksekanten osv. Problemet ligger hos den som er ukomfortabel, ikke de som mater barna sine. Jeg bryr meg ikke om folk ammer foran meg eller i telt, det må være opp til dem. Jeg ammer selv i offentlighet, men prøver å sette meg litt for meg selv hvis jeg er på restaurant. Men det går da an å amme uten å ha hele puppen ute, det er jo bare å ha en genser som dekker munnen til babyen (og dermed brystvorten også). La folk få gjøre som de synes er best, med eller uten telt, uten å komme med ufyselige kommentarer om at noe ser dumt ut eller er ekkelt!

 14. Supre ting, men man greier seg finfint uten. Det har jeg gjort i over to mnd nå. En stor cardigan fungerer fint som ammetelt. Ammepute kan være styrete for noen, og jeg vil anbefale å vente til etter fødsel med å kjøpe det. Jeg holder barnet mitt selv når jeg ammer, da jeg liker det best. Sleepyhead er praktisk, og jeg skal selv ha en til nestemann, men det er tull og tro at man ikke «klarer seg» uten. Men dette må jo selvsagthver og en kjenne på selv.

  Ellers viser men jo mer hud/pupp ved å publisere selfie i undertøyet enn ved å amme, men for all del, er en sjenert, så er en sjenert 😉

 15. Ingvild

  Så fint innlegg, og tusen takk for supre tips! 🙂 Den sleepyheaden skulle jeg hatt da sønnen min var liten, den virker genial og er nok verdt pengene! 🙂 Skal prøve å få nr. 2 snart, og hvis vi er så heldige å få en skatt til så skal jeg jammen kjøpe både Sleepyhead og ammetelt. Jeg er også sjenert og ville ikke amme offentlig, det kan være så naturlig som helst, men jeg hadde begynt å gråte hvis noen hadde tvunget meg til det…folk må få bestemme selv hva de er komfortable med! Men med et ammetelt hadde det vært enklere, jeg pumpet meg og hadde med melken på termos og kokte flasker før vi skulle ut i sin tid -litt mer tungvint :p Så takk igjen, setter veldig stor pris på tipsene dine og produktomtaler <3 Ønsker deg og den nydelige lille familien din en god uke 🙂 Ps: blir jo såååå verpesjuk av å se den vakre datteren deres, søteste <3 <3 -klem

  1. God uke til deg også, skjønne <3

 16. Hei 🙂 Jeg tenkte bare å tipse om at man godt kan sy babynest (sleapyhead) selv. Det er bare å google «babynest» så finner man mange DIY på hvordan man syr de. 🙂

  1. Ja, og de er mye finere og. Jeg sydde et i lilla med ugler og det koster 360 kroner til sammen med stoff og fyll. Søk på Babynest på insta så får man opp mange private som lager det hvis man ikke vil sy selv.

 17. ( med tanke på at du er et forbilde for unge jenter )
  Hvordan mener du at vanlige unge jenter skal kune leve opp til et så materealistisk forbilde?
  Vesker til 9000 kr og kjoler til 3000 samt sko og designer klær til en baby..
  Blir litt som det på dagbladet hvor ungdommene vil ha og får jakker til 8000 kr.
  Er dette sånn det vil bli for barnet ditt?

  Syntest heller jenter burde tenke fornuftig i hennhold til økonomi.
  Og forstå at for allminnelige mennesker er kansje ikke merker og det dyreste det viktigste i verden.
  Du er jo ikke akkurat Victoria Beckham heller 😉

  1. 80% av klærne jeg viser frem og kjøper til Nelia og meg selv er klær til helt vanlig pris fra H&M, Cubus, Kappahl etc., så her bommer du nok en god del i kritikken din. Jeg mikser dyrt og billig, men bruker og kjøper for det meste klær til helt vanlig pris.

   1. Ok da beklager jeg.
    Er bare det inntrykket jeg har fått da jeg har tittet på bla kjolene du har linket til, for eks nyttår kjolen.
    Jeg likte den så godt, men en kjole til 500 dollar da 3000 kr blir over min prisklasse.
    Likte godt de eldre innleggene som luksus vs budsjett 🙂

   2. Det går bra det 🙂 Jeg synes man skal kunne mikse, og jeg synes selv at jeg viser frem mye fra de såkalte «billigkjedene». Nelia sin garderobe består vel av så mye som 90 prosent fra H&M, Kappahl, Cubus etc 🙂

  2. Jannicke

   Milla: Men hun er ikke så langt unna Victoria Beckham heller 😉 Om du hadde hatt riktig i det du skriver, så hadde vel ikke det vært noe du trenger å blande deg opp i uansett. Selvom du ikke har penger til det, så er det ingenting i veien for at de som har penger bruker mer penger på det de har lyst på. Da er det vel foreldres jobb og forklare HVORFOR noen kan bruke så mye penger på klær o.l.

   1. Jannicke. Du trenger kansje ikke blande deg selv 🙂
    Syntest bare det er synd at unge jenter må måle seg opp med merker som LV, osv.
    I tilegg til at jenter vokser opp med et forvrengt selvbilde pga photoshop osv. sånn som moddeller i blader, for at ingen missforstår.
    ( dete er ikke rettet til deg C )
    Hehe ( ikke vondt ment C og L ) men hehe jo er et stykke unna og være Backham gitt ;P ( ment positivt )

   2. Mamma Be

    Hallo i luken, Caroline må vel få kjøpe seg de tingene hun synes er fine, slik alle andre gjør!? Selv om noe er dyrere enn noen andre har råd til er vel ikke hennes problem? Har selv en Louis Vuitton veske til 12000,- og LV lommebok til 5000,-, men jeg tvinger vel ingen andre til å kjøpe det samme? Er ikke det bare et signal til de unge jentene at hvis en jobber hardt nok så kan en kjøpe seg ting..?

   3. Jannicke- mener du da at Lars Kristian Eriksen kan sammenlignes med David Beckham??!!! Eller hva mener du med at fotballfrua ikke er så langt unna Victoria Beckham? Sorry altså, ikke at the Beckhams er noen store forbilder for meg, men Berg Eriksens er faktisk ganske vanlige folk… nok av folk med samme inntekt, like stort hus (det ligger faktisk på landet), like bra (bedre) utseende osv. Jeg ser slike folk stadig vekk jeg…

 18. Veldig praktiske ting! Skulle gjerne hatt et slikt ammeforkle i sommer! Tror det kan være veldig flott dersom man er på stranden og må amme, slik at babyen ikke ligger i direkte sollys når den spiser!:)

  1. Ja, ikke sant! Og på fly når man sitter med en hylskrikende unge , varm og ukomfortabel, med alt for liten plass og en fremmed mann klint inntil seg. Dette kunne jeg ha tenkt meg å prøve , skulle ønske jeg hadde hatt det på mine reiser med baby. Det ble fort veldig mange forsøk, med puppen ute og unge som ikke ville ha, og en stressa mor som ikke var bekvem med situasjonen

 19. Hei. Må bare fortelle noe artig. Ei venninne som fikk barn gikk også til innkjøp av ammepute. Men da hun har verdens beste snilleste hund, type labrador, som også ville ha kosestund med mor, ble denne kjapt byttet ut med hunden. Han lå så fint over fanget hennes, og fungerte som den beste og varmeste ammeputa du kan tenke deg 🙂 Synes det var så koselig å se dem sammen alle tre 🙂

  1. Nei, så skjønt 😀

 20. Åh så søt hun er!

 21. Hei! Tror du denne ammeputen kan fungere som ei tvillingammepute?
  🙂
  Vi ble foreldre til tvillinger 16.desember 🙂
  En gutt og en jente 🙂

  God søndag til deg og dine 🙂

  1. Det vil jeg tro, gå i så fall for strl. L 🙂

  2. Jeg anbefaler cozyfix. Jeg har ikke tvillinger, men lå på nyfødtintensiv og brukte da denne! Jeg elsket den!! Var kjempe god fordi han var liten (noe tvillinger ofte også er) og veldig fin i tvillingstilling også!! Måtte amme flere veier for å bli kvitt melkesprengen. Da jeg kom hjem hadde jeg en «vanlig» og den var ikke i nærheten like god ;( men det er jo også en smakssak og vanesak;) lykke til

 22. Blir du med til La Manga?

  1. Nei, konene/kjærestene er vanligvis ikke med til La Manga 🙂

 23. Så fine tips! 🙂 Mi første hylte bestandig skikkelig høyt når jeg prøvde å legge henne til puppen, så hun trakk til seg veldig mye oppmerksomhet når vi satt på cafe og jeg skulle amme… kunne vært greit og gjemt seg litt da ;p

 24. Jacklinn

  Jeg vet ikke om noen har nevnt det, men en annen ting som er fint med ammepute er at den som du sier avlaster skuldre og armer, men grunnen til at det burde bli avlastet er at melkegangene kan bli tette hvis man ikke har et avslappet ammestilling.

 25. Ammeforklet var jo hendig! 🙂 Ante ikke at det fantes – men kjekt å vite 🙂 Ha en knallfin dag/kveld videre 🙂

  🙂 – Nina 🙂

 26. Henriette Lehmann

  Hei!
  Blir straks mamma selv og er super glad for at babynest er oppfunnet!
  Siden jeg har vært mye hjemme under graviditeten har jeg sydd babynest til den store gullmedaljen! Folk er helt gale!!
  Moro !
  Sleepyhead er jo og superfin, men vokser baby litt fort ut avde?
  Fått litt tilbakemeldinger på det…st det er litt for små…?
  Fortsatt lykke til!
  Håper min gutt kommer straks!

  1. Nei, jeg synes ikke den virker for liten 🙂

   1. Gutten min brukte babynest til han var rundt åtte kilo(5/6 mnd) Bare åpnet den nederst så han fikk rettet ut bena. Tror han savner den for kravler seg helt opp til hjørnet av senga si for å få noe «rundt» hodet. Kanskje mor må snekre sammen en større versjon. Babynest er det smarteste vi har gått til innkjøp av, verdt hver krone! Ammeputa ble raskt byttet ut med en god pute fra ikea 😉

 27. Takk for kjempegode tips 🙂
  Jeg måtte bare bestille den ammeputen, for den så utrolig god ut! Kanskje jeg kan unngå vond nakke og skuldre 🙂

 28. Så mye fint utstyr som er kommet på markedet! Er 12 år siden vi fikk vår førstefødte, han likte ikke å ligge alene i sengen, så derfor lagde jeg noe som ligner på din sleepyhead, og gjett om han koste seg. Skjønte jo fort at det som manglet var følelsen av nærhet:-) Brukte den også til snuppa vår noen år etter, og begge sovnet godt i sengene sine. Tror dette er noe av det smarteste som er kommet på markedet etter våres spedbarnstid;-) Kos deg videre! Gleder meg over hvert innlegg, du er så inspirerende og positiv:-)
  Klem

 29. Birgitte

  Nelia ser så skjønn ut, og dere virker som fantastiske foreldre! Får så lyst på baby av og lese bloggen din <3

  1. Tusen takk, så koselig å høre 🙂 <3

 30. Beatrix

  Jeg titter innom innimellom og har ikke sett ansiktet til Nelia noe særlig. Det syns jeg er fantastisk! Hun er et lite menneske uten muligheten til å velge og hun er deres lille skatt. Skatter deler man bare med de nærmeste <3

 31. Jeg tar en dobbel Bébé au lait jeg, takk!

 32. Hei!:) tenkte å bestille sleepyheaden med 20 % avslag på første kjøp som du skrev. Men da jeg meldte meg inn i babycare sto det att kjøpet må skje innen 31 desember 2013. Stemmer det, eller fungerer rabattkoden ennå? 🙂

  1. Det skal jeg sjekke opp 🙂

   1. Camilla

    Samme her. Skulle også kjøpe, men rabattkoden virket ikke.. :/

   2. Christine

    Samme her… 🙁 Har du fått sjekket det ut, Caroline? 🙂

   3. ja, jobber med en ny rabattkode 🙂

   4. Christine

    Så bra da 🙂 Gleder meg til å handle!

 33. Å herremin, hun ser så utrolig nydelig ut den lille jenta deres, de gode lubne føttene og alt 🙂 Får bare lyst til å holde henne inntil meg å snuse i meg den nydelige babyduften. Mitt barnebarn er snart 2 år nå, helt skjønn og full av energi. Du har mye å se frem til som mor, jeg storkoser meg som bestemor nå 🙂

 34. Har lurt på om jeg skal sy et slikt babyrede til en venninne som er gravid, og etter å ha lest hvor mye dere bruker deres så tror jeg at jeg skal gjøre det 🙂 Hva slags materiale er redet deres laget av?

 35. Herlighet, så utrolig skjønn Nelia er og dere er så fine sammen 🙂 Lurer på om du har tenkt til å vise oss et bilde av henne eller om du skal holde henne litt utenfor bloggen?

  Jeg finner mye inspirasjon i bloggen din 🙂

 36. Ingeborg

  Er det bevisst at det alltid er noe i veien for ansiktet til Nelia?

 37. Ingrid og Banzai

  Kommentarene følger dere og Nelias dager,
  Mange dømmer og mener, serr, hva behager?!
  Skal i offentlighet ikke voksne foreldrepar,
  Selv få ta en vurdering basert på kunnskap de har?
  Hvem vet vel best, er det ikke dere to?
  Eller andre som setter seg i deres sko?

  Jeg beundrer hver dag deres pågangsmot,
  Ditt inspirerende syn hvor vi andre ser rot.
  Tillykke videre på ferden i år,
  Vi gleder oss til å følge med på hvordan alt går 🙂

  Klemmer fra trofast leser!

  1. Så fint! Tusen takk <3

 38. Ammepute er supert.Brukte min om natten også, som støtte bak ryggen min.Godt med litt ryggstøtte i senga.

 39. Nelia er en heldig liten frøken 🙂 Deilig med utstyr man føler hjelper i hverdagen og som fungerer. Ha en fin søndagskveld ♥

 40. Den sleepyheaden virker fantastisk lur! Sånn skullle jeg gjerne hatt til mine! 🙂

  Men den potetsekken som du sitter inni og ammer, den skjønner jeg ikke helt.. du er beskjeden sier du. Får det ikke helt til å rime med at du fotograferer deg selv med melkesprengte struttepupper i bare undertøyet nettopp. Fordi du er så stolt av kroppen din, hvordan den ser ut og hva den har fått til. Det synes du er helt naturlig. Men det å amme offentlig det er flaut? Forstsett nå å være stolt da, og amme i vei! Man ser jo ikke noe mer enn du allerede har vist verden.

 41. Elisabeth

  Flott innlegg 🙂 men husk at d er ikke bare du som snakker til din datter, på sin måte snakker hun til deg også <3

 42. jeg tror 80 prosent stemmer, men mange klær som du har er nok dyre og sponsa. Mange unge jenter tenker nok ikke på, at du får disse klærne og tjener penge på deres kjøp. Dermed synes jeg du ikke er det beste forbildet for den unge pike.

  1. Nei, jeg blir svært sjeldent sponset med tøy, det er i så fall treningstøy 🙂

 43. Silje E H

  Vil bare tipse om at det ammeforkleet også kan bli nyttig på en annen måte om et par måneder. Jenta mi på 5 mnd er ekstremt nysgjerrig på alt nå og klarer ikke helt å konsentrere seg under amming. Den minste lyd eller visuelle ting gjør at hun snur seg og skal ha det med seg. Hehe… Dette er visst et kjent fenomen i 4-5 mnd alderen. Har ikke testet selv, men kan se for meg at ammeforkleet kan bli fint for å holde på konsentrasjonen under amming 🙂

 44. Jeg må smile litt av at du er sjenert for å amme i offentlighet, men er komfortabel med å legge ut bilder av deg selv i bittelite undertøy som så mange lesere ser. På den andre siden har jeg full forståelse for at amming føles ut som en privat greie. Jeg hadde alltid på meg/med meg et tynt skjerf som jeg la over puppen, slik at ingen så noe da jeg ammet. Ammeforkle syns jeg hørtes veldig kjekt ut.

  1. Dette kan overhodet ikke sidestilles i mine øyne. Så da får vi bare være enige om å være uenige, jeg kommer aldri til å blotte barnet mitt ved brystvorten på et kjøpesenter.

 45. uff, jeg blir helt dårlig når jeg ser hvor mye unødvendig fjas folk tror de trenger når de har baby. Det er ikke en av disse tingene som ikke kunne vært erstattet av et helt alminnelig teppe/håndkle/sjal (stryk det som ikke passer). Den utstyrsmanien du legger opp gjør meg kvalm. Har du noensinne stoppet opp og reflektert over denne vanvittige materialismen du fronter?!? tenker du noensinne med et lite stikk på vårt vestlige forbruk og …vel…verden? Klimaet?

 46. Ingvild

  Hei, vil bare gjøre deg oppmerksom på at rabatten hos Babycare bare gjaldt t.o.m. 31. desember (fant jeg ut etter å ha fått mail da jeg meldte meg inn, bah … )

  1. Ånei! Jeg skal høre med dem om det kan endres 🙂

   1. Det samme skjedde med meg :/ kommer bare opp ugyldig rabattkode når jeg skriver inn koden..

 47. det ammeforkle skulle jeg virkelig hatt i sommer! var på telttur og sola stod rett på hele tiden, måtte alltid ha et teppe rundt han så han ikke fikk sola rett på seg hele tiden.. godt tips med forkleet, det skal jeg kjøpe til neste baby 😉

 48. Katherina

  Får ikke kjøpt med 20% i nettbutikken t babycare. Den kunne brukes før 31.des. Ser du har svart på det før, har du fått svar? Haster litt for mitt vedkommende:).

 49. Hei på dei:)

  Når du skulle velge «Embroidery Font» på ammeforklet, hvilket valgte du da?? Sitter å skal bestille no 🙂 🙂

  1. Jeg valgte å ikke brodere noe 🙂

 50. Etter å ha gjort meg ferdig med babytiden (har barn på 2,5 og 5) innser jeg hvor lite utstyr man faktisk trenger, Mye ble veldig lite brukt….. Men ammeforkle er faktisk en av de tingene jeg skulle ønske jeg hadde. 🙂 Babyfasen er koselig, men du så deilig når yngstemann sluttet med bleier nå i jula. Deilig! 🙂

 51. Mange fine tips her!
  Jeg har tre barn, og skulle virkelig hatt en Sleepyhead, spesielt til eldstefrøkna. Minsten og, siden vi samsov de første 8 månedene 🙂 Mellomsten klarte seg fint uten, hun sov overalt, uten problemer 🙂

  Ammeforkle er supert det. Amming er naturlig ja, og selv om jeg har aldri blottet noe når jeg har ammet i offentligheten, så får det være opp til hver og en hva de er komfortabel med. Undertøys-selfies og amming kan ikke sidestilles nei, helt enig! Et slikt forkle blir nok sikkert enda mer hendig når Nelia blir større forresten, for da har de det med å bli litt vel nysgjerrige på omgivelsene mens de spiser 🙂

  Og du? Ammeputen kan fint brukes bak Nelia når hun begynner å sitte. Selv om de ikke skal sitte før de kan sette seg opp selv, så kan de fortsatt ramle bakover i starten, og da er det veldig lurt å ha noe bak!

  Masse lykke til videre, kos dere med lille vakre!

 52. Hei!

  Lurer bare på om den sleepheaden har slik funksjon at man kan brette ned en kant slik at man kan amme mens barnet ligger oppi? og lukke den igjen når man er ferdig? Slik at man slipper og løfte barnet ut når man skal amme og løfte det tilbake da man er ferdig:-)

  Klem

  1. Nei, det er det ikke :/

 53. Kristina

  Jeg må bare si at Neleia er en hjertekunser, hun er så vakker

 54. Så mye kjekt! Ser det er kommet endel nytt siden jeg hadde baby 🙂 Det med aldersforskjell syns jeg høres fornuftig ut, her er det 4 år mellom, og jeg har en gutt og en jente… de har hatt og har så mye glede av hverandre, de har lekt masse sammen og de har et veldig nært og godt forhold. Herlig å se. ^_^ Ønsker deg en god dag, hilsen trofast leser. 🙂

 55. Ane Camilla

  Hei Caroline! Du har sikkert fått spørsmålet mange ganger allerede, men jeg lurte på angående de prosentene vi lesere kunne få på babycare. Fikk med meg at den tidligere koden ikke funket lenger, men var det sånn at det skulle komme en ny kode vi kunne bruke? 🙂 Fikk nemlig mail fra babycare at det var lurt å skaffe seg en Sleppyhead nå for de selger ganske mye av den så derfor ville jeg høre om d kommer en ny kode 🙂 hvis ikke så forter jeg meg å klikke den hjem! Sleepyhead er blitt en must på min baby utstyr liste 😉 Riktig God helg til deg og Nelia! 🙂

  1. Skal sjekke det opp 🙂

 56. Silje S

  Hei. Er på jakt etter den perfekte ammeputen, og ser at de finnes i hovedsakelig to former. Som den du har, og en som er mer trekantet. Hadde tenkt å gå for trekantet, men er en sucker for «best i test». Men det jeg lurer på… Går puten bak ryggen? Blir det ikke klumpete å sitte om man skal lene seg tilbake i sofaen el.? Vet ikke om jeg skjønner helt hvordan man bruker den…

 57. Hei 🙂

  Jeg bare lurer på om hvordan leveringstiden er hos babycare?
  Tok det lang til å få sleepyhead’en fra du bestilte den? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *