julekjole til prinsessa

Ok, jeg trekker så absolutt tilbake det jeg sa om 80 prosent i går, for i dag er jeg mer 40 prosent. Bah, så elendig. Vi har bestilt time hos legen, så det skal bli godt å komme seg dit igjen, liker ikke at jeg stagnerer i formen. Tenkte å pusle litt med prosjekt julekjole til Nelia i dag, den er litt for stor til henne, så om jeg orker skal jeg sy litt på den. Er den ikke nydelig? Det var en velkommen til verden-gave fra lille martine, som skrev et kjempehyggelig kort sammen med pakken og som vil tilby alle sammen gratis frakt ut året. Så da vet dere det  Denne kjolen er fra lycks, og hårbåndet er fra lille emmeline.

___________________________________________________________________________________________________________

the christmas dress

___________________________________________________________________________________________________________

Så lurer jeg på om dere vil hjelpe meg, jeg finner nemlig kun strømpebukser i strl. 50-56 og det blir for langt for Nelia på 47 centimeter, så hun trenger noen som er mindre. Hvor i alle dager finner jeg det? Har lett overalt i diverse butikker og søkt på nett, men forgjeves. Så tips mottas med stor takk.

Nå står altfor sen frokost på planen her før vi skal avgårde til legen. Så skal vi poste en hel haug med julekort, håper de kommer frem før julaften! Her er forresten været helt elendig i dag, regn og grått, så det er isglatt. Dere må kjøre pent!

– ha en fin dag, så håper jeg vi sees senere – 

344 kommentarer

 1. http://www.kappahl.no/category/estore/artiklar/barn/kategorier/baby_4498/38/
  KappAhl has a size 44. their clothes are generally a bit larger, so the size should be appropriate for a baby 47-50

 2. Camilla

  På Lindex finner du klær og strømpebukser og diverse i størrelser helt ned til 44 🙂

 3. Husk at nyfødte babyer vokser ca 1 cm i uka – og små nyfødte babyer vokser ofte ekstra fort.
  Så Nelia er neppe 47 cm nå, hun har sikker passert 50, og om en uke vil hun nok passe 50/56 str

  1. Ehhh, jeg troooor kanskje foreldrene har peiling på hvor stor hun er….?

  2. Gutten min var 50 cm når han ble født, men str 50 var alt for stort til han ganske lenge. Han kunne bruke 44.

 4. Veldig vakker kjole 🙂 Jeg hadde de samme utfordringene da jenta mi var 45 cm, jeg fant en kjempe fin prematur butikk i Fredrikstad. Se etter prematurklær, der finner du et godt utvalg 🙂 God Jul til dere 🙂

 5. God bedring! Håper på at formen din blir bedre så du kan nyte julen med den lille jenta deres:)

 6. lilllill

  Har hørt at lavkarbo og nyreproblemer hører sammen. Hva tenker du om det? Ønsker deg god bedring. Håper du blir risk og rask til jul.

  1. Det er nok ingen årsakssammenheng mellom et lavkarbokosthold og nyreproblemer 🙂

   1. Tja. Det kan diskuteres. Økt inntak av protein gir lettere nyrestein. Nyrestein kan gi nyrebekkenbetennelse. Har man nyrestein/er kan dette gi økt infeksjonsfare og blir det ikke oppdaget at man har nyrestein kan dette gi ny nyrebekkenbetennelse og du får en spiral..
    Men omtrent all livsstil vil gi økt fare for ett eller annet.. Være seg røyking, sofasitting eller lavkarbo.

   2. Hilde: Risikoen for nyrestein øker ikke proporsjonalt med inntak av proteiner, og lavkarbo trenger heller ikke bety et kosthold med mer proteiner. Å si at lavkarbo øker faren for nyreproblemer blir derfor meningsløst. Du skal opp i rimelig store mengder proteiner for at nyrene skal ta skade.

   3. Tok et raskt søk på lavkarbo og nyreproblemer. Det kom opp haugevis av advarsler.

   4. Fant bla. annet dette: Hva er skadelig med lite eller ingen karbohydrater i kostholdet? Det blir fra flere hold, særlig fra aktører med kommersielle interesser, hevdet at det ikke er påvist at et ekstremt lavkarbokosthold har negative sider for helsen vår. Dette medfører imidlertid ikke riktighet.

    Ved å fjerne eller redusere karbohydratene i kosten vår, må nødvendigvis andre næringsstoffer tilføres i større mengder for å dekke kroppens energibehov. Dersom dette behovet dekkes ved å øke fettinntaket, og da særlig med mettet fett, er det ingen tvil om at dette på sikt vil øke frekvensen av hjerte- og karsykdommer. Er det proteininntaket som økes, er det heller ingen tvil om at et slikt kosthold er svært belastende for nyrene.

    Det er riktig at vi ennå ikke har full oversikt over hvordan et ekstremt lavkarbokosthold virker på stoffskiftet vårt, men her har vi mye å lære av husdyrene våre.

    Sammenhengen mellom alvorlige stoffskiftesykdommer og for lite karbohydrater til cellene i kroppen er godt dokumentert hos flere dyreslag. Siden cellenes stoffskifte, og dermed samspillet av reaksjoner som foregår inne i cellene, er forholdsvis likt enten vi snakker om mennesker, sauer eller kyr, ligger det mye kunnskap her som kan overføres til oss mennesker.

   5. «Dersom dette behovet dekkes ved å øke fettinntaket, og da særlig med mettet fett, er det ingen tvil om at dette på sikt vil øke frekvensen av hjerte- og karsykdommer. Er det proteininntaket som økes, er det heller ingen tvil om at et slikt kosthold er svært belastende for nyrene»

    Har du sjekket bakgrunnen for denne påstanden, eller tar du det bare for god fisk? Evidensen mot mettet fett er latterlig svak, for ikke å si totalt fraværende. Når det gjelder proteiner og nyrene, så skal du opp i usannsynlige mengder proteiner før nyrene tar skade. Det har ingenting med lavkarbo å gjøre.

    Nå er det jo etter hvert veldig mange som reverserer stoffskiftesykdommer ved å legge om til lavkarbo fra høykarbo, så det er en teori jeg har liten tro på.

   6. Tina: La meg gjette: tabloide saker og/eller diskusjonsforum? Viktig å være kildekritisk..

    Fra forskning.no;

    Myte 8: For mye protein skader nyrene

    Anders F. Nedergaard
    Flere steder på internett støter man på frykten for at et høyt proteininntak kan skade nyrer og andre organer. Er det sant?
    Anders Nedergaard:

    Feil! Det er en hippieidé som ikke har noe med virkeligheten å gjøre.

    Kristian Overgaard:

    Det er feil. Friske nyrer tåler helt fint proteininntak i denne størrelsesordenen.

   7. Det er en sammenheng mellom høy protein kosthold og nyreproblemer….

   8. Link til studier? 🙂 Og hvem har sagt noe om proteiner? Det var snakk om lavkarbo.

   9. Som «ernæringsfysiolog» burde du vite at et høyt proteininntak som følge av lavkarbokosthold kan gi for stor belastning for nyrene. Hilsen en med master i klinisk ernæring.

   10. Siri: Må et lavkarbokosthold bestå av mer proteiner? Har du link til studier som viser at proteininntak innenfor rammene av et lavkarbokosthold gir økte nyreproblemer? Meg bekjent skal du komme opp i rimelig usannsynlige mengder proteiner per kg kroppsvekt for at det skal kunne gi nyreproblemer. Om du har studier som viser at proteininntak under f.eks 2gr/kg kroppsvekt gir nyreproblemer, så leser jeg de gjerne.

    Her er en review hvor forfatterene konkluderer med følgende:

    » this review will propose that the concept that protein restricted diets decrease the risk of developing kidney disease in the general population is not supported by the scientific literature. Indeed, preliminary studies showing a positive effect of relatively high protein diets on risk factors for chronic kidney disease (particularly on obesity, hypertension and diabetes) (…)»

    Reviewen viser altså at et økt inntak av proteiner er assosiert med forbedringer av risikomarkører for nyresykdommer, og at proteinfattige dietter som preventiv behandling har lite støtte i litteraturen.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov.proxy.helsebiblioteket.no/pubmed/17369718

    Og her er enda en review; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16174292/

    «we find no significant evidence for a detrimental effect of high protein intakes on kidney function in healthy persons»

   11. lilllill

    Var virkelig ikke meningen at dette skulle bli en stor diskusjon. Jeg var bare nysjerrige på hva dere tenker om dette siden det har vært masse om det i media. At lavkarbo fører til forskjellige sykdommer med nyre, hjerte, kar osv…..Det var grunnen til at jeg ikke ville starte med dette. Det er det nok like mange forskjellige meninger om dette som det finnes mennesker på jorda. Forskningen har vel heller ikke kommet langt nok innenfor temaet siden det er ganske «nytt». Verken noen her på forument eller dere kan påsta at sånn og sånn er det, for det tror jeg ingen vet enda… Men forstår jeg deg rett så tror du at dette ikke har noen sammenheng.

   12. Det skal du ikke tenke på 🙂

    Meningene er mange, men det er viktig at man er kildekritisk, noe enkelte her ikke er. Media skriver mye rart, og det er svært sjeldent det er hold i det.

    Når det gjelder lavkarbo og nyrebekkenbetennelse, så er det ingen støtte i forskningen for å hevde dette. Ser man på proteiner og nyresykdom (som er noe annet enn nyrebekkenbetennelse), så viser forskningen at du skal spise usannsynlig store mengder proteiner for at dette skal være aktuelt. Et lavkarbokosthold trenger heller ikke bestå av mer proteiner enn anbefalt 🙂

  2. Christine

   Definer «hørt at» 🙂 Hvor har du lest/hørt om det?Jeg har hatt nyrebekken betennelse 2x selv,begge gangene etter jeg har kommet fra treningsleir i Afrika og jeg har ikke et lavkarbokosthold 🙂

  3. Jeg hadde nyrebekkenbetennelse en gang og var nær å bli innlagt selv pga jeg ikke fikk i meg medisinen, kastet bare opp. Var skikkelig handikappet ut ute av stand til å stelle meg selv, stiv og vond i ryggen og elendig, høy feber, kvalme, smerter i flankene og oppkast, aldri vært så dårlig før 🙁 Har lest at gravide og de som nettopp har født er ekstra utsatt, så mulig derfor fotballfrue fikk det nå? Nyrebekkenbetennelse har ingenting med nyrenes tilstand å gjøre (du tenker nok mer på andre nyresykdommer pga ketosen som oppstår når man forbrenner kalorier fra fett og ikke karbohydrater)… men det skyldes bakterier i urin som har spredd seg opp i nyrebekkenet, og det kan faktisk være en ganske alvorlig tilstand…

 7. Håpe alt e bra med dæ. Uvant at du ikke skriv. Bli litt bekymra. Tænke på dæ! Siv

 8. Send you a big hug Caroline, get better soon ♥

 9. Hei!

  Det har vært stille her noen dager nå, og det er helt forstålig med en baby i hus og juleforberedelser. Men jeg må si jeg er litt bekymret siden det siste du skrev var at du var syk. Håper alt er bra med deg!

  Klem

 10. Jeanette

  Masse god bedring til deg! Håper du føler deg bedre nå.

  <3

 11. HM og de som fører merket newbie har prematur størrelse, de beste strømpebuksene til prematur følte jeg var på barnas hus 🙂

 12. Solveig

  Prematuravd.på Kappahl har vel så smått? Sønnen min var 54 cm ved fødsel,og 50/56 var ALTFOR langt alikevel,så skjønner godt at du trenger kortere strømpebukser. God jul,Caroline. ❤️

 13. Ville bare ønske deg god bedring! Hvis du kjeder deg kan du jo se på Victoria’s Secret fashion show på Youtube, hele showet ligger der nå:)
  Håper du snart er frisk og rask igjen!

 14. Vil bare informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Jeg har selv vært der, og forteller om dette i videoen. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken (den ligger i url-feltet, med andre ord: klikk på navnet mitt over her^ ). Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

 15. Kristin

  Hei:) håper virkelig det går bra med deg??

 16. Kjempefin kjole! 🙂

 17. God bedring! Håper du blir frisk før jul 🙂

 18. Hei.
  Jeg har hatt to små jenter, 45 cm ved fødsel begge to og jeg kjøpte strømpebukser på Benetton 🙂

 19. Lars Kristian er du lege?? Hvis du googler lavkarbo og nyreproblemer så blir du nok litt opplyst

  1. Konstruktivt kommentar, tanta 😉 Jeg googler ikke for å tilegne meg den type kunnskap, det bør ikke du helelr gjøre. Anbefaler deg å søke i medisinske journaler. Om du finner noe, så leser jeg det gjerne 🙂

   1. Reidun

    Kjære Lars-Kristian,
    Jeg har også høyere utdannelse og vet også at nyrebekkenbetennelse antakeligvis ikke har noe med lavkarbokosthold å gjøre. Men ærlig talt, disse henvendelsene kommer kanskje fra lesere som er oppriktig bekymret fordi de følger de livstilsrådene som du og din kone fronter på denne nettsiden. Nå er din kone alvorlig syk. Mange av de menneskene som leser denne bloggen har ikke utdannelse, mange er ungdommer. De lever ikke livene sine etter anerkjente medisinske journaler.

    Faktisk så lever de etter fotballfrue.no!

    Dermed er de også med på å gi deg mat på bordet, proteinrik eller ikke. Så, som ektemann, ovenfor din kones fans, som forrettningsmann ovenfor et viktig kundesegment, og som medisiner ovenfor mennesker med oppriktige bekymringer – ha litt respekt!

    Fortjener vi egentlig at du hisser deg opp?

    God bedring til Caroline og en riktig god jul til dere.

    Mvh
    Reidun

  2. «Lars-Kristian fikk tilbake eksamenkarakterene sine, og klinte til med A igjen! Det vil si at han har A i hele medisin grunnfag»

   Du husker kanskje at Caroline skrev dette 22. november? Jeg tror kanskje han vet godt hva han snakker om, og han har nok også bedre kilder enn google.

   1. Hilde2

    Der er dette som er skummelt. Medisin grunnfag er nettopp et grunnfag, som inneholder grunnleggende kunnskap. IKKE spesialisering. ( Det har feks ingenting med medisin som profesjonstudie å gjøre) . Problemet med uttalelsene om lavkarbo her er at de er helt ensidige. Ingen livsstiler har bare gunstige effekter. Når du kritiserer at folk her inne tilegner seg kunnskap gjennom å Google bør dere ha såpass respekt at dere gir et fullstendig bilde av lavkarbo-dietten, ikke bare de dere ser på som gunstige. Unge jenter sluker dessverre dette rått.

   2. Når noen spør et konkret spm. så kan du ikke forvente at jeg skal gi et fullstendig svar som dekker alt ved et lavkarbokosthold? Spørsmålet var konkret, og da er det vel greit at svaret er konkret også?

    Lavkarbo er uansett så diffust at det er umulig å si positive og negative effekter av det uten at det defineres hva som menes.

    Jeg synes for øvrig at det er morsomt at folk kritiserer min faglige bakgrunn, men ikke klarer å ta meg på noe av det jeg skriver. Har jeg skrevet/sagt noe som er feil i dette kommentarfeltet? I stedet for å kritisere hvor langt jeg er i utdanningen min, så burde det være enkelt å påpeke hva jeg skriver som er feil. Jeg er åpen for innspill på lavkarbo og nyresykdom, men enn så lenge har jeg ikke sett noe som viser at det er noen som helst slags årsakssammenheng. Det står heller ingenting om det i noen medisinske lærebøker som brukes på medisinstudiet.

   3. Jeg kritiserte ikke din fagkunnskap eller hvor langt du er i studiet. Jeg bare påpekte at du ikke går på profesjonutdannelsen i medisin. Det virker som noen av leserne tror du studerer medisin på universitetet.

 20. Hei, masse god bedring 🙂
  Kan kanskje Lars-Kristian skrive et innlegg om hvordan han opplevde hele svangerskapet og fødsel?
  Det hadde vært hyggelig å vite hvordan han har opplevd det hele 🙂

 21. Hei 🙂
  Kan kanskje Lars-Kristian skrive ett innlegg om hvordan han har opplevd svangerskapet, fødselen og tiden etterpå?
  Hadde vært veldig koselig å få høre hvordan han har opplevd det hele 🙂

 22. Safa sine strømpebukser i ull bruker jeg på min sønn. Di sitter perfekt
  På, selv på en bitteliten fot:-)
  Jeg har kjøpt di på Obs Hypermarked..

 23. Heisann! Er alt bra med deg?
  Blir nesten litt bekymret når det ikke har kommet noe innlegg siden igår.. Håper alt står bra til, og god bedring! Kos dere med hjerteskatten deres <3

 24. Ana Clara

  Caroline,
  Har du prøvde på Bare Barn??
  Der finner jeg mange ulike type strompe som passer fint til Litten Datera mi som var også født liten som din!!
  Hun var 47cm + 2540kg!! Men så Søtt og akkurat stakkars liten som søta di!!
  Elsker å komme her og ser bilder av henne!!
  Hvis vi bodde nærm, ville jeg glede meg til å gjøre de 2 små søte jenter venner!! *-_-*

 25. Ønsker deg god bedring og håper du blir frisk til jul!! 🙂

 26. Ingvild

  Regner med du er ganske syk, siden du ikke har blogget? Håper det går bra med deg og at du blir frisk til jul! God bedring, slapp av og la mann og familie ta seg av forberedelsene;) God jul fra meg:) Kos dere masse!

 27. Karoline

  Medisinske journaler Lars-k? Medisinske studier…;)

  1. Nei, journaler. F.eks American journal of clinical nutrition, eller The New England journal of Medicine.

   1. Sosiologen

    Hehe, «Journal» i forbindelse med det LK tenker på kan vel bedre oversettes til tidsskrift, og ikke journal da det har en litt annen betydning på norsk. Man oversetter f. eks ikke «Sociological Journal» til «Sosiologisk journal» på norsk da dette blir en smule misvisende.

   2. Den kritikken er jeg enig i 😉

   3. Du mener vel tidsskrift. Dette brukes om slike publikasjoner på norsk;-) Kanskje ikke så rart du ble misforstått…

   4. Ja, men studier var fortsatt feil 😉

   5. Hvis man bruker medisinsk journal på norsk betyr det hver enkelt pasient sin medisinske historie, mens det som på engelsk heter Medical Journal heter medisinsk tidsskift på norsk 🙂 Jeg tror det var det Karoline siktet til…

    Når det gjelder nyrebekkenbetennelse så er det en betennelse i den øvre delen av urinveien og nyrebekkenet. Årsaken er i så og si alle tilfeller en oppadstigende infeksjon. Med andre ord har årsaken ingen sammenheng med nyren i seg selv og dermed er ikke en lavkarbo-diett eller høyt inntak av protein medvirkende til dette (selv om det skulle vært en sammenheng mellom lavkarbo-diett eller høyt protein inntak og nyresykdommer). Infeksjonen sitter ikke i nyren, men kommer fra urinveien og opp mot nyren. På engelsk omtales nyrebekkenbetennelse som upper urinary track infection og det er kanskje en enklere betegnelse å forstå. Det forklarer også hvorfor nyrebekkenbetennelse er vanlig blant kvinner som akkurat har født.

  1. Regner med at du er ironisk? 😀 Det der er jo en klin gærn hypotese fra en forsker, som på ingen måte er bevist… Han snakker om ekstreme doser proteiner, og har absolutt ingen studier å vise til.

   Les denne reviewen; http://www.ncbi.nlm.nih.gov.proxy.helsebiblioteket.no/pubmed/17369718

   ” this review will propose that the concept that protein restricted diets decrease the risk of developing kidney disease in the general population is not supported by the scientific literature. Indeed, preliminary studies showing a positive effect of relatively high protein diets on risk factors for chronic kidney disease (particularly on obesity, hypertension and diabetes) (…)”

   Reviewen viser altså at et økt inntak av proteiner er assosiert med forbedringer av risikomarkører for nyresykdommer, og at proteinfattige dietter som preventiv behandling har lite støtte i litteraturen.

 28. Lindex-butikkene har noen klær helt ned i prematurstørrelse, så de bør ha liten nok strømpebukse i alle fall. Ellers kan det være noen flere av disse typer butikker som etterhvert begynner å få inn de helt minste størrelsene, ikke sånn kjempelenge siden jeg så de innførte de størrelsene på Lindex, sånn max 1 år siden tror jeg 😉 Vet ikke om du har sett der, men eneste butikken jeg kan komme på å ha sett den størrelsen.

 29. Masse god bedring, håper formen blir tipp topp før jul. 🙂

 30. Kristine

  Jeg har bare noen ord jeg vil komme med 🙂

  1: For det første skal folk være veldig forsiktige med å komme med påstander om at ting skyldes ditt eller datt. HVOR har de det fra, de som tror at fotballfrue spiser så mye proteiner? Disse var veldig raske med å anta at fordi hun går på lavkorbo, må hun jo spise veldig mye proteiner. Og dermed har hun problemer med nyrene. Litt av en konklusjon. For det er jo veldig sannsynlig, jada.

  Hvorfor leser ikke disse folkene seg opp? Det finnes jo MANGE bedre og mer sannsynlige årsaker til at fotballfrue kan ha fått det. Og UANSETT: At folk begynner å spekulere i hvorfor er bare sykt. Det er ikke poenget en gang. Man går ikke til en kreftpasient og sier at denne pasienten helt sikkert har gjort ditt eller datt og derfor har fått kreft (enten pasienten har gjort disse tingene det eller ei).

  2: Jeg skulle ønske folk kunne stilt seg litt mer kritiske til kilder, vær så snill. Bare fordi det står «forskning» eller «en forsker» betyr ikke det at nå har man hele svaret svart på hvitt foran seg. Jeg synes Lars-Kristian svarer veldig bra, han har helt tydelig lest seg opp og gjort gode søk i de rikitge databasene (Nei, IKKE google). Stå på Lars-Kristian!

  3: Masse god bedring til deg, Caroline! Jeg driter i hvorfor du har blitt syk, jeg synes ikke det er vesentlig i det hele tatt. Dessuten er det lov til å bli syk 😉 Jeg håper bare ikke det er alvorlig!

  4: Det er flott at du skriver så fint om fødselen, Caroline. Det er så fint at du ikke absolutt må fortelle om hvor vondt det er, hvor slitsomt det er og så videre. Noen kunne hatt godt av å fokusere litt mer på de fine tingene, synes jeg!

  5: Nelia er helt nydelig!! 🙂

 31. La L-K og Caroline være, la de holde på med lavkarbo, trening etc etc, og begynn å lev livene deres selv!!! Jeeeez……………….

 32. Journal i denne sammenhengen betyr tidsskrift eller avis på norsk. Vi bruker vel bare journal om lege/pasientjournaler, og det er jo noe helt annet

 33. Kjersti

  God bedring,Caroline 🙂

 34. Sara Alexandra

  Kjære deg Karoline, ønsker deg god bedring!! Så utrolig kjedelig å bli syk nå, midt i den travleste (og deiligste) tiden. Prøv å ta det som en liten ferie der du kun tenker på deg selv og lille frøkna di. Kanskje du til og med får ladet godt opp til jul!

  Lars Kristian: Jeg er imponert over hvordan du svarer på spørsmålene rundt mulig sammenheng mellom kosthold og sykdom. Det er viktig å ta utgangspunkt i evidensbasert forskning. Og jeg synes det er flott at du tar deg av «dette maset» slik at fruen kan bry seg om noe viktigere. Dere er nok uten tvil et godt team!

  God jul og hils lille ugla 🙂

  Hilsen sykepleier og 4 barnsmor.

 35. Camilla

  Håper du er på bedringens vei! Ønsker deg masse god bedring!
  Det er ikke noe gøy å være syk med liten baby! Jeg var selv innlagt sykehus når jenta mi var 5-6uker! Husk at hvis sykdommen varer mer enn 2 uker og du trenger hjelp til å ta vare på Nelia så få sykmld og eget skriv fra lege om at du er syk og kan ikke ta hånd om barnet på egenhånd! Jeg fikk det og fikk da «tilbake»/forlenget permisjonen med de ukene jeg var syk. Holder ikke bare med sykmld må også ha med eget skriv fra legen! Bare et lite tips fra med!
  Og enda en gang Goooood Bedring!!!

 36. Therese

  Hei 🙂 jeg vil bare si god bedring. Egentlig er jeg for gammel til å drive med kommentering av blogg, men nå må det til..Jeg ble selv nettopp mor, og har vært fryktelig sliten frem til nå.. Og en av de tingene som har gjort meg dødssliten er alle «gode» råd. Spesielt fra familie og venner om at man ikke skal spise ditt og datt med tanke på amming, og at jeg ikke måtte gå på trening før etter så så lang tid. Man er sjukt sårbar altså, folkens! Det er en heltidsjobb å få en liten en. Jeg er i sjokk over hvor slit det er, og jeg jobber med barn..Heldigvis har jeg permisjon fra min jobb..Jeg tenker hvis jobben også skulle begynne å mase om alt mulig i tillegg til de rundt meg..Jeg hadde blitt sjuk selv.. Gi dama en pause. Det er jobben til caroline å blogge. Vi får motetipsene og mattipsene. Det er jo derfor vi leser 🙂 nå syns jeg vi skal slutte å mase :p p.s jeg syns også at alle bør se på dama til på nrk
  Nettv.. Da vil man skjønne at det mennesket bak denne bloggen er en snill person som ikke vil plage noen. Vær litt grei tilbake’a 🙂

 37. For stor/lang strømpebukse:
  Klipp av foten, slik at den passer i lengden, og bruk søte sokker istedet 🙂

 38. Kathrine

  God bedring! Det er jo dessverre helt typisk å bli syk når man absolutt ikke har tid til det :-/ Julen er intet unntak 😛
  Det må være helt forferdelig å ha nyrebekkenbetennelse mens du har en liten baby. Håper du blir godt tatt vare på på sykehuset og at du får en fin jul til tross for sykdom.

  Og dette her med lavkarbo-kosthold og nyrebekkenbetennelse; leste dere det at Caroline skrev hun hadde hatt det 1 gang før? Man kan vel ikke akkurat skylde på lavkarbo for det da? Det blir som å si at forkjølelse kommer av å spise klementiner, for jeg er forkjølet hver vinter og da spiser jeg masse klementiner!

 39. Det er ikke til å tro at noen finner noe å kritisere til og med når Caroline er syk!! Jeg er sjokkert, sjokkert over totalt mangel på vanlig folkskikk og grenser for øvrig. Det virker på meg som noen leter etter neagtive saker å skrive om. Slutt med det!

  Jeg leste på nettet at du var syk og da var jeg begynt å bli litt bekymret altå. Håper du kommer hjem snart og da må du love å det med ro hele julen 🙂

  Ønsker deg og familen en rigtig koselig jul.

 40. Lars-Kristian, vil bare kort kommentere at jeg synes du bør være mer forsiktig med dine valg av ord. Ydmykhet er en dyd.
  Flott du vet mye om lavkarbo etc og ønsker å forsvare den livsstilen…Jeg skal ikke uttale meg noe i den debatten..men du fremstår lite åpen for de tilbakmeldinger du får. God bedring til din kone.

  1. Så du mener at de som googler seg frem til kunnskap og eplekjekt kommenterer at jeg tar feil, er ydmyke? Mens jeg, som har lest to store reviews på proteiner og nyreproblemer, er lite ydmyk fordi jeg sier at de tar feil? Jaja…

   1. Poenget er vel heller at du fort fremstår som aggressiv og hånlig i innleggene dine (og da mener jeg ikke bare her). Det er sjelden en god måte å bidra til konstruktiv diskusjon på. Samtidig er du svært kjapp med å kritisere andre for å være lite konstruktive, noe jeg oppfatter som en hersketeknikk. Bare et velmenende råd, håper du kan ta det til deg fremfor å oppfatte det som kritikk.
    God bedring til Caroline, og gratulerer til dere begge med lille Nelia.

   2. Jeg skal ta det til meg, men da håper jeg du ser mine svar i sammenheng med hvordan folk kommenterer også 🙂

    «Lars-Kristian er du lege?? Hvis du googler lavkarbo og nyreproblemer så blir du nok litt opplyst»

    Jeg må få lov å kommentere at den kommentaren var lite konstruktiv, synes du ikke? Om noen bruker hersketeknikker, så er vel vedkommende som la den igjen.

   3. Jeg er helt enig i at det er mange lite konstruktive kommentarer, helt klart! Mener bare at du fremstår bedre og mer profesjonell om du ikke hisser deg opp over sånne kommentarer, med den ordlyden så faller de på sin egen urimelighet 🙂
    (Nå aner ikke jeg om du hisser deg opp, da, men jeg får det inntrykket).
    God jul til dere alle tre!

   4. Jeg hisser meg opp 😉

    God jul til deg også 🙂

   5. Reidun

    «“Lars-Kristian er du lege?? Hvis du googler lavkarbo og nyreproblemer så blir du nok litt opplyst”

    Jeg må få lov å kommentere at den kommentaren var lite konstruktiv, synes du ikke? Om noen bruker hersketeknikker, så er vel vedkommende som la den igjen.»

    Kanskje hun bare er bekymret og ikke har kunnskaper nok til å skille god og dårlig informasjon?

    Jeg må også si at det litt merkelig at menneskene bak Norges største rosablogg er så raske til å latterliggjøre folk som bruker google for å tilegne seg kunnskap. Hva med de som bruker fotballfrue.no da?

   6. Da noterer jeg meg at du mener at menneskene bak norges mest leste blogg skal ta imot alle typer kommentarer, uansett hvor latterlig de er, med et stort smil om munnen..

    Vi har lov å reagere vi også, Reidun. Kommentaren er så lite konstruktiv som det går an å få det, og jeg synes min reaksjon var helt på sin plass. Om hun er bekymret og har lite kunnskap, kan hun fortsatt spørre på en normal og dannet måte. Synes du ikke?

   7. Marthe

    Vi lever enkelt og greit i en verden hvor folk elsker å kritisere vist de får muligheten og nå var det noen som fikk sin mulighet. Dette går desverre utover dere som kanskje har nok å tenke på fortiden.

    God bedring og God Jul til den lille familien deres 🙂

   8. chadah

    Nei kjære deg…sier da overhode ikke at de som kommenterer er ydmyke. Det var dine ord. Jeg synes bare at du, i din posisjon, kanskje bør være mer ydmyk og mottakelig for andres meninger, istedet for å fremstå rigid og ganske bastant…hens ordet eplekjekk. Ja ja….god jul 🙂

   9. Er enig i at den måten du skriver på får deg til å fremstå som svært bastant og lite ydmyk. Helt ok at du fronter dine meninger basert på forskningsartikler som passer det du står for (gjelder ikke bare denne saken) men det er vel litt arrogant å fnyse på nesa av å google ting. Folk som ikke feks har studert har ikke like bra utgangspunkt for feks å finne forskningsartikler..noe du burde vite! De fleste mennesker bruker nok google flittig, noe jeg er sikker på at du også gjør innimellom;)

    Når det er sagt så har flere nevnt her at nyrebekkenbetennelse (pyelonefritt) i de fleste tilfeller kommer av bakterier som forårsaker nedre urinveisinfeksjon og som videre spres til nyrebekkenet og skaper en bakteriell infeksjon der. Ofte av e-coli bakterien.

    Til slutt vil jeg bare si at denne bloggen er vel en del av deres levebrød og dere er avgengig av lesere. Måten du «behandler», altså skriver i kommentarer, er lite hyggelig og du fremstår som en bedreviter. Det er vel kanskje ikke den beste måten å holde på lesere? Du bør fremstå som litt mer «kundevennlig» mot leserene deres!

   10. Jules har et godt poeng! Jeg kan godt forstå at det er fristende å svare tilbake med omtrent samme mynt og tone som endel av leserne presterer å bruke, men om man ser det fra et forretningsmessig perspektiv er det selvsagt ikke særlig bra. Med mindre man scorer lesere på «underholdningsfaktor» ved at folk klikker seg inn for å lese munnhuggeriet. Skal vel dessverre ikke undervurdere den faktoren. Men det er jammen en stusselig måte å gjøre business på, syns jeg!

    Jeg tenker også at det å svare på denne måten (beskrevet som lite ydmyk, bastant etc) i hvert fall ikke bidrar til å bedre nivået på frekkhet i kommentarfeltet, men heller omvendt. Tipper folk relativt raskt blir lei av sine forsøk på frekkhet om de konsekvent blir besvart høflig og saklig. Det er ikke nødvendigvis riktig å kalle noen av LK og C sine svar uhøflige og usaklige, men det er i hvert fall noe med «tonen» som av og til blir brukt. Det viser seg jo at endel reagerer på dette. Heldigvis er dette LK og C sin egen business, så i den grad det skader denne, så går det utover dem selv. Det vet de selvsagt.

    Uansett, ønsker dere en riktig god jul, håper C blir bra i en fei, og NYYT tiden med Nelia. Har selv fått tre jenter, de var små de også (2,5-3 kg, 46-49 cm), men det gjorde ingen verdens ting. De var bare ekstra nydelige, som små dukker!

   11. Jeg synes faktisk at det hele må begynner å bli litt skummelt. Dere to vet godt hvor mange unge folk som leser bloggen og flere tror du LK ER ernæringsfysiolog. Etter hva meg bekjent er du student, enda. Og når noen her tror at du vet så mye for det du har tatt medisin grunnfag, som har lite med medisin som profesjonstudie gjøre blir jeg skremt. Dere kan sikkert mye, men dere må ta å diskutere. Ikke angripe. Ungdom er lett påvirkelig og det finnes ulemper med lavkarbo også. Kan dere ikke skrive litt om dem slik at det blir balansere info?

 41. Krya på dig Caroline! 🙂 Jag tycker att din blogg är väldigt kul att läsa och inspirerande! 🙂 God jul!

 42. Monicha

  Kjære min tid… la nå de nybakte foreldrene være i fred og ikke start diskusjoner for hvorfor Croline er blitt syk!!!
  Jeg tror de har nok med seg selv og lille Nelia akkurat nå. De er mennesker som deg og meg som kan bli syke, uansett
  hva det måtte være…vi har ingen garanti for noe som helst!
  Ha en deilig julehøytid!

 43. Masse varme tanker og god bedring til deg, Caroline!

 44. Håper du føler deg bedre nå, og at du er frisk og rask til jul 🙂 Et par tips hvis du kjeder deg; «Top stylist»-app på iphone (skummelt vanedannende, men såååå gøy) og Youtube, hehe, bl.a. disse kanalene; http://m.youtube.com/user/FleurDeVlog og http://m.youtube.com/user/myhousewifelife 🙂

 45. tips: vask strømpebuksa på 60 grader før bruk, den krymper litt, så str 50/56 passer fort 🙂

 46. 3 trinn fashion på eger i Oslo!

 47. Söt ah, du kan göra det så bra

 48. Martine

  Merket Newbie på KappAh bør du prøve. Vi har strømpebukser ned til 44. God bedring!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *