Omvendt julenisse 2013

I dag dro vi tilbake til den omvendte julenisse for å ta litt bilder, og jeg synes konseptet er så utrolig flott at jeg gjerne vil dele det her på bloggen. Den omvendte julenisse er Oddrane Supporterklubb som ønsker å hjelpe vanskeligstilte barnefamilier som trenger litt ekstra til jul. De tar derfor imot alt de kan få av leker, klær og utstyr i god stand, som andre ikke trenger eller bruker lenger. I fjor sørget den omvendte julenisse for å oppfylle ønskene til så mange som 110 barn, og hele 15 familier hadde de direkte kontakt med, sistnevnte vil si at barna skriver en ønskeliste til kontaktpersonen Rune Abrahamsen, slik at de får akkurat det de ønsker seg.

__________________________________________________________________________________________________________

Runar er den som tar seg av den direkte kontakten, så familiene og barna som henvender seg til den omvendte julenisse er ellers helt anonyme. De som jobber med dette frivillig får kun opplysninger om kjønn, alder og ønsker, slik at de vet hva som skal pakke ned.

lurer på hvem den heldige er som får denne fine pakken, alt i esken pluss litt til! 

Både Runar og supporterklubben ønsker veldig gjerne at flere familier som trenger hjelp tar kontakt, og håper ikke at dette er noe de vil nøle med. Runar fortalte en nydelig historie da vi var der nettopp:

i fjor var det en mor som ringte og var fortvilet fordi hun ikke hadde penger nok til å kjøpe julegaver til barna sine, og lurte på om den omvendte julenisse kunne bidra. Runar fikk følelsen av at hun holdt tilbake infromasjon, og fikk tilslutt overtalt henne til å fortelle at hun kun hadde 200 kroner igjen, som skulle vare i tidsrommet 20.-28. desember. Hun hadde kun fått handlet julemiddag, ikke noe annet. Det endte med at den omvendte julenisse handlet inn all maten familien hennes trengte: frokost, middag og godteri i tillegg til at barna leverte ønskelister og fikk det de ønsket seg på julaften.

Den omvendte julenisse er knyttet til familier som er avhengig av blant annet NAV, barnehjem eller barn som har foreldre i fengsel, slik at de også kan få det de ønsker seg til jul.

Den omvendte julenisse holder til på Fort Falkum, og her kan de som ønsker det levere både klær, leker eller andre ting de ønsker å gi bort. Det er også mulig å donere penger til konto: 7147.13.11132, ringe Runar på telefon 90 96 16 46 eller sende en epost til omvendtjulenisse@hotmail.no  Sjekk også ut facebooksiden deres her, hvor de blant annet ausjonerer bort diverse signerte drakter.

__________________________________________________________________________________________________________

– ♥ – 

138 kommentarer

 1. Hei Caroline,
  Tusen takk for en fin blogg.
  På vegne av Erik Bertrand Larssen vil jeg gjerne sende deg en julehilsen i posten. (Hans nye bok)
  Kan du sende meg din private adresse på mail?
  Med vennlig hilsen Sofie Skurdal

 2. Gunn Randii

  Ååå! Det er jo dette julen handler om! Nå ble jeg veldig, veldig glad! Håper noen får inspirasjon til å gjøre det samme neste år, flere plasser i Norge! SUPERFLOTT!
  OG du, STÅ PÅ. Du er så flott og du må bare fortsette å være stolt over familien din!

 3. Hei Caroline!
  Jeg vil bare si tusen takk for at du løfter fram dette, så flere får det med seg! Det gleder vårs i Oddrane veldig mye 🙂

  Gratulerer så mye med Nelia også <3
  Ønsker deg en fortsatt fin dag! 🙂

 4. Når man google fotballfrue kommer det over 560 000 treff.
  Wow. just sayin

 5. Så utrolig flott gjort av dere! Og for et fantastisk tiltak 🙂

  Jeg vet du tidligere har reagert på folk som har «kopiert» ditt design, og hvis du fortsatt gjør det så har lotte.blogg.no gjort det. (Så fremst hun ikke fjerner det før du ser, da jeg har sagt fra til henne.)

 6. Kjersti

  Mange flotte innlegg den siste tiden. Flere av dem har fått tårene til å renne, men så er jeg supersentimental 🙂 Jeg begynner selv å komme til en plass i livet der jeg tenker på å få barn. Jeg syes derfor at det har vært spennende å følge graviditeten din og kjekt å få svar på ting en ikke en gang visste en lurte på, samt at det er supermotiverende å se hvor godt du har holdt deg 🙂 Under har jeg tre spørsmål:
  -Mange sier at håret blir mørkere etter en graviditet. Har du merket noe til det?
  -Har dere lyst på flere barn i fremtiden og har du i såfall peiling på om det finnes noen ideel alder imellom første og andre barn? Det er tre år mellom mine to eldre søstre. Det virket ikke optimalt under oppveksten i alle fall..
  -Brukte du tida da du var gravid til å lage noen innlegg du kunne ha liggende på lur til etter fødselen?

 7. Hei

  Siden du idag skriver om en omvendt julenisse håper jeg du kan hjelpe oss litt med et anderledes nødhjelpsprosjekt til barna på Filippinene:

  Linda Johansen skrev om det idag på sin blogg, Torbjørn Røe Isaksen på sin twitter igår, Prøysenhuset på twitter og Anettehus har skrevet om det på sin blogg 🙂

  Etter katastrofen på Filippinene der 8 mill mennesker bare over natta mistet alt de eide, ønsket vi å bidra.

  Vi lette etter et prosjekt som vi følte vi kunne støtte og kom over organisasjonen SSMI, der vi leste at Wenche Thorkildsen skulle reise inn til Cebu med nødhjelp og tegnesaker. Det sistnevnte skulle brukes slik at barn fikk tegne ned sine opplevelser av den traumatiske hendelsen.

  Dette syntes min mann var en så god ting og kom på ideen: hva med å kunne selge barnas tegninger slik at pengene som kommer inn kan bukes på nødhjelp? Og på denne måten ble http://www.barnetegning.no skapt.

  Det som er med slike små organisasjoner er at de ikke kommer opp i media på samme måte som de store.

  Kanskje du kan skrive noe om dette på din facebookside eller blogg? Hva med å oppfordre dine følgere til å kjøpe en barnetegning i år på samme måte som man har kjøpt en «geit» til de som har alt? I desember kommer tegningene til Norge og jeg skal sende de ut til de som har kjøpt.

  På facebook kan du se bilder av Wenche i Cebu og av barna som tegner pluss mye mer. Hun bor nede på Filippinene, men kommer hjem nå i desember. Siden heter Sea and Sun Ministries International inc

  Hilsen
  Rode Holst-Larsen»

 8. Kjempebra! Kjempefint å gi bort istedenfor å kaste og veldig bra at du velger å fronte en sånn sak. Kan du ikke gjøre mere av det, du som har så stor påvirkningskraft?

  Håper dette også gir flere inspirasjon til å tenke over forbruket nå i julen. Hvor finner man den berømte julegleden? IKKE gjemt inne i dyrest mulig pakker, vil jeg påstå. Selvfølgelig er det glede i spenningen, forventningen ved å få. For disse barna er det jo kjempeflott å kunne få noe man ønsker seg, slik som mange andre barn. Men ikke minst er det mye glede i å gi og å være sammen med dem man er glad i og dele noe så enkelt som et godt og ekstra staselig måltid. Også barn synes det er kjempespennende å få tenke ut, planlegge, lage og gi julegaver. Synes det er så bra når de får være med på den biten også, ikke bare at de skal få.

  Jeg kjenner alltid på et lite stikk når jeg ser gavehaugen under treet. Vi greier liksom aldri begrense oss, selv om vi har det så utrolig godt, og selv om vi hvert år sier at i år skal vi ta det rolig med gavene. Jeg prøver i alle fall å tenke at jeg vil bruke den lille makten (i dette tilfellet, pengene) jeg har til å gjøre verden bedre. Det vil si å kjøpe «ansvarlige» gaver, ikke ting som blir sortert bort og kastet senere, eller ting som er produsert på en lite bæredyktig måte osv. Selv om den «grønne bølgen» er gått litt over etter at klimakrisen ikke er så hot mediestoff mer, håper jeg mange tenker miljø og ansvarlig forbruk i desember (og resten av året). Det gjør ikke julen mindre koselig, tvert imot vil jeg påstå!

  1. Må legge til: Kjempeflott å gi bort istedenfor å kaste, men også istedenfor å selge på Bloppis til inntekt for seg selv som jo en del andre velger å gjøre 😉 Så den skal du ha, for det kunne du sikkert gjort og tjent en del penger på det.

 9. Jag såg dig nyss på Good Morning America här i USA! Wow, det är stort!

 10. Josefine

  Hei, Caroline!
  Jeg ville bare legge igjen en kommentar, angående instagrambildet (som om det ikke er nokk omtalt). Jeg vet ikke om du blir å lese det, men håper du leser dette og at det gjør en liten forskjell!
  Innlegget om fødselen var virkelig vakkert, og rørende. Jeg holder selv på å utdanne meg til en jordmor, og gleder meg til å oppleve sterke kvinner som deg!
  Jeg beundrer deg virkelig, for at du legger ut bilde av kroppen din, bare 4 dager etter fødselen! Du ser helt fantastisk ut, og alle kvinner i ALLE størrelser, burde få skryt for hvordan de ser ut.
  Jeg syns at det er utrolig trist at kvinner er så dømmende og ekkel mot hverandre, og spesielt mot en nybakt mor som STOLT viser frem en flott kvinnekropp.
  Når noen viser stolt frem en slank kropp, får de kritikk, men viser noen stolt frem en frodig kropp, er det ikke måte på hvor mye støtte og ros de får. De som sitter over nett og mener at DU oppfordrer til et usunt kroppsideal, sitter selv over nett å MOBBER/slenger dritt, til en nybakt mor. Hva sier dette om dem? Jeg skjemmes over hvor mye kvinner hater på andre kvinner. Vi kvinner burde støtte hverandre, og innse at alle er forskjellig, sånn vil det alltid være, og det er nettopp det som gjør verden så utrolig spennende!

  Jeg ser virkelig opp til deg, Caroline! Ønsker deg, mannen og den nyfødte alt godt!

 11. Ingeborg

  Kan jeg spørre hva dere gjorde der? Det er første gang jeg ser du gjør noe for andre, har man tid og penger syns jeg det er super fint at man kan hjelpe andre, og hvis man bare har tid kan man også gjøre mye for personer og hjelpe mennesker som hjelper. 🙂 fakta er vel at dersom du går frem som ett godt eksempel vil andre få lyst til å hjelpe også, siden det er mange som ser opp til deg. Og med tanke på at du kan gi lille jenta de alt hun vil ønske seg, så er det så mange som ikke kan gi noen ting, men er avhengig av hjelp fra andre. Fint å se hvertfall 🙂

  1. Vi leverte fra oss 9 søppelsekker med klær 🙂

   Vi har to fadderbarn, og fletter inn noe veldedighet inn i mellom på bloggen.

   I fjor ga vi blant annet bort 20 000,- til Rikshospitalet, http://fotballfrue.no/2012/11/19/emmas-minnefond/
   Har også hatt noen innlegg for Nordag, du kan lese ett av de her; http://fotballfrue.no/2012/10/14/gjenfodt/

 12. Fredrik

  Heisann, synes virkelig det er ille alle denne negative omtalen du har fått for det bildet. Det er ikke noe annet enn jantelov og musinnelse det dreier seg om, om man trener, spiser sundt og har en fin kropp man er stolt av skal man også ha lov til det. Om man ikke gidder å gjøre det som skal til for å få en slik kropp er jo det selvfølgelig enhver persons valg, men at du skal lide og få dritt pga andre ikke føler seg bra nok etc eller har kroppskomplekser er faktisk ikke ditt problem eller noe du skal/kan ta hensyn til. Typisk Norge så kommer janteloven alltid skjult i en moralsk forkledning, synes det er så flaut. Stå på og vit at du ikke har gjort noe gale. Ønsker deg en fin dag :)))

 13. Kjempeflott konsept, flott at dere bidrar! 🙂

  Jeg må bare få sagt at jeg synes denne enorme debatten rundt Instagram-bildet ditt har gått helt over styr. Jeg synes defintivt du burde tenkt deg om to ganger før du la det ut. Alle ser at du er griseflott, selvfølgelig synes vi det. Og det var du vel fullstendig klar over før du la det ut også. 🙂

  Men som veldig mange andre sier; som en voksen, tilsynelatende oppegående rollemodell for veldig mange unge jenter – tar du signalene du sender ut gjennom slike bilder til vurdering?

  Jeg er ikke mor, men jeg må ærlig innrømme at den dagen jeg blir det, ønsker jeg å skåne barna mine (særlig eventuelle døtre) for slike signaler/uttrykk som du sendte gjennom dette bilde. Jeg ville med andre ord skjermet dem fra deg. Jeg er fullstendig klar over at det er umulig å unngå kroppspress i dagens samfunn, men alle monner drar.

  Har du tenkt over hvilke signaler slike ting en dag sender til Nelia?

  For å gjøre en ting klart – dette er ikke ment som kritikk eller sjikanering, jeg deler bare mine oppriktige tanker rundt dette tema. Og jeg vil gjerne appludere deg for å være så stolt over kroppen din som du er! 🙂 Kjempebra, her har mange noe å lære av deg! Men jeg synes ikke stolthet over kropp, ene og alene, legitimerer publiseringen av et undertøysbilde – det må jeg få sagt. 🙂

 14. Savner hyppigheten på bloggingen din…
  Er innom sikkert 8 ganger om dagen, men sjelden noe nytt…

  1. Hahaha! Er du helt dum eller? Om du er så ofte innpå bloggen hennes så har du vel fått med deg at hun har fått baby. Den mater ikke seg selv, kan dessverre ikke skifte bleie selv heller. Ro deg ned, det er ikke verdens undergang om hun ikke blogger. Finn deg en hobby i mellomtiden så går nok dette bra 🙂

 15. For en fantastisk kvinne du er Caroline, på alle mulige måter. Stå på, jeg heier på deg!
  <3

  Fortell oss hvor den herlige kåpen din er fra!

 16. Wææææ, MÅTTE jo bare inn og se saken med deg på Good morning America: http://abcnews.go.com/GMA/video/moms-instagram-flat-tummy-stir-21067915?tab=9482931&section=1206835&playlist=1363742

  Fy søren jeg er stolt av deg! =)

 17. Anja hemmelig

  Vet dette er en urelevant kommentar ifht innlegget, men jeg klarer ikke dy meg lengre.Jeg har gått rundt og vært så utrolig flau over å være norsk de siste dagene. Fra jul til sommeren gikk jeg fra å være en str m til xs og var utrolig stolt over arbeidet jeg hadde lagt ned. Ryktene startet å florere blant jentene om at jeg hadde fått spisefrostyrrelser, mens guttene på den andre siden fortalte meg konstant hvor imponert de var over meg. Det er ikke bare typisk norskt, men typisk oss jenter og ikke tåle at andre lykkes. Samme hvordan kroppsfasong du har synes jeg det er utrolig tøft av deg å legge ut et så avslørende bilde rett etter fødselen. Det at du ser ut som en million er jo bare en bonus som andre jenter burde se på som en inspirasjon. Istedenfor sitter vi der igjen og misunner andres suksess, mens vi aldri i livet hadde orket og løfte en finger for det selv.

 18. for en nydelig person du er – beundringsverdig 🙂 jeg kjenner deg ikke,men jeg er likevel helt sikker på at du er 100% god 🙂 får en innmari god følelse hvertfall – omtenksom 🙂

 19. Jeg kan ikke lenger gå ut fra at det er tilfeldig at du ikke godkjenner min kommentar med blant annet oppfordring til ansvarlig forbruk. Sist tenkte jeg kanskje den hadde kommet i spamfilteret, men det regner jeg med er feil siden min gratulasjon med baby «kom fram». Jeg har ikke skrevet noe kritisk eller stygt, så jeg måtte tenke litt på hvorfor kommentarene ikke ble godkjent. Regner med det er fordi du ikke ønsker fokus på ansvarlig forbruk av en eller annen grunn. Har hørt fra mange at du siler kommentarer, men ikke trodd det. Merker jeg mister hele respekten for deg. Lykke til videre og ønsker deg god bedring. Takk for meg.

  1. Jeg har ikke godkjent noen, da jeg ikke har hatt tid :/ Alle er godkjent nå.

 20. lene =)

  Dette er helt fantastisk! Jeg har 2 pc’er (bærbare) her hjemme som jeg ikke bruker lengre.. Tar de imot slike ting også? Begge er fungerende!

  Foressten så ville jeg bare gi deg en liten støtte kommentar om alt ståheie rundt bildet du la ut.. Forstår ikke at folk mener dette er «unaturlig» og «feil»… Du er en person, ett ekte menneske, så hvorfor er dette unaturlig? Det går faktisk an å se like flat ut etter fødsel, det har du bevist! De fleste gjør gjerne ikke det, men hva så!? Når en har født ett lite mirakel, så syns jeg ikke folk skal henge seg for mye oppi kropp. Dersom noen har rund mage etter fødsel, så kan de starte å trene dette av etter hvert.. Å selv om du ikke er lik som det «de» var, så betyr ikke det att det er galt.. Hverken det ene eller det andre er galt.. Kropper er forskjellige, det fins ikke en eneste kropp som er lik der ute.. Så om en har noe ekstra etter fødsel, så betyr ikke det att en er mindre pen enn om man ikke har det.

 21. Så herlig arrangament! Vet mamma ville vært utrolig takknemlig for dette for når noen år siden :). Bare dette her viser hvor omtenksom du er! Jeg får så vondt inni meg når jeg hører hvordan folk skal kritisere deg, med tanke på hvor god person du virker! Du sier jo aldri noe negativt om noen. Du skal vite det at jeg har forsvart deg, og noen kuler har gått varmt for meg. Støtter deg fult ut! Jeg heier på deg og stå på!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *