svar på spørsmålsrunde: del 1

Tenkte det var på tide å besvare del 1 av spørsmålene dere stilte under spørsmålsrunden angående trening og kosthold. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å starte på igjen, men det ser ikke ut til at det blir før i 2014, det viktigste nå er å bli frisk. Dagen før infeksjonen slo ut i full blomst var jeg faktisk hos fysio for å sjekke om bekkenet mitt var klart for å starte treningen, og jammen fikk jeg ikke grønt lys og vel så det. Jeg var så godt som langt over 90 prosent hva gjelder kontroll på bekkenbunnen, og hvor typisk er det ikke da å bli syk bare noen timer etterpå? Jeg får ta det som en ekstra bonus og bare fortsette med bekkenbunnøvelser frem til januar, så er jeg helt sikkert 100 prosent innen jeg får startet igjen. Er så spent på kondisjonen min, om den fortsatt er der eller om den har tatt seg en tur. Spennende skal det i hvert fall bli!

Jeg har plukket ut 10 spørsmål i første omgang, så slipper det å bli så langt.

___________________________________________________________________________________________________________

q’s and a’s

1. hvordan ble du plutselig så glad i å trene og å fokusere på riktig kosthold? Hvordan startet det egentlig? Jeg har vokst opp med foreldre som er veldig opptatt av både trening og kosthold, og jeg husker godt at jeg flere ganger i uken var med på Sarpsborg helsesenter fordi mamma og pappa skulle trene. Da satt jeg og spiste god morgen-yoghurt, plukket ut jordbærklumpene og rosinene, og så disneyfilmer med de andre barna *hehe* Mamma har jobbet som treningsveileder- og instruktør i flere år, og en periode drev hun også med vekt & helse hvor hun hjalp overvektige mennesker til en bedre livsstil. Jeg har med andre ord vokst opp i et hjem med fokus på begge deler, så for meg er det helt naturlig å være opptatt av dette. Når det er sagt, har ikke treningsgleden vært noe jeg alltid har fokusert på. Da jeg var liten var det teater, ballett og piano som var mine hobbyer, trening i treningsstudio startet jeg med først da jeg var 16 år og gammel nok. I starten var dette 3 ganger i uken etter skoletid, jeg hadde ikke tid til mer ettersom jeg hadde hobbyene mine, venner og skole ved siden av. Den gang da var det saltimer jeg elsket å være med på, helst sammen med venninner. Dette med kosthold er altså noe jeg har vokst opp med, og mamma har alltid laget sunn og god mat fra bunnen av, middagen var alltid dagens samlingsstund for hele familien. Storesøster og jeg fikk alltid godteri og snop i helgene, jeg husker vi fikk en 10-kroning (!!) hver for å handle smågodt på storkiosken hver lørdag, og så måtte vi si hvor mange av hvilket nummer vi skulle ha. Haha, husker dere det? 3 av nummer 11 *minner* I hverdagene var det aldri snakk om sjokoladepålegg og snop, det hadde vi aldri i hus. Så jeg tror rett og slett oppveksten har vært med på å forme min interesse for både trening og kosthold.

2. hvor raskt ser du resultater når du trener? Har det tatt lang tid fra du begynte med trening, eller så du framgang veldig raskt? Som sagt så startet jeg med trening for fullt da jeg var 16. Jeg har alltid vært slank / tynn, så for meg er dette et vanskelig spørsmål å svare på. Da jeg startet å trene styrketrening følte jeg at resultatene kom veldig fort, men dette er jo svært individuelt. Når det gjelder kondisjon, husker jeg ikke helt hvor lang tid jeg brukte på å bygge den opp, men det tok lenger tid enn med styrketreningen.

3. skal Nelia også spise lavkarbo? Jeg vil forsøke å fullamme Nelia til hun er ca 4-6 mnd, og så gradvis begynne å introdusere fast føde. Det første året vil altså hovedvekten av energien komme fra morsmelk, mens maten hun introduseres for vil representere et bredt spekter av matvarer slik at hun utvikler smakssansene sine. Etter hvert som hun blir eldre, og jeg slutter å amme, vil hun spise det samme som oss når hun spiser hjemme. Vi kommer ikke til å gjøre noe spesielt i forhold til mat som serveres i barnehage eller hos andre om hun er på besøk, bortsett fra at vi forventer at det fokuseres på sunn mat. Når det gjelder bursdager og lignende, er det selvsagt opp til dem som arrangerer det å bestemme hva som serveres, og vi kommer derfor ikke til å legge oss noe opp i dette heller.

4. vil du dele dine aller beste tips når det gjelder kosthold? Jeg synes det beste tipset er å fokusere på sunn mat i hverdagen, og kos i helgene. Det er viktig å ikke være fanatisk, har du lyst på en sjokoladeknekk på tirsdag eller et glass vin på torsdag, synes jeg du skal unne deg det – så sant det ikke er noe som gjentar seg hver dag eller hver uke. Det er helheten som teller, ikke det du gjør nå og da. Jeg synes det er litt merkelig at så mange har fått inntrykk av at jeg har et strengt forhold til lavkarbo, for det har jeg absolutt ikke. Ja, jeg spiser lavkarbo, men det har aldri vært snakk om noe streng lavkarbo hvor enkelte ting er bannlyst eller målet er å være i ketose. Jeg teller ikke karbohydrater eller har noen oversikt over hva jeg spiser av hva til hvert måltid. Vi lager lavkarbomat og jeg spiser meg mett. Får jeg lyst på brunost en dag, så kjøper vi det, får jeg lyst på youghurtnøtter, så kjøper jeg det også, og har jeg lyst på frukt så spiser jeg det. Verden går ikke under fordi jeg spiser sukker, men i det lange løp, så ønsker jeg å være så sunn som mulig og holde kos til helgene. Min guilty pleasure i hverdagen er jo en sjokoladeknekk til kaffekoppen hver morgen, det MÅ jeg bare ha.

5. kunne du ha fortalt litt om mageøvelsene du gjør og hvilke planer du har for trening post graviditet? Her går det mye i planke, sit-ups for både skrå magemuskler og rette magemuskler samt sidehev. Jeg bruker også en tung ball eller en kettlebell når jeg tar sidehev, for å få ekstra motstand. Jeg er også veldig glad i treningsballen min, men den er det lenge siden jeg har brukt nå. Da magen vokste mot slutten var den umulig å ligge på *hehe* Her er et innlegg om diverse øvelser med treningsball – mine 5 favorittøvsler med treningsball.

Når det gjelder trening etter graviditeten, skal jeg fortsette med styrketrening sammen med PT Alexander, så vi skal helt sikkert snakke om et opplegg rett over nyttår. Dette blir vel 1-2 ganger i uken, og så klarer jeg meg fint på egenhånd. Jeg kommer til å fokusere på kondisjon og styrke, men mest lett styrke på egenhånd, som treningsball og litt enkle kettlebellsøvelser her hjemme, og mest fokus på kondisjon. Jeg vil jo gjerne komme tilbake i løpeformen min igjen. Gleder meg til å bli utfordret! 

6. hvor mange måltider har du om dagen? Dette varierer veldig, men det blir som regel frokost, lunsj og middag – samt noe enkelt til kvelds. Lavkarbomat er energitett og mektig mat, så du trenger som regel ingen mellommåltider. Likevel er jeg ekspert på å småspise, det vil si at jeg ofte går i kjøleskapet og skjærer meg en skive ost eller tar litt pålegg, en yoghurt eller andre ting som er tilgjengelig, men dette har jeg begynt å legge mer og mer fra meg.

7. hvor mange ganger trener du i uken? Jeg trener 5-6 ganger i uken, så det er planen i 2014 også. Uæ, gleder meg!

8. har du tips til en sunn og mettende lunsj som er lett å ta med seg og lett å lage? JA! Hva med denne salaten? Ellers er lavkarbobrødet mitt utrolig godt og mettende, bruk godt smør og mye pålegg, så har du mye å glede deg til i lunsjen! Oppskriften finner du her.

Et annet tips er å ta med seg yoghurt og korn i hver sin beholder, så kan du blande på jobben eller på skolen slik at du unngår myke korn. Oppskriften min på hjemmelaget granola er utrolig god, og den finner du i to forskjellige versjoner – en søt versjon her og en litt mer salt versjon her.

9. hvordan får du treningsrutinene til å vare? Jeg holder ut tre uker, men etter det har jeg null motivasjon. Så fort treningen har blitt en livsstil, er det ikke noe problem med motivasjon. Jeg vet at trening gir meg så mye, både glede og godt humør – viktige ingredienser for at dagen min skal gå som smurt. Dette, sammen med alle helsegevinstene trening tross alt gir, er mer enn nok motivasjon for meg. Trening skal ikke være et ork, så de dagene du kjenner at kroppen er sliten gjør du rett i å stå over. Men du må lære deg å skille mellom sliten kropp og et giddalaust sinn, for det er to forskjellige ting. Jeg har flere ganger skrevet innlegg om treningsmotivasjon, det siste finner du her – 15 steg treningsglede.

10. trente du noe spesielt under graviditeten? I så fall, hva slags type trening? Jeg trente som normalt helt frem til jeg kjente at det var på tide å trappe ned. Normalt vil si både styrke og kondisjon 5-6 ganger i uken, og faktisk løp jeg helt frem til uke 37 – etter dette var det kun styrke og gåturer eller sykling jeg gjorde. Siste treningsøkt hadde jeg bare 15 timer før Nelia ble født, ganske morsomt å tenke på 🙂 Jeg løp min siste ordentlige økt rundt uke 30 tror jeg, etter dette ble det for det meste intervaller ettersom jeg fikk kynnere av å løpe langkjøring. Styrketrening gjorde jeg som tidligere på egenhånd, og i tillegg trente jeg med Alexander 1-2 ganger i uken. Vi gjorde alltid kun styrke, og dette har jeg også laget et innlegg om her – 10 enkle treningsøvelser for gravide.

Så og si alle klærne og skoene i dette innlegget er fra getinspired, og akkurat nå er det januarsalg hos dem! Sjekk utvalget deres her, perfekt å handle litt motivasjon for 2014 allerede nå.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper dette ga svar til noen av dere –

117 kommentarer

 1. I was curious if you ever considered changing the layout of
  your website? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of
  content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

  1. Hvis innleggene dine ikke er oversiktlige, så vet ikke jeg!
   Jeg synes du har delt opp avsnittene dine helt perfekt jeg.
   Det kommer bare til å se rart ut hvis du deler opp enda mer.
   Men det er jo bare min mening.

 2. Solveig H

  Fornuftig! 🙂 Bare det jeg har å si i dag.
  Det er nok en liten nedtur for en treningsnarkoman som deg å ikke få trent skikkelig på en stund,
  men du trenger nok denne pausen. Så får du heller ta det igjen når du er klar for det. Det tar ikke lang tid før du
  er like sprek som før du ble gravid 🙂 Lykke til videre!

 3. Birgitte

  Veldig gode svar, Caroline 🙂 Gleder meg masse til og finne trenings og kostholdsinspirasjon her inne i 2014 😀

 4. Hvilket kamera bruker du? Du tar så utrolig fine bilder! 🙂

 5. Du må passe på ikke trene får hardt mens du enda ammer, det medfører at det kommer melkekyr i morsmelken og dette er ikke bra får barnet. Men stå på, du er helt fantastisk! <3

  1. Melkekyr i morsmelken? Er du heeeelt sikker på det? Puppene mine er ikke så store 😉

   1. Vibeke

    Hun mener nok melkesyre 😛 Derfor er det gunstig å amme før treningsøkten 🙂

   2. Det høres litt mer riktig ut 😀

   3. Trodde melkekyrne stod på båsen nå på denne tiden av året da :’)

    sorry måtte bare ;)…

   4. Solveig H

    Ja, jeg har hørt om det at melka kan bli sur om en trener før en ammer… i så fall bør amme før trening, evnt. pumpe seg før trening… det tar vel noen timer før melka normaliserer seg igjen etter en treningsøkt. Men men, kan hende ungen liker surmelk 😀

   5. ingvild

    hahahaha, tidenes skrivefeil

  2. Den autokorrekten der tror jeg er en av de morsomste jeg har lest på lenge 😀

 6. Hei Caroline! Kan du si noe om treningsintensiteten du trente med da du var gravid? Gikk du ned i intensitet på intervallene? Hvor mye, og i såfall med en gang, eller etterhvert? Enkelte steder står det at man kan trene opptil 90 % av maks når man er gravid, men vanskelig å vite akkurat hvor det er…

 7. Ååh som jeg elsker treningsinnleggene dine! Gir meg så mye motivasjon 🙂

 8. Jeanette

  ja,jeg også husker det med å få en 10`er å kjøpe snop for.haha,når man skulle ha så og så mange av nr 1 og 2 osv.det får oss liksom til å høres så gammel ut.hehe,litt sånn 50-tallet opplegg

 9. Hej,

  Undrar bara vart du har köpt stolen som du har ståendes precis uppe vid trappavsatsen? 🙂

  Hoppas att du mår bättre nu, god fortsättning!

 10. madeleen

  Hei Caroline,
  Dette spm er ikke knyttet til dette innlegget, men jeg lurer på om du kan hjelpe meg å finne et tidligere innlegg.
  Har prøvd å søke å lete, men uten å finne. Jeg leter etter et innlegg hvor du tipser om noen fine oppbevaringsbokser for smykker og øredobber ol.
  Det var flere gjennomsiktige (plast, tror jeg) bokser som du hadde satt oppå hverandre. Finner bare innlegget med bokser å ha sminke i og et annet til smykker. Har du noe tips til søkeord?

  klem

  1. Skriv søstrene Grene i søkefeltet og ta en titt på innlegget; oppbevaringstips. 🙂

 11. Du er så flink å trene! Jeg blir så motivert og klarer å holde motivasjonen noen uker om gangen. Så dør det alltid helt hen… Skulle gjerne hatt oppskriften på å holde motivasjonen oppe… 🙂

 12. Når du snakker om sunn og god mat, synes du masse fett er sunt? 🙂 Har lurt på det skikkelig lenge og har selv gått Grete Roede-kurs hvor lavkarbo er fyfy. Hvordan vil kroppen se ut innvendig når den får så mye fett? Med for store inntak av mettet fett øker jo sjansen for hjerte- og karsykdommer betydelig, men det virker jo som du har veldig god kontroll på det du har i deg, så det er sikkert noe du har tenkt på, og konkludert med er ok for kroppen.

  1. «Med for store inntak av mettet fett øker jo sjansen for hjerte- og karsykdommer betydelig»

   Det er ikke sikkert, og store studier viser at det ikke er tilfellet 🙂 Mettet fett øker blant annet størrelsen på enkelte kolsterolpartikler, noe som er forbundet med lavere risiko for hjerte og karsykdom. Økt fettinntak gir også lavere triglyserider, noe som også er assosiert med lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. Du må også se på hva mettet fett erstatter. Bytter man ut karbohydrater med høy GI, og erstatter det med mettet fett, er det f.eks et gunstig valg.

   Et økt fettinntak tror jeg er svært gunstig, blant annet øker det metthetsfølelsen, slik at man ikke inntar for mange kalorier. Det gir også et mer stabilt blodsukker 🙂

   1. Ninetta bagarelli

    Jeg var hos kardiolog nylig, etter merkelige symptomer under hard trening. (Intenst press/klem bak brystbenet, smerter i venstre kjeve og kaldsvettr/kvalme/uvelhet). Legen fant «noe på hjertet ditt, en flekk som ikke skal være der, og som ikke ser bra ut. Mulig infarkt», og da jeg sa at jeg levde lavkarbo, raste han. Han sa rett ut at det er kvakksalveri å tro at det ikke skader kroppen, og at «dette har de ventet på i legestanden». Skal nevnes at jeg er 35 år.
    Jeg ble skikkelig paff, da jeg opplever kostholdet mitt som sunt og «intuitivt». Spiser rene, naturlige produkter og masse, masse grønt. Ikke bacon, majones og fleskesvor til alle måltider;) jeg følte jeg som inkarnasjonen på dekadens der jeg satt, og det var nytteløst å forsvare kostholdet mitt. Gikk fra legen med en matvareliste jg måtte følge, og det var ikke mye snadder på den, det kan jeg love.
    Jeg klarer dessverre ikke å se sammenhengen mellom mine symptomer og kostholdet mitt, da jeg opplever at jeg lever sunt. Hva tenker dere ?

   2. Nå ble jeg litt paff selv :/ Legen din burde vite bedre enn å fastslå en årsak slik som han gjør her. Han vet ingenting om årsaken til dette :/ Folk får infarkt selv om de følger statens råd, hva sier han til de?

    Jeg har ingen tro på at et lavkarbokosthold slik du beskriver det, kan øke risiko for hjerte- og karsykdommer. Det finnes det heller ingen evidens for å hevde :/ Jeg skal ikke etterprøve rådene til legen din, og forstår at det er en vanskelig situasjon for deg. Selv om listen som du fikk av legen din virker kjedelig, så er de sikkert basert på rådene fra Helsedirektoratet, og er nok trygge å følge.

   3. Jeg er selv legestudent, og tror at mange leger har et dårlig inntrykk av lavkarbo fordi de har kontakt med mange mennesker som ikke har så god peiling på lavkarbo som dere har. I etterkrigstid har legestanden jobbet mer og mer for å bevisstgjøre folk på fett fordi vi så en veldig økning i hjerteinfarkt som økte og økte. Når så kostholdseksperter plutselig begynner å formidle at fett er sunt igjen, tror jeg mange ble forbanna etter all jobbingen mot fett. Det kan godt hende at lavkarbo er veldig bra for folk som er bevisste og kunnskapsrike på feltet. Men det er veldig viktig å tenke på at mange ikke vet forskjellen på mettet fett og umettet fett, og aldri kommer til å sette seg inn i dette!! For å sette det på spissen, noen hiver ekstra smørpakker og flesk i handlekorga fordi «nå sier dem jo at fett er sunt». Derfor er det veldig viktig å ikke gå ut med en generell anbefaling av lavkarbo til gud og vermansen. Jeg tror både leger og lavkarboentusiaster har samme mål – de vil gjerne forbedre kostholdet til folket. Legene ser derimot alle samfunnslag, alle typer mennesker, og skjønner at det er lettere for folk flest å få enkle kostråd som er trygge å følge. Til og med her på bloggen er det masse spørsmål fra folk som ikke har skjønt «reglene» ved et sunt lavkarbokosthold….Er det rart at mange leger er i mot lavkarbo?

   4. Ja, og det har jo media en stor del av skylden for :/ Jeg tror heller ikke på noen generell anbefaling mot lavkarbo, og støtter meg da heller delvis mot hva Helsedirektoratet anbefaler.

   5. Som Hanne skriver er det mange som ikke vet så mye om lavkarbo og jeg vil tro at mange som leser bloggen her heller ikke kan så mye om lavkarbo og derfor sluker alt som dere skriver. Kanskje dere kan gi en grunnfag innføring om de positive og negative sidene? Hvem passer lavkarbo for og hvem passer det ikke for? Vis gjerne til forskning og gjerne studier som har gått over mange år slik at man vi kan få bildet av langtidseffekten, både den negative og positive. Vi har jo spist poteter og brød i mange, mange år og det er først i de senere årene man har fått studier som viser at MYE karbohydrater kan være skadelig.
    Det er også fint om dere kan skrive litt om hva det gjør med kroppen og ikke ha noen fettreserver, spesielt har det jo en ugunstig effekt for kvinner å være alt for tynn( spesielt om man ikke tener også).

   6. Grete Bakken

    Les «Matrevolusjonen» så tror jeg kanskje du endrer litt mening på dette ang. fett Martha 😉 Har du lest denne Carlione =)?

   7. Nei, har nok ikke det :/

   8. Cecilie

    Har vurdert lavkarbo, men så har jeg lest litt og jeg har forstått det sånn at hjernen trenger karbohydrater for å fungere. Hvordan løser man det?

   9. Hjernens forbruk av glukose (karbohydrat) ved et karbohydratdominert kosthold er ca 130 gram pr.dag. Kroppen vår har evne til å produsere glukose selv fra proteiner, fett (glyserol) og melkesyre, og karbohydrater må derfor ikke tilføres via kosten for at hjernen skal få sitt. Hjernen kan også bruke noe som heter ketoner som energi, dette produseres fra fett.

    Personlig så tror jeg at for de fleste vil det være fornuftig å dekke mesteparten av hjernens behov for energi fra inntak av karbohydrater. Dvs et inntak på >70 gram per dag 🙂

 13. Kan du lage et innlegg med gode kondisjonsøvelser? For «nybegynnere», du er jo godt trent men om man vil få kondisjon:)

  Vil bare si at du er helt fantastisk, Caroline. Du er et utrolig godt forbilde og inspirasjonskilde. Jeg har helt elendig kondisjon men du får meg til å ville trene og forbedre den:) Det er ikke sikkert det betyr så mye for deg, men vis det gjør så tenkte jeg at det var koselig at du fikk vite det <3

 14. Bra innlegg.!

 15. Hvordan testet fysio bekkenbunnfunksjonen?

 16. Vet du hvordan fysioterapeuten kan vite hvor «restituert» bekkenet ditt er? Jeg fødte en uke før deg og har begynt å trene igjen (blanding av styrke og løpsintervall), men kan ikke legge ut på joggetur enda, for det kjenner jeg at bekkenet ikke er klart for enda. Men hadde vært interessant å vite hvor klart det er. Kjenner stor forskjell nå etter tredje fødsel i forhold til første og andre, var ikke plaget av bekkenløsning før i tredje svangerskap og det kjenner jeg nå etter fødselen. Jogget en mil fire uker etter andre fødsel, etter første fødsel var jeg mer forsiktig (og ikke så motivert) og begynte ikke trene ordentlig før et halvt år etter, men hadde første joggeturen etter fem uker. Har tenkt gjennom hele graviditeten «vår» at du kommer til å både se ut som før på rekordtid, og formen din kommer nesten ikke til å ha tapt seg så flink du har vært å trene i graviditeten! Bare synd du ble så syk nå… Men du kommer nok veldig sterkt tilbake:) God bedring, godt nyttår, kos deg med Nelia,og stå på videre med Norges beste blogg! 🙂

 17. hei
  veldig gode svar :))
  Jeg lurte på hvor du har kjøpt canada goose vesten din ? og vet du om noen trygge nettsider der det går an å kjøpe fra ? 🙂

  1. jeg har ingenting av canada goose, bruker ikke ekte pels 🙂

   1. og tommel opp for det Caroline!! 😀

   2. Solveig H

    Bra! Stå fram som et godt eksempel. Pels er ut. Fake er in 🙂

   3. Uggs er laget av ekte pels…. Du bruker vel uggs? De er også tatt fra sauer som blir utsatt for en særdeles smertefull prossess som heter mulesing. Mulesing går ut på at de uten å bedøve dyret skjærer av en del av huden bak ved rumpa. Siden du har et standpunkt mot pels, men bruker uggs, så regner jeg med at du ikke visste dette :/ Beklager da å måtte «ødelegge» tøflene dine for deg. Jeg syns de ser så deilige ut (de rosa fluffye tøflene dine), men de er desverre et resultat av lidelse. Denne informasjonen er bare et googlesøk unna så du kan lett sjekke at det jeg sier er riktig. Uansett ble jeg veldig imponert over deg nå:) Det å ha et standpunkt mot pels når du er en så profilert og kjent blogger er superbra! Elsker å komme innom her å drikke morgenkaffe mens jeg leser innlegg. Tusen takk for alt du deler:)

 18. Hei:)
  jeg lurte på om du går på treningsstudio? eller om du trener mest hjemme? og om du har noen tips til hvordan man kan trene orgentlig hjemme uten å gå på noe treningstudio? 🙂
  BTW. Elsker bloggen din! 🙂

 19. Du skriver veldig utfyllende og bra! Passer bra nå når mange skal sette i gang med sine forsetter 😉

  http://www.bryllupstid.no

 20. Kjempeflotte svar!! God lørdag!

 21. Hei Caroline! Godt å høre at du er på bedringens vei!:-) Lurer på noe ifht lavkarbo og setter stor pris på om du vil svare. Jeg er veldig glad i å trene, men sliter med å komme på rett spor når det gjelder kosthold. Er naturlig tynn og har derfor ikke stresset så mye ifht dette med å spise sunt. Nå som jeg begynner å nærme meg 30årene har jeg blitt mer opptatt av dette med kosthold. Merker også at forbrenning går saktere.. Tenkte derfor å starte med lavkarbo fra januar av da jeg har hørt mye positivt rundt dette. Jeg ser utifra flere av oppskriftene dine at nøtter ofte er en ingrediens. Jeg har nøtteallergi. Tror du dette vil være en hindring for meg? Er nøtter en veldig viktig del av lavkarbo dietten? Lurer også på om det fortsatt er mulig å få kjøpt boka du ga ut for en god stund siden da du hadde endel lavkarbo oppskrifter i denne? Ønsker deg fortsatt god bedring, og et fantastisk 2014! 🙂 klem fra Therese

  1. Jeg tror lavkarbo vil være et godt valg for deg 🙂 Nøtter trenger absolutt ikke være en del av et lavkarbokosthold, det bruker jeg stort sett bare i bakst. Boken min er tilgjengelig ja, og har vel også kommet ut på iPad om jeg ikke husker helt feil 🙂

   1. Hva må jeg søke på for å finne boken på IPad?

 22. Hei caroline:) supert innlegg og veldig inspirerende!!
  Har et lite spørsmål til deg, eller kanskje mannen din vet? Har nå i voksen alder fått diagnosen adhd (ikke den hyperaktive varianten) og har lest mye om diagnosen og kosthold. Har funnet mye om at lavkarbo skal være bra! Har dere noe peil på om dette stemmer? På forhånd takk hvis dere vil ta dere tid til å svare:)

  Tommel opp for bloggen din forresten:D

  1. Det er mange som lover gull og grønne skoger om man legger om til et lavkarbokosthold. Det kan godt hende at det er hold i det, men om det er det så tror jeg heller at det skyldes en generelt sunnere livsstil i forbindelse med kostomleggingen, og dermed oppleves bedring som følge av en rekke positive tiltak. Jeg kjenner pdd ikke til noe forskning e.l som har sett på dette, og det er evt synsing og erfaringsbaserte påstander.

  2. Solveig H

   Hei, jeg vil bare si noe ang. kosthold. Til og med «normale» blir ukonsentrerte av svingende blodsukker, så om det er lavkarbo eller ei, det viktigste er sunne regelmessige måltider, unngå for mye kjappe karbohydrater. Et stabilt blodsukker gir bedre og mer stabilt humør, mer energi (men uten å bli hyperaktiv) og bedre konsentrasjon.

 23. 3 ting (men du vet det sikkert fra før 🙂 )
  1. Diastasis recti (om du googler litt om det) er en lanhsgåendedeling av magemusklene som skjer under graviditeten for å gjøre plass til babyen. Inntreffer som regel mellom uke 20 og uke 30. Trening av magemusklene etter svangerskap skal derfor vente til musklene har vokst sammen igjen foran. Legen din eller PT vil kjenne med en gang om dine er vokst sammen igjen, men mine brukte 12 lange uker på å samle seg igjen. Jeg kunne fint trene, men da alt mulig annet enn akkurat magemusklene 😉
  2. Etter tung styrketrening hylte ungen min og vred seg unna puppen, dette fordi jeg fikk melkesyre i morsmelken og dette smakte helt pyton tydeligvis. Litt lettere økter løste biffen….
  3. Barn under 3 år skal ikke ha kunstige søtningsmidler. Om du googler litt om det også så finner du ut hvorfor:)

  Eh, jo… og så en ting til, men du hører det sikkert så ofte at du er lei det. Du ser helt fantastisk ut og det er helt surrealistisk at du fødte et barn for så kort tid siden:) Ønsker deg og dine en fortsatt god jul:)

 24. Å, det var godt å se svaret ditt. Satt med hjertet i halsen ett sekund da jeg leste kommentaren til Johanne om hvor du har kjøpt canada goose vesten. Ble veldig glad for at du ikke bruker ekte pels 🙂 Stort forbilde!

 25. Heia ☺Får vi se julekort bilde ??

 26. Stakkars. Du får visst aldri fred. Nå er det selveste Finn Skårderud som gir deg tyn i aftenposten..
  Jeg har ikke linken, men du har sikkert lest det allerede 🙂

  1. Jeg synes ikke Skårderud gir Caroline tyn, faktisk tvert om. Kritikken hans er mer rettet mot samfunnet generelt sett, og delvis leserne til Caroline. Han er nok underliggende kritisk til blogger og sosiale medier, men det er ikke det innlegget hans handler om.

   1. Jeg oppfatter ikke dette som kritikk av sosiale medier i sin helhet men kritikk mot samfunnets fokus på kropp som det viktigste i verden og utseende/kropp som det ultimate mål og etterstrebelse av tynnhet mange holder på med. Her bruker han Caroline som illustrerende eldmpel på nettopp en som fronter et slikt overflatisk fokus. Jeg ser det dermed som kritikk av Caroline, men ikke av henne alene men det usunne fokus i samfunnet hun og flere representerer.

   2. Ja, jeg mente samfunnet, ikke sosiale medier 🙂

    Jeg tolker innlegget litt annerledes. Ja, han kritiserer kroppsjaget, uten tvil, men jeg synes utvilsomt at han retter mer fokus mot samfunnets evne til å konnkurere og sammenligne seg med andre. Jeg klipper og limer:

    Og i denne lille boken om spiseforstyrrelser, kropp og kultur skriver han også om hvordan vi begjærer å bli som andre

    Girard hevder frekt at vi som forsøker å forstå spiseforstyrrelser, ikke forstår særlig fordi vi gjør det for komplisert. Vi ser ikke at det er for enkelt: at hun eller han helt konkret forsøker å bli som andre. Det handler om etterligning, misunnelse, rivalisering og konkurranse.

    Han har nok et stort poeng. Det er en vanvittig kroppskonkurranse på gang. Folk sammenligner seg skjult eller åpent, kikker i hverandres tallerkener, veier og finner for lett eller for tung.

    Sendte vi noen forskere til profilerte meglerhus, kunne de finne maskuline poserende kulturer som konkurrerer i six-packs, skryt om antall treningsøkter, best utstyr ikke minst, og med Birkenmerker, Marcia Longa og ekstremløp på CV-en.

    I avsnittet om Caroline skriver han;

    Noe av det problematiske er at mange norske tenåringsjenter er hektet på denne type medier, begjærer og aper etter i kost og trening. Men i slike kroppens apestreker får mange av dem mest kontakt med sin mislykkethet.

   3. Da tolker vi kanskje ulikt 🙂 jeg syntes jo det du klipper og limer illustrerer nettopp det jeg skriver. Det er jo denne konkurrr og dette kroppsjaget som gjør at noen kan leve av å komme med oppskrifter på hvordan man kan leve for å bli tynnest og penest mulig, hvilket fører til at andre etterstreber det samme. Jeg sier ikke at det er Carolines intensjon, men likevel er det jo ikke å stikke under en stol at bloggen handler mye om utseende og hvordan man kan forbedre det, og hun jobber mye med kroppen sin. Det er det jeg opplever at han her kritiserer, han beskriver jo hvor unaturlig dette egentlig er ( ikke å være aktiv og sunn, men å bruke så mye tid på å jobbe med å forbedre kroppen og være tynn som om det var det viktigste i verden). Som sagt sier jeg ikke at Caroline nød endigvis ønsker å formidle og kjenner seg igjen i, men det er det hun og bloggen for mange representerer og det er det han kritiserer slik jeg tolker van. Derav kommentaren «fotballfrue, en forvirrende blanding av kropp og kommers».

   4. Tja, da hadde han vel brukt mer enn ett avsnitt på Caroline, tror du ikke? Poenget hans er selve konkurransesamfunnet, hvor svært mange konkurrerer og sammenligner seg med andre.

    Om Skårderud virkelig mener at det er f.eks bloggere og andre forbilder som er problemet, så kunne jeg ikke vært mer uenig med han. Men som sagt så tror jeg ikke det er det han mener 🙂

 27. https://www.aftenposten.no/meninger/Kroppen-er-den-nye-sjelen-7418582.html

  Kommenter denne, hvis dere tør. Jeg tviler sterkt, da enhver kritikk synes å fordufte foran øynene deres. Om ikke for deres egen selvrespekt, så ihvertfall for datteren deres sin- ha ryggrad til å forklare og presentere noe annet enn meterlangt nykjemmet løshår, trash-TV og akrylnegler.

  Jeg har bidrag til spørsmålsrunden, og har et ørlite håp om at mangelen på svar kan få dere til å tenke på fraværet deres av bakkekontakt og allmennkunnskap.

  1. Hva heter sjefen for Norges bank?

  2. Hva heter konsernsjefen i Statoil?

  3. Hvem er Riksmeklingsmann i Norge?

  4. Hva er forsinkelsesrentesatsen pr. dato?

  Samtlige spørsmål er basale, enkle spørsmål som har stor betydning for at dere, og jeg, er der vi er og kan gjøre som vi gjør i dag. Grunnleggende for samfunnsutviklingen og styresett, som det må forventes at enhver over VGS vet svaret på.

  Vedder en perlekleshenger og 4 clip-on extentions på at ingen av dere har peiling.

  Ta det til dere, at en mann som Finn Skårderud drister seg utpå og stikker en finger i siden til Fotballfrue. En klok man, som aldri har skutt fra hofta, men er særdeles anerkjent i medisinske fagkretser. Han snakker for mange, og det sier mye om at taket er nådd for å tilbe fyrstikkarmer og innhul mage når han tar bladet fra munnen.

  1. Les innlegget til Skårderud en gang til, Tone, og kom tilbake uten den fordomsfulle tonen din 🙂 Skårderud stikker på ingen måte en finger i siden til Caroline, da har du misforstått innlegget hans. At han er underliggende kritisk til sosiale medier er noe annet, men det er ikke poenget hans i innlegget du sikter til.

   Jeg vil også anbefale deg et grunnleggende kurs i normal oppførsel, du kommer lenger med det enn å vite hvem Øystein Olsen og Helge Lund er.

   1. Helt seriøst Tone. Denne kommentaren tror jeg er det mest usmakelige jeg har lest i mitt liv. Jeg regner meg selv som en helt vanlig oppegående person, og jeg kan helt ærlig si at jeg ikke aaaaaaner svaret på noen av de spørsmålene du her stiller. Og det tror jeg en ganske stor del av Norges befolkning vil si seg enig i. Det å anta at LK og C ikke har normal allmennkunnskap, synes jeg faktisk er direkte frekt. Ta deg ei bolle Tone, slike ting kan du holde for deg selv!!

    Jeg må også si meg enig med Lars – Kristian. Synes ikke det nevnte innlegget i Aftenposten var særlig rettet mot Caroline. Men jeg tror folk er så vant med at alt som skrives om henne er ment som kritikk, og derfor leser det som det. Hvis man åpner øynene litt kan man kanskje se at ikke alt er negativt. Les heller innlegget uten å ha antatt på forhånd at det er negativt, og se at det er mange gode poeng, som ikke har noe som helst med Caroline å gjøre, da det var en veldig liten del av innlegget som faktisk handlet om henne.

    OG tilslutt. Kan folk snart la Caroline være seg selv? Hun er en flott person som gjør så godt hun kan, og absolutt ikke kan noe for at hun er naturlig tynn. Skulle gjerne vært noen kilo lettere selv, men gidder da ikke rakke ned på henne hele tiden fordiom…

   2. Jeg synes innlegget til Skårderud var ganske bra, og han har unektelig noen gode poeng.

   3. Mathilde

    Morsomt at du kan så mye om fotballfrues frisyre og kleshengere, men trenger hjelp til å vite navnet på konsernsjefen til Statoil. Det er bare å google det, så kommer informasjonen rett til deg! Og jeg står i sterk tvil til at det er mange vgs elever som kan nettopp det, og skulle de få bruk for denne informasjonen har omtrent alle unge hver sin smarttelefon som de kan søke det opp på.
    Ikke fordi fotballfrue sier de skal kjøpe en, men fordi deres fedre – som blant annet er konsernsjefer for Statoil og sjef for både Norges bank og DNB har gitt det til dem.

    Det virker som om du og alle andre som er så sikre i deres kritikk ovenfor Caroline B Eriksens alter ego; Fotballfrue vil legge all skyld på henne… Ja, hun har en enorm innflytelse på dagens ungdom (og voksne, det gir du godt inntrykk for), men hun vet hvordan hun skal takle det, hun er en utdannet og intellektuell kvinne som velger å kategorisere bloggen sin innfor: Hverdag, livsstil og mote/skjønnhet. Det er på tide å gå dit man vil. Har du lyst til å lese om situasjonen i midtøsten går du ikke inn på vgnett først, har du ikke lyst til å lese om livsstil eller sunnere versjoner av Bounty-sjokolade, da går du heller ikke inn på fotballfrue.no.

    Det finnes nok av andre som heller vil publisere innlegg om Helge Lund og Øystein Olsen. Men det har foreløpig ikke fotballfrue gitt inntrykk for og heller ikke du, for du visste ikke engang hva de het.

   4. Tja. Jeg leste kronikken med interesse og syns det er ganske åpenbart at han tar Caroline til inntekt for en syk kultur. Langt mer og på et dypere plan enn å være småskeptisk til sosiale medier. Mannen har da også kritisert henne åpenlyst tidligere.

   5. Du har delvis rett, han kritiserer kroppsjaget som han åpenbart mener Caroline har. Jeg er uenig der, for jeg synes ikke Caroline har noe kroppsjag, men det spiller ikke så stor rolle. Han vier ikke Caroline mer enn et avsnitt, så det er uansett ikke det det handler om, men mer en generell kritikk av samfunnet.

    Kulturen Skårderud vil til livs i innlegget sitt, er samfunnets evne til å konkurrere og sammenligne seg med andre. Jeg synes det kommer ganske tydelig frem i teksten, men jeg kan fremheve noen punkter:

    «Og i denne lille boken om spiseforstyrrelser, kropp og kultur skriver han også om hvordan vi begjærer å bli som andre»

    «Girard hevder frekt at vi som forsøker å forstå spiseforstyrrelser, ikke forstår særlig fordi vi gjør det for komplisert. Vi ser ikke at det er for enkelt: at hun eller han helt konkret forsøker å bli som andre. Det handler om etterligning, misunnelse, rivalisering og konkurranse.»

    «Han har nok et stort poeng. Det er en vanvittig kroppskonkurranse på gang. Folk sammenligner seg skjult eller åpent, kikker i hverandres tallerkener, veier og finner for lett eller for tung.»

    «Sendte vi noen forskere til profilerte meglerhus, kunne de finne maskuline poserende kulturer som konkurrerer i six-packs, skryt om antall treningsøkter, best utstyr ikke minst, og med Birkenmerker, Marcia Longa og ekstremløp på CV-en.»

    I avsnittet om Caroline skriver han;

    «Noe av det problematiske er at mange norske tenåringsjenter er hektet på denne type medier, begjærer og aper etter i kost og trening. Men i slike kroppens apestreker får mange av dem mest kontakt med sin mislykkethet.»

  2. Benedicte

   Tone: Jeg vet ikke svaret på spørsmålene dine og ikke bryr jeg meg heller. Jeg har både bachelorgrad og en godt betalt jobb 😉 Om denne bloggen provoserer deg så mye at du velger å legge igjen en slik kommentar, burde du vel kanskje droppe å lese den?

   Fortsatt god bedring Caroline!

  3. Glemt å ta pilla di i dag, Tone? Å nei det glemte jeg; det finnes ingen medisin mot arroganse, misunnelse, besservissethet, frekkhet og ren og skjær ondskap. Synd. Men samfunnet har jo god erfaring mht. selvjustis, så regner med du har fått på pukkelen et par ganger, og garantert kommer til å få det igjen. Not nice.

  4. Kjære, kjære Tone, hadde du virkelig giddet og lest en blogg om allmennkunnskap (som du tydeligvis kan fra før)? Vedder en kleshenger, med eller uten perler, på at fine Caroline kan mye mer enn hva vi leser om på bloggen!
   Jeg for min del elsker innlegg om mote, trening, baby og utstyr, interiør og alt det der, men hadde lett bladd forbi innlegg om riksmeklingsmannen…! Heia fotballfrue!

  5. Huffda! Dette var usmakelig sagt av det jeg vil anta er et oppegående menneske. Har lest denne saken og kan ikke si jeg oppfatter at det er rettet mot eieren av denne bloggen overhodet. Slik jeg ser det tar skribenten for seg samfunnet vi lever i.

   Ps: De spørsmålene ovenfor du har stilt – er ikke engang jeg istand til å svare på! Så jeg vil tolke det dithen at jeg hverken har bakkekontakt eller eier allmennkunnskap.

   – Lykkelig uviten!

 28. Hei vakre deg. Jeg og min kjære vil begge to ned i vekt. Vi prøver å spise alt med måte, men det er ikke alltid like lett. Det jeg lurer på er om dietten/livsstilen du følger kan være en effektiv måte å gå ned i vekt på? Vi vet at trening må til, men trening sammen med en sunn livsstil vil vel gjøre det lettere. Kan LCHF hjelpe oss?

  Jeg vil samtidig si at dette er en super blogg jeg nå har fulgt i mange år. Ha en fortsatt fin jul og godt nyttår til dere alle fem. 🙂

  1. LCHF er absolutt et fornuftig kosthold for å gå ned i vekt 🙂

   1. Jeg driver også med dette prosjektet og det jeg har lagt merke til med lchf, når jeg har spist slike middager er at jeg blir så innmari mett om jeg ikke passer på mengden mat. Så jeg spiser mye mindre lchf mat enn med masse karbohydrater..

 29. Synes svaret ditt på nummer 4 var så fint, det viser disse negative kritikerne at du koser deg du og, alt er ikke helt a4 format som de mener 🙂 Håper ellers du har hatt og har en fin kveld, med mann og barn <3

 30. Kan du lage en house – tour video? Dere har så mange rom som ikke er blitt vist enda, hadde vært så morsomt å sett hvordan dere har det i hele huset!
  Er rene inspirasjonshuset for min del, dere har så utrolig mye fint <3

 31. Hei!
  Vil bare si at jeg er imponert over evnen din til å beholde interessene dine fra «ditt gamle liv», fra før Nelia kom til verden:)
  Her har jeg vært mamma i 5,5 måneder, og det er først nå at feks løpelysten begynner å komme snikende tilbake! Nå har jeg fått piggsko til jul, så nå skal jeg snart ta første løpetur med vogna! Bedre sent enn aldri, ikke sant? ;D

  Nelia virker forresten som et veldig fredelig barn:) Jeg har lært at man ikke skal si at bebier er snille, men likevel;) Min lille He gråt MYE de første 2 månedene, men nå har det heldigvis gått seg litt til. Tannebissene klør litt, men med litt Dentinox, blir det levelig, det også:) Og i kveld tok vi steget og la henne på eget rom for første gang!
  Dere har SÅ masse å se frem til! Det er nesten så jeg er misunnelig på alle som har yngre barn enn meg, for tiden går så fryktelig fort!!

  Fortsatt god romjul til deg og familien:)

 32. Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men dere må huske å spare en flaske vin fra 2013 til Nelia skal gifte seg! Synes det var såå utrolig koselig at foreldrene dine gjorde det <3

  1. Sant, takk for at du minte meg på det 🙂

 33. Nok et fantastisk godt innlegg med veldig gode prinsipper fra deg 🙂 De som mener du har noe annet enn sunne og fornuftige holdninger til trening og mat leser i hvert fall ikke innleggene dine. Ha en flott lørdagskveld 🙂

 34. Du er så flink du 😀

 35. Inger-Beate

  Huff a meg ! Vet nesten ikke om man skal le eller rive seg i håret av slike kommentarer som den Tone kommer med :/ Når alt kommer til alt tror jeg man kommer lenger med å ha vanlig folkeskikk enn å vite navnet på sjefen for Norges bank.

 36. Perfekt! Det här var precis vad jag behövde nu. Lite inspiration och bra input för att ta tag i det där med kost och träning såhär efter jul! Tack för en inspirerande blogg! 🙂

 37. https://www.1001jentespill.no/spill/caroline_make_up
  vet ikke om du har sett dette, men det var litt artig!

 38. Marijohanne

  Super treningsmotivasjon!
  Hva heter tightsen du har på på det nederste bildet? Der hvor du er gravid. Den ser utrolig god ut, men finner den ikke hos getinspired.no.
  Takk for hjelp! 🙂

 39. You have such a great figure – You are my inspiration to change my body in the New Year. If I end up looking half as good as you, I will be so happy! 🙂

  Love & Kisses xoxo

  missvickiangel.blogspot.co.uk

 40. Hei Caroline! Så flott blogg du har. Du inspirerer også oss godt voksne damer (er snart 50 år). Liker spesielt godt de oppskriftene du legger ut. Har prøvd flere av dem og blitt positivt overrasket. Har fått bukt med søtsuget mitt fordi jeg har Pepperkaker bakt med mandelmel i en kakeboks. Fantastisk! Er ikke interessert i alt det du skriver, men det trenger jeg da ikke lese heller. Ingen grunn til å kritisere deg. Du gjør en kjempeflott jobb med bloggen din. Har du forresten gitt ut en kokebok?

 41. Madeleine

  Hei Caroline! Hadde vært sååå gøy å lese om navnet til Nelia! Hvorfor dere valgte det osv 🙂

 42. Astrid Hanssen

  Hvordan er navle piercingen din nå etter fødsel? Er den utvidet/strekkmerker rundt den, eller er den normal? 🙂

  1. Den er helt normal 🙂

 43. Sier du barnet ditt ikke skal få mel/frukt/sukker hjemme hos dere? Da vil hun antageligvis få glutenallergi og veldig forvirrendes kostholdsvaner i en så lav alder. Synes du ikke hun skal ha et normalt sunt kosthold til hun er gammel nok til å bestemme selv hvilket kosthold hun vil holde seg til? Nå sier du at hun skal få spise det hun vil hos andre, noe jeg syns er positivt. Men det kan da ikke være sunt å gå fra et lavkarbo kostholdt til normal kost noen ganger i uken? (ikke misforstå meg, prøver ikke å være angripendes- bare et spørsmål 🙂 )

  1. «Sier du barnet ditt ikke skal få mel/frukt/sukker hjemme hos dere?»

   Vi spiser frukt, så det vil hun få. Sukker vil hun få minimalt av, det samme med mel. Kornprodukter vil det uansett bli nok av i f.eks barnehage.

   «Da vil hun antageligvis få glutenallergi»

   Man får ikke «antageligvis glutenallergi» ved å ikke inkludere gluten. Det er vel 1% som har cøliaki i landet, totalt sett blir det mange, men man kan ikke si at man «antageligvis får det». Cøliaki er en autoimmun sykdom, som man rett og slett ikke vet årsaken til. Det er påvist en sammenheng (ikke årsak) mellom sen introduksjon av gluten og utvikling av cøliaki. Men som jeg skriver i svaret mitt så vil hun introduseres for et bredt spekter av matvarer, blant annet kornprodukter som inneholder gluten.

   «Men det kan da ikke være sunt å gå fra et lavkarbo kostholdt til normal kost noen ganger i uken?»

   Det som er usunt er å sette slike «skiller» som det du gjør. For oss, og for henne, handler det bare om mat laget fra bunnen av. Om det er en litt annen tallerkenmodell tror jeg har ingenting å si. Det er ikke noe svart/hvitt-skille mellom lavkarbo og normal kost, tvert i mot er det ganske flytende.

   1. Cøliaki er ikke ingen allergi, det er en autoimmun sykdom. Skjønner ikke at folk kaller det glutenallergi.

   2. Cøliaki kan også være arvelig. Jeg har en bror og en far som har det, og de sa på sykehuset at siden det ligger i familien(flest menn som har det) så måtte vi følge med gutten vår når han begynte å få vanlig mat.

 44. Hei Caroline! ☺
  Jeg vet at dette er et skudd i blinde, at du får massevis av slike henvendelser hver dag, men jeg må likevel prøve. Jeg vet du er en like stor dyreelsker som meg <3 Et Byggefirma i Haugesund har hatt en konkurranse i høst der en kunne stemme på et lokalt lag eller forening. Månedsvinnerne gikk videre til superfinalen der førstepremien er på hele 85.000 kr. Dyrebeskyttelsen vant en måned og har nå mulighet til å vinne førstepremien. Vi har ledet lenge, men nå begynner ledelsen og bli spist kraftig opp, vi trenger sårt hver eneste stemme vi kan få. Dyrebeskyttelsen består av frivillige som jobber hardt uten noen form for offentlig støtte. Dyrene har ingen stemme selv, derfor trenger dyrene din stemme i kampen om å vinne 85 000 kr.
  Det du må gjøre for å være med i konkurransen er å "like" siden til A. Utvik for så avgi din stemme, du kan stemme hver dag frem til 31. des, kl. 24:00

  Mobil/ipad: https://www.wishpond.com/vc/84865?scid=60263&type=Merchant

  PC: https://smarturl.it/lagand

  Hilsen en fast leser ☺

 45. Kjempe fint innlegg og supre svar, takk 🙂
  Det er takket være deg jeg begynte å trene mer i sin tid (har lest bloggen i noen år nå).
  Håper du føler deg bedre og snart er helt frisk <3 klem

 46. Hva har du trent for å ha fått den rompa du har ? Den er jo kjempe fin og stram

 47. Men du som trener så mye…hvor er musklene dine? Armene dine er jo streker. Trener du ikke armene i det hele tatt?

  1. Jo, jeg trener armer, har trent dem spesielt mye nå som jeg skal bære Nelia så mye 🙂

 48. VeroniqueZT

  Bonjour de France,

  J’ai testé votre granola, délicieux ! Je l’ai servi ce dimanche en dessert avec de la glace à la vanille parsemée de granola et de la confiture de myrtille.
  Merci pour vos recettes, j’adore votre blog.
  Bisous à votre petite Nelia.

  DE FRANCE.

 49. Hei =) Dette har ikkje noe med trening å gjøre, men hvor har du kjøpt vinholderen på gulvet ved sofaen?? =) Håper på svar .

  Stine.

 50. Å kjære all verden, dette er såååå kjedelig. Boring, boring å lese alle kommentarene, både de som går på kosthold , kritikken, motkritikken, i det hele tatt. HVER ENESTE GANG drar kommentarfeltet seg ut i et surr uten sidestykke, det blir snakk om dunvester, baby, layout, stoler, øredobber og Aftenposten. Kan ikke folk holde seg til tema?

  1. Hahaha elsker dette!

 51. Bra innlegg.
  Kanskje du kunne laget et innlegg om dine
  nyttårsforsetter? Håper du snart blir helt frisk!

 52. It’s amazing how important it is that parents instill healthy habits in their children! I am always so grateful that healthy habits people struggle with come easily to me because my parents raised me that way. I actually wrote a blog post about it not too long ago, you can find it here: https://bettylivin.com/2013/12/10/building-healthy-habits/

 53. Love your blog, but where could I find the english translation?

 54. Love your blog, but where could I find the english translation?

 55. Er du flink til å tøye ut etter treningsøktene?

  1. Bruker vel 20-30 min på det 🙂

   1. Det høres bra ut. Det er kjempeviktig å tøye ut etter trening.

 56. Jeg er en jente på 17 år og jeg klarer ikke å slutte å lure på hvordan det er å jogge, spesielt på 3D-mølle, når man er gravid. Kjente du at det var noe ubehagelig? Å herregud, dette høres nok kjempe teit og dumt ut, men jeg ser for meg at det er så ubehagelig fordi man kjenner at barnet i magen beveger på seg for hvert steg man tar. Når magen er blitt betydelig større naturligvis.

 57. Fine og utfylte svar! Du gjør meg så motivert med treningen, og ser virkelig frem til å starte for fult med trening ut på nyåret på grunn av deg. Jeg lurer på en ting, hører du på musikk under øktene? Og hvis du gjør det, har du en spotifyliste eller annen form for samling av musikken du trener med? Orker aldri å sitte meg ned å samle treningsmusikk selv, så kanskje du hadde hatt noe å dele med oss? 🙂

 58. Hvorfor blir ikke innlegget mitt publisert??

 59. Hvordan sjekket fysioterapeuten om du hadde kontroll over bekkenbunnsmuskulaturen?

 60. Hei, jeg er en jente på 16 – snart 17 år. Jeg lurte på om du kunne komme med noen treningstips og mattips til oss som er ungdommer og ikke har foreldre som er like sunne som deg? 🙂

 61. hello
  tell me please. where from this tray?
  tnx

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *