ukens leserspørsmål

Jeg vet at en del av dere er nysgjerrige på hvordan det faktisk gikk med den (utrolig nok) mye omtalte sykehusbagen min, så jeg har veldig lyst til å skrive et innlegg om dette. Under det aktuelle innlegget var det veldig mange som var litt for ærlige for mange av leserne mine, og jeg vet at til og med en del av dere ble skremt av å lese enkeltes opplevelse av timene og dagene etter fødsel, så jeg har veldig lyst til å skrive min egen erfaring.

Det er viktig å tenke på at det å føde og også tiden etter er svært individuell og vi mennesker har forskjellige måter å oppleve ting på, bearbeide ting på og fordøye ting på. For meg var fødselen en fantastisk opplevelse, selv om den siste halvtimen var ganske tøff. Når jeg i dag ser meg tilbake, gleder jeg meg faktisk litt til å gjøre det hele om igjen. I tillegg føler jeg at det å ha båret frem et barn og satt et liv til verden har gjort meg mer selvsikker enn noen gang, både når det gjelder min rolle som kjæreste, kone og mamma, men jeg har også blitt mer selvsikker på egen kropp. Bare tenk at vi kvinner kan bære frem liv, det er så fascinerende!

___________________________________________________________________________________________________________

Litt lett for å spore av som alltid, la oss ta en titt på innholdet og hvorvidt jeg fikk bruk for det jeg pakket med meg.

 undertøyet som var hipstere fra kari traa pluss truser og amme-bher fra glammom: dette fikk jeg god bruk for. Veldig mange mente at jeg aldri i verden kom til å få bruk for hipsterne fra kari traa, men det er ikke min erfaring. Ja, sykehustrusen kom godt med det første døgnet etter fødselen, men fra tirsdagen av hadde jeg ikke lenger bruk for den. Hipsterne fra kari traa satt mye bedre på meg. Jeg har lest flere plasser at mange må bruke de berømte bleiene i flere uker eller dager, men slik var det ikke i mitt tilfelle, så dette er også svært individuelt. Jeg brukte denne hele mandagen, men fra tirsdag gikk jeg over til nattbindene fra libresse (som jeg også hadde med meg) samt hipstere fra kari traa. Jeg kjøpte i tillegg med meg boksere fra pierre robert, i tilfelle de fra kari traa ikke skulle fungere, men disse var såpass like at det ikke ville ha spilt noen rolle hvilke jeg gikk for. Vil også legge til at du ikke lekker noe fostervann eller noe som helst i tiden etter, det er i hvert fall helt fjernt for meg. Fostervannet har jeg ikke sett noe til etter at de tok det under fødselen, så du kan trygt bruke rosa tøfler om du vil det 😉

Jeg må bare si at ammebhene fra glammom er helt fantastiske. Har fått flere kommentarer fra mange som tror dette er pushup bh-er med spiler og hele pakka, men det er det altså ikke. Det er verken pushup eller spiler i disse, men du kan få med spiler om du vil. Disse ammebhene er like praktiske som en hvilken som helst ammebh, men det beste er at disse i tillegg er utrolig lekre. Jeg føler meg som en million når jeg har dem på, og kommer til å kjøpe meg mange flere. Jeg har fått en rabattkode til dere: fotballfruecaroline gir 20 prosent på alt, så bruk den neste gang du handler hos dem. Nettbutikken finner du her.

kosetøy som var joggedress fra hummel, pysjamas fra victoria’s secret, tøfler, varme sokker fra barfota samt ballerinas fra marc by marc jabobs: her pakket jeg med meg enda en joggedress, jeg fikk bruk for begge. Den fra hummel brukte jeg hele mandagen og den andre brukte jeg hele tirsdagen. På føttene hadde jeg de varme sokkene fra barfota da vi var på rommet og i tv-stuen, mens jeg kippet på meg skoene fra m by marc jacobs da vi skulle spise. Jeg pakket også med meg en morgenkåpe, og den fikk jeg bruk for da jeg måtte på toalettet om natten blant annet og også da jeg skulle på badet for å dusje om morgenen, ettersom badet vårt lå vegg i vegg med rommet vårt. I samme situasjon fikk jeg også bruk for tøflene (ja, tenk det) Pysjamasen fikk jeg ikke bruk for ettersom jeg sov i undertøyet.

ammeinnlegg i ull, ammeinnlegg i bomull og ammesalve: jeg valgte å ikke pakke med meg engangs-ammeinnleggene etter tips fra en av dere om at de klistret seg til brystet, men resten tok jeg med meg, og de fikk jeg god bruk for. Om nettene sov jeg med bomullsinnleggene og på dagtid brukte jeg innleggene i ull (dette gjør jeg fortsatt). Salven er også gull verdt, jeg har enda ikke hatt såre brystvorter.

diverse som var hjemreiseantrekk, shrinx hips og belly bandit: hjemreisenatrekket reiste jeg hjem i, så det fikk jeg bruk for. Shrinx hips og belly bandit har forblitt ubrukt ettersom begge deler ble for stort til meg. Det er helt sykt hvor fort ting trakk seg tilbake, allerede på mandag kveld var livmoren min sunket langt ned. Dette sjekker sykepleierne / jordmødrene flere ganger i løpet av oppholdet på barsel. Vet mange har lurt på dette med etter-rier, så det kan jeg ta her ettersom det henger sammen med livmorens sammentrekning: etter-riene kom nesten hver gang jeg ammet Nelia på sykehuset, det er ikke vondt i det hele tatt, men kjennes som litt sterke mensensmerter. Godt er det jo ikke, men sammenlignet med det du nettopp har vært gjennom kjennes det kun som å brekke en negl *hehe* Jeg hadde etter-rier i rundt tre dager. Du får også en sprøyte i låret rett etter fødsel som hjelper til med sammentrekningene.

hygiene som toalettsaker, bind, egen såpe, mykt toalettpapir og hårføner: fikk god bruk for alle toalettsakene jeg hadde pakket med meg (ja, til og med retettangen). Libresse brukte jeg fra tirsdagen av og det å ha med egen såpe var kjempedeilig! Sykehus-såpen er helt ok, men den føles så steril og kjedelig i forhold, og ettersom jeg ikke ville bruke noe parfyme med tanke på Nelia, var det veldig godt å dufte litt svakt av god såpe i stedet. Toalettpapiret ble jeg tipset om å ha med i tilfelle jeg måtte sy og sykehuspapiret ble for hardt. Jeg slapp å sy, så det var ikke noe problem å bruke sykehuspapiret, men likevel er man ganske (veldig) øm nedentil, så jeg synes det var mer behagelig med mykere papir. Anbefaler absolutt å ta med eget. Hårføneren ble jeg tipset om å ta med da vi var på fødselsforberende kurs, også i tilfelle sting og vondt, ettersom varm luft skal kunne lindre. Jeg fikk ikke bruk for hårføner. Pakk med deg toalettsaker du tror og vet at du selv får bruk for. En nyfødt sover veldig mye, faktisk litt for mye, ettersom jeg helst vil se på henne døgnet rundt. Men du har altså god tid til å både dusje og freshe deg litt opp om du føler for det.

klær og hentesett til Nelia: hentesettet var altfor stort, dessverre, men det blir et fint antrekk til henne senere. Jeg hadde med to andre skift, men hun gulpet en del de første dagene, så mamma pakket med litt mer til henne da de kom på besøk på mandag kveld, i tillegg måtte jeg ha noe annet enn hentesettet som hun kunne reise hjem i. Vet det er mange nyfødte som gulper en del i starten ettersom magesekken faktisk er på størrelse med en valnøtt og de trenger tid til å tilpasse seg morsmelken, så dersom du ønsker å bruke private klær til babyen din, er mitt råd å ha med rundt fire skift,. Teppe glemte jeg å pakke med, men de hadde dette på sykehuset. De har også klær til de nyfødte på sykehuset for de som ønsker å bruke det.

 alt annet som mobil, kamera, ladere, mat, filmkamera etc. fikk jeg selvsagt bruk for. Digestive og café cookies var gull under fødselen!

___________________________________________________________________________________________________________

Som dere ser, dette er min erfaring og jeg kunne aldri pakket bagen noe bedre enn jeg gjorde. Så til alle dere vordende mødre der ute: Stol på deg selv og pakk med deg det du tror at DU vil få bruk for. Det er fint å ta imot råd og tips, men ha alltid dine egne behov i bakhodet, det er tross alt du som vet ditt eget beste.

– ♥ –

240 kommentarer

 1. Men det ser da ærlig talt veldig ut som at de bh’ene har spiler?! Følger jo hele kanten hvor det er vattering?

 2. Så bra at det du pakket kom til nytte ! 🙂 Som du sier så er dette individuelt , slik vil det alltid være .. Jeg fikk så hard medfart under en vanskelig fødsel hvor den lille satt fast i Bekkenet og måtte tas med vakuum at jeg ikke klarte å gå på ei uke. Jeg fikk ikke lov til å holde den lille fordi jeg svimte av da jeg forsøkte å reise meg opp, så jeg var sengeliggende! Ble klipt i stjerne og sydd i halvannen time, så jeg hadde fryktelig vondt i ettertid! Jeg spylte med vann hver gang jeg skulle tisse, og klappet det tørt med et håndkle. Kunne heller ikke bruke såpe da jeg hadde åpne sår.. Bristet haleben og mistet mye blod, så jeg var så utmattet at jeg ikke klarte meg selv i det hele tatt .. Jeg lå i senga og ammet den lille, og måtte bli holdt oppe når jeg skulle gå noe sted! Vi var en god stund på sykehuset . Den lille pådro seg også en den overfladiske skader under vakuum , så han fikk kraftig gulsott – vi ble derfor hastesendt videre til Elverum sykehus. Så som du sier, alt er individuelt ! 🙂
  Jeg ønsker også å gjøre det en gang til, men samtidig er jeg livredd etter den opplevelsen jeg hadde .. Ingenting gikk som det skulle og minsten pustet ikke når han kom ut. Skremmende og fryktelig smertefullt .. De satte epiduralen feil, så den lammet ikke riene , men bena mine. Jeg var låst i en stilling , men hadde full følelse på riene som varte i 17 timer, med tre minutters mellomrom fra begynnelsen. Pressriene var nesten ikke eksisterende , så jeg fikk lite hjelp av kroppen min! Frustrerende situasjon , endte nesten i keisersnitt – men han kom ut på siste forsøk med vakuum . Hm , skulle ønske jeg hadde hatt en så god opplevelse som du fikk- for det er jo fantastisk uansett hvor smertefullt og skremmende det er ! Og jeg hadde gjort det for sønnen min en million ganger til! Som nå er 20 Mnd, frisk og rask, og helt perfekt !!

  Nelia er nydelig, akkurat som sin mor! Du ser fantastisk ut nå, og det gjorde du under svangerskapet også! Men det er en ekstra glød nå 🙂 kos dere videre og nyyyyt ! Tiden flyr av sted , om ikke lenge løper hun rundt i stua og leker med hundene ^^
  Du er et så stort forbilde for så mange, og jeg beundrer deg, og motiveres av deg!! Fortsett med det du alltid har gjort , samme hva folk sier ! Man blir liksom litt glad i deg, selv om man egentlig ikke kjenner deg ^^

 3. La mest merke til klokkeslett og gram, jeg – siden jeg ble født 09:11, og veide 2730gr, hehe 🙂 Gratulerer så mye med prinsessen!

 4. Hei kjære Caroline!
  Jeg hadde termin noen dager etter deg, men lillejenta i magen her vil tydeligvis ikke ut, så jeg går og venter… (og venter og venter….:-/)
  Jeg har lest bloggen din mye etter at du ble gravid, og jeg setter veldig pris på at du deler dine erfaringer ang temaer som sikkert mange andre førstegangsfødende (inkl meg) lurer på. Det gir meg veldig mye å lese innleggene dine! Og jeg synes det er veldig stort og tøft gjort av deg å dele fødselshistorien din som du gjorde. Så tusen takk for at du deler så mye som du gjør. Også dette innlegget ditt nå ang fødebagen er for meg, som fortsatt var usikker på hva jeg skulle pakke med, helt supert!!
  For meg er du en stor inspirasjon – ønsker deg all lykke og suksess videre!
  Og så SNILL du er som gir rabattkode til glammom-siden!! Ble kjempeglad!! :-)))) 😀 Tusen takk!!

  Klem Marina

 5. Jeg skrev faktisk et innlegg på bloggen min om fødebagen din. Eller, var vel mere et meget sarkastisk innlegg om hva jeg synes om at klikk.no henta inn en «profesjonell» jordmor til å kommentere bagen i hver minste detalj. Jeg er selv barnepleier og jobber på føden, og min mening er at den jordmoren må være alt annet enn profesjonell for å bidra til noe slikt mot en gravid dame som snart skal føde..

 6. Helene S

  Herlig å se at du motbeviser alle de som bastant mente at du aaaldri i verden kom til å få bruk for noe:D Vil bare si at for meg er du er stort forbilde:D Nå er ikke jeg gravid, og skal ikke bli det i nærmeste framtid, men: Den dagen jeg blir det skal jeg ha deg i bakhodet, og ikke la meg forfalle ned i joggebukser og håret i en tupp, slik som «alle» sier at er helt normalt!:)

 7. Det er godt å høre at både fødsel og tida på barsel var ei fin oppleving for deg. Eg fekk min lisje engel ei veke før deg og sjølv om det ikkje vart ein heilt «vanleg» fødsel og tida på barsel var slitsom (tomannsrom, veldig lytt og meget våken baby) syns eg også at det var ein flott oppleving sum sumarum 🙂

  Eg har eit lite spørsmål som eg lurer på om du kanskje har svar på. Om eg hugsar riktig brukte du ladycomp som familieplanleggingsverkty før graviditeten. Vil de bruke det som «prevensjonsmidddel» no medan du ammar også? Kan ein stole på dette i denne perioda? Tenkte du kanskje hadde gjort nokre undersøkingar sidan dette var dykkar foretrukne metode før graviditet og de har ynskje å vente nokre år med å få neste barn.

  Enn så lenge tenker eg at det vil gå greitt sidan eg ammar også nattestid, men på eit eller anna tidspunkt sluttar dette å fungere som «prevesjonsmiddel» og vil helst finne eit ikkje hormonelt alternativ. Tanken på koparspiral fristar heller ikkje, for å vere ærleg.

 8. Elisabeth

  Jeg har begynt å lese bloggen din! Synes det er spennende å følge med litt på hvordan den første tiden din med Nelia er. Nydelig navn, nydelig baby, og høres ut som om du ikke kunne hatt en bedre fødsel og barseltid! Jeg var ikke så heldig selv, med såre pupper, vonde sting etc, men håper på bedre lykke neste gang. Kan tenke meg at den gode fysiske formen du er i har hatt betydning! Ønsker deg ei fin tid videre! <3

 9. Håper du brukte overflatesprit og ikke hånddesinfeksjon, i så fall ville jeg ha spritet over tøflene en gang til før jeg brukte de hjemme! 🙂 bare et tips 🙂 Dette fordi at håndsprit inneholder glycerol for at hendene ikke skal tørke ut, og dette danner en seig hinne dersom en bruker det på overflater som er vanskelig og få bort, og det blir ikke så rent som det skal bli.

 10. Dwightinha

  Så deilig å lese dette!
  Først og fremst fordi du skriver bra, og oppsummerer kjempefint. For det andre fordi jeg gjorde akkurat det samme selv i sin tid. Tenke selv altså, og kjøre sitt eget løp. Der satt jeg da og ammet min nyfødte i elfenbensfarget silkepysjamas og fikk mange stygge blikk fra de andre nybakte! Men jeg var nødt til å føle at jeg fortsatt var meg selv, og det inkluderte ikke den ulekre sykehus skjorten he, he. Mine valg ble helt riktige de. For meg.
  Synes det er så rart med alle disse lett negative kommentarene man godt kan utelate til en nybakt mamma, for det er jo ikke en fødselsopplevelse i det ganske land som er lik vil jeg tro. Akkurat som at heller ikke alle graviditeter er like selv om kanskje alt gikk på skinner første gang. Akkurat det vet jeg noe om. Sist ankomne sov ikke om natten på 11 måneder og jeg var omtrent i ferd med å begå Harikiri, men alt går jo.
  Helt supert at din oppsummering så klart viser at det er hver enkelts behov som avgjør hva som er nyttig å ta med eller ikke. Og er det virkelig så ille om noe hadde kommet ubrukt hjem da?

 11. Hei Caroline:)
  Jeg er ny i dette kommentar greiene. Men jeg finner ikke kommentaren min som jeg skrev tidligere:)?

 12. Ingvild

  Hei Caroline! 🙂

  Har lest bloggen din i mange år, og jeg er fortsatt like fasinert! Det er så bra innlegg, og du skriver på en intelligent måte. Det er ikke dagligkost i blogg-Norge!
  Spørsmålet mitt er egentlig hvordan du har det? Jeg husker hvor sårbar jeg selv var etter fødsel, så jeg synes det er vanskelig å forstå hvordan du har taklet kritikk og motgang i ettertid? Som nyfødt mamma er det mye nytt å innrette seg etter, og ikke minst mange følelser, så hvordan klarte du deg gjennom det?
  Stor klem 🙂

 13. Marianne T

  Har ikke fått kommentert det før nå, men synes fødselshistorien var skrevet på en fantastisk og levende måte. Det var så fint og rørende å lese. Tøft av deg å dele en så privat og sterk opplevelse med så mange lesere. Du gjør en kjempejobb med bloggen, Caroline 🙂 Kos deg videre med lille jenta

 14. Takk for rabatt kode!:) deilig med fint undertøy selv om man ammer! Hvor lenge varer rabatt koden?

 15. Haha:) Jeg var spent på om det skulle komme et innlegg om dette for jeg så jo hvor mange….ehrm….kan vi kalle det interressante tips og meninger?! du fikk i forkant av fødsel angående denne baggen din:) Var litt ålreit å lese hva du fikk og ikke fikk brukt for:) Det med de rosa tøflene og fostervann stusset jeg fælt på. Jeg lakk heller ikke det etter fødsel for den produksjonen stopper jo så fort babyen er ute. Hadde heller ikke behov for sykehustruser mer enn 1 døgn, men brukte min second hand belly bandit. Innen 3 dager var gått var den forøvrig for stor og jeg måtte sy den inn ca 12 cm for å få videre effekt av den. Var god som støtte for jeg endte med hastekeisersnitt:) Veldig godt å ha noe som holder ting litt på plass etterpå da:)

 16. Fin sykehusbag du hadde. Jeg har aldri vært så nøye, men skulle kanskje ønske det. I alle fall at jeg hadde med litt mer klær til meg selv. Det har ofte blitt litt sånn at mannen min må ta med ting til meg som jeg har glemt. Men jeg var nøye med å ha med den musikken jeg ville høre på, og sminke. Ikke at jeg må dolle meg sånn opp på barselavdelingen, men det er fint å freshe seg litt opp når man føler for det.
  Jeg har også noen ammebh-er fra Glammom, og de er flotte. Synd jeg ikke viste om Glammom før, for da hadde jeg skaffet meg det tidligere. Har også en amme-sports-bh derfra som er helt super!
  Etterirer er ikke så ille første gangen, men de blir verre og verre for hver gang. De siste gangene (3.4.5.6og 7 )har jeg måttet ta smertestillende når/før jeg skulle amme. Men så har jeg hatt veldig stor mage hver gang også da, men babyer på over 4 og nærmere 5 kg. Da er det mye som skal trekkes tilbake.
  Nelia er et veldig fint navn!

 17. Cathrine

  Hei:) Så flott at du slapp å bruke Shrinkx Hipsen. Det jeg da lurer på om du i disse førjulstider kunne tenke deg å selge det til meg:)? Send meg en mail om du vil selge det:)(Om det er i størrelse xs/s) Hadde vært kjempesnillt av deg om jeg fikk kjøpe det da økonomien ikke er helt topp rett før junior skal komme på nyåret og jeg også vil føle meg bra etter fødselen:)

 18. Jeg må bare si at du rett og slett er en beundringsverdig person:-)

 19. Gratulerer med nydelig bebis, Caroline! Nå er hun vel blitt rundt to uker gammel? Vesla vår sov massemassemasse de første par ukene, men så kviknet hun veldig til etter det. Så gøy, gled deg! Håper du får tid til å bare tenke på henne, og at bloggen ikke tar så mye tid for deg at det stjeler fra kosen. Det går så altfor, altfor fort.. Nyt!

 20. Hva om jeg vil bruke blå tøfler?

 21. Starseed

  Jeg har termin om 5 uker (hjeeeelp:-)), og tenker virkelig ta med meg både god såpe, sjampo, og bodylotion, samt sminke, i fødebagen! Jeg er ikke en jåledame (mascara, øyenbrynsblyant og litt rouge, så er jeg klar for verden), men det er såååå deilig å føle seg litt fin selv om man er sliten! Det har reddet nesten alle mine dårlige dager i svangerskapet, å kunne låse seg inne på badet og maratondusje, kure hår, smøre seg inn fra topp til tå, og komme ut som en gudinne etterpå! Dessuten skal pappaen være med, og det er jo hans baby også, så han syns det er stas å få være sammen med henne uten meg! (Jeg vedder på at de damene som la igjen så mange surmaga kommentarer på det opprinnelige innlegget, er sånne mammaer som aller nådigst lar pappaen «passe» babyen 10 minutter alene, og som står å henger over skuldra når han skal skifte bleie, og fnyser fordi han ikke gjør det «rett»!!!!) Jeg kommer selv ikke til å være en spesielt A4-mor som sitter inne å tviholder på ungen, jeg akter å drive med både ørretfiske og fjelltur som vanlig etter hun kommer! Jeg kommer sikkert til å få mengder med kjeft fordi jeg drar med meg en baby overalt, men mitt standardsvar hele svangerskapet har vært «hvis det er farlig å gjøre sånn eller sånn, hadde det vært folketomt i Afrika!!!» 🙂 Heldigvis har jeg familie som syns jeg er flink og tøff som har vært med på jakt og friluftsliv hele veien, og som heier meg frem:-) Ja, livet blir anderledes når man får barn, men selv er man jo den samme, med samme interesser som før! Så lenge barna får være med syns jeg ikke man er egoistisk for å prioritere å være det beste mennesket man kan, gjennom å dyrke sine interesser! Stoooor klem til dere, som gjør det hver dag!

 22. Hjälp oss att berätta.

  Julen är här, ändå dör mer än ett barn i sin mammas mage varje dag! Hjälp oss att informera om minskade fosterrörelser, så att fler kan få fira jul med sina barn! Dela, och berättar gärna för de ni känner. I blogginlägget hittar ni mer information om minskade fosterrörelser och kampanjen.

  http://familjen.pzhost.net/julen-ar-har-anda-dor-mer-an-ett-barn-varje-dag/

 23. Charlotte

  Så mye styr det ble rundt fødebagen. Synes det er så fantastisk at du pakket en fødebag som passet deg! 🙂
  Er jo det som er riktig! 🙂 Ble ekstra fornøyd da jeg så hudpleie produkter, jeg er hudpleie, og synes det er viktig at man setter av litt tid ( babyer sover jo så masse ) til selvpleie. Det gjør sååå godt for en nybakt mamma! 🙂

  Håper alt er bra med deg Caroline? 🙂
  Ser ut som du har det fantastisk og nyter hvert minutt 😀
  Jeg synes du er råflink!

  Ikke bare bare å være offentlig person. Mye greier. Godt du har Lars-Kristian og jenta di som tar fokuset ditt, så slipper du å se alle de barnslige kommentarene – noen har rett og slett ikke mye å bedrive dagene sine med.
  Synes det er flott å lese alle som støtter deg også – håper det gir deg masse glede og energi.

  Ønsker deg en flott kveld videre – gleder meg til neste innlegg 😀
  Klem fra meg <3

 24. Du fikk bruk for ca alt ser jeg! En klapp på stjerten til alle som sa at du hadde pakket så rart 🙂 Det er jo opp til hver enkelt hvordan man pakker, og du kjenner selvsagt deg selv best 🙂 Ser ut som noe jeg også ville pakket selv 🙂 Skjønner ikke hvorfor du fikk så mange rare reaksjoner på det. Hehe!

 25. Så flott at du fikk bruk for alt!
  Jeg kommenterte at det sikkert ikke var noe særlig med spiler etter fødsel, men da trodde jeg jo de var med spiler! Ser jo sånn ut. Men hvis de ikke er med spiler er de jo helt geniale!!! Så dumt jeg ikke visste om de da jeg fødte. Nå er datteren min strax elleve måneder så ammingen er vel på hell… Nå er hun bare interessert om morgenen, så da er det vel ikke vits for meg å kjøpe en ammebh

 26. Kristin

  Fin sykehusbag 🙂 Etterrier hadde jeg ikke med førstemann heller, men da andremann kom var det helt grusomt! Særlig under amming.
  Vi har alle individuelle erfaringer med det å føde, og bra er det 🙂 Jeg var på beina igjen etter 15 min etter fødselen, og satt i «golfbilen» på St.Olavs til sykehushotellet med babyen timen etter. Livmora trakk seg fort tilbake etter begge fødslene, og ikke minst magen.
  Men har skjønt at mange har gravidmagen etter fødselen også. Vi er forskjellige, og det må vi bare akseptere!
  I tillegg tror jeg det har mye med oss selv hvordan svangerskapet går. Er en sta og innstilt på å jobbe fullt, så får en til det meste. Naturligvis finnes det unntak!

  Gleder meg til å følge hverdagen deres, og se hvordan det går med flere barn i hus 🙂 Lykke til!

 27. Hei!

  Hvor har du kjøpt den søte toalettmappen? 🙂 (den firkantete)

 28. Skulle bruke rabattkoden for å kjøpe meg en fresh ammebh. ( har ei sulten snuppe på 9mnd) Men de hadde ikke min str i noen av de fineste modellene (70D/E)
  Synd…

 29. Hehe jeg begynte også lure da jeg så fødebagen :p jeg har fått to barn, med keisersnitt, det første akutt det andre planlagt 🙂 jeg tok også med meg vanlige truser osv 🙂 gikk kjempebra på sykehuset, men ca 5 uker etter fødsel gikk jeg med tampong og de nattbindene… og vanlig truse og pysj, jaddah, SPLASH sa det og det lå en diger blodpøl under føttene mine! :s blødde lite først så kom alt :s måtte begynne på p piller før tiden for å stoppe blødninga… som akutt kom :s så vær obs, det kan skje det og noen uker etterpå… keisersnitt eller ei 🙂

 30. Hei igjen!

  Så flott å lese att det faktisk går an å ta godt vare på seg selv og føle seg delikat til tross for det man går igjennom som nybakt mamma 🙂
  Utrolig hærlig å se att flere setter pis på å kunne få lpv til å stelle seg og føle seg vel til og med på sykehus, jeg føler meg litt «mobba» på den fronten hehe 😉
  Selv er jeg ferdig med barn og har selv fått begge forløst med keisersnitt, dette til tross 2 helt vidt forskjellige opplevelser 🙂
  Det virker som dere koser dere i den nye tilværelsen og det er bare hærlig å se <3
  Og alt dette kjaset om kroppen din etter fødselen er jeg og sikkert du selv og, utrolig lei av…
  Synes fremdeles det er alletiders å se så smashing ut etterpå, og min oppfatning er jo att du også har jobba for dette under graviditeten og da:-)
  Vil ønske dere en fin fin jul og håper det blir kjempekos den 1 julen som mamma og pappa <3
  Klem fra meg:-)

 31. Hei 🙂 Vil bare kommentere at jeg blir helt sjokkert av alle de negative kommentarene rundt det bilde du la ut på instagram, og spesielt rundt dette med trusa. Som jeg ser du også skriver noe om her. Jeg ble mamma i mai og brukte heller ikke de sykehustrusene så veldig lenge da de rett og slett ikke satt godt nok og jeg ikke blødde så mye. Kjenner jeg blir irritert når folk tror at alle er like. Syns du er tøff og hadde jeg sett ut som deg hadde jeg også lagt ut bilde av kroppen min, uansett hvor mange dager det hadde vært etter fødselen!

  😉

  1. Du er sikkert like sjokkert som meg, men folk har tydeligvis svært lite å ta seg til i førjulstiden 🙂

 32. Kim Blackstone

  I sometimes find an english translation and other times I don’t. Am I missing the place to click or is there no translation? Congrwtulations on your beautiful family!

 33. Martine

  Hei! Hvilken ammekrem var det du brukte? Jeg husker jeg hadde så vondt de første dagene jeg ammet min første og skal er nå gravid med nr 2. Blir sikkert ikke like sår denne gangen, men jeg vil uansett gjøre det jeg kan for å slippe det=)

 34. Hei. Funker den rabattkoden enda? Prøver å legge den inn, men det skjer ikke noe?

 35. Hei! Hvilke ammeinnlegg (merke/nettbutikk) og hvilken type krem til brystvorter ved amming brukte du/ kan du anbefale?

  1. Jeg brukte ammeinnlegg fra Lilleba og Glammom, og krem fra lykkelig som liten 🙂

 36. Benedikte

  Hei Caroline!

  Jeg har lest igjennom innleggene dine som handler om graviditet osv. og takker for både gode historier og inspirasjon.
  Lurte også på en ting i forhold til fødselen din;
  Du skrev i innlegget fødselshistorien, at du/de brukte masse olje under fødselen. Er dette normalt eller noe du selv ønsket?
  I såfall var det noe du selv hadde med deg? 🙂

  Kanskje teit spørsmål men ble bare litt nyskjerrig.
  Ha en super dag ^^

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *