Kosestund for voksne

Å, dere! Craving tilfredsstilt! Er det noe jeg har hatt lyst på helt siden jentene var her på juleverksted for halvannen uke siden, er det pepperkaker med blåmuggost! De koste seg mens jeg satt og så på med bedende blikk, men blåmugg er jo ikke noe man skal spise i graviditeten, så jeg spiste heller dobbelt så mange pepperkaker. Jeg fikk aldri noe craving under svangerskapet, men ost i alle former og fasonger er virkelig noe jeg har savnet, og pepeperkake med blåmugg er min favoritt-tapas nå i juletiden. Det er en uslåelig blanding, så om du aldri har smakt det før – do it!

___________________________________________________________________________________________________________

Badingen gikk kjempefint, forresten!  Hun gråt litt med en gang, men så gikk det over og hun ble helt salig. Sovnet nesten i fanget til Lars-Kristian, og nå har vi verdens mykeste bade-engel sovende i leandervuggen. Jeg smelter! Vi burde nesten gjøre dette hver kveld, for nå sover hun utrolig tungt. Men jeg vet at bading kun anbefales 1-2 ganger i uken altså, så det får bli en stund til neste gang nå.

Vel, vi har noen kakemenn å fordøye pluss noen repriser på Farmen. Henger så innmari etter, kan ikke si at det har blitt så prioritert den siste uken 😉

___________________________________________________________________________________________________________

Craving fulfilled! Ever since my girlfriends visited me a few weeks ago I have had this massive craving for blue cheese on ginger bread. If you haven’t tasted it before, you have to! It’s insane! I never got these cravings that many people get during pregnancy, but I really missed all kinds of cheese. So I guess I am looking at a cheese-eating project in the future. Blue cheese, chevre and camembert – here I come!

Nelia had a lovely time in the bath tub by the way, she just cried the first seconds and then she really enjoyed it. She almost fell asleep in daddy’s lap and now I am pretty sure we have the softest baby in the world.

Well, we have some eating to do. See you tomorow 

127 kommentarer

 1. Har aldri hørt om at bading for ofte ikke er bra for babyer? Vi har badet gutten vår hver dag siden vi kom hjem fra sykehuset, men har selvfølgelig vært svært måteholden med olje og evt såpe. Er jo så godt å få vasket de ren når de har blitt tatt på av mange forskjellige, for ikke å glemme at de ligger med bleie dagen lang. Gutten vår sovner som en stein etter kveldsbadet og er en fast rutine i heimen her 🙂 Elsker lukten av nyvasket og ren baby! <3

  1. Jeg fødte for 2 uker siden, og det er det de sier på barsel og på helsestasjonen. Det er for å bevare babyens fettlag, og for at huden ikke skal tørke ut. Hvis du bader for ofte når de er så ferske, spesielt med produkter, så forstyrrer du hudbalansen. Dessuten blir ikke babyer så fort møkkete i starten, de er jo bare ved sine nære omsorgspersoner og litt besøk i starten. De skal heller ikke ha noe ved bleieskift, kun litt olje hvis det er mye bæsj. Ikke gjør huden avhengig av produkter så tidlig!

 2. Ahh My Favourite 🙂
  Min og Lillemors favoritt, vi har skapt vår egen lille tradisjon – pepperkaker, blåmugg med honning og hvitt gløgg dom forrett på Julaften.
  Med sølvguttene i bakgrunnen 🙂

  Åhh nå kjenner jeg at jeg gleder meg til Jul 🙂

  Kos dere med TV titting og pepperkakejummies 🙂

  Klem
  Birte

 3. Line Marie

  Åh, jeg bare elsker bloggen din! Begynner nesten å føle meg litt stalker-aktig, haha, for liker og kommenterer nesten alt til tider føler jeg.. Så sorry for det! Men jeg blir så ivrig! Er selv ikke helt klar for baby enda, for er ikke helt der jeg vil være i livet enda for å være klar for en liten en. Men guuud, jeg blir så verpesjuk! Selvom alt ikke trenger å være fryd og gammen med et lite nurk, så virker det jammen som det er mye kos også! Nelia er utrolig skjønn, og hun har verdens beste foreldre. Dere virker som supre mennesker, både du og Lars Kristian, så at hun får en bra oppvekst er det ingen tvil om. Må si jeg er veldig for den måten dere velger å fremstille den lille jenta deres på, har full forståelse for at dere ikke vil eksponere henne for mye, selvom jeg godt kan tenke meg det kribler i fingrene etter å vise henne frem for hele verden, for dere er nok rimelig stolte. Men en slik blanding; ikke for mye, men likevel noe tror jeg er fint 🙂 Men det er selvsagt opp til dere og ingen andre. Jeg beundrer deg virkelig, Caroline, og i alle fall for måten du takler alt på. Det er så utrolig beundringsverdig, og jeg synes det er utrolig gøy å følge deg og dere på deres reise 🙂 Håper du vil fortsette å blogge i laaang tid fremover, for bloggen din gir stor inspirasjon, glede og motivasjon i hverdagen. Så tusen takk! Og lykke, lykke til med lille Nelia 🙂
  – Selvom enkelte tror hun er fake. Hahaha, måtte le av den kommentaren på instagram! Enkelte mennesker altså… Uansett, ha en fin kveld videre og en fantastisk juletid 🙂

 4. Heisann 🙂 Ville bare si at det der med å kun bade bebisen sin 1-2 dager i uken,bare er tull….Har selv hatt 3 barn og når de var baby badet jeg de alltid rett før leggetid,og du har helt rett…da sover de så salig <3. De tar overhodet ikke "skade" av det så lenge man bruker skånsomme produkter og gjerne litt babylotion eller olje etterpå. Hvis du bruker olje så masser den gjerne inn mens huden enda er fuktig, bare pass på at bleieområder,arm og knehuler OG bak øret er ordentlig tørre 🙂
  Har alltid hatt dette leggeritualet på alle mine barn,og babymassasje og en skvett pupp etterpå så har det vært helt godnatt for de,og en deilig kosestund dessuten for mor eller far.
  Så kjør på med badekos Caroline!:-)
  Dessuten syns jeg ikke babyer som bader en gang i uken lukter helt fresht,og i mine år som frisør,har jeg og registrert at de barna som badet lite, ofte fikk et gulaktig belegg i hodebunnen. Uansett KOS deg med babyen <3

  1. Bare tull det du skriver, hvertfall ikke fagpersonell sitt råd. Jeg fødte for 2 uker siden, og det er det de sier på barsel og på helsestasjonen. Det er for å bevare babyens fettlag, og for at huden ikke skal tørke ut. Hvis du bader for ofte når de er så ferske, spesielt med produkter, så forstyrrer du hudbalansen. Dessuten blir ikke babyer så fort møkkete i starten, de er jo bare ved sine nære omsorgspersoner og litt besøk i starten. De skal heller ikke ha noe ved bleieskift, kun litt olje hvis det er mye bæsj. Ikke gjør huden avhengig av produkter så tidlig!

  2. Marianne

   Man skal være litt restriktiv med badingen av de små fordi man kan skade det medfødte fettlaget babyen har i huden, som på sikt kan føre til allergier f.eks. tørr hud og utslett 😉
   Selv om det gikk bra med dine barn er det ikke sikkert alle andres tåler bading hver dag 😉 Her bader vi 2 ganger i uken i vann med olje i, og holder såvidt huden frisk. Hadde vi badet oftere ville vi nok hatt en atopisk unge.

 5. Kos dere masse! 🙂

  Jeg har endelig klart å skjerpe meg med all sukkerspisingen, så nå er det tilbake til god, gammeldags, lørdagskos <3 Etter flere år med sukkeravhengighet, er det veldig deilig å kunne gå i butikken, og motstå fristelsen. Buksene begynner å bli litt løsere rundt hoftene, så nå er det på tide og øke intensiteten på turen jeg går med hunden. Har du noen gode tips til å bedre kondisjonen? Beina går det bra med, men jeg mister jo pusten med en gang.

  1. Så bra 🙂

   Nei, ikke noe annet enn å drive med kondisjonstrening :p Men sett deg nye mål for hver gang, og forsøk hele tiden å forbedre deg litt og litt.

 6. Hei 🙂 kan nu ikke skjønne hvem som Anb. Bading 1-2 ganger i uka .. Bada nu mine jenta stort sett vær kveld .. Men ho ser nu Nyderlig ut og får vi snart se hele ho ?? :))

 7. Nelia is just beautiful. Congratulations!
  I’m loving the English translation that you are doing now. Soooo much better than what I was getting through Google translate. thank you!
  Blue cheese on gingerbread, eh? I’m excited to try this. 🙂

 8. Mm blue cheese on ginger bread, sounds sooo delicious!:) Your little baby is so sweet, as much as you! Have a goodnight! xo

 9. Thank you so much for writing a small translation at the end of your posts. It makes me happy since the Google Translation sucks so much 😛 Your blog is the best!

 10. 1-2 ganger i uken? jeg vet ikke hva du har hørt at «konsekvensene» for det er, men en ting må jeg si, jeg ble badet omtrent hver eneste dag det første året, fordi mamma elsket det så høyt. Jeg vet ikke om det har noe med saken å gjøre, men i forhold til resten av familien – som ikke ble behandlet slik + mine foreldre, så har jeg fått det met glansfulle håret og fine huden uten en eneste kvise. Jeg får komlipenter hver gang jeg er hos frisøren om at jeg er heldig som har et så vakkert og glansfullt hår, uansett hva jeg vasker det med. og det har jeg hatt siden jeg var bitteliten, jeg har aldri hatt problemer med hud eller hår som jeg tipper er konsekvensene ved å bades mye, så jeg tror du kan gjøre det med god samvittighet!

 11. Glad leser:)

  Hei Caroline! Har fulgt bloggen din i flere år – men aldri kommentert. Nå syns jeg det er på tide. Det virker for meg som om du har vokst utrolig på disse årene med blogging og det å være en offentlig person. Du stråååler som nybakt mor også. Helt herlige bilder. Går inn på bloggen din hver dag! Vær deg selv.

  Ønsker deg og din familie en god jul og godt nyttår.

  1. Tusen takk 🙂

 12. Hva heter Mulberry vesken din og hvilken str er den? 🙂

  1. Oversized Alexa og lily medium 🙂

 13. Caroline! Jeg må bare si at jeg er helt overgitt over hvor fort du kom tilbake til bloggingen. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg så for meg noen «tunge uker» etter du hadde født med mindre oppdateringer her inne på bloggen. Men så klikker jeg meg inn også har det kommet et nytt innlegg og jeg blir så glad. Du er helt fantastisk. Det er så mange som tror det ikke tar noe tid å drive en slik blogg, men ærlig talt, det er jo tydelig at du investerer mye tid i dette her og du fortjener alt det gode som følger med.
  Nyt kvelden og pepperkakene og blåmuggosten, det er SÅ godt! <3

 14. Så bra at du endelig kan spise det du har hatt lyst på lenge 🙂

 15. Lyckliga Ingrid

  Å, dere asså <3 Det er så godt å lese bloggen din i disse dager. Jeg er så glad på deres vegne og ikke minst utrolig imponert over deg. Fødselshistorien din rørte meg til tårere og livet inni bobla deres virker utrolig koselig.

  Mange klemmer fra meg!

 16. Christine

  Hei Caroline! Har sett å hørt alt om det bilde du la ut 4 dager etter fødselen! Jeg bare ønsker å fortelle deg at du ser helt fantastisk ut! Jeg har selv en datter på 1 1/5 år, og jeg trente nesten hver dag igjennom hele svangerskapet, faktisk helt opp mot fødselen. Å så ut som deg noen dager etter fødselen. Hadde aldri følt meg så fin som jeg gjorde da, å d var fantastisk å tenke på at jeg akkurat hadde født verdens nydeligste, og at det ikke vistes på meg. Men jeg hadde aldri klart det hvis jeg ikke hadde hatt selvdisiplin! Det bilde du la ut burde være motiverende for de som er gravide og ikke orker å trene. Du burde ikke få skyld for noe kroppspress, alle er selv nødt til å passe på seg selv hvis de ønsker å holde formen. Trening under graviditeten er en investering, både for deg som mor og for barnet. Du har mere energi, og du føler deg generelt bedre. Vil tro at fødselen går lettere også, selv om smertene er helt ubeskrivelige smertefulle. Jeg vil bare gi deg min «tommel opp» for at du klarer å overse alt oppstyret. Og jeg håper så inderlig at alt dette ikke stjeler den dyrebare tiden du har med din lille nydelige datter! Håper du hever deg over alle de smålige menneskene som mener noe om alt å alle, og koser deg gløgg ihjel med dine aller kjæreste i denne flotte tiden vi går i vente. Ønsker dere en fantastisk framtid som familie, og en flott jul! <3 Stå på Caroline:)

  1. Takk for støtten 🙂

 17. Mari elise

  Hei! Jeg havnet på the wendy williams show sin Facebook nettop, og gjett hvem som var på toppen av siden, du! Utrolig hvor mye blest denne saken har fått! Selv synes jeg nå det er grenser for hvor nye oppmerksomhet og pes du skal få for dette! Håper du klarer å kose deg med den lille familien din og nyter tiden med vakre Nelia 🙂

 18. Kristin

  Jeg bakte pepperkakene som Berit Nordstrand hadde lagt ut oppskrift av på fraiva.no. De smaker nydelig! Jeg liker blåmuggost på pepperkakene veldig godt. Nå lurer jeg bare på om du har noen oster å anbefale?

 19. Takk for at du er den du er <3 Jeg kommenterer nesten aldri, men jeg må bare si at jeg blir så glad av bloggen din. Den hjelper meg gjennom tunge dager og gir med livsgnist tilbake, litt og litt. Og siden fødselshistorien har jeg grått meg gjennom hvert innlegg, haha, gledestårer 😀 Du er virkelig unik og god!

  1. Så hyggelig å kunne spre litt glede 🙂

 20. Du kan bade henne så ofte du vil, gjerne hver dag om du føler for det. Bare ikke bruk såpe, kun olje, så går det bra. Skulle hun mot all formodning bli tørr så er det bare å trappe ned på bading igjen 🙂 Dette sa de til meg på barsel, og jeg badet henne hver kveld for å skape kveldsrutiner. Min datter har sovet godt i hele sitt toårige liv 😉

  Hilsen sarping :))

 21. Hei. Jeg fikk beskjed på fødeavdelingen av barnepleieren at jentungen skulle bades hver dag. Jentungen vår plages med luft om kvelden så bad er lindrende for henne 🙂 hvis det ikke hadde vært for lufta så hadde vi nok ikke badet henne hver dag. Men heldigvis elsker hun det 🙂 hun er 7 uker.

  1. Har det fungert da? 🙂

   1. karina

    Ja viss jeg ser hun har veldig vondt så fungerer det der og da og en stund etter 🙂
    lykke til med Nelia 🙂 tiden går så alt for fort når man har baby i hus.

 22. Pepperkaker er nå deilig momsemat! Håper de smakte!

 23. Karoline

  Hei! Jeg vil først gratulerer deg så mye med den lille! Jeg leser bloggen din titt og ofte, men har skjeldent kommentert. Men nå som du skriver litt om ost (som er min spesialitet) så må jeg nesten kommentere.
  Tenkte bare å gi deg en liten osteoppdatering, du kan spise det meste av ost under graviditeten og i ammeprioden, det du må holde deg unna er ost som er upasteurisert. Blåmuggosten går helt fint, siden de fleste ostene er pasteuriserte, butikken skriver på pakningen på osten hvis de er upasteuriserte. =) Grunnen til dette er fordi i upasteurisert melk inneholder det ofte en bakterie som heter listeria, og den kan gi sykdom hos mennesker i risokgruppene. Så gravide og folk med diabetes osv. bør holde seg unna, jeg pleier også å si at ammede også bør holde seg unna upasteurister ost i tilfelle. Det er bare to oster som jeg vet om som er upasteuristerte som de selger i butikken og det er Brie de Maux, og Camenbert laget i Frankerike.
  Så vet du at neste gang du er gravid kan du spise peppekaker med blåmuggost i juletiden, det er sååååå godt! 😀

  1. 5kidsandalipstick

   Sånn fra en «ostespesialist» til en annen..: De anbefaler faktisk fortsatt ikke å spise de myke ostene selv om de er pasteurisert, så her er du muligens litt feilinformert.. (Bare så ingen kaster seg over ostefatet..) Her er klippet fra matportalen som er oppdatert i høst:
   Generelt: Unngå upasteuriserte meieriprodukter (pasteurisering betyr at produktet er varmebehandlet). Flere oster kan være laget av upasteurisert melk (rå melk). Osteprodusentene i Norge og EU er påbudt å merke disse ostene spesielt. Unngå også myke oster laget av pasteurisert melk, som brie, camembert og blåmuggoster (bakterier). Faste oster av upasteurisert melk, som grana padano og parmesan, regnes som trygge.
   Bare til info..
   Jeg vet at sjansen er liten for at det er farlig, men så lenge det er en sjanse bør man vel ikke ta den i de få ukene det faktisk er snakk om..

 24. Kjære alle sammen som kritiserer Caroline,

  Dette er en objektiv observasjon, så objektiv det går an å være i en subjektiv verden, av alt oppstyret rundt dette bildet som ble lagt ut. Jeg er hverken fast leser eller sterkt berørt av denne bloggen i negativ eller positiv forstand. Jeg er fornøyd med egen kropp, selv om den ikke ser ut som Carolines og selv om den ikke faller inn under denne påståtte idealkroppen. Dessuten evner jeg å se at alle kvinner og alle mennesker er forskjellige, og at hva vi anser som «normalt» sjeldent vil omfatte alle eller være særlig representativt. «Normalt» er i min mening et uttrykk vi kunne ha godt av å kvitte oss med i mange sammenhenger.

  Da jeg ble oppmerksom på bildet Caroline la ut på sin instagram, satte dette heller ikke sterke følelser i sving hos meg. Selvfølgelig la jeg merke til at magen ble bemerkelsesverdig fort borte, men ut i fra hva jeg har oppfattet om Carolines viljestyrke og livsstil er ikke dette særlig overraskende. Videre spiller selvfølgelig også gener inn, samt andre omstendigheter – som med alle andre kvinner. Caroline så flott ut, og det med rette. Med andre ord har hun gjort seg fortjent til å se ut som hun gjør. Likevel er det viktig å innse her at andre kvinner, selv om de har akkurat de samme forutsetningene som Caroline og selv om det er fortjent, kanskje ikke vil se samme resultat under og etter graviditeten – nettopp fordi vi er forskjellige.

  Så hvorfor opplever Caroline da denne massive kritikken fra så mange, særlig kvinner? Det later til at veldig mange ikke evner å glede seg på hennes vegne, enten det gjelder hvordan kroppen hennes ser ut etter graviditeten eller annen suksess. Her vil jeg poengtere at suksess og vellykkethet er høyst subjektivt – perfeksjon finnes ikke. Det er ikke Caroline som bestemmer hva som er et ideal, det er ikke media eller motebildet, det er ingen andre, det er deg selv. Du setter lista for hvordan du ønsker at ditt liv skal være, og er du ikke i stand til å se forbi all påvirkningen vi blir utsatt for i samfunnet er det ditt problem, og ditt problem alene.

  Et av hovedargumentene jeg ser forekommer ofte i denne diskusjonen er at Caroline fronter et usunt kroppsideal. Hvorfor det, fordi hun ser bra ut? Fordi hun er tynn? Fordi hun trener mye? Når jeg ser bilder av Caroline ser jeg ikke et sykt menneske, men et godt trent et. Det fremkommer heller ikke at hun ikke spiser nok. La meg her minne deg på mitt poeng ovenfor; Caroline lever på en måte som er riktig for henne. Du må leve på en måte som er riktig for deg. Vi kan ikke dømme henne som usunn eller si at hun gjør noe feil utelukkende fordi det ikke passer inn i vårt eget bilde av hva som er normalt og riktig. Kanskje hører hun til en minoritet i dette tilfellet, men har vi ikke lært at vi skal ikke diskriminere? Jeg vet godt at mange ikke ville ha reagert like kraftig om bildet ble lagt ut av en kvinne med flere former og/eller strekkmerker, som bringer meg til mitt neste poeng; de fleste argumentene i denne diskusjonen blir kamuflert som bekymring for kroppsfokus og påvirkning, når de i realiteten handler om sjalusi og selvforakt. Som nevnt, det er du selv som setter standarden, ikke Caroline og heller ingen andre.

  Så hva er forskjellen på Caroline som legger ut et bilde av seg selv fire dager etter fødelsen og ser ut som hun gjør, kontra en kvinne som gjør det samme men har flere former og/eller strekkmerker? Kritikere anser det som skryt hva Caroline angår og å vise svakhet hva denne fiktive kvinnen angår. I deres øyne ser Caroline for bra ut og den fiktive kvinnen ikke like bra/bra nok ut. Dermed betyr dette at disse kritikerne selv har dannet seg et bilde av et ideal. Hadde det ikke vært sånn ville jo den fiktive kvinnen opplevd akkurat den samme kritikken som Caroline, fordi hun også skryter. Men i noens øyne er ikke dette tilfellet, fordi denne kvinnen ikke oppfyller noe ideal – og hvem bestemmer dette? Jo, det er du, ikke Caroline.

  Så kommer vi til det argumentet i denne debatten som er det eneste med hold i, men tenkt først over dette: Det er på ingen måte unormalt å publisere bilder av seg selv i bikini eller undertøy nå til dags – enten du har en kropp som ligner idealkroppen eller en som faller utenfor. Det har jeg selv gjort, og vet dere hvorfor? Fordi jeg er stolt av den. JEG. Og om det er greit at kvinner med former legger ut slike bilder, må det være greit for tynne og slanke kvinner å gjøre det. Vi skal jo som nevnt ikke diskriminere (herunder ligger også tanken om at det ikke er greit å kritisere mennesker for å være tynne, akkurat som det ikke er greit å kritisere mennesker for å være tykke. Det er personangrep uansett). Derfor kan vi trekke slutningen om at problemet i seg selv umulig kan være at et slikt bilde ble lagt ut. Dermed er det tidspunktet bildet ble lagt ut på som er igjen å kritisere.

  Caroline publiserte dette bildet kun fire dager etter fødsel. Det er blant annet dette kritikere reagerer på, og det eneste argumentet deres som kan ha hold i seg. «Fokuset burde jo ikke ligge på kropp når en har en nyfødt unge i hus» sier du kanskje. Vel, kanskje ikke, men til det har jeg å si at vi har alle forskjellige prioriteringer og fokus i våre liv. Om en skal kritisere at Caroline tok seg tid til å publisere dette bildet, som jeg tviler på at tok halve evigheten, må en likeledes kritisere henne for alt annet hun prioriterer som ikke har med babyen å gjøre; kle seg fint, poste outfitbilder, poste oppskrifter, reklamere…skal vi kanskje kritisere henne for å ta seg en ekstra lang dusj også? Vi prioriterer alle forskjellig, vi bryr oss alle om forskjellige ting. Dette betyr ikke at vi har noen rett til å kritisere andre for valg de tar, så lenge det ikke dreier seg om ulovligheter eller noe som går ut over andre mennesker – noe det tvilsomt gjør her. Det er ingenting som indikerer at Caroline ikke syns hele verden om datteren sin og ønsker, og er i stand til, å gi henne all kjærlighet hun har. Dermed gjenstår det bare at noen kan mene at hennes valg om å publisere dette bildet gikk ut over andres selvfølelse, men dette er det som forklart tidligere ikke hold i. Du er selv ansvarlig for den, og hva barn og unge angår er det foreldres ansvar å lære dem å like seg selv for den de er. For ikke å snakke om å lære dem å akseptere at vi alle er forskjellige, at vi liker og ønsker forskjellige ting og at vi ikke skal ha fordommer. Med andre ord – å ha et åpent sinn. Det er ikke Carolines feil eller ansvar at kroppsfokuset har tatt sånn av, og det er ikke hun som dikterer hvordan noen skal se ut. Hun har like mye rett til å si at du skal like deg selv for den du er som en med flere former. Å ugyldiggjøre dette fordi hennes kropp kan ligne en idealkropp er ikke rettferdig.

  Takk for oppmerksomheten til de som orket å lese alt dette. Jeg tar gjerne i mot gode og saklige innspill. Til slutt vil jeg gratulere deg med en nydelig jente, Caroline, og til lykke videre! Jeg håper du klarer å se forbi all denne usaklige negativiteten og fortsetter å være stolt. I grunn håper jeg alle vil ta etter ditt eksempel og være stolte av seg selv – uansett fasong og hvordan de velger å leve 🙂

  1. Tusen TAKK for dette innlegget!! Er helt og totalt enig med deg, og så godt å se at noen orket å sette det ned på trykk!! Supert 😀

 25. Hei igjen! Pleier aldri kommentere, men akkurat nå har vi endel til felles så klarer ikke dy meg! Hihi. Da jeg var på sykehuset (8 uker siden hjemreise nå) sa de til meg at de har gått bort fra det at man kun skal bade de 1-2 ganger i uken. Hun sa til meg at det var helt opp til oss hvor ofte vi ville bade den lille, så her har det blitt bading opptil 4 ganger i uken. Er jo så koselig 🙂

  1. De har ikke gått bort fra det, fikk den beskjeden for to uker siden da jeg fødte og da helsesøster var på hjemmebesøk.

   1. Vi fikk denne beskjeden før vi reiste hjem fra sykehuset, så her har de ikke gått bort fra det 🙂 Kan jo økes når hun blir litt eldre 🙂

 26. Synes bading var et så fint kveldsrituale med gutten vår at vi alltid har gjort det hver kveld, vi! Med bare litt olje i vannet tror jeg det går helt fint, så lenge ikke babyen har eller utvikler et hudproblem såklart. Vi har t.o.m brukt litt mild såpe og sjampo innimellom (skikkelig fy-fy asså, jeg er gæærn! Sikkert mange økologiske mammaer som snubla i bæresjalet og satte fennikkelteen i halsen nå!), og han har vært helt fin. Unger er forskjellige, og alt med måte, sier nå jeg! Kveldsbad er en hyggelig kosestund for både store og små hvertfall.

 27. Nyfødt, nybadet, sovende baby er noe av det beste som finns ♡
  Jeg vil anbefale deg kveldsbading. En liten dupp i godt og varmt vann med masse olje 🙂 Vi gjorde det med minstejenta vår og har veldig gode erfaringer 🙂

 28. Hei,

  Jeg spurte i en av de andre trådene, men fikk ikke svar – så jeg prøver for andre og siste gang. Kunne du ha linket direkte til selgeren av uglegenseren? Det er ganske mange sider å se gjennom på Etsy, og jeg tror jeg tilbringer mer enn nok tid der inne som det er. På forhånd takk.

 29. Love the english translation, thank you!! I have been (trying) to read the Norwegian for about a year now, not much progress but I am so excited to have words to go along with your lovely pictures! look forward to the new posts each day!

 30. Oooooh, dette maa proves! Jeg elsker blaamuggost!! Du, har du noen dato for naar boken kommer i nettutgave? Gleder meg 🙂

  1. Nei, er faktisk litt usikker :/

 31. Liker bloggen din svært godt og jeg leser i utgangspunktet ikke blogger i det hele tatt, da jeg anser det som bortkastet tid. Din blogg har dog fenget meg- åpen og ærlig, flotte bilder og gode beskrivelser av så mangt 🙂 Haters will be haters 😉 Pepperkake med blåmugg må nok være noe av det beste når det kommer til fingermat. Med en deilig amarone til er det jo bare himmelsk, men ammer man så må man kanskje vente litt med sistnevnte 🙂 U go girl 😉

 32. Cathrine

  Hei!
  Hvilken type pepperkaker spiser du?

  Nelia er vakker.

  Klem

 33. Stephanie

  Philip DeFranco (en typ. youtube nyhetsanker) snakket om deg- støttet deg- på showet sitt idag! Det han sa var både hygglig og morsomt, kanskje det er verdt en titt? *stor klem til deg og vakre, lille Nelia*

 34. Hei søte,

  Ville bare legge inn denne linken, i fall du ikke har sett den. I dette kommentarfeltet er det bare heiarop (og moral til kvinner som hater kvinner) 🙂

  http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-life/pregnancy-motherhood/flat-stomach-four-days-giving-birth/

  Kos deg med mann, barn OG en fantastisk fin kropp 😉

 35. Jeg har badet min hver dag siden han var født, han ble så rolig og elsket det. Man kan trygt gjøre det hvis man ikke bruker såpe eller oljer osv som er fult i dritt og de ikke blir tørre osv 🙂 hørt av mange at de som badet barna bare 1 gang i uken sliter med badingen når de blir noen mnd eldre fordi de ikke vil, her er det rutine og en del av kveldsstellet hver dag (med mindre han er syk eller ekstremt trøtt selvfølgelig), veldig fin og koselig stund og han elsker det! Og som du helt sikkert vet, rutiner er så viktig! Og spesielt når det gjelder legging!
  Jeg får en følelse av at når du skriver om Nelia så bare sitter du bak skjermen og LYSER, måten du skriver om henne på lyser glede, stolthet, og kjærlighet! Helt nydelig!
  Ps. Du får nok tusen tips og triks og dere vet nok sikkert de fleste og velger selvfølgelig det som dere føler er rett for Nelia og dere, men jeg er forkjemper for den badingen blant annet så bare måtte, og spesielt når det gjelder de som går i bhg, og det blir jo en stund til for dere! Hehe

  1. Kristin

   Det er ikke pga overdrevent brukt av såpe eller olje det er anbefalt å kun bade spedbarn 1-2 ganger i uken. Det er vannet som tørket ut huden til barnet. Dessuten så skal det mye til for at et spedbarn blir skittent, derfor holder det i massevis å kun vaske de fleste dagene. Dette fikk vi også anbefalt på barsel 🙂

 36. Hei!

  Når mamma i år spurte hva jeg ønsket meg til jul måtte jeg stoppe opp og tenke meg lenge om. For hva er det jeg ønsker meg? Jeg har vel egentlig det jeg trenger hvis jeg tenker meg om. MEN så klikket jeg meg inn på Plans hjemmeside og fant gaver som som garantert kommer til nytte.

  Jeg syns du burde vurdere å skrive om «julegaver med mening» på bloggen din! En super måte å hjelpe de som mangler alt. Gavene koster 50 kr og oppover, og man kan blant annet gi en vaksine eller nødpakke til Filippinene.

  http://jul.unicef.no/ eller http://www.plan-norge.no/alternative-gaver

  Gratulerer med den lille! Håper dere får en super jul 🙂

 37. Pepperkaker…nammers og et must i julen:) Ost derimot…pleier å si at * ingen vits i å invitere meg* til osteparty….liker bare gulost og brunost jeg….litt kresen da:)) Ei heller drikker jeg vin eller alkohol i det hele tatt…rimelig kjedelig sånn sett:) Kos deg:)

 38. Det så skikkelig godt ut!:) Men jeg er gravid denne julen, så det får nok vente til neste jul!:) Mange ting jeg kommer til å savne av mat med baby i magen…vi har tradisjon for å spise selvlaget rakafisk i vår familie, men det må nok også vente for min del. Blir et savn, men avstår selvfølgelig for den lille sin skyld <3 Gratulerer så mye med den lille prinsessen deres! Og takk for at du delte fødselshistorien din..tårene trillet her! <3

 39. Charlotte

  Gratulerer så masse med en nydelig prinsesse! 🙂

  Men bading kun 1-2 ganger i uken? Aldri hørt om!
  Badet min datter nesten hver kveld, nettopp fordi hun sov så godt etter det. Anbefales virkelig 🙂

  Kos dere sammen og nyyyt tiden 🙂

  1. Var du ikke med på bade- og stellveiledning på barsel? Der sier de det ganske tydelig.

 40. Hej! Grattis till er nya familjemedlem hoppas ni har det riktigt härligt! Jag undrar var du har köpt den där lilla karusellen som din dotter har i sitt rum? Har letat så efter den eftersom jag tyckte den var så fin. Min kusin har precis fått en liten flicka och jag hade så gärna velat ge henne en sådan. tack för en bra blogg, kram.

  1. Kjøpte den på vrimmel.no 🙂

 41. Bloggläsare! Jag och två andra studenter håller just nu på att skriva en uppsats om marknadsföring i bloggar och för att göra den så behöver vi hjälp från bloggläsare som vill avvara tio minuter för att svara på vår enkät. Den är helt anonym och vi skulle bli jätteglada om ni tog er tid att göra den. Tack på förhand! https://docs.google.com/forms/d/1MhPPAUuuNe24KH2emgMJtEmzMwlMcSbYuEmLMPlRZfw/viewform

 42. Romantisk middag, ser riktigt läckra och bra att äta dem

 43. Hei
  Nylig startet med LCHF og er superfornøyd, kan du legge ut flere oppskrifter med lavkarbo julekaker? Høyest på ønskelisten er pepperkaker….

 44. Hei!
  Først og fremst, dette spiser jeg og mamma hele julen, er igrunn en veldig rar kombinasjon men det er så godt! =)
  Men det jeg lurte på, kunne du anbefalt noen gode løpesko? Skal ønske meg nye til jul, men er så sykt mange å velge mellom! Du er jo løpedronninga med et stort utvalg løpesko i hus, så hvilke er dine favoritter?
  På forhånd takk for hjelpen, og ha en nydelig førjulstid videre med lille babyen 🙂

 45. For et hyggelig førjulsinnlegg! Jeg har nettopp begynt å like blåmyggost så jeg skal prøve dette i morgen da jeg og mannen skal kose oss med ost og vin<3 så fine antrekksbilder i går. Bildet hvor du holder Nelia var så søtt, for en liten skjønn bylt<3

 46. Pepperkaker med blåmuggost? Det har jeg aldri hørt om, men det hørtes sykt godt ut 😀 Det skal prøves! Takk for tips!

 47. Åh, det høres så flott ut! Håper dere alle har det bra! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *