Hvordan du kom til verden

Akkurat da det var 1 uke igjen til termin, bestemte du deg for at tiden var inne for å hilse på mamma og pappa. Vi hadde hatt en kjempefin helg, minijulebord og middag med venner på fredag, en rolig lørdag samt en søndag hvor vi bestemte oss for å trene litt. På lørdag formiddag fikk jeg følelsen av at du oppførte deg litt annerledes i magen min enn tidligere, du lå liksom så veldig i ro og kynnerne jeg fikk hadde økt veldig på. Jeg hadde murringer og nedpress, men det var ikke særlig vondt, bare litt ubehagelig. Dette fortsatte så og si hele lørdagen og søndagen, og om nettene sov jeg ganske dårlig ettersom jeg ble liggende og kjenne etter deg.

__________________________________________________________________________________________________________

Jeg tenkte at dette sikkert var klassiske smerter mot slutten av svangerskapet, og at det var vanlig å ha det slik de siste ukene. Tanken på om dette kanskje kunne være rier streifet meg, men ettersom jeg var blitt fortalt at man ikke sovner fra rier som førstegangsfødende hjemme i sin egen seng, slo jeg meg til ro med det. Søndagen var ganske lik lørdagen hva gjelder smerter, det var vondt, men ikke vondtvondt, bare ubehagelig. Da vi skulle legge oss om kvelden, sent som alltid, hadde kynnerne økt veldig, men vi prøvde likevel å sove. Det skulle vise seg å være umulig. Det økte og økte og nedpresset ville ikke gi seg. Plutselig ble murringene svært intense, veldig kraftige mensensmerter som virket å komme med jevne mellomrom. På et punkt ble det så vondt at jeg faktisk begynte å gråte, det kjentes som et lynnedslag i underlivet, og dette gjorde Lars-Kristian veldig stresset. Han ville absolutt at jeg skulle ringe føden, selv om jeg forsikret ham om at det umulig kunne være starten på noe, for det var jo ikke SÅ vondt som jeg var sikker på det skulle være. Vi ble likevel enige om at en telefon kunne være greit å ta, ettersom jeg i tillegg hadde følt at hun hadde beveget seg mindre de siste dagene. Her hadde Lars-Kristian litt panikk og fant ikke nummeret på telefonen, han løp ned trappen for å hente helsekortet mitt ettersom det var der nummeret stod, glemte nesten å slå av alarmen på huset i forbifarten og alt ble egentlig ganske komisk. Klokken var allerede blitt 00:45 da jeg ringte, og jordmoren jeg snakket med fikk opplysninger og status av meg. Hun ville gjerne at vi skulle ta oss en tur og pakke med oss litt bagasje i tilfelle det ble slik at hun skulle legge meg inn. Etter denne telefonsamtalen ble plutselig murringer og nedpress til helt andre smerter, og de startet å komme med veldig jevne mellomrom. Vi lastet ned appen «rieteller» og kom frem til at mellomrommet var på ca. 5 minutter, så vi stod opp og begynte å gjøre oss klare, men ville likevel ikke stresse. Etter å ha sagt hade til hundene og blitt enige om at det kanskje kunne være lurt å ta med bilstolen sånn i tilfelle, kom jeg på at søpla måtte tømmes, det er en sånn klassisk Caroline-ting som selvfølgelig må gjøres selv om jeg krummer meg i smerter. Lars-Kristian ble litt oppgitt fordi han synes det er ganske søtt at jeg alltid må finne ting å gjøre i siste liten. Vi fikk i hvert fall med oss bagasje, søppel og bilsete, satt oss i bilen og kjørte avgårde til sykehuset. Klokken var blitt halv to.

Husker jeg følte at dette var utrolig fint og skummelt på en gang, dette var det kun vi to som visste om i hele verden, ingen andre. Tenk om det var i natt det skulle skje? Nei, jeg kom helt sikkert til å bli sendt hjem igjen. Det var jo så typisk. Det var sikkert bare falsk alarm, her hadde jo heller ikke vann eller slimpropp gått, og det skulle det vel gjøre? Dette er sikkert sånn det skal kjennes mot slutten av et svangerskap, tenkte jeg. På veien til sykehuset stoppet vi på bensinstasjonen for å kjøpe hveteboller til meg. Egentlig var planen en pose med 8 boller fra Kiwi, de er SÅ gode og jeg har hele tiden forestilt meg at disse MÅ jeg ha på føden, men det er litt vanskelig å få Kiwi til å åpne sånn midt på natta, så det ble noen tørre boller fra Shell i stedet. Jeg hadde i tillegg et solid lager med kjeks i alle fasonger og smaker i sykehusbagen min, så dette skulle bli bra. Da Lars-Kristian var inne for å kjøpe bollene hadde rietelleren funnet et mønster i vondtene mine, nå var det 3 til 4 minutter mellom hver rie, som varte i 40 til 60 sekunder.

Da vi kom frem til føden, parkerte vi bilen, tok bare med oss telefonene og helsekortet inn, heisen opp i 5. etasje og gjorde som vi fikk beskjed om da vi var på omvisningen. Vi ble møtt av en utrolig koselig jordmor som undersøkte meg og konkluderte med at riene mine var gode og at jeg allerede hadde åpning på 2-3 centimeter, så da var det bare å legge meg inn. Wow. Wow. Allerede nå? I dag? Her? Nå? Jeg ble både glad, forvirret og redd. Det var nå det skulle skje. Vi skulle få møte jenta vår i dag! Noe så uvirkelig. Jeg ringte mamma, og det virket ikke som hun var overrasket. Hun var faktisk overraskende rolig, jeg hadde jo snakket med henne flere ganger i løpet av helgen og beskrevet formen min, så jeg tror at hun innerst inne regnet med at dette var like rundt hjørnet. Vi ble enige om at de skulle reise til Siljan så snart som mulig og bo hos oss noen dager, hundevofsene trengte jo pass, og de ville gjerne bidra. Lars-Kristian gikk ned i bilen for å hente bagasjen vår og et parkeringsbevis mens jeg lå med ctg-scanner på undersøkelsesrommet. Nelia hadde kjempefine bevegelser og jordmor sa hele tiden at riene mine var svært gode, så hun hadde troen på at dette kom til å gå veldig fint, og at vi kanskje også fikk datteren vår i armene på hennes vakt. Hun gikk av klokken syv og klokken var da blitt nærmere halv tre.

Da vi ble henvist til eget føderom, snakket vi litt om smertestillende og bedøvelse. Jeg sa ifra at sprøyter og følelsen av å bli bedøvet ikke er noe jeg er så veldig glad i, og at jeg derfor ønsket å prøve meg på en fødsel uten bedøvelse, men at jeg ønsket både lystgass og å være i vann. Vi ble enige om at vann ville være fint ganske snart, så hun tappet i for meg og ga meg noen tips til hvordan jeg burde ligge. Så fikk jeg saft og koste meg med cookies mens Lars-Kristian satt ved siden av meg hele tiden. Vi klarte oss veldig fint på egenhånd, så jordmor var innom nå og da, men var selvsagt tilgjengelig hele tiden om vi trengte henne. Vi holdt fortsatt kontroll på riene ved hjelp av rietelleren, og nå rangerte jeg alle som kom på nivået «sterke» for jeg ville vente med kategorien «veldig sterke» ettersom jeg var klar for at dette skulle bli mye vondere. Jeg hadde fokus på pusten hele veien: dype drag, kontrollert og jevnt. I forkant av fødselen hadde jeg blitt enig med meg selv om at det er trening og maraton jeg ønsker å visualisere, så dette var bilder jeg skulle bruke når riene ble vanskelige og smertefulle. Jeg var ikke kommet dit ennå, så jeg klarte meg med konsentrasjonen og pusten. Vannet lindret også veldig godt, og jeg følte meg i toppform. Trøtt var jeg heller ikke, men klokken var allerede blitt godt over tre. Vi filmet en liten snutt til Nelia mens jeg var i badekaret, det er jeg veldig glad for, for videokameraet ble helt glemt etter dette.

Jeg ble værende i vannet i nesten 2 timer før det var på tide med en kontroll igjen. I løpet av disse timene var åpningen gått fra å være 2-3 til å bli 5, så jeg var veldig etter klokken i forhold til en økning på rundt 1 cm. i timen, til og med litt før. Nelia hadde det fortsatt like bra i magen, beveget seg og hadde jevn og fin puls. Vannet mitt hadde fortsatt ikke gått, så det var nå jordmor tok dette. Disse undersøkelsene for å sjekke åpning var veldig ubehagelige, ettersom jordmor kjente etter når rien var på toppen ble smerter og alt veldig forsterket, men jeg pustet meg gjennom det. Vi ble enige om at jeg skulle prøve meg ved hjelp av tyngdekraften fra nå av, så jeg fikk på meg en sykehusskjorte og jordmor viste meg hvordan lystgassen fungerte. Jeg synes den var vanskelig å bruke og følte at jeg ble så svimmel, så jeg lot det ligge litt til. Herfra brukte jeg fortsatt pusten for alt det var verdt, jeg fokuserte og fokuserte hver gang jeg kjente at det skulle komme en ny rie, og gikk veldig mye frem og tilbake i rommet. Slik fortsatt jeg i en times tid, og da klokken nærmet seg halv seks, kjente jeg med ett at smertene tok en litt annen vending. Nå var det på tide å prøve lystgass, og jeg brukte også sengen som støtte når rien var på det sterkeste. Jordmor hadde bygget opp med puter for meg, så det var godt å ha noe å lene seg på når toppen av rien nærmet seg. Dette var en kraftig økning veldig plutselig, og nå fikk jeg god bruk for både armene til Lars-Kristian rundt meg, visualiseringen jeg hadde klar i hodet og lystgassen.

Ved starten av hver rie løftet jeg lystgassapparatet til munnen, pustet i dype, dype, dype drag, så kontrollert jeg bare kunne. Jeg så for meg fjelltopper og joggesko, meg løpende og svettende for å nå målet, hørte Lars-Kristians rolige stemme i det fjerne og kjente hendene hans støttende rundt skuldrene. Disse riene var intense, men overlevbare. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare følelsen, men det kjennes litt som at du er et annet sted, litt utenfor deg selv når du når toppen av hver rie. Akkurat som du er utenfor kroppen og betrakter deg selv på avstand. Som at det ikke er deg dette hender. Det er en helt spesiell og merkelig form for smerte. En akseptabel form for smerte. Og så er det godt at det er noen pauser mellom hver, selv om mine rier nå kom med 2 minutters mellomrom og varte i ett minutt. Dette skulle jeg søren i meg klare med glans! I pausene spiste jeg både boller og kjeks, drakk masse saft og beveget meg mye. Jeg stod med god avstand mellom beina og beveget en god del på hoftene også. Lystgassen gjorde meg ganske svimmel i etterkant av all pustingen og jeg følte ikke at den tok mye av smertene, men det var utrolig godt å ha noe å puste inn i, apparatet gjorde at jeg hadde mye bedre kontroll enn jeg ville hatt uten.

Kontrollen jordmor foretok rundt klokken seks viste at jeg hadde en åpning på rundt 7 centimeter. Jeg hadde svært tøyelig mormunn, så hun kunne tøye den godt, sa hun. Ikke gjør det, tenkte jeg, for det var forferdelig vondt. Jeg stod og gikk og holdt på slik til klokken ble halv syv. På et punkt måtte jeg tisse, så jeg tok sjansen og rien kom selvsagt akkurat i det jeg var ferdig på do. Jeg rakk ikke til lystgass-apparatet. Heldigvis var Lars-Kristian ved siden av meg, og dersom han ikke hadde holdt meg oppe, hadde jeg gått i bakken, det var utrolig smertefullt, men ikke uutholdelig. Jeg skrek, men pustet meg gjennom den og støttet meg til ham. Etter dette ble jeg værende i nærheten av sengen, men fortsatt stående og gående.

Kvart over syv kom jordmor inn for enda en sjekk, det var nå over en time siden forrige gang, så hun ville se på fremgangen og om hun skulle bli igjen for eventuell fødsel. Nå stod det litt stille, og da hun så at åpningen fortsatt var på 7 centimer, bestemte vi oss for at hun skulle gå av skiftet sitt. Hun hadde vært så hjelpsom og god, ønsket meg masse lykke til og ga beskjed om at det snart ville komme en ny jordmor. Den nye kom rett etter halv åtte, var blid som en sol, så rolig og så positiv. Jeg stod og smilte fra øre til øre mellom hver rie og følte meg fortsatt ikke sliten, begynte bare å bli trøtt, nå hadde jeg jo vært våken i 24 timer. Da jeg snakket med jordmor etter fødsel sa hun det var en utrolig fin start på arbeidsdagen hennes og bli møtt av en så positiv og smilende  fødende. I tillegg synes hun jeg hadde en kjempefin og sporty innstilling som førstegangsfødende i forhold til dette med smertelindinring, så det ble jeg utrolig glad for å høre. For selv om smertene rev i meg på toppen av hver rie, holdt jeg fortsatt fokus og positiviteten oppe. I tillegg startet jeg virkelig å forstå at vi snart skulle få møte lille Nelia. Det hjalp.

Jordmor ville undersøke meg igjen da klokken var blitt åtte, så jeg la meg i sengen og nå ble jeg liggende der. Da jeg fikk beskjed om at åpningen min fortsatt var på 7 centimeter på dette tidspunktet, kjente jeg at jeg ble litt utålmodig. Riene kom med jevnere og jevnere mellomrom, noen rier var på litt over minuttet og disse var svært tunge å puste seg gjennom. Jeg hadde fortsatt fokus der jeg ville ha det, men det begynte å bli veldig vanskelig og jeg kjente at jeg snart kom til å bli veldig, veldig sliten. Mellomrommet og pausene var ikke lenger særlig lange, så jeg rakk ikke å hente meg skikkelig inn igjen før en ny rie kom. Denne omveltningen skjedde veldig plutselig, og etter bare 20 minutter var åpningen min gått fra 7 til 9 centimeter. Jeg følte stadig en enorm trang til å trykke og presse da jeg lå der, det var så uendelig smertefullt, så jeg mistet kontrollen over lystgassapparatet, klarte ikke å holde i det lenger og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg da smertene ble som verst. Jordmor var veldig rolig og fortalte meg at jeg ikke måtte trykke, jeg fikk ikke lov til å trykke før åpningen var på 10 centimeter. Denne åpningen fikk jeg endelig etter 3-4 minutter, det gikk kjempefort, men likevel føltes det som de lengste minuttene i mitt liv. Å kjenne at kroppen forteller deg en ting og å hindre den i å gjennomføre, det er så og si umulig og jeg følte ikke at jeg klarte å kontrollere meg, men jeg fikk hele tiden tilbakemeldinger på at jeg var flink, at jeg gjorde det rette og at jeg samarbeidet veldig bra. Jeg prøvde så godt jeg kunne å puste meg gjennom hver topp, men det var fort gjort å miste kontrollen når det var så vondt. Riene rev i kroppen min, jeg svettet og skrek helt ukontrollert, klarte ikke å gjøre annet. Lars-Kristian stod bak meg, snakket rolig inn i øret mitt og var en enorm støtte i disse minuttene og hele veien.

Ti over halv ni fikk jeg grønt lys, jeg kunne begynne å trykke. Jeg hadde sett frem til dette, nå skulle hun ut, vi var i utdrivningsfasen! Jeg trodde det skulle bli en lettelse, men der tok jeg ganske feil, for dette var uendelige smerter. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men det verker ikke bare i underlivet, men hele veien bakover i ryggen og spesielt i halebeinet. Beina mine skalv, hele meg ristet og på et punkt var både armer og bein over hele sengen, jeg skrek og svettet og var i ferd med å gi opp. Fokus på maraton og joggesko var borte for lenge siden, nå var jeg mer fokusert på at jeg skulle klare dette. Jeg fokuserte på at jeg måtte overleve for å få møte datteren vår, for på et tidspunkt var jeg helt sikker på at jeg skulle dø. Jeg var livredd, for det var så vondt, og jeg husker at jeg så på jordmor med bedende øyne om at dette måtte ta slutt. Jeg klarte ikke mer. Klokken var nå blitt nærmere ni og barnepleieren hadde også kommet inn. Fra dette punktet husker jeg mest hender i skjeden og rundt beina mine, jeg satt halvveis opp i sengen og presset meg selv nedover med armene rundt undersiden av lårene mine. Mye av grunnen til at jeg satt såpass oppreist var fordi jeg hele tiden var nær knappene på siden av sengen og heiste den høyere og høyere opp, jeg knakk jo nesten i to tilslutt, så det var litt komisk og jeg hadde lyst til å le, men jeg klarte ikke. Det jeg derimot klarte nå, var å slappe av mellom riene. Jeg sank sammen som en potetsekk og var veldig klar for hver nye rie. Langt i det fjerne hørte jeg Lars-Kristian i øret mitt «nå får vi snart møte datteren vår, jeg ser hodet hennes allerede, hun har mer hår enn meg, jo! Vi blir snart en familie, kom igjen nå jenta mi, du er så flink» Dette var ord som fikk endorfinene, adrenalinet og pågangsmotet til å bruse i kroppen og jeg vet ikke hvor jeg hentet de siste kreftene mine fra, for jeg var så svett og fullstendig utmattet. Jeg husker bare rolige ord fra jordmor som fortalte meg at Nelia snart var ute, bare 2 rier til, sa hun. Masse olje. Og plutselig, midt i en brennende følelse hvor jeg trodde hele meg skulle revne i to, hørte jeg en klukkende lyd, jeg følte at jeg ble fullstendig tømt innvendig og plutselig så jeg henne. Datteren vår. Nelia. Hun skrek og var så fin! Hun var så vakker og varm og lyse, lyse gråaktig rosa. Helt perfekt. Blikket mitt vekslet fra Lars-Kristian til henne, og jeg husker jeg synes de var så like. Lars-Kristian gråt, vi kysset og jeg strakte ut armene for jeg ville kjenne på henne. Få henne, få henne. Det var det eneste jeg klarte å tenke. De tørket henne fort, kneppet opp skjorten min og la henne på brystet mitt. Hun var så varm og god, og hun var så rolig. Bare kravlet oppover og oppover, så på meg. Jeg gråt av både lettelse, utmattelse og glede. Lars-Kristian klippet navlestrengen etter noen minutter. I følge ham så jeg fortsatt vekselvis på begge, gapte med munnen, smilte, gråt og så både glad og forvirret ut på en gang. Klokken var 09:10 25. november 2013. Den lykkeligste dagen i hele mitt liv.

__________________________________________________________________________________________________________

Vi lå slik i 20-30 minutter, og hun var så flink til å drikke av meg allerede da. Etter hvert veide, målte og vasket de henne før Lars-Kristian fikk holde henne. Jeg følte meg som et nytt menneske, og var plutselig ikke sliten i det hele tatt, så mens far og datter ble kjent, tok jeg meg en dusj, skiftet og ble flyttet over til barsel. Jeg sov ikke før klokken var blitt elleve på kvelden, ville ikke legge meg, ville bare se på henne og på ham. Lars-Kristian var en enorm støtte under fødselen, så rolig og balansert, klok og rosende. Og han forteller meg fortsatt hvor imponert han er over måten jeg taklet fødselen på. Nå går jeg under navnet fødekvinnen 🙂

Disse dagene i ettertid har vært starten på et fantastisk nytt kapittel i livet vårt. Nå er vi en familie for alltid, og jeg kunne aldri bedt om å være på et bedre sted ♥ 

908 kommentarer

 1. Så koselig å høre 🙂
  Jeg tror vi alle er fødekvinner uansett hvordan vi gjør det.
  Jeg var også førstegangsfødende (dårlig trent og hele den pakka), men det var ennå lettere for meg. Jeg verken skrek eller sa noe, og holdte på i 1 døgn (rier i kanskje et halvt døgn) 🙂
  Ingen smertelindring, ikke en gang et bad rakk jeg, hehe.. så da regner jeg meg også for fødekvinne 🙂 Vi kvinner er så mye sterkere enn vi tror, og kroppen vår er jo bygget for en fødsel 😀

  1. Så bra sagt Frida! Vi er alle fødekvinner. Jeg brukte bare fire timer på fødselen min, uten bedøvelse, presset henne ut på 16 min og slapp å sy. Og min baby var betraktelig større enn Nelia 🙂 må bare legge til at jeg verken skrek eller gråt 😛 Hipp hurra for alle som har født!!

 2. Dette var fantastisk å lese, fikk tårer i øynene av ordene Lars-Kristian støttet deg med underveis 🙂

 3. Fint innlegg!! Hadde mannen din tid til å ta bilder?? alt for bloggen.. 😉

  1. SELVFØLGELIG tar man bilder!! Min pappa tok masse bilder da jeg ble født, har ingenting med bloggen å gjøre! Hallo!

  2. Unødvendig kommentar, det er nok et sekund eller to til overs i løpet av en 7-8 timers fødsel. Dessuten er jo bildene minner fra en utrolig stor opplevelse, var nok ikke bare til bloggen 🙂

 4. Veldig, veldig rørende. Tårene renner 🙂 Gratulerer! Fantastisk vakker historie, og du så helt nydelig ut der du satt i badekaret. Nelia ser også skjønn ut… 🙂 Takk!

 5. Nå ble jeg rørt! Herlig lesning, minner meg om mine to fødsler. <3

 6. Hvorfor skal det være så status å klare å føde uten spetestillende? Føler meg som en taper fordi jeg ikke klarte det hver gang noen på død og liv skal skryte sånn av det og legge så utrolig vekt på det.
  Fødsler varierer veldig fra person til person, og derfor syns jeg det er feil å snakke om smertelindring som om man enten er sterk noek til å ikke ta det, eller en som bare ikke tåler noen ting. Husker at nesten det første spørsmålet jeg fikk etter fødsel var om jeg hadde brukt smertestillende. Status, status status…

  1. Jeg vet ikke, det handler vel om å kunne mestre noe, akkurat som det er mer prestisje å bestige Mount Everest enn Galdhøpiggen 🙂 Begge deler er bra, og står respekt av, men for noen betyr det ene mer enn andre 🙂 Handler vel om et lite konkurranseinnstinkt også.

   1. Christina

    Jeg fikk petidin med førstemann,vet ikke om de gir det lenger nå. Det tok sikkert litt smerter,men gjorde meg samtidig sløv og fødselen tok lenger tid. Ville ikke ha noe med de to neste,ville være helt skjerpet og klar. Med tredjemann hadde jeg heller ikke lystgass, og for meg handler det om å møte smertene og «kjenne» alt,så siste fødsel var den «beste» for jeg var så tilstede mentalt.

   2. Men du brukte jo smertestillende Karoline, du bare pynter på sannheten som alltid.

   3. Jeg oppfattet ikke lystgass som smertestillende, men da tok jeg vel feil. uansett er det epidural jeg sikter til, som sagt er jeg veldig redd for bedøvelse og det å miste følelser samt sprøyter, så det var viktig for meg å klare dette uten å bli bedøvet nedentil. Jeg brukte ikke lystgass i utdrivningsfasen, så å pynte på sannheten er vel det siste jeg har gjort i dette innlegget, jeg har aldri før vært så ærlig. Å pynte på sannheten er noe jeg aldri gjør, så det er synd du har den oppfatningen. Det er også veldig synd at du klarer å være negativ når jeg åpner meg på denne måten, da burde du heller holde deg for god til å si noe, hvis du irriterer deg sånn over meg og min opplevelse av livets mirakel.

   4. Tina A

    <3

   5. Hvordan pynter hun på sannheten, det står jo svart på hvitt i innlegget at hun brukte lystgass?

   6. Vel, hun skrev i et annet innlegg den dagen hun fødte at hun ikke brukte smertestillende.
    Om hun brukte lystgass i utdrivingsfasen eller ei, så har hun brukt det. Det regnes som smertestillende av både leger og jordmødre.

    Det er også mange som bruker epidural i åpningsfasen men som må slå den av når de skal presse for at det ikke skal sløve ned riene når de skal presse.

   7. Har endret det jeg skrev i den bloggposten, da jeg skrev feil. Det gjorde jeg for 2-3 dager siden.

   8. Ragnhild

    Les innlegget en gang til anne, hun pynter da ikke på sannheten. LOL sier jeg.

    Bra jobba Caroline! Jeg skrev egentlig en kommentar, men den ble ikke publisert..
    Kjære Caroline,
    Gratulerer med Nelia. Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere på blogger, men denne gangen klarte jeg ikke å holde fingrene fra tastaturet. Du har skrevet et fantastisk innlegg, hvor du er ærlig og klarer å fortelle hvordan det å føde er, sett fra positive øyne (som du har). Du skjuler ikke hvor vondt det er, men du forklarer på en måte hvor godt det er samtidig. Når jeg skal få barn en gang i fremtiden, skal jeg tenke tilbake på dette innlegget.

    Stå på videre, Caroline! Og masse lykke til som nybakt mor 🙂

    Hilsen en ivrig leser!

   9. Mariell

    Men hvorfor VELGE å bestige Mount Everest når samme premie er på toppen av Galdhøpiggen? :p Jeg forstår det du sier lenger ned med at du ikke vil være bedøvd osv, men det du sier over her er jo noe helt annet. Skal man påføre seg selv mer smerte enn nødvendig fordi det er «prestisje»? Da kan man jo like godt bare kappe av seg et par fingre samtidig hvis det er smerte som betyr noe for deg :p Mulig det er jeg som er trangsynt her, men fatter bare ikke hvorfor man velger mer smerte enn nødvendig for prestisjen sin del.

   10. Det er jo det som er poenget, for mange så er det ikke samme premien (sett bort i fra barnet, selvfølgelig). Det blir som en idrettsutøver, det er ikke det samme å vinne gull i OL om alle de sterkeste konkurrentene har valgt å ikke være med. Det kan sikkert virke fjernt for mange, men for enkelte har det noe å si, og da tror jeg at det handler om konkurranseinnstinkt. Å vise for seg selv at man klarer noe så hardt 🙂 Det handler ikke om å være bedre enn andre.

  2. Hvorfor føler du deg som en taper? Som du sier – fødsler varierer veldig fra person til person. Mitt tips: Slutt å sammenligne deg med andre! Og slutt og definere deg selv etter hva andre gjør.

   1. Slutt å mase om disse smertestillende da. Er det viktig å TA Caroline på alt? Og ikke si nei, for disse kommentarene viser det, lystgass er ikke smertestillende i den forstand epidural er. Epidural KAN også være skadelig og ødelegge for den naturlige fødselen, sevfølgelig er det kult å rått å føde uten! Jeg fødte også uten epidural, jeg fikk ike tilbydt lystgass engang! Så jo – det er råere å føde uten smertestillende, sier seg jo selv, å velge bort smertestillende der mange roper etter det. Og folk tåler forskjellig. Men det er LOV å være stolt av det og det er LOV å synes det er å bestige Mount Everest. Og det er tull at dere henger dere opp i småtterier. Tydelig misunnelse.

 7. Gratulerer så mye, kjempefint innlegg ♥

 8. Fantastisk historie! Veldig, veldig rørende, og fine bilder! Mange klemmer 🙂

 9. Christine

  Så godt skrevet Caroline! Rørende og flott å lese. Ønsker dere en fortsatt god helg, alle tre <3

 10. Wow Caroline, dette var utrolig vakkert skrevet! Sitter her med tårer i øynene av glede på dine vegne. Du er helt fantastisk! For en inspirasjon. Du er så tøff! Tusen takk for at du deler. Kos deg masse med den lille familien din framover! 🙂

 11. Jeg sitter med en liten tåre i øyekroken etter å ha lest dette innlegget nå. Så fint skrevet om følelsene dine rundt det å se henne for første gang! Gratulerer igjen <3

 12. Åh, så utrolig fin fødselshistorie! Ble rørt til tårene selv 🙂
  Du har vært så sterk og utrolig flink, jeg ønsker dere en fantastisk tid fremover, du er amazing! 🙂

 13. christina

  Helt nydelig historie,takk for at du delte 🙂 Alle fødsler er helt unike,samtidig vil alle kvinner som har født gjenkjenne seg i historien din,på et eller flere punkter. Og følelsen når barnet er ute,wow-det vi har prestert er ufattelig sterkt!
  Velkommen i klubben! 🙂 Hilsen mamma til 3

 14. Gud, for et nydelig innlegg, tok nesten til tårene av å lese dette, og gleder meg til den dagen det er min tur å få barn.
  Gratulerer Caroline og Lars Kristian! Må også påpeke at Nelia er et aldeles vakkert og spesielt navn.
  Kos dere masse i tiden som kommer, det fortjener dere 🙂

 15. Du er virkelig helt fantastisk! Tok faktisk til tårene underveis i fødselshistorien din, for den var så vakker! Ærlig, rå og vakker!

  Jeg gruer meg selv til en potensiell fødsel, men etter å ha lest din fødselshistorie føler jeg meg roligere!

  Ønsker deg en nydelig tid fremover i dette spennende kapittelet deres! <3 <3 <3

  Babyen deres er helt utrolig vakker, akkurat slik som dere to er, og jeg ville vært så stolt hadde jeg vært deg 🙂

  Bildet av deg i badekaret syntes jeg også var så utrolig vakkert! Du så ut som en filmstjerne, virkelig!!!! Du er helt smashing!

  Klemmer fra meg!

 16. Marie :)

  Ble helt rørt av å lese dette! Så fantastisk opplevelse, og gratulerer igjen <3

 17. Ingeborg

  Oj, nå ble jeg rørt! For en fin historie! Sitter på juleølsmaking med bare gutter og kjemper for å holde tilbake tårene 😉 Gratulerer!

 18. Well, you sure made me cry;-)

 19. Åå gratulerer så mye! Utrolig fin historie, (jeg ble født akkurat samme tid, men den 25. September hihih) lykke til videre<3

 20. For et fantastisk innlegg! Så ærlig, og herlig 🙂 Du er en sterk kvinne Caroline! Beundringsverdig:) Og du skriver forresten veldig bra! Så levende! Og selvom skrev at dette var tidenes lengste innlegg, følte jeg det var kort fordi det var så morsomt/spennende å lese! Takk for at du delte fødselhistorien din med oss! Og gleder meg til å bli kjent med lille Nelia også! Håper barseltiden fortsetter å være perfekt 🙂 Klem!

 21. Tusen takk for at du ville dele fødselshistorien! Du er så flink til å skrive! Satt og heiet inni meg på at du skulle klare det imens jeg leste(selv om jeg visste det hadde gått bra), og tårene kom i øyekroken da du skrev du hadde klart det. Jeg er bare 18 år og har vært langt i fra noe som kan minne om en fødsel, men det virker som en utrolig opplevelse på alle måter – både når det gjelder smerte og glede. Du kan virkelig være stolt av deg selv, tror du kommer til å bli en fantastisk mor!

 22. For en fantastisk fin historie! Du skriver så vanvittig bra, satt her bare å smilte fra start til slutt 🙂 Unner deg og den lille fine familien din alt godt!

 23. Å, for en rørende, velskildret og vakker fødselshistorie!! Du er et nydelig menneske Caroline, tusen takk for at du ville dele fødselen din med oss lesere:) Ønsker dere alt godt! Klem

 24. Så vakkert og bra 🙂 Veldig fint å lese!! Du har vært så flink, og dere er så flinke 🙂

 25. Sminket du deg før du dro på sykehuset? Hehe du ser ikke akkurat ut som du skal føde:)

 26. For en fantastisk, rørende fødseslhistorie. Har fulgt bloggen din i mange år, men dette er første gangen jeg har tatt til tårene når jeg har lest et innlegg. Du er en fantastisk inspirasjon, og har vært mitt forbilde i like mange år som jeg har lest bloggen din. Tusen takk for at du deler livet ditt med meg, og mange andre!

 27. Oi, denne historien tok litt pusten fra meg, og jeg er snart 3. gangs fødende. all respekt til deg som legger ut en såpass personlig historie. Hadde ikke forventa ord som «skjede» og «tisse», hehe 🙂 Gratulerer så mye med å være en fødekvinne, man kan aldri vite akkurat hvordan DET er uten å ha vært gjennom det før 🙂 Velkommen i klubben 😉

 28. Utrolig flott skrevet. Det høres ut som om du taklet dette helt perfekt, ikke rart du blir kalt fødekvinnen! 🙂 Og alle bildene er så fine, i tillegg til at du ser fantastisk ut, badekaret ser jo riktig så avslappende ut, hihi 🙂

 29. Jeg blir så rørt og glad av å lese dette.. Du er så utrolig sterk! Nelia er såå nydelig, og dere er den vakreste familien <3

 30. Åh, jeg griner. Det er som å lese om min egen fødsel for bare 5 uker siden! Forferdelig smertefullt er det jo, men herregud så godt alt er etterpå, og man føler seg jo som en superhelt fordi man har fullført! Godt å høre at alt gikk så bra:-) Vi kvinner er jo skapt for dette! Ligger på sofaen i dette øyeblikk med jenten min sovende på brystet mitt. For en følelse. Denne stunden skal jeg aldri glemme<3 Kos deg med Nelia, kjære deg. Klem fra Heidi

 31. Nå gråt til og med jeg! Gratulerer så mye <3

 32. Takk for en ærlig, og fin beskrivelse av din opplevelse! Selv jeg ble skikkelig rørt, det trillet noen tårer på slutten her 🙂 Godt å høre din opplevelse av fødsel, jeg blir vettaskremt av hele tanken, men ble beroliget av å lese dette. Kos deg videre med din lille familie! (Også må jeg bare si at jeg syns det er så hyggelig at du omtaler familien din som en familie på 5, koselig at hundene også er med :):)

 33. Blir både trist og glad av å lese dette. Først, gratulerer så masse! Meg og kjæresten var på utredning på sykehuset igår etter 2 år med å prøve å lage et barn, der vi fikk vite at kjæresten min har såpass lite spermier at vi må ta prøverør. Føler verden min raser sammen menst din er perfekt. Er fast leser men klarer ikke lese om babyinnlegg, gråter og gråter og det er så sårt. Håper jeg kan bli mor en dag jeg og <3

 34. Åherre, sitter her og griner. Ble så rørt… Herreguud så søtt! Aldri hørt noe så vakkert i mitt liv, aldri hørt så detaljert om en fødsel heller som er bra! Føler jeg forstår mye mer av hva det er nå!! Så morsomt at dere fikk henne rett før jul, dette blir vel sikkert deres beste jul noen sinne! Håper dere får ett fantastisk liv sammen! 🙂 <3

 35. Sara Katrin

  Ååååå, himmel og hav – for en herlig historie 😀
  Til tross for at du hadde så ekstreme smerter, så fikk du fødselen til å virke så…vidunderlig fin!

  Dette viser atter en gang hvor sterk du er, Caroline! Ikke rart at du går under navnet fødekvinnen. Jeg heier sånn på deg, og ønsker deg all lykke på veien med den lille <3 Gratulerer så mye igjen, til begge to! <3

 36. Dette var utrolig sterkt å lese, takk for at du delte! Det slår meg nok en gang hvor utrolig tøff du er. Ble så irritert da jeg leste artikkelen side2 hadde laget om fødebagen din, og jordmoren som mente det ikke ble så «rosa» som du forestilte deg. Du virker så solid på alle måter, og jeg håper du ikke lar sånne ting gå inn på deg.

  Ha en fin kveld!

 37. Så fint skrevet,kjente meg veldig godt igjen fra da min hjerteskatt ble født :
  Trodde øynene skulle sprenge av tårer og minner,så kom plutselig ett lite sovetroll fra senga si her og lette etter meg,da klartejeg ik keholde igjen tårene 🙂

  Kos dere masse sammen,dere er så fine! <3

 38. For en fin, herlig og rørende historie! *Tårer i øynene* Gratulerer så mye med vakre Nelia 🙂

 39. Caroline

  Har fulgt med på bloggen din en god stund nå, og synes du er ei kjempeflott jente! 🙂 Helt utrolig historie!! 🙂
  Masse lykke til som nybakt mamma og med Nelia, skikkelig fint navn!!

 40. Marthine

  Åååå jeg smelter <3 fantastisk skrevet! Og jeg har ikke vanskeligheter for å se for meg hvor sterk og flink du var! Satt nettopp og leste gjennom alt av negative og dumme kommentarer og jeg kjente at det bruste av sinne inni meg og jeg var helt oppgitt. Visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Men så, når jeg leste dette, gikk alt det i glemmeboken. Jeg har ikke tid eller krefter til å bry meg om folk som så absolutt har det så dårlig med seg selv at de må kommentere drit og la deres smerter og hat gå utover andre. Nå er det eneste jeg har krefter til er å smile over hvor fantastik du og din mann, og ikke minst, din datter er. Takk for at du ville dele fødselhistorien med oss <3

 41. Herregud så vakkert skrevet <3 Tårene trillet hos meg.

 42. Årets kjærlighets historie <3 Fantastisk å lese 🙂 Gratulerer såå mye med lille Nelia <3 Nyt hvert sekund fremover,denne tida får du aldri tilbake,nyyyt,sug inn inntrykk,følelser og kjærlighet <3 Ønsker deg en fiin adventstid 🙂 Klemmer <3

 43. Lite rører meg så mye som fødselshistorier! Så her sitter jeg, tårevåt, og gjenopplever mimrer mine to fødsler. Du beskriver alt så perfekt; følelsene, smertene og forelskelsen. Husker jeg følte meg som super woman i timene etter fødselene <3 Så herlig at du fikk gjennomføre fødselsplanen din, og takk for at du deler!
  Gratulrer så masse med den nydelige datteren deres!

 44. Det høres ut som begge mine fødsler 🙂 Kunne født hver dag fordi oppelevelsen har verdt så fantastisk! 🙂

 45. <3 rørt til tårer!
  så vakkert skrevet! du er sterk :-*

 46. For en fantastisk bra og ærlig skrevet fødselshistorie.!!! Må gråte en liten skvett jeg nå.:) Høres ut som du hadde en kjempefin fødsel.. Det er litt av en jobb vi gjør når vi føder.. jeg fødte mitt første barn for 3,5 mnd siden og jeg var så stolt og høy på livet etterpå.:)
  Lykke til videre med lille Nelia.:)

 47. Stine Pernille

  Så utrolig flott og rørende å få lese fødselshistorien din. Tusen takk! 🙂 Jeg fødte selv min andre sønn den 21 november. En ganske annerledes fødsel enn min første… Denne gangen rakk jeg aldri sykehuset og min lille prins ble født på baderomsgulvet hjemme. Vi hadde god hjelp av ambulansepersonell og alt gikk helt strålende. Det er fantastisk <3 Kos dere max fremover, nyt nyt nyt, for tiden går så altfor fort <3

 48. Herregud, dette må være det fineste innlegget du har skrevet. Sitter her med en smil om munnen og tårer i øynene 🙂 Rart hvordan det går an å bli så glad på noen andres vegne, til tross for at man ikke kjenner de. Gratulerer så utrolig mye med en nydelig, liten jente og som familie på tre. Ønsker dere alt det beste i tiden fremover. Takk for at du deler dette med oss lesere: du er så inspirerende!
  Klem

 49. Åh, jeg GRÆD da jeg læste denne beretning. Så utroligt fint, og så fantastisk beskrevet.

 50. Jeg kommenterer altfor sjelden,men nå er det på höy tid! Har fulgt bloggen din i mange år og var gjennom graviditeten din fasinert av den «gravideglöden» du hadde og den fantastiske innstillingen din. Var så utrolig heldig å gå igjennom det samme som deg for nöyaktig 1 år siden og det kan ikke måles med noen ting 🙂 Og det beste oppi alt er vel at fölelsen du har nå,den blir der for alltid! En uendelig kjärlighet. Du gjör virkelig en fantastisk jobb med bloggen og gratulerer så masse med den lille, nyt det og bobla man er i som foreldre! Ha en finfin helg Caroline 🙂

 51. Ååh! Sitter her med tårer som veller opp i øynene snart.. Snakker om en dypt rørende og ikke minst sterk fødselshistorie! Du skriver så himla bra, Caroline! 🙂 Kjenner nesten jeg blir stolt av deg jo! Ønsker den lille familien din alt godt og lykke til! Sannelig om jeg skal fortsette å følge bloggen din fremover, er like spent for hver bloggpost som postes! Men husk; vi lesere har ikke vondt av å vente, bruk den spennende tiden for alt den er verdt, nyt den – og hverandre til fulle, og kos dere masse! Klemmer og de beste hilsninger sendes herfra! Takk for at du delte denne herlige historien med oss 🙂

 52. Fantastisk rørende og jeg blir så imponert….Du virker jo så vever og skjør, men dæven du har superkrefter når du må:)) Igjen; gratulerer så mye med vakreste Nelia:)) Stoor klem:)

 53. Dette var en utrolig flott og rørende fødselshistorie! Du beskriver det så bra. Som sykepleierstudent kjenner jeg bare at jeg gleder meg til det er min tur å stå der for å få være med på flere fødsler. Det virker som en fantastisk opplevelse.

  Gratulerer så mye til deere begge to med en aldeles nydelig datter 😀

 54. Så utrolig rørende Caroline. sitter nå med blanke øyner og klump i halsen. For en opplevelse du har hatt, og jeg gleder meg til det er min tur til å oppleve dette. Du har all grunn til å være stolt. Gratulere nok en gang med den nydelige lille prinsessa, og vel gjennomført fødsel<3

 55. Wow, dette var utrolig rørende å lese. Sitter med en tåre i hver øyekrok her. Nelia er nydelig. Masse lykke til videre :)<3

 56. Tusen tusen takk for at du deler 🙂 Er mektig imponert over denne fine historien. Den får meg til å mimre tilbake til min egen fødsel for 5 mnd siden. Kjenner meg så godt igjen når du forteller. Fortsett å nyte tiden fremover. Igejn, takk 🙂 Klem

 57. Blir så rørt over innleggene dine, Caroline. Jeg er ikke så veldig mye yngre enn deg, og kanskje det er derfor jeg føler en nærhet når du skriver om dette, fordi jeg vet det vil skje meg om ikke så mange år.

  Det var nytt å lese om måten du beskriver redselen på. Jeg har aldri tenkt sånn direkte over at man kan være redd under en fødsel, men når du skriver det er det selvfølgelig veldig forståelig. Jeg har heller ikke tenkt over at man kjenner det langt flere steder enn bare de mest åpenbare områdene.

  Samtidig må det virkelig være noe av det sykeste man kan oppleve i livet. Man må virkelig føle at man lever, og være utrolig stolt etterpå 🙂

  Tusen takk for at du vil dele disse opplevelsene med oss. Husker at du skrev at du ikke ville blogge for mye om mammarollen da du ble gravid, men jeg håper du endrer den strategien. Jeg tror dette er høyaktuelt for de fleste av leserne dine, og når man har fulgt deg så lenge gir det en helt spesiell nærhet.

 58. ingrid berget

  dette var helt fantastisk fint å lese. takk for at du delte det med oss <3

 59. Gråt en skvett jeg nå, vakre tapre Caroline 🙂 Sterk og tøff er du 🙂 Nyt den lille familien din.

 60. For en fantastisk fødselshistorie, fikk litt tårer i øynene mine her nå! Så ærlig, åpent og spennende skrevet 🙂 Gratulerer så uendelig mye til dere begge – jeg ønsker dere og Nelia virkelig alt godt! <3

 61. Så utrolig fin fødselshistorie! 🙂 Tror det er viktig å ha kjæresten/mannen ved siden av til å støtte og motivere! Men merker jeg gruer meg til å føde selv, når det en gang skal skje!! Hehe. God helg 🙂

 62. Så utrolig ubeskrivelig godt å lese. Har temin 14. Januar og gleder meg bare enda mer til å få se datteren vår. Gratulerer så mye med deres vakre lille prinsesse <3

 63. Åh! Så utrolig vakkert!♥ Fikk klump i halsen.. Dette minnet meg om den gangen kusinen/bestevenninnen min skulle føde i en alder av 19 år.

  Jeg var med inn i fødestuen når hun skulle føde. Det tok lang tid. Hun hadde hatt sterke smerter i nesten 3 dager før hun skulle føde, så når hun kom på sykehuset og ble lagt inn var hun helt tom for energi. Hun måtte få morfin mot smertene slik at hun kunne sove og lade opp til fødselen. Det var både vakkert og litt skummelt å være med inn. Det var så rart å se hun i den situasjonen. Hun var på vei til å.. føde liksom. Riene hennes startet tidlig på morgen, men hun fikk epidural og klarte seg igjennom smertene til rundt kl 17-18. Da startet de sterke og tok helt over. Hun gråt, skrek og kjempet i mot, i stede for å samarbeide med jordmor. Hun var liv redd! Hun holdt på i flere timer, helt til Legen måtte komme å roe henne ned. Hun var hysterisk. Ble ikke bedre av at moren hennes var med inn med meg og gråt og gråt, så moren gikk ut mens jeg sto der inne. Rundt kl 23 på kvelden ble verdens nydeligste gutt født 🙂 Angrer ikke ett sekund på at jeg ble med inn og så fødselen. Noen sier at det å bli med inn og se alt sammen får en til å selv bli redd for å føde i fremtiden, fordi alt er så fælt og skummelt. Men jeg synes det var så vakkert og rørende at jeg gleder meg til å føde selv. Kan nok ikke forestille meg smertene, men det er nok verdt det 🙂

  Sporet av her nå, men Gratulerer så mye med vesla! <3

 64. Du er bare fantastisk på utsiden og innsiden 🙂 dette innlegget må være det mest meningsfulle og fineste jeg noen gang har lest på en blogg! Takk for at du er den du er. Klem ♥

 65. Og der gråt jeg en god skvett. Flott skrevet Caroline, kos deg masse disse første ukene for de er så spesielle og du får de aldri igjen.

 66. Gratulerer så mye! du er og blir en fantastisk mor 🙂

 67. Ååå for en FANTASTISK FIN fortelling! Du skriver så utrolig bra, og jeg sitter her med tårer i øynene nå! 🙂
  Tuuuusen takk for at du delte denne fine opplevelsen din, og i så perfekt mengde detalje! Høres ut som du var utrolig sterk, og det er virkelig imponerende at du kom deg igjennom uten smertestillende! Tenk så gøy det blir for Nelia å lese tilbake på dette innlegget om noen år OG når hun skal selv få barn! Du er bare så genial flink, og jeg ser virkelig opp til deg og allt du har klart!
  Gratulerer så mye igjen, og nyyyt denne tiden så mye du bare kan! 🙂

 68. hva er rie og åpning? så utrolig vakker historie, utrolig glad på dine vegne! du er virkelig en inspirasjon!

  1. Rie er når livmoren trekker seg sammen for å presse ut fosteret, mens åpning er åpningen på livmormunnen, hvor fosteret skal ut 🙂

   1. For å presse ut barnet og hvor barnet skal ut, ikke fosteret 😉 hehe

   2. Regnes vel som et foster helt til det fødes, altså at det har kommet ut 😉 Blir vel et definisjonsspørsmål, så skal ikke si noe for sikkert 😀

   3. Det har du sikkert rett i, men jeg føler vi føder barn og ikke fostere 😉 Høres ut som du har hatt en fin fødsel, den kan ingen ta fra deg 🙂

   4. Jeg vet ikke. Jeg har mistet i dødfødsel i uke 33 (2460 gram 44 cm), og å miste etter uke 22 betegnes som dødfødsel. Min definisjon er derfor at det er et barn når det er levedyktig utenfor mors liv. Jeg har i hvert fall mistet barnet mitt og ikke et foster.

   5. Så fryktelig å høre 🙁 Jeg er helt enig med deg, selvsagt er det et barn! Håper du får barn en gang i fremtiden, om du ønsker det <3

   6. Takk. Må innrømme denne bloggen er litt vond for meg. Men vi mennesker liker jo å pine oss selv, så jeg klarer ikke la være :s
    Det lille jeg har sett av Nelia minner også utrolig om min egen (bortsett fra at tulla mi hadde enda mer og mørkere hår – man kunne nesten sette spørsmålstegn ved farskapet :p).

    Som jeg pleier å si hvis noen spør: husk følelsen av overveldende kjærlighet du fikk da barnet ble lagt til brystet og legg til vissheten om at man aldri får mulighet til å bli kjent med dette barnet. Omtrent sånn føles det.

    Samtidig tar man definitivt ingenting for gitt lenger, og jeg kan vel nærmest garantere at jeg nok var en av leserne som hadde mest nerver her inne da vi skjønte du var i fødsel. At noen faktisk klarer å sette et barn til verden og få det ut LEVENDE er for meg et større mirakel enn noe annet. Pustet lettet ut (og var grønn av misunnelse) da første oppdatering etter fødsel og bilde av Nelia kom.

    Ønsker dere lykke til med det lille vidunderet. Her er vi i gang med å prøve, men alderen og et syndrom i mitt blod, gjør det muligens litt vanskelig å få til.

 69. Oy, det var levende! Så utrolig sterk du er! virkelig beundringsverdig! Tok meg selv i å sitte å gråte på slutten av historien din.. veldig rørende! Gratulerer så mye igjen! 😀

 70. Karoline

  Nå sitter jeg her og gråter en skvett, haha! Så fint du har beskrevet fødselen, det virket både fantastisk og grusom på en gang 🙂
  Godt jobba, og nydelig lita jente dere har fått. Ønsker dere all lykke til videre, gleder meg til å følge med dere 🙂
  Stor klem!

 71. Fantastisk – du hadde veldig lik fødsel som jeg hadde. Dette klarte du helt fantastisk, og du kan nok garantert takke din gode form for at du holdt det ut på den måten du gjorde! Gratulerer til dere alle. Nelia har valgt seg de beste foreldrene for seg 🙂

 72. Herregud for en herlig historie <3 Tårene bare triller her, og jeg blir skikkelig rørt! Gratulerer nok en gang med lille Nelia :')

 73. fødte selv for 3 uker siden og banna meg på at jeg aldri skulle det igjen fordi det var så vondt og fælt 🙂 men du beskrev fødselen din på en så fin og flott måte så du gjorde jeg fikk lyst til å føde på nytt!

 74. Wow! Jeg er imponert og det kom noen tårer nå bare av å lese dette. Nyt den skjønne datra di nå i førjulstida <3

 75. Åå! Fotballfrue! Du er så utrolig flink, ble helt rørt når jeg leste dette! Håper du får en fin tid i vente! Kos dere og god jul:)

 76. Så rørende :’)

 77. For en utrolig fin historie! Ble helt rørt til tårene!
  Gratulerer så mye, er virkelig glad på deres vegne, så utrolig kjekt!
  Klem 🙂

 78. Så vakkert skrevet om fødselen, ble så rørt. Håper dere nyter tiden og får en fin første søndag i advent i morgen.

 79. Tusen, tusen takk for at du deler dette med oss, Caroline. Du er utrolig flink til å sette ord på ting, så dette var utrolig fin lesning. Måtte le litt av at du ikke trodde fødselen var i gang fordi det ikke gjorde sååå vondt. Jeg trodde heller ikke fødselen min var i gang fordi jeg hadde hørt så mange skremselshistorier, haha. Kom til sykehuset med 9 cm åpning, og jeg trodde vi kom til å bli sendt hjem igjen. Haha. Jordmor var mildt sagt sjokkert 😉

 80. Tusen takk for at du (i motsetning til så utrolig mange andre førstegangsfødende mødre) gjør at jeg faktisk IKKE gruer meg til den gangen jeg blir gravid og skal føde. Jeg håper at jeg får en graviditet som deg og har samme innstillingen. Du får ufortjent mye kritikk syns jeg. Trener selv regelmessig og ganske slank så krysser fingrene 🙂 Man skal få lov til å være stolt av kroppen sin uansett hvordan den ser ut. Gratulerer så utrolig mye med en vakker datter!

  1. Tusen takk, så snill du er 🙂 Lykke til i et eventuelt fremtidig svangerskap, kommer sikkert til å gå helt supert! <3

 81. Caroline, du Caroline. Dette fikk meg til å gråte selv..du er helt utrolig. Vakre skapning som har satt ei vakker jente til verden, både du og Lars- Kristian bør være så uendelig stolte.

  Nyt dagene fremover, heldige du. Klemmer fra en svært misunnelig jente 🙂

 82. åå så herlig! Leste hvert et eneste ord og jeg blir så inspirert av deg. Nelia er så utrolig nydelig! Gratulerer masse til både deg og Lars-Kristian

 83. Tone Lise

  Så utrolig vakkert å lese. Tårene mine ville ikke stoppe. Kjendte en liten morsfølelse dypt inni meg.
  Du er virkelig flink må jeg si, ingen smertelindring og hvor oppmerksom du var på alt rundt deg.
  dette står det mye respekt av, caroline.
  jeg håper virkelig at folk som dømmer deg for diverse ting og uttaler seg om mye kritiske ord, at de virkelig leser dette.
  jeg gråter sjeldent for tiden, men dette tok kaka! For en utrolig fin måte å fortelle og forklare fødselen på, jeg er imponert.
  jeg tror jeg levde meg sånn inn i det pga måten du har skrevet det på.
  skikkelig flott å lese, utrolig sterkt og er veldig glad for at du delte dette med oss her ute. Stå på videre! Som de sier (med tanke på at du følte du var nær slutten) at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. 🙂

 84. Så utrolig herlig skrevet, du er så flink! <3 tusen takk for at du ville dele <3
  Dere er bare fantastisk virker det som. Gratulerer så mye igjen <3

 85. AmalieMarie!

  Så fantastisk og fin fødehistorie!! Du er så utrolig sterk og du har all grunn til å være stolt over deg selv. Det må være helt fantastisk å bli mor og det må være en uvirkelig følelse. Jeg ønsker deg, Lars-Kristian og Nelia alt godt for fremtiden og all lykke! Jeg gleder meg til å fortsette å følge dere på reisen. Du må også hilse så mye til Lars-Kristian og rose han for måten han beroliget deg og støttet deg under fødselen, du har en fantastisk mann!

  Ha en fantastisk lørdagskveld, første helgen med den nyfødte <3
  Mange tusen klemmer fra meg!!

 86. Tone Lise

  Så utrolig vakkert å lese. Tårene mine ville ikke stoppe. Kjendte en liten morsfølelse dypt inni meg.
  Du er virkelig flink må jeg si, ingen smertelindring og hvor oppmerksom du var på alt rundt deg.
  dette står det mye respekt av, caroline.
  jeg håper virkelig at folk som dømmer deg for diverse ting og uttaler seg om mye kritiske ord, at de virkelig leser dette.
  jeg gråter sjeldent for tiden, men dette tok kaka! For en utrolig fin måte å fortelle og forklare fødselen på, jeg er imponert.
  jeg tror jeg levde meg sånn inn i det pga måten du har skrevet det på.
  skikkelig flott å lese, utrolig sterkt og er veldig glad for at du delte dette med oss her ute. Stå på videre! Som de sier (med tanke på at du følte du var nær slutten) at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. 🙂

 87. <3 Jeg er så utrolig glad på deres vegne! Lille Nelia er heldig som har fått to så flotte mennesker som foreldre. Jeg ønsker dere lykke til videre, og nyt hvert øyeblikk!

 88. Maria Schistad

  Så vakkert, tøffe Caroline! Jeg unner deg virkelig alt godt, og håper du ikke tar til deg noe av kritikken du har fått de siste dagene, men heller står på ditt og hører på alle gode ord som blir sagt til og om deg:)

 89. Ååå jeg blir helt rørt her jeg sitter! Takk for at dere deler dette med oss lesere, det er ingen selvfølge. Nydelige lille familien!

 90. Så utrolig fint skrevet! Tårer i øynene. Du er så flink, Caroline.

  Stor klem fra meg. 🙂

 91. Victoria

  Så fantastisk rørende å lese om fødselen din, jeg måtte felle noen tårer her jeg sitter og ønsker deg alt godt framover:)!

 92. Tusen takk for at du delte denne fantastiske opplevelsen med oss Caroline! Det var veldig rørende å lese! Jeg får så lyst til å bli mamma når jeg leser baby-innleggene dine. Kanskje en dag.. Lykke til i tiden fremover, jeg er sikker på at det kommer til å gå kjempefint og at du og Lars-Kristian blir flotte foreldre! Du er ei flott jente Caroline! En flott mor!

 93. Julianne

  For en sterk og fantastisk historie, blir helt rørt jeg, og det ikke bare over fødselen, men også din innstilling til det hele. Du er jammen meg et sterkt menneske og et inspirerende forbilde til mange 🙂 Gratulerer så mye med Nelia til dere begge. Ser for meg at dere kommer til å bli supre foreldre for henne og gjøre alt for at hun skal ha det bra gjennom årene.

 94. Kunne seriøst ikke vært lykkeligere på deres vegne!

 95. Mathilde

  Så bra du delte fødehistorien med oss! Men hva du har på deg i badekaret? Er det en håndduk? Er ikke så glad i å vise alt til alle, så lurer bare på hva som er naturlig å dekke seg med.

 96. Margrete

  For en fantastisk historie! Du må lagre denne historien og lome den inn i en bok til henne!

 97. Hei Caroline! Jeg har aldri kommentert på bloggen din, men lest den siden du startet å skrive, men nå HERREGUD, jeg fikk helt gåsehud og tårene trillet! Ble virkelig rørt over måten du skrev og forklarte denne hendelsen på! du er så utrolig sterk, stå på videre og nyt den lille familien din! Ønsker deg alt godt fremover, stor klem fra fast leser <3

 98. Dere er så heldig. Gratulerer med den lille jenta!

 99. Så nydelig liten jente! Det var virkelig vakkert å lese opplevelsen din. Veldig bra skrevet 🙂
  Er så glad på dine vegne. Gratulerer så mye!

 100. Gratulerer så mye med lille Nelia 🙂 Hu er så skjønn!

  Din fødselshistorie er ganske så lik min faktisk. Jeg var også førstegangsfødende, jeg trudde heller ikke fødselen var igang før ei venninne overbeviste meg om at det var rier 😛 Og lillegullet kom relativt raskt, kom på sykehuset halv sju og klokka 11.14 var vi blitt foreldre til en liten krabat på 2700g og 46 cm 🙂 En helt utrolig opplevelse. Det vondeste, men også det beste jeg har opplevd! 🙂 Kvinnekroppen er fantastisk! …Her er lillegutt 3 mnd i dag, tida bare flyr fra oss. Nyt øyeblikkene!

 101. Så fint skrevet.

  Skrev ikke du at du fødte uten bedøvelse, her skriver du at du brukte lystgass.
  Lystgass er bedøvelse under fødsel, medikament.
  Vann, akupunktur, varme osv kan brukes ved naturlig fødsel.
  Men uansett så er det en stor opplevelse.
  Gratulerer.

 102. Åå jeg gråter! Så utrolig nydelig <3 <3

 103. Dette var en fantastisk historie å lese. Som gravid selv, er det ekstra spesielt å høre slike historier! Ønsker dere alt godt! 🙂

 104. Wow! Dette er den mest virkelighetsnære og beste beskrivelsen av en fødsel jeg noen sinne har lest! Fantastisk:) Det er virkelig sånn det føles. Må innrømme jeg humra litt da du skrev at du følte du holdt på å dø og bare måtte overleve for barnets skyld, akkurat slik tenkte jeg også:) Gratulerer som nybakt mor! Kos deg maks. Du er og blir en super mamma! Vær sterk.

 105. Dette er vakker lesning. Du skriver så godt og levende, du er dyktig!
  Og du har all grunn til å være stolt! Denne historien tok meg tilbake ett år i tid – da jeg fikk mi lille jente!
  Takk for at du deler! Nelia er heldig som får ha akkurat dere som foreldre 🙂

 106. Phew…fikk skikkelig flashback til min fødsel for 8mnd siden. Skikkelig intenst ja!!!

 107. Kristina

  For en nydelig og rørende historie! Takk for at du deler med oss

 108. Christine

  Herlighet Caroline, så fantastisk bra skrevet! Selv har jeg aldri født, men det føltes som om det var jeg som lå der. Du er tøff altså! En skrekkblandet fryd og lese dette, føltes som å lese en krimbok 😀 måtte flire da du skrev at du kom borti knappene på senga haha 😀 all ære til deg, at du greide deg uten smertestillende er helt utrolig!

 109. Vakkert, du er flott. Masse lykke til. 🙂

 110. Tårene triller og jeg minnes med glede mine egne fødsler <3 Den første da vår eldste gutt ble født, så når tvillingguttene våre kom til verden 18 mndr senere <3 Tusen takk for at du deler deres historie med oss 🙂 Nyt tiden og familien deres, jeg ønsker dere all lykke i fremtiden <3

 111. ååh,så rørende!!

 112. Kristine

  Spennnende lesing! Og all honnør til deg for å se så strålende ut på fødestuen – wow!!!

  Med førstemann hadde jeg store planer om å se «smashing» ut idet jeg ankom sykehuset. Jeg skulle være både solbrun, nysminket og selvfølgelig ikke ikle meg disse usexy sykehusskjortene, hihi. Istedet skulle jeg ha på meg en pen t-shirt, ha nylakkede tånegler og se ganske så fresh ut. Vel, jeg møtte opp ganske brun med nylakkede negler og bena hadde fått en omgang m Venushøvelen – den stilige t-shirten derimot glemte jeg og make-up’en uteble…. Med tonnevis av svette, en bøtte med lystgass (supet i meg så mye at jeg fikk akutt latterkrampe…) og en dæsj epidural, kom verdens fineste, lille fyr til verden (-:

  Ha en herlig kveld med skjønne Nelia (-:

 113. Wow, what a lovely story<3 She looks so beautiful 🙂 Good luck to your lovely little family! Greetings from finland 🙂

 114. Tusen takk for at du delte denne fine historien med oss 🙂
  Jeg har ennå ingen barn, men har veldig lyst på, så
  å lese denne historien var veldig fint 🙂 jeg gruer meg enormt til å føde,
  men måten du beskriver fødselen på roer nervene mine veldig 🙂
  Tusen takk!

 115. Kjære Caroline! For en nydelig lesning! Kjempekoselig og stort at du valgte å dele noe så privat og intimt med oss

 116. Kristina

  Wow! Spennende å lese, ble skikkelig imponert over deg ! 🙂

 117. Noe så ubeskrivelig flott!!! Jeg sitter med tårer i øynene. Dette var fantastisk å lese:)

 118. Så rørende!! Utrolig at du deler historien din med Norge. Sitter selv i London og følger nysgjerrig med. Kos deg masse med familien din og nyt dagene fremover. Du er så fin 🙂 klem

 119. Fikk gåsehud av å lese dette Caroline! Virkelig bra skrevet, takk for at du ville dele dette med oss 🙂 du er så fin, og virkelig stråler som mamma <3

 120. Du er så flink!! Gratulerer så mye med gulljenta 🙂 Ønsker alle fem av dere en god helg! Klem

 121. så nydelig skrevet! fikk nesten en liten tåre i øyekroken.. må være helt fantastisk å være en familie for alltid. jeg unner den lille familien din alt godt fremover <3 stor klem!

 122. Åååh blir helt rørt. Har virkellig sett fram til dette innlegget. Tusen takk for at du deler. og gratulerer med gulldokka <3

 123. En utrolig nydelig skildring av fødselen din Caroline. Sitter her med et smil om munnen fordi jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver da jeg fikk ei lita jente for åtte måneder siden:-)

 124. Hehe, fødekvinnen <3 for en opplevelse dere har hatt! Du imponerer meg så veldig, Caroline! Håper alt står bra til med deg og din lille familie! Ha en fin kveld videre 🙂

 125. Hei Caroline 🙂
  Så tøft av deg å dele hele denne historien med oss! Nesten skummelt, for jeg kjente meg igjen i alt sammen. Absolutt alt. Særlig det med pressriene som liksom skulle være en lettelse, men de var helt og fullstendig forferdelige. jeg hatet følelsen av å miste kontrollen over kroppen min på den måten. Jeg husker jeg sa at jeg aldri, aldri skulle ha flere barn, men den følelsen er borte nå 🙂 Uansett takk for at du delte =) min fødselshistorie er her, om du vil lese 🙂 https://forum.babyverden.no/threads/min-f%C3%B8dselshistorie-omsider-laang-p.1383791/

 126. Molly-Melissa

  Livet ditt høres så godt og perfekt ut, misunner deg! :))
  Gratulerer som nybakt mor! 🙂

 127. Så utrolig kjekt å få lese din fødselshistorie! Selv har jeg en datter på 6 måneder, og dette var seriøst nesten som å lese min egen fødselshistorie! Vi kvinner er noen fantastiske vesener! Fødekvinner! Ingen tvil!

  Kos deg masse med lille herlige Nelia! Ukene flyr av sted, husk å nyte hvert sekund!

 128. Dette var svært rørende lesing. Jeg har selv nettopp funnet ut at jeg er gravid, og sitter her med tårer i øynene. Gratulerer så mye til dere <3

  1. Så spennende 🙂 Lykke til med svangerskapet og fødselen <3

 129. Dette var utrolig rørende og flott å lese. Håper virkelig det er noe jeg får oppleve. Du er en inspirasjon for andre til å stå på, og beviser hvordan trening lønner seg. Selv om jeg aldri kommer til å bli like flink som deg inspirerer du meg veldig, spesielt med tanke på det å få barn. Synes det er trist så mange skal kritisere deg nå, og selv om jeg heller ikke er enig med deg i alt synes jeg det er leit å se du får så mye negativ tilbakemelding i denne tiden. Unner deg alt godt:)

 130. Så fint ett innlegg, Caroline 🙂 Jeg lurer litt på om du kan fortelle de dagene dere var på sykehuse? Gjerne skriv litt om de posetive tankene du sitter igjen med å gjerne litt om de negative tankene. Hvis det var noe som var negativt. Gratulere så mye til både deg å Lars-Kristian med lille Nelia, gleder meg til å fortsette å lese de innleggene som kommer om deres nye hverdag 🙂 Klem 🙂

 131. Så vakkert fortalt, kjempefint å lese 🙂 Jeg sitter bare og smiler på deres vegne jeg, gratulerer igjen! Håper vi får se flere bilder av henne snart 🙂

 132. For en fantastisk historie å lese!! Så gøy for dere å ha dette innlegget te seinere, alle tankene, te både deg og Lars Kristian, og alle beskrivelsene! Jeg syns det er helt fantastisk at du velger å dele dette med oss! Hver så snill, ikke bry deg om all kritikk pg drittkommentarer du får, Caroline!! Jeg syns du er beintøff og ei herlig jente! Du inspirerer meg te et sunt liv med både trening og kosthold! 🙂 Jeg håper du veit at du har så mange trofaste lesere som leser bloggen fordi vi syns du er inspirerende, motiverende og vakker! Jeg ønsker deg alt godt og gleder meg te videre innlegg fra deg <3

 133. Veronika

  Nydelig fortalt! Snufs!

 134. OH MY GOD!!! Jeg griner……..for en nydelig historie <3 Du har nå fått meg, som alltid har sagt at jeg aldri skal ha barn, til å faktisk ønske å bli gravid! Takk for det <3 Du virker bare som en helt fantastisk dame altså, så vakker, flink, omtenksom, uttrykksfull, omsorgsfull og i tillegg utrolig dyktig til å skrive og fotelle. Lars Kristian, du har virkelig skutt gullfuglen!

 135. Ååå :´)

  Jeg fikk masse tårer i øynene, du er så utrolig flink til å skrive! Wow. For en nydelig historie!

 136. madeleine

  Kjære nydelige deg!! For en forteller evne du har!! Fikk bare lyst til å klemme deg jeg nå!♡ Jeg er nesten ferdig utdannet barnepleier, så har vært med på mange fødsler, men må si at det å lese om din er det jeg har blitt mest rørt av!! 🙂 Har en datter på to og ett halvt og er 9 uker på vei med nr to! Gjett om jeg skal ha deg som mottivasjon gjennom neste fødsel for å klare det naturlig!! 😉 you kick ass caroline mor! ♡

 137. Linn-Elisabeth Halvorsen

  Sitter her med tårer i øynene, vakkert, altså! <3 Gratulerer tusen ganger igjen – dere fortjener kun det aller beste.

 138. Jeg ble helt satt ut når jeg leste dette, herregud så rørende og fint gjenfortalt av fødselen din! Levde meg helt inn i historien og måtte felle noen tårer når jeg hadde lest ferdig. Du skriver så utrolig bra:)

 139. veronika

  nå sitter jeg her å gråter! så utrolig rørende! <3
  jeg er så glad og lykkelig på deres veier, ønsker dere ALT godt, og husk å NYYYYT, noe du helt garantert gjør hvert sekund!
  mangen klemmer til den nye familien <3

 140. Bare lurer på om vi får se Nelia her på bloggen oftere, vi har jo ikke fått sett hvvordan hun ser ut, eller er det noe dere vil holde litt privat? 🙂

 141. Så utruleg stort å få lov til å lese akkurat det du har vore igjennom no! Eg sit faktisk med tårer i augene, for du skriv så vakkert. Tusen, tusen takk for at du vil dele dette med oss som les bloggen din. Nelia er ei lita og perfekt jente, og ho er heldig som har deg og Lars-Kristian som foreldre. Nyt tida, og hjartleg til lukke! 🙂

 142. Så fin fødselshistore! begynnte nesten å grina på slutten. I begynnelsen i historien tenkte eg berre på at å nei! no huske eg kor vondt da var når eg fekk mi jenta, å at eg ikkje har lyst på fleire :b men på slutten så var da så fiint! så då kom eg på korfor eg vil ha ein te 🙂
  Masse lykke te med den nydelige jenta dåkas og gratulera 🙂

 143. CarolineM

  Hei Caroline =)

  Dette var et virkelig vakkert innlegg som faktisk rørte meg til tårer. Og for å være ærlig er det ikke mye som gjør det.
  Er bare 23 år selv, og det å få barn har bare vært en eneste avskrekkende tanke. Men etter dette.. Jeg vet ikke. Men begynner plutselig å se fram til det en dag =) skal sørge for å være like godt forberedt som deg 🙂

  Du fortjener virkelig ikke all kritikken. Jeg fulgte bloggen din veldig veldig lenge, og det var veldig inspirerende å følge deg å planleggingen av bryllupet ditt. Dessverre var jeg i Bali på den tiden, så etter bryllupet så falt jeg litt av. Ble glad da jeg leste at du hadde blitt gravid 🙂
  Det var bare noe med dette innlegget som fikk meg til å kommentere.
  Vakre bilder. Og heller ikke så «rosa» som folk sikkert hadde trodd du skulle beskrive det.
  Bare deg, dine tanker,følelser og opplevelser på deres store dag.

  Vil ønske deg/dere lykke til i tiden fremover 🙂 Ønsker den lille familien din alt godt<3
  Hilsen Caroline 🙂

 144. Så rørende skrevet, jeg fikk tårer i øynene …

 145. Kjenner meg så igjen♡

 146. Lot du hundene være alene hjemme mens du var på sykehuset????

  1. Hun skrev jo at foreldrene hennes kom etter en stund. Caroline og Lars Krisitan dro til sykehuset, og ringte da foreldrene til Caroline, som dro til huset deres for å passe hundene. Følg med på bloggen, så får du med deg litt mer 😉

  2. Foreslår at du leser bloggen til Caroline FØR du får hjerteattakk. Hadde du giddet det, hadde du sett at foreldrene til Caroline passet hundene.

 147. oi, det var visst babyverden-link. om du ikke kommer inn, er den her: https://skriblemushyn.blogspot.no/2011/03/min-fdselshistorie.html

 148. Åååå vi har så lyst til å se flere bilder av vakre Nelia,kos dere å nyt tiden med henne

 149. Kirsti Høivik

  For en utrolig nydelig historie! Dette har du taklet med glans, du har virkelig mye å være stolt over. Gjennom hele innlegget satt jeg med klump i halsen, og til slutt kom det et par elefanttårer. Kos deg med Nelia og Lars-Kristian, dere er en nydelig liten familie! ♥

 150. Så fantastisk av deg å dele dette med oss Caroline! Jeg ble helt rørt på slutten:) Vi kvinner er heldige som får muligheten til å bære frem et liv!! Kos deg MASSE i tiden fremover med den lille jenta deres:) Er så hyggelig at du fortsatt tar deg tid til å oppdatere oss.
  Stooor klem!

 151. Så fantastisk beskrevet. Sitter her med tårer i øynene og med en blanding av frykt og fryd. I dag er det rett i underkant av 4 uker igjen til
  terminen min og vi forhåpentligvis får møte vårt først barn. Hjelp! Og som vi gleder oss!

 152. For en utrolig flott og rørende fødselshistorie, blir rørt til tårer her jeg sitter. Du er så utrolig sterk og tøff! Jeg vet med meg selv at jeg aldri hadde klart det uten bedøvelse! Selv lå jeg i 13 timer med rier hvert andre minutt og åpningen ble aldri mer enn 2-3 cm. 🙁 Men følelsen man får når man får sitt barn i armene er helt ubeskrivelig. Utrolig flott av deg at du vil dele denne historien med leserne dine. 🙂 ønsker dere masse lykke til i tiden fremover og nyt den fullt ut, den går så alt for fort. Ha en fin kveld. 🙂

 153. Ååå du Caroline, du he rørt mej så masse, så nydelig fødselshistorie! Ej sei en ting ej håpe ej blir sånn som dej ! Du e mitt største forbilde , og du e ei ej virkelig ser opp til! Du å Lars Kristian så fine i lag og lille Nelia så e utrolig nydelig! Ej sei det bare du e heldig !! Skulle ønske ej va like heldig så dej! Nyt ditta, ej fekk ei lita tåre i aue ! Og kos dej mykje som mamma og du ser utrolig bra ut også etter fødselen. Ej me skal trene den gangen ej skal få unga ! Men ja, kos dej masse med familien din ! Du e go!!

 154. Oi, oi, her triller tårene. Tusen takk for at du delte historien deres med oss, gratulerer så mye til dere begge! For en nydelig jente dere har, og for en inspirerende og fantastisk kvinne du er <3

 155. This was really encouraging and brave story, glad you could put it in words and shared it. I became a bit emotional about this. Whish you all the best – you and your famiy, you all deserve it.

 156. Camilla c

  Helt fantastisk!! Sitter med tårer i øynene her..

 157. Dette er det nydeligste jeg har lest i hele mitt liv. Det er rørende å lese hvordan Lars-Kristian støtter deg så godt han kan, hvisker ting i øret ditt i ny og ne. Jeg blir bare helt rørt! Han virker så ufattelig god. Du er råflink Caroline, og utrolig sterk! Beundrer deg, og støtter deg.
  Lykke til, og gratulerer så utrolig mye. Du fortjener dette, fine Caroline!

 158. jeanette

  Fantastisk <3

 159. Ja jeg er ganske sikker på at dette er den lengste bloggposten din. For et fantastisk rørende, detaljert og ærlig innlegg, virkelig. På en tidspunkt i innlegget var jeg sikker på at det skulle ende med at du skulle si at det ikke ble så vondt som du hadde trodd, men der tok jeg skammelig feil 🙂 Hehe. Men virkelig, et nydelig innlegg og likte veldig godt at du beskrev alt fra starten og til hun var ute! Og for en vakker liten jente dere har laget 🙂 Ønsker deg alt godt, kos dere mye som nybakt mamma og pappa!

 160. nydelig historie <3

 161. Så vakkert og ærlig beskrevet! Jeg kjente meg igjen i fødselen din, du klarer å sette ord på opplevelsen en fødsel er, og det er ikke lett…
  Jeg vil også takke deg for at du skriver så ærlig om hvordan du opplevde det, det var virkelig et flott blogg innlegg.
  Gratulerer så masse med den nydelige datteren! Nyt tiden som kommer nå, den går så fort!!

 162. For en flott fødselshistorie!
  Liker godt hvordan du beskriver det du har og fortsatt opplever, det gir en innsikt i situasjonen og man får inntrykk av at det var en god opplevelse, selv om det er smertefullt! Det er vel noe med det de sier om glemte smerter når barnet er kommet til verden 😉 vondt, men verdt det! Selv har jeg ikke barn, men ønsker meg gjerne det.
  Om jeg er så heldig, kan jeg jo håpe på en slik flott fødsel som du har hatt 🙂

  Vakre bilder av lille nydelige Nelia.
  Må dere tre som en nybakt familie nyte tiden!
  Ønsker dere all hell og lykke for fremtiden 🙂

  Klem

 163. Herregud, nå ble jeg rørt her. Tårene triller jo! For en fantastisk flott beskrivelse av fødselen din, jeg kjenner meg igjen i så mye. Du har en flott fortellerstil Caroline, det er fantastisk hvordan du greier å dra leseren inn i det du forteller.

  Gratulerer til dere begge med deres lille vidunder med det nydelige navnet!

  Klem fra rørt leser 🙂

 164. For en sterk historie. Jeg nikker så gjenkjennende her og der, har gått gjennom to fødsler selv. Valgte å få spinalbedøvelse med nr 2 når jeg var på 9 cm og på vei til å miste kontrollen, og angrer ikke et sekund. Hadde et smertefritt kvarter før utdrivingen som ble helt spesielt, fullt av lykke, forventninger og glede. Fikk energi, og pushet ut ungen på 11 min og var i dusjen 30 min etter at han var ute <3 Jeg hadde en grusomt smertefull styrtfødsel med nr 1 og slet lenge med å finne morsfølelsen da jeg nesten ikke orket å se på ungen. Ikke etter det 2 1/2 time lange torturhelvetet hvor jeg heller ønsket å dø enn å fortsette. Men etter fødsel nr 2 er jeg faktisk ikke redd for å føde mer 🙂

  Du er en sterk kvinne, som velger å dele en menneskelig historie. Det er veldig mye perfeksjonisme på bloggen din, veldig mye ufeilbarlighet som fascinerer titusenvis av bloggere. Men nå viser du oss at du også er menneskelig, og jeg tror at det er et veldig lurt trekk. Takk for at du delte.

 165. Ble sååå rørt jeg nå. Fikk meg tilbake til mine egne fødsler. En uten smertelindring og en med:))) Fantastisk!

 166. Herremin, for en sterk og rørende historie! Fikk til og med en tåre i øyekroken! Du er søren meg en utrolig sterk kvinne!! Tar av meg hatten for deg, fy søren for et forbilde!! Nydelig fortalt:)

 167. Line Marie

  Åh, fantastisk lesing, Caroline! Rørende. Du er knallflink! Tenker det var en god utfordring, men som med alt annet, så klarer du det her også med glans! Du er utrolig tøff og sterk, og en inspirasjon i så mye av det du gjør og det du er. Du er rå! Og det å ha en god mann ved sin side gjør nok sitt det også, dere er så søte sammen. All lykke til dere, nyt den nye, lille, fine familien deres, og kos dere masse! <3

 168. Utrolig rørende! Felte en tåre av din vakre historie 🙂

 169. Awww, hun er så herlig. Det var ikke bare dere som ventet på denne dagen, utrolig glade på deres vegne! Måtte dette nye kapittelet i livene deres bli fantastisk!

 170. Så fantastisk innlegg om fødselen din! Gratulerer så mye med den søte lille jenten deres 🙂

 171. For en fantastisk historie. Jeg kan innrømme at det var noen tårer som trilte der. Du er kjempe flink og sterk, Caroline!! Jeg er helt sikker på at Nelia vil få det helt fantastisk med dere to som foreldre. Jeg gleder meg til å følge med videre i livet deres sammen den lille prinsessen. Masse masse lykke til videre!! <3

 172. For en nydelig historie, ble helt rørt jeg nå! Du er så flink, kvinnekroppen er helt utrolig, og dere har fått en perfekt datter (:

 173. Awwww for en rørende og fantastisk fødselshistorie <3 Du husker så utrolig mye detaljer, er veldig imponert av deg! Det klarer ikke jeg å huske.
  Fantastisk å se kroppen jobbe på en slik måte, tross for de værste smertene noen gang så er de fort glemt så får man verdens beste gave.
  Kjenner meg igjen med utdrivningsfasen som de fleste synes er værst. Hodet gikk ut og inn flere ganger i åpningen. Ubeskrivelig vondt.
  Den energien etter fødsel som du sier kjenner jeg meg veldig igjen i. Bare drukket litt eplejuice under fødsel og ikke sovet på
  Minst 24 timer og spist på minst 15 timer. Men så hadde jeg ekstremt mye energi. Hadde en fantastisk vannfødsel på sykehuset i vestfold for snart 6 mnd siden 🙂

  Så tusen takk for at du delte denne utrolig fasinerende og fantastiske fødselshistorien om vakreste lille Nelia 🙂
  Du var veldig heldig som slapp å sy 🙂 Nyt den fantastiske barseltiden med jenta deres <3

  1. Hadde ikke klart å beskrive det så detaljert uten hjelp fra Lars-Kristian 🙂

 174. For en utrolig nydelig fødselshistorie <3 Selv om alle fødsler er forskjellige tenker jeg veldig tilbake på min egen fødsel da jeg leser dette. Da jeg kom mot slutten ble det litt for emosjonelt 😉 Tårene triller her jeg sitter 🙂 Utrolig fint og tøft av deg å dele noe så privat med oss lesere. Kos dere masse fremover og prøv å ikke bry deg noe om alt det mindre positive som blir kastet mot deg i ulike sosiale medier!

 175. Caroline

  Guriland, jeg gråter. For en drøm Caroline. Gratulerer så mye! <3

 176. Christina

  For en nydelig historie. Jeg felte en tåre, gitt.. 🙂 Samtidig begynte jeg å glede meg til min neste gang, det var en utrolig fin opplevelse første gang. 🙂
  Gratulerer så mye, alle tre! Nyt tiden dere har sammen nå.

 177. Gratulerer så mye, Caroline!

  Dette var faktisk utrolig rørende å lese, og jeg begynte faktisk å gråte litt. Jeg ser så opp til deg, og syns det er helt fantastisk at du deler historien din med oss. Jeg håper du nyter de kommende dagene, og de kommende årene som mor. Du kommer helt sikkert til å bli verdens beste mamma!

  Klem fra meg!

 178. Gratulere så masse ♥♥ venter ei jente om 7 uker så satte pris på din historie om fødselen !
  Kjenner jeg gruer meg litt men det er vel normalt !!
  Gleder meg til og følge deg og den flotte familien videre♥♥
  Takk for at delte historien din :-))

 179. ååå <3 så utrolig ærlig og vakkert skrevet! Så utrolig glad for at du ville dele din fødselshistorie med oss, tusen takk.

 180. Wow, du er en superkvinne! Vær stolt! Fantastisk, rørende og jeg gråter!

 181. Huff, sitter her og gråter. Du skriver så fint <3 tusen takk for at du delte fødselshistorien din 🙂

 182. Takk for at du deler opplevelsen din med oss! Gleder meg til å følge dere videre inn i denne herlige tiden fremover og håper vi får se flere fine bilder av den lille prinsessen. Gratulerer nok en gang, er så glad på deres vegne 🙂

 183. For en fantastisk nydelig og rørende historie!! <3 Jeg gråter her jeg sitter nå. Dette var utrolig emosjonelt, også for meg! Du har en utrolig god formidlingsevne Caroline, for jeg følte virkelig at jeg var der med dere på føden altså. Du skriver på en veldig god og overbevisende måte. Ordene dine lever liksom et liv. All ære til deg! 🙂 Tusen takk for at du delte dette med oss, og vet du hva?!! Jeg har fødselsangst og gruer meg til jeg skal føde i mars, men nå forsvant litt av frykten min. Du gjorde faktisk frykten mindre gjennom å avkle den som du gjorde her, jeg føler den er gjenkjennbarn nå og jeg føler jeg kan kontrollere hvor mye den skal påvirke livet mitt.

 184. kine eriksen

  Så fantastisk rørende ! felte noen tårer her ja. var så mye følelser i dette innlegget
  Masse lykke til videre 🙂 og caroline,for en fantastisk familie dere er !

 185. Åååh, herlighet så rørande å lese. Du har skreve det så fantastisk fint at eg kjente tårene pressa på mens eg las. Gratulerer så mykje til dokke begge med nydelige Nelia!

 186. For en nydelig fødselshistorie! Fikk frysninger, tårer i øynene og litt noia på en gang. Fødte min andre sønn for 3 mnd siden og hadde en fødsel veldig lik din. Kjente meg igjen i alt. Særlig om det at det gjorde vanvittig vondt å presse! Jeg stod på knær i senga, det hjalp litt 🙂 Gratulerer! Vi er så rike <3

 187. For et fantastisk innlegg! Måtte felle noen tårer underveis, for dette var virkelig rørende. Unner deg virkelig den lykkelige tilværelsen du er i, og gratulerer igjen med skjønne lille Nelia 🙂

 188. Sitter her med tårer som triller! For en fantastisk fin skildring av fødselen, Caroline <3 Det tok meg tilbake 2 år i tid, da jeg lå på samme sykehus som deg å fødte min nydelige datter den 24.November kl 19.10 <3 Det er helt magisk, og dere har en så fantastisk fin tid i vente 🙂

 189. Så vondt å lese, men allikevel så fantastisk <3

 190. Wow! Takk for en utrolig flott fortelling. Ble helt rørt jeg. Og herlig å kunne få lese i detalj hvordan en fødsel foregår fra begynnelse til slutt. Både lærerikt og interessant lesning. Kos dere, og masse lykke til med den nyfødte:)

 191. Men en tåre i øyekroken vil jeg bare si bra jobba! Hjelpesmeg !

 192. Tårene triller fremdeles etter å ha lest dette! Håper jeg en dag vil oppleve den samme kjærligheten. Ønsker dere alt godt! <3

 193. På et tidspunkt ble jeg så utrolig rørt! Varmet mitt hjerte å høre denne fine historien, tusentakk for at du ville dele den med oss! Gratulere så mye med et lite gull! <3

 194. Tårene triller her. For en sterk og flott historie, for et mirakel

 195. Fantastisk skrevet! Det er så fantastisk og bli mamma og en fødsel er en overmenneskelig helt sinnsykt opplevelse!
  Lykke til videre. Nyt tiden! Den går fort- og det er ikke bare en klisje.

 196. Caroline, tusen takk for at du deler denne historien, og ikke minst bildene, med oss. Jeg blir nærmest rørt her jeg sitter. Det er så utrolig koselig å få innblikk i denne siden av livet ditt. Jeg forstår at du ønsker å opprettholde et skille mellom personlig og privat på bloggen, men jeg håper likevel at det kan bli enda flere slike personlige innlegg i fremtiden. Man får et så mye bedre innblikk i personligheten din. Du virker så søt, så lykkelig, så ydmyk.

  Gratulerer så mye med den lille jenta! Jeg ønsker deg og familien din alt godt. 🙂

 197. Nydelig, rett og slett nydelig <3 Tårene triller… For et mirakel.

 198. Å, gratulerer så mye! Fødselshistorien din minner mye om min førstefødte! (Bare at jeg brukte 2 t på utdrivningsfasen.) Men til oppmuntring: når jeg fødte mitt andre barn, nøyaktig 2 år senere, var fødselen overstått på 1 time!! (Uten noen komplikasjoner og sting:-) ) Så neste gang blir det definitivt lettere!!!

 199. ThereseH

  Nydelig skrevet <3

  Helt fantastisk å få lese om din flotte fødselsopplevelse! Du har gjort en fabelaktig jobb i svangerskapet med tanke på mat og trening så det er vel fortjent at du har fått figuren din tilbake etter så kort tid 🙂

  Må også si at navnet Nelia er helt nydelig, passer kjempe fint til din lille prinsesse <3

  Kos dere med med den lille og nyt hvert sekund 🙂

 200. Helt fantastisk! Du er en modig og viljesterke jente. Før fødsel, under og etter. Det bildet av deg som har fått så mye oppmerksomhet i media nå er inspirerende og viser bare hvilke helsegevinster og fordeler man får av å ta vare på kroppen sin hele tiden. Vær stolt og nyt førjulstiden 🙂

 201. Elisabeth

  Herregud så fantastisk skrevet! Tusen takk for at du delte dette med oss. 😀

 202. Så utrolig rørende og nydelig historie! Gratulerer til deg og Lars-Kristian:) Gleder meg til å bli gravid selv en dag, spesielt etter å ha lest bloggen din! <3

 203. Jeg har hørt du har fått mye kritikk, og jeg forstår ikke hvorfor. Jeg tror det er sjalusi. Du virker som en bra mor, etter det jeg har lest 🙂 nyt tiden! Og gratulerer med den nydelige jenta 🙂

 204. Fantastisk å lese fødselshistorien din! Du er råtøff!

 205. For en rørende historie! Har aldri opplevd å bli så rørt av en sånn historie før, men virkelig, jeg begynte nesten å gråte her. Gratulerer med den nydelige datteren, og kos dere masse sammen 🙂

 206. Nok et innlegg som får meg helt på gråten. Så vakkert! Takk for at du deler <3

 207. Åh, så fantastisk nydelig. Glad for at du valgte å dele historien din med oss 🙂 Fødte selv for 6,5 mnd siden, og kjenner jeg kniper beina litt sammen når du beskriver smertene, hehe. Men gud, for en fin belønning som kommer ut av det <3

  Håper ikke du bryr deg noe om alt tullet som blir skrevet, og heller svarer på positive kommentarer (når du har tid selvfølgelig) enn å forsvare deg for triste mennesker.

 208. Utrolig fin fødselshistorie… ble rørt 🙂 Å du, jeg liker deg faktisk mer og mer! Ha en fin kveld!

 209. For en fin historie. Gratulerer igjen til alle 3 🙂 Nyt tiden som kommer 🙂

 210. Ååååååh! For en nydelig historie! Tårene bare rant og rant på slutten der <3 SÅ vakkert 🙂
  Gleder meg masse til det er min tur ! Gratulerer så mye Caroline og Lars-Kristian 😀

 211. Er det virkelig ikke noe du holder for deg selv? Må være litt trist å dele dette med alle leserne dine.

  1. Men lese, det måtte du…?

   1. De første 3 setningene ja. Har mest lest bloggen for å få en god latter. Men nå som dette har blitt mammablogg, så gidder ikke dette mer ;-),

   2. Vel, da sier jeg takk for deg og for at DU har gitt tusenvis av andre lesere en skikkelig god latter!! Du vil ikke bli savnet.

   3. Up to date skriver dette om effekten av lystgass: «The analgesic efficacy of nitrous oxide for labor is unclear. Systematic reviews have found that it relieves labor pain to a significant degree in most patients, but does not provide complete analgesia for many [53,56-58]. However, few fair or good quality studies were available and they did not provide clear, quantitative, objective evidence of its analgesic efficacy for the relief of labor pain. Nevertheless, for women who choose to avoid neuraxial analgesia or for those who do not have access to it, nitrous oxide may provide an alternative means to achieve some pain relief»

    Effekten er altså uklar grunnet mangel på gode stuider.

    De skriver også: «Due to the time lag for nitrous oxide to take effect, inhalation should begin approximately 30 seconds before the contraction is expected to begin and should cease as the contraction begins to recede. This makes use of nitrous oxide particularly challenging during the second stage, as the parturient needs to be alert to push during the contraction.»

    Caroline fikk beskjed om å begynne å puste inn gassen når riene begynte, så ut i fra hva jeg leser angående lystgass hadde hun null utbytte av den, da det tar opp til 50 sekunder før lystgassen har noen effekt.

   4. castelle

    Vet du at dette var en verdig fødselshistorie. Skevet på en utrolig fin måte, og akkurat passe privat.

  2. Hvorfor er det trist? Det er jo en fantastisk historie, mange som deler fødseslhistorien sin på nett! Bare for at hun er er Norges mest kjente blogger så skal hun få kritikk…

  3. Victoria

   Trist? Det er jo den opplevelsen ho er mest stolt av noensinne, hun skriver at det er den beste dagen i livet hennes! Hvem ville ikke skrytt og delt det! Dessuten har hun så mange lesere som interesserer seg, mange er også gravide og nyskjerrige. Og tenk så mye hun ikke deler, du vet jo ingen ting om henne, det er 24 timer i et døgn og hun blogger ikke om alle de timene! Det sier seg jo selv.

  4. Det er veldig mange som har etterspurt fødselshistorien til Caroline både i forkant og etterkant av fødselen, og om hun føler seg klar og ønsker å dele opplevelsen med oss, så er det vel hennes rett?

 212. Nå har jeg nikket enig, ledd, grini, merket på kjente følelser, etc. En flott fødselshistorie som belyser det meste. Fokuset på et mål, visualisering, er utrolig viktig. Med min første hadde jeg ikke noe sånn og hadde mye panikk. Mannen fikk ikke gå på do på 12 TIMER! Når de så tømte blæra mi manuelt sa han bare «nå MÅ jeg gå!!». Med nummer to visste jeg at dette skulle jeg klarte, gjorde som deg puuuuustet og tenkte høyt i hodet mitt «Hva ville en alenemor gjort???!!! Du ER en alenemor!!!». Høres kanskje teit ut, men jeg beundrer alle som klarer gå igjennom noe sånt alene. Så for meg er det utrolig sterke mennesker, derfor tenkte jeg sånn 😉 Samtidig beskriver du smerter og din reaksjon som gjør deg så menneskelig til tross for at du virker som «superkvinnen» 😉

  Høres ut som at du hadde en enkel og grei fødsel, selvom det kanskje ikke kjennes sånn ut akkurat nå 😉 Kjempefin historie! <3

 213. Komadyret

  Flott fødehistorie, ja en fødsel er en fantastisk opplevelse, og jeg syns nesten det har blitt flottere og flottere for hver gang (man vet mer hva man går til, selv om det ikke nødvendigvis trenger å bli like fødsler) nyt barseltiden og kos dere masse med Nelia! Dere har masse flotte stunder forran dere. Baby er det beste på jord!

 214. Elisabeth

  Sitter her med tårer i øynene jeg.. Noe så vakkert!
  Gratulerer så mye med den lille og nyt tiden <3

 215. Ida marie espeseth

  Ååå! Jeg ble så rørt av å lese det du skrev! Det er helt utrolig hvor sterk du er Caroline! Du klarer alt! Det må være en helt fantastisk opplevelse du har vært igjennom. Blir så utrolig glad før dine vegne! Håper du før de kjempe bra framover med den lille:) Stå på Caroline! Og kos deg sammen med den lille søte familien din<3 Det fortjener du nå! Masse klemmer fra meg:)

 216. Ida marie espeseth

  Ååå! Jeg ble så rørt av å lese det du skrev! Det er helt utrolig hvor sterk du er Caroline! Du klarer alt! Det må være en helt fantastisk opplevelse du har vært igjennom. Blir så utrolig glad før dine vegne! Håper du før de kjempe bra framover med den lille:) Stå på Caroline! Og kos deg sammen med den lille søte familien din<3 der fortjener du!

 217. Dette er den fineste fødselshistorien jeg har lest. Så rolig, betryggende og ærlig på samme tid. Jeg må spare den til fremtiden tror jeg <3 Gratulerer så mye til dere alle tre. Jeg tror dere kommer til å bli en sterk familie 🙂

 218. Vakkert skrevet! Takk for at du delte opplevelsen! 🙂

 219. Gratulerer saa masse med den vakre lille pia. Du har gjort en fantastisk jobb under fodselen og jeg gleder meg hver dag til aa lese bloggen din. Jeg satt med taarer i oynene da jeg leste om fodselen din, for den minnet meg om min egen fodsel jeg hadde i februar tidligere dette aaret. Jeg er ogsaa forstegangsmamma og koser meg med babyen min hver dag. Du har en fantastisk og magisk tid naa fremover. Nyt den og kos deg masse med lille Nelia. Du er et godt menneske og gir masse positiv inspirasjon og glede <3 Du fortjener kun gode ord fra alle som leser bloggen din 🙂

 220. Åh, herremin! Så utrolig gøy å lese, jeg ble så rørt! Kom til og med en tåre, hehe. Dere er en så skjønn familie, jeg beundrer deg og Lars-Kristian virkelig. Lykke til videre, Caroline. ♥

 221. En flott fødselshistorie! Kjenner meg veldig igjen i denne beskrivelsen 🙂 Å få barn er helt fantastisk – til tross for smerten så velger vi å gjøre det igjen og igjen… Kos deg med lille Nelia, og nyt babytiden – før du vet ordet av det er hun barnehagejente!

 222. Tårene bare renner her. Kjæresten min spør meg hva i alle dager jeg leser. Så utrolig vakkert skrevet, Caroline. Så tøff du er, som tør å dele din historie med så mange lesere. Så fint at du ikke pynter på sannheten og skriver det rett ut, slik som det faktisk er å føde sitt første barn. Historien om fødselen din vekker mange minner om min egen. Jeg synes det var så veldig, veldig tøft. Jeg mistet også helt kontrollen på meg selv mot slutten, hylte, og trodde i et øyeblikk at jeg var død, som du skriver, man føler man faller litt ut av seg selv. Jeg synes det du skriver her var så godt, rørende og gripende å lese. Jeg tror det er fordi jeg har fortrengt litt av den siste timen før jeg fikk gutten min opp på brystet. Jeg så likeom for meg min egen fødsel på nytt, og det var så virkelig. Takk, Caroline.

  Jeg håper ikke du lar kritikken som florerer rundt deg om dagen gå inn på deg. Jeg må innrømme at jeg sperret opp øynene litt da du la ut bildet av deg selv på instagram, men samtidig så kan jeg forstå det så utrolig godt. Du er sikkert så ufattelig stolt av hva kroppen din har prestert. Og da er det faktisk lov til å vise verden det. Kos deg videre med lille familien din. Til slutt et tips; Jeg slapp også unna sting, men riftene verket litt og var veldig smertefulle etter en ukes tid. Jeg skylte med store mengder grønnsåpe i dusjen flere ganger daglig. Og herregud som det hjalp, etter kort tid var alt bra. He he, du kan tro jeg luktet rent!

 223. Tusen takk for eit ærlig – og ikkje minst rørande innlegg!
  Eigentleg forstår eg ikkje heilt all den kritikken du får, etter mi meining er det måten enkelte reagerer på som skaper det usunne fokuset!
  Norge er jo som me så tydelig får merke gjennom media, så til dei grader prega av janteloven! Ser man bra ut og er stolt av det – må man for Guds skyld ikkje vise det fram…

  Lykke til i tida framover – ser fram til den dagen det er min tur til å bære fram et perfekt lite menneske <3

 224. For en helt fantastisk og rørende historie <3 Rart siden jeg ikke kjenner dere, men jeg er så lykkelig på deres vegne! Tusen, tusen takk for at du delte denne historien med oss <3 Dere er en nydelig familie, alle 5!

 225. Isabelle h

  Åh Caroline!! Tårene mine triller fordi du skriver så fantastisk vakkert!!det er den fineste
  fødehistorien jeg har lest, selvom det høres forferdelig skummelt og hardt ut,, er så glad for at dere er
  så lykkelige:)

 226. Blir rørt til tårer <3 så utrolig vakkert beskrevet – og så sterk og modig du var under fødselen. Inspirerende <3

 227. Fin fødselshistorie <3 Du skal være glad du har skrevet den ned for den forsvinner fort. Jeg fødte min prinsesse Amalie for nøyaktig 11 uker siden i dag og mye er allerede gått i glemmeboken. Selv om jeg lovte meg selv jeg aldri skulle glemme hvor grusomme de pressriene var. Pressrier er faktisk smerter som ikke kan beskrives fordi det er så vondt at det finnes ikke ord. Men av det jeg husker så er din fødsel veldig lik min. En syk men fantasisk opplevelse <3 Takk gud for lystgass og støttende samboer,hvis ikke hadde jeg ikke overlevd. Kos deg i den nye tilværelsen. Å være mamma er det beste i verden 🙂 Ha en fin første jul med lille Nelia.

 228. Så flott historie, kjempeflink var du! Gratulerer så masse 🙂

 229. for en vakker og sårbar historie… tusen takk for at du deler alle de sterke følelsene man har under en fødsel, kjente meg sånn igjen i det du skrev og kjente jeg gråt når jeg var ferdig å lese. Jeg fikk også lystgass og følte jeg svevde opp under taket, og at jeg ikke var tilstede i egen kropp. Første julen som foreldre er helt spesiell og gavene under treet kunne like så godt ikke vært der for dere har jo allerede fått verdens beste «julegave» Gratulerer til dere begge som foreldre og til lille Nelia med fødselsdagen

 230. Kjære snille, gode, fantastiske Caroline!

  Jeg satt med tårer i øynene når jeg leste dette, for en vakker historie. Du er så flink å formidle, jeg lever meg jo helt inn i det du skriver. Du har all grunn til å være stolt av deg selv, du har vært så flink! Jeg unner deg virkelig all lykke, jeg har fulgt deg siden 2009, og jeg må si at jeg har et bilde av deg som rett og slett god tvers igjennom.

  I tillegg vil jeg bare si at du og Lars-Kristian er utrolig heldig som har funnet hverandre, og dere er så flinke til å ta vare på det dere har sammen. Dere får jo til alt dere begir dere ut på, og jeg må si jeg beundrer måten han støtter deg og backer deg opp på. Han er liksom ikke overbeskyttende, men trår til der det trengs.

  Jeg elsker rett og slett bloggen din, det er så deilig med positivitet, lykke og godhet i hverdagen. Jeg syns faktisk bloggen din er et fristed fra alt kroppspress og kroppsfokus ellers i media, og sånn har den vært så lenge jeg har fulgt deg.

  Tusen takk for at jeg har fått fulgt deg gjennom disse årene, og tusen takk for at du er så flink og legger ned så mye arbeid i dette.

  Masse, masse lykke til med vakre Nelia, kos dere og nyt tiden!

  Klem <3

 231. Bravur, Caroline!! Nydelig skrevet om noe av det sterkeste vi mennesker kan oppleve. Gode klemmer fra meg

  1. Bravo – skulle det stå.. 🙂 Autokorrektur på IPad er en uting..;)

 232. KristineN

  Ble vel ikke noe mindre verpesyk akkurat nå. Har lest igjennom innlegget flere ganger for å være sikker på at jeg har fått med meg alle detaljene! Det er så sterkt! Du tar meg med inn på sykehuset og deler hele fødselen. Helt magisk 🙂 Vil bare si at du er så fantastisk og så utrolig motiverende! Ikke bare er det viktig å ta vare på seg selv gjennom svangerskapet, men tenk også på hva alle de timene på tredemøllen gjorde for selve fødselen? Føler meg nesten litt stolt av å være jente, og å vite at én dag, en dag skal jeg også 🙂

  Kos deg så mye med lille ugla og den nybakte pappaen (men husk å blogge om det også da, hihi) :p

  Ha en fin lørsdagskveld 🙂

 233. Så utrolig fint å lese. Begynte nesten å gråte– hardt å holde igjen tårene, knis. Gode ønsker for fremtiden <3

 234. Caroline

  Flott fødselshistorie, og valkkert barn dere har fått.. Har selv hatt to styrtfødsler uten smertestillende, kun vann og lystgass, og selv om det er vondt mens det står på så blir man fryktelig stolt av seg selv etterpå.. Det er fantastisk og føde ! Har aldri kommentert her før, men ville bare gratulere med den flotte lille tulla deres <3 kos dere masse, for denne tiden går så uendelig fort <3

 235. Hei Caroline!! DU er virkelig noe av det tøffeste jeg vet om. Det er ytterst personlige, men smakfulle og flotte bilder du deler med oss. Og ikke minst en personlig historie. Det står respekt av deg, av mannen din og det dere står for. Jeg er STOLT av å følge deg og dine. Du gir meg inspirasjon til hverdagen rett og slett!! Takk for at du er du, at du deler så mye og at du gir av deg selv på alle arenaer.

  Klem fra Anita

 236. En sterk og flott fødselserindring!

 237. Åååå<3 Så rørende! Du er så tøff, Caroline. Virkelig beundringsverdig!
  Nå gleder jeg meg til å oppleve dette selv en en dag.;)
  Unner dere alt godt! Dere en fantastisk fin trio:) Klem.

 238. Wow,for en flott lesning! Merket jeg fikk en liten tåre i øyekroken, hehe..Kos dere de neste ukene! Og gratulerer! Gleder meg til å følge dere fremover! Klem fra meg

 239. Kristine

  Pleier egentlig ikke legge igjen kommentarer, leser bloggen din hver dag.
  Men må si at jeg blir kvalm av hvordan folk snakker negativt om deg. Kun en grunn til å hate, endelig fikk de noe de kunne vri rundt for å hakke på deg. Trist å se at så få mennesker unner andre å være lykkelige. Du er super! Å legge ut bilde var IKKE feil, og hvordan folk klarer å dytte det over på at du er en dårlig mor og at du er skyld i at det er mange jenter i psykiatrien med lavt selvbilde, vell det forstår ikke jeg. Kan vell snart gi deg skylda for all krig som har vært i verden å. Herre min Gud sier bare jeg.

  Tror din datter kommer til å få all kjærlighet g mye mer . Lykke til!:-) du det flott ut, og tror også du er en flott person, for datteren din, men også alle andre 🙂

 240. Huff, nå gruer jeg meg til min fødsel :-p men jeg måtte lese, og hadde tårer i øynene, veldig vakkert skrevet. Men gruer meg likevel 🙂 Kan jeg spørre hva det er du har i Leandervuggen til Nelia? Noe slagt babynest? Ser så lunt og godt ut der oppi, vil og kjøpe meg sånn 🙂

  1. Det er en sleepyhead fra babycare.no 🙂

   1. Du burde heller bestille babynest fra folk som syr de enn å kjøpe den kjedelige hvite sleepyheaden. Da kan du få i uglemønster eller hva du vil, så mye finere 🙂

 241. Så uendelig fint skrevet! Datt nesten litt ut av verden de minuttene jeg brukte på å lese dette <3 Veldig fine og delikate bilder! Takk for at du deler 🙂

 242. Så utrolig fin fødselshistorie! Kjenner jeg blir roligere med tanke på min egen fødsel om noen måneder, og tror faktisk jeg gleder meg litt:) Tusen takk for at du deler så mye med oss lesere! Klem:)

 243. mamma til 3 skjønne

  For en nydelig fødselshistorie. Fødte selv for bare 8 uker siden ,og måtte felle noen tårer nå <3 Verdens vakreste opplevelse, uten tvil.
  Kos dere masse i tiden fremover, hun kommer til å gi deg så mye glede.
  🙂

 244. Carhrine

  Nydelig å lese! Tårene triller og jeg føler en stor glede av å lese dette 🙂 gratulerer med en liten prinsesse! Hilsen en med et nurk i magen på 17 uker :))

 245. Har ei på 4 mnd selv. Fantastisk følelse som du beskriver veldig så flott. Nydelig navn til prinsessa også:)))

 246. Så fin fødsel du hadde da!!:) når jeg føde min datter hadde jeg aldri pauser mellom rieren sidan hun satt litt fast i bekken og kom ikke over det lille stykket der før slutten. Lykke til vidare med alt!<3

 247. Christine

  Tusen takk for at du ville dele denne historien med oss, vakkert og rørende <3

 248. Stine Tomine

  Dette var veldig interessant å lese, en såpass nøye beskrevet fødsel! Wow, jeg blir så imponert! Godt jobba! Hehe 🙂 gratulerer så masse til dere begge 2 😉

 249. Jeg er gravid og gruer meg fryktelig til fødselen. Men nå, når jeg har lest dette, gleder jeg meg innmari også. Tusen takk.

 250. Hei Caroline! Nå ble jeg rørt her jeg sitter. Du må være stolt over hvor sterk du er, og ikke minst for en nydelig datter dere har skapt sammen. Gratulerer så mye til dere begge to. Ønsker dere alt godt! Klem fra meg 🙂

 251. Så nydelig å lese ❤️

 252. Benedicte

  For en fin fødselshistorie! Høres ut som du taklet det bra til tross for all smerten:) Er så gøy å se at du har motbevist det mange trodde at du ikke kom til å klare! Stå på videre, og fortsett å blogge om den lille datteren deres:))

 253. Så utrolig tøft av deg å dele alt dette med oss! Du virker som ei utrolig sterk dame, Caroline! Ikke bry deg om media og alt de hauser opp i media, jeg veit ikke hva de tenker med for du er utrolig tøff og flink! Lykke til videre, alle tre/fem 🙂

 254. Flott fødselshistorie❤ Kjenner meg igjen i masse du forteller når jeg fødte min datter for 1,5 år siden:-) Kos deg masse fremover! Hver alder har sin sjarm❤ Du er en flott kvinne, Caroline! Vær stolt av deg selv:-)
  Klem!

 255. WOW beautiful *-* ♥
  love, Patricia
  http://www.beautyliquid.de.vu

 256. Ja da har jeg for første gang grått av et blogginnlegg.. <3

 257. Hønepøne

  Den beste følelsen som finnes. Å bli mor 🙂
  Kos dere og nyt 🙂

 258. Gud som tårene trillet nedover kinnet mens jeg leste historien din. Jeg ble mor for første gang nå i september, en opplevelse som har gitt meg og min så uendelig mye kjærlighet! Jeg hadde dessverre en veldig komplisert fødsel, å etter 60 timer med rier og nedpress endte det hele med hastekeisersnitt, da vi holdt på å miste lillegutt. Føler vel på mange måter at jeg mistet litt av min sønns fødsel Pga dette. Fikk ikke høre hans første gråt, se fars reaksjon når hans første barn kom til verden, eller nyte de første timene sammen som familie. Jeg fikk faktisk ikke møte sønnen min før fem timer etter operasjonen min. Kan vel si at etter å ha lest den rørende historien din så levde jeg kanskje litt igjennom deg? :p
  Du må bare nyte hvert eneste øyeblikk i tiden fremover, da ukene flyr fortere enn du vil merke!

  Kos deg masse med den lille, og gratulere så masse som en «ny» liten familie!:)<3

 259. Bra jobba! Takk for at du deler! Kjenner godt igjen den sviende følelsen når babyen presses ut! Grusomt! 🙂

  Det er nå det begynner, livet som familie! 🙂

  Du har sikkert allerede fått og kommer til å få en haug med velmenende råd om alt mulig. Her er mitt råd: er du i tvil, lytt til hjertet ditt! Morshjertet vet hva som er best for nettopp ditt barn!

 260. Tusen takk for at du deler fødselshistorien din! Det var sterk lesning, men samtidig godt å få vite mer om hva jeg selv har i vente om 6 mnd. Jeg synes det er så bra at du viser at du er stolt av magen din etter fødselen. Det er trist å lese den fordomsfulle/ignorante kritikken du har fått pga bildet. Jeg skulle ønske kvinner støttet og hyllet hverandre mer, i steden for å rakke ned på hverandre sånn. For meg er du en kjempeinspirasjon til å trene og spise sundt under svangerskapet:) Håper du koser deg veldig med den nydelige familien din!

 261. kristine

  Amazing! Takk for at jeg fikk ta del i dette, Caroline 🙂 Du er utrolig inspirerende!

 262. Så utrolig bra skrevet og så koselig å lese! 🙂 Må si du har vært utrolig flink 😀

 263. Selvfølgelig var fødselene også p e r f e k t. Like perfekt som du syns alt ved deg selv er perfekt. Come on, «fødekvinnen»? og at du var så flink, enkel og «perfekt» til å føde…. Hvorfor har du alltid en trang til å beskrive for flink og perfekt du er i alt hele tiden?
  Du beskriver fødselen din akkurat som om du kunne velge å klare det eller ikke, men halo? Selvfølgelig måtte hun ut på et vis… og dette er noe alle kvinner med barn har opplevd før deg, det er ikke et under at du klarte det akkurat… høres ut som du skal ha det til å være en unik prestasjon! Caroline i et nøtteskall, for sure!

  1. … og selvfølgelig må det komme sånne helt utrolig tragiske kommentarer! Jeg forstår virkelig ikke hva det er med folk, og hva som får folk til å skrive så stygge ting til andre! VOKSNE mennesker, jeg blir helt oppgitt!

   – Gratulerer så mye Caroline! Nyt tiden <3

  2. Jeg har akkurat samme oppfatningen. Fødekvinnen som skrek ukontrollert av smerter?

  3. Jeg tror nok alle føler seg perfekt etter å ha satt et barn til verden, det har ALLE foreldre rett til!
   Jeg derimot føler meg ikke så perfekt som mistet et barn i 6 uke, men jeg unner alle andre gravide å føle seg perfekt etter et vellykket svangerskap.
   Det å føde et barn er faktisk en unik prestasjon, selv om det er ganske naturlig og at babyen faktisk må ut.
   Gratulerer så mye Caroline og Lars-Kristian 🙂

  4. Og du velger å lese fordi? Jeg mener, hvis det er så forbaska provoserende?
   Alle har jo individuelle opplevelser av en fødsel, og siden hennes er som hun beskriver, hvorfor kan du ikke unne henne en fantastisk prestasjon? Hadde du følt deg bedre om hun hadde revnet her i fra til månen, måtte brukt tonnevis med smertestillende -kanskje til og med tatt keisersnitt?

   Blir trist av å se at Caroline hele tiden skal hakkes på, enten det ene eller andre. Hun er tross alt et menneske av kjøtt og blod og MASSE følelser hun også? Eller er det vanskelig å forstå?
   -Ja hun er en offentlig person, er mye eksponert (både via bloggen og ellers i media) men når alt kommer til alt, så fortjener hun respekt på lik linje med et annet vanlig menneske på gata. Hun velger å dele sin fødselshistorie med oss lesere, til stor glede for de aller fleste (inkludert meg) men selvfølgelig kan man ikke hindre sånne som DEG å slenge med leppa. Jeg lurer bare på hvorfor? Hva er hensikten?

   1. Helene

    Dette virker ikke på meg som den typiske «perfekte» beskrivelse som du sikter til i det hele tatt, det er en ærlig beskrivelse av Carolines fødsel. «Perfekt» ville vært å skrive: » det gjorde ikke noooe vondt! Det skjedde på et blink!» Det handler om instilling. Du kunne hatt den samme fødselen, men beskrevet det som et helvete uten like. Caroline har en unik og positiv instilling til alt hun gjør, og for henne så var denne fødselen perfekt. Slutt med mobbingen, sjalusien din lyser gjennom hvert eneste ord du skriver.

   2. Helene

    *kommentaren var ment som svar til Martine, ikke Lisa*H*

  5. Vet du, for et himla ufint menneske du er! Har du født barn selv? Hva har skjedd deg i livet som gjør at du kan være så hatsk mot et annet menneske? Jeg har født tre barn, en fødsel endte i hastesectio. De to andre måtte jeg ha epidural for å klare. Men allikevel var alle tre fødslene mine PERFEKTE! Vet du hvorfor??? Fordi det var verdens største premie når jeg var ferdig, akkurat som Caroline beskrev. Hun beskriver også hvor vondt det var og hvordan hun skrek og var på tur over sengekanten.

   Dere må ha noe jæ…. til fritid, dere som sitter der og plukker og vrir og vrenger på alt. Vel, GET A LIFE – så kanskje, KANSKJE blir det folk av dere en gang også!! (unnskyld, Caroline – men MAKAN!!!)

   1. Martine; fint at du kunne demonstrere janteloven så tydelig for oss, jeg ser ofte lignende beskrivelser av den i kommentarfeltet på Fotballfrue.no, men du fikk virkelig forklart det riktig! .. Om jeg forstår det riktig så blir du også tvunget til å lese denne bloggen? .. og det er jo rimelig kjipt siden du tydeligvis ikke har en eneste grunn til å lese den, annet enn for å spre kvalme.

    Det er ikke det at Caroline ikke skal føle seg som en superkvinne, det syns jeg alle som føder et barn skal ha rett til! Hvorfor skal man ikke kunne være stolt av egen prestasjon? hvorfor skal man alltid forsterke det negative i stede for å kaste lys på det positive?
    Caroline er av den typen som tydeligvis lever mer etter anti-janteloven, og vi trenger sørn meg flere mennesker i dagens samfunn som kan gjøre nettopp det, for det er så feil at vi i Norge aldri skal tro vi er noe, aldri skal tro vi er flink eller bra

 264. Caroline, dette fikk virkelig tårene til å renne. Så sterkt og rørende forklart, du er en sterk, sterk kvinne!

 265. Emilie BM

  <3

 266. Å, for en fantastisk fin og sterk historie 🙂 Lars-Kristian virker som en helt fantastisk støtte, for en mann! Gratulerer så mye til dere begge 🙂

 267. Dette er det fineste jeg har lest på lenge. Virkelig rørt ! Jeg ønsker og prøver sterkt og bli gravid selv og dette gjør meg så motivert til å ikke gi opp håpet ! Det har vært noen harde år med prøving, men jeg har et håp der dypt nede. Kos dere så mye med lille Nelia, dere er så heldige 🙂

 268. Charlotte K.

  Takk for at deler så ærlig og flott om livet ditt, Caroline! Det er gøy å lese, en inspirasjon 🙂

 269. Elisabeth

  wow, jeg begynte å gråte av dette, så rørende og fantastisk!

 270. For en nydelig historie. Tårene triller her jeg sitter 🙂
  NYT tiden <3

 271. Jeg blir så rørt her jeg sitter å leser, smiler, ler og iblandt tenker «auch…!!» Hehe! Så glad du deler opplevelsen din med oss! 🙂
  All creds til deg superdamen! 🙂

 272. Nathalie

  Wow, så utrolig sterkt å lese! Utrolig beundringsverdig at du deler hele historien og ikke minst hvordan du opplevde fødselen! Håper folk innser nå at du også er mennesklig! Så mye negativ kritikk du har fått burde ikke være lov! Og Lars-Kristian må ha skryt for å ha holdt seg såpass rolig! Lykke til videre <3

 273. IB,- gravid i uke 7

  Sitter her og e heilt rørt. Kjenne at eg glede meg utrulig til min egen graviditeten eg akkurat har starta på. Utrulig fint skreve av deg, Caroline:-) Glede meg te å høre meir <3 Klem fra meg

 274. Å, jeg blir helt rørt jeg. Det kom flere tårer gjennom dette innlegget, så utrolig at du husker på så mye 🙂
  og helt fantastisk at du vil dele dette med oss, du er så rå og flink Caroline. Du må være en utrolig god mor, Lars Kristian og Nelia er heldige.:)
  kjempe flott familie er dere.

 275. Kristine

  Kjære, kjære Caroline! Et innlegg som dette, etterlater virkelig mange, mange spor. Jeg blir helt målløs! Alt du har vært gjennom, det fantastiske livet dere har skapt – Å!! det er så herlig 🙂 Masse lykke til fremover, alle andre mennesker betyr ingenting nå (tenker ikke på familie og gode venner) dette fortjener dere <3

 276. Hei 🙂

  Først ønsker jeg å, GRATULERER DERE SÅ MYE DERES PRINSESSE NELIA <3 Ønsker dere all lykke, og nyt tiden deres med den lille, det er utrolig hvor fort tiden går, babyen vokser så fort 🙂 Så nyt HVER eneste sekund 🙂

  Så vil jeg si at fødsels historien din er bare hjerte skjærende, jeg er selv mor til en gutt som nylig fylte fire år, og jeg husker godt hele opplevelsen under fødselen min.

  og bare ved begynnelsen da jeg leste din historie, følte jeg at tårene ville komme, satt fast i halsen, og til slutt trilte tårene.
  Det er utrolig hva ei kvinne kan få til med kroppen sin <3

  Jeg ønsker dere alt godt 🙂

 277. Åh, Caroline! Tusen takk for at du deler dette med oss! Du er en kvinne uten sidestykke! Jeg ble faktisk så rørt av dette at jeg begynte å gråte. livet er så fantastisk!

 278. Nathalie

  Wow, så utrolig sterkt å lese! Utrolig beundringsverdig at du deler hele historien og ikke minst hvordan du opplevde fødselen! Håper folk innser nå at du også er mennesklig! Så mye negativ kritikk du har fått burde ikke være lov! Og Lars-Kristian må ha skryt for å ha holdt seg såpass rolig! Lykke til videre <3

 279. Nå rant det noen tårer her.

 280. Hei Caroline,

  Gratulerer så mye med den lille.

  Jeg bor i London og satt og leste avisen da jeg kom over en artikkel om deg!

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2515971/Footballers-wife-sparks-outrage-Norway-posting-picture-flat-stomach-days-giving-birth.html

  Ganske vittig at bloggen din er nådd pressen i England!

  Lykke til videre!

  Ina

 281. Veronica

  Ufatterlig sterkt og utrolig fint skrevet Caroline! Du er et ekte forbilde!
  Hos deg finnes det ingen snarveier, ingen fasader bare den sterke sannhet om at ingenting kommer gratis eller av å sitte på rumpa! Jeg har lest bloggen din og jeg har fulgt debattene rundt deg og at noen som helst kan si noe som helst stygt om deg er helt grusomt! For all lykken i livet ditt har du kjempet ærlig og rede for! Du har absolutt aldri oppfordret til kroppspress eller noen ting! Det du gjør er å kjempe! Hver dag ser vi deg kjempe, kjempe for å ta vare på hjemmet, familien din, kroppen din og rett og slett for å holde de selv i form, og føle deg bra slik at du kan forsette å kjempe for å være deg og inspirere andre til nettopp det samme, å kjempe! Det at disse andre mødrene fokuserer ræva av seg for å sette deg i et dårlig lys sier så mye mer om dem enn det gjør om deg. Rakke ned på en dame som kjemper for å være seg selv og for å leve det live hun ønsker ved å ta vare på seg selv er helt forferdelig! Istedenfor å snakke dritt om alt du gjør riktig burde de virkelig sette
  sin egen fot ned og gjøre noe med deg selv slik at de kan konsentrere seg om andre ting en kroppen sin, som de tydeligvis er mer opptatt av enn at du faktisk gjør en kjempe jobb som menneske og person, men også som kone og mor!
  Å si at en person som lever livet sitt er mer opptatt av kroppspress enn dem selv når du bare lever livet ditt å de sitter å rakker ned på deg er virkelig bare flaut! De burde ta grep, si nei til sjokoladen og ta seg en joggetur slik at de ser hva livsstilen virkelig handler om!
  Å nyte livet og ta vare på den ene kroppen man har fått utgitt!
  Stå på Caroline! Du er en ekte inspirasjon og akkuratt det Norge trenger! Stå på, be you <3
  Jeg håper virkelig jeg kan vokse opp å en dag bli like sterk som deg!

  1. Jeg var med på tankegangen din inntil jeg leste «De burde ta grep, si nei til sjokoladen og ta seg en joggetur slik at de ser hva livsstilen virkelig handler om!» Er ikke det også å snakke stygt om/forhåndsdømme andre?

 282. Høres virkelig ut som du hadde en flott fødsel. Vondt er det jo uansett hvordan man vrir og vender på det. Heldig var du. Jeg måtte trykke i tre timer før prinsessen min endelig kom ut. Ble klippet og revnet alle veier allikevel. Var ikke på beina før 15 timer etterpå og da måtte jeg støttes. Synes de nye kallenavnet ditt «fødemaskinen» passer din fødselsbeskrivelse.

 283. Hei Caroline,

  Gratulerer så mye med den lille.

  Jeg bor i London og satt og leste avisen da jeg kom over en artikkel om deg!

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2515971/Footballers-wife-sparks-outrage-Norway-posting-picture-flat-stomach-days-giving-birth.html

  Ganske vittig at bloggen din er nådd pressen i England!

  Lykke til videre!

  Ina

 284. Dette var utrolig godt skrevet, Caroline. Sitter med tårer i øynene. Du skriver så ærlig og vakkert! Har lest så mange fødselhistorier som rett og slett har skremt meg. I flere år har jeg vært usikker på om jeg i det hele tatt tør å gå gjennom det. Dette innlegget ga meg et helt nytt syn på alt.
  Synes det er fantastisk at du er en så positiv og sprudlende person. Du må aldri la de negative kommentarene folk skriver om deg og familien påvirke livsgnisten din, det er ingen skam å være så sprudlende og vakker som du er!
  Det varmer helt inn i hjerterota å lese om din kjærlighet til familien din, og bloggen din er til stor inspirasjon og glede i min hverdag.
  Vær stolt over alt du har fått til og den du er. Jeg setter veldig stor pris på bloggen din<3

 285. Elisabeth

  Ååå så herlig! Blir jo babysyk av å lese dette :O

 286. Mathilde

  Jeg ble så rørt av å lese historien din! Du er kjempeflink!

 287. Ja, og måten du taklet fødselen på er utrolig inspirerende! Som ung jente ville jeg forventet at alle fødselshistorier virker skremmende, men måten du slipper oss inn i hva du tenkte, hvordan du hadde forberedt deg mentalt, og ikke minst følelsen du fikk da du møtte datteren din gjorde at ivertfall jeg fikk tro på at dette er jeg sterk nok til å klare en gang. Virker kanskje rart, men helt ærlig; du er utrolig inspirerende! 🙂

 288. Haha, «Fokus på maraton og joggesko var nå helt borte», jeg skrattlo da jeg leste dette :p Takk for en både morsom og rørende historie. Ønsker dere masse lykke til! <3

 289. For en nydelig historie! Gratulerer så mye! Sitter her med et glis og tårer i øynene:)

 290. Jeg sitter her å gråter som en liten unge. Dette var så rørende lesing

  Jeg tenker på min fødsel der barnet ikke kom ut av seg selv. Lege ble tilkalt,
  og barnet ble dradd ut med sugekopp. (Takk for at det finnes)
  Husker som det var i går den følelsen når ungen KOM UT !!!!!!!!!
  Det kan ikke beskrives med ord hvor grusomt forferdelig vannvittig vondt det gjorde.
  Og likevell vil man gjøre det igjenn! Det er utrolig facinerende.

  Tusen takk for at du delte din fødselsopplevelse med oss ♡

 291. Hvilket sykehus fødte du på?

 292. Så rørende og godt skrevet:) Jeg gleder meg til å føde jeg nå! Selv om det fortsatt er mange år til 😛

 293. Kjære begge to!
  Gratulerer så mye med skjønne Nelia!
  Jeg fikk tårer i øynene av denne historien, det å få møte sitt barn er helt spesielt og vakkert. Håper hun er snill med dere!
  Lykke til videre!

 294. Jeg har lest bloggen din i en god stund, kanskje 2-3 år nå! Og du har vært et stort forbilde for meg! Innsatsen, stilen og generellt hele bloggen din. Det høres utrolig tøft ut med fødsel, men må være den beste følelsen når du har din egen baby i dine egne hender. Smerten blir plutselig borte. Lille Nelia er utrolig nydelig, og vil få de beste foreldrene! Nelia er et så vakkert navn, har aldri hørt det før, men det er utrolig nydelig! Du er så vakker Caroline, og jeg ser så opp til deg! Stilen din er så fin og det at du er så flink til å trene, blir jeg bare så imponert over! Jeg driver selv med trening, og du har hjelpet meg gjennom perioder hvor treningen har vært tung å komme seg på. Tusen takk! Har også sett en del stygge kommentarer på bloggen din og instagram. Det er rett og slett misunnelse! Og jeg vil bare si, at selv om det er hardt å lese slike komentarer så må du ikke ta de til deg! For du er perfekt, og du er bedre enn dem <3 Lykke til, og stå på videre! Og kos deg med ditt nye mirakel. Du er en utrolig sterk person, og er stort forbilde for mange!
  Mange klemmer fra meg <3

 295. Så nydelig – så nervepirrende – så givende – så flott – så fantastisk – så kjært – så spennede.
  Jeg fikk gåsehud/frysninger hvertfall 2 ganger i løpet av historien din «Hvordan du kom til verden». Det var så godt skrevet og jeg tillot meg selv til å virkelig flyte inn i teksten. Noe så fint! Fødsel virker jo som noe så smertefullt-godt. Nydelig skrevet og all godhet til deg og dine.

 296. Fin fødselshistorie. Er rart hvordan kvinnekroppen fungerer!
  Minne ikke særlig om min akkurat. Jeg fødte på 1.5 time førstegangsfødene og gikk fra 3-8 cm på 10 minutter. Hadde ikke pause mellom riene i det heletatt, fikk ikke tid til noen form for smertestillende. De har jo ikke lystgass på Haukeland. Ville gjerne hatt en time ekstra så jeg slapp så mye dramatikk på slutten. Hadde ikke pause mellom riene og de var helt intense. Men klarte det heldigvis.

  Det som undrer meg er at du skrev du fødte uten smertestillende.
  Lystgass er smertestillende uansett hvordan man vrir og vender på det. Det er noe som ikke er naturlig for kroppen, og som påvirker en. Uansett hvor lenge man bruker det. Men noe medikament er det ikke.

  Blant annet har en del fødestuer ikke lenger lystgass fordi de ikke har bra nok avtrekk og personalet kan bli påvirka av det.

  Beskrevet om lystgassen:
  Lystgass, smak- og luktfri gass med smertestillende (analgetisk) og søvngivende (sedativ) effekt.
  Er en ferdig blanding av lystgass/oksygen (50 % N20 / 50 % 02) som gir både analgesi og sedering. Lystgass har doseavhengige smertestillende egenskaper. Effekten inntrer hurtig og den avtar raskt etter avsluttet tilførsel. Ved kortvarig prosedyresmerte hos barn er LIVOPAN® derfor et godt alternativ når det skal oppnås smertelindring.

  1. Jeg siktet egentlig til bedøvelse og epidural 🙂

   1. Men hvorfor skriver du da til de andre som har kommentert på lystgassen at det ikke er smertestillende?
    Lystgassen er jo beskrevet som smertestillende på alle sider om legemidler og medikamenter.
    Du har altså født med smertestillende uansett hvordan du klarer å vende på dette.

   2. Jeg skrev at jeg ikke oppfattet den som smertestillende 🙂

   3. castelle

    Realy? Kverulant ass….jeg skjønner hva du mener Caroline, jeg ser heller ikke på lystgass som smertestillende- jeg synes det var like j.. vondt med. Men det var så deilig å bli fnisete og harmonisk, og som du sier, det hjelper en til å kontrollere pustingen…

 297. For en fantastisk fin fødselshistorie 🙂 ble felt noen tårer underveis her 😉 nyt tiden dere har forann dere som nybakt familie 🙂

 298. Tusen takk, Caroline. Utrolig fint at du deler denne stunden med oss. Jeg er akkurat 20 uker på vei, og jeg tenker på fødselen hver eneste dag. Det er egentlig helt surrealistisk at kroppen vår klarer det utrolige. Jeg grurgleder meg til denne dagen 🙂 Nyt dagene med alle dine kjære. Du er et fantastisk menneske! Stor førjulsklem

 299. Åh, så ufattelig rørende! Sitter her og gråter, jeg <3

 300. Kjære Caroline, så vakkert å lese på en fin Lørdagskveld. Du er tøff, og innmari flott. Jeg ønsker dere all lykke i verden 🙂 Stor klem

 301. He he, jeg som har født noen ganger selv, har nesten sittet her og «hjulpet» deg gjennom riene. Rart det der, når en har født før, og ser eller hører om andres fødsel, så kjenner en det selv også.

  Virker som en utrolig flott fødsel, raske fødsler er ofte mer intense enn de som bruker lengre tid. En blir klart mer sliten av lange fødsler, men de raske er mer intense og heftigere. Jeg har hatt fødsler fra 14 timer til 47 minutter, så jeg vet hva jeg snakker om 🙂 Jeg er imponert over måten du taklet fødselen på, og du skriver på en veldig fin måte. OG all ære til deg for en utleverende beskrivelse – dette er intet mindre enn imponerende etter alle kommentarer om deg.

  Kose deg masse med den lille skatten deres!! Hun er bare så nydelig!

 302. nydelig, nydelig, nydelig skrevet og veldig gjenkjennelig både fysisk og psykisk. jeg har selv født fire ganger uten noen form for smertestillende, kun akupunktur, og for hver gang lettere og raskere fødsler. Imponerende at du klarer å blogge i barseltiden, men husk bare å nyte disse dagene og ukene for de får du aldri tilbake. ønsker dere alt godt. S.

 303. Tusen takk for at du deler deres fødselsopplevelse med oss!! Du er en riktig flott fødekvinne, og er glad for at du deler din historie for du er et forbilde for mange, og å fronte den normale fødselen synes jeg er svært flott og modig at du gjør!!! Alt for mange fokuserer på epidural og smertestillende og glemmer at dette er en normal prosess som de fleste kan klare hvis de er motiverte og trygge 🙂 En normal prosess der uante krefter kommer frem!!

  Du er nydelig! Kos deg masse med familien din 🙂 Og navnevalget er kjempefint! Det var helt klart ei Nelia:

 304. Skal love deg det kom en tåre nå. Jeg forstår at du er stolt! Igjen, gratulerer så uendelig mye!

 305. Takk for at du deler. Blir så rørt. Sender dere kjærlige tanker <3

 306. Så himla fint att läsa födselshistorian din 🙂 fjag är 23 år och fick själv andra barnet mitt i april, en flicka som heter tiril och det är så många intryck man får efter att man blivit mamma. Värre blir det när du får ett syskon till henne 😉

  Ser att det är en del uppståndelse kring kroppen din efter födseln. Med förstemann gick jag upp 20 kilo och de första åtta månaderna efter födseln kämpade jag med att gå ner dessa. Med fröken gick jag upp sju kilo och kunde röra mig hela svangerskapet och så fort hon var ute så var magen helt platt. Underbart, skönt, gick i bikini med en fin kropp och var så stolt över hur kroppen min såg ut. De flesta tycker att det var helt sjukt att jag precis fött barn och alla ville känna och se på magen min som går tillbaka helt efter en dag.
  Såklart många har negativa saker att komma med men du har all rätt att vara stolt!! Det är så underbart att slippa tänka på kroppen när man är nyförlöst och vet du vad? Du har rätt stt skryta lite 🙂

  All lycka till med er nya fina familj!

 307. Så flink du er til å sette ord på ting og beskrive følelser! Har smilt og ledd mens jeg har lest fødselshistorien din. Den hørtes nesten ut som et eventyr «så fikk jeg saft og koste meg med cookies mens Lars-Kristian satt ved siden av meg hele tiden». Haha 🙂
  Tror Nelia kommer til å bli kjempe glad for at dere tok bilder fra fødselen når hun blir eldre!

 308. Liv Anita

  For en flott beskrivelse! Ønsker dere tre alt godt fremover!

 309. Nå fikk jeg tårer i øynene. Så fin historie! Ble minnet tilbake på min fødsel nå, og hvor fantastisk det var. 🙂
  Gratulerer så masse som mamma!

 310. Jeg ble utrolig rørt av dette!:) Du og familien din er så fin:)

 311. Så flott , Caroline. Selv om jeg ikke kjenner deg på ordentlig føler jeg at jeg gjør det. Fortsett å vær akkurat sånn du er, og ikke la all den negative kommentarer hindre deg i å gjøre og skrive akkurat det du vil. Kos dere masse:-)

 312. Tou and your little baby girl are amazing. Not to mention your husband haha. I can’t read it right now but I will tomorrow. Congrats with your beautiful daughter. You guys are amazing parents for sure❤️

 313. Å guri meg. Jeg bare griner helt ukontrollert jeg nå.
  Så fantastisk flink du er. Det er helt.. Jeg kan ikke tro det jeg leser. Det er så inspirerende, Caroline, du aner ikke. Jeg vet at hvis jeg klarer å takle fødselen halvparten så godt som du klarte, så vil jeg være overlykkelig. Men jeg må virkelig si, at hvordan du kom deg gjennom dette, det overrasker meg virkelig ikke. Det er deg i et nøtteskall; kjærlig, fornuftig, elegant og original.
  Og til sist må jeg bare komplimentere din forfatter-evne. Jeg kunne så godt visualisere alt du fortalte! Sikkert derfor jeg sitter her å strigråter. Hehe:)

  Jeg er så glad på deres vegne! Virkelig, virkelig glad!

  Stor klem til deg:)

 314. Dette var utrolig rørende, vakkert og virkelig å lese, Caroline <3 håper dere tre (fem) har hatt noen fantastiske dager og flere skal det bli 😀

 315. Rikke ❤️

  så utrolig vakkert! du er heldig som har en så flott mann som passer på deg:) du kommer til å bli en helt fantastisk mamma, jeg lover deg

 316. For en utrolig vakker og rørende historie fra din fødsel og gratulerer med en velskapt liten jente. Er selv medisin student og har vært med på noen fødsler, og jeg synes det var fint og lærerikt å lese om dine tanker rundt fødselen 🙂

 317. Dette var utrolig gripende skrevet, er helt rørt til tårer! Du skriver utrolig godt og levende. Takk for at du deler, du er fantastisk. Blitt så glad i bloggen din. 🙂 klem

 318. For en nydlig hisorie! Ble tatt tilbake til mine tre fødsler!! Fantastisk opplevelse , samtidig som du ikke tror du skal overleve!! 🙂 Masse masse lykke til som foreldre! Nyt den første tiden, den er bare helt magisk!

 319. Så fantastisk rørende å lese dette. På en måte ble dette innlegget med på å endre mitt syn på deg. Du ER menneskelig og i tillegg et nydelig menneske. Jeg støtter deg ikke i alt du står for og gjør,
  Men at du elsker dattera di og den familien dere har skapt, er det vel ingen som kan tvile på. Ønsker dere alt godt fremover<3

 320. ina helen karlsen

  For en helt utrolig nydelig og rørende historie. Gråt meg gjennom teksten og tenkte tilbake på den gangen for 4 og et halvt år siden da jeg fikk min sønn. Takk for at du deler noe så personlig Caroline, det er underlig hvordan man kan finne så mye glede i og lese en annen persons fødsels historie.
  Jeg tok meg god tid, gredde håret og koste meg med lesingen hehe.

  Det er rett og slett fordi jeg unner deg det så veldig, det gjør noe med deg det å bli mor og det virker som du var veldig klar for det nå 🙂

  Ha en kjempefin førjulstid og ikke minst advent.
  Gleder meg til å følge deg i denne tiden fremover, selv om jeg har fulgt deg fra dag 1 🙂

  Husk å ta masse bilder og film, selvom det er lett å bli oppslukt i disse dager. Dokumenter alt! Klem fra Ina <3

 321. Caroline

  Dere to! Gratulerer så mye med en nydelig datter! Kos dere masse fremover og ha en strålende desember mnd. Og Caroline, ikke bry deg om kritikk eller hat! Haters gonna hate, «haha» du ser fantastisk ut! Og det er vel undt! <3

  1. Så snill du er 🙂

 322. Åh guri, jeg sitter å griner her jeg leser fødselshistorien din. Du skriver så fint, detaljert og gjorde det til en skikkelig leseopplevelse. Jeg kan ikke noe for at tårene bare renner, mimrer 8 mnd tilbake da jeg fødte sønnen min Yones. Du har en fin tid i vente<3

 323. Å kjæære, for et vakkert og velformulert innlegg. Nyydelig skildring av fødselen din! Sitter her selv gravid i uke 33, har egentlig ingen spesielle tanker om fødselen som snart står for tur, annet enn at jeg tar det som det kommer. Blir spennende å se hvordan kroppen takler oppgaven.

  Vakkert Caroline! Håper du har det fint. Nyt den lille familien din.

 324. christina

  For en vakker fortelling, får tårer i øynene 🙂

 325. For en flott historien du deler. En imponerande innsats, et pågangsmot og en ærlighet av beundringsverdig karakter. Alle som har vært i din situasjon kan nok kjenne seg igjen i en eller flere deler, men å kunne sette ord på papir og dele det med en hel verden er det ikke alle som klarer. Masse lykke til videre, det er inspirerende.

 326. For en utrolig vakker og fin fødselshistorie! Men nå kjenner jeg at jeg gruer meg mer en noen gang..

  1. Følelsen når du er ferdig skygger over smertene underveis 🙂

 327. Veronika

  Åh, dette var rørende lesning! Tårene trillet… Det er så mye kjærlighet og følelser i dette innlegget! Takk for at du delte dette <3 Ønsker dere masse lykke til videre med den nye tilværelsen, dere fortjener all lykken og kjærligheten fullt ut!

 328. Fantastisk lesing! Selv har jeg hatt styrfødsel. Kan ikke anbefales. Kom inn på sykehuset 01.30 md 3 cm og babyen var ute 04.10. Det var så vondt at jeg sikker kunne høres over hele vestlandet 😉 Rart hvor fort vi glemmer hvor vondt det er. For en følelse å fp barnet på brystet ♥♥♥

 329. Gratulerer så mye med en vakker datter! Kjempefint å lese din fødselshistorie, så rørende og ekte. Kos dere masse i barseltida, den er magisk!

 330. Dette var virkelig rørende å lese, så utrolig vakkert! Gratulerer 🙂 Skal bare tørke noen tårer nå, jeg…

 331. I dette innlegget følte jeg at du viste den ekte Caroline for første gang! Flott beskrivelse av fødselen!

 332. For en fantastisk flott og rørende fødselsrapport. Takk for at du delte. 🙂

 333. Christina

  Åååh, det var så fint å lese..!❤️ Hørtes ut som en veldig fin fødsel. Og ikke
  minst er jeg veldig imponert over hvordan du taklet den. Du må være både
  ganske så sta, men også utholdende..! Etter å ha lest om din fødsel håper
  jeg min blir noe av det samme.. Jeg har knapt én måned igjen og ser frem
  til det med både nervepirrende og forventningsfulle følelser.

  Hva gjorde du for å forberede deg til fødsel? Hva tror du hjalp deg mest
  slik du nå ser på det i ettertid? ☺️

  Gratulerer så mye som nybakte foreldre, masse lykke til.!

 334. Vil du legge ut bilder av henne som vi ser hele ho, eller vil du ikke det? Jeg vil så gjerne se henne med søte klær og et søtt ansikt!

 335. GÅSEHUD og tårer her <3 for en fantastisk fødselshistorie!! For en fantastisk fødekropp!!
  Jeg kjente virkelig igjen min egen opplevelse i dette! Jeg følte jeg og mannen min kom så nære, han fikk se meg på mitt svakeste og mitt sterkeste på en gang <3
  I tillegg var jeg duracel på adrenalin i flere uker etterpå!
  NÅ følte jeg at jeg ble kjent med DEG, og for en sterk kvinne du er! Ønsker dere alt det beste!

 336. Utrolig fin historie! Takk for at du ville dele med oss 🙂 Du skriver utrolig bra, og jeg blir helt rørt! Kos dere masse videre 🙂 <3

 337. Så utrolig flott og levende fortalt! Takk for at du ville dele det med oss 🙂 <3

 338. Elisabeth

  Flott fødehistorie. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. En fantastisk opplevelse å føde. Vi er privilegerte som får æren av en så tung, men viktig «jobb».
  Gratulerer så mye med den flotte prinsessen <3

 339. Så fint skrevet!sitter med tårer i øyekroken<3 Fødsel er en ut av kroppen opplevelse!:):) fødte selv for 4 mnd siden,husker det som det var i går:) Gratulerer så mye med prinsessa <3 hun er nydelig:)

 340. HEJ OCH TACK FÖR EN TREVLIG OCH INSPIRERANDE BLOGG. UNDER RUBRIKEN «Vektkontroll og påfyll» HAR DU EN LJUVLIG ROSA KAPPA. VAR HITTAR JAG EN SÅDAN? VILKET MÄRKE?

  TACKSAM FÖR SVAR. VÄNLIGEN! ANN

  1. Den er fra Red Valentino, kjøpt den på my-wardrobe.com, men den er utsolgt derfra nå :/

 341. Utrolig rørende å lese, blir så glad på deres vegne! Gratulerer så masse 🙂

 342. Så utrolig rørende. Det er det beste innlegget jeg har lest på bloggen din. Kjente nesten smertene dine! Kos dere masse med bebisen:)

 343. Så utrolig fint innlegg.
  Kjempe koselig å lese.
  4 uker til termin med lillegutten vår.
  Gleder meg til det er min tur.

 344. Saa utrolig vakkert Caroline! Fikk taarer i óyekroken! Gratulerer! <3

 345. Charlotte

  Det var utrolig herlig å høre historien din, dere kommer til å bli ekstremt flotte foreldre! <3

 346. Elisabeth, 22

  Hei, Caroline! Først vil jeg bare gratulere dere begge med skjønne, lille Nelia! Hun ser veldig vakker ut.
  Det var så spennende å lese dette innlegget!! Er få ganger jeg blir rørt, men dette ble veldig sterkt! Jeg beundrer at dere klarte å holde dere så rasjonelle igjennom fødselen. Jeg har aldri født selv, men som du skriver må det jo være helt surrealistisk. Og jeg likte veldig godt visualiseringen din! Den skal jeg tenke på når/om jeg selv skal føde:) Det er sjeldent jeg blir rørt av noe jeg leser eller ser på TV, men dette var så utrolig fint å lese! Det ser så utrolig herlig ut! Dere har vært så flinke- alle tre. 🙂
  Jeg gleder meg til å se mer av det du legger ut, Caroline, og så må dere nyte tiden med Nelia!

  Varme hilsner!!

 347. Tusen takk for at du deler historien din med oss! Jeg beundrer deg som orker å dele noe så flott med oss lesere, når enkelte av de som kommenterer rett og slett er usympatiske misfornøyde mennesker!
  Tiden rundt fødsel og på kk er sterkt for både mor, far og barn! For en fantastisk samhørighet! Jeg har to barn, minste er 9 mnd.. Jeg har fortsatt 7 kilo som skal bort! Du inspirerer meg til å gjøre en innsats isteden for å utsette det, noe som er altfor lett! Stå på sterke jente!!!:)

 348. Tusen takk for at du delte historien din med oss Caroline!
  Jeg ble så glad, rørt og stolt av deg når jeg leste den! Gratulerer så mye med mirakelet ditt, og kos dere masse alle fem 🙂

 349. Du skriver så utrolig bra Caroline!
  Leste innlegget først for meg selv, deretter måtte jeg bare lese det høyt for samboeren 🙂
  Vi blir helt babysyk her vi sitter 😉
  Klem

 350. Wow! Jeg sitter her måløs og forskrekket og rørt på en gang! At jeg skal forhåpentligvis skal gå igjennom dette en gang i fremtiden er jo bare helt sinnsykt å tenke på! Gratulerer så masse, og tusen takk for en historie som jeg tror kommer til å ta pusten og utallige tårer ut av mange.. Det gjorde det ihvertfall hos meg 🙂

  Kvinner er søren meg noen råe skapninger!

 351. Ble veldig rørt av å lese fødselshistorien din. Så utrolig nydelig lille Nelia er! Gratulerer så mye til både deg og mann. Godt jobba! <3

 352. Victoria

  For en fantastisk og ærlig fødselshistorie! Du er jammen meg flink 🙂 nyt all den tid med mann og barn!

 353. Din sminkedukke,du må ha store problemer. Neglelakk og full sminke under fødsel,, jaja d sir litt om desom person. Altmå ikke være perfekt hele tiden , det er lov å vise at du er sliten.

  1. Så hun skulle helst ha tatt av seg neglelakken før hun dro på sykehuset mener du?;)

  2. Beklager, visste ikke at det var mot reglementet.

   1. Anonym

    Nå blir jeg faktisk så sinna, at jeg vil legge igjen en liten kommentar. For det første synes jeg det er flott at Caroline tar vare på seg selv og ikke forfaller bare fordi hun har blitt mor. Jeg er helt sikker på at Nelia kommer til å være utrulig stolt over å ha slik en flott mor. Samtidig synes jeg det er helt latterlig all diskusjon og hets rundt det bilde hun la ut på instragram. Jeg mener, jeg er 20 år og overalt (blader, tv, internett-blogg) er det mye fokus på kropp, men man kan enten overse det, eller om man føler seg mindreverdig pga andre ser bedre ut enn deg, ta tak i deg selv å gjøre noe med det. For det er bare en selv som kan gjøre noe med det, uansett hvor mye stygt du har å si om hun dama på bilde som ser sabla flott ut uten klær. Caroline sine lettekledde bilder har aldri støtet meg, eller fått meg til å føle meg dårlig med meg selv. Fordi jeg vet hvor hardt hun jobber både mtp kosthold og trening, samtidig som hun tar seg tid til å tipse oss. Og til slutt vil jeg bare si at jeg er kjempesikker på at de kommer til å bli/ er fantastiske foreldre, Nelia er så ønsket og elsket allerede før hun kom til verden. Det har alt å si.

   2. Jeg har aldri kommentert på bloggen din før, men nå kjente jeg at irritasjonen min tok overhånd. Alle skal være så «fine» på det. Neglelakk, sminke, kropp. Jessu navn da! F*ck janteloven, sier dere? Da tviler jeg for at de fleste innser at de mobber. Caroline er et faktisk menneske. Et vakkert menneske! Et stolt menneske. En datter, kone og mor. «Det er det indre som teller» sier mange (man møter på gata o.l), men her på bloggen skal det tydligvis ikke gjelde? Mobbing er stygt og ondskapsfullt. Tenk dere om!

    Jeg kjenner ikke Caroline. Jeg er 25år. 155cm og lubben. Jeg ser opp til henne og bloggen. Caroline, via bloggen gir meg mange gode ideer og fremtidsplaner om hvordan JEG skal se ut (No one puts baby in corner)! Jeg er fornøyd med meg selv. Jeg er vakker, gode kollegaer, en god jobb. En utdannelse, og ikke minst så har jeg en jææækla god personlighet og et et godt menneske. Jeg har overhode ingen trang til å måtte rakke ned på medmennesker fordi DE OGSÅ HAR DET GODT.

    Tenk dere om, dere «med»mennesker. Mobbing er lite pent, altså!

    Til lykke Caroline m/familie <3 Alle gode ønsker for fremtiden 🙂
    Klem fra T. ♡

   3. Haha! knall svar fra frua 😀
    jeg viste bildene til min mann , som blir blek og grå bare han hører ordet fødsel, men diss turte han å se og ble faktisk litt kurrert for skrekken, da d var smakfulle bilder (og ei pen frøken 😉 ) så takk, nå er`n ikke så skeptisk til barn og fødsler , hehe;)

    Må også få si at du&du for en smashing mamma du er, har jo ikke vært til å unngå diskusjoner om deg på nett de siste dagene, jeg heier!! Jeg mener du er ett fantastisk forbilde, både for ungejenter og gravide damer. Om det bilde du la ut får noen fjortiser ut fra Mc donalds og opp på mølla, så er det flott da overvekt blandt unge er ett voksende problem. Du har også vist at man kan se bra ut, holde seg aktiv og at graviditet IKKE er en sykdom. Noen er selvfølgelig uheldige og blir kjempe dårlige, men mange bruker også graviditeten som unnskylding til å sitte på ræva å spise for to, DET er helsefarlig det.. både for mor og barn.
    Du e ett Sunt forbilde som er mer bevisst en de fleste på hva du legger ut her på bloggen, spiser og hvordan du behandler kroppen. hadde jeg hatt ett fjortis barn i hus ville jeg vært sjeleglad om du var forbilde ,fremfor feks miley cyrus, som er tynn,men langt i fra sunn.

    Stå på, du er en flott rollemodell 🙂

  3. Din kommentar sier MYE om deg som person. Tror det heller er du som har problemer.

   Hvis Caroline provoserer deg så mye, så ikke oppsøk henne da. Det er du som går inn på bloggen av fri vilje.

 354. Gratulerer så mye med jenta deres!<3 Du er så tøff!! stå på 😀

 355. Fantastisk skrevet, som å lese om min første fødsel for fire år siden! Bortsett fra det etterpå da, der fikk du betalt for treninga 😉 For jeg kunne nesten ikke gå etterpå, hehe! Men en utrolig intens opplevelse som man husker for alltid! Kos deg med din nydelige datter 🙂

 356. så rørende, fikk tårer i øyner 🙂 gratulerer!

 357. solstråle

  For en sterk beskrivelse av denne i seg selv ubeskrivelige gleden av å bringe et nytt menneske til verden. Gratulerer som mamma!

 358. For en fantastisk rørende historie! Gratulerer masse med en utrolig bra gjennomført fødsel! Du er en virkelig sterk person, og jeg ønsker dere alle alt godt for fremtiden, hva den enn vil bringe! 🙂 Du er et fantastisk forbilde. Stå på!

  Ønsker dere en fantastisk adventstid som nybakte foreldre. kan det bli mer magisk?!

 359. Gratulerer til den lille familien , måtte hell og lykke følge deres stier

 360. Utrolig bra skrevet, ble rørt 🙂

 361. Gratulerer så mye, veldig bra jobbet 🙂
  Det må være en fantastisk følelse å endelig få se barnet sitt og ikke minst føle at man har greid noe man han gruvet seg til lenge.

  Ingen som skriver om fødselen sin skriver om fasen etter at barnet er kommet ut. Hva med morkaken og etter-riene?
  Måtte de sy?

  Håper dere har det fint 🙂

  1. Følelsen er ubeskrivelig 🙂

   Følelsen når morkaken kom ut var ganske deilig, da følte jeg at jeg ble helt tom innvendig. Jeg slapp å sy, heldigvis 🙂 Etter-riene varte i 3-4 dager, ca 2 ganger om dagen, og var relativt smertefulle, men kan ikke sammenlignes med riene under fødselen.

   1. Tusen takk for svar, du er fantastisk 🙂
    Du motiverer mens du skriver uten å vite om det selv, blir så glad av å lese svarene dine 🙂

    God kveld til dere 🙂

 362. Jeg smilte under hele innlegget – gratulerer så uendelig mye! <3

 363. Karoline

  Fy søren, Caroline. Jeg sitter med tårer nedover kinnene. Jeg føler så stor glede på deres vegne, og er så utrolig rørt. Noe mer nydelig skrevet kan jeg ikke huske å ha lest. Jeg er helt satt ut. Tusen hjertelig takk for at du deler dette med oss, Caroline. Det krever mye mot, og man blottlegger sider ved livet som er veldig private. Vit at det settes utrolig stor pris på, virkelig! Det var veldig fint å høre så mange detaljer, og at du beskrev hele prosessen så nøye. Jeg kommer til å lagre teksten, og ta den fram når jeg en dag skal ha barn, jeg er utrolig inspirert av hvordan du har taklet hele graviditeten. I tillegg har du vist at det er mulig å holde seg i god form, og faktisk ta vare på seg selv underveis. Jeg beundrer også forholdet til deg og Lars-Kristian, og synes det er helt nydelig. Gir meg håp om at jeg en dag kan skape noe lignende med en mann. Det virker som dere har en grunnleggende tillit og trofasthet mot hverandre. At dere har hverandre i ryggen uansett hva. Gratulerer så mye med vakre Nelia, jeg er uendelig glad på deres vegne 🙂 kos dere og ny tiden!

 364. <3

 365. Eg begynte å gråte da eg las dette. Det var så utruleg fint skrive!! Gratuleter så mykje med ei nydeleg jente 🙂 🙂

 366. Og uten smertelindring! Du er tøff! Kjenner jeg gruer meg til fødsel i februar når jeg leser historien din, selv om jeg har født for 20 mnd siden og husker godt hvor vondt det var MED epidural 😛 kanskje jeg skal prøve uten denne gangen! Er jo lov å prøve i det minste 🙂 og til slutt: du ser smashing ut til å nettopp ha født et barn 🙂

  1. Lystgass er smertelindring.

   1. Massasje er også smertelindring, siktet til bedøvelse i form av epidural 🙂

   2. Men massasje er naturlig smertelindring. Blir HELT feil å si at du fødte uten smertestillende. For lystgass er smertestillende.

   3. Har ikke sagt det heller, sa jeg fødte uten bedøvelse 🙂

   4. Nå har ikke Caroline sagt at hun ikke brukte smertestillende, men spiller det noen rolle hva det heter? Det som betyr noe er jo effekten det har. Jeg kjenner ikke til effekten av lystgass, men akupunktur går også under smertestillende, selv om effekten er lik null.

   5. Kristine

    Sjaluper. Jeg synes det er noe å skryte på seg, ikke at hun skryter så veldig. Slapp sv hun forteller bare sin historie. Står ingen steder «Jeg er bedre enn alle andre»
    La dama være tenker jeg. Jesus ass

 367. Jeg leser bloggen din hver dag, men har vel aldri kommentert – før jeg ikke kunne la være nå! For et helt fantastisk flott innlegg <3 GRATULERER!

 368. En helt fantastisk og rørende fødselshistorie ! Gratulerer så masse med prinsessa 🙂

 369. Sukk! Så nydelig! Jeg er så utrolig glad på dine vegne!! Beundrer deg bare mer og mer Caroline, du er virkelig en dame med bein i nesa. Og nå har du fått meg til å bli skikkelig babysyk i tillegg:-D hehe! Kos deg masse:-)

 370. Åh, så fint <3 Veldig glad for at du deler fødselshistorien, og i tillegg noen fine bilder! Ser for meg da Nelia kom til verden, en gråtende Caroline og en gråtende Lars-Kristian, sammen med den lille skjønnheten <3 Tenk at dere har skapt et menneske sammen! At ett enkelt samleie skapte noe så vakkert <3 Det er helt utrolig! Igjen, gratulerer så mye med lille Nelia!

 371. Her ble jeg sikkelig rørt caroline. Unner deg virkelig alt det beste for du virker så herlig. Kan ikke tro jeg har følgt deg gjennom bryllup, svangerskap og fødsel. Og jeg vil gjerne fortsatt lese om deg nå som mamma. Masse lykke til med alt her i livet ❤️

 372. Kjekt at du vil dele denne opplevelsen med oss lesere. Flott skrevet.

 373. Hei.
  Utrolig interessant å lese. Meg og min mann har snart lyst på barn. Men jeg kjenner en stor frykt for å føde. Lurer så på hvor grusomt det føles? Har hørt flere som sier de tror de kommer til å dø av smerter. Og det høres så vanvittig ille og fryktelig ut!!!

 374. Himmel, jeg sitter her og gråter, dette var enormt rørende og lese, jeg kan ikke vente med å starte min egen lille familie 🙂
  Gratulerer til dere alle sammen!

 375. annony (17)

  Hei, har sett alle debattene fordi at du har fått en så flatt mage etter fødselen. Når jeg har lest bloggen din og sitt hvor mye du trener og spiser for å holde kroppen din fin og i god form. Da mener jeg at du fortjener og få flatt mage etter fødselen! Gratulere så mye med lillle jenten!

 376. Gratulerer så mye! Haha nå gråter jeg, etter jeg har lest din «historie». Gratulerer en gang til

 377. Jeg har aldri kommentert på bloggen din før, men leser den daglig! Skal bli flinkere på å kommentere. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få tårer i øynene og klump i halsen av å lese en fødselhistorie! Men herlighet så sterkt og rørende. Jeg synes dere er en fantastisk familie og du er et stort forbilde 🙂 Jeg husker jeg så deg og Lars-Kristian i Oslo for noen år siden, jeg var og besøkte kusinen min der. Vi bare stod å så på dere og visste ikke om vi skulle gå bort å si hei. Jeg angrer litt nå, for det hadde vært utrolig koselig å hilse på dere. Dere er virkelig noen skjønne 🙂 Gratulerer så mye med prinsessen!

 378. Gunn Alice

  Det er vikrig å få mye ros. Husker jeg følte meg som en stolt hund etterpå. Hadde noen klappet meg på hode hadde jeg helt sikkert tatt tungen ut og logret. Gratulerer

 379. Kristina Lid

  Så utrolig vakkert!! <3

 380. For et utrolig flott innlegg, og gratulerer så mye med den lille prinsessen! Jeg har apsolutt troen på at du kommer til å bli en fantastisk mor. Og jeg håper at du ikke tar deg nær av alle kommentarene rundt bildet du la ut av deg selv fire dager etter fødselen, som fra de fleste er nok bare ren sjalusi. Du er en kjempe flott kvinne, med en sunn kropp, som velger å dele livet ditt, dine mest intime øyeblikk med resten av verden. Det er tøft, inspirerende og beundringsværdig. Nelia er bare helt nydelig, og jeg håper dere får en videre flott start på dette nye kappittelet i livet deres 🙂 Masse lykke til videre!

 381. For en nydelig fødselshistorie! Satt og smilte gjennom hele teksten. Du er så heldig! Ønsker deg masse lykke til med Nelia!

 382. Åååh, herregud, nå renner tårene.

 383. Så fantastisk å lese!! kjenner meg sånn igjen i det du beskriver:) jeg fødte for 16 mnd siden, men det føles ut som igår! Det er virkelig den beste følelsen å være ferdig med en fødsel!:P:) aaaaah nyt babytiden! Hun er virkelig nydelig! Og det er du og!!:D:D:D du har grunn til å være stolt av deg selv!

 384. Caroline, tusen tak for at du delte din fødselshistorie med os. Sætter veldig pris på at du deler en så personlig oplevelse. Blev helt rørt af at læse den og. Gratulerer så mye med Nelia <3

 385. Hvorfor skriver du forresten at du klarte deg uten smertestillende, når du faktisk brukte lystgass under store deler av fødselen?

  1. Lystgass er ikke smertestillende. Gassen sløver sansene dine et kort øyeblikk, slik at OPPLEVELSEN er at det tar toppen av smertene.

   1. Lystgass er et anestesimiddel, jeg er selv operasjonssykepleier så dette kan jeg 😉 Det er en smak- og luktfri gass med smertestillende (analgetisk) og søvngivende (sedativ) effekt. Jeg har selv født to ganger og brukte lystgass begge gangene, opplevde god smertelindring da lystgassen tar vekk toppen av riene. Måtte gjennom noen rier uten maska når jeg var rundt 8-9 cm, og de var beintøffe!! Lette febrilsk etter den maska kan jeg love deg. Du må gjerne lese mer om lystgass her:

    https://sml.snl.no/lystgass

   2. Er selv spesialsykepleier, og vet at det er omstridt om lystgass fakstisk har noen smertestillende effekt! Jeg har brukt lystgass under tre fødsler, uten effekt overhode.

   3. Skeptisk til effekten av lystgass selv, sliter med å finne noen gode studier på det, noe som bekreftes av denne meta-analysen.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23016161

   4. For meg ble det som å ta paracet mot migrene. Liten til null effekt. Ble bare kvalm og svimmel.

 386. Jeg blir veldig sjeldent rørt, men dette ble jeg rørt av. Og fy søren du er virkelig beundringsverdig!

 387. Utrolig bra skrevet! Selv om det er tøft å føde, så høres det virkelig ut som det er verdt det:) Gratulerer så mye til begge to, med lille Nelia<3

 388. Isabel S G

  Ville bare si det at følselshistorien din rørte meg til tårer! Utrolig bra skrevet, og ei nydelig datter du har fått, Nelia, nydeligt navn! 🙂
  Lykke til videre som lykklig familie og skjønnheten dere har skapt sammen 🙂 <3
  Klem

 389. Så fint skrevet! Sitter her med tårer i øynene jeg nå 🙂
  Gratulerer så mye med fine Nelia 🙂

 390. Det må være noe av det fineste jeg har lest noen gang. Tusen takk for at du delte dette her med oss, jeg er helt målløs. <3

 391. Marte Andrea

  Gratulerer så mye med lille Nelia:) Det å få barn er det mest fantastiske med livet! Nyt dagene og kos deg masse:)

 392. Kathrine

  Kjempefint innlegg! Ble skikkelig rørt :’) Gratulerer så masse! =)

 393. Emmeli Stålesen

  så utrolig herlig!

 394. Mette-Lise

  Hei
  Jeg vil bare gratulere deg med din vakre datter.
  Jeg vil og applaudere deg for ditt mot og selvtillit så kort tid etter et langt svangerskap, og fødsel.
  Jeg synes det er forferdelig trist at du har fått så mye motgang, spesielt i det som skal være den lykkeligste tiden i livet ditt.
  Jeg har ikke fulgt med på bloggen din, men har lest noe av det som har blitt skrevet om deg.
  Og jeg blir nesten litt skremt.
  Du virker som en sterk og god hjertet dame.
  Og det at du er blitt framstilt som et dårlig forbilde for unge jenter, forstår jeg ikke.
  jeg vil heller si at du er det motsatte, du er et godt forbilde for en sunn og god livsstil.
  Til tross for graviditet og alt det som følger med den.
  Jeg har selv født for 2,5 mnd siden, og jeg skal med handen på hjerte si det at hadde jeg hatt samme kroppen som deg så kort tid etter fødselen så hadde jeg gjort akkurat det samme som deg.

  Igjen gratulerer med datteren din og din nye lille familie, du har mye godt i vente.
  nyt tiden sammen med datteren din og dine nærmeste.
  ønsker deg og en god før julstid
  Mvh. Mette-Lise

 395. Så vakkert, tårene triller her. Kjenner meg så igjen i fødselsopplevelsen, selv om det et 24 år siden….Masse lykke til videre.

  Hidd

 396. Takk for at du deler historien din. Bringer tilbake så mange minner fra min egen fødsel i sommer. På godt og vondt får en vel si, hehe, men jammen er det verdt hver rie og hver vondt! For se hva vi har fått ut av det; små mirakelprinsesser! <3

  Forresten stor applaus for at du klarer å se ut som du er på spa der du ligger og skal føde! 🙂

 397. Christine

  Fantastisk god skrevet , takk for at du deler en så nær og personlig opplevelse. Tårer i øya ❤ gratulerer nok en gang med en fantastisk nydelig prinsesse ❤

 398. Først: Tusen takk for at du delte! Dette var veldig rørende lesing! :’) <3 Nyt tiden sammen. Noe jeg er helt sikker på at dere gjør! 🙂 Klem fra en annen fødekvinne, hihi.

 399. Du imponerer meg som ingen andre klarer. Positiviteten og pågangsmotet ditt skal jeg huske på og prøve etter beste evne å få til selv den dagen jeg ligger der. Historien var utrolig fint og rørende fortalt og som fast leser av bloggen din i flere år er det utrolig hyggelig at du velger å dele så personlige ting og at vi til og med får se noen bilder. Jeg koser meg masse med å lese innleggene du poster om lille Nelia, dere virker så lykkelige! Fantastisk å se 🙂 Kos dere masse fremover <3

 400. Nydelig:-)

 401. So incredible impressed with you Caroline! Thank you for sharing your story with us… It seems like it was hard to give the birth but yet oh so worth it. I even cant imagine giving birth without any painkillers, but hopefully I will manage that as well… it sure shows what you are made of. I really hope you are enjoing your days as a new mom and I love the way how you protect your babies privacy.

 402. Karoline M

  For en nydelig historie! Jeg må bare si at du er så tøff og flink!!
  Tårene mine triller etter å ha lest dette og jeg blir helt rørt av hvor god du er! Ser virkelig opp til deg Caroline 🙂 <3

  Dere er en nydelig familie <3

  klem

 403. Ida Thire

  Så rørende å lese! :’)

 404. Så koselig å høre at det gikk fint med deg! Jeg er glad på dine veine<3<3 kos dere massemalle tre!

 405. Gratulerer så mye med den lille 🙂 Veldig fint det du skrev om fødselen, høres ut som en fantastisk og (positivt) skremmende opplevelse, hehe..

 406. Hei, for et vakkert navn. nelia.Er det oppkalding fra oldeforeldrene.

 407. Utrolig tøft av deg å dele fødselhistorien din 🙂
  Du er et stort forbilde for så mange.
  Nelia er så perfekt, like perfekt som deg <3
  Du burde høre på "In My Daughter's Eyes" av Martina McBride , den er nydelig 🙂

 408. Gratulerer så mye med nydelige Nelia!!
  Og så koselig å lese fødselshistorien din! Tårene triller her. ;0)
  Godt du har en så fin barseltid og at ammingen går bra! Lykke til videre!

 409. Brit-Mari

  Jeg måtte gråte en skvett her jeg ligger i sengen og leser denne fantastiske fødselshistorien! Jeg er tobarnsmor, og fødselen din minner meg om min yngstemanns fødsel. Han er 4 mnd. Lykke til med alt fremover 🙂 Du og Lars-Kristian er fantastiske foreldre!! <3

 410. Du er en helt utrolig dame Caroline, du inspirerer meg på så mange måter 🙂
  Jeg blir helt imponert over at du takler fødselen på en så bra måte. At du forteller hvor vondt det faktisk er, men også hvor utrolig flott det er. Det var utrolig spennende å lese om, så jeg synes det er kjempebra at du velger å dele dette med alle oss.
  Du er et så positivt og flott menneske, Caroline! Jeg ønsker deg alt godt og jeg tror du kommer til å bli en fantastisk mor.
  Stå på videre Caroline! og kos deg masse med den fine familien din 🙂 masse lykke til videre.

 411. Fikk tårer i øynene av å lese dette! Jeg pleier aldri å kommentere innlegg men nå måtte jeg:)
  Jeg Ble gladere og gladere jo mer jeg leste, dette fortjente dere. Og du er virkelig en superwoman!
  Gratulerer så mye til deg og Lars Kristian 🙂 dere blir noen fantastiske foreldre.
  Lykke til videre 🙂

 412. Så nydelig skrevet! Jeg ble rørt over måten du har skildret deres opplevelse på 🙂
  Jeg skal selv bli mor for første gang i februar så synes det er så interessant å lese dine gravid/fødsel/baby innlegg. Mange gode råd!
  Kos dere videre og nyt tiden! Skjønn jente dere har fått 🙂

 413. Jeg gråter.. Kan ikke si annet …

 414. Oline Bredeli

  Jantelov-Norge kan dra til helvette. Du er en fantastisk mor og du må aldri la noen få deg til å tro noe annet.

 415. Christin

  Tørket en tåre i smug for mannen 😉 er nok litt småhormonell selv, så en sånn historie gjør inntrykk 🙂 tøff, det er det du er!

 416. Synes du forteller historien din på en så vakker måte! Dere kommer nok til å bli de perfekte foreldrene til lille Nelia. Gratulerer så mye :))

 417. Kristine

  Tusen takk for at du deler opplevelsen med oss! Imponert over deg og alle andre kvinner som føder.

 418. Gratulerer så veldig masse! Er selv mamma og ble rørt av historien! <3

 419. Stine E. Sørum

  Så fint innlegg du har skrevet, og GRATULERER så mye med det lille mirakelet 🙂 Sikker på at dere kommer til å være supre foreldre:-)
  Masse lykke til framover!

 420. er snart tre år siden jeg føda. Ser på bildene at det var samme fødestue som du var på 🙂 Må bare si at jeg fikk nesten litt gåsehud av å lese, akkurat som om du forteller om min fødsel. Lå et par timer i badekaret før jeg gikk rundt og tok kun lystgass. Husker også jeg ble så irritert for på toppen av riene så pressa jeg armene inn i de knappene som gjorde at ryggen beveget seg opp og ned 😛
  Min ble faktisk født 09.20 på morran 🙂

  Kos deg masse med den lille, min er snart tre år og føles ut som det er noen mnd siden jeg selv føda 😀

 421. Madelen Berg

  Dette var nydelig lesing, Caroline. Gratulerer så uendelig mye til deg og Lars-Kristian!
  Nelia må være noe av det nydeligste jeg har sett, så utrolig liten og skjønn. Ønsker dere masse lykke til fremover i den herlige tiden! Og ikke bli sjokkerte om det blir et par jenter som får navnet Nelia fremover, det var rett og slett bare så nydelig! Hihi
  Masse klemmer fra Madelen! 🙂

 422. Kjære Caroline
  Gratulerer så mye med vell overstått fødsel og en nydelig lita jente<3
  Jeg ble sååå rørt til tårer av dette blogger innlegge, fordi man selv fødte ei jente 14.08.2013. Det er en sterk opplevelse som man ikke glemmer helt med det første.
  Lykke til videre og ta det med ro i barseltiden.
  Hjertelig hilsen Miriann og Mia (lille jenta mi)

 423. tårer<3 så vakkert..<3

 424. Jeg lo og gråt litt om hverandre. Fantastisk! Kjenner igjen alle følelsene. Gratulerer igjen <3

 425. Elisabeth

  Tårene renner og eggstokkene rasler! Haha 🙂 utrolig rørende historie og bra skrevet 🙂 gratulerer! <3

  1. Haha 😀 Tusen takk! 🙂

 426. Charlotte

  Kjære Caroline. Jeg sitter her å leser det nydeligste du noen gang har skrevet, tårene triller ned kinnene, dypt rørt. Så nydelig og sterkt.
  DU virker helt fantastisk, sterk, god, snill, rett og slett perfekt. Jeg er glad for at du er den du er, og selv om mange ikke unner deg din glede, unike resultater som følger av dine prioriteringer og hvordan du ønsker å være som person, så er du fortsatt deg selv – takk for at du er den du er! Jeg gleder meg til å lese nye kapittel i deres lille eventyr. Gratulerer så mye med deres velskapte engel, Nelia <3 Ønsker deg og din familie lykke og glede i all evighet. Mvh Charlotte S.

 427. Lille meg

  Gratulerer så mye Caroline ! Hun er nydelig:)
  Angående instagram bilde «4 dager etter fødsel» du ser rå bra ut;) rett og slett sjukt smashing!! Gleder meg til å lese vidre om din nye tilværelse som mamma!
  Også må jeg si at bloggen din er drit Nice! Fast leser.
  Suss og klem fra lille meg <3

 428. Caroline, TUSEN TAKK for at du delte alt dette med oss ❤️ Det er skrevet utrolig vakkert, jeg grått gjennom hele teksten og kunne nesten føle alt det du beskrev. Igjen…TUSEN TAKK!!!

 429. utrolig flott og roerende lesning Caroline. Hoeres ut some en fantastisk opplevelse. Haaper du koser deg med den little og har klart aa faa lukket oerende og oeynene litt fra omverdenen de siste dagene.Kos deg med lille Nelia og din lille familie. Ver stolt av deg selv og hold hodet hevet. Mange klemmer <3

 430. Charlotte

  Takk for troverdig og detaljrik gjennomgang av den store opplevelsen du har vært igjennom 🙂 for oss som venter på å oppleve det samme snart , er det veldig flott og lese!

 431. Utrolig godt og fint skrevet! Du virker så god og ærlig! 🙂

  1. Tusen takk 🙂

 432. Veronica

  All cred til deg Caroline som forteller om din opplevelse! Dette er så privat og personlig, men du klarer å skildre det på en så fin og levende måte at det blir rørende og vakkert for oss som leser også. Jeg har fortsatt graviditet og barn langt fremme i tid, men måten du har taklet dette på er virkelig inspirerende for meg den dagen jeg (forhåpentligvis) skal bli mor 🙂 Lykke til videre med den lille familien, gleder meg til å følge 🙂

 433. Gratulerer så mye! Hun er nydelig:) kjempe glad på dine vegne;) angående instagram bilde «4 dager etter fødsel» du ser drit bra ut! Rett og slett sjukt flott! Stå på Caroline og masse lykke til, du er en fantastisk kvinne, husk det!
  Også må jeg jo bare si at bloggen din er kjempe bra, fast leser!
  Klemmer fra lille meg

 434. Wow, så flink du er!! Takk for at du deler! Imponert over at du klarte fødselen uten smertestillende!! For en nydelig datter dere har fått, og ikke minst et vakkert navn på den skjønne! 🙂 Jeg ønsker dere alle en riktig god jul! Jernkvinnen har fått ett nytt ansikt 😉

 435. Jeg fikk så utrolig lyst til å skrive til deg nå, for å si at jeg faktisk fikk tårer i øynene av dette innlegget. Sterkt skrevet! Du skriver så ærlig og vakkert. Gratulerer så utrolig mye med det du og din familie har gjennomført 🙂 Og takk for at du deler akkurat dette med oss. Det står det stor respekt av!

  Stå på, ikke bry deg om den negative kritikken! Ingen kan kritisere deg for å prøve å få ting til å fremstå perfekt, her beviser du nok en gang at du er både ærlig og beundringsverdig. Håper du ikke lar det negative som blir skrevet her gå inn på deg, for det fortjener du virkelig ikke 🙂

  Lykke til fremover, gleder meg til å lese videre! Nyt dagene med din vakre familie! 😀

 436. This was so beautiful, Caroline. I have no words. You made me cry. Congratulation to you and Lars-Kristian <3

  Love from Denmark

 437. Åh, nå triller tårene her. Så fantastisk å lese. Mimrer tilbake til fødslene til mine to jenter. Jeg også brukte pusten som smertelindring. Jeg la en vaskeklut over fjeset, koblet ut alle i rommet, og hørte på Roger Waters. 😉 Det var det verste, men samtidig mest fantastiske jeg noen gang har opplevd.

  Dette er første gang jeg kommenterer på bloggen din, men har fulgt med deg lenge. Jeg ristet litt på hodet over stuntet med bildet på instagram, men kan banne på jeg hadde gjort det samme selv hvis jeg hadde sett like smashing ut. Hehe 😛

  Og jeg forstår deg så utrolig godt, at du vil «vise» alle kritikerne, at du brukte både tøfler, krølltang og at du ikke har forfalt etter fødselen. Jeg vet ikke hvordan jeg selv hadde reagert på all denne hetsen, men hadde garantert gitt litt fingeren gjennom bilder og små kommentarer jeg også, for å vise at de tar feil. 😉

  Kos dere masse i tiden fremover, med den nydelige jenta deres. Dere er en flott familie! Irriterende flott for enkelte, ser jeg, men jeg regner med det oppstår både hybelkaniner, diskusjoner og rot på kjøkkenbenken hos dere også. -men hvor inspirerende hadde dét vært å lese om, og sett bilder av? Denslags har jeg nok av hjemme. ;P

 438. Jeg har lest kommentarene i ditt forrige innlegget, herregud så mye kritikk du får. Du kan vel ha så mye Kroppsfokus du bare vil, det har ikke folk noe med. Jeg forstår ikke hvordan de kan si det definerer deg som person, de kjenner deg ikke en gang.
  Du er flott, stå på.

 439. Kjære Caroline, dette var et nydelig innlegg. Jeg vil også si at det bildet av deg i badekaret, er det vakreste jeg har sett av deg – så innmari følelsesladet og avventende. Creds til dere begge for å være vakker modell og god fotograf, samt sporty fødekvinne og flott støttespiller! 🙂

 440. Å herreguud <3 At det går and! Her sitter jeg i sofaen og gråter mens samboeren ikke skjønner et kvekk! Det er "gøy" (fant ikke noe bedre ord) og kjenne seg igjen i føtselen din. Sånn som ubehaget, nedtrykket (fin måte å si beskrive følelsen, haha) og det å jobbe mot sin egen kropp. Husker også at jeg tenkte at det var rart å lytte så mye til kroppen, og tanken på at det er kroppen og instingter som forteller meg hva jeg skal gjøre og hvordan det skal gjøres. At dette ligger i genene mine, at kroppen egentlig har forberedt seg på dette siden jeg selv var inne i mamma.
  Og det lille nydelige nurket som vekker så mye følelser i gang!

  Litt personlig kanskje, men hadde du etterrier? De sier vel at det er verre hos flerganskfødende, men jeg kjente til dem når jeg ammet luringen min.

  1. Ja, hadde det i flere dager. De er ikke så vonde sammenlignet med riene under selve fødselen, men heller som sterke mensensmerter 🙂

 441. Fantastisk 🙂

 442. Takk for at du ville dele din historie med oss! Lykke til videre. <3

 443. Tårene triller og jeg ønsker meg en liten en mer enn noen gang! For et forbilde du er Caroline!

  Måten du skriver dette på, forteller om hele gangen, å det er bare helt fantastisk. Jeg beundrer motet ditt, viljen din og styrken din, og håper jeg den dagen det er min tur, kommer til å være like flink som deg!

  Jeg ønsker virkelig både deg, Lars Kristian og lille Nelia all lykke i dagene som kommer, og jeg ser allerede at dere er en perfekt liten familie 🙂

  Gleder meg til følge dere videre!!

  Klemmer fra Maia

 444. Hei. Leser din blogg ganske ofte.
  Godt og lese at du hadde en positiv opplevelse under fødselen.
  Det er utrolig og tenke på hva vi kvinner er skapt til både før og etter fødselen.
  Nyt tiden nå, ikke lenge til hun kryper rundt.
  Ha en fortsatt fortryllende dag med din nye engel 🙂

 445. Ååh.. Måtte felle noen tårer 🙂 takk for at du deler! Det høres ut som en fantastisk opplevelse.. Håper jeg får oppleve det en gang 🙂 gratulerer med barnet og god adventstid!

  (Og all den skitslenginen håper jeg du klarer å overse. Jeg hadde aldri klart det, all ære til dere som står i det! Du er vakker på alle måter, og det er synd at enkelte mener du skal måtte skjule deg selv. Overse dem så godt du kan og fortsett å vær stolt av deg selv! Det har du all grunn til 🙂

 446. Det var en fin historie 🙂

 447. Cathrine

  Gratulerer så masse

 448. Gratulere så mye med prinsessen! Fikk klump i halsen av å lese om fødselen din – fordi det fikk meg tilbake til mine egne fødsler. Det er så dritvondt men så verdt det! Lykken av å få barnet sitt på brystet når alt går bra er stor. Lykke til videre – nyt tiden!!

 449. hei
  jeg er fast følger siden 2009 og dette er favorittinnlegget mitt på HELE bloggen din. WORD!

  asia

 450. Det her var en fin historie 🙂 Bra gjenfortalt. Så flott at mannen din klarte å holde seg så rolig og hjelpe deg så godt underveis. Gratulerer til dere begge, eller egentlig til dere alle tre 🙂

 451. Jennifer

  Tusen tack för att du delar med dig av din historia och stort grattis till din vackra dotter! Kram!

 452. Veldig hyggelig lesning.. Lykke til.. !!

 453. Dette var helt nydelig og samtidig litt skremmende å lese for en som ikke enda har født selv.
  Du er så flink! Kos dere med den lille jenta deres, og masse lykke til videre 🙂

 454. Fantastisk bra skrevet! Jeg føler at jeg var med på fødselen din bare ved å lese dette. Jeg har selv ikke barn enda, men har lurt litt på hvordan en fødsel blir gjennomført. Det var veldig kjekt å få lese en historie som er skrevet så bra som dette. Tusen takk for at du delte den med oss :). Du er helt fantastisk, og jeg gleder meg til å lese mer om den lille familien deres i tiden som kommer. Du er en stor inspirasjon på alle mulige måter, Caroline. Nyt tiden fremover <3

 455. Wow, dette var inspirerende. For en psyke! Skriv gjerne mer om hvordan du forberedte deg mentalt, utrolig interessant! 🙂

 456. Tusen takk for at du deler din historie, utrolig vakkert 🙂 Lykke til videre, du er inspirerende og sterk! Klem!

 457. Takk!
  Takk for en ærlig og detaljert beskrivelse.
  Av din fødsel. men med STOR overføringskraft til meg, og alle oss som snaaaart skal føde for første gang, og som både grøsser og esr frem til det som er i vente.
  Inspirasjon og tanker om det som kommer har du iallefall klart å gi.
  🙂

 458. Utrolig kjekt å høre fødehistorien din, Caroline! Og jeg er så glad på deres vegne <3 Unner dere alt godt!! 🙂

 459. Så gøy å lese! Takk for at du deler! Håper du leser denne kommentaren. Gå inn å se hva folk har kommentert på denne artikkelen om deg: https://www.dailymail.co.uk/news/article-2515971/Footballers-wife-sparks-outrage-Norway-posting-picture-flat-stomach-days-giving-birth.html
  Så mye ros og skryt til deg. 🙂 Der er det noen som har skjønt det! Vær stolt, det har du jobbet hardt for, og er fortjent 🙂

 460. Hei. Fantastisk. Slik er det. Fantastisk. grautulerer.
  Klemmer til alle 3 (fem)

 461. Tårer i øynene, har lest dette innlegget flere ganger. Du er så flink til å skrive Caroline, for et rørende innlegg og en nydelig fødselshistorie. Du er så flink! Og ja, jeg vet at det er mange kvinner der ute som har født, men da får dere jaggu meg skaffe dere en egen blogg om dere sutrer over at dere ikke får høre det samme 😉 For du fortjener virkelig å høre det, Caroline. Håper du nyter denne tiden med mann og datter, er det noen som fortjener en pause med ro og fred så er det du. Stor klem til deg <3

 462. Benedicte

  Utrolig fint skrevet 🙂 Nydelig hun er!

 463. Nydelig fødselshistorie og så godt skrevet <3 Akkurat slik ønsket jeg meg det undr begge mine, men begge ebdte i hastesnitt og da forsto jeg at det viktigste er at ungene våre er friske:) Lykken din smitter, Caroline! Tusen takk for at du deler <3

 464. Nydelig skrevet! Nelia er heldig som har fåt deg og lars kristian som foreldre.

 465. Tusen takk for at du delte denne historien med oss. Jeg gråt.

 466. Jeg ligger her nå med min nyfødte prinsesse nr 2, og vet du hva? Det er like fantastisk andre gangen. Gratulerer så mye! Nyt…

 467. For en herlig fødselshistorie, kjente tårene presse på :’) Jeg selv hadde egentlig en drømmefødsel, full åpning på 1 time og 20 min, men hun stod dessverre fast, så endte i hastekeisersnitt til slutt.. Er likevel utrolig stolt av meg selv som hadde 4 timer med pressrier og kunne gjerne gjort alt igjen 😀

 468. For ett fantastisk innlegg! Jeg må innrømme at jeg gråt en skvett når jeg leste det. Du er fantastisk og en stor inspirasjon. Lykke til videre, og gratulerer så mye:) har fulgt bloggen din helt fra forlovelsen til nå, å jeg gleder meg til hvert innlegg. Takk:)

 469. Kjempe fint og vakkert å lese dette, gråt noen tårer og smilte samtidig!

 470. Utrolig flott skrevet, Caroline! Ble rørt til tårer her jeg sitter med mine egne nurk sovende i rommet ved siden av! Håper alle tilbakemeldinger på godt og vondt gir deg boost til å fortsette og være en inspirasjon og et forbilde for alle oss «out there»! Beundrende klem! 🙂

 471. Ser ut som du har hatt en fin fødselsopplevelse! Veldig kjekk lektyre mens jeg ammer lille tuppa mi på 3 mnd, – føles som om jeg var gjennom det samme i går. Litt vemodig også siden dette var siste gangen for meg (var så heldig å få nummer 4 nå ❤), men det er jo bare en fantastisk følelse! Og ekstra spesielt første gangen siden man ikke vet hva man går til. (Det går forresten an å sovne selv om det er «the real thing» – hadde det ikke vært for at datteren vår vekket meg hadde det blitt hjemmefødsel (og i søvne for alt jeg vet ;)) denne gangen. Bare et lite apropos som du kan ha i mente ved en evt neste gang siden du taklet riene så bra denne gangen og er så godt trent, så du ikke får deg dn overraskelse

 472. Kristiina

  Underbart gripande läsning! Tårarna forsar nerför kinderna. Ett stort grattis till er och bra kämpat under förlossningen!

 473. Charlotte

  WOW, fantastisk rørende, fint og vakkert å lese om fødselen, Caroline!! <3 Elsket at du var så ærlig med oss, og de komiske øyeblikkene – herlig 🙂 🙂 ! Du fikk meg til å smile, bli engasjert, felle noen tårer og få frysninger. Takk for at du delte dette med oss! <3

 474. Monika D .lauvland

  Gratulerer med vel gjennomført fødsel og fantastisk opplevelse 🙂 du har vært med på noe av det størst i verden ! Ikkje rart du er fornøgd :-)) nå blir det mange gleder fremover ,mange. Noen bekymringer blir det sikker også . Men kjærligheten til barnet er der for alltid . Nyt barnet ditt og familien din. Lukk ørene for surmaged kritikk,hør heller på råd som er gitt i kjærlighet til deg

 475. That was beautiful

 476. Så flott og levende du skriver. Koselig å ha for dere senere også. Du er så flink til å få det ned. Tusen takk for å dele med oss. Dere har vært så flinke. Kos dere fremover.

 477. Karoline

  Dette var vakkert skrevet, og jeg er glad du skrev om smertehelvete i tillegg til det gode. Jeg begynte å gråte. Takk for at du delte denne utrolig personlige og private opplevelsen med oss. Du er sterk! 🙂

 478. For et fantastisk innlegg du har skrevet! Jeg har lest bloggen din fast mange år men jeg tror aldri jeg har kommentert før. I dag måtte jeg bare, rett og slett fordi jeg ble rørt til tårer. Jeg blir så stolt på dine veiene og imponert over hvor sterk du er! Gratulerer så mye med lille Nelia, ønsker dere alle sammen alt det beste!<3

 479. Herregud. Kudos. Du unngikk smertestillende? Når jeg føder skal jeg dopes ned. Takk for meg!

  1. Ja, megakudos. Ganske sikker på at jeg også kommer til å krype til korset. Kan prøve å være så tøff jeg bare vil, men sånt er forbeholdt mennesker med viljestyrke, har jeg skjønt.

 480. Burde egentlig sove nå, har akkurat kommet hjem fra en liten bytur, men akkurat dette innlegget hadde jeg gledet
  meg så enormt til og ble så glad da jeg så det hadde blitt lagt ut!! Har fulgt bloggen din i lang tid og vil bare gratulere dere begge to med lille Nelia:)! Håper dere alle, både tobeinte og firbeinte, får en fantastisk tid fremover:) Klem fra Thea <3

  PS: for noen utrolig søte lyder hun lager :)!!!

 481. Victoria

  Har gått fra å nærmest aldri kommentere, til å kommentere svært mye de siste dagene, haha. Utrolig rørende – tok til tårene på et tidspunkt. Ønsker dere virkelig all lykke, og er så takknemlig for at du deler – selv når du får så mye vond elendighet tilbake. Jeg blir så frustrert når jeg leser alle disse bekymringmeldingene om «påvirkning av unge jenter,» og jeg vil bare si at som en ung jente som har slitt mye med spiseforstyrrelser kunne de ikke tatt mer feil av hvordan du påvirker. Jeg kommer alltid til å slite med balanse når det kommer til mat, det kan fort enten bli for mye eller for lite, men du er virkelig en inspirasjon når det kommer til å ville det BESTE for kroppen min – ikke bare det tynneste. Det er helt sant som du har kommentert igjen og igjen – bloggen din er ikke kroppsfokusert, men den har mye helsefokus. Hver gang jeg er innom her får jeg en ny dose motivasjon til å ville ha den sterkste, sunneste kroppen jeg har potensialet til. Til å bygge en kropp som vil takle en fødsel på best mulig måte, og som jeg kan bli gammel og grå i så komfortabelt som mulig. Jeg sitter ikke igjen med å ville være tynnest etter å lese hva du skriver – men sterkest, og det er jeg SÅ takknemlig for.

 482. Åh!! För en fantastisk berättelse! Tusen tack för att du delade med dig av denna helt underbart härliga upplevelse. Jag satt och grät när jag läste det, så himla fint! Tack!

 483. Gratulerer med nydelig baby og vel gjennomført fødsel! Godt jobba! Og flott navn, jeg vet om en Nelia her på plassen også, veldig fint, nydelig jente 🙂

 484. Så fin fødselshistorie 🙂 jeg synes det er så fint å lese, spesielt når man er så flink til å skrive. Høres ut som du hadde en flott fødsel.

  Min første fødsel gikk også veldig bra og jeg fikk høre av jordmor at jeg var lagd for å gjøre dette. Husker jeg hadde 4 cm åpning da vi kom på sykehuset (hadde hatt vondt noen timer da) og tre timer senere var gutten vår ute 😉 Da vi ventet nr to var jeg litt skeptisk til fødselen, selv om jeg syntes det gikk så bra med førstemann, men da vi fikk vite at vi ventet tvillinger var det plutselig ikke skummelt i det hele tatt. Selv da det viste seg at begge lå i seteleie var jeg sikker på at jeg skulle føde vanlig så langt det lot seg gjøre. Ble satt igang med tvillingene for de ville helst være inne i magen, og det tok litt tid før jeg var moden. Men så til de vannet og det hele var over på 1,5 time. Det var helt surrealistisk. Riene kom som kasta på meg og jeg rakk å få satt epidural (i tilfelle hastesnitt) før pressriene kom. Jeg tror det gikk fra 7 til 10 cm på få minutter. Så var det å presse litt og første var ute. Noen minutter pause og så kom riene igjen. Jeg presset og andre jenta vår kom på det presset. Helt utrolig at det går ann. Nå er vi ferdige med å få barn, men føde det skulle jeg ønske jeg kunne få oppleve en gang til. Kanskje fordi jeg vet at dette skal jeg ikke gjøre mer som gjør at jeg har lyst til det, hehe. Det er ihvertfall fullt lov å være stolt av seg selv etter en slik bragd uansett hvordan forløpet artet seg 🙂

 485. Linda Marie

  <3 <3 <3

  Det ER vondt å føde, men så verdt det når den lille kommer til verden! Det er en grunn til at man villig gjør det flere ganger! 😉

 486. Lene Marita

  For en fin historie, virker som du har hatt en kjempe fin fødsel, så all ære til deg 🙂 Kan selv si at det er en tung å fysisk krevende øvelse å måtte gjennom etter å selv ha gjort det 3 ganger, men det er verdt all smerte i hele verden for det vidunderet man får i armene etterpå..

  Gratulerer så masse med lille nydeig Nelia, kos dere kjempe masse med vesla 🙂

  God jul og ett gledelig nyttår

 487. Gratulerer! For en utrolig fin og ærlig fødselshistorie. Jeg kjenner meg igjen i masse av det du skriver. Godt jobbet begge to! Når pappaene viser en slik stabiliteten og tryggheten under fødselen får man en smakebit på hvordan de vil bli som fedre <3 Det finnes ingen bedre følelse enn å få barnet sitt trygt ut av kroppen og opp i de trygge armene til foreldrene <3<3 Lykke til i barseltiden

 488. Så utrulig fantastisk ❤❤ Har 3 jenter selv .. Du skriver meget bra , blei rørt her ❤ beskrivelsen av siste timen minte meg veldig om min siste fødsel . Kos dokker og nyt vært minutt ❤❤❤

 489. Melkøya

  Nydelig! Gratulerer med barnet.

 490. Benedice

  Tok til tårene av å lese fødselshistorien <3 Kjempefint!

 491. I admired you,that you have time write thats all. When i was born my daughter i was in black holl. She cry all the time and i dont have time go to the bathroom. Nelia must be very calm child. Say something abouth Neila?Kisses

 492. Helt fantastisk! Tenk at vi kvinner kan gjennomføre alt dette! Tårene triller, du beskriver alt så klart og fint. I maj/juni skal jeg få oppleve det samme selv, tusen takk for at du beskriver fødselen så godt. Selv om du er positiv og synes det gikk fint så er det «godt» å høre at det faktisk ER veldig smertefullt også.

 493. Klem <3

 494. Du skriver råbra!! Fantastisk 😀 Ble helt rørt jeg!
  Masse masse lykke til på veien videre – du er god <3

 495. Caroline

  Jeg syns du er tøff som la ut bilde av deg selv fire dage rette fødsel. Du har trent i alle år for å få en fin kropp. Hvorfor ikke få vise den og være stolt etter fire dager etter ett svangerskap på ni mnd!? Mange reaksjoner men dem er bare sjalu og da blir man negativ.
  Kos deg/dere med den nydelig tulla deres Nelia. Hun er like vakker som deg 🙂

 496. Nydelig skrevet. Lykke til videre! Du er fantastisk 🙂

 497. Fantastisk fin fødselshistorie, detaljert og rørende. Fikk litt flashback til egne fødsler. Takk for at du delte med <3

 498. så flink du var! Og Nelia er bare helt perfekt, gratulerer! <3

 499. Veldig fint skrevet! Takk for at du deler med oss!

 500. Takk for at du deler! Nydelig lesning:):) Fikk meg til å glede meg til det er min tur om 5-6mnder 🙂

 501. Jeg hadde kun 4,5 time fra første rie til mi datterkom ut. Og der du beskrev at riene kom så tette at du ikke fikk hente deg inn igjen. Der kjente jeg megigjen. Akkurat sånn hadde jeg detfra første rie til siste rie. Under pressriene, som mange beskrev for meg som befriende syntes jeg var helt forferdelig. » tenkte, til helvette med underlivet, nu er jegdelt i 2 » allikevel. Null sting. 😉 dette er 1,5 år siden. Nå om 3 mnd skal jeg føde på nytt. 😉 blir ikke å rekke sykehuset om nr 2 kommer fortere. Men vi kvinner overlever detmeste. Takk for at du delte historien din. Utrolig kjekt å lese, og du så flott ut på bildene. God advent. 😉

 502. Jeg har ikke ord som kan beskrive hva jeg følte når jeg leste dette! Jeg satt med både klump i halsen og tårer i øyekroken. Utrolig flott skrevet som traff meg midt i hjerteroten. Jeg er målløs over hvor flink du er til å skrive (og ikke minst føde, hehe).

  Du er et strålende forbilde og jeg setter ufattelig stor pris på bloggen din.
  Ønsker dere en fin søndag og HEY, er det ikke rart å tenke på at terminen egentlig er i dag? hihi 🙂

 503. Tårene triller etter å ha lest dette innlegget. Gratulerer så mye! 🙂 🙂

 504. Michelle

  vet du hva Caroline, dette vare et fantastisk innlegg, en nydelig historie <3

 505. Først og fremst ville jeg bare fortelle at jeg ble ufattelig rørt av historien din. Du er en utrolig dyktig skribent, Caroline. Måten du beskriver din opplevelse av å være førstegangsfødende er sterk. At du så på dette som et maraton og ikke ville ha smertestillende er utrolig. Jeg har vært midt oppi et brudd med kjæresten min som jeg har vært sammen i et par år. Vi har funnet ut at vi trenger en pause for å finne ut om vi skal fortsette som et par og dermed planlegge et helt liv sammen eller gå hvert til vårt. Det med å få barn har vært et tema lenge, og etter å ha lest historien din og følelsene rundt det å bli mor for første gang har jeg blitt enda mer sikker på at det er han jeg vil ha! Lars-kristian minner meg mye om min (eks) kjæreste og jeg tror at han ville blitt en fantastisk far. Jeg sender dere mange gode tanker, og ønsker dere all lykke i tiden fremover som en nydelig liten enhet.

  1. Jeg kjenner deg ikke, men håper virkelig det ordner seg med eksen din 🙂

 506. Fantasia

  Så kjempe spennende og gøy å lese 🙂 Tror ingen jeg kjenner har forklart alt så detaljert som deg og det var faktisk godt å lese. Skjer det meg i fremtiden, vet jeg sånn ca hva jeg har i vente(så fremst jeg fortsatt holder formen fram til selve dagen).
  Ønsker deg all trygghet, glede, tålmodighet, kjærlighet og lykke nå og i tiden som kommer 🙂

 507. Siv Anita Haukdal

  Så utrolig rørende å lese, å gratulerer så mye som nybakte foreldre <3

 508. Det er så rørende å lese fødselshistorier! Å jeg begynte jo selvsagt å grine av denne å 🙂 hehe..
  For en flott fødsel du har hatt!

 509. <3 Nå ble jeg rørt til tårene, for en nydelig historie. Tusen takk for at du deler noe så personlig Caroline 🙂 For en vakker familie dere har skapt sammen.
  Klem fra meg <3

 510. Dette var veldig spesiell lesning. Jeg følte at jeg for første gang fikk et ordentlig innblikk i hvordan det er å føde barn. Man har det liksom i hodet: «det er sabla vondt, men helt utrolig fantastisk samtidig», men ikke så mye mer enn det. Etter å ha lest dette ser jeg på fødsel som en reise hvor man oppdager kroppen sin på nytt. En skikkelig utfordrende reise for ens egen utrolige kropp, hvor man kommer nærmere seg selv. Som et vidunder. Det er jo faktisk helt utrolig hva kroppen vår kan greie! Veldig sterkt.. Takk for at du delte det med oss <3 Og gratulerer så mye med en nydelig datter! Jeg ønsker dere alle tre alt godt 🙂

 511. Linn-hege

  Så utrolig vakkert, uventet at det første jeg skulle gjøre når jeg våknet var å gråte, men sånn blei det da:)
  Gratulerer så mye til dere begge, og lykke til med alt ❤ dere har en fantastisk tid i vente!.

 512. Ann-Theres Lorentzen

  For en herlig historie!! Å ja, det er jo nettopp sånn det er, man er så sliten innimellom at man aldri tror man blir ferdig, men så plutselig er det over, å da føler manseg som ur kvinnen som klarer alt!! En heeelt spesiell og unik opplevelse, kan man trygt si. Ha en fantastisk advent, alle dere! Min gutt er foresten født 25. November, og jeg husker så godt hvor spesiell denne første adventen var…. Men nå er han8, og vi har en helt annen tid, hehe. Lykke på jord!!

 513. Caroline, eg fekk tårer i auga. Vakkert skreve. Nyt alt!

  Klem

 514. Fantastisk, et av livets mirakel! Gratulerer 🙂

 515. Takk for at du deler historien, Caroline! 🙂 Jeg sitter her med tårer i øynene 🙂

 516. Du skriver utrolig bra, Caroline! En helt fantastisk beskrivelse på en fødsel. Igjen presser du frem både tårer og smil her i hjemmet!

 517. Så utrolig flott og rørende å lese 😀 Høres ut som en fantastisk opplevelse! Gleder meg til det blir min tur. 🙂

 518. Henriette

  Minnet meg egentlig om min egen fødsel! 🙂 Gratulerer med nydelig baby, og kos dere i tiden framover, den går utrolig fort :))

 519. Ragnhild

  Takk, Caroline! Det var en fantastisk historie, og ga et syn på hvordan en fødsel er – sett fra positive øyne (som du har). Jeg blir litt imponert av deg bare ved å lese dette, og når jeg en gang skal få barn skal jeg huske på hvordan du gjorde det.

  Made my day 🙂

  Masse lykke til videre med Nelia og Lars-Kristian.

 520. Noe så flott at du deler opplevelsen din! Det virker som alt det harde arbeidet var verdt det! Du er flott og datteren din er nydelig! Lykke til videre 🙂

 521. Så kjekt å lese fødselshistorien din Caroline, jeg falt tilbake 8 mnd i tid da jeg fødte min datter, en glemmer så utrolig fort:) fasinerende hva vi tåler å gå gjennom og hvordan kroppen er bygd når en tenker etter, vi ligger der og føler vår siste tid er kommet og rett etterpå når vi har fått vidunderet på brystet så glemmer vi alt, helt utrolig!:) savner den tiden i nyfødt perioden, kjempe koselige tid men også veldig kjekt nå når vi ser utvikling nesten hver dag:) kos deg hvert sekund for tiden går altfor fort:) masse klemmer til deg:)

 522. frustrert frue

  Jeg er ikke fast leser, men dette innlegget måtte jeg lese fra start til slutt. Nydelig historie, jeg fellte en liten tåre på slutten. Fødsler har en sånn innvirkning på meg. Lykke til med den nye familien din.

 523. Gratulera med verdas finaste jente ❤️ Det er nøyaktig 6 vekers sidan eg sjølv låg på fødestova, og kjenner meg så igjen i lykkekjensla og forelskinga du skriv om. Eg fekk også verdas finaste baby – og kva meir kan ein mamme ønska seg? 🙂

  Håper at du nyyyyyyyyt dagane – for sjølv om me berre er kommen 6 veker ut i lykkeland; så har tida gått uendeleg fort og minstemann har blitt så stor. Og gled deg til første smilet. Mammahjerta ditt vil gå heilt tullerusk 🙂

 524. Nyyyydelig å lese 😉 vakker historie og ikke minst ei vakker lita prinsesse ;D

 525. Tusen takk for at du delte dette med oss 🙂 Jeg venter mitt første barn i mai, så det er ekstra koselig å lese bloggen din om dagen <3