oppskrift-onsdag: saftig kalkun

Haha, dere skulle vært fluer på kjøkkenet her i dag. Fy søren, som jeg har styret og ordnet, og for første gang har jeg mislykkes totalt. Planen var å lage kranskekake lavkarbo-style, jeg hadde til og med bestilt kranskekakeformer og hentet disse i byen tidligere. Men etter å ha fylt alle formene, trillet deig og strevet med å perfeksjonere hver og en pølse i over en time, ble alt bare en smørje etter tiden i stekeovnen, og smaken ble heller ikke noe særlig. Bildene ble for en gans skyld tatt i dagslys også, så jeg var jo så fornøyd, men jeg må nok prøve mer enn én gang, tenker jeg. Bedre lykke neste gang? Løsningen ble i hvert fall å heller dokumentere dagens middag steg-for-steg. Dette fikk vi servert da vi var hos mamma og pappa i helgen, og når kjøttet er så bra at det smelter på tungen, er det klart at suksessen må testes ut her hjemme også.

___________________________________________________________________________________________________________

til 3 personer 

750 gram kalkun  30 gram frisk persille  1 hvitløksfedd  skallet av 1 sitron  2 ss. olje  fløtesaus  2 dl. fløte  2 dl. vann  6 store gulrøtter  300 gram rosenkål  salt og pepper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Hakk opp persille og hvitløksfedd, bland inn olje og revet sitronskall. Smør hele kalkunen med blandingen og brun den i varm panne med mye smør. Den skal få en stekeskorpe. Sett kalkunen inn i ovnen på 125 grader i ca. halvannen time, den skal ha en kjernetemperatur på 65 grader når den er ferdig. Det beste er å bruke steketermometer, da er du garantert saftig og mørt kjøtt.

Hakk opp gulrøttene i staver og fjern den harde enden på rosenkålen, deretter damper du grønnsakene til ønsket konsistens. Når de er ferdige, vender du dem i godt med smør i stekepannen. Smak til med salt og pepper.

Fløtesaus lager du enkelt med 30 gram smør, 3-4 dl. kyllingkraft (evnt. hønsebuljong) og 1-2 dl. kremfløte. smelt smøret i en kjele og pisk inn både kraft og kremfløte. Som jevning bruker jeg alltid johannesbrødkjernemel og for å få litt farge trenger du en liten dråpe sukkerkulør.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker  – 

228 kommentarer

 1. Åh, nå ble jeg sulten!!
  Og sausen blir helt gudommelig! 🙂

 2. Herlighet, jeg blir helt oppgitt over ALT folk skal henge seg opp i når det gjelder bloggen din Caroline!! Personlig så lesser jeg aldri masse mat på tallerkenen min, jeg ble nemlig oppdratt med bordskikker, der den ene var at en aldri skal fylle opp tallerkenen, men heller ta på en liten porsjon, og heller forsyne seg en gang til….de som lasser på eier ikke bordskikk i mine øyne.

  Dette har jeg og lært videre til mine døtre, og de forsyner seg heller flere ganger, både hjemme og ute blant andre.

  Jeg håper du klarer å ikke la alt dette tullet enkelte lirer av seg Caroline, og at du senker skuldrene og nyter denne fantastiske førjulstiden med skjønne Nelia, mannen og vofsene dine:)

  God fredag og god helg til deg og dine!

 3. Angelina

  Det så kjempegodt ut!!

  Uten å si legge meg opp i din situasjon på noen måte (det er det ingen som har noe med), så ønsker jeg å komme med en tilbakemelding til din mann når det gjelder noen av kommentarene han hadde under et blogginnlegg som omhandlet deg. Jeg har stor forståelse for at han ønsker å forsvare både deg personlig og deres foretak, men jeg tror han hadde gjort lurt i å ikke gå så veldig inn på hva en spiseforstyrrelse innebærer. Selvom man ikke går ned i vekt eller at det problematiske varer over lang tid, så kan man like fullt ha en spiseforstyrrelse! Ønsker igjen å påpeke at dette overhodet ikke handler om deg, men at han prinsipielt bør unngå å gå ned i detaljene om hva en spiseforstyrrelse innebærer.

 4. Kjære vakre flotte Caroline:-) Makan til hva enkelte her klarer å lire av seg av negative og kritiske kommentarer ,går det ikke an å gjøre noe annet,enn å lete etter noe å kritisere Caroline for ??? (ikke bare i dette innlegget,men jamt over,er noen, som ikke klarer å si noe pent ) «lite mat på tallerken» akkurat som de vet hvor mye du spiser!!! Det er faktisk slik vi (jeg er kokk) legger opp mat,akkurat sånn ,det skal se lekkert og innbydene ut,og ja det går an å forsyne seg flere ganger, (trodde de fleste skjønte såpass)og hvis det faktisk er slik at du spiser en sånn porsjon,så er vel det fullstendig opp til deg! Blir helt matt jeg altså,håper du ikke blir lei deg, og klarer å heve deg over sånt tull, (men skjønner om du blir oppgitt altså) vil bare si at vi er såå mange som støtter deg,og synes du er en fantastisk flott kvinne/mamma som gjør det beste du kan for familien din ! 🙂 Respekt til deg! 🙂 Setter stor pris på at du deler med oss 🙂 God helg til deg, Lars-Kristian og vakreste Nelia 🙂 Gode klemmer

  1. God helg til deg også <3

 5. De aller fleste av oss er nok så oppegående at vi forstår selv hvor mye eller lite vi trenger å spise, uten å måtte angripe Caroline kun fordi hun la ut et bilde av et fat med litt mindre mat enn hva kanskje akkurat du hadde foretrukket. Jeg personlig hadde nok tatt et par kalkunbiter til, og en gooood dose mere saus, og jeg kan ikke akkurat si at Caroline får meg til å gjøre noe annet ved å legge ut et slikt bilde. LOL, hehe!

 6. Synes dette så utrolig kjedelig ut. Skulle vært en eller annen pure ved siden av, for dette var lite og trist.

 7. Linda Marie

  Leste den engelske oversettelsen nå, og fant en liten feil.. Det står at kalkunen skal stå på 125 grader i half an hour, men du skrev halvannen time på norsk, så da bør det jo stå one hour and a half eller no’ på den engelske delen. Bare så du blir obs på det 🙂

 8. Dwifhtinha

  Hmmm, nam nam!! dette er mat etter mitt hjerte og må selvsagt prøves.
  Hvis dette er lite mat for noen som jeg ser av kommentarene er det enten 1. De spiser for mye, ikke rart noen ser ut som de gjør i dette landet
  2. om det norske folk hadde hatt litt dannelse og gode matvaner, vet man at det går an å forsyne seg to ganger 3. en tallerken skal aldri lesses opp a la norske Veikroer hvor ideen åpenbart er valuta for pengene!

  Når det gjelder Kransekake kan det være en vrien øvelse selv med vanlig «deig». Ikke gi opp og lykke til.

 9. Skjerp dere folkens! Det finnes mange som ikke har mer mat/noe mat på tallerkenen i det hele tatt. Matbildene til Caroline må jo ikke være en fasit på hvor mye hun spiser alt i alt. Det er faktisk lov til å forsyne seg to ganger og ikke lasse alt oppå med en gang!

 10. Og min kommentar om at folk må begynne å konsentrere seg om det innleggene handler om, kom ikke med…

 11. Karoline

  Wow, dette så virkelig godt og delikat ut! Takk for oppskriften, Caroline, dette skal testes ut på søndag 🙂 God helg! 🙂

 12. Jeg blir flau over kommentarene som blir skrevet her. Hvorfor skal dere blande dere inn i hva hun spiser. Det er vel fult opp til caroline å velge hvor mye hun vil spise?

  Dere som sitter her å legger igjen kommentarene deres er sikkert bare missfornøyd med dere selv, å må derfor rakke ned på andre for å føle dere bedre. Dere er voksene mennesker, hadde det vært min mor som hadde sittet her å skrevet hadde jeg vært direkte flau. La Caroline velge hvordan hun vel leve sitt liv, kanskje dere heller burde ta en titt i deres eget å ordne opp litt der før du begynner å rakke ned på andre.

  Jeg må nesten bare si, skjerp dere! Stå på Caroline. Jeg ønsker deg å din familie en riktig god førjulstid. Nyt det! 🙂

 13. Nå føler jeg at jeg blir dritt lei av sånne gamle kjerringer som alltid skal bruke unge jenter som en unnskyldning for deres egen skyld. Nå må dere skjerpe dere herregud, » ikke ha så lite på tallerkenen, da vil unge jenter gjøre det å» plis spar meg. Dere kan være så giftige er det mulig. Alt er Caroline sin feil hele tiden, ser ut til at det blir kanskje for mye action for noen kjerringer her, hold dere til bingo randen eller ta en tur til danske båten, håper bare ikke noen av de gamle damene får hjerte stans forran skjermen, for da er det helt sikkert Caroline som skal bli arrestert! For alt er alltid hennes feil. Også føler jeg for å si en ting til, kommentaren til Susanne Abel » jeg føler meg feit fordi fotballfrue har født» kjære deg du har jo alltid sett ut som ei julegris hadde passet bedre med at du følte deg overvektig. Noen mennesker er så fulle av sjalusi så det ryker

 14. Hva vil det si å være et godt forbilde for noen? I følge synonymordboken defineres det slik; eksempel, helt, ideal, idealmenneske, idol, ledestjerne, modell. Jeg mener at et godt forbilde er noen som går frem med et godt eksempel for andre, lever en sunn livsstil, tar vare på sin egen kropp både fysisk og psykisk, er real og medmenneskelig mot de som er rundt seg og fremmer sunne holdninger og verdier. Et dårlig forbilde derimot, er noen som har en usunn livsstil, har negative holdninger ovenfor alt og alle, MOBBER og KRITISERER de rundt seg og fremmer DÅRLIGE holdninger og verdier. Så, hvem er egentlig det dårlige forbildet i denne sammenhengen? Er det Caroline eller de som mobber og kritiserer?

  Caroline! Du er sterk, sunn og medmenneskelig, i tillegg til å være slående vakker 🙂 Ikke rart halve Norge mobber og kritiserer deg! De er misunnelige 😉

 15. Hei Caroline.
  Tusen takk for mange flotte oppskrifter. Har begynt med lavkarbo selv, så lurer på om du ikke kan skrive antall karbohydrater per persjon på oppskriftene dine. Det hadde vært veldig nyttig 🙂

 16. Hei Caroline!
  Jeg har lest boken din, og bruker den som et lite oppslagsverk:-) Veldig mye nyttig:-)
  Du skriver at man skal prøve å trene så tidlig som mulig, men for meg som jobber 8-1530 hver dag, og skal få sønnen min på skolen først, blir det litt vanskelig. Derfor trener jeg ofte direkte etter jobb pga plasseringen til treningssenteret ift hjemmet.
  Spørsmålet mitt er da, har du noe tips til lchf-snack før trening? Jeg er ofte ganske sulten kl 15.30, da vi spiser lunsj kl 11..
  God jul til deg, Lars-Kristian og lille Nelia, og god bedring til deg, skjønne du:-)

 17. Hei og hopp!!
  Har bare ET örlite tips helt fra Sverige hvor jeg bor:) ha BACON sammen med rosenkålen når du steker… Supergodt:)

  1. Takk for tipset 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.