Oppskrift-onsdag: rømmegrøt

Denne grøten er en kjempefin erstatter for risgrøt for deg som spiser lavkarbo og gjerne vil ha risgrøt hele tiden, eller for deg som setter pris på smaken av skikkelig rømmegrøt, for denne ble utrolig god! Selv om energi-innholdet i den er høyt, kunne vi med fordel laget nesten dobbelt av denne oppskriften til oss to, vi satt nemlig igjen og ville ha mer. Oppskriften fant jeg hos Lena Beatrice ♥ 

___________________________________________________________________________________________________________

rømmegrøt til 2 

1 stor ss. meierismør  2 beger seterrømme  johannesbrødkjernemel salt  kanel  sukrin  spekemat

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

smelt smøret i en kjele og visp inn 2 beger med seterrømme. La dette koke opp og tilsett etter hvert johannesbrødkjernemel for å jevne grøten slik at den ikke blir for tynn. Jeg brukte en liten sikt for å unngå klumper. Tror jeg endte med å bruke rundt 2-3 små teskjeer, men her må du gjerne prøve deg frem. Skulle grøten bli for tykk, kan du spe på med litt helmelk eller fløte. Bruk en liten klype salt for å forsterke rømmesmaken. Serveres med sukrin eller sukker, smørøye og selvsagt et utvalg spekemat.

 ___________________________________________________________________________________________________________

english version – sour cream porridge with cured meats 

I know I have a lot of new foreign readers these days, so I will try my best translating some of my text from now on. First of all: Welcome  This is a low carb recipe on a sour cream porridge, and you have to try it because it tastes amazing! For two persons you’ll need:

 1 tbs. butter  600 g. high fat sour cream  carob / st. john’s bread / locust bean gum or carob gum  salt  cinnamon  erythritol or regular sugar

do this: melt the butter in a casserole and stir in the sour cream. To make the porridge as rich as possible, you have to use carob gum (or you can use wheat flour if you don’t eat low carb) Start by adding 1 small spoon and increase the amount until you are satisfied. Bring to the boil and add a little salt for some extra taste. Serve with cinnamon, sugar or erythritol, butter and of course – cured meats.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

171 kommentarer

 1. I was looking forward for a long time for Your english translations. At least! cause I was affraid that I’ll have to learn norwegian 😉

  From Poland with love!

 2. Prøvde akkurat denne og den var super, så nå er min jul reddet.

 3. Hei
  Gratulere så mye med en vakker liten prinsesse!
  Du har så nydelig blogg og jeg er både imponert og litt missunnelig på alt du får til:)
  En ting jeg lurer på i forhold til all den deilige maten du lager er hvor nye du spiser til hvert måltid. Det er vel ikke sånn at man kan spise så mye man vil selv om det er lavkarbo eller? Tenker du kcal i det hele tatt? Har så lyst til å begynne på lavkarbo men trenger å lære litt først:) og spiste du søtningsmiddel mens du var gravid og i tilfeller hvor mye?
  Kan man virkelig spise seg mett og god på maten du lager og i tillegg se så flott ut som du gjør??
  Hilsen Hanne

 4. hi! thank you for the english version; I’m french and «google translate» don’t do a good job ^^ It’s now perfectly clear in english. I really like your blog. congratulations for your pretty nelia. lea.

 5. Just noticed you were translating your posts! Great! Now I can understand what you are writing 🙂 Hope you will continue it although I understand it’s a bit more work.

 6. Mmm, rømmegrøt er deilig. Så ikke så vanskelig ut å lage heller!

 7. Hei jeg har gått på lavkarbo i 3 månder men istedet for å gå ned i vekt har jeg gått opp… Har du noen tips til hva jeg kan gjøre ? 🙂

 8. Prøvde ut rømmegrøten din, bare med hvetemel, og den ble kjempegod 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *