baby: stelleprodukter

annonse 

Allerede før Nelia ble født, gjorde jeg research og leste masse om babyprodukter på nett. Alle foreldre vil jo ha det beste til barna sine, og da tenker jeg på produkter som er naturlige og som er laget med tanke på babyen sarte hud, slik at hun ikke kan få noen reaksjoner. Jeg fant at lykkelig som liten og burt’s bees var det beste jeg kunne få tak i, så jeg gikk til innkjøp av produkter jeg mente at vi trengte. Jeg hadde også en dialog med coverbrands hele veien, ettersom de fører burt’s bees, og nå har de nettopp tatt inn lykkelig som liten også.

___________________________________________________________________________________________________________

Disse produktene er i stelleskuffen til Nelia nå, men det er ikke alle som er i bruk helt ennå.

♥ baby bee multipurpose ointment – denne lukter så baby og har blitt brukt siden uke 2 her hjemme. Jeg var litt skeptisk til å bruke produkter på henne den ørste uken, men ettersom denne er hundre prosent naturlig, følte jeg at det var ok fra uke 2. Kunne helt sikkert startet før også. Babyen har en del tørr hud etter fødsel, så denne smurte jeg på tørre hender og føtter. Kremen kan brukes overalt, fungerer også som kuldekrem og beskytter i tillegg babyens hud mot uønsket fukt. Den er fri for parabener og mineralolje, er allergitestet og hypoallergenisk samt vannfri. Jeg bruker den som håndkrem også, er så deilig! Og så lukter jeg Nelia *drømme* Finnes her.

 baby bee diaper ointment – blir kalt mirakelkremen for sår hud, så det er denne vi har brukt ved hvert bleieskift, sammen med potetmel slik at vi vet at hun er hundre prosent tørr. Denne bleiekremen er spesielt utviklet for å ta hensyn til barnets sarte hud, den er rik på vitamin e og -a og kaldpresset mandelolje som gir næring, og bivoks for fuktighet og beskyttelse. Bivoks skaper en naturlig barriere, som holder uønsket fuktighet ute og de pleiende ingrediensene inne. Finnes her.

___________________________________________________________________________________________________________

on the go

baby bee getting started kit – dette settet inneholder nesten alle produktene jeg har i stor størrelse, så disse er perfekte på tur eller i stellevesken. Alle produktene er frie for parabener, sulfater og ftalater og er fulle av næringsrike planteoljer og bivoks. Kitet inneholder baby bee nærende olje, baby bee fuktighetslotion, baby bee sjampo og vask, baby bee såpe og baby bee diaper ointment. Finnes her.

Denne såpen er helt magisk, skulle ønske den fantes i større versjon. Denne har vi i vaskevannet hennes, det startet vi også med for en ukes tid siden, ettersom vi fikk beskjed på sykehuset om å kun bruke vann ved stell – men det er klart at man føler behovet for litt godlukt og såpe etter hvert, og ettersom denne er helt naturlig er det bare deilig. Den lukter jo så utrolig godt, og jeg tenker på Nelia hver gang jeg kjenner lukten *baby* Vi vasker med varmt vann, denne såpen og mesoft ved hvert skift. Sistnevnte får du på apoteket og det er gull verdt! Så myke og deilig engangskluter til sart barnehud, og så kan de bare trekkes ned i toalettet etterpå.

Kjekk liten toalettmappe som jeg har i stellevesken min med mesoft og alle reisekit-produktene. Denne er fra lulus og finnes her.

___________________________________________________________________________________________________________

time for a bath 

da vi badet henne for første gang hadde vi baby bee nourishing oil i badevannet i tillegg til at vi brukte svampen konjac baby sponge. Hun ble, om mulig, enda mykere og duftet så deilig. Nourishing oil kan i tillegg brukes til babymassasje, så denne har jeg brukt noen kvelder om hun for eksempel har hatt vondt i magen sin. Da roer hun seg fort. Etter hvert har vi fått tips om å bruke shampoo wash, men ikke før hun har blitt 1-2 måneder, så denne forblir i skuffen litt til. Lykkelig som liten har også en utrolig god badeolje som jeg tenkte å teste ut neste gang, og faktisk er det nonnene på Tautra Mariakloster står for fremstillingen. Den inneholder blant annet økologisk avokadoolje, jojobaolje, aprikoskjerneolje, mandelolje, glycerin og lavendelolje. Mange voksne bruker denne oljen som dusjolje, men det har ikke jeg fått testet ennå. Den er pleiende, smørende og veldig skånsom for tørr og sensibel hud.

our favourite 

___________________________________________________________________________________________________________

for mummy 

jeg er kjempeglad i egenpleie, så fotkremen til lykkelig som liten er utrolig god å ha på kvelden når mannen vil massere meg. Den er laget av økologisk lavendelolje og engelsk peppermynteolje, og har naturlige antibakterielle egenskaper samt en utrolig deilig, kjølende følelse. Finnes her. Ammesalven fra samme merke har jeg blogget om før, og den er virkelig gull verdt! Jeg har i hvert fall ikke opplevd spor til såre brystvorter ennå, og liker å tro at det er fordi jeg er flink til å bruke denne. Den var med meg på sykehuset, er overalt her hjemme og også med i stellevesken. Salven er hundre prosent økologisk og kan brukes på lepper og hender også. Finnes her

 de to andre produktene er fra mama mio, det samme merket som produktene jeg brukte til å smøre meg under hele svangerskapet. Et utrolig bra merke som jeg har blitt litt avhengig av, så faktisk bruker jeg fortstat oljen fra dem. O-mega shower cream er deilig å bruke i dusjen og super rich body cream deilig å smøre seg med etterpå.

Med rabattkoden BABY får du 15 prosent på hele sortimentet til mama mio, som du finner her. Rabattkoden gjelder også alt i innlegget i tillegg til alle toalettmapper fra lulu’s som er i størrelsen mini.

___________________________________________________________________________________________________________

– ♥ –

142 kommentarer

 1. Du, den knappen på de siste innleggene dine (ikke dette da, det trengs ikke ) med: «Show English translation», det var en veldig god idé, fortsett med det! Syntes det så litt rart ut å ha både norsk og engelsk tekst på et og samme innlegg, så nå trenger jeg ikke å se den engelske oversettingen! 😀
  Håper du er frisk nå, god bedring i alle fall! Ha en fin kveld, jeg gleder meg skikkelig til Farmen-finalen i kveld 😀

 2. girl_latvia

  I suggest You to check Jessica Alba book «Honest life», she even owns «Honest company» which makes chemical-free products for babies :))

 3. Det er litt morsomt. Tror vi har veldig lik smak. Det er de produktene jeg har brukt til mine barn også. Rett og slett fordi de er naturlige og gode. Etter 5 års erfaring med disse produktene er jeg fortsatt kjempe fornøyd.

  Litt artig for vi har også litt lik smak når det kommer til interiøret også 🙂

 4. Jeg sier ikke dette for å være stygg på noen som helst måte, men du kommer til å fucke opp huden hennes totalt.. Ikke bruk oljer, kremer og såper med mindre det er nødvendig, selv om det er naturlige ingredienser hindrer du naturens gang ved å tilføre en helg haug av greier hun ikke har behov for. Fortsetter du med dette kommer hun aldri til å få en hud som kan reparere seg selv..

  1. Enig med Mia. Man skal ikke smøre inn babyer med alt slags klæsj. Totalt unødvendig med mindre det er eksem i bildet og legen anbefaler det. Utrolig dumt å klusse med naturen. En baby ordner opp selv, kroppen fikser seg selv. Har aldri smørt mine tre barn. Og de hsr knallbra hud.

  2. Du er stygg på en måte… DU trenger da ikke passe på hvilke oljer hun bruker på huden til babyen sin, med mindre du er proffesjonell og har forsket på dette… Send henne en mail med flere begrunnelser hvis du er så redd for Nelias hud.
   Meg jeg tror du bare ville rakke ned på Caroline!

   1. Da har nok vi forskjellig oppfatning av hva å rakke ned på er.. Jeg er hverken forsker eller profesjonell, men jeg har atopisk hud og har hatt det hele livet, jeg vet hvor viktig det er å ikke ødelegge hudens naturlige balanse, og et spedbarn sin hud må jo få mulighet til å bygge seg opp uten å få tilført en hel haug av ting som den i utgangspunktet ikke har behov for. Jeg har en datter på 1,5 år som aldri har hatt sår rumpe, så noe rett gjør jeg nok..

  3. Signerer denne. Sønnen min er 18 mnd og vi bruker fortsatt kun vann ved stell (med unntak av de verste bleiene). Det fungerer finfint. Mot sår stump bruker vi lanolinsalve, og KUN ved behov – kan telle på fingrene antall ganger det har vært nødvendig. Hvorfor tilføre mer enn det er behov for?

   1. Nå må dere blodfans klipe igjen klypa og slutte med denne hysteriske «comebacken» på Caroline sine vegne. Hun legger ut en annonse for guds skyld, for flere hundre tusen lesere. Tror dere ikke hun tåler/er klar over at hun vil få tilbakemeldinger?
    Og tro det eller ei, de fleste som har barn har gjort seg en erfaring eller to og er fullt kapable til å gi konstruktiv kritikk. Dette med at alle barn er forskjellige og alle mødre vet hva som er best for barnet sitt – det er bare tull. En baby er en baby og det er ikke slik at èn unge tåler å bli smurt inn i sprit og en annen ikke (uten sammenlikning med produktene som nevnes her forøvrig), og en mor vet SLETTES ikke alltid hva som er best. Man er da for F ikke født med uendelig kunnskap om babyers fysikk eller mentalitet.

 5. Så morsomt at det er laget på Tautra! Jeg bor kun noen mil i fra der, og har selv en lypsyl de har laget 🙂 På helsekosten vår selges også et stort utvalg av produktene deres. Og nonnene er så blide og trivelige hver gang de er innom kjøpesenteret 😀

 6. Sygeplejersken

  Tak for super blog!
  Babys hud skal selv finde en passende fedtbalance i huden, og hvis man påfører fedt og olier, ja, så holder den selv op med at producere.
  Det kan betyde, at Nelia vil komme til at få tør hud og vil skulle smørre sig mere end hvis hun ikke havde vænnet huden til at få påført fugt/fedt.
  Min datter havde tør hud den første måned, for det skal babyer have! De skifter hud, så det er ikke et udtryk for behov for fugt.
  Jeg har aldrig smurt hende eller vasket hendes hår, og hun er nu 1år, og der har aldrig haft behov for noget. Hendes hud er så fin og perfekt 🙂
  Derfor er min kommentar, at du skal naturen klare det selv, for det er ikke alt, vi skal blande os i.
  At et produkt er naturligt er ikke nødvendigvis en garanti for, at det er sundt for Nelia.
  Derimod får hun ALT hun behøver fra din mælk 🙂
  Rigtig god aften 🙂

 7. Jeg er også veldig glad i Mesoft men de skal absolutt IKKE skyldes ned i toalettet!
  Vannverket kjører jo til og med kampanje nå for å bevisstgjøre folk på at kun «toalettpapir, tiss og bæsj» skal i toalettet.. Dette bør du fjerne fra innlegget ditt. Og heller ikke våtservietter skal i toalettet.. Et lite tips er å legge dem i bleier og så snurre børsen sammen til en ball før du fester tapen, da er den enkel å dytte ned i bleiebøtten uten at du får bæsj på hendene:)

 8. Det er så synd at Coverbrands ikke har tomtomBABY for det er så nydelige produkter, og du ville helt sikkert ha likt de! Helt naturlige og økologiske er disse også, de beste babyproduktene, synes jeg! 🙂

 9. Christine F

  De produktene fra Burt’s bees er helt fantastiske. Vi har brukt disse på vår lille gutt i over et år og han har aldri klaget. Oljen er forresten super når babyen får sånn flassehud i hodebunnen, da smører du bare inn med litt olje, lar virke noen minutter og børster lett med en myk børste. Ned i badet og vaske godt og så er det borte på en behagelig måte. Shampoo wash’n er også genial, min lille har aldri klaget på vondt i øynene når vi skyller den ut og det er jo supert, dessuten lukter den like herlig som resten av serien 🙂
  Mama mio har jeg også brukt slavisk sist svangerskap og på an igjen denne gang. Vil forresten tipse deg om feelunique.com som har burt’s bees produktene til rimelige priser (ofte halv pris av norge), gratis frakt og tilbakebetaler toll. De har såklart mange andre produkter til mor og baby også 😉 og litt til mannen.
  Merket cuddledry har en herlig liten myk børste for baby hår og fantastisk myke kluter og håndklær, vel verdt en titt (også hos feelunique).

 10. Bare et lite tips angående kremen du bruker på Nelia. Babyer regulerer nemlig seg selv og trenger ikke fuktighetskrem. Faktisk kan det ødelegge litt for fettproduksjonen i huden til babyen. Det fikk hvertfall jeg beskjed om på sykehus/helsestasjon da jeg sa jeg hadde smurt min sønn da han var så tørr at han flasset på bena. De skifter hud, men dette er normalt etter så lenge i mammas mage:-) sier ikke du gjør noe galt i å smøre, bare tenkte å hvertfall si ifra:-)

 11. Må si du er en utrolig dyktig estetiker og fotograf. Det er jammen ikke alle som kan få tuber og flasker til å se så flott og delikat ut. 🙂 Lykke til videre i småbarnstilværelsen, og takk for anbefalingene.

 12. Therese

  Masse gode tips her! Takk!:)

  Men jeg lurer på en ting. Hvorfor vil du ikke bruke natusan sin babyolje? Er det noe galt med den som jeg ikke har fått med meg?:o
  Isåfall må du si hva! Vil ikke bruke den om den er dårlig!

  1. Benedicte

   Jeg får ikke til å lime inn link fra ipaden (den er litt kranglete hehe) men google «natusan babyolje farlig» så får du opp et veldig bra blogginnlegg skrevet av «Malindus».

  2. Mener at Natusan ligger under Johnson & Johnson, som tester på dyr. Og C bruker ikke produkter som er dyretestet, hvis jeg husker riktig 🙂

  3. Kirsten Elisabeth

   Da kan jeg fortelle deg Therese at det som er galt med Natusan sin babyolje er at den inneholder mineralolje, det samme som man bruker på bilen! Firmaet Johnson og Johnson som produserer dette har tilogmed gått ut og innrømt at den inneholder kreftfremkallende formaldehyd. Sjekk link:

   https://sisterearthorganics.wordpress.com/2012/08/15/johnson-johnson-admits-our-baby-products-contain-cancer-causing-formaldehyde/

   og denne:

   https://charlotte1987.blogg.no/1290457078_derfor_br_du_ikke_bru.html

   Jeg har to døtre på 15 og 12 år, sluttet fort med alt av Natusanprodukter. Våtserviettene de fører ble ungene mine skikkelig såre av da de var små, jeg spurte helsesøsteren om det, og hun ba meg prøve de på meg selv, har aldri svidd så mye i hele mitt liv!
   Dette er ikke for å skremme, men babyer har best av naturlige produkter slik stoom Caroline bruker. Gjør ingenting å ha litt i badevannet, men bare ikke start å bade for ofte. Venninna mi bada ungen sin to ganger om dagen, hun endte opp med apisk eksem…

   1. Kirsten Elisabeth

    Keyboardet mitt lever visst sitt eget liv. Skulle være atopisk eksem…:p (og som, ikke stoom) 😉

 13. Christine

  Vil bare informere om at mesoft ikke skal trekkes ned i toalettet;)

 14. Hei Caroline! Har du hørt om jessica alba’s økologiske «Honest»? De har alt fra bleier til vaskepulver. Hun startet det pga barna hennes å hun oppdaga at veldig ofte var det bare falskene å selve pakkningen til ting som er økologisk å ikke det som er inni. Prisen er også rimelig, noe hun er veldig opptatt av, hun sa når hun gjorde reseach før hun hadde «Honest» var alt brunt å dyrt. Men værtfall sjekk det ut 🙂 lykke til me nydeligheta din 🙂

 15. Du må ikke kaste mesoft i toalettet, de skal i søpla

 16. Så fine produkter, lurer på om jeg bare skal benytte meg av tilbudet nå, selv om lillegutt ikke kommer før i april 🙂 Sliter forresten sånn med å bestemme oss for navn, har du noen fine forslag til guttenavn? :-))
  Stor klem!

 17. Så deilig 🙂 Vi bruker også Burt Bees på gutten vår på 17 mnd. Men vi begynte ikke å bruke det før han var rundt 11-12 mnd. Vi brukte bare vann før det og syns det fungerte fint 🙂 Han luktet helt nydelig naturlig også 😀 Men Burt Bees produktene lukter jo bare helt himmelsk 😀

 18. Jeg syns du er fin jeg Caroline❤️

 19. Smører du henne ved HVERT bleieskift? Er det ikke dumt å venne huden til det? Her smører vi kun hvis det er litt rødt og slutter med en gang det har gått over( som gjerne er et par ganger)

 20. Camilla

  Hei Caroline! Siden Mesoft kompresser bruker veldig land tid på å løses opp bør de ikke kastes i toalettet. Ingenting annet skal i toalettet enn dopapir, ellers kan det skape trøbbel med avløpet og for renseverket. Kjempefint om du kunne sagt noe om det neste gang du har mulighet 🙂

 21. Eplemos

  Mange deilige ting her høres det ut som! Får lyst til å bruke det selv 😉 Babyen min på ti måneder har visst bare blitt badet i vann så langt 😉 Tida flyr! Men hun lukter deilig baby likevel altså! Men du! Tror kanskje avløpet blir litt tett av sånne mesoft-tørk? 🙂

 22. Potetmel klumper seg, det blir som å gå med Stein i skoen. 🙁 Har aldri forstått hvorfor man skal smøre så mye på barna sine, jeg har aldri brukt noe annet enn vann og klut og ikke smurt med noe og hun har aldri vært sår 🙂 det beste å bruke mot tørr hud er brystmelk. 😀

 23. Amalie Sivertsen

  Hei!
  I hele går og i dag har vi stått på både mamma og jeg for å finne frem og vaske leker og klær fra da jeg var liten og idag kjørte vi fra Sandefjord og til Skien for å bidra til Den omvendte julenisse. Da jeg fortalte at jeg hadde funnet det gjennom din blogg, og at vi var fra Sandefjord, ba han meg å kontakte deg og si tusentakk, og det må jeg jammen meg si selv! Det var en utrolig gjeng med frivillige som møtte oss, og de kunne fortelle at til nå har de tømt hele tre rom (snart er det fjerde rommet proppfullt og må ut disse også) med leker og sendt ut til forskjellige familier, og jeg siterer ham «Hun får mye unødvendig dritt fra mennesker som er misunnelige, men de to gangene jeg har pratet med Caroline har hun bevist det motsatte. Hun og hennes blogg reddet oss virkelig.» Mamma og jeg kunne ikke vært mer enig, og på grunn av deg og menneskene i Den omvendte julenisse, har vi blitt kvitt alle lekene som opptok lagringsplassen vår og skal snart bringe ny glede til andre familier.

  Tusen, tusentakk for at du skrev om dette og deler et slikt fantastisk konsept med alle leserne dine. Det føltes så mye bedre, enn å hive det i en dunk utenfor Frelsesarmeen, ikke misforstå, det er et flott konsept dette også, men Den omvendte julenisse føles så mye mer personlig og at barna kan få akkurat det de ønsker seg. Stå på Caroline!

  Hilsen Amalie, 16 år

  1. Så utrolig gøy 🙂

 24. The Burt’s Bees products are so popular here in the UK – they are my Sister’s favourite and she uses them all the time! I will certainly think about using their baby products after reading your review! Thank you!

  Love & Kisses xoxo

  missvickiangel.blogspot.co.uk

 25. Kjersti

  Takk for fine tips! Kort spm: Er det «Barnets første år» baby-boken (Boken til Nelia) heter? Er så mange å velge i!

  God bedring videre 🙂

 26. Hei! Hvor lenge varer rabattkoden? 🙂

 27. Hei Caroline.

  Jeg syns den knappen som du har laget, hvor du har skrevet «Show translation in engslih» er kjempesmart.
  Jeg skal gifte meg til sommeren, og kunne trengt det samme på hjemmesiden til bryllupet.
  Hvis det er en spesiell HTML – kode du har brukt eller noe, er jeg veldig interessert i å vite hvordan du har gjort det.

  Mvh Synne

  1. Det er ikke jeg som har ordnet, men en tekniker :/ Hvis du kjenner noen som er gode på data, så vet de sikkert hvilken kode som skal brukes 🙂

   1. Okei, tusen takk for svar! Søkte litt rundt på nett og fant en kode. Jeg prøvde meg litt frem og fikk til noe liknende 😀

 28. Kuldekrem bestilt

 29. Feelunique.com selger de produktene til halv pris! Godt utvalg

 30. Tvillingmamma

  Heisan, ville bare legge igjen en kommentar om min erfaring! Jeg har tvillinger på litt over året nå. Ble anbefalt å ikke bruke noen produkter så fremst det ikke var nødvendig, å det har vi holdt oss til. Når det gjelder bleie skift har vi kun brukt littegranne zink salve å litt inotyol når dem har hatt løs mage. har kun smurt den toppen 10 ganger på litt over året. Vasker med mesoft/vidi barn, og kun med vann eller litt olje hvis det er mye bais! Når vi er ute på tur, går det selvfølgelig i våtservietter, de billigste de har på coop (testvinner) Bruker olje fra natusan. Bruker olje i badevannet. Begynte med såpe/shampo for ikke så lenge siden.

  Har ikke hatt noen problemer med verken hud/tørrhet eller sår. Det jeg vil frem til er at alle disse produktene ofte er bortkastet, da det som oftest ikke har noen hensikt.

  Ser bort ifra hvis man er mye sår og slikt, det er veldig stor forskjell på hudtype til babyene! Nelia er nydelig foresten! Hilsen tvillingmammaen!

  1. Jeg brukte kun tomtombaby men har gått over til Burts bees for de er kjempe gode og billigere;0) kjøper på feelunique;0)

   https://charlotte1987.blogg.no/1290457078_derfor_br_du_ikke_bru.html

 31. charlotte

  Jeg har en gutt på 6 mnd og har alle de Burts Bees produktene dere har, brukes daglig og elsker de! Kommer ikke til å bytte. Hvis han har hatt litt anntydning til sår bleiestump er det vekk på null komma niks med diaper ointment:)

 32. Rachael

  Ah lovely! Congratulations on gorgeous Nelia! My babies have only ever had Burt’s Bees products – I love them! They smell Devine, and are so natural. And I used Mama Mio products in my pregnancies too – they are so good.
  Hope you are feeling better now xxx

 33. Var hun plaget med huden siden dere har smurt henne inn med produkter fra så tidlig av?
  Selv om det er naturlig, betyr det jo ikke at det ikke er noe som vanligsvis ikke er på huden, som blir smurt på 🙂

  Vi hadde ingen grunn til å smøre vår inn, og lot dermed være, og hun har aldri vært så mye som litt rød engang. Samme ser jeg på resten av familien sin hud, når vi ikke bruker mye tull bare for å forebygge/»fikse» opp..

  Beste for en nyfødt babyhud er luft! Sier seg selv 😛

  1. Plaget med huden? Nei, absolutt ikke. Les gjerne teksten, absolutt alt står der 🙂

 34. Her kjørte vi ogå med Mesoft ved hvert skift, de er bare supre! De er naturlige, men de opløses ikke sååå lett, så kast dem heller i bleiebøtta!

  I forhold til å bade, så har vi kun brukt såpe ved bad etter svømmebasseng eller ved mye søl av forkjellig art… De små lukter godt i seg selv og trenger ikke såpe uansett om den er naturlig eller ei, så det er jo mest for din skyld og ikke barnet med godlukt i vannet. Men man bestemmer jo heldigvis selv 🙂 De tar seg jo også godt ut på badehylla så man blir fristet til å bruke dem selv 😉

 35. Silje Therese

  Tusen takk for utrolig bra innlegg. Har nå lakt inn bestilling. Gleder meg til å teste på jenta mi som er så atoptiker.
  Ha en fin søndags kveld!

 36. Hei kjære deg!
  Jeg skrev at du kanskje kunne hatt ammefeber..hehe, ja vi lesere liker å engasjere oss veeeeldig i det du skirver/gjør hele tiden, tror jo nesten vi kjenner deg så godt at vi kan finne på å skrive det ene og det andre! <3<3

  Men over til annet spørsmål som jeg håper du vil ta deg tid å svare på, jeg skal kjøpe sko til kjære til jul, og synes L-K sine på det bildet under s´var flotte..hva/hvor? Please, pleasse svare <3<3 🙂

 37. Gutten min bruker ingenting! Kun bittelitt olje i badevannet når han bader ca en/to ganger i uka. Ser ikke poenget med å bruke noe.. Han har jo helt perfekt naturlig hud. Hvorfor bruker du noe? Vi får alltid høre at han har så myk hud også 🙂

 38. Hei:)

  Jeg lurer på en ting, men det har ikke noe med dette innlegget å gjøre.

  Jeg lurte på hva navnet på huset deres er, om du vet det?
  Har leitet i flere år etter ett slikt hus, men sliter med å finne det.
  Ha en fortsatt fin førjulstid 🙂

  1. Det er arkitekttegnet tror jeg :/

 39. Mammatil3

  Hei 🙂

  Vil bare si: man gjør som man syns er best for sine barn, å vil ikke komme med kritikk til deg..
  Men jeg vil gjerne få lov å go deg et tips, for all del ikke bruk potetmel.. Dersom dette blir vått, og hun f.eks har sår i rumpa så vil potetmelet legge seg nedi og utvide… Vil bare dele den erfaringen med deg 🙂

 40. Søde Caroline, det er virkelig rigtigt, hvad nogen allerede har kommenteret – I skal virkelig passe på med at bruge alt muligt på Nelias hud. Her i Danmark frarådes alt sæbe, cremer og olier til små babyer.. Det er slet ikke nødvendigt! Min datter på 1 år er kun lige begyndt at få en smule natursæbe i badet og vi smører kun ved bleskift hvis hun er rød i numsen, hvilket hun faktisk aldrig rigtig har været.. Det bedste tip jeg kan give dig er at luft-tørre hende efter hver bleskift-brug en ren ble som «vifte»
  Det virker super godt! Babyer kan meget nemt få svamp hvis man smører dem med creme og hun skal slet ikke have sæbe i hendes vand endnu.. Du risikerer at hendes hud tørrer ud og bliver afhængig af de cremer du bruger på hende nu.. Det er bare et godt råd.. Ved godt det er fristende at smøre og putte lækkert øko shampoo i vandet men det er slet ikke nødvendigt.. Det fraråder alle fagfolk her 🙂 Knus herfra

 41. Du/dere er så flinke med Nelia synes jeg!! Dette greier dere så bra! Sover Nelia hos dere nå som hun er så liten, eller sover hun på sitt eget rom? Tror jeg hadde vært altfor redd de første ukene, haha! God natt <3

  1. Tusen takk 🙂 Vi samsover fortsatt, dvs at hun sover i sengen vår. Etter hvert tar vi sengen hennes inn til oss, og tilslutt sover hun på eget rom 🙂

   1. Samsoving er noe av det fineste som fins, men min erfaring er at det fremdeles er en del fordommer mot det. Det er så synd, siden det er en flott ting for både mor og barn 🙂 Derfor ble jeg ekstra glad når jeg leste at du samsover! 🙂

   2. Vi samsover fortsatt med gutten vår på 17 mnd. Det er bare SÅ koselig. Det beste som fins 🙂 Han sover i egen seng når han sovner, så pleier han å våkne i 1-2 tiden på natten, og da sover han i vår seng resten av natten. Det er så utrolig koselig å kjenne det lille ansiktet og den lille pusten tett, tett i ansiktet. Blir helt rørt av å tenke på det, jeg. Hihi 🙂

   3. Helene

    Ååå det hørtes koselig ut Caroline!! 🙂 Nyt tiden!

 42. Så bra du fronter naturlige og milde produkter! Det er så mange som er plaget av allergier, eksem osv. Da er det viktig med så milde prrodukter som mulig.

  http://www.bryllupstid.no

 43. Trebarnsmor

  Hei:)
  Ser at andre også har kommentert dette, sånne mesoft/vidi kompresser bør ikke kastes i do. Jeg vasket nettopp en på 60 grader i vaskemaskinen (ikke med vilje

 44. PS! Savner at du bruker stor bokstav på stort sett det meste du nevner i bloggen din om dagen 🙂 F.eks Coverbrands, Burt’s Bees. Dette er jo merkenavn, så.. Om du skriver lykkelig som liten er det «ingen» som skjønner at du mener merket Lykkelig som liten eller hvordan de nå skriver det.

 45. Trebarnsmor

  Hei:)
  Ser at andre også har kommentert dette, sånne mesoft/vidi kompresser bør ikke kastes i do. Jeg vasket nettopp en på 60 grader i vaskemaskinen (ikke med vilje) og den var nesten like hel… 😉

 46. Sara Maria

  Tommel opp for mange supre baby produkter 🙂 Eg e sikker på at Nelia får den beste pleien av huda si! Hilsen Hudpleiermammaen 😉

  Ps; Vis Nelia skulle bli sår (tross alt gode produkter 🙂 har eg et supertips som eg bruker på min lillegutt! Bare minerals sitt pudder «mineral veil» .. ikkje Foundation men pudder. Kan sikkert bruke Foundation og.. men pudderet har eg prøvd mest! Høres jo litt villt ut å sminke stumpen..Mannen min ler av meg når eg står og drysser sminke på stumpen. Men eg var heilt rådvill her en kveld han var supersår og dryssa over mineral veil og morgonen etter var det som tryllet bort! 😀 Fleire av mineralene har pleiende effekter og motvirker hudirritasjoner som små stumper lett får… 🙂

 47. Camilla

  Jeeeeeses! Hvordan klarte man seg før :). Ikke rart det er mye allergier ute å går!

 48. hei! kan du fortelle om den gangen du og mannen fin treftes?

 49. Hvorfor bruker du så mye produkter på babyhuden som aldeles ikke trenger det? Min er 1,5 og vi bruker ikke shampo en gang! Babyen flasser ikke fordi huden er tørr, men fordi den har ligget i vann og må skifte hud. Og salve og såpe ved hvert skift er totalt unødvendig. Og Mesoft skal IKKE trekkes ned i do. Det står til og med på pakken….
  Du burde ikke gi råd om ting du ikke kan.

  1. Bruker ikke mange produkter, les gjerne hva jeg skriver 🙂

   1. Vi ser hva du skriver! Men synes det er mye og unødvendig:p men du gjør jo som du synes er best såklart;)

   2. Ingrid

    Du syns kanskje ikke det er mange, men det er det. Du har smurt henne inn med fuktighetskrem fra hun var to uker, og bruker SÅPE ved hvert bleieskift i tillegg til salve. Ser du selv hva du skriver? 🙂

   3. Det er jo det jeg IKKE gjør, les hva jeg skriver.

   4. Jo, etter min mening bruker du mange produkter på henne.. Og ja jeg har lest hele innlegget ditt. Jeg er enig i veldig mye av det du legger ut og følger bloggen din fordi jeg liker den, men akkurat her er jeg dessverre uenig med deg når der gjelder babystell. Men det er heldigvis lov å være uenig! 🙂

 50. Bruker man seriøst potetmel i rompa på babyen? Mer det potetmel som er i sånne «drysseflasker» man ser på feks filmer også ser det ut som babyen har badet i melpakken liksom? Haha teit spm men er man 15 år uten barn, så er man 15 år uten barn:)

 51. Kjære vene! Ingen babyer trenger så mange produkter!
  Har en seksåring og smurte aldri bleieområdet, eneste gang han var sår var da en av bestemødrene smurte med salve fra Natusan. Brukte klut og vann ( evt mesoft med vann ) ved bleieskift og noen dråper babyolje fra Salome når han badet. Luktet baby og har til dags dato null problemer med huden hans.
  Forøvrig synes jeg helt ærlig det er synd å se at du anbefaler produkter ut i fra annonseverdi for deg selv når det er snakk om hva du pleier barnet ditt med. Godt å se at det i allefall er gode produkter du anbefaler.

 52. Det er sjeldent lurt å konferere med de som selger produktene, da de naturlig nok har vikarierende motiver. Som mamma til to barn med atopisk eksem er jeg blitt bombardert av anbefalinger om «naturlige» produkter. Det mest naturlige er dog å la babyhuden regulere seg selv. Har barnet tørr hud, så vil en frisk hud reagere med å produsere mer fuktighet. Hvis man tilfører den fuktigheten, så vil ikke de naturlige prosessene sette i gang. Daglig vask med vann og et oljebad i ny og ne er det som blir anbefalt. Lykke til videre med den deilige babytiden. 🙂

 53. Hanneli

  Jeg slutter ikke å la meg fascinere over folks forherligelse av alt som «er helt naturlig». Finnes jo mye rett fra naturen som ikke kan sies å være mildt og skånsomt, for eksempel brennesle og rød og grønn fluesopp. Ikke ett kunstig tilsetningsstoff, men det betyr ikke at jeg ville smurt stumpen min med det av den grunn 😉

  1. Lut er også deilig naturlig, tenk å smøre inn en stakkars baby med lut! Deilig naturlig lut. Da blir babyen ren og pen, et pent objekt på en pidestall av en blogg!

 54. Hvis dere bruker så mye produkter på en liten baby ødelegger dere huden i å fikse seg selv. Når datteren våres ble litt tørr så fikk vi beskjed om at så lenge hun får morsmelk så blir huden på en måte smurt innenifra og ut. Dem kan selvfølgelig ha perioder hvor dem er litt tørr, men det er ikke nødvendig med noen krem.

 55. Skjønner ikke poenget med å bruke så mye «rart» på huden til et nyfødt barn. Det du kan oppnå med det er å ødelegge huden hennes. Den kan miste evnen til å regulere seg selv og hun kan bli plaget med tørr hud og eksem når hun blir større. Babyer trenger heller ikke kremer for å lukte godt, de lukter godt samme hva 😉

  1. Hvorfor leser du ikke innlegget? :/ De produktene vi bruker daglig er bleiekrem og den lille såpen i vannet. Kuldekrem har vi brukt når det har vært flere minus og vi har vært ute, hun ble fryktelig rød i kinnene da vi ikke brukte denne. Den samme salven brukte jeg også noen ganger når jeg synes huden var veldig tørr, men det er ikke noe vi bruker hver dag. De andre produktene her er badeoljen, og den tar jeg en dråpe av i vannet når hun bader, som er en gang i uken. Videre er det de samme produktene i reisestrl, de har jeg bare i stellevesken. Avslutningsvis er det produkter til meg.. Så om du synes 2-3 produkter er mye, så forstår jeg ikke det.

   1. NinaBeate

    Men du sier jo at du brukte det på hender og føtter fra uke 2? Da må du jo ha brukt det jevnlig. Hun er jo ikke så gammel. Helt enig i at kroppen og huden må lære å regulere fuktigheten på egen hånd før man bruker produkter – selv naturlig.

    For min egen del blir jeg aldri så tørr på hendene som etter at første virkning (30 min) av en superdyr/bra håndkrem har gitt seg – i stedet for å la være og dermed la kroppen regulere seg selv.

    Det er en grunn til at vi har mye mer eksem og allergier i dag enn tidligere.

   2. Jeg har bare en kommentar til dem som sier at hudens evne til å reparere seg selv blir ødelagt. Dette stemmer ikke helt. Det er riktig at når man smører på visse kjemikalier, for eksempel noen som skal tilføre «fukt», så vil huden reagere med å produsere litt mindre av sine egne «fukt»-kjemikalier. Dersom man slutter med å smøre huden, vil den starte med å produsere disse igjen etter en dag eller to. Genene for de proteinene som gjør dette ligger jo der i DNAet, og de blir slått på når det trengs. Det er litt det samme som når noen sier «jeg har ødelagt forbrenningen min». Det går ikke an, med mindre man har pådratt seg en sykdom.

    Jeg ser at mange bruker natusan og mener det er det beste. Det må man nesten ta stilling til selv. Du er på ingen måte den eneste i Norge som bruker oljer og kremer, men du har i alle fall gjort research for å kunne velge det som du mener er best for ditt barn. Jeg tror nok ikke natusan er det beste, selv om «alle» bruker det.

    Du er flink og omsorgsfull, jeg tror nok ikke Nelia har noen fare 🙂

   3. Tror ikke folk reagerer på antall produkter, men det at dere faktisk bruker produkter daglig.

    Å vaske stumpen med såpe samt smøre ved hvert bleieskift høres litt i overkant ut for meg også. Mini her på 4 mnd får bare litt Baby balm fra Badger Company dersom han er litt rød, og smører hele han med kokosolje etter bad (har ikke noe i vannet) en gang i uka.

    Dere må uansett finne ut av og gjøre det som et riktig for dere, uavhengig av hva andre skriker om. Nelia har det nok supert sammen med dere, kremer eller ei. Lykke til videe, og god jul 🙂

   4. Christina

    Du vet aller best selv hva du bruker, Caroline!!! Ikke ta deg nær av så mye klaging, du er kjempeflink med Nelia. 🙂 Klem

   5. Ok, skumleste kanskje litt 😉 Trodde du smurte hele jenta inn med oljer og kremer hver dag. Så da beklager jeg 🙂

   6. Hm, svaret havnet visst på feil sted 😉

 56. Baby skal lukte baby! Ikke en masse kunstige stoffer. Bergliot.

 57. Hei Caroline❤️
  Jeg bare lurte på når du hadde tenkt til å svare på spørsmålsrunden du hadde for noen dager siden?
  Ha en fin dag i dag, og kos deg med Nelia (pluss, ha god bedring)❤️❤️❤️

 58. Ninetta bagarelli

  Syns det er synd at du promoterer bruk av kjemikalier til nyfødte. Håper de fleste har fått med seg at det er veldig, veldig sjeldent spedbarn har behov for såper og kremer:)
  En nyfødt sin hud klarer seg med vann og luft, og har en unik evne til å fornye seg helt uten ytre påvirkning:)

 59. Lillemy

  Veldig fint innlegg! Men jeg ville bare si i fra (som flere andre, ser jeg) at mesoft IKKE må trekkes i toalettet. Det løser seg altfor sakte opp og kan skape store problemer for rørsystemet. https://www.dovett.no/

  Ha en fin dag! 🙂

 60. Hei :- ) kan du vær så snill å legge en ny link til den genseren du brukte fra Hugo Boss? den du brukte når du var i Oslo? 🙂

 61. älskar burts bee!! köper dem ibland här i Skottland.
  Idag blir det en loppisrunda här i Skottland!
  Hälsningar från Scottish Moments

 62. Hei!

  Ville bare gjøre oppmerksom på at Burt’s Bees produkter inneholder parfyme. Firmaet prøver å holde seg til kun naturlige eteriske oljer, men bruker også syntetiske (https://www.burtsbees.ca/u/root-ingredients-faqs-burt-s-bees.html). Dette kan være allergifremkallende. Da er det jo mye hyggeligere å støtte Lykkelig som liten som ikke inneholder parfyme og man slipper å risikere at barna utvikler parfymeallergi! Lykkelig som liten er jo også norskprodusert og ekstra hyggelig å støtte av den grunn. I tillegg vil jeg tipse om Mori of Norway som også er helt naturlige produkter for barn (og voksne). Disse har jeg brukt for sønnen vår med gode resultater! Ellers er min erfaring som flere over at rent vann, kanskje med litt olje er nok det første halve året hvertfall! Og Mesoft må absolutt ikke kastes i toalettet! Står ikke det på pakken?!

 63. Et fint utvalg produkter..Synes det er helt supert, at du passer så godt på henne..

 64. Hei, jeg vil gjerne send en liten gave til Nelia som vil gjøre badene for dere som foreldre og for henne selv veldig trygge og behagelige 🙂 Dette er en kjempefin og myk badeblomst, som kan puttes i enten dusj, badebalje, badekar eller i vasken, og barnet ligger trygt og stødig i den mens hun bader 🙂 Den finnes i rosa, blå, hvit og gul og gjør seg også helt nydelig til fotograferinger av den nyfødte 🙂
  Hvis du sender meg mail med din adresse og hvilken farge du ønsker, så skal jeg sende en til dere.
  Du kan finne oss på facebook.
  Mvh Blooming Bath Norge.
  Ha en fortsatt fin fin dag!

 65. De produktene er fantastiske! Datteren vår har atopisk eksem, vi brukte natusan før og etter vi begynte å bruke disse produktene har huden vært helt fin 🙂 bruker også mesoft, det bruker vi på sykehjemmet jeg jobber også men der er det fy fy og kaste det i toalettet 🙂

 66. Vi brukte foresten litt såpe i vannet når hun var liten også, hun var en sikkerlig gulpebaby så hvis jeg ikke hadde litt såpe i vannet luktet hun sikkerlig sur melk :p hehe

 67. Helt klart de beste produktene, i tillegg lukter de så godt. Ha en fin uke og kos dere masse!

 68. Hei!

  Takk for tips!

  P.S. Kan noen forklare forskjellen på takk og takk skal du ha i norsk?

  takk på forhånd

  1. It´s the same as thanks and thank you 🙂

 69. Hei. Bare et lite tips ang smøring etter hvert bleieskift. Jobber i bhg og har etter flere år vært borti flere små barn med sopp i rumpa. Dette kom som et resultat av at barna ble smørt etter hvert bleieskift. Da de reduserte smøringen til kun ved tilfeller av sårhet ble de straks mye bedre. Viktig å la barna sin hud puste, og være så fri fra kremer / salver som mulig. Spiller ingen rolle om produktene er naturlige eller ei.

 70. Jeg forstår ikke helt dette med permisjonen din om dagen.. Du legger jo ut innlegg som vanlig? Hvordan har du ordnet dette? Er det LK som skriver innleggene egentlig? Det er jo annonser og alt. Ikke at jeg tror du jukser på noen måte, men tenker litt på at du kanskje har godt av å slappe av – nyte permisjonstiden! Må man ikke ha seks uker permisjon eller noe etter fødsel? Jeg håper du tar deg tid til å puste innimellom, og kose deg med lille Nelia 🙂

  1. Jeg har masse andre arbeidsoppgaver enn å skrive blogginnlegg 😉

 71. Martine

  Altså slapp litt av folkens. Tror nok Caroline har full kontroll på hva som er bra/ikke bra. Stelleproduktene er som sagt 100 prosent naturlig og kan brukes fra første stund. Nila får den beste behandling fra foreldre og familie. Er veldig glade på dere vegne. Syns foresten det er veldig bra at dere ikke legger ut masse bilder av henne. Det er en voksen avgjørelse. Nyt tiden som foreldre. Det er fantastisk 🙂 God klem fra meg

 72. Har brukt produktene fra Tautra kjempe lenge, og de er fantastiske! Ble brent i solarium tidligere år, og fikk 1. gangs forbrenning i ansiktet, smurte på en sårkrem fra Tautra og det var borte på et blunk 🙂

 73. Hei, kjære deg! 🙂 Regner med du kommer til å få pes for 80% av alt du skriver, også om hva du velger å bruke på babyen din. IKKE ta deg nær av noe av det! Du er en kjempeflink mamma, badeolje eller ikke! 🙂 Synes det er fryktelig synd at så mange skal kritisere deg på alt hele tiden, men det er vel sånn å ha en slik status som deg, desverre 🙁 Du er flink og tøff, Caroline. Ingen kjenner babyen din bedre enn deg, og alle mødre gjør ting på forskjellige måter – heldigvis!!

 74. Hei, ser ut til å være helt supre produkter, vi har selv benyttet weleda sine produkter til bad og stell av våre barn og det er også helt fantastiske naturlige produkter; https://no.weleda.se/weleda-baby/barn-og-hudpleie/

 75. Det er misforstått at det er farligere å bruke syntetisk fremstilt duft enn duft fra f.eks. naturlige og eteriske oljer når det kommer til allergi. Sjansen for å reagere er like stor selv om stoffene er naturlige. Bare tenk på hvor mange ting i naturen folk er allergiske mot; matvarer, pollen, pels etc. Slik jeg ser det er det ikke noe problem at du bruker produkter, men du burde velge produkter som er helt parfymefrie og svanemerket. Hvis du sjekker ut grønn hverdag er det dette de anbefaler som de eneste sikre barneproduktene. Dermed er det faktisk bedre å kjøpe salve på butikken fra natusan med svanemerke enn fra burts bees med naturlige parfymer. Du skal heller ikke kaste våtservietter i toalettet av miljøhensyn og på grunn av renseanleggene. Ut over det- fine tips. Tror ikke du gjør noe galt i å bruke litt salve på tørr hud så lenge produktene er uten parfyme.

 76. All ære til deg Caroline som orker å skrive en blogg når du får SÅ MYE UTROLIGE RARE kommentarer på hva enn du legger ut her…Det står virkelig stor respekt av att du enda orker dette!! Jeg blir virkelig sjokkert over hva folk får seg til å skrive av kommentarer på hvert eneste innlegg du skriver! Stå på…du er ett flott forbilde for mange, helt sikkert for de som er sjalu og gjemmer seg bak data maskinen sin også 🙂 Hvor lite folk egentlig har og holde på med er helt utrolig!!! SKAM dere alle som virkelig mangler oppdragelse!!

 77. Ikke mesoft i toalettet og ikke så mange produkter til baby 🙂 Greit nok at du bruker produkter til babyen, det får du stå for selv, men folk som kaster andre ting enn toalettpapir i do, risikerer å ødelegge for så mange andre enn seg selv!

 78. Det er virkelig IKKE BRA med bie-produkter til babyer!!!!!!!!!!!!
  Man har i mange år trodd at det var så bra, men i nyere tid viser det seg at det kun er allergifremkallende når barn utsettes og eksponeres for den type ingredienser i så tidlig alder.

 79. Burts Bees er fantastisk, har en krukke med vidundermiddelet. Døtrene mine pleier å bli skikkelig tørre og såre på og rundt munnen vinterstid, de er plaget med atopisk eksem, så er delvis kulde og delvis pga allergi… og det middelet der tar saken over natta, helt utrolig 🙂 Så den anbefaler jeg og 🙂

 80. Annemor

  At du orker alle disse negative kommentarene..Folk er jo ute etter å ta deg på hver minste ting. Jeg syntes det er utrolige underholdene å lese kommentarfeltene på postene dine, det er mange bedrevitere der ute. Tommel opp for deg C ! God jul til deg og dine.

 81. Åse mari

  Skal bare si at jeg aldri har vært så fan av bloggen din men etter jeg fikk baby for noen mnd så har det blitt jeg har tittet innom. Vill bare hi deg tips om earth friendly baby kan kjøpes på ebay og på mammabutikken. De våtserviettene der er fantastiske og ikke så mye merkelige stoffer som andre. Jeg vill å anbefale deg og kjøpe cheeky wipes. Beste ewer. Ha klutene i en boks og slipper å fukte de og når de er skitne då inn i vaskemaskina:). Og burts bees bruker naturlig parfyme. Kanske du har en mulig framtidlig leser her:).

 82. Tonje :)

  Lyst til å prøve disse produktene, er første gang jeg går inn på coverbrands nå, hvor taster jeg inn rabattkoden hen? 🙂

 83. Selv en økohippie som meg må desverre medgi at «naturlig» desverre ikke er godt nok, ihvertfall ikke når det kommer til baby’ers sensitive hud.

  Jeg kjenner ikke alle stoffene, men reagerte ihvertfall på at produktene inneholder kjente allerigifremkallende stoffer.

  Under betegnelsen parfyme vet man jo ikke hva som skjuler seg, men jeg ser at de flere (alle? Det var nemlig noen det var vanskelig å finne INCI på) av produktene inneholder enten linalool, limonel og geranium eller alle stoffene.
  Disse stoffene er vurdert til å være allergifremkallende, linalool skal kunne være farlig å få i øyet og limonene er også belastende for vannmiljøet.

  Se linker her:

  https://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stoffer/l/linalool
  https://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stoffer/l/limonene?searchterm=limonene
  https://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stoffer/g/geraniol

 84. Hei!

  Jeg lurte på om du har tenkt på å bruke tøybleier? Det er miljøvennlig, du slipper å ha kjemikalier rett på huden til baby og det er mange utrolig søte bleier der ute (f.eks med ugler på ;))! Man kan til og med få spesialdesignet bleier på Etsy! Det er ikke så mye jobb eller grisete som folk tror (verden har beveget seg framover), det er bare å velge All-in-one løsninger som Totsbots Easyfit eller Bumgenius.

 85. Så bra at du tenker naturlig! <3 Jo mindre dess bedre, egentlig trenger du ingenting mer enn morsmelk. En barnlege sa til meg, ta aldri noe PÅ barnet som du ikke ville ha puttet I barnet. Barns hud är mer känsliga för kemikalier än vuxna.

 86. Hei!

  Jeg lurte på hvor den rosa toalettveska/sminkepunger er kjøpt? 🙂

  Syntes det er virkelig bra at du velger å bruke skikkelige produkter på en nyfødt baby, det er definitivt det beste. Da slipper du garantert bleiesår o.l

  På forhånd takk,
  klem Louisa

 87. Hei… Er helt sikker på att du kun bruker det beste på vesla og gjør det som er rett for deg/dere.
  Har ett spørsmål.. Har du merket att veslemor reagerer på noen av bleie typene? Husker mine to fikk masse utslett og sår av pampers bleiene. Men det ble helt bra når jeg gikk over til libero.

  1. Veronica

   Hei! Er DU sikker på at DU bruker det beste på ditt barn?! Synes det er ganske frekt av deg å spørre en førstegangsmor (eller en mor i det hele og store) om noe slikt.. Man kan ikke være sikker på alt til enhver tid, det tror jeg ikke du er heller!

   1. marisol

    Haha, du leste ikke godt nok hva hun skrev. Det var ikke et spørsmål..ser du det nå?

 88. Synes du er flink, Caroline, og virker som en veldig omsorgsfull mamma! Gleder meg til å følge dere videre:) Det kan ikke være så lett å være perfekt på alle områder sånn som enkelte av de som kommenterer her tydeligvis er…;) God jul!

 89. Hei 🙂 bare et lite tips: sjekk opp om kuldekrem egentlig er særlig bra for huden. Av egen erfaring fra forsvaret ble vi sterkt frarådet å bruke både vann- og fettbasert kuldekrem fordi det rett og slett gjorde oss mindre motstandsdyktige mot kulda, og at vi dermed kunne få frostskader lettere. Nå var dette vel og merke det vi fikk høre når det var oppmot 40 minus . Selv har jeg ikke sjekket det opp noe ytterligere, tok det bare for god fisk da jeg fikk høre det :p men det kan jo være verdt å sjekke opp når det e sart babyhud det er snakk om. Ha en fin dag videre 🙂

 90. Constantina

  Kjempe flott å lese at dere er så obs på hvilken produkter dere bruker, desverre altfor mange som tenker at alt som fins i babyhyllene i butikken er bra nok for disse små. Har selv brukt burts bees til min datter siden hun ble født for 2år siden nå, og anbefaler absolutt bobble bath når Nelia blir større, kjempe stat med bobler når de bader!

  Ellers lurer jeg også på om dere har vært inne på tanken om tøybleier? Siden du er såpass obs på hva du bruker av produkter så er det kanskje vel så viktig å tenke på hva annet du bruker på babyen, som bleier. Du skriver jo selv at du vil bruke mest mulig naturlig, så hvorfor bruke bleier laget av papir/plast når det fins så gode alternativer av tøybleier som puster?
  Vi kunne vel aldri tenkt oss å selv bruke truser laget av papir og plast, så hvorfor skal vi ta dette på våre kjære små?

 91. En mening

  Jeg mener at man det bør være lov til å stille seg kritisk til et reklameinnlegg som dette uten at man blir stemplet som slem eller ufin. En stor del av hensikten med innlegget er jo nettopp at hun skal promotere coverbrands så vidt jeg kan se. Etter min mening blir det litt som å stille seg kritisk til TV reklame, noe de fleste av oss gjør. Samtidig er det unødvendig å kritisere henne som person og mor. Det er ufint.

 92. Bara för att något är «naturligt» så är INTE det det samma som att det är ofarligt!
  Björkar är naturliga, men jag är JÄTTE ALLERGISK!!!
  Lanolin (från får) och bivax är naturligt men kända allergener!
  Jag begriper inte varför man skall smörja/tvätta en nyfödd med kända allergener och riskera stora bekymmer längre fram!?!?
  Men var och en blir salig på sin tro, det är upp till var och en hur man vill göra! Men denna övertro på det såkallade naturliga, det är skrattretande och skrämmande på samma gång!

 93. Ingvild

  Det er amt for mye og bruke på en baby!!!!! Såpe i vannet tørker ut hudens naturlige fettlag og forstyrrer fettbalansen. Jeg fødte på abc på Ullevål og de sa man burde vaske baby i vasken når de bæsjer og bruker bommulskluter til og vaske han ellers mesoft, og ofte ikke med noe når han tisser. Ingen av disse fancy produktene erstatter den gode gammeldagse sinksalven. Her lufter jeg sønnen min etter bleieskift og blåser i hudfolder. Han er aldri sår og trenger ingenting. Men hadde ha hatt så mye hår som nelia hadde jeg kansje brukt sjampo etpar ganger da(han er 5mnd nå)

 94. Anbefaler Aromababy, kjempe gode naturlige produkter.
  Ingen som tar inn i Norge lengre desverre, men man kan bestille fra Australia 🙂
  aromababy.com 🙂

 95. Heisann og god jul!:)
  Nå har jeg ikke lest alle kommentarene her men hvis eg kan komme med litt tips jeg å så har jeg noen for håper å hjelpe litt:) Jeg har jobbet med funskjonshemmede barn/voksne i mange år nå der bleieskift på mange forskjellige personer er en vanlig rutine.Jeg har sett det meste og er oppgitt over at produkter som tena/libero(alt fra apoteket og daglivarer egentlig) blir solgt i det hele tatt!Jeg ser kjøttsår som bruk av våtservietter etter bleieskift og det er uhyyyre viktig å fjerne disse stoffrestene med kun rent vann(ikke såpe) etter bruk av noe som helst.Talcum pudder og andre kremer er også bortkastet og hjelper bare på eksem/sår fra disse andre produktene som ødlegger huden.Det jeg gjør er veldig enkelt:Er det avføring fjerner jeg det med papir og våtservietter(eller klut med såpe fra helsekosten hvis man gidder det/har tid/mulighet),så tar jeg en klut med rent vann og vasker bort stoffrestene,luftørke litt så voila! er det snakk om kun urin i bleia så gjør jeg faktisk ingenting enn å skifte til ny bleie fordi bleiene i dag(de fleste) er laget slik at man skal slippe å vaske etterpå,pluss at jeg ser det hjelper å ikke tukle med huden etterpå.Eneste jeg bruker av fuktighet/fett på huden ellers er 100økologisk/kaldpresset jojobaolje(30-60kr på iHerb.com.Bruker det selv som holder min kombinerte,roscea,sebbore hud;) såpe er det værste man kan bruke på huden og det å holde det fritt for det meste og bare tilsette ren fuktighet(jojobaolje/rosehip oil) er det beste føler jeg.Jeg er så erfaren med bleie utslett/tilstander at jeg nå ser hva personen/ungen har brukt hvis hun/han kommer med noe muffins i buksa og jeg får helt vondt inni meg når jeg ser det.Da varsler jeg med rødt lys til alle om å kutte ut ALT de bruker på dem og følge mine tips(hehe) og de gangene personer får med seg eller gidder å gjøre det så blir huden merkbart friskere etter kun ett døgn!så jeg er veldig sjokkert over at selskaper har sammvittighet til å selge ting som skader bebyer/personer så mye.Virkelig trist..håper noen følger disse enkle,billige og effektive rådene og tusen takk til den som leste:) God Jul!

 96. Hei! 🙂
  Veldig kjekt å lese tipsene dine Caroline! Var inne på coverbrands og skulle legge inn rabattkoden «BABY», men kom opp at koden var ugyldig… Fungerer den ikke lengre….? Ha en fin fin dag 🙂

 97. Hei, jeg lurte bare på om du kan si hvilke produkter du brukte for å hindre strekk merker etc under graviditeten? Tusen takk

 98. […] Ønsker du å lese Caroline, Fotballfrue sine erfaringer rundt ammesalve og badeolje kan du ta en titt her. […]

 99. https://www.feelunique.com/p/Burts-Bees-Baby-Bee-Buttermilk-Soap-99g
  Der har de en stor versjon av såpen du liker, om du fortsatt bruker den da 🙂

  1. Caroline

   JA 😀 Takk 🙂

 100. Viktoria

  Hei!

  Googlet oljer og fant dette!
  Kanskje Ta tilbake dette innlegget etter TV2 hjelper deg fant ut at denne serien er VELDIG allergifremkallende?

  1. Ville jeg også gjordt Caroline, eller skrive en slags advarsel eller noe. Kom jo som ett sjokk på meg også at Burts Bees er allergifremkallende..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *