De første 24 timene i livet

Jeg har fått tilsendt en video av Norad med et budskap som er så viktig at jeg gjerne vil dele den med dere som leser bloggen min ♥ 

___________________________________________________________________________________________________________

Visste du at de første 24 timene er de farligste i et barns liv? I tilegg kan en fødsel være livstruende for en kommende mor, men med den hjelpen som trengs er dette farer som kan unngås.

Her i Norge er det en selvfølge for alle å føde på et sykehus med tilgang til hjelp og omsorg, men slik er det absolutt ikke over hele verden. I India dør 1,5 millioner barn hvert år, de fleste av årsaker som enkelt kan forhindres. Siden 2006 har India og Norge samarbeidet for å nå FNs tusenårsmål 4 om å redusere barnedødelighet, og etter hvert tusenårsmål 5 om å redusere mødredødelighet. Samarbeidsprosjektet heter Norway India Partnership Initiativ (NIPI) og støtter den indiske regjeringen i arbeidet med å bedre helsetilbudet for kvinner på landsbygda.

Norad bidrar til at norsk bistand er mest mulig effektiv, og når sine mål ved å gi faglige råd til de som yter bistanden. De sørger også for at bistanden kvalitetssikres og evalueres.

___________________________________________________________________________________________________________

– ♥ –

46 kommentarer

 1. Fint at du fokuserer på dette. Men gjør du selv noe aktivt innen humanitær hjelp? Ingen kritikk, bare lurer. Du har vel tid og mulighet til å påvirke dine maange lesere på en unik måte 🙂

  1. Nei, hittil har jeg kun støttet økonomisk 🙂 Hadde forespørsel om å reise til Afrika i fjor høst, men min egen flyskrekk stoppet meg 🙁

 2. Så flott at du setter fokus på dette! Vi er jammen heldige som har det så bra 🙂

  Forresten, jeg er SÅ stolt over deg!! http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10148184
  Dette gikk jo kjempebra, og du var så flink! 😀

  1. Vil bare s at det er så nydelig å se dere bli foreldre for første gang. Du Caroline har en nydelig kropp både før og etter fødsel. Vær stolt!!
   Det er så delig å se kroppen gå tilbake til sin opprinnelige form etter fødselen. Det jobber man litt med og det er noe som ikke kommer enkelt. U go girl!!!

 3. Hello beautiful mum,

  I think you’re beautiful with your little girl and this is the reason for my comment, I’m 33, I’m French, I measure 1m68 (5.51 foot / 66.14 inch) to 60kg (132.28 its), I want to lose weight, I workout with cindy crawford videos once a day. What should I do, what should I eat?

  Thank you in advance,

  So

 4. Kristine

  Så bra at du setter fokus på dette:) På verdensbasis dør over 500 000 kvinner hvert år under svangerskap,fødsel og barseltid. Det tilsvarer en kvinne per minutt, og 99% av dødsfallene forekommer i utviklingsland! Støtt svangerskap- og fødsels u-hjelp! Ha en fin dag 🙂

 5. Hei kjære deg:)

  Dette er min aller første kommentar til en blogg/blogger noensinne, men nå klarer jeg ikke å la være.

  Jeg håper så inderlig at du klarer å se bort fra de grusomme kommentarene du har fått i det siste. Det er så ufortjent, og jeg får så vondt av å lese det norske folk har å komme med. Med det, mener jeg spesielt kvinner. De kan si hva de vil og at dette ikke går på sjalusi, men det er akkurat det det er. At du ser så flott ut etter en fødsel er all den beinharde jobbingen du har lagt i trening i forkant. Du skal ha så mye skryt. Du jobber knallhardt og ser derfor ut som du gjør. (Må bare si at teksten blir litt opphakket, da siden hopper opp og ned hele tiden fordi jeg skriver på mobil)

  Men i dag ble jeg glad. Jeg leste innlegget til pappahjerte. Om du ikke allerede har gjort det, håper jeg du velger å gjøre det. Jeg håper med det innlegget han får de mobberne der ute til å forstå hva de har holdt på med.

  Jeg ønsker deg all lykke i fremtiden. 🙂

 6. Heisann, vakre Caroline!

  Igjen viser du at du bryr deg om «mor-barn-saken», om man kan kalle det det. Jeg synes også det omtalte bildet du postet viser hvor fantastisk du er. Det er motiverende å se at man ikke MÅ bli veldig dvask i årevis etter en fødsel. Det er flott at du er i så god form at du ser sånn ut så tidlig, og det motiverer meg til å prioritere treningen mer i en hektisk hverdag.

  Du er nydelig, og det skal du være stolt over. Selv om du nok også har gode gener som gir deg en perfekt timeglassfigur, er det ikke genene dine som gjør joggeturene eller styrkeøvelsene. Min mor har alltid sagt at man ikke må legge vettet sitt attåt idioter. At andre velger å fyre opp under janteloven i stedet for å se at det finnes muligheter for å få en fin figur selv etter man har fått barn, er ikke ditt problem – ikke ta det til deg!

  Takk for at du er deg!

 7. Kæreste Caroline

  Sikke et fin inteview du gav til Good Morning America.
  Jeg elskede dit billede af din helt igennem fantastisk flotte krop – Hurra for dig og din krop! Jeg er dybt fascineret 🙂

  Jeg har netop lige aborteret – men det har heldigvis ikke taget modet fra os, selvom det er meget ulykkeligt lige nu. Men vi skal op på hesten igen.. Og du er helt sikkert en kæmpe inspiration, når det kommer til tilgangen til graviditet og fødsel 🙂

 8. Henriette

  Kjære Caroline!
  Ville bare legge igjen en liten hilsen og si tusen takk for en fantastisk blogg, og for at du deler så mye med oss. Spesielt dette nye kapittelet i deres liv med lille Nelia. Hun virker bare helt skjønn, gratulerer så mye til både deg og Lars Kristian. Jeg er innom bloggen din hver dag, synes du er så flink til å oppdatere og skrive om ting ihvertfall jeg synes er både gøy og interessant å lese om. I tillegg henter jeg så mye inspirasjon fra deg på mange områder, både mat, trening, interiør osv. Barnerommet til Nelia ble jeg så mektig imponert over, synes du har vært så flink til å tenke kreativt og gjøre det litt særegent, i tillegg til at du har lagd mye av det selv også 🙂 det er så morsomt! Til sist vil jeg bare si at du må være en av de vakreste nybakte mødrene jeg har sett! Kroppen din har jo vært smashing gjennom hele svangerskapet, og det er jo ingen tvil om at du ser helt smashing ut nå også 🙂 Det er velfortjent, nå kan jo faktisk folk der ute se hvor viktig det er å trene og holde seg iform! Synes du skal være stolt og imponert over deg selv. Stå på Caroline, og nyt tilværelsen med den lille<3 God jul 🙂 Klem fra meg.

 9. Linn Therese

  Hvor står vogna når den ikke er i bruk?

  1. Vognbagen står inne på gjesterommet eller på det tekniske rommet, mens understellet som regel ligger i bilen 🙂

 10. Så fint at du deler sånt! <3

 11. Viktoria Kristensen

  http://fitnessbloggen.no/skal-vi-sparke-fotballfrue/
  Les denne artikkelen, satte virkelig ord på alt jeg mener omkring fødselsbilde. Ser sånn opp til deg, du er litt av en inspirasjon. Stå på 🙂

 12. Bloggen din blir bare bedre og bedre.

  Jeg liker ikke å reklamere for min egen, men hvis jeg får love her, vil jeg bare opplyse om at jeg har en konkurranse gående hvor en kan vinne en digital fotoramme.

  Hvis du ikke tillater slike reklame, kan du bare slette denne kommentaren hvis du vil 🙂

 13. Hei Caroline,
  Jeg hadde to fødsler omkring når jeg var på din alder. En uke etter fødselen var jeg slankere i magen enn før jeg ble gravid. Jeg var superfornøyd med kroppen min. Jeg synes du ser fanatstisk ut og ser at du er en veldig omsorgsfull mor. Gratulerer så mye til dere og kos dere masse med prinsessa. Dere har en fantastisk tid i vente framover.

 14. Heisann, vakre Caroline!

  Igjen viser du at du bryr deg om «mor-barn-saken», om man kan kalle det det. Jeg synes også det omtalte bildet du postet viser hvor fantastisk du er. Det er motiverende å se at man ikke MÅ bli veldig dvask i årevis etter en fødsel. Det er flott at du er i så god form at du ser sånn ut så tidlig, og det motiverer meg til å prioritere treningen mer i en hektisk hverdag.

  Du er nydelig, og det skal du være stolt over. Selv om du nok også har gode gener som gir den den nydelige timeglassfiguren, er det ikke genene dine som gjør joggeturene eller styrkeøvelsene. Min mor har alltid sagt at man ikke må legge vettet sitt attåt idioter. At andre velger å fyre opp under janteloven i stedet for å se at det finnes muligheter for å få en fin figur selv etter man har fått barn, er ikke ditt problem.

  Takk for at du er deg!

 15. Viktig info :)!

 16. http://fitnessbloggen.no/skal-vi-sparke-fotballfrue/

  Synes det er så gøy å lese at folk tar deg i forsvar og skriver gode innlegg med gode poenger 🙂

 17. Camilla

  Stort grattis med alt du foretar deg! Du er god, varm, modig, vakker og en kvinne med skikkelig teft.
  Lykke, lykke til med alt. Spennende og følge med deg.
  Hilsen 5barns mammaen

 18. Jeg må si.. jeg syns måten de oppførte seg på Good Morning America var helt vilt uprofesjonelt! Blikket til hun ene, og lydene som kom fra han ene.. voksne mennesker, det er man tydeligvis ikke

 19. Ååh, mamma jobber for Norad, men har blitt videresendt til UD for å jobbe i ambassaden i Nepal (hvor jeg nå har bodd i tre år) Blir glad når folk legger merke til utviklingsbistand. Hadde foredrag om dette når jeg gikk i 9. klasse:) Takk for at du deler, Caroline <3

 20. Kjempebra fokus! Viktig å bruke synlighet & rolle til noe positivt 🙂 God desember!

 21. Kjære Caroline.

  Vær så snill å ikke la spydighetene gå inn på deg. Du har fader meg jobbet for den kroppen du har, så du har ALL grunn til å få lov til å vise den frem. Selv om man er gravid MÅ man ikke spise for to, MÅ man ikke la vær å trene, MÅ man ikke la vær å stelle seg, MÅ man ikke lage masse unnskyldninger for å ikke ta vare på kroppen sin. Stå på Caroline, de andre vet bare ikke bedre 🙂

 22. Kan du legge ut et bilde av ditt barns ansikt? 🙂

 23. Hei! Gratulerer med datter! HoneyOak, norsk nettbutikk, har lyst å gi deg to valgfrie julet-shirts/pullovers. Det finnes både damemodell og herremodell. Perfekt for den som er glad i jul og kos- og det ser jeg at du er er! Send en mail om du er intressert:)

  http://www.honeyoak.no/shop/index.php?route=product/category&path=114_115

 24. There is a news about you in the daily mail about you posting post birth pics!

 25. Kjære Caroline, jeg er så lei meg om hysteriet rundt bildet du la ut har ødelagt noe av den spennende tiden du har hatt siden fødselen. Jeg har stor respekt for deg og det du tror på. Du er en utrolig flott person som jeg beundrer for å se de lyse og positive tingene i livet. Jeg følger egentlig ikke bloggen din, og jeg stilte ærlig talt noen spørsmålstegn i hodet mitt rundt bildet du la ut. Men jeg skjønner hvilken snill og omsorgsfull person du er, og at det ikke var noen intensjon for deg å støte noen. Sånn er du ikke. Du er bare god. Ikke la noe eller noen ødelegge denne magiske tiden for deg. <3

 26. Fint innlegg.. =)
  Du strålte under «Good morning America» innslaget foresten =) Jeg synes du er ei beundringsverdig jente.

  Klem.

 27. Hey Caroline!
  This is totally out of subject to this post, but I just had to come tell to you
  That your picture from instagram (the post pregnant which has make a huge noise everywhere),
  was in the news at Finland! I almost didn’t believe it when I saw it cause I have been following you
  almost 1,5year now and never have any of my friends known who you are, except the ones I have
  hooked to your instagram account ;> So weird to see you in Finnish news 😀
  You look great in the pic and you should be proud! You are truly an inspiration<3
  All the best for your little family, Nelia is so adorable<3
  Love – Haidi

 28. Kristine

  Hei:) Beklager at jeg maser, men har prøvd flere ganger å kommentere, men kommer aldri gjennom. Hva er grunnen? Jeg ser ikke at jeg skriver noe annet enn andre her?

 29. Eplemos

  Supert at du deler dette! Kjempeviktig!

 30. Jeg kom nylig hjem til Norge etter å ha tilbrakt 5 mnd i Brasil. Vi ER så heldige. Vi må takke for alle goder vi har – hver dag, og bruke all overskudd på å hjelpe de som ikke er like heldige. Jeg blir helt fascinert over hver minste detalj som er så gjennomført og så herlig i Norge. At man kan skylle ned og putte papir i toalettet, varmtvann, trykk i dusjen, vifter – ting som vi bare tar for gitt. Nå koser meg hver gang inne på toalettet 😀 hehe!

  Fint innlegg, helt klart flere mennesker som må få kunnskap om verdenen utenfor for at det skal bli gjort noe med.

  http://www.mydirtysho.es

 31. Så flott at du bruker posisjonen din til å dele viktig informasjon! 🙂

 32. Har lyst til å dra ned til et u-land å hjelpe til når jeg er ferdig med videregående. Det må være en så rik opplevelse !

 33. amen!

 34. Hvor er videoen?:)

 35. Hei, kjære dere!

  Gå inn på linken, og lik denne facebook-siden: https://www.facebook.com/lokalprosjektmadagaskar?fref=ts

  Dette er et privat prosjekt av min far og stemor, for å hjelpe de nyfødte på Madagaskar!
  Prosjektet er rettet mot byen Ambatofinandrahana. Fødestuen og sykehuset her har veldig dårlige forhold. Vi vil samle inn penger til elementært medisinsk utstyr, og hjelpe til med å redde nyfødtes liv ved å strikke plagg i babyull.

  Her går ALL hjelp til Madagaskar, ingenting til administrasjon. Les mer informasjon på facebook.
  Hjelp oss ved å like og dele denne siden 🙂

  Takk for hjelpen! 😀

  (PS: Kjære Caroline. Hvis du har lyst til å nevne prosjektet på bloggen din, så hadde jeg blitt veldig takknemlig! Lykke til med din lille, som er så heldig å bli født i Norge)

 36. Hvis det er lov å reklamere litt, tenkte jeg å dele en relatert lenke i disse førjulstider. Gaver som forandrer verden (Kirkens nødhjelp) er fantastisk når man skal tenke på ting til noen som har alt – og der finner man også min «standardgave» til nybakte foreldre: god start, heter det. Om gaven sier KN at «200 kroner dekker et barselssett med medisinsk basisutstyr som en jordmor i Malawi trenger for å skape de tryggest mulige rammene rundt en fødsel.»Jeg digger det!

  http://gaversomforandrerverden.no/home/gift.aspx?id=146

 37. Motherof2

  Hei fotballfrue!

  Vil bare si at alt hysteriet og skriverier om deg den siste tiden har toppet seg opp i hodet mitt…man kan si mye om Norge og nordmenn men fy som man kjenner Janteloven i nakken!
  Jeg er selv mamma til 2 deilige barn og jeg er veldig stolt av urkvinnen i meg da jeg gikk fra en fantastisk svangerskap med nummer 1 til svangerskap nummer 2 som førte til mye vondt fra tidlig av med bekkenløsning og jeg så ut som Hugo i The Hunchback of Notre Dame…
  Likevel, var jeg stolt som ei høne da jeg fikk 2 nydelig barn og følte som verdens mest sexy dame med svære bleier og innlegg!
  Jeg har tatt bilder av meg selv hvor jeg hadde på meg bleietrusene som jeg synes jeg så lekkert i, om jeg ville poste det på facebook, nektet min mann meg, der gikk grensen, MEN jeg skulle ha piffet meg litt opp og tatt på meg flott undertøy og postet det, jeg synes du så riktig flott ut og vær stolt av det og det du har oppnådd med en flott svangerskap og nyt barselstida, den går fort!
  Jeg er sikker på at grunnen til all hets og sjikane rettet mot deg, er fordi du er en offentlig person og vi har det som heter Jantelov i Norge…
  Du har et fantastisk blogg og ikke minst et liv som mange drømmer om, jeg synes det er moro å se hvor godt planta bena dine er på jorda, tross all oppmerksomheten og jeg tar av meg hatten for at jeg ikke er den eneste som føler jeg har et perfekt liv (selv om noen dager er vanskelige). Å si at du postet bilde for å lage debatt om kropp og livsstil, er rett og slett sludder! Det kalles misunnelse og høre barneskolealderen…vær stolt av deg selv og din kropp, du skal ikke angre på noe skriver eller poster bare fordi folk lager debatt om det, stå for det du mener og vær stolt av det, for det er jeg;o)

 38. Så bra at du benytter populariteten til å sette søkelyset på en viktig sak!

  Og – gratulerer med ei nydelig lita jente!

 39. Hvorfor bistand er hykleri.

  RSA Animate – First as Tragedy, Then as Farce:

  http://www.youtube.com/watch?v=hpAMbpQ8J7g

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *