siste innspurt

Da dere, da er alle julegavene for 2013 i boks pluss litt til. Eller, vi mangler faktisk gave til Nelia, men ingen av oss aner hva vi skal gi henne, for det hun mangler har vi tipset venner og familie om, så da er det ikke noe vi har tenkt til å gå ut og kjøpe. Vippestolen hennes var egentlig meningen skulle være julegave fra oss da, men vi klarte jo ikke vente med å få den på plass *hehe* Den er forresten fra barnas hus og merket er bright starts, så noen på instagram lurte på dette.

___________________________________________________________________________________________________________

from instagram today 

___________________________________________________________________________________________________________

I morgen ser jeg på den store pakkedagen, jeg er over snittet ivrig etter å pakke inn julegavene selv, og Lars-Kristian rister på hodet hvert år fordi jeg gjør så mye ut av det og dermed ender opp med å gi meg selv enda mer å gjøre. Men det er jo så gøy! Ellers har vi fått julekortene vi skal sende ut nå, bestilte fra kortshop i år som i fjor, og de er så utrolig lekre! Ikke minst er bildet vi har valgt ut så utrolig vakkert, med alle våre tre øyenstener. Karin er virkelig dyktig, og jeg har så lyst til å vise dere bildet. Om vi bestemmer oss for å gjøre det må det uansett vente til etter julaften, så jeg vet at alle som skal få har fått. Det er jo ikke noe gøy å avsløre det her før det dumper ned i postkassene rundt omkring 😉 Mitt neste kreative prosjekt er forresten barnedåpen! Herlighet som jeg gleder meg til å planlegge og styre med det, det skal bli så gøy og dere får selvsagt være med på reisen!

Vi sees i morgen, ha en deilig fredag

144 kommentarer

 1. Vi ga eldstefrøkna et hjerte/juletrepynt fra Karen Blixen det året hun var baby. Den kostet jo ikke mer enn en drøy hundrelapp, men som Nelia hadde hun alt hun trengte (og mere til), så vi ville heller gi henne noe som varer livet ut. La en liten hilsen i eska, så da har hun den for alltid og vet at den er hennes. Planlegger samme gave til nestemann neste år når hun er baby.

  1. Det var et kjempefint forslag 🙂 Den pynten er så vakker!

   1. elisabeth h

    Da vår førstefødte hadde sin første jul,fikk han en medaljong m plass til bilde,i messing,ca 3cm i dia,til å henge på juletreet.På forsiden sto det Baby’s first Christmas og hans navn og årstall var gravert inn. Denne kom fra USA,er sikkert mulig å få noe liknende nå også via internet. Er kjempekoselig å ta frem hvert år…..

   2. Please keep on translating 🙂

  2. Skulle foreslå noe ala det Kaja gjorde. Vi har kjøpt juletrekuler i glass til alle våre tre barn, med årstallet de er født. Eldstemann er 8 år nå, og de 2-3 siste årene har han vært så ivrig med å få henge opp sin kule. Blir nok like ivrig i år også. Ikke noen stor og dyr gave (hva skal en baby med det?), men affeksjonen er der, og noe de kan mimre tilbake på fra en barndoms jul når de blir store.

 2. Når skal dere ha dåp? Skal selv ha dåp i slutten av januar, så håper du legger ut tips og tanker du har om pynt,inbydelser osv snart slik at jeg kan hente inspirasjon fra deg. Du er så flink og gjør alltid alt så gjennomført!!:)

  1. Er ikke helt sikre ennå, må se det an ift. fotballsesongen etc. 🙂

 3. Elisabeth

  Det dere kan gi Nelia kan jo være å opprette en sparekonto for henne (hvis dere ikke alt har gjort det), og til dåp og slike ting så kan de som vil gi penger heller sette det inn der istedenfor å gi kontanter. Så vil hun alltid ha et slags «sikkerhetsnett», så er det jo gøy å se hvor mye det blir etterhvert 🙂

  Her er det siste innspurt med oppgaveskriving og pakking som står på planen før det er hjem til jul i morgen, som jeg gleder meg 🙂

  Nyt kvelden!

  1. Det var et godt tips 🙂

   1. Sparekonto har vi og! Kjempe lurt:0) sette inn dåpsgaver, bursdager o.l
    Litt og litt blir til mye;)

 4. Jaaaa, la oss se henne, bare denne ene gangen❤️

 5. Deilig å være ferdig med gavene allerede da

 6. Tror bare på nissen

  Hvorfor ikke la barnet deres selv få bestemme om hun skal døpes? Meldes hun inn i lavkarboklubben deres også? Et politisk parti?

  1. Det er vel strengt talt ikke verre enn at hun kan melde seg ut av den norske kirke når hun vil selv senere.

  2. Martine

   Det er sikkert noen barn som får bestemme det selv, men det er VELDIG vanlig at foreldrene bestemmer det når barnet fortsatt er baby! Dåp er en veldig vanlig ting for små barn her i Norge og har overhode ingen sammenheng med «lavkarboklubb» og politisk parti som du snakker om.. Herregud for en usaklig kommentar!

   Stå på Caroline, jeg heier på dere og gleder meg masse til å høre om dåpen og planlegging 🙂

  3. Ja hvorfor ikke la henne velge selv om hun vil gå på skole, lære seg og snakke til hun blir gammel nok til å velge dette selv? Og hvertfall ikke gi henne et navn for det må hun jo få bestemme selv!!!

  4. For en barnslig og unødvendig kommentar…

  5. Ingvill

   Er det ikke bedre å døpe Nelia nå, slik at når konformasjons tiden kommer, så kan hun velge mere fritt. Jeg ser for meg at en 15 åring som ikke er døpt kommer til å velge borgerlig selv om h*n kanskje ønsket å gjøre det kristelig. Hvor flaut er det ikke å bli døpt som 15 åring? (I mine øyne er det virkelig det). Når Caroline og Lars Kristian døper henne nå kan hun heller velge og melde seg ut av kirka om hun vil det. Men «tror bare på nissen», du kan jo velge og ikke døpe barnet ditt, det er en grunn til at man kan velge selv…

   Gleder meg masse til å se alle de gjennomtenkte detaljene jeg ser for meg du kommer til å ha Caroline! Er du og Lars Kristian døpt? Har dere en kjole som går i arv?

   Utrolig gøy å følge deg fra bryllup, graviditet å barn (og alt det utrolige du får tid til i løpe av dagen) 🙂

   1. Det er ikke flaut å døpe seg når du er eldre. Jeg ble barnevelsignet når jeg var liten og når jeg var 14 bestemte jeg meg for å døpe meg. Konfirmasjonen var heller ikke noe problem. Uansett hva foreldrene velger kan jo barnet gjøre som det selv vil når det blir eldre. Jeg vet om mange som har blitt døpt som små barn som døper seg igjen når de er «voksne».

   2. Hei Ingvill.

    Mine forledre valgte å ikke døpe meg da jeg ble født, men jeg valgte selv å gjøre det i en alder av 14 år. Flaut? Absolutt ikke! Hvorfor sier du det egentlig? Helt ærlig så tror jeg det er mange som ikke ofrer det en tanke engang om de er døpt eller ikke. Jeg tror mange valger å døpe/ikke døpe barnet ut fra tradisjon, og ikke ut fra et religiøst ståsted.

  6. martine

   Så lenge en av foreldrene er medlem av den norske kirke blir automatisk barnet også det sånn som jeg har forstått det, så hvorfor ikke døpe henne da? Hun kan jo bare melde seg ut hvis hun vil det når hun kan bestemme dette selv. For meg handler dåp om tradisjoner, og hvertfall når begge foreldrene er medlem av kirken er det unaturlig for meg å døpe barnet i kirken 🙂

   Uansett, håper du får en fin kveld Caroline! <3 her er det eendelig juleferie! Så no må bare gavene kjøpes inn 🙂

   Klem!

  7. Blir veldig vanskelig å la et barn som ikke kan snakke velge selg om hun vil døpes? Barnedåp er vanligst innenfor den lutherske retninger i kristendommen. Ytterst få retninger innenfor kristendommen har voksendåp som standard. Skal barnet få velge om hun vil heller ha navnedag?

   Gleder meg veldig til å se hvordan barnedåpen blir. Du er så inspirerende, Caroline;)

  8. Det er nå en gang slik at som mamma og pappa må man ta valg på vegne av sine barn før de selv kan velge. Og så lenge mor og far evt er døpt, og gift i kirken er det ingen grunn til å ikke døpe. Så kan barnet evt velge å melde seg ut siden.

  9. Jo, nå skal de melde henne i det som meldes kan! Og ta fra henne alt som heter fri vilje.

   Kan ikke du stille deg utenfor kirken en søndag formiddag og spørre alle som skal døpe barnet sitt om det samme?

   Dåp har vært vanlig fra 500-tallet, og når Caroline og Lars Kristian er kristne er det vel helt naturlig at de ønsker å døpe sitt barn også?

  10. Ragnhild A.

   Fy den var stygg. Kan ikke forstå hvilken glede du får ut av å skrive en slik ufin kommentar.
   Har man ikke noe bra å si, hold munn!

  11. Var det foreldrene dine som bestemte at du skulle være så lavmål, eller bare ble du sånn selv?

  12. Til vanlig overser jeg slike patetiske kommentarer, men nå vil jeg bare si at det er ingenting negativt med at Nelia blir døpt. Da står hun ovenfor frie valg når hun skal konfirmeres. Jeg ble døpt, men valgte selv å konfirmere meg humanetisk. Og jeg vil nok tippe at Nelia ikke synes det er like gøy å bli døpt når hun er 14-15 år gammel.

   Uansett er nok Caroline en fantastisk mor, og vet hva som er best for sin egen datter <3

  13. Hehe litt sånn tenker jeg og når man sier at barnet selv ikke velger å være på nettet som baby. Blir for dumt.. Greit å ikke overdrive med noen bilder gjør da vel ingenting.

  14. Liten Ida

   Er det mulig? Spar deg!

   Gøyalt tips, trenger ikke akkurat være julegave..Kjøp en ting til Nelia til juletreet. neste år gjør dere det samme. Tenk når hun blir voksen, ha maange flotte ting til juletreet samlet oppover. Om man velger litt uvanlige ting, blir dette kult:-) Går seff også an å velge annen julepynt. Skulle gjøre dette med gutta. Har sklidd ut. Ikke like god til å strukturere meg som det du er

  15. Nathallie

   For en unødvendig kommentar..

  16. Hahahahahahahahahahaha. Heeeeelt seriøst? Dette satte meg faktisk ut, spør du alle som døper babyene sine om de ikke vil la barnet bestemme selv? Lettere å evt melde seg ut av statskirken senere, en motsatt! 😛

  17. Veronica

   Når skal folk forstå at hver forelder gjør det de mener er best for sitt barn?! Skjønner ikke hvorfor man skal bruke så mye energi på å kritisere det andre gjør, er jo bare å gjøre det du mener er best for ditt eget barn og la andre få ta sine egne valg! Kan ikke være voksne folk som skriver slike kommentarer, og er det det så blir jeg faktisk litt skremt! Lærer du dine barn å dømme andre på denne måten?

  18. Haha..lavkarboklubben deres faktisk…håper du ler litt av dette Caroline!

  19. Vet du hva konfirmasjon betyr? Det betyr å bekrefte dåpen. Altså, når konfirmajsonsalder kommer så kan man bekrefte dåpen ved konfirmasjon, eller så kan man avstå fra dåpen ved å ikke å bekrefte den. Et barn er avhengige av sin foreldres valg og veiledning fra første dag, fordi det ikke er i stand til det selv. Min mening er at det tross alt er bedre å gi barnet et reelt valg den dagen det er i stand til å gøre det. Bekrefte eller avstå fra dåpen som ble valgt av foreldrene.

   Jeg respekter at mange vil mene annerledes enn hva jeg gjør. Jeg har forstått det slik at Caroline og Lars-Kristian er kristne og at det derfor vi være naturlig for de å døpe barnet sitt.

  20. Kathrine

   Synes du at du postet en saklig melding nå, «Tror bare på nissen says»? Vi tar valg på vegne av barna våre mange ganger til dagen, noen store og noen av mindre betydning. Uansett gjør vi som foreldre det i aller beste mening. Spar deg, ikke let etter noe du kan sette fingeren på.

  21. Susanne Nordheim

   Det der var faktisk skikkelig ufint! Hvis man er døpt og konfirmert (og gift) i kirken selv, så vil det sikkert føles veldig naturlig å døpe barnet. Barnet kan uansett ta et valg senere. Det første spørsmålet er for så vidt noe man kan lure på og spørre om, men når du slenger på det siste der, blir det bare piss!

   Og til deg Caroline: Utrolig fint gjort at du deler litt av Nelia med oss lesere 🙂 Syns du har delt mye mer enn jeg trodde du kom til å gjøre, noe jeg er veldig glad for. Kan fort bli sårt med alle disse kommentarene når det kommer til det lille vidunderet og ting rundt henne. Syns du får alt for mye refs, spesielt under og etter graviditet. Du står uansett rakrygget og svarer godt for deg, noe jeg liker godt med bloggen din. Ønsker dere alle 5 en fin førjuls- og juletid 🙂
   Mange klemmer 🙂

  22. Christin

   For en teit kommentar. Er ikke C og LK kristne, da? Naturlig at barnet blir døpt da. Fullt mulig å melde seg ut av statskirka dersom en ikke ønsker å være en del av det når en blir stor nok til å forstå hva dette innebærer.

  23. Jaaa, og la barnet bestemme når det skal legge seg og hvor mye godteri det kan spise…. Noen avgjørelser må man faktisk ta som foreldre, og det er nok mange avgjørelser som ikke barna kommer til å være enige i når de blir voksne, men man må jo bare gjøre det man trur er best for barnet. En barnedåp er da en ganske uskyldig handling.
   Jeg har 2 barn selv og er så imponert over deg Caroline, uansett hva du skriver så vet du at du får kritikk, men allikevel fortsetter du å skrive.
   Jeg syns du er fantastisk modig og et supert forbilde, jeg hadde gravd meg ned for lenge siden. Tenk alle «feilene» jeg sikkert gjør hver eneste dag med mine barn og hvor mange som sikkert hadde hatt en mening om min måte å gjøre ting på.
   Jeg gleder meg til å høre om barnedåpen og riktig god helg.

  24. Hvorfor tar du deg tid til å kommentere når du ikke har noe hyggelig å si ? Lite å gjøre på en fredagskveld skjønner jeg:)

  25. Hadde ei venninne som ville konfirmeres i kirken, men siden hun synes det var mye styr med å døpe seg som fjortenåring lot hun bare hele greia ligge. Enklere var det for de som var døpt og melde seg ut av kirken. Slik jeg ser det legger de bare til rette for at valget skal bli enklere for Nelia når hun blir eldre.

   1. Hvis man virkelig tror på Jesus og vil følge ham er det vel ikke noe styrete å døpe seg?! Jeg blir så trist når noen sier sånt! Som om man velger utifra hva som er lettest.. Å døpe seg må jo være en fantastisk fin opplevelse når man har tatt et aktivt valg om å tilhøre Herren 🙂 da er det ikke så farlig at man må fylle ut et papir og møte opp i kirken en halvtimes tid.

  26. Tror nok ikke en liten baby er i stand til å bestemme noe sånt 😉 De fleste barn blir jo døpt når de er små, så jeg skjønner ikke hva som er problemet med at akkurat Nelia skal døpes…

  27. Charlotte

   Dette var en saklig kommentar..!

  28. Caroline

   Har du ikke noe bedre å komme med, bør du la være å skrive noe i d hele tatt.

  29. Camilla

   Kan ikke dere i ateistmafiaen bare ta dere en bolle? Er så lei av at dere angriper alt som smaker av religiøsitet. Som om dere skulle vite bedre enn alle andre. Som om en navnefest i regi av HEF skulle være nøytralt. Vi ønsker alle det beste for barna våre. Respekter at vi er uenige om hva det konkret består i uten å rakke ned på andres valg!

   1. Her skjærer du vel alle ateister over med en kam? Jeg er selv ateist, og må innrømme at jeg nok er godt over gjennomsnittet engasjert i spørsmål rundt dåp og konfirmasjon. For min egen del virker det litt merkelig å «utsette» mitt barn for en handling som faktisk går ut på å «rense det fra all synd» (http://www.kirken.no/?event=doLink&famID=3131). Min lille frøken er i hvertfall i mine øyne fortsatt like syndefri som den dagen hun var født, selv uten å være døpt. 🙂 Og ja, jeg vet at mange foretar dåp fordi de ser på det som tradisjon og ikke noe mer enn det, men det forandrer vel egentlig ikke det faktum at dette er en religiøs handling, og det forandrer heller ikke liturgien som man bekrefter ved en dåp? Når det er sagt mener jeg likevel at dåp er helt innafor om man faktisk anser seg selv som personlig kristne, da står man jo faktisk for det man bekrefter, man burde i hvertfall det. (Selv om jeg selvfølgelig fortsatt synes det syndbegrepet er litt vanskelig å forholde seg til) Og at personlig kristne foreldre velger å døpe barna sin er vel like naturlig som at jeg ikke har gjort det? Som ateist har jeg derfor ikke noe behov for å anklage Caroline og Lars Kristian for noe når de velger å døpe sin lille, de har tross alt gått ut og bekreftet at de er kristne, og jeg vil tro at de da har en bevissthet rundt hva dåp faktisk er, og hva som er meningen med det? I forhold til HEF sine navnefester så må jeg forresten bare nevne at de faktisk er nøytrale, og barnet blir ikke en gang medlem av HEF etter en slik seremoni. Det er ingen forpliktelser i å delta på en navnefest. Det er rett og slett bare en markering og feiring av at et barn har kommet til verden. Ellers må jeg jo bare få sagt at jeg stusser litt over at så mange sier «NÅR hun skal konfirmere seg…», og tar det litt forgitt at konfirmasjon er noen man skal gjøre? Burde vi ikke heller si «OM hun bestemmer seg for å konfirmert seg?» Og dette gjelder selvfølgelig både kristelig og borgerlig konfirmasjon. Et helt reelt valg er jo konfirmasjon/ikke konfirmasjon, og deretter hvilken type konfirmasjon. Opplever virkelig at vi i dag tar konfirmasjon helt forgitt. Her i huset kommer vi nok til å ha fokus på feiring av 18 års dagen, som strengt tatt har en mye større betydning i dagens samfunn enn konfirmasjon. Ved fylte 18 år får man jo faktisk både rettigheter og plikter som samfunnsborger. Men kommer frøkna vår og vil konfirmere seg, og har fornuftige tanker rundt det, så er jo selvfølgelig det hennes valg. Men vi kommer ikke til å ha noe fokus på det før hun selv tar opp temaet.

  30. Hvorfor kan ikke alle bare synke på et like lavt nivå som deg «tror bare på nissen», så kan vi alle klare og finne på like dumme virkelighetsfjerne kommentarer som deg, også kunne verden blitt et trist og bitter plass å leve i. Hadde ikke det vært bra, hæ?! Eller…

  31. Marthine

   Hvorfor ikke la barnet deres selv bestemme hva hun skal få kledd i? Er ikke sikkert hun blir så glad når hun blir voksen og ser seg selv i noe grønt hvis hun hater fargen grønn når hun blir eldre. La barnet gå rundt naken, man skal ikke «tvinge» barnet til å gå kledd i noe som hun kanskje ikke kommer til å like senere i livet. Bestemmer dere også hvilke bleiemerke hun bruker? Hva om hun senere i livet hater det bleiemerket. La også barnet gå uten bleie til hun får bestemme selv!

   Nei dette blir for dumt. Håper «tror bare på nissen» køddet med det spørsmålet. Hvis det er slemt gjort mot barnet å døpe det før det selv kan bestemme så finnes det maaaaange slemme foreldre der ute. Blant annet mine. Trodde de var snille jeg men kanskje foreldrene mine har vært super slemme mot meg helt fra fødselen… Nei for en dum kommentar.

  32. Hvor langt skal disse ubetydelige og dumme kommentarene gå???
   Ja, stakkars Nelia som blir døpt…… Huff så forferdelig egoistiske foreldre dere er…
   Lange og gode tradisjoner må dere la være opp til henne å bestemme :p

  33. Vet du meg hva, nå får du faktisk skjerpe deg!!! Det er helt vanlig å døpe barn i Norge, så kan de selv bestemme om de vil melde seg ut av statskirka når de blir eldre. Blir bare helt fjollete å sammenligne med innmelding i politisk parti eller hva det nå måtte være. Sånne bråkmakere som deg er bare pyton, og alle skjønner at du er her bare for å lage kvalm. Finn deg noe annet å gjøre, kanskje du kan bruke et par kalorier på å gjøre noe godt for omgivelsene dine istedet?

  34. Dette må være en spøk..?
   Gleder meg sånn til å følge dåpsplanlegging, Caroline! Bloggen din har blitt, om mulig, enda bedre etter du fikk Nelia og jeg er så glad på deres vegne 🙂 Ha en super helg!

  35. Hahahaha…. Dust!!!!

  36. He he..

  37. Er det VM i idiotkommentarer, eller?

  38. Hahahaha! Dette må være tidenes teiteste kommentar!!

  39. Mary Anne Harring

   Om du ikke har noe positivt å si…….Tenk på hvordan kommentaren din ville virket på deg selv !

 7. Tips til gave. Noe fint som dere kan putte penger på til henne, pluss en sparekonto. Tenk hvor fint det er for henne å starte ungdomstiden med førerkort og bil. Greit og ha en buffer til det.

 8. Begynner du å nedprioritere bloggen din ? Synes ikke du oppdaterer så mye lengre !!!

  1. Nelia er førsteprioritet, men i dag måtte vi også handle julegaver 🙂

   1. Her er jeg virkelig totalt uenig!!! Hun har nettopp blitt mor og i tillegg klarer blogge så mye! Det er imponerende! Utrolig bra gjort Caroline:0) imponerende:0)
    Tenk deg hvor lang tid og planlegging det ligger bak ett innlegg og ikke minst Mail og alle kommentarene hun svarer på…..

   2. hurra, tusen takk 😀 gjør virkelig så godt jeg kan 🙂

   3. Jeg har blogg selv, og vet hvor utrolig mye tid det tar å skrive et innlegg av en ok kvalitet. Ettersom bloggen min er liten lar jeg bare være når jeg ikke gidder, mens du klarer å få tid til gode innlegg hver eneste dag midt i småbarnsperioden. Jeg er imponert jeg!

   4. Helene

    Nå er det jo en gang sånn at de fleste foreldre har permisjon fra det som heter jobb etter en fødsel, så tror nok ikke det er noe særlig lurt å kritisere Caroline fordi hun nedprioriterer bloggen sin. For de aller fleste foreldre (heldigvis) er barna førsteprioritet, så at hun ikke blogger like mye som tidligere, er vel høyst naturlig, og etter min mening ganske nødvendig for å ha god tid til å bli kjent med sin nyfødte datter:) Stå på Caroline, jeg syns det er godt gjort at du faktisk blogger såpass mye som du gjør jeg:) God jul til deg og dine!:)

  2. Hørt om svangerskapspermisjon, Tina?? Caroline ble mamma for at par uker siden!! Hallo….

   1. Mødre har som regel bedre ting og gjøre enn å sitte forran pcen hele dagen, Tina. Jeg syns fotballfrue oppdaterer mer enn hva vi kan forvente av en nybakt mor. Hun er jo helt super (og jeg ønsker meg noe av energien til Caroline til jul).

 9. Jeanette

  Aw,Nelia er nydelig! Ligner kjempemasse på pappa`n sin 😀 Ja,enig med deg,det er kjempegøy å pakke inn pakkene selv 😉

 10. Det å planlegge dåp er sååååå gøy, jeg satt i mange timer nesten hver dag i flere uker å planla, skrev lister, diskuterte, hentet inspo. Og hadde nok gått helt amok tilslutt, men heldigvis så tok min mor meg i nakken.. Hadde nok ennå planlagt den dåpen, evt ennå vært utslitt 😛

  Må tipse deg om en side tonerosedesign.com, jeg hentet veldig mye inspo fra hennes ideer til dåpen. Blant annet noe som bittesmå popcorn bokser, som du kan lage selv. Var skikkelig gøy, jeg kjøpt rosa ark på Panduro som jeg brettet, brukte 3D limputer og satte på et lite sølvkors på hver side av boksen. Med en sommerfugl i midten av farget papir som det stod popcorn på. Dette var mere for ungene sin del, fikk også tak i små barnematglass, som da var tomme. Som jeg vasket og dekorerte med sizoweb, gud for en jobb det var 😛 Glassene fylte jeg med gele, satte på sommerfugler av papir som det f.eks stod skrevet jordbærgele, blåbærgele osv. Også hadde jeg tynt rosa silkebånd som jeg festet en rosa plastskje fra Søstrene Grene i. Så var den ready to go ( eat ) =)

  Lagde også bountykuler, trukket i hvit sjokolade som jeg farget rosa, også lagde jeg sommerfugl sjokolade.. Er såå mye gøy man kan gjøre med dåp =) Ha en riktig god helg, så håper jeg at du fikk noen flere ideer, vet at resultatet blir fantastisk uansett =)

  1. Skal sjekke den ut, takk for tipset 🙂

 11. Blir hun døpt? Hmm. Synes det er mye bedre å la barnet få velge når dem er eldre og kommer med sine egne synspunkter på verden, i stedet for å tvinges inn i et religion eller tro. Jeg er veldig glad for at foreldrene mine valgte det til meg; jeg hadde i hvertfall hatet å bli dåpet fra fødselen av.

  Men, det er jo tross alt deres barn.

  1. Hun vil stå fritt til å melde seg ut når som helst 🙂

   1. MaritaS

    Jeg tror det er enklere å bli døpt som baby, for deretter å ha valget til å evt. melde seg ut senere, fremfor å ønske å døpe seg når man er 15 og skal konfirmeres?

 12. Kristine

  For En unødvendig kommentar…

 13. Du er så utrolig flink og kreativ, Caroline 🙂 Jeg er virkelig imponert over alt du får til som nybakt mamma 🙂

 14. Har selv en datter på 8 måneder og til jul får hun av oss en marihøne bamse med lampe i seg som lyser en stjernehimmel opp (fåes på BR leker) også får hun penger på sparekontoen som vi har laget til henne. Hun er så liten at hun skjønner jo ikke så mye enda, og hun har det meste og resten har vi tipset til familie og venner. Sparekonto er jo noe hun kan få bruk for når hun blir eldre og er ganske grei å sette inn litt penger på nå og da 🙂 Jeg har også laget en liten «koffort» med bilde av hun på hvor det er vekt, fødselsdag, klokken hun kom og på siden er den pyntet og står «minnekoffort» som vi skal legge minner i til hun blir større 🙂

 15. Å døpe eller ikke døpe så forstår ikke barn dette før de blir eldre. Jeg har en datter som ikke er døpt og når komfirmasjonen kom ble hun litt frustrert for hun var ikke døpt og hun ønsket inderlig å bli konfirmert i kirken sammen med veninder. Vi har aldri hatt et religiøst tilnærming til hverken jul eller påske bortsett fra den vanlige feiring som alle har uansett tro. Vi har aldri gått i kirken med barna så der hadde hun ikke vært bortsett fra de første årene på barneskolen da man gikk i kirken jul og påske.Ettehvert fikk man få frittak. Altså hun er vokst opp i et hus uten kirkelig tilnærming. Men å være eneste jente i klassen som skulle komfirmeres borgerlig var tungt. Jeg bannet litt for at jeg ikke bare hadde døpt henne så var det gjort. Det skader jo ikke, du kan jo bare melde deg ut, men du har ihvertfall et valg senere. Å bli døpt som 15 åring under en gudstjeneste er kjipt. I vår kirke var det heldigvis en prest som utførte dåp på vår 15 åring utenom gudstjeneste. Vi har også en sønn, som heller ikke er døpt og han avsto fra hele komfirmasjonen. Jeg siterer : En fullstendig meningsløs handling uansett borgerlig eller kirke, kun for å få penger. Det ble ingen komfirmasjonen, men jeg er veldig glad for at han er så reflektert. I dag hadde jeg døpt uansett så fikk de tatt et valg senere:)

 16. Aww can’t wait to see the pictures from the baptism,bet she’ll look beautiful!
  I love your pram too, gorgeous. I wanted one in white for my baby but we decided to get red 🙁 I regret it now and wish I went for the white one anyway.

  http://www.iwantfashion.co.uk
  UK High Street Fashion Blog

 17. Herregud, er det galt å døpe barnet sitt også nå ? Det er jo bare en fin ting som nesten alle gjør. Hvorfor hakker folk på nesten alt Caroline gjør ? Det er galt å gjøre ditt å galt å gjøre datt. Herregud, nå må folk virkelig gi seg. Elsker bloggen din. Har lest den du startet. Gleder meg til å følge deg videre <3

 18. Ser ut som hun er veldig lik pappa`n sin. så lita og søt.
  Jeg har alltid vært den som har takket nei, da damene i butikken spør de skal pakke inn for meg. Har ikke hatt tålmodighet til å stå å vente heller. også liker jeg å sette personlig preg på gavene. MEN i år, har jeg takket ja til alle som har tilbudt seg. Med hektisk hverdag med to små, syns jeg det var godt å ikke bruke mer enn en times tid på innpakking i år!
  GOD JUL til dere alle tre… ehh fem 😉

  Foresten, litt tidlig ute. Men her har jeg handlet lys, dekor o.l til mine dåper.
  http://www.selskapsshop.no/categories/dap-bordpynt-jente
  http://www.decorium.no/default.asp?c=354 (har også butikk i oslo)

 19. Hei kjære deg,

  kommer du til å komme med noe rabattkode på coverbrands før jul tror du?
  Skal til å gjøre en stor bestilling der nå, så om det heller kommer en rabatt snart, så venter jeg gjerne til det! 🙂

  🙂

 20. Dette må vel være det tåpeligste jeg noensinne har lest, tror bare på nissen (tittelen i seg selv forteller mye om hva slags person du er,). Mener du virkelig at det er mindre styr og mindre kult for en 15-åring å døpes enn å melde seg ut av statskirken?!?!? Hvis du fikk velge mellom de to alternativene, hva ville du synes var enklest…? Jeg forventer faktisk at du svarer når du presterer å komme med slik oppgulp. Og når det gjelder det andre du skrev;nå må folk til h…. se å finne noe meningsfullt å gjøre med livet sitt annet enn å kommentere hver bidige ting disse gjør. De aller fleste er i stand til, og vil til enhver tid gjøre det de mener er det beste for sitt barn! Så er det engang sånn at de ikke kommer med noen bruksanvisning, så da må man prøve seg frem etterhvert. Dette gjelder for alle, så slapp litt av, for Guds skyld!!

 21. Da vår lille tulle var tre mnd og feiret sin første jul, gav vi henne et gullsmykke med hjerteanheng. Hun er syv nå og bruker smykket masse enda. Hun synes det er kjempestas selv også, at hun fikk det av oss på sin første julefeiring. Gratulerer med ei flott tulle!

  1. Så søtt <3

   Tusen takk 🙂

 22. Julekort fra Kortshop er bare så utrolig flotte, t.o.m vakkert innpakket! Like fornøyd hvert år når jeg har bestilt derfra og sender de ut med glede og stolthet ♥ Kos deg masse med julegaveinnpakking, det er mye jobb, men akk så kjekt det er! Tror ikke menn skjønner seg på akkurat det, sånn jenteting det der 😉 Klem Anette

 23. Synes ikke en baby under året trenger en fysisk pakke på juleaften, ikke forstår hun noe av det, hun er sikkert ikke våken når pakkene åpnes en gang, og tro meg – dere vil kuppe hele juleaften likevel, for det blir så mye gaver til Nelia. Husker vår første jul med en baby, var nesten litt flau for vi kuppet hele kvelden og pakket opp gaver leeenge etter alle andre var ferdige 🙂 Hun får jo alt hun trenger kontinuerlig også. Synes det var et fint forslag fra en her lenger oppe om Karen Blixen julepynt. Ellers er det alltid økonomisk og smart (og noe hun vil sette pris på senere) å sette penger på sparekontoen hennes og merke det med «Jul 2013» eller lignende 🙂

 24. Jessica

  Tror bare på nissen; Makan, om Nelia synes det er fullstendig krise å være medlem av statskirken, så har hun sin fulle rett til å melde seg ut den dagen hun er gammel nok til det! For mange er dåp et symbol og tradisjon, ikke for at de skal tvinges til å bli kristne! Skamløst av deg å blande deg inn i andres valg!

 25. Daniela

  Elsker bloggen din litt mer nå som den omhandler mammating også <3

 26. Hvordan orker du egentlig å godkjenne kommentarene for tiden? ALT du gjør blir jo kritisert, og uansett hvordan du ordlegger deg, mener folk at det du sier, er galt. Kjenner jeg blir sliten av å lese kommentarene her inne, syns det er utrolig trist å se hvordan enkelte mennesker kan oppføre seg. Vi kvinner snakker alltid om at vi må støtte hverandre og være stolte av oss selv, likevel er det mobbing som om vi er i garderoben på ungdomsskolen.

  Jeg blir oppriktig opprørt over behandlingen du får, og får nesten lyst til å gråte på dine vegne. Tenker media og alle hysterikerne over, at dette kunne ødelagt og knust et menneske, som faktisk sliter med sykdom? Tror de virkelig at det er hjelp i å mobbe på nett? Jeg vet at du IKKE er syk, men tenk om du faktisk hadde vært det? Dette hadde da virkelig ikke gjort sykdommen noe lettere å takle. Dette hylekoret er noen kronidioter hele gjengen.

  1. Takk for støtten, LH <3

   Det er heldigvis langt flere positive enn negative kommentarer, og jeg føler at kritikerne er så usaklige at det er vanskelig å ta de seriøst.

 27. Til "Tror bare på nissen"

  Gi deg med en gang! Er ikke nødvendig av deg å være vanskelig på dette! At foreldre velget at barnet deres skal døpes er HELT normalt, og kan handle om tradisjon for noen også, ikke bare kristendom. Om Caroline vil ha en diskusjon på dette hadde hun nok spurt lesere som deg om hva du synes om saken.

 28. cecilie

  Begynd å spar penger på en bsu konto eller sparekonto for henne. Og sett inn på ett beløp hver jul eller bursdag 🙂 Det ville hun satt utrulig stor pris på då hun blir voksen. Hvertfall om hun har alt hun trenger og litt til nå 🙂

  1. lurt å vente med BSU, hvertfall så lenge det er maksgrense – lønner seg å fylle opp når man også har nytte av skattefordelene:)

 29. Lisa Marie -

  Gleder meg til å følge dåpsplanleggingen! 😀 Håper dere velger å dele det bildet, for det er jeg sikker på er nydelig! 🙂 Ha en fin fredagskveld 🙂

 30. Visste ikke at dere var kristen 🙂 Så koselig da.
  Vi har ikke døpt vårt barn, rett og slett fordi jeg ser på det som direkte frekt å ta så store valg for henne. Hun har ikke sagt at hun er kristen, at hun vil leve slik, og at det er opp til oss å velge en religion for henne.

  1. Kjære deg, som foreldre er man nødt til å ta store valg for sine barn – nettopp fordi de er for små til å gjøre dette selv. Man blir heldigvis ikke «påtvunget» kristendommen selv om man blir døpt, man kan velge å melde seg ut av statskriken når man blir eldre. Men det er ganske flaut for de ungdommene som ikke er døpt når de var små, å gjennomgå dåp i 15-års alderen fordi de gjerne vil konfirmere seg i kirka. Det har for mange noe med høytid og tradisjon å gjøre. Det er et veldig stort valg å ta for sitt barn, det å velge å IKKE døpe barnet.

   Jeg synes man skulle vært mindre opphengt i det at barna blir døpt i kirken, og heller fokusere på at uansett hva man tror på, har kirken et verdisyn som passer for det fleste. Da tenker jeg på hvordan man skal behandle hverandre, godhet, nestekjærlighet og tilgivelse. Så kan de som vil velge bort selve skapelsesberetningen og den religiøse biten man ikke tror på, og heller ta med seg det som uansett er bra!

  2. Du har tatt et like stort valg på hennes vegne ved å ikke døpe henne.. Har hun sagt at hun ikke er kristen?
   Hvis dere selv er kristne, hvorfor da ikke velge å innvolvere henne i det? Er dere ikke kristne, så skjønner jeg valget deres med å ikke døpes. Men uansett hvordan du ser på det, så har dere tatt et valg på hennes vegne..

   ..og det er en av våre oppgaver som foreldre. Ta valg på vegne av våre barn!

   Til deg fotballfrue, gratulerer så mye med Nelia. Er det ikke fantastisk å bli mor? Jeg elsker det, og nyter hvert minutt!
   Lykke til med dåp når den tid kommer. 🙂
   Og riktig god jul!

 31. Proud Dad 🙂 Nelia like daddy :)) Regards

 32. Jeg skal også bruke en del av morgendagen på å pakke inn presanger, jeg pakker alltid inn presanger selv og bruker god tid på det, vil at det skal se ekstra innbydende ut. Ja det er endel jobb, men da er det mer stas å gi dem i fra seg! 🙂

  http://www.bryllupstid.no

 33. I fjor som i år, setter jeg inn penger på kontoen til frøkna mi!:) hun har absolutt alt hun treng og mer til, så når hun ikke er så gammel og forstår så mye av dette enda, så setter jeg inn penger på konto, er noe de uansett vil få bruk for senere 🙂

 34. Mariann

  Datteren min var bare noen få måneder da hun skulle få sin første julegave. Jeg kjøpte henne en bok, » Ingrid vil bade», helt tilfeldig valgt. Så skrev jeg en lang hilsen til henne inni, om hvorfor hun fikk boka, hvor glade vi var i henne og litt forskjellig. Hun er nå 6 år og hun blir like glad hver gang vi skal lese den boka. Jeg tror det kan være et fint minne å ha. Kanskje hun viser sine barn den en gang, det er fint å tenke på. Husk at man kan kjøpe barn de fineste og dyreste ting men det er ofte det enkle og ekte de husker. God jul 🙂

 35. Resten av kommentaren forsvant visst, men det jeg skrev videre var at det vi pleier å gjøre til jul/bursdag for vår sønn, er å sitte inn penger på kontoen. Vi gir gjerne en liten ting utenom. De får jo så mye og når de er små får de ikke helt med seg hva de får av hvem. Pengene vil de jo ha glede av når de blir større 🙂

 36. Så herlig hun er 🙂 Er det bare meg, eller er hun veldig lik sin far?
  Deilig å være ferdig med gavene! Å innpakking er jo noe av det beste med julegavene! Hvordan går det forresten med hundene og Nelia sammen nå? Ønsker dere en fantastisk kveld, fine familien:)

  1. Ja, hun er lik Lars-Kristian 🙂 Det går veldig fint med Nelia og hundene også, Hugo er litt skeptisk, mens Ronaldo er supernysgjerrig :p

 37. Så flink du er Caroline:-) Sitter selv as we speak og pakker inn julegaver. Det er såå koselig. Bare tenne masse lys og finne julestemningen. Jeg gjør alltid masse ut av innpakningen, gavene skal være fine både inni og utenpå synes jeg:-)
  Og da jeg var på julegavehandel i dag snublet jeg jammen over boken din Caroline! Det ble plutselig en liten førjulsgave til meg selv det! 🙂
  Gleder meg som en unge til å lese i den!
  God jul til deg og den skjønne lille familien din:-)
  Klem <3

 38. Vi ga et kunstmaleri i dåpsgave til barna våre ifm deres barnevelsignelse…….

 39. Så flink til alt du, så kan tenke meg innpakkingen av gavene ser flott ut 😀 Gleder meg til å følge dåpen til vakre Nelia <3

 40. Hei Søte deg 🙂 jeg lurer på å reise til Mexico i januarfebruar. Vi har en 2 åring 🙂 jeg lurte på hvilke plass du ville anbefalt? Jeg har veldig lyst på blått hav og hvit sand. Jeg har vært på Bahamas og der var det helt fantastisk, men vil gjerne oppleve noe nytt. Litt skeptisk med lang flyreise med tanke på den aktive 2 åringen vi har, det kan bli spennende 🙂 såg du skrev du likte playa del varmen best ?

  Klem Linda

  1. Stedene er veldig forskjellig :/ Isla Mujeres har ikke de store og flotte hotellene som Playa del Carmen, men har en finere strand. Selve sentrum er også mye koseligere enn Playa del Carmen. Playa del Carmen handler egentlig mest om hotellene, de er het sinnsykt fine 🙂

 41. Så koselig med juleshopping med barnevogn<3
  Den første gaven er så vanskelig å finne, vil jo den skal vere spesiell. Hva med ett mor/datter kjede eller bare ett kjede eller noe hun kan ha. Blir gøy å fortelle henne hva hun fikk i sin første julegave fra mamma og pappa!:-)
  Ellers hadde det vert veldig kjekt om du kanskje kunne laget hjemmelaget sushi en onsdag 🙂 er jo så godt! Hørt det er ganske enkelt å lage og.
  Ha en fin helg! Klem

 42. Ranveig

  Første jula til sønnen min satte vi rett og slett inn penger på kontoen hans. Han hadde så mye og familie og venner kjøpte det andre han trengte. Det samme var det til dåpen. Da fikk han penger og OBOS medlemskap fra oss. Jul med baby er så koselig. Kos deg med innpakking og nyt julefølelsen.

 43. Vi kjøpte en sølvrangle med en liten bamse på fra Chopard til begge våre deres første jul, begge 2 er gravert med en liten hilsen fra oss til de <3 En veldig hyggelig gave som de kan ta med seg videre når de blir voksne. Våre barn er ikke døpt, og vil derfor ikke ha dåpsgaver å ta med seg videre, derfor ønsket vi å gi de noe fra oss som var vakkert og personlig

 44. Karoline

  Hei.
  Elsker bloggen din!
  Lurte på om du enda bruker mailadressen: carolineberg2@hotmail.com ?
  Sendte deg akkurat en mail der med noe jeg ikke føler meg konfertabel med å skrive her i kommentarfeltet. Ikke noe stress med å svare, men hvis du ikke bruker den mailen lenger, håper jeg kanskje du kan legge ut eller sende en det er mulig å få tak i deg på.

  Mvh Karoline

   1. Sendte også en Mail for en stund tilbake. Fikk bare auto-svar på den :/ altså den adressen du oppgir her.

 45. Begge mine sønner har også fått julepynt fra karen blixen til første jul med hilsen i boksen. Til eldstemann fikk vi tak i en man kunne sette inn bilde i og har bilde av han fra første jula hans i den. Bestilte også håndmalt julekule med navn og fødselsår på til de fra julerosen.dk (får det sikkert mange andre steder også) og minstemann fikk en bok med julehistorer fra min barndom som jeg også skrev inni. Mer symbolske gaver enn av så høy verdi, men de kan jo ha det hele livet som skrevet tidligere.

 46. Kristin

  Hei.
  Vi ga ikke gaver til våre barn da de var så små at de ikke visste hva jul og gaver var. Dette for å skåne miljø og med det i tankene at et lite barn ikke har behovet. Når guttne nå er blitt større så gir vi de opplevelser. Noe de setter umåtelig pris på. Vi ordner bestandig med noe vi vet de liker og som vi kan gjøre sammen

 47. Hvorfor ikke gi penger som man kan sette inn på sparekonto? I år forstår hun jo ikke så mye uansett og de vil jo alltid komme godt med og skulle det være noe dere mangler når alle gavene er pakket opp kan dere jo kjøpe det etter jul. Da dere vet hva hun har fått:)

 48. Bare Lurer :)

  Heia!

  Kjempeflott blogg du har!
  Jeg bare lurer, skal dere døpe henne fordi dere er kristne og ønsker å oppdra henne i den kristne tro of forsakelse? Eller er det bare på grunn av at det er tradisjon?

 49. Katarina

  Elsker også å pakke inn gaver haha! Og jaaa, vær så snill å la oss se henne <3 det hadde jo vært en veldig fin julegave til oss leserne! Ha en fantastisk helg, fineste du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *