legebesøk og jålerier

– hei fredag – 

Hadde planer om å oppdaterer mye tidligere i dag, men jeg våknet med feber og ble ikke bedre, så det endte med at jeg dro en tur til legen for å måle ny crp. Den har sunket fra 53 til 47 siden jeg reiste hjem fra sykehuset, så det går rette vei, men ettersom jeg fortsatt føler meg syk og har hatt feber i to uker, bytter jeg antibiotika. Har fått en sterk kur som jeg skal ta i 4 dager, så NÅ bør det bli en slutt på det hele. Gleder meg så uendelig mye til å våkne opp og kjenne at jeg er meg selv igjen, har nesten glemt den følelsen.

___________________________________________________________________________________________________________

preparations 

Ellers har dagen gått med til litt jåleforberedelser, må jo være neglefin til nyttårsaften, så jeg har testet ut x-antall forskjellige lakker. Akkurat nå er jeg i gang med runde nummer 3 og dette resultatet:

Synes det ble ganske fint og det passer i tillegg til kjolen som jeg absolutt skal være frisk nok til å bruke, så jeg tenker vi går for den. Eller hva synes du?

___________________________________________________________________________________________________________

Nelia har forresten startet med tran nå, og hun er så flink! Vi bruker easy tran, og det gjør det kjempelett å gi henne, ikke noe problem i det hele tatt, selv om jeg skal innrømme at det ikke er det beste hun vet *hehe*

Resten av dagen skjer det ikke mye spennende, jeg skal for det meste ta ting med ro og bare bli frisk. Favorittbladene mine er handlet inn, ELLE med ELLE decoration pluss Maison mat og vin. Beste inspirasjonsbladene akkurat nå!

Håper dere har en fin 3.dag ♥ 

59 kommentarer

 1. Lite tips: Bland tran og sana-sol! Sana-solen vil legge seg i midten med tranen flytende rundt, så det ser ut som et egg. Dette kan være morsomt for barna, og det vil heller ikke smake like ekkelt. Foreldrene mine gjorde dette med meg da jeg var liten, og jeg elsket å ta tran, siden det smake sana-sol!

  God bedring! Du er helt fantastisk. Nelia er en heldig jente, som har en så flott mor 🙂

  1. takk for tips 🙂 og tusen takk for så fine ord <3

  2. Så små barn skal ikke ha sanasol. Du kan først begynne med det når barnet er 1-2 år. Kun tran eller d-vitamindråper som gjelder fra 4 ukers alder og frem til 1 år.

   1. Ingrid

    Hun skrev easy tran…
    Mvh Ingrid

   2. Ja? Svaret var til hun som tipset om sanasol, ikke Fotballfrue.

   3. Tina A

    Jeg mener å huske at det står på Sanasol-flasken når små barn kan begynne å få Sanasol. Såvidt jeg vet er det pga søtstoffer de minste ikke skal ha Sanasol. Men den smaker jo kjempegodt! Jeg pleier å snike meg en teskje når jeg er på besøk hos mamma, haha.

   4. Annele

    Beklager , men det er bare tull. Har fem barn og alle har fått Sanasol eller Biovit fra de var nyfødte. Dette gjaldt også vår 10 uker fortidlig fødte minstemann. Ps. Er sykepleier i tillegg så har godt med erfaring og viten 😉

   5. Tina A

    «. Dersom man halverer mengden av Sana-sol og mengden av Tran, så kan disse to kombineres til barn over 3 år. » står det på Sana-sols egne sider https://www.sana-sol.no/c-37-Sana-sol.aspx

   6. Rart helsesøster sier det, da. Og rart det står i brosjyren vi fikk av helsesøster om oppfølging de første månedene. Det står veldig tydelig at sanasol ikke skal brukes.

 2. kjære caroline! <3 god bedring, ønsker deg alt godt i livet og tiden som kommer. håper alt står bra til med Nelia <3
  det jeg ville si er at man kan ikke regne ut hvor mange lakker du har prøvd når du sier x antall og ikke har noe på den andre siden av likhetstegnet, her mangler det altså en ordentlig likning. håper du forbedrer deg innen dette temaet.
  stå på videre, hilsen mathea <3

  elsker bloggen din, deg, Lars Kristan, Hugo, Ronaldo og Nelia<3

  1. haha, dagens :p

   tusen takk for det 🙂

   godt nyttår!

  2. Hahahahahahah!! 😀

 3. Når jeg var liten fikk jeg sanasol, siden jeg ikke likte (eller liker ennå) tran. Hvorfor ikke gi henne bare det :0) Såvidt jeg vet får hun i seg alle vitaminer og mineraler der også <3

  1. Tran er omega 3, sanasol er vitamin A,D og E;)

   1. Ingvild

    *Tran inneholder i hovedsak DHA og EPA, altså omega 3 fettsyrer som kroppen ikke klarer å lage selv, i tillegg til vitamin A,D og E skulle det liksom stå;)

   2. Kroppen kan lage DHA og EPA selv fra alfa linolensyre 🙂

 4. Så disse glassene i butikken i dag og lurte på hvor i all verden jeg hadde sett disse før 🙂 Så kom jeg inn på bloggen din og der var de!

 5. Hei Caroline. Takk for fin blogg! Du skriver at du nesten har glemt hvordan det er å føle seg frisk og som seg selv,. Jeg har selv ligget svært alvorlig syk i snart 10 år- siden jeg var 26. Inkludert 1 år på sykehjem. Jeg fikk ikke riktig diagnose under utredningen- og det har ført til at jeg heller ikke har fått riktig medisinsk behandling. Resultatet er nevro-immunologisk sykdom og et liv som pleietrengende. Er tidligere idrettsutlver. Om du vil lese historien min, så gi meg beskjed på mail så kan jeg sende deg link. Klem og masse god bedring fortsatt til deg

  1. Uff, så leit å høre, kjære deg! Sender deg mange gode tanker <3

 6. Jeg tror grunnen til at så små barn rynker litt på nesen når de får tran er at det er en ny og uvant smak. De hadde gjort akkurat det samme hvis det var cola også. Det går bedre når hun blir vant til smaken – og tran er både sunt og godt 🙂 Ha en fortsatt fin tredjedag 🙂

 7. Hvor kjøpte du den easy tran? Og koker du den hver gang den har vært i bruk? Strever litt med å gi henne fra skje eller målebeger :/

  1. Vi har en del pakker liggende, men har brukt denne sprøyten siden mandag nå og vi vasker den bare for hver gang 🙂 Det står bak på at den ikke skal kokes 🙂

   1. Barbro

    Easy tran sprøyten kjøpes på apotek i 2 pkn, og den er helt genial 🙂 Det er 2 norske småbarnsmødre som «fant den opp» når de hadde svangerskapspermisjon. Den er også ypperlig å gi smertestillende/medisiner til småtasser med 🙂 Må ikke kokes, da blir den «seig» erfarte jeg. Skylles/vaskes bare i varmt vann, og den holder seg like fin lenge….:)

 8. Små barn skal ikke ha sanasol. Hun blir vandt med smaken etterhvert. Min gutt på 1.5 år elsker tran. Han har fått det siden han var 6uker. Det smaker ikke sammme for de små som for oss som er vandt med alle andre smaker. Håper du blir frisk når Caroline:)fortsatt god jul 🙂

 9. Snyggt och stilrent! Funderar på något liknande till nyår. 🙂

 10. Hi Caroline!:) I really hope you can get better and off from all of it soon! The nail art idea is perfect for the new year’s eve, still I dont know how do mine, maybe just a plain red:) Happy Friday and take care, baci!:)

  1. Thank you so much, sweetie! Wish you a happy new year <3

   Hugs!

 11. Nyt helgen og slapp helt av. Jeg håper sånn inderlig at du slipper å være syk mer, stakkars deg 🙁 Fortsatt god bedring fine Caroline 🙂

  1. Tusen takk, det skal jeg 🙂 Håper at jeg er hundre prosent innen mandag eller tirsdag, hadde vært så deilig! Blir jo så utålmodig :O

   Klemmer 🙂

 12. Jeg har brukt eskimo-kids med tutti-frutti smak til mine, de gaper høyt enda, og nå er eldste 5 år 🙂 denne er kåret til best i test på omega3 test, selges på helsekost og noen apotek 🙂 (men brukte ikke da de var baby for da visste jeg ikke om den, så usikker om den kan brukes til baby)

 13. Så lekre negler. Du må ha en fortsatt god bedring og en fin romjul. Håper snart at du er kvitt betennelsen §:o)

 14. Du er så flink. Jeg håper virkelig at du hviler… Blir litt redd for deg da jeg tenker på mange av pasientene mine som har ME. De er alle som en perfeksjonister og «tar den helt ut». Så nu er det bare en ting som gjelder: Hvile, Hvile og atter Hvile!
  Alt godt til deg fra
  Ingrid

 15. Hihi, vi har også begynt å gi vår lille tran, og han kommer med morsomme grimaser! Men det viktigste er at de får det i seg! 😀

  Forresten, lurer veldig på hvilke andre navn dere tenkte på bortsett fra Nelia? 🙂 Deres valg falt hvertfall på et nydelig navn!

  Klemmer og god bedring sendes 🙂

  1. Leah var nummer 2, men det er så mange som heter det og vi ville heller ha noe sjeldent 🙂

   Klem tilbake 🙂

 16. madeleine

  Kan du fortelle litt mer om easytran? Har nr 2 på vei å ble veldig nysgjerrig på om dette er noe som kan fungere bedre enn den gamle metoden? 🙂

  1. Gratulerer med nr. 2 🙂 Easy tran er enkelt og greit plastikk-sprøyter som gjør det lettere å gi barnet tranen, du sprøyter det bare inn i munnen, så unngår du søl 🙂

 17. Hei fine Caroline 🙂 jeg syns det var noen lekre farger på neglen, delikat og enkelt! Håper du blir helt god snart – må være så slitsomt med en så liten snuppe og være så dårlig! Du takler alt så beundringsverdig bra 🙂 min lille gullskatt er 9 mnd nå (hvor ble tiden av!?!) og nå var jeg akkurat inne på coverbrands å bestillte alle Baby-bee produktene du anbefalte 😀
  Ha en fortsatt nyyyyydelig romjul og GOD BEDRING!

  1. Å, gled deg masse! De er så gode 🙂 Tusen takk 🙂

   Godt nyttår og stor klem til deg 🙂

 18. De easy-tran sprøytene var helt ypperlig i begynnelsen for jenta vår også! Og når hun begynte såvidt med grøt så byttet jeg over til skje, og det gikk overraskende fint. Det gikk ikke lange tiden før hun elsket tran, så har vell mye med ukjent smak (og at det er kaldere enn det hun er vant til, om du ikke lunker sprøyten litt først). Her om dagen var jeg på besøk hos min søster hvor hun hadde en annen tran som hun bruker til sin baby og denne har ikke noen smak i seg, så den spyttet hun rett ut igjen. Er tydelig at det blir en vane, og at hun rett og slett elsker tran!

  1. Så bra å høre, det er det vi håper på skal skje her også 😉

 19. Ikke kok easy tran`en ;p Det gjorde jeg i sta, og den ble pitteliten 😛 haha. Håper du snart blir mye bedre! Og ja, neglene ser smashing ut!

  1. Hahah :p Vi pleier å vaske den 🙂

 20. Så kjedelig at du fremdeles ikke er frisk. Masse god bedring videre!

  1. Tusen takk 🙂 Det er nok over snart nå, krysser fingrene 🙂

 21. Hej Caroline, bare lurte- hvorfor giver man babier tran? Er det en norsk ting kansjke, for har ikke hørt om, at man gør det i danmark (eg er dansk 😉
  Rigtig god bedring til dig! <3

  1. Morsmelk inneholder lite vitamin D, derfor anbefales det tilskudd i form av vitamin D-dråper eller tran 🙂

 22. Hei Caroline! 🙂 Eg les bloggen din nesten kvar dag, og det er ein veldig god blogg som du burde vera utruleg stolt av. Du virkar som ein utruleg person og ein vidunderleg mamma. Nelia er heldig som har slike flotte foreldre. Det er kjekt å lese ein blogg, som eg føler er heilt ærlig. Eg føler at du veit kva du snakkar/skriv om, og det er kjekt.
  Har faktisk eit lite spørsmål til deg viss det er greit. Du har heilt fantastisk fint hår. Har du nokon anbefalingar på hårprodukt merke (shampoo/balsam/hårkur) som eg kan prøve? Har problem med at håret mitt ikkje tåler dei vanlige merkene som eg finn i butikken.
  Håpar forresten at du blir fort frisk igjen 🙂 Fortsatt God Jul og Godt Nyttår 🙂

  1. Så koselig å høre, tusen takk 😀

   Ang. hårprodukter er jeg selv veldig glad i moroccan oil, hempz og alexander sprekenhus. Synes alle 3 seriene er veldig gode, og klarer aldri å bestemme meg hvor hvilke produkter jeg liker best. Alle disse merkene får du kjøpt i frisørsalong, jeg går til Hendrix Hair på Majorstua, der har de i hvert fall 🙂

   Godt nyttår til deg også <3

   Klemmer!

 23. Det er noe herk å ikke bli frisk. Jeg har hatt nesten 40 i feber i 8 dager nå og crp stiger for hver dag. Ble innlagt på sykehuset i dag så nå håper jeg de finner ut hvor jeg er syk 🙁 god bedring

  1. uffda 🙁 God bedring til deg!

 24. Hei! Jeg gir tranen med fruktsmak til mine to små gutter
  hver dag. Den smaker faktisk ikke vondt. Den fås hos Meny eller Spar.
  Ingen protester;) Brude du prøves, spes. når ho skal begynne å få
  i teskjei.

 25. Christine

  Håper du blir bedre snart,her har sykdom kommet i huset. Feber på alle tre,og ettåringen vår går på penicillin kur. Er ikke gøy å se henne så syk og puslete,det gjør veldig vondt i mamma hjertet mitt.

 26. I love the gold glittery nail polish! 🙂 I hope you feel better soon!

  Love & Kisses xoxo

  missvickiangel.blogspot.co.uk

 27. Du tar alltid så utrolig fine bilder 🙂

 28. Vi hadde gulpende kolikk baby første tiden pga for trangt bekken hos meg som gjorde at hun ble klemt og fikk litt nakke problemer (oppdaget plutselig ein dag eg satt meg i motsatt ende av sofaen at lille jenta ikkje snudde hodet sitt vekk fra sofa ryggen..) så pga gulpingren så puttet eg tran i melken til å begynne med.

  Nå eg jenta 1 år og 9 mnd og elsker tran…! 😉

 29. Åå, jeg elsker neglelakken! Hva heter den? 🙂

  1. den fra deborah lippmann heter fake it till you make it 😉

 30. SkrUlla.

  Korte negler!!! Vet du hvor mye dritt og bakterier som gjemmer seg under lakk og lange negler?
  Nybakte mødre bør ha korte negler! Og null lakk. Rent og pent. Spør enhver mann, og
  du får det samme svaret (om de tør være ærlige): lange negler med lakk er usexy,
  særlig når hendene håndterer babyer. Fest, ok, men til hverdags: go short and clean!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *