utstyrsguide del VIII: 3 must haves

Nå er det på tide å introdusere dere for 3 ting jeg ikke hadde klart meg uten etter at lille Nelia kom til verden. Dette er geniale saker som helt klart har kommet til sin rett og som allerede er så godt brukt at noe av det faktisk har vært i vaskemaskinen minst åtte ganger.

___________________________________________________________________________________________________________

must haves for you and your baby 

1. ammepute / doomoo 2. ammeforkle / bébé au lait 3. sleepyhead / babycare 

___________________________________________________________________________________________________________

ammepute 

Jeg hadde hørt så mye positivt om ammepute, så denne skaffet jeg meg like før termin. Dersom du bruker en ammepute slipper du å holde babyen din selv når du ammer, og det er avlastende for både skuldre og nakke. Denne bruker jeg hver eneste gang jeg ammer, bortsett fra om nettene. Doomoo er den jeg har lest mest om og som virker som den mest populære, så jeg gikk for denne i fargen hvit / taupe i størrelse medium og jeg er så fornøyd! Den er myk og beholder fasongen hele tiden, i tillegg til at den går rundt hele slik at jeg får veldig god støtte når jeg sitter. Jeg kjøpte min hos lilleprinsen.no.

Det jeg elsker med denne er at den kan brukes til så utrolig mye mer enn til amming: når Nelia er våken og jeg for eksempel sitter og blogger eller gjør andre ting, kan hun ligge på denne i fanget mitt, slik at hun er i nærheten av meg og vi kan snakke sammen – rettelse: jeg kan snakke med henne. Puten er også kjempebra for fedre, og Lars-Kristian bruker den ofte når han for eksempel sitter og studerer. Den kan også brukes som en slags seng for babyen, og etter hvert kan den brukes som støtte når hun skal trene på å sitte. Trekket kan vaskes i maskinen.

___________________________________________________________________________________________________________

ammeforkle 

Da vi var ute og spiste bursdagsmiddag med et vennepar for en tid tilbake, kom jeg i prat med en jente fra England som anbefalte meg nettstedet bébé au lait for ammeforkler. Jeg har både lest om og sett forskjellige ammeforkleer tidligere, men jeg har aldri kommet over noen i rolige og fine farger, derfor ble jeg så glad for dette tipset! Dette ammeforkleet er bare helt nydelig, og i en farge som ikke tiltrekker seg oppmerksomhet – akkurat som jeg var ute etter. Poenget med et ammeforkle er at du skal kunne amme ute blant folk uten å vise hele verden hva du holder på med. Noen bryr seg ikke om dette i det hele tatt, men jeg er litt sjenert når det kommer til å amme i offentlighet og vil helst gjøre det så diskret som mulig, derfor er dette perfekt for meg. Jeg ser Nelia helt fint, men det gjør ingen andre. Jeg betalte totalt 59 dollar for forkleet og frakt, toll og moms kom i tillegg.

___________________________________________________________________________________________________________

sleepyhead 

Åh, denne hadde vi aldri klart oss uten! De første 3 ukene etter at Nelia var født samsov vi med henne i vår seng, og da lå hun i denne. Hadde vi ikke hatt denne vet jeg ikke om vi hadde turt å samsove, for jeg hadde nok vært livredd for at en av oss skulle rulle over henne. I dag sover hun i sin egen seng inne hos oss, men sleepyheaden er fortsatt flittig i bruk. Denne gjør at babyen føler seg trygg, på samme måte som de er vant med å ligge litt trangt i mors mage, pakker denne på en måte babyen inn slik at de ikke har for mye armsleng rundt seg.

Dersom jeg er alene med henne og hun er våken, ligger hun i sleepyheaden mens jeg for eksempel dusjer, rer sengen eller gjør andre ting. På steder hvor vi ikke har leandervuggen eller hennes seng tilgjengelig, brukes denne. Vi hadde den også med på sykehuset da jeg lå der for nyrebekkenbetennelse, men da fikk hun jo som nevnt tidligere sin egen seng etter hvert. Vi hadde den med oss da vi var hos mamma og pappa 12 dager etter fødselen også, så den er perfekt for reise! Som sagt, en genial sak vi ikke hadde klart oss uten, vel verdt pengene selv om den er noe dyr. Denne har vi kjøpt hos babycare, og dersom du ikke har handlet der før kan du få rabatter på din første ordre ved å melde deg inn i kuneklubben deres 🙂 Les mer her.

___________________________________________________________________________________________________________

Håper noen av dere fikk plukket opp noen smarte tips her, vi er i hvert fall veldig fornøyd med disse tingene.

I skrivende stund sitter vi og planlegger en tur til Geilo, kanskje allerede til helgen! Håper det blir noe av, det er altfor, altfor, altfor lenge siden jeg har kjent frisk luft!

– ♥ –

124 kommentarer

 1. Mange fine tips her!
  Jeg har tre barn, og skulle virkelig hatt en Sleepyhead, spesielt til eldstefrøkna. Minsten og, siden vi samsov de første 8 månedene 🙂 Mellomsten klarte seg fint uten, hun sov overalt, uten problemer 🙂

  Ammeforkle er supert det. Amming er naturlig ja, og selv om jeg har aldri blottet noe når jeg har ammet i offentligheten, så får det være opp til hver og en hva de er komfortabel med. Undertøys-selfies og amming kan ikke sidestilles nei, helt enig! Et slikt forkle blir nok sikkert enda mer hendig når Nelia blir større forresten, for da har de det med å bli litt vel nysgjerrige på omgivelsene mens de spiser 🙂

  Og du? Ammeputen kan fint brukes bak Nelia når hun begynner å sitte. Selv om de ikke skal sitte før de kan sette seg opp selv, så kan de fortsatt ramle bakover i starten, og da er det veldig lurt å ha noe bak!

  Masse lykke til videre, kos dere med lille vakre!

 2. Hei!

  Lurer bare på om den sleepheaden har slik funksjon at man kan brette ned en kant slik at man kan amme mens barnet ligger oppi? og lukke den igjen når man er ferdig? Slik at man slipper og løfte barnet ut når man skal amme og løfte det tilbake da man er ferdig:-)

  Klem

  1. Nei, det er det ikke :/

 3. Kristina

  Jeg må bare si at Neleia er en hjertekunser, hun er så vakker

 4. Så mye kjekt! Ser det er kommet endel nytt siden jeg hadde baby 🙂 Det med aldersforskjell syns jeg høres fornuftig ut, her er det 4 år mellom, og jeg har en gutt og en jente… de har hatt og har så mye glede av hverandre, de har lekt masse sammen og de har et veldig nært og godt forhold. Herlig å se. ^_^ Ønsker deg en god dag, hilsen trofast leser. 🙂

 5. Ane Camilla

  Hei Caroline! Du har sikkert fått spørsmålet mange ganger allerede, men jeg lurte på angående de prosentene vi lesere kunne få på babycare. Fikk med meg at den tidligere koden ikke funket lenger, men var det sånn at det skulle komme en ny kode vi kunne bruke? 🙂 Fikk nemlig mail fra babycare at det var lurt å skaffe seg en Sleppyhead nå for de selger ganske mye av den så derfor ville jeg høre om d kommer en ny kode 🙂 hvis ikke så forter jeg meg å klikke den hjem! Sleepyhead er blitt en must på min baby utstyr liste 😉 Riktig God helg til deg og Nelia! 🙂

  1. Skal sjekke det opp 🙂

 6. Silje S

  Hei. Er på jakt etter den perfekte ammeputen, og ser at de finnes i hovedsakelig to former. Som den du har, og en som er mer trekantet. Hadde tenkt å gå for trekantet, men er en sucker for «best i test». Men det jeg lurer på… Går puten bak ryggen? Blir det ikke klumpete å sitte om man skal lene seg tilbake i sofaen el.? Vet ikke om jeg skjønner helt hvordan man bruker den…

 7. Hei 🙂

  Jeg bare lurer på om hvordan leveringstiden er hos babycare?
  Tok det lang til å få sleepyhead’en fra du bestilte den? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *