Kosestund for voksne

Å, dere! Craving tilfredsstilt! Er det noe jeg har hatt lyst på helt siden jentene var her på juleverksted for halvannen uke siden, er det pepperkaker med blåmuggost! De koste seg mens jeg satt og så på med bedende blikk, men blåmugg er jo ikke noe man skal spise i graviditeten, så jeg spiste heller dobbelt så mange pepperkaker. Jeg fikk aldri noe craving under svangerskapet, men ost i alle former og fasonger er virkelig noe jeg har savnet, og pepeperkake med blåmugg er min favoritt-tapas nå i juletiden. Det er en uslåelig blanding, så om du aldri har smakt det før – do it!

___________________________________________________________________________________________________________

Badingen gikk kjempefint, forresten!  Hun gråt litt med en gang, men så gikk det over og hun ble helt salig. Sovnet nesten i fanget til Lars-Kristian, og nå har vi verdens mykeste bade-engel sovende i leandervuggen. Jeg smelter! Vi burde nesten gjøre dette hver kveld, for nå sover hun utrolig tungt. Men jeg vet at bading kun anbefales 1-2 ganger i uken altså, så det får bli en stund til neste gang nå.

Vel, vi har noen kakemenn å fordøye pluss noen repriser på Farmen. Henger så innmari etter, kan ikke si at det har blitt så prioritert den siste uken 😉

___________________________________________________________________________________________________________

Craving fulfilled! Ever since my girlfriends visited me a few weeks ago I have had this massive craving for blue cheese on ginger bread. If you haven’t tasted it before, you have to! It’s insane! I never got these cravings that many people get during pregnancy, but I really missed all kinds of cheese. So I guess I am looking at a cheese-eating project in the future. Blue cheese, chevre and camembert – here I come!

Nelia had a lovely time in the bath tub by the way, she just cried the first seconds and then she really enjoyed it. She almost fell asleep in daddy’s lap and now I am pretty sure we have the softest baby in the world.

Well, we have some eating to do. See you tomorow 

127 kommentarer

 1. God måren Frue:)

  Pepperkaker og blåmugg ost er ikke noe jeg har prøvd. Ellers liker jeg ikke blåmugg ost, men kanskje kombinasjonen er annerledes.
  Til helgen kommer mine svigers på besøk så kanskje dette er ett serverings tips?:)
  Ellers syns jeg du har ett fantastisk nydelig jule hjem.

  Kos deg i adventstiden….

 2. Ellen Marie Skjold

  Hei. Har tenkt på å skrive til deg lenge men har ikke kommet til det før nå. Jeg er ikke LCHF tilhenger eller særlig moteinteressert men derimot veldig opptatt av helse, trening og god(bra) mat. Syns du er en inspirasjon på mange måter og hvis jeg ikke hadde født eller vært gravid til dags dato så hadde jeg blitt veldig oppmuntret og glad over magebildet ditt og det faktum at graviditet ikke nødvendigvis ødelegger kroppen din. Hadde selv flat mage(ikke så fin som din riktignok) rett etter fødsel og trente mye i svangerskapet. Poenget mitt er at det ikke er noe å skamme seg over at en føler seg og ikke minst ser bra ut etter en fødsel. Har man selvkontroll og arbeider hardt så er det belønningen og den skal man nyte.
  Vil også legge til at jeg ikke syns du trener for mye eller er for tynn. Så stå på 🙂 Veldig søt liten jente du har fått, men med såpass pene foreldre så er vel det ganske opplagt 😉

 3. Så lenge ikke babyen har svært tørr hud – kan dere vel bade henne hver dag? Har gjort det fra dag en på alle ungene, og dem eeelsker det! Om ikke huden er tørr, så er det kun en herlig kveldsrutine; dem blir varme og salige til leggetid:)

  1. Susanne

   Det gjorde jeg med datteren min også, hun badet hver kveld, veldig kos og veldig lettvint. Ettersom hun ble større dusjer hun nå hver kveld istedenfor. Mye enklere enn å stå der med vaskekluten. Man kan jo ha litt olje i vannet for eksempel, trenger jo ikke vaske hode hver kveld om man ikke føler for det 🙂 Helsesøster sa også til oss at det ikke anbefales, men for meg var det riktig, så det brydde jeg meg katta om 🙂

 4. Åh jag har också samma serie med koppar och tekanna 🙂

 5. But with you is beautiful.And a beautiful tray, which for a long time, I like it.As you want to get rid of:)) let me know I took in it.Beautiful ball from Angel, do you remember where kupowałaś?

 6. Kjære caroline!
  Gratulere så masse med vesle Nelia! Før ei søt og nett lita jente:-) du ha berra so utrule mykje godt i vente!
  Dagane blir berre bedre og bedre når ein har barn! Ingen tvil om at de to allerede e kjempe flinke og gode foreldre for Nelia:-)
  Ho kjem til å få masse kjærleik frå dykk, det ser eg allerede:-)
  Eg har sjølv ein gut på 7 mnd og ventar nummer 2 allerede hihi:-) alltid drøymt om to tette:-):-)
  Lurer på om du kan svare meg med linken til det innlegget du laga ang treningsøvelsar under graviditeten? Prøvde å finne det igjen men fanrt det ikkje..
  Masse lykke til vidare med skatten dykkar! Nyt denne fine tida:-)
  Klem

 7. Så koselig 🙂 Den porselens dukken eller hva det er, på bordet, var jo aldeles nydelig! x

  http://www.sweetcandydreamer.com

 8. Må komme med min erfaring også da 😛

  Jeg badet jenta mi så og si aldri. Kanskje en gang pr måned. Tok henne med i dusjen nå og da istedenfor. Ved vanlig vask la jeg henne på den ene armen og vasket under springen. Dette skjedde selvsagt hver dag, og hun var aldri møkkete av den grunn.

  Selv bader jeg aldri, for vi har ikke badekar. Jeg dusjer eller vasker meg hver dag allikevel, og det er aldri noen som har klaget 😉 Vil tro at en baby egentlig ikke har behov for mer bad enn oss voksne, så lenge avføring og andre uhumskheter blir fjernet?

  Uten at jeg har noen mastergrad i dette så er bad, foruten vask, ment å roe ned baby eller evt lindre mageproblemer? Hvis dette er målet skjønner jeg godt hensikten. Hvis baby allerede er harmonisk og fin ser jeg ikke helt poenget.

  Min baby var rolig, på alle mulige områder, og jeg så ikke poenget ved å bryte dette mønsteret for å innføre noe nytt. Samt at huden ble skånet.

  Hun er i dag åtte år og dusjer selv uten at jeg trenger å be om det 😉

 9. Jeg lurer på hvor mange lesere du har fått nå etter at du har blitt omtalt så mye i verden pga magebildet du la ut?:p Stemmer blogglisten, eller gjelder det kun for Norge?:)

  1. Blogglisten stemmer sånn noenlunde. Forsiden på blogglisten viser bare norske treff, men om du klokker på bloggen min og velger fanen «tall» øverst til venstre, så får du total trafikk.

 10. Hei!
  Jeg vil bare gi deg et tips til bading. Det er å fylle badekaret helt opp med vann og ikke bare i bunn liksom. Og legge henne så langt ned at ørene er nedi. Da får hun den følelsen av i ligge inni magen igjen. Og da kan det hende at hun sovner. Bare et tips. Det gjør jeg med min lille jente på fem uker og hun gråteraldri når hun bader. Lykke til videre!

 11. Hei, og gratulerer så mye med den skjønne lille jenten! Selv fikk jeg en sønn 11 dager før deg, og lurer derfor på om Nelia reagerte på at du spiste pepperkaker? Jeg selv elsker pepperkaker, men de 2 dagene jeg har spist pepperkaker har lillegutt fått så mye luft i magen at jeg er redd det er pepperkakene han reagerer på.. Om hun ikke har reagert, hvilken type har du spist? Jeg har så lyst å kose med meg pepperkaker i julen, så håper jeg finner en type han ikke reagerer på 🙂

  1. Nei, det tror jeg ikke. Hun hadde litt luftsmerter i natt, og jeg hev innpå med pepperkaker i går, så det KAN jo være en grunn?

 12. Hei! Først vil jeg gratulerer deg som mamma! 🙂
  Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid i uke 11 og hadde derfor en del spørsmål om trening. Jeg er vant til å bevege meg mye og ofte, så det er ikke aktuelt å slutte med treningen «bare» fordi jeg er gravid;) Lurte på om du kanskje hadde et eget innlegg om trening og graviditet her på bloggen, eller om du kanskje skulle laget ett i nærmeste fremtid?

  Mvh fast leser, 23 år.

 13. Måtte bare dele dette, siden det er en sak jeg tror kan stå nære hjertene til alle mødre og kommende mødre.
  I over et år nå har jeg abonnert på en kanal på youtube som heter «what’supmoms?» Der det er flere mødre som deler sin hverdag, tips og triks.
  Hun ene het connie og hun og mannen ventet barn nummer to, en liten jente. Det kom fram igår, etter at hun ikke hadde postet video på en stund, at hun omkom etter komplikasjoner ved fødsel. Datteren overlevde heldigvis.
  Per dags dato er det faktisk 1 av 100 fødende som dør, og dette er skremmende!
  Det er såå så viktig å øke bevissthet rundt dette temaet!
  Dette ble en litt trist kommentar, men måtte bare dele.

 14. synnøve

  Hei.
  jeg husker at du publiserte link til en nettbutikk der de selger bare kashmir produkter? har du linken til denne fortsatt?

  1. tenker du på wild wool? 🙂

 15. Elisabeth

  Imponert over at du kom med tre innlegg i går! Travelt å være mor, men flott at du fortsetter med bloggingen, viktig å fortsette med det man liker! Bare husk at du kan med god samvittighet kose deg i «mamma- permisjon» (vet ikke hva jeg skal kalle det siden du jobber samtidig, hehe) og ikke føler press på at du må prestere hele tiden 🙂 men jeg tror nok du føler selv på hva som er riktig! 🙂 ha en fin dag med den lille! :))

 16. Å, pepperkaker med blåmuggost hørtes herlig ut! Egen peppeperkakeoppskrift?

  Jeg fikk også beskjed om bading max 2 ganger i uka i begynnelsen, og med mindre det er spesielle ting som gjør at de må bades oftere syns jeg personlig at det er greit å følge det, babyer svetter jo ikke og det holder å vaske av dem ellers. De trenger det beskyttende fettlaget på kroppen:)

  Men når det er sagt, tror jeg heller ikke det er noen krise å bade oftere når situasjonen krever det. Mannen min badet ofte nurket i vasken de første ukene, hvis hun hadde bæsjet seg ut, selv om vi hadde badet henne dagen før. Så bare bruk sunn fornuft og gjør det som passer for dere:)

  1. Ja, å spyle er jo noe annet enn å dusje 🙂 Pepperkakeoppskrift ligger ute, men her har jeg bare brukt butikk-kjøpte 🙂

 17. Åh!! Teite folk! Grunnen til at man ikke skal bade nyfødte hver dag, er på grunn av babyens naturlige «fett» – som faktisk SKAL være der! Har selv to små, og minsten er 6 mnd. Fødte på Ullevål, og de ba meg ikke bade han før det hadde gått en uke. Deretter 1-2 ganger i uken.. Nettopp for at bebis skal få beholde sin naturlige beskyttelse og ikke tørke. Ja, min mor badet og meg hver dag, og tok sikkert ingen skade av det, men i dag er Helse Norge heldigvis litt mer opplyst enn de var for 28 år siden! Da satt jeg og på fanget til oldemor som røyket som et damp lokomotiv! Lever jeg altså, men man følger da de rådene man får på sykehuset, og ikke besserwissere som sitter foran skjermen å leker spesialist! Fjooo, sånn! 🙂

  1. Hehehe, som jeg skulle sagt det selv. Du har helt rett!

 18. Til dere som mener det er tull å bade babyen så sjeldent:
  Det er ikke tull, det er det jordmødre og barnepleiere anbefaler den første tiden fordi den nyfødte skal beholde naturlig fett i huden sin for å unngå uttørring. Babyen vil flasse av og virke tørr etter noen få uker og dette er helt normalt og går over av seg selv uten krem. Jeg ble anbefalt å ikke smøre huden eller bruke olje i badevannet og dette fungerte veldig bra for oss og vår datter var ikke tørr. Huden holder på fuktigheten selv hvis man bader sjeldent i starten og ikke tilfører oljer/kremer. Man forstyrrer den naturlige balansen ved å gjøre dette. Senere kan man bade babyen oftere 🙂

 19. Charlotte

  Kjempe koselig! 🙂 Dere er så flinke og fine! Blir nesten litt » stolt ? » hehe 🙂
  Sånn er det når man har fulgt deg lenge. klem fra meg

 20. Du trenger ikke bade så ofte heller. Vi bader ikke babyen i det hele tatt, med mindre det er en full bæsj-eksplosjon i håret og ørene og vi ikke har noe valg. Tørker babyen med en tørrklut som vi bløter med vann og evt litt olivenolje (ikke bruk våtservietter – kjemikalier og drit) Bader storebror kun når han er i simhall eller ber om det. Vann tørker ut, og det gjør kjemikaliene ENDA mer! Vi tenker nopoo, (har skrevet mye om det i min blogg) ettersom det reduserer risikoen for allergier, eksem, kreft og så videre. Ikke ødelegg balansen i huden bare fordi «det er det man skal».

 21. Hei, er det sånn at mann ikke kan spise ost når man er gravid?

  Hilsen en nysgjerrig person

  1. Du skal helst unngå upasteuriserte oster, i tillegg til myke og halvmyke pasteuriserte oster 🙂

 22. Hei 🙂
  En baby har ligget i fostervann i 9 mnd så en baby tar ingen skade av å bade hver dag. Det man skal være forsiktig med er bruk av såpe og olje hvis man bader barnet hver dag. Det er derfor de fleste babyer elsker å bade 😀
  Jeg valgte å bade min baby hver dag fordi hun ble døsig og ved enkelte tilfeller kunne det være Lindrene mot luftsmerter 😀
  Bad babyen din som du ønsker 😀
  Klem

 23. Vi badet også datteren vår 1-2 ganger i uken i starten. 🙂 var det vi fikk anbefalt på nyfødtintensiven. Men de sa jo at det var opp til oss å bestemme hvor ofte vi ville gjøre det, så når hun ble noen mnd så prøvde vi hver kveld rett og slett fordi hun elsker det. Nå er hun 7 mnd og bader fremdeles hver kveld, tror det nesten er favoritt tingen hennes å gjøre hver dag, i tillegg så sover hun veldig godt etterpå. 🙂 har ikke i såpe i vannet hver dag da. 🙂

 24. Ahh.. Nå som du har fått så mange nye lesere nå da, så blir vel blogginnleggene dine sikkert bare kjedeligere og kjedeligere, og du blir mer og mer reservert.. Kjipt :/

  <3

  1. nei, hvorfor går du bare ut ifra det? :/

 25. KristineN

  Igår fikk jeg påvist PCOS, en stooor skuffelse ettersom vi prøver på en liten mini. Men for å holde dette i sjakk skal man helst spise lavkarbo for å stabilisere insulinnivået. Og da er det såå mye godt å finne i bloggen din! Må bytte ut nesten alt i kjøkkenskapene med lavkarbovennlige produkter, og etter en real gjennomgang av oppskriftene dine så tror jeg (hvertfall) at jeg har litt kontroll på det. Er super glad for å finne så mye inspirasjon her inne 🙂 Du er så flink! Jeg elsker å bake, og trodde at tiden min som bakemester var slutt, men nei da. Her finner jeg jo så mye godt! Hva skulle jeg gjort uten deg? <3

  Joh, og et spørsmål. Jeg elsker iskaffe Mocca, og har lest mange forskjellige forumer om sjokoladeessens, men at det ikke er så godt? Har du noen formening om det, eller om noe annet som er bedre? =) Tenkte jeg skulle teste ut mandel- og kaffesmoothien din =)

 26. Jeg badet min datter så og si hver kveld, uten såpe. Begynte ikke å bruke såpe i vannet før hun var fire-fem år. Bare litt babyoil og noen dråper shampoo til håret. Det var favorittstunden og hun sov alltid godt og gjennom hele natten 🙂

 27. Når skal Lars-Kristian sine foreldre få møte den lille skjønnheten? Kan tro de venter meget spendt på å få se henne! 🙂

  1. De får ikke sett henne før nærmere jul, dessverre 🙁 Vi skal på fjellet for å feire med dem, så det blir ikke før hun er en mnd. gammel 🙁

 28. Jeg har også nettopp oppdaget pepperkaker med blåmuggost. Kjempegodt! Nå er forresten blomkål-formen du la ut oppskrift på snart i ovnen. Takk for en god oppskrift! :-p

 29. Å herlighet! Pepperkaker og blåmuggost, det hørtes jo bare helt nydelig ut! Tusen takk for tipset 🙂 Siden jeg er gravid så må jeg nok spare noen pepperkaker til slutten av februar og teste det ut da 🙂 Forresten… jul uten fenalår?? Hvordan skal dette gå?? Hehe 🙂

 30. Jeg badet begge guttene mine vær kveld når de var små, det hjalp veldig på søvn og at de roet seg ned før leggetid 🙂
  Brukte olje i vannet, og ingen av dem sliter med tørr hud i dag i en alder av 2 og 3 år.
  Kveldsbad er jo også kjempe fint i forhold til leggerutiner også, de roer seg ned og ikke minst, ettervært skjønner de at kveldsbad betyr at det snart er leggetid 🙂

 31. Har en liten en her på fire og en halv uke, og vi bader de kveldene kolikken er for ille. Han slapper så godt av i vannet, og sovner av og til greit etterpå (i motsetning til gråting og vondt i mange timer utover natten). Helsesøster sa det var bare å bade oftere enn anbefalt så lenge man har olje i vannet:)

  Håper dere nyter tiden maks, og at dere slipper unna kolikken;)

 32. Gratulerer som mamma! Her blir lillesnuppa badet hvert kveld, begynte med dette rundt 3 mnd alderen når det er fint å la babyen få rutiner. Så når hun bader og får på pysjen vet hun at det er kveld.(blir også salig og trøtt av baeet) Uten såpe og olje 🙂 se an huden til babyen om den tåler det.

 33. Wow, tre innlegg i går, ikke verst 😀 Husk å kose deg og slappe av også da <3

 34. Blåmugg ost er kjempegodt! Har ikke prøvd det på pepperkaker før, så det må jeg prøve 🙂

 35. Du fristet meg så med pepperkake-kanapeene dine at jeg måtte ta pause fra eksamenslesingen, gjøre meg prosentabel og gå på butikken. Jeg er litt skeptisk til muggost, men kan informere at pepperkake med Brie og en klementinbåt smaker også fortreffelig!

  Må også legge til at jeg er så imponert over deg! Du er virkelig en super-mom! Jeg blir så rørt av å lese det du skriver om det å være mamma, og de bildene du har lagt ut, smelter meg helt. Jeg blir helt babysyk, til tross for at jeg bare er 19 år og student..

  Og du, du har lov til å være litt «egoistisk» nå. Alle oppegående lesere av bloggen din har full forståelse om du ikke blogger like mye som før du ble mamma. De aller fleste har jo faktisk mammapermisjon.

  Nyt tiden!

 36. Åååå!! Kjenner meg igjen! Har så lyst på ost, og nå fikk jeg særlig lyst på blåmuggost på pepperkaker… Er gravid jeg og, så får heller kose meg med klementiner, og ta igjen ekstra neste jul! Dødssøt jente du har fått forresten:)

 37. Skulle så gjerne sett flere bilder av ansiktet til lille Nelia<3

 38. Hei søteste deg 🙂 Gratulere så masse med lille Nelia 🙂 Du får nyte tiden og kose dere masse <3 Jeg vurderer å gå til innkjøp av kunstig juletre i år. Synes d dere har er fint. Har dere kjøpt et som d var med lys på? plantasjen? ca pris ? Klem til deg og den lille <3

 39. Thank you so, so much for your English translations from now on!!! <3
  I'm so happy about the fact that now I can understand what you write 🙂
  Looking forward to new posts and cute stories about your little girl ^^
  Greetings from Germany
  Vanessa

 40. Victoria Madeleine

  åh, hvor har du kjøpt englevingene hen?! Søteste jeg har sett. Beklager om jeg er nr 239023 som spør, men får ikke opp resten av kommentarene.

 41. Oj jeg har ikke tenkt på det, men som en over her sa, det er imponerende at du faktisk blogger, til og med flere ganger daglig, selv om du også er opptatt med en nyfødt baby. Det er virkelig veldig imponerende og kjempe tøft og inspirerende også faktisk. Andre bloggere på topplisten er gjerne veldig veldig dårlige til det, selv de som til og med ikke går på skole. I tillegg ser det ser ut som at du bruker god til på innleggene dine og at du skriver fra hjertet rett og slett, så det er gøy! 😀 Du er så tøff og en skikkelig inspirasjon 😀

 42. … where did you get those gorgeous pillows, displayed on the couch?

 43. jeg fikk faktisk servert pepperkake med blåmuggost i går i bursdagen til svigermoren min (pussig sammentreff), å syntes det var kjempe godt. å må på butikken å handle litt selv i dag. <3

 44. Hei, og gratulerer med lille prinsessen! Er bare så utrolig fint det serveringsfatet, lurer derfor
  litt på hvor du har kjøpt det? Takk for fin blogg forresten! 😀

 45. I constantly emailed this webpage post page to all my contacts, for the reason that if
  like to read it afterward my links will too.

  My blog post search engine optimization

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *