Utstyrsguide del VI: Bilstol

sponset bilstol 

Dette blir kanskje den siste utstyrsguiden før det lille mirakelet vårt kommer til verden, det neste på listen er nemlig ting som jeg gjerne vil teste ut med henne først, så det får vente, men jeg har i hvert fall flere ting på lur! Det har vært utrolig gøy å lage disse innleggene, og dersom du har gått glipp av noen og gjerne vil lese, kan du klikke deg inn her for å få oversikten over alle seks.

__________________________________________________________________________________________________________

Flere har etterspurt hva slags bilstol vi skal ha, og valget vårt har falt på det i samme serie som vognen vår, emmaljunga first class 0 + base. Alt er bestilt via babycare.

Vi synes det er utrolig kjekt at denne bilstolen kan klikkes på vognen, og at vi derfor ikke trenger å vekke henne for å bytte plass dersom om hun sover i bilen og vi er fremme. Det er noen emmaljungavogner den kan klikkes direkte på, men til vår vogn som er en mondial duo combi, har vi kjøpt et travel system adapter som vi klikker på vognen for at bilsetet skal få plass. Minikalesjen på bilstolen kan enkelt klikkes av, så du trenger ikke ha på denne hele tiden. Glemte dessverre å ta bilder med denne av, men sjekk gjerne ut denne videoen dersom du er nysgjerrig.

Dette er en bilstol som har blitt utviklet av emmaljunga gjennom flere år, og den tilfredstiller derfor høyt stilte krav til sikkerhet, materialvalg, komfort, ergonomi, brukervennlighet og design. Den har blant annt regulerbar hodebeskyttelse, automatisk optimering av barnets liggekurve, automatisk justering av 5-punktsselen, sentral og enkel beltejustering, sidekollisjonsbeskyttelse for hodet og skulderputer. Bærehandtaket kan også justeres i flere posisjoner.

Emmaljunga er kjent for sine solide produkter da de har holdt på i over 80 år, så vi er veldig trygge på valget vårt.

__________________________________________________________________________________________________________

I bilen har vi isofix, som gjør at stolen lett kan klikkes av og på. Dette er ikke den samme bilstolen eller samme basen som er testet i 2009, selv om navnet er det samme.  

__________________________________________________________________________________________________________

Oppi bilstolen har vi en bilstolpose fra 7 a.m enfant. Disse har jeg lest så mye positivt om, og jeg fant den fineste fargen i riktig størrelse hos lilleprinsen. Vi har fargen rose, og den finnes her. Denne er vanntett, og gir dermed god beskyttelse mot snø, vind og regn. Pelsen som er rundt kan taes av, men skal også være fin for å skjerme barnet. Fleecen på innsiden kan taes ut, så denne posen kan brukes på dager som ikke er så altfor kalde også. Tommel opp for maskinvask!

lilleprinsen vil gjerne gi leserne mine en rabattkode, så ved å bruke CJADPWWT får du 10 prosent på alt i butikken, også på nedsatte varer. Denne varer til 01. desember – den magiske datoen!

__________________________________________________________________________________________________________

– ♥ – 

168 kommentarer

 1. Kjempe fin bilstol og utrolig kjekt å klikke på vogna. Vi kjøpte aldri sånn, og det angret jeg mye på. Selvom en bruker det i en begrenset periode, så bruker man jo det endel, og å kan man spare det eventuelt neste mann 😉
  Kommentere ikke så ofte, men ville bare si: LYKKE TIL! Å få barn er det beste som har skjedd oss. Slitsomt ja, men å ha en deilig varm liten bylt sovende på seg, eller se det første smilet, eller nå når lillejenta er 1 år; få gode klemmer og kyss- det er verdt det. Og noe som er greit å ha i bakhodet når en er sliten er at alt er i perioder, og det går over og så er det nesten glemt. Ettermiddager med byssing og bæring, opp om natten, plutselig er det en ny periode.

  Ha en fin helg!

  1. Tusen takk 🙂 Vi gleder oss! God helg til deg og dine også <3

 2. Har dere tenkt å la henne sitte bakovervendt til hun er minst 4 år?

 3. Er det gjort en ny test med denne bilstolen/basen? Vet du hvilke forandringer som er gjort? Hva fikk deg til å tørre å ta sjansen når de kom så dårlig ut bare for noen år siden? Hvis jeg skulle trenge bilstol vet jeg ikke om jeg hadde turt, selv om jeg har emmaljunga vogn, så interessant å høre dine tanker 🙂

  1. Fra Emmaljunga: Testen som ble gjort på våren 2009 ble gjort på en tidligere versjon av base og bilstol enn den vi selger i dag, slik at disse ikke kan sammenlignes med dagens bilstol/base.

   Men her er litt info om hva som var tilfelle den gangen om det skulle være behov for det.
   Testen ble gjort i en forhøyd hastighet på 64 km/t, mens standarden som disse testes under sier at de skal klare 50 km/t.
   Stolen alene fikk meget bra testresultater, men sammen med basen klarte de ikke den forhøyde hastigheten. Vi tilbydde da en kostnadsfri oppgradering av basen(for de som ønsket det) hos våre forhandlere slik at de(base/bilstol) klarte den forhøyde hastigheten. Dette gikk veldig bra! Alle bilstoler/basersom ble solgte den gangen var av oss/våre forhandlere var godkjent iflg. standard.

   1. Men da er jo dette (den nye versjonen) en bilstol som faktisk det ikke er utført tester på? (utover sikkert emmaljungas egne) lurer bare på hvofor dere da har valgt denne kontra feks maxi cosi (som også kan festes på emmaljunga understell) eller britax som gjør det bra i de nyeste testene og dermed kan virke som «tryggere» valg?

  2. Nei jeg ville nok heller ikke valgt denne stolen før den nye modellen også ble testet av andre enn produsenten selv. Når det er sagt så tviler jeg ikke på at den tilfredsstiller de kravene som settes altså, men som C skriver så settes kravene ut fra 50 km/t – og det er jo ikke så mye.. 64 km/t er jo heller ikke mye, men det er litt mer i alle fall… Og, jeg tror vel at enhver kollisjon i litt fart er fryktelig farlig for de aller minste, uansett hvilken stol man har.

   Det er forøvrig også verdt å merke seg at det er mange bilstoler som kan klikkes på Emmaljungavogner, ikke bare Emmaljunha sin bilstol. Det finnes adaptere til mange av stoltypene. Vi har Britax sete og Emmaljungavogn, og adapter for å klikke stolen på vognunderstellet. Den adapteren er forøvrig det største bomkjøpet vi har gjort av babyutstyr, på ett år tror jeg vi har brukt den tre ganger…. Men der er jo folk og hverdagslogistikk forskjellig så det som ikke funker for oss kan være helt gull for andre :-).

   Ser ut som fin bilstolpose forresten! Vi hadde også bilstolpose i fjor vinter og det var virkelig noen av det lureste vi hadde til en vinterbaby! Det er helt supert å slippe å kle på de små så innmari mye i bilen, så kan man åpne posen når man kommer inn i bilen/får varme i bilen. Det et også et sikkerhetsaspekt ved dette, fordi selene i stolen kommer tettere på kroppen til babyen og det blir dermed mindre «slakk». Med mange lag med klær blir i praksis selene gjerne litt for løse, og gir dermed for mye begavelse for barnet hvis man kræsjer.

 4. «Er det sant? Jeg som har lovet meg selv at jeg aldri skal bli en del av dette, har faktisk opprettet en blogg. Hva skjer? Jeg har sikkert altfor lite å gjøre, tenker du. Men der tar du feil! Jeg er nemlig i full gang med avsluttende eksamen, bryllupsplanlegging og.. Ja, det var vel alt. .

  I dag har jeg fri 🙂 Hurra! Da blir det snart trening, sol og shopping. Også er det cupkamp mellom LSK og Strømmen i kveld. Men jeg tror jeg klarer å lure meg unna, siden min bedre halvdel ikke skal spille. Også får jeg leiligheten for meg selv, siden det tross alt er Champions something finale i dag, og den er det FORBUDT å se her 😀
  AH, for en dag det skal bli.

  … siden FC Barcelona har finest drakter, heier jeg på dem! HEIA!»

  Ahh..Husker dette innlegget som om det var i går. Sitter med tårene i øynene (en liten spire på gang tror jeg, er så emosjonell. Bikker snart 25 så det passer fint) fordi jeg har fulgt deg fra dag 1 med den største entusiasme. Bloggen din har gjort meg til et bedre menneske. Jeg har elsket bloggen din fra tidenes morgen, ditt positive vesen og herlige karakter. Og nå er du snart mamma! Er så glad på dine vegne Caroline, vet ikke hva jeg skal si.. Bare fortsett å være den du er, du er unik og helt fantastisk. Om jeg møter deg en gang skal jeg gi den en lang klem, for hvor herlig er ikke du?

  Lykke til med det forestående, du nailer den fødselen. Ekstra morsomt er det fordi du har termin på bursdagen min <3

  Ha en nydelig fredag og hils Lars-Kristian <3

 5. Silje-Camilla

  Elsker denne bilstolen, det er så praktisk når babyen har sovnet og man slipper å flytte over i vognen, bare klikke på understellet.. Veldig tidsbesparende. 🙂
  Hvis du ikke har kjøpt slik speil, burde du investere i et, det er et must ha for å titte på babyen 😉
  Finnes i mange forskjellige, her er en av de:

  http://www.babycare.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_kid=1195754&b_id=1054836

 6. Christian

  Konseptet er veldig fint, og selve stolen er pen å se på, men uheldigvis skorer denne stole veldig dårlig på sikkerhet:

  http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/testbasen/-flere-bilbarneseter-er-farlige-2968753.html

  1. Les teksten, dette er ikke samme bilstol eller base.

   1. Men bilstolen i testen heter da det samme? Kan ikke se for meg at Emmaljunga har så.mange varianter av nyfødt seter?!

   2. Ja, den heter det samme, men ble helt bygd om etter denne testen. Men de burde kanskje skiftet navn 😀

   3. Skjønner… veldig bra at de tok testen på alvor da! Den er kanskje gammel? Får ikke med meg alle detaljene. Men da burde de ha vurdert et navnebytte ja.. jeg er så spent på dine vegne om dagen! 🙂 gled deg og kos deg! Spenningen før fødsel er magisk! Men det er magisk nå møte den lille for første gang ogsåa 🙂 god helg og julepynting til deg!

   4. testen er fra 2009, så de har utviklet både stol og base siden den gang, sier seg selv at de ikke ønsker å komme dårlig ut i test, da jobber man jo med å forbedre seg 🙂

    Tusen takk 😀

 7. Hei! Jeg leter etter et godt produkt som reduserer rødhet i ansiktet og som jevner ut hudtonen – har du noen tips? Jeg mener å huske at OH har et produkt, men jeg finner det ikke. Ha en fin dag 🙂

 8. Du har en kjempe fin blogg, men jeg synes du skal unngå å legge ut bilder av lille jenta di når hun kommer. De er så små og uskyldige, så håper du har bestemt deg for å holde henne litt unna bloggen din:)

 9. That is so cute! I love the pink color haha:) Have a nice day! xx

 10. Hei. Legger meg ikke opp i hva slags utstyr folk velger, det er jo så mye på markedet så alle kan ikke være enige om hva de mener er best. Men jeg har lyst til å komme med en anmodning, og det er å allerede nå planlegge å ha henne bakovervendt til hun er minst 4 år! Barn har ikke sterke nok nakker til å holde hodet tilbake ved en brå stans eller kræsj. Jeg har personlig kommet til ulykkesste med voksne som er tilsynelatende uskadet, men hvor nakken var kuttet innvendig… Dette skulle jeg ønske alle småbarnsforeldre ønsket å unngå til enhver pris for sine barn. Det finnes gode stoler på markedet som fint rommer store barn bakovervendt, og er de vant med å sitte slik vet de ikke om noe annet 🙂

  1. Christine

   Du skal ha et relativt lite barne eller ganske stor baksete plass ,for å klare å ha barnet bakovervendt helt til det er 4 år …

 11. Årets tester av dette setet fikk dårlige karakterer. Både i Tyskalnd og Norge. Barnet sikkerhet burde være viktigere enn utseendet på bilstolen. Og jo, de nye testene av setet er også dårlige.
  Syns forøvrig det er veldig spennende å følge med på bloggen din, spesielt nå når du er gravid.

  1. Har du link til denne testen?

   1. Jeg skal prøve å finne den igjen:-) Er så lite god til å søke på det store internettet!

   2. Vi har søkt masse, har ikke funnet noen tester gjennomført siden 2009 :/

   3. Hei! På adac.de finner du de tyske testene. Den siste er fra mai 2013, men jeg kan ikke se at emmaljunga er testet der. Lene

   4. personlig skjønner jeg skjønner ikke at du tør å bruke et sete som ikke har vært testet siden 2009, og jeg skjønner heller ikke at du ukritisk tar produsentens eget ord for at det er trygt nå. Men du om det. Din baby, ditt liv, ditt valg. Men jeg synes det er synd at du går ut og anbefaler det til andre, for det er tydeligvis mange som legger vekt på dine råd, og når du begir deg ut på råd om noe så viktig som bilsikkerhet synes jeg kanskje det er verd å nevne at det i dette foregår kontinuerlig testing av bilseter, og det finnes mange seter som har scoret mye bedre enn dette setet i årevis siden 2009. Jeg skjønner jo at du har fått dette setet gratis, men du er vel ikke forpliktet til å anbefale det ukritisk likevel?

 12. Annette

  Lykke til med fødselen:-) Regner med du nyter den siste tiden og koser deg med å ordne til i hjemmet. Bra du ikke bidrar for mye i diskusjoner som det ikke finnes noe god forskning på. Det finnes jo «regler» for alt. De fleste babyer kommer jo med lyd, så de klarer helt fint å si i fra om de ikke har det bra;-)

 13. Emmaljunga var et godt valg 😉 Mamma kjøpte vogn fra dem til meg for 22 år siden, og den har holdt på meg, min lillebror og matvarer siden da, den holder fortsatt!

  Og lykke til på innspurten nå forresten, er så gøy og lese! Spent på å se søtnosen ^^

 14. Er jo bare tull at du må ha det setet fordi du har den vogna. Jeg hadde heller valgt Maxi Cosi, som er mye sikrere, for det kan man også feste på vognunderstellet du har.
  Men skjønner jo at du er mer opptatt av utseendet enn sikkerheten….

  1. Jeg har aldri sagt at vi må ha det samme for å feste det på vognen, skjønner ikke hvor du har det fra :/

   1. Renate

    Kjære vene, hvor frekk er det mulig å bli? Ingen har bedt noen her inne om å nærmest diktere hvilken bilstol og annet utstyr de skal kjøpe! Jeg blir helt matt av alle disse kommentarene, skjønner dere ikke at det kan være sårende når man kun ønsker det beste for sitt eget barn? Mennesker har forskjellige preferanser og kjøper ulike ting, takk gud for det! Men noe alle har til felles er ønsket om det beste for barnet sitt- det gjelder også Caroline og Lars Kristian. Vis litt hensyn, og spar Caroline så jævli dumme uttalelser som at utseende går foran sikkerhet!!

   2. Therese

    AMEN!!!

 15. Kjempefint sete! 😉 men jeg hadde nok valgt det som kom best ut i test i år, heller sikkerhet fremfor utseende, velger alltid det sete som er best i test selv. http://www.forbrukerradet.no/annet/tester-og-kj%C3%B8petips/produkter/knallresultater-for-bakovervendte-barneseter

  1. Takata mini fikk toppscore (med isofix) 😉

 16. Hei!
  Jeg får ikke opp noen av bildene på noen av innleggene dine, kan det ha noe med byttet ditt å gjøre? Får opp bilder på andre blogger, men hos deg må jeg åpne de i ny fane for å se bildene.

  Ønsker dere masse lykke til med den lille engelen som kommer, kan nesten ikke vente med å se vidunderet! Jeg blir så imponert over hvordan du allerede har inntatt morsrollen på en så bra måte, og over at du er å tøff og deler alt med oss leserne.
  Stå på super-frue!

  1. Vi finner ikke noe problem, så det er utrolig synd :/ Uff, hvilken nettleser bruker du? Vet at safari er utrolig trege på bilder om dagen :/

   Klem!

   1. Jeg har også problemer med å få opp alle bildene etter du byttet. Noen kommer veldi tregt.

   2. Samme her, bildene kommer opp veeeeeeeldig tregt og har gjort det en stund – kanskje ca siden byttet ja. Andre nettsider fungerer akkurat som før, så tror ikke det skyldes båndbredden hos meg heller.

   3. Kristin

    Samme her. Bildene kommer etter hvert,men det tar ganske.lang tid. Jeg bruker Firefox!

   4. Maren S

    Samme her! :/

 17. Omg! Det er 10 dager til termin! Jeg er så utrolig glad på deres vegne. Må si det var rimelig morbide noen av kommentarene på fødselsbag-innlegget. Hva folk får seg til å si til deg?! Du får bare la det sprelle av 🙂

  Jeg ønsker deg uansett lykke til med innspurten! Vi er mange som heier på deg og synes det er veldig spennende å få lov til å følge med <3

  God helg og stor klem

  1. 9 dager 😀 Måtte det gå fort <3

   Klem!

 18. Må bare få fortalt deg at du skriver utrolig bra! Jeg trenger ikke bla gjennom magasiner for å få inspirasjon, kan bare klikke meg inn hit. Og det gjør jeg, flere ganger om dagen! Gleder meg til å se den lille prinsessa deres, er sikker på at dere blir noen helt fantastiske foreldre:)

  1. Tusen, tusen takk <3

 19. Caroline K

  Hei skjønne Caroline 🙂
  Nå nærmer det seg virkelig, ville bare si masse lykke til og NYT tiden som er igjen og ikke minst tiden som du har i vente! Slapp av og sov mye:-) Og noe jeg skulle ønske noen hadde sagt til meg før fødelsen – ammingen er vanskelig og slitsom etter du har født – da har det skjedd så mye så – husker jeg ble veldig oppgitt over hvor tungt det var! Haha 🙂 men så glad for at jeg fikk det til etterhvert!! 🙂

 20. Awwww cute ♥
  greetings from germany,
  Patricia
  http://www.beautyliquid.de.vu

 21. Wow! Mange forskjellige meninger og usaklige kommentarer her!! Sender kjærlighet din veg! 🙂 håper du har det bra! (Ps. Da jeg ble født satte foreldrene mine vognbaggen i baksetet i bilen og festet den med sikkerhetsbeltet. Det gikk bra med meg også! 😉 håper kvinnene som kommenterer her forstår at du setter sikkerheten høyt!!)
  Klem 🙂

  1. hehehe veldig bra ! 🙂 Enig med Trude

 22. Praktisk med sete man bare kan løfte over. Jeg har Emmaljunga Citycross ( 2013 modell ) og Maxicosi Cabriofix bilsete ( som forresten er det letteste bilsete på markedet ) da trengte jeg og kjøpe den ekstra delen som de selvfølgelig ikke hadde inne akkurat da. Det gikk i glemmeboka og ble aldri kjøpt inn og når jeg temker over det så har jeg egentlig aldri hatt brukt for det, babyen min er nå 6 mnd og har aldri hatt problemer med at hun våkner av overflytting før nå og nå er det litt seint, hehe.
  Utrolig søt pose til sete. Masse lykke til! Dere har så utrolig mye å se frem til, magisk tid i møte <3

 23. synes det er trist at du bruker posisjonen din til å anbefale et sete som ikke er testet siden 2009, bare fordi om du har fått det gratis. Testing av bilstoler utføres kontinuerlig av International Consumer Resarch & Testing (ICRT) i samarbeid med den tyske bilistorganisasjonen ADAC, og det finnes mange gode seter som er testet siden 2009. Det er utrolig enket å finne nye tester som er hjelper en å velge et sete som har passert testen, og som det ikke hefter noen usikkerhet ved. Jeg har lest teksten din,og synes ikke du argumenterer overbevisende. I kommetarfeltet sier du at setet ikke er testet siden 2009. Jeg forstår ikke at du tør, men det er din avgjørelse, så det bryr jeg meg ikke om. Men det finnes mange naive gravide som hører på det du sier, og da synes jeg du skulle være veldig forsiktig med hva du sier og hva du anbefaler når det kommer til noe så viktig som sikkerhetsutstyr i bil. Jeg har også lest Emmaljungas forklaring, men jeg har ikke kompetanse til å vurdere om det Emmaljunga sier er troverdig, og det tviler jeg om du og din mann har også. Kanskje er det riktig det de sier, og kanskje er det feil – bare usikkerheten får nok de fleste til å styre unna, for det er jo så utrolig enkelt å velge et annet sete.

 24. Nå er tiden snart inne – tipper dere er spente! 🙂
  Jeg er lurer litt på hvilken «linje» dere vil legge dere på mht til klær til jenta deres. Billig, dyrt, eller en blanding…?
  Det er jo mye diskusjon rundt dette i media nå, og det kan synes som både flaut og bortkastet å bruke store penger på små klær. Jeg har jobbet i en barnehage under studietiden, og det påfallende var at barna i denne vestkantbarnehagen hadde mest h&m og andre «vanlige billigmerker», og foreldrene var opptatt av at barna skulle kunne søle, herje og bevege/utvikle seg motorisk. Det synes jeg var så fint. Det var pengesterke, fornuftige foreldre. I motsatt tilfelle har jeg hørt om foreldre som sier til de barnehageansatte at barna ikke kan gå med enkelte klesplagg ute, eller at de får tilsnakk om klærne er tilsølt ved henting, fordi klærne er så fine og dyre. Det synes jeg er helt hårreisende!
  Det er også et aspekt ved det hele at foreldre er med på å skape klasseskiller hos barna allerede fra de er bittesmå. Og i det store og det hele handler det kun om fasade.
  Jeg aner ikke hva dere tenker, og hva dere velger er ene og alene deres valg, men vi vet alle at du når ut til svært mange, og at du har stor påvirkningskraft. Hvis du etter hvert kommer med klestips til barn, tenker jeg at det kan være fint med en miks. Det dyreste er i mange tilfeller absolutt ikke nødvendig 🙂
  Lykke til med innspurten!

  1. Vi kommer nok til å kjøre en blanding, det har vi gjort allrede nå. Hun har noe dyrt (som for eks. en bobledress), men mye mer som er rimelig (fra h&m / cubus / kappahl etc.) og i tillegg arver hun fra meg, synes det er så koselig at hun kan ha tøy som mormor strikket til meg da jeg var liten 🙂 Jeg heier på rimelige plagg i hverdagen, men så er det selvsagt stas å ha noe som er litt finere som hun heller kan bruke når hun skal pynte seg, men selv da trenger man jo ikke å kjøpe dyrt. Dette er vel også ganske langt opp og frem, så jeg tipper veien blir til mens vi går, men jeg ser ikke noe poeng i å kjøpe masse merkeklær – i tillegg til at de som ønsker dette, må få gjøre det. Her vil det nok alltid være blandede meninger.

 25. En test utført (av en annen stol) i 2009, er jo ikke interessant. Det jeg synes er interessant, er: Hvordan kan du si at denne stolen er trygg og sikker, uten at den er testet? Da vet vel ingen egentlig det?
  Anyways, folk må slutte å henge seg opp i den andre testen da den jo er uvesentlig.
  Fin stol, da 🙂

 26. Hei
  Kjempelurt av dere å kjøpe et sete som kan klikkes på et vogn understell. Vi kjøpte også det til jente nr 2, beste investeringen! Utrolig praktisk når du skal ut av bilen en liten tur osv.
  De fleste setene er mer eller mindre like trygge, så lenge de blir montert riktig og babyen sitter bakovervendt. Tror ikke alle vet hvor setene blir produsert (samme sted!), kun forskjellige merker og design som er forskjellige. Når testene blir utført blir det satt masse rare forutsetninger som gir forskjellig utfall. Jeg jobber med dette og mener de fleste sete er bra nok.

 27. Vi hadde emmaljunga sitt sete til første, men syntes hun satt så bratt når stolen stod i basen. Ble mye bedre når stolen ble festet med setebeltet. Men det er virkelig herlig med stol som kan festes til vogn!! Fantastisk! 🙂 masse lykke til med fødselen og den lille 🙂

 28. Vi hadde emmaljunga sitt sete til første, men syntes hun satt så bratt når stolen stod i basen. Ble mye bedre når stolen ble festet med setebeltet. Men det er virkelig herlig med stol som kan festes til vogn!! Fantastisk! 🙂 masse lykke til med fødselen og den lille 🙂

 29. Veldig fin bilstol 🙂 jeg føler min hjertesak har blitt sikring av barn i bilen så jeg blir veldig glad når folk velger base, mye mindre risiko for feilmontering.
  Og så må jeg bare si dette (selv om du sikkert fikk beskjed i butikken): husk å ha håndtaket oppe ( i den stillingen som du bærer stolen) når dere kjører bil. I en eventuell kræsj vil den beskytte barnet fordi den fungerer som en veltebøyle 🙂
  Lykke til med siste innspurt!!

 30. Hei! Gleder meg veldig på deres vegne til dere skal bli foreldre 😀 Ønsker dere alt godt, blir nok helt fantastisk! Vil bare komme med et lite råd og plassere bilstolen i midten av baksetet. Det er tryggest om dere havner i en ulykke der det kommer en bil kjørende inn i siden på deres bil. Ellers, lykke til. Har vært fast leser lenge, og gleder meg til å følge deg videre 😀

 31. Så nydelig den var! Lykke til med siste innspurt. Det er så spennende å følge med på deg nå, jeg har vært en fast leser siden du startet bloggen. Jeg gleder meg også til å høre hva hun skal hete, har en følelse av at hun skal hete Linnéa. Haha;) God helg <3

 32. Superskjønn kalesje til barnesetet! Ante ikke at slikt fantes engang 🙂 Vi har hatt en enkel solskjerm til vår maxi cosi cabriofix. Er jo samme funksjonen men deres er jo tjue ganger penere <3 Hadde vi hatt like mye penger som dere hadde jeg sikkert sett etter slike luksussaker selv også da, helt klart 🙂

 33. Setet er sikkert bra nok, om ikke hadde det ikke vært CE godkjent, vel?
  Men en ting jeg stusset litt på i innlegget ditt.. Når du skriver at dere ikke trenger å vekke barnet når dere er kommet frem dit dere skal og at setet bare kan klikkes på understellet på vogna.. Da håper jeg dere ikke mener når babyen er nyfødt? Babyer skal helst ikke ligge i bilsetet i mer enn 20 til 30 minutter om gangen for så å ta en god pause. Dette pga ryggen deres. Da er det bedre å bruke bagdelen på vogna 🙂
  Men regner med du er klar over det, ville bare si fra dersom du ikke visste det. For en vil jo ikke ødelegge ryggen på de små 🙂

  Lykke til med forestående fødsel. Det kommer til å gå så bra.
  Lett å drukne i alle tips og råd. Det viktigste for deg selv er at du gjør det du føler er rett for deg, så lenge det ikke er skadelig for barnet 😉

 34. Kristine

  Vi kjøpte også et slikt sete man kan klikke rett på vognen. De fleste seter kan det hvis man kjøper et adapter. Må bare passe på at at setet man kjøper har en utløser på setet. Problemet var når helsesøster kom på 2 ukerskontroll og hun opplyste oss om noe logisk, men som vi ikke var klar over. Barn under 6 uker, bør helt ikke sitte i bil stol mer enn helt nødvendig og maks 20 min i løpet av en dag. Dette var på grunn av trykket på ryggraden. Barn under 6 måneder bør maks sitte i bilstol en time. Tur/retur butikk for meg blir fort en time. Og inne på butikken/kjøpesenteret blir vi fort en god stund. Vi valgte å følge helsesøsters råd om at barna skal ligge flatt og løftet alle 4 barna over i vogna når vi var ferdig med bilturen.

  Du ser forresten altfor bra ut!! Og jeg er bare LITT missunderlig!! 😛 😀

  Lykke til!!!

 35. Hvilke biler har dere? Kan du lage et innlegg om bilene deres og hvorfor dere valgte disse 🙂 ?

  1. Begge er avbildet på bloggen, bare å søke 🙂 vi hat en Ford kuga og en Audi tt 🙂

 36. Tenk på de søte små som må sitte hele tiden, ikke bare under bilturen men også på stop ingen og trilleturen etterpå. Vil absolutt ikke anbefale bilsete på vognen!!!

 37. […] Klikk på bildet for å lese bloggen og finne rabattkoden! Her er link til det aktuelle utstyrs-innlegget fra 21. november, hvor du finner rabattkoden: UTSTYRSGUIDE DEL IV BILSTOL  […]

 38. Caroline B A

  Hei!:)
  Gratulerer så mye med en liten prinsesse!
  Ville bare komme med et lite tips om at håndtaket på bilstolen alltid skal stå rett opp når du kjører. Dette er fordi det skal ta unna støt ved en eventuell krasj, hvis bilen havner på taket f.eks. Veldig mange som ikke er klar over dette. Jobber selv på en autorisert bilstolforhandler, så dette er noe jeg sier til alle mine kunder. Selger ikke emmaljunga sine stoler, men regner med at det gjelder for dem også.

  Har nettopp begynt å lese din blogg og synes du skriver veldig bra! Artig å følge med når det er så mange fine bilder, og gleder meg til å følge med i tiden framover 🙂

 39. Hei,

  Jeg jobber med bilsikring og vil bare nevne at setet er feilmontert. Det er viktig at veltebøylen står oppover, slik at den tar av for eventuelt støt. Det er også veldig viktig at IKKE bilstolen er i kontakt med setet foran. Bilstolen skal stå helt fritt, for best sikkerhet.

  Det er klokt av leserne å være skeptiske til et bilsete som ikke er testet av andre enn produsenten. Å reklamere for 80 års erfaring hos Emmaljunga er dessuten villedende. Emmaljunga har erfaring som barnevognprodusent. Bilstolene deres har hittil kommet dårlig ut i tester. Det står at innlegget er sponset, da antar jeg at det er i både din og produsententens interesse at informasjonen er korrekt. Husk på at bilsikring er viktig, og at du er et stort forbilde for mange. Selv om leserne dine har ansvar for å være kildekritiske, har du og ansvar for å sjekke at informasjon er riktig før du legger den ut. Dersom du skal skrive om sikring av barn i bil, anbefaler jeg å hente informasjon fra tryggtrafikk.no eller andre kvalitetssikrede nettsider.

  Lykke til med familieliv og hverdag!

 40. […] Her er link til det aktuelle utstyrs-innlegget fra 21. november, hvor du også finner rabattkoden: UTSTYRSGUIDE DEL IV BILSTOL  Share this:FacebookE-postTwitterPinterestMerSkriv utDiggLinkedInGoogleLik dette:Like […]

 41. Good info. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon). I’ve book-marked it for later!

 42. Hei!

  Ble dere fornøyd med bilsetet? Vi har kjøpt samme merke, men har ikke termin før om halvannen måned 😉

  – EB

 43. camilla

  Håper ikke dere bruker dette setet til Naia? Med tanke på at med basen kommer det sinnsykt dårlig ut i tester, fordi setet løsner fra basen i en kollisjon :/ Virkelig godt dere ikke har kollidert når dere brukte det 🙁

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *