Oppskrift-onsdag: 3 forslag til julebakst

Da er det dags for oppskrift-onsdag igjen, og i dag tenkte jeg å by på oppskrifter jeg har delt før, men som likevel blir etterspurt både titt og ofte. I boken min, som kom ut mars 2012, har jeg med mine 7 favoritter som jeg gjerne baker i julen, helt uten sukker og hvetemel. Der finner du pepperkaker, kakemenn, bountybiter, sjokoladetrøfler, julebiscotti, franske makroner og marsipan. De fleste bildene jeg bruker i dette innlegget tok jeg i forbindelse med boken min, og jeg må si at jeg virkelig har kommet meg på fotograf-fronten. Ingen hemmelighet at øvelse gjør mester! Jeg deler likevel, så her får dere oppskrift på marsipan, kakemenn og bountybiter. Det er bare å bake og kose seg, for dette er virkelig snadder! Oppskriften på pepperkaker la jeg ut for en ukes tid siden, den finner du her.

__________________________________________________________________________________________________________

kakemenn – du trenger 

♥ 100 g smør ♥ 1 dl helmelk ♥ 1.5 dl. kremfløte ♥ 4 dl sukrin ♥ 1 ts. hornsalt ♥ 5 dl mandelmel ♥ 1 ts. bakepulver 

slik gjør du 

smelt smøret og bland inn melken. Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett litt og litt til væsken mens du rører. Jobb deigen kjapt sammen, og la den hvile i ca. 30 minutter. Jobb skikkelig med deigen før du presser den ut på arbeidsbenken din. Den må presses godt ned i platen med håndbaken først, før du forsiktig kan bruke en kjevle. Bruk pepperkakeformer. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor sprø du ønsker dem. De er myke når du tar dem ut, så la de avkjøles tilstrekkelig før du spiser dem, gjerne i en times tid. NAM!

___________________________________________________________________________________________________________

marsipan – du trenger 

2 eggehviter  noen dråper mandelessens  90 gram mandelmel  60 gram sukrinmelis mørk sjokolade, tørket kokos og lignende til pynt

 slik gjør du 

bland alt sammen i en stor bakebolle, smak til med mandelessens underveis. Rør godt og form deigen til en klump. La den hvile i noen minutter før du former den til kuler, marsipanpølser eller marsipangriser om du vil. Dypp i smeltet sjokolade og rull i for eksempel kokos og hakkede nøtter. La avkjøle på bakepapir i kjøleskapet før du setter tennene i dem. Disse er helt sinnsykt gode og er et must i julestrømpa!

__________________________________________________________________________________________________________

bounty – du trenger 

 1 dl. sukrin  50 gram kokosfett cocosa  1 dl. kremfløte ♥ 1 dl. kokosmelk  200 gram revet kokos  100 gram mørk sjokolade, 70 prosent eller mørkere

slik gjør du 

smelt sukrin og kokosfett i en kjele, tilsett deretter kokosmelk, fløte og tørket kokos. Rør godt. Ha massen over i silikonformer, jeg bruker noen kjempesøte som jeg har kjøpt på panduro. Dersom du vil forme til for eksempel bountybarer med fingrene, setter du massen inn i kjøleskapet mens den ennå er i kjelen, så kan du forme med fingrene etter en times tid når den har stivnet litt. Hvis du skal bruke former, slik som jeg gjør, lar den stå og avkjøle seg en time etter at du har hatt massen i formene. Når de har blitt avkjølt, presser du dem forsiktig ut av formen og dypper dem i sjokolade. Dette gjøres enklest ved å smelte sjokoladen over vannbad, da er den mye lettere å jobbe med. Kok opp vann i en stor kjele, og ha sjokoladen i en mindre kjele over. Bruk en klype eller lignende, og rull bountyen i sjokoladen. Vær veldig forsiktig, så ingenting smuldrer opp, det er nemlig  fort gjort. Etter at du har dyppet bitene i sjokolade, settes dem i kjøleskapet på bakepapir i en halvtime eller mer. Så er det bare å nyte. Disse oppbevares best i kjøleskapet i ettertid også.

__________________________________________________________________________________________________________

Så må jeg jo nevne at boken min kommer ut i ny utgave i disse tider, ingen endring i innhold, men omslaget er byttet ut, enkelte trykkfeil er rettet opp i og den er i pocket. Jeg vet at coverbrands har tatt inn boken, så kikk gjerne etter den der om det skulle være interessant, her er link 🙂

de litt spesielle ingredienese i disse oppskriftene, som mandelmel, sukrinmelis, cocosa og lignende får du kjøpt i helsekostbutikker. Utvalgte meny-butikker og andre butikker med godt utvalg bruker også å ha noe av dette.

Nå skal jeg jobbe litt med dagens siste innlegg og morgendagens andre, vi reiser nemlig til Oslo ganske tidlig, så det er en del jeg må få unna. Vi sees senere ♥ 

__________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

122 kommentarer

 1. Burde ikke du si «julemenn» i stedet for «kakemenn» siden LK er fra Ålesund?
  Kjæresten maser hele tiden på meg med det siden han også kommer derfra 😛
  Lykke til videre 🙂

  1. Hehe, han sier julemenn, ja 🙂 Jeg troooor noen i sarpsborg sier gøttekæll, men jeg har alltid sagt kakemann :p

   1. Haha!! Enig med Lars-Kristian på den… Heite «manna»

   2. Kristin

    hihi, morsomt! 🙂

 2. Åh, marsipanen får vannet til å renne i munnen.

  Jeg leste her om dagen er du elsker å kjøre bil og at Lars-Krisitan skryter av kjøreferdighetene dine, og lurer derfor på om du har gode tips til meg (har oppkjøring 6. januar)? Jeg trenger all kunnskap jeg kan få 😀

 3. Så mye godt! Gleder meg til jeg er ferdig med eksamener så jeg kan bake!
  Et spørsmål: Hvilke type mandelmel bruker du i disse? Det fettreduserte, eller det som bare er malte mandler? Har tatt feil før i andre oppskrifter, og det ble ikke helt vellykket 🙂

  1. Det fettreduserte, lyse 🙂

 4. Christine F

  Den marsipanen så deilig ut og perfekt julegave til min mors venninne med diabetes. Det jeg lurer litt på er, hvor lang holdbarhet er det på disse julegodene du har delt med oss?

  1. Godt spørsmål :/ Dette forsvinner jo samme dag eller dagen etter, så jeg har aldri hatt det noe lenger :/ Kanskje noen andre vet?

   Klem!

 5. Could I have just one of these yummy treats?:) Nom nom, everything looks very delicious and in such Christmas mood. Kisses Caroline! xo

 6. Nå ble jeg glad! Skal på sykehuset og sjekkes for cøliaki i morgen, og har vært litt trist for at jeg mest sannsynlig aldri kan spise pepperkaker (eller de fleste andre kaker) igjen. MEN dette passer jo bare helt supert! 🙂 viser det seg at jeg har gluteninntoleranse legger jeg om til LCHF-kost, og da kommer oppskriftonsdagene dine veldig godt med. Så tusen hjertelig takk for det!
  OG lykke til med fødselen! Gleder meg til å følge dere videre på reisen.
  Klem <3

  1. Ja, det passet jo veldig bra 😀 Lykke til, det er mye godt du kan spise likevel 🙂

   Klemmer!

  2. Nå er det jo heller ikke sånn at man ikke kan spise kaker fordi man har cøliaki. Det aller meste kan lages med glutenfritt mel 🙂 Du kan f.eks. sjekke ut Cøliakiforeningens bakekurs som holdes over hele landet flere ganger i året, eller så finner du masse oppskrifter på nett og i kokebøker. Så ikke fortvil 🙂

 7. Skal definitivt lage MINST de kakemennene når jeg kommer hjem til jul! 😀 Iih, gleder meg!

  1. De er så gode 🙂

 8. Sånn ca hvor mange kakemann og bountybiter får man?:):)

  1. 12 bountybiter og 25 kakemenn (da lagde jeg noen litt små også, avhenger jo litt av formene du bruker)

   🙂

 9. Er det nødvendig med noen dråper mandelessens? evt noe annet jeg kan bruke?

  1. Ja, det er det som setter smaken på hele marsipanen, uten mandelessens smaker det ingenting 😉 Det får du forresten kjøpt i alle dagligvarer 🙂

   1. Å, tusen takk:-j Lykke til med siste innspurt!

 10. Sluker de oppskriftene, tuusen takk for at du deler ♥ Vi skal bake kakemenn i desember på juleversted med familien så da skal vi prøve disse 😉
  Klem Anette

 11. Finnes det alternativer til Sukrin? Har bakt litt med det, men synes sukrin gir en bismak som jeg ikke er spesielt begeistret for. Får også en litt rar ettersmak, som sitter i en stund.

  1. Nei, jeg har ingen gode tips, dessverre :/ Jeg vet noen liker tagatose (?), men selv kan jeg ikke bruke det, får så vondt i magen :O Og noen liker stevia, men jeg må ha bakst sammen med kaffe, og kaffe + stevia = grøss :/ Men det kan jo hende det funker for deg 🙂

   1. Kan bake dem med vanlig sukker da hvis de ikke må være sukkerfrie. :). Det er vel det eneste alternativet hvis bismak er et problem. Sukkererstatninger har vel uansett en anelse bismak.
    Bounty-oppskriften fikk forresten tennene mine til å «løpe i vann».
    En ting jeg lurer på er kokosen. Det står revet kokos. Hvor får du kjøpt det? Fersk revet? Eller sånne vanlige pakker som kjøpes på dagligvaren.

 12. Åå, dette så godt ut!! 🙂
  Men jeg spiser ikke lavkarbo.. Hvordan vet jeg hvor mye sukker jeg kan bruke istede for sukrin? Eller hvetemel/annet mel?
  Det er såå mange av oppskriftene dine jeg kunne tenkt meg å prøve, men det blir ikke så jeg prøver meg på det, siden jeg ikke har noen tanker om å begynne med lavkarbo..
  Finnes det en oversikt over mengdeforhold mellom lavkarbo/ikke lavkarbo?! 🙂

  1. Når det gjelder sukrin kan du gange mengden sukrin i en oppskrift med 0,7, så får du mengen sukker du må bruke for å få den samme søtsmaken 🙂

 13. Christine :)

  Not related to bakst & sånn:

  Caroline, du er nok noe med det vakreste som går i to sko på denne jord!
  Virkelig!
  Og jeg unner deg virkelig hver en krone du tjener og hver positive omtale og kommentarfelt-kommentar du får. Du har DIN jobb med dette, og du utfører den imponerende, iherdig og smart. Det er helt utrolig hvilken karriere du har gjort deg; respect! Og at du startet bloggen da du gjorde, og ikke fem år etter. Nå er det faktisk en egen utdannelse som heter «yrkesblogger» (Sonans, tror jeg). Selvfølgelig misunner jeg deg og dere to søtiser alt dere kan investere i og oppleve og mulighetene dere har (i den forstand at jeg skulle ønske jeg hadde det samme), men det er likevel så fortjent 😀
  Og energien din og det at dere alltid har noe på gang, og ikke MINST din estetiske sans i alt du har hender og øyne borti!!

  Tillykke med lille Mia (! 😉 og den store treningsøkten din. Klem <3

  PS: Hils Lars Kristian, som jeg forøvrig lurer på om snakker "Aalesundsk"?

  1. Snille deg, dette var fine ord å få <3

   Hehe, ja, han er en sunnmøring 😉

   Klemmer!

 14. Pretty Mama to be…I saw this and thought of you and your little girl. It’s a Mother-Daughter bear and coffee mug from Alice + Olivia for Starbucks collection. https://www.starbucksstore.com/alice-olivia-gift-pack/BNDLALICEOLIVIA,default,pd.html
  It is so cute I had to get the mug for myself! Beste Onsker for your delivery and enjoy your new baby and this special time! xx

  1. Aw, I love it! Thank you so much for your tip, I’ll look after it tomorrow in Oslo 🙂

 15. Benedicte Andreassen

  Hva skal dere i Oslo? <3

  1. Det er nesten bare velvære 🙂

 16. Ah, digger julestemmningen bloggen din har for tia- som alltid go´følelse av å lese. For min del kan jula bare starte, beste tiden av året som går så altfor fort!
  Alt dette skal testes ut til helgen 🙂 Takk for nok en flott oppskift!

  1. Å, så koselig 😀

 17. Herlige oppskrifter! Skal prøve de til helga! Men bare lurer på hva hornsalt er og om det er nødvendig i oppskriften?

  1. JA!! Det er med i kakemannoppskrift uansett! Det lukter helt fryktelig (IKKE lukt på det), men er essensielt 🙂 Kjøpes i vanlg dagligvare 🙂

 18. Hei! Har kjempelyst til å lage disse bountyene, ser så godt ut! Jeg har kokos smør (kjøpte feil), kan dette brukes som kokosfett?
  Lykke til med siste del av svangerskap, og ikke minst fødsel 😉

  1. Det vet jeg ikke, kanskje noen andre vet? 🙂

   Tuusen takk <3

 19. Marianne

  Hvor mye marsipan gir den oppskriften ? Tenker på antall porsjoner. Da jeg vanligvis lager marsipan så gjör jeg det på gamle måten med å skolde mandlene, og kverne de sammen med melis. Men, hadde värt fint å pröve en litt enklere variant. Og mandelmel kan kjöpes på life helsekost ?

  1. Jeg får 12 biter, men det avhenger jo helt av hvor store du lager, om du lager rundinger, staver, hjerter eller noe annet 🙂 Ja, mandelmel skal finnes der 🙂 Evnt. via funskjonellmat.no 🙂

   1. Marianne

    Okay, Takk 🙂

 20. Kan man bruke stevia sukker istede for sukrin? Klarer ikke ettersmaken på sukrin:/ hvor mye i forhold til sukrin?

 21. Nam, så mye godt! Jeg elsker forresten julestemningen som så smått er på bloggen din om dagen, hehe 🙂

 22. Hei Caroline!

  Litt out of topic… Men; når man bestiller asos, koster det noe mer enn prisen for klærne? Det står free shipping, men jeg vil ikke gå på en smell med mye toll/moms etc!

  1. Toll og mva må du regne med 🙂

   1. ingvild

    Okei 🙂 Du vet ikke hvor mye dette er?

   2. Toll er alltid 10,7 %, mens mva alltid er 25 % 🙂 Toll er det ikke på alle varer, hvilke varer det gjelder finner du ut ved å gå på http://www.toll.no

   3. ingvild:-)

    Åh, tusen takk! Du er en knupp 🙂
    Lykke til med fødsel.. Jeg føler på meg at hun kommer i starten av neste uke! 😀

 23. Nam, dette så godt ut 🙂 Takk for oppskriftene!
  Jeg lurte på en liten ting. Har tenkt å legge om til LCHF, men er litt redd for om jeg får i meg nok vitamin B12. Hovedkilden er jo korn (vet jo at det finnes i frukt og grønt og altså). Kanskje litt personlig, men har du merket noe på mangel på dette ila LCHF-tiden din? På forhånd takk for svar!

  1. Det finnes ikke vitamin B12 i korn, frukt eller grønnsaker :/ Sikker på at du ikke sikter til noen andre vitaminer?

  2. Birgitte

   Vitamin B12 finnes i kjøtt, fisk, ost og egg blant annet så du får nok i deg nok av det på LCHF, hvis det er det vitaminet du mener da 🙂

 24. Magdalena

  Hej Caroline,

  Det har inget med detta inlägga att göra men vet du räknar med att Lars-Kristian ska sova med dig på barsel i Skien. Det hade vi också gjort men pga stor pågång, många födslar så fanns det inte plats før övernattning till partner:-( Väldigt trist tyckte vi men inget man kan göra åt det. Bara så du vet att det kan vara en trist möjlighet!
  Lycka till och før en fancy packning! Rekommenderar flip flops också:)

 25. Ah, namnamnam 😀 Jeg har fått akutt redebygging-syndrom i form av bakegalskap, så hele fryseren er stappfull av bakst til jule/barseltiden :p haha! Tror jeg må teste bountyen. Ser SÅ gode ut 🙂 <3

 26. Hvor lenge holder bountyen seg? Kan de evt fryses?

 27. hvorfor bruker du mandelmel istedet for malte mandler i marsipanen?????

  1. Jeg synes det blir bedre 🙂

 28. Åå så flott at det ikke er hvetemel i denne oppskriften! Fant ut i juletider ifjor at vi ikke tålte gluten her hjemme, og dermed gikk all julebaksten i søpla… *sukk, haha*. Gleder meg til å prøve disse, ser kjempegode ut! Tror jeg må gå til innkjøp av boken din!

 29. De bountybitene må jeg prøve! Er det forskjell på tørket kokos og revet kokos? Ser du har brukt begge benevnelsene..Er det bare den vanlige posen man kjøper på dagligvarebutikken, eller helgekost?

  1. Det er det sammem kjøpes på dagligvare, for eks. eldorado 🙂

   1. Det var det jeg trodde:) Nå har jeg laget bountysjokoladen, og den smakte helt himmelsk! Du skrev at det ble 12 biter, men etter at jeg hadde fylt opp en sånn form med 14 små hjerter fra Panduro, var over halvparten av kokosmassen igjen! Kan dette stemme, eller har jeg gjort noe riv ruskende galt? Sjokolademengden holdt til disse 14 bitene da..Du hadde rett i at de var vanskelige å dyppe i sjokoladen uten å ødelegge dem. «Hjertene» mine ble små klumper:) Men smaken er jo det viktigste da, og som sagt…himmelsk!!

 30. *helsekost

 31. Ragnhild

  Åh, alle oppskrifter du deler ser så DEILIG ut! *sikle*

  Jeg har et lite spørsmål ift alternativ til mandelmel. Jeg er nøtteallergiker, samtidig som jeg ikke tåler hvetemel noe særlig (hvem gjør vel egentlig det?) og heller ikke sukker. Finnes det noe alternativ jeg kan bytte ut mandelmelet med?

  Lykke til med forestående fødsel! Livet blir aldri det samme etter man får barn. For min egen del føltes det som om det var da livet VIRKELIG begynte. Det er en helt fantastisk reise dere skal igang med om kort tid! <3 <3

 32. Hei, sikkert litt dumt spørsmål, men spør likevel. Hvordan får en sjokoladen så rennende. fin og glatt? Jeg skulle prøve meg på konfekt før i dag, men det så rett å slett ikke bra ut! Varma sjokoladen i varmebad og prøvde med både kokende vann under og varmt men ikke kokende.. å alt jeg klarte var å svi sjokoladen.. Skikkelig irriterende! Dine ser alltid perfekt ut!

 33. men hvis du bruker ordentlig mandler slipper du å bruke mandelessens for å få smak….jeg bare stusset over det du skrev lenger oppe om at den ikke smaker noe uten mandelessens, for hjemmelaget marsipan på mandler er jo en smaksbombe i forhold til den man kjøper. Siden mandelmel har mye mindre fett enn mandler, og fett er smaksbærende, så virker det logisk som du sier at det ikke blir så mye smak av marsipan på mandelmel.

  1. Jeg synes bare ikke at det blir like godt, synes det blir veldig knudrete også, så jeg foretrekker mandelmel 🙂 Har faktisk oppskrift på begge deler i boken min 🙂

 34. Bruker du det lyse manedelmelet? Altså, det uten skallet?

 35. Hei Caroline! Jeg fikk veldig lyst til å prøve bountyene du legger ut oppskrift på, men har noen spørsmål. Du skriver kokosfett cocosa, er det bare en spesiell type kokosfett? Kan jeg bruke delfia i stedet? Jeg spiser ikke lavkarbo, lurer mer på om det fettet du bruker har en spesiell egenskap som trengs i disse bountyene? 🙂 Og revet kokos, bruker du da fersk eller kan jeg bruke vanlig kokosmasse?

  Du skriver også at de lett smuldrer når du skal dyppe de i sjokolade, vil de gjøre dette etter du har trukket dem med sjokolade også? Dersom jeg skal oppbevare dem, kan jeg legge dem på et glass eller en boks, eller må de ligge flatt for ikke å gå i oppløsning? Hvor lenge holder de seg, dersom jeg oppbevarer dem i kjøleskap?

  Jeg spiser ikke lavkarbo selv, men får likevel mange gode tips fra matoppskriftene du legger ut 🙂

  1. Jeg har aldri laget det med andre ingredienser, så jeg er usikker på delfia :/ Det smaker vel ikke særlig kokos? Smaken er veldig viktig, og cocosa smaker kokos 🙂 Revet kokos er kokosmasse, den du får kjøpt fra for eks. eldorado i butikken 🙂 De smuldrer ikke om du bruker form, de har lettere for å smuldre om du former dem selv 😉 De kan fint oppbevares i kjøleskap i flere uker 🙂

 36. Gör norrmän inte pepparkaksgubbar («kakemenn») av pepparkaksdeg? Det är mycket godare! 😀

  https://www.recept.nu/recept-nu/kakor-och-tartor/mjol/pepparkaksdeg/

  (Använd google translate om du inte förstår en del av ingredienserna).

  OBS! Pepparkaksgubbarna ska vara tunna!

 37. Linda Marie

  Så godt alt så ut! Bare så synd jeg ikke tåler noen typer kunstig søtning, så da må det vanlig sukker til..
  Når pynter dere til jul forresten? Vi pynter til advent først, og til jul lille julaften, men jeg vet flere som heller tar fram julepynten med én gang advent er over oss. Og nå kjenner jeg det kribler det i mine fingre av å lese juleinnleggene dine, og av å se all julepynten som er i butikkene overalt, så jeg gleder meg sånn til julen er her! 🙂

  1. Tradisjonen tro, fra jeg var liten, pyntet mamma huset så smått første desember, så ble det automatisk mer og mer pynt 🙂 Treet pyntet vi lille julaften 🙂 Lars-Kristian og jeg pynter også 01. desember, og treet i midten av desember ca., men ettersom vi reiser på ferie rundt 01. desember nesten hvert år (med unntak av i år) har vi endret litt på tradisjonene og pynter slik at vi kan komme hjem til ferdigpyntet hus mot slutten av advent 🙂 I år blir det også tidligere pga. babyen 🙂

 38. Hei.
  Tenkte å lage bounty; de så skikkelig gode ut. Jeg er en skikkelig sukkeroman og prøve å kutte drastisk ned på inntaket av dette, så da er vel sukrin ingen dårlig erstatning? Kan barn (snart 2 år) spise mar med sukrin i? Og hvilken type kokosmelk bruker du? Synes ofte de hermetiske har skilt seg; rører man bare sammen da? Evn kjenner du en type som IKKE skiller seg? 🙂
  Skikkelig novise på dette området….
  PST! Lykke til med det forestående mirakelet:) Største man opplever her i livet:)

 39. Å! Så mye godt 🙂

 40. Ååå nam!! Men du, hvor får man tak i yacon (?) sirup? Har så lyst å prøve på pepperkaker.
  😀

  1. sjekk ut iherb.com 🙂

 41. Hei! Tror du at man kan bruke kokosmel istedet for mandelmel i kakemennene? 🙂

  1. Dte vet jeg ikke, dessverre :/

 42. Tusen takk for herlige oppskrifter. Jeg syns dette med bakst er det vanskeligste, siden jeg har flere i både vennegjengen og familien med glutenallergi. Så dine oppskrifter kommer veldig godt med. Gleder meg til å teste ut både kakemenn og Bounty-godis!

  Ha en strålende velværedag i Oslo (alle fortjener en slik dag i ny og ne)!

 43. «It’s beginning to look….»? Det var noe feil med ordvalget der, vel?

   1. Setningen er helt feil 🙂

  1. Setningen er helt riktig 🙂 Har du ikke hørt sangen med samme navn?

   1. Kan ikke helt se hva som er feil selv. Sitatet henspeiler på den sangen, så feil er det uansett ikke 🙂

   2. Jeg tror hun tenker at ordet betyr «begynnelse» istedet for «begynner»/»starter» som det faktisk betyr i denne sammenhengen 🙂

    Eller kanskje at «it’s» betyr «dens» istedet for «it is». Ikke vet jeg 😛

   3. Det er uansett sangtittelen, og det er hele poenget :p

 44. Namnam! Har selv kjøpt boken din, og det er så mange gode oppskrifter 🙂 Jeg bare lurte på en ting..Når du har gjester på besøk, bruker du å bake disse oppskriftene uten sukker, osv? Grunnen til at jeg lurer eg fordi jeg skal ha gjester i helgen, så tenkte jeg å lage mye av dine juleoppskrifter på den »sunne» måten, men er redd de skal tenke: »Off, typisk at hun ikke kan spise sukker osv».. Haha :p

 45. Kine Berge

  på kakemennene, kan man bruke soyamelk / rismelk eller havremelk istede for helmelk ?

  og hva kan jeg bruke istede for kremfløte ?

  jeg tåler ikke melkeprodukter, men julen er ikke den samme uten kakemenn !

 46. Vet du om man kan bytte ut mandelmelet med annet glutenfritt mel? Jeg er allergisk mot mandler, men kakemennene så veldig gode ut 🙂

 47. Kan man bruke Cocosa Sukker istedet for sukrin?
  Gud som jeg gleder meg til å smake!!!

 48. Så gøy at oppskriftene så såpass enkle ut at til og med jeg skal få det til 😉

  Lurer litt på om du merker mye av mandelsmaken i kakemennene? Lagde blant annet noen pannekaker med mandelmel for en stund siden, og de var ikke gode siden de bare smakte mandelmel omtrent… Kommer det kanskje ann på hvilket type mandelmel man bruker?

 49. Har et utrolig dumt spørsmål, men 😛 Vurderer å begynne på lavkarbo, men er det sånn at dere kan spise feks. lavkarbo kakemenn/boller/kaker osv. hver kveld, eller er dette kaker for dere også? Tenker på at mye av bakverket blir jo laget av de samme sunne tinga som en kan spise i resten av kostholdet, så da kan en vel også spise litt (selvfølgelig ikke stappe i seg), uten at det gjør noe, eller? Dårlig formulert her, men håper du skjønner hva jeg mener 😛

  Og en annen ting, dersom man begynner på lavkarbo – må man da følge en bestemt «vei», eller er det greit så lenge det er lavkarbo? Må man følge fedon liksom, og kun spise det han sier er greit?

  1. Nja, for min del føler jeg det er ok å spise disse kakemennene og pepperkakene omtrent hver dag :p Kaker er litt annerledes, da tenker jeg mer på hele innholdet, kaker blir jo gjerne mer energitett enn for eks. kakemenn og lavkarbomarsipan 🙂 I julen spiser jeg like gjerne vanlig kaker med sukker også, men da ikke hver dag 😉 Du finner bare det kostholdet som fungerer for deg, vi spiser ikke streng lavkarbo for eksempel, men spiser gjerne 50 gram karbohydrater per dag, mens andre kan spise mer eller mindre 🙂

 50. Tusen takk for oppskrift! 🙂 Akkurat ferdig å lage marsipanen og den smakte himmelsk!! Gleder meg til å la samboeren prøvesmake, da han som regel er veldig skeptisk til mine «sunnere» bakeprosjekt, men disse tror jeg han vil elske 😀 Håper du har en flott kveld 🙂

  Klem

 51. Hei, lurte bare på om at det gikk å bruke ferdig mandelmel til marsipanen, eller om du lager den selv? Jeg prøvde nemelig et år med ferdig mandelmel, men det ble atl for tørt. Laget mandelmel selv at uskoldede mandler, fordi jeg ikke orket skolde dem (prøvde en gang å skolde dem, ble veldig mislyket for å si det sånn), funket fint, marsipanen ble kun mørkere. Men kanskje du har mer eggehvite i enn det jeg hadde.

  1. mandelmel er ikke det samme som malte mandler. Mandelmel er avfettet, og beregnet til baking, er nok derfor det ble tørt.

 52. Sidder netop nu og oversætter til dansk så jeg kan bage julegodter med familien i weekenden. Glæder mig til at smage!
  Indtil videre har alle dine opskrifter været rigtig gode! Tak fordi du deler dem med os 🙂

 53. Har prøvd meg en gang på disse bounty og da hadde jeg litt dårlig tid så la hele massen i en form og la smeltet sjokolade over, satte i kjøleskapet og delte opp i biter etterpå. De ble kjempe gode. Skulle prøve meg i går igjen og hadde litt bedre tid, men jeg fikk ikke helt til å forme massen, den ville liksom ikke feste seg sammen hvis du forstår. Prøvde også å ha massen litt i frys først og testet også i sånne hjerte silikonformer som du hadde gjort. De falt bare fra hverandre, noen ide hvilke ingredienser jeg kan ta mere/ mindre av for å få en bedre konsistens. Jeg fulgte oppskriften din til punkt og prikke ser du:)

  1. Nei, så leit! Jeg bør kanskje lage en video en gang, har en venninne som heller ikke får det til :/ Massen skal direkte fra kjelen og ned i formene, så skal de stå og stivne etter dette 🙂 Ikke først fryser og så former, så blir de smuldrete :/

   1. Men når du former de for hånd da? For jeg får heller ikke til å forme dem, å så rulle de forsiktig i sjokoladen, så jeg smelter rett og slett bare sjokoladen i vannbad, så har jeg den ferdige kokosmassen i sjokoladen og blander dette skikkelig godt, former så slik jeg vil ha dem, legger de på bakepapirkledd fat, inn i kjøleskapet så det stivner. Det må da nesten smake det samme selvom 🙂 De forsvant i hvert fall fort sist jeg lagde dem! 🙂

 54. Nora Elizabeth

  Hei !
  Jeg og sønnen min på 2 år, holder på å bake kakemenn nå, men lurte på, skal fløten inn sammen med melken og smøret? 🙂
  Håper de blir bra, han syns det er supergøy å være med å bake 🙂

 55. Nå lager jeg bounty, atter en gang, etter du la ut oppskriften på bloggen. Lagde det to ganger til jul i fjor, siden det ble spist opp før jula faktisk kom 🙂 I dag fikk jeg bare så inderlig lyst på, og siden jeg likevel baker julebrød og rundstykker i dag, kunne jeg vel lage bounty i samme slengen 🙂 De er jo så gode!

 56. Er det noe feil i kakemann-oppskriften? Jeg fulgte oppskriften men de flyter helt utover… Synes deigen ble veldig tynn/flytende..?

 57. Anne Bråten

  Hei hei!

  Tenkte bare å tipse deg (og evt. andre som leser dette) at den absolutt letteste måten å smelte sjokolade på er å smelte smør i en kjele først, så putter du sjokoladen du skal smelte oppi der.
  Det skal ikke koke, men være varmt nok til at all sjokoladen smelter.

  Vet ikke om du visste om det «trikset», jeg for min del lærte meg det nylig og syns selv det er mye lettere enn vannbad 🙂

 58. Karianne

  Hei. Forsøkte kAkemenn. Men hadde kun sukrinmelis og det ble umulig å rulle ut. For vått. Måtte også bruke ekstra lett melk; spredde da litt mer fløte. Var det nok til at det ble dårlig?

 59. Hei. Har akkurat laget kakemennene nå. De ble fine og så kjempegode ut. Men jeg klarte dessverre ikke synes at de var gode på smaken. Lurer på om det kanskje er sukkeret mitt som gjør det. Brukte 5 ss steviasukker istedenfor 4 dl sukrin. Vet du om dette har noe si?

 60. Benedicte Andreassen

  Hei! De kakemennene, må man sette deigen dagen før og la den stå over natta, eller holder det å lage den samme dagen? 🙂

 61. Kjellaug

  Hei!
  er kanskje litt utenfor dette juletemaet, men skriver en halvårs-oppgave i naturfag om kosthold og lavkarbo/LCHF. Har litt problemer med å finne relaevant stoff til oppgaven, og i siste skrik kom jeg på at du kanskje kunne hjelpe (eller andre lesere, for den saks skyld)? de spørsmålene jeg har foreløpig er; hva lavkarbo/LCHF egentlig er, om det gir tilstrekkelig med vitamin og mineralforsyning og om hvordan denne typen kosthold virker inn på helsa. Hva er egentlig et varriert kosthold og hvordan ka vi sikre dette?

  Håper på svar fra hvertfall noen av dere, for jeg trenger virkelig hjelp! : )

  1. Lavkarbo handler om å kutte ned inntaket av karbohydrater til under 150 gram om dagen, og erstatte dette med fett. Et variert lavkarbokosthold dekker alt av kroppens behov for vitaminer og mineraler. At et kosthold er variert betyr at det inneholder et bredt spekter av ulike matvarer. F.eks inneholder grønnsaker med samme farge mye av de samme vitaminene og mineralene, å velge variert vil da være å velge ulike grønnsaker med ulike farger og egenskaper 🙂 Det samme gjelder kjøtt og kornvarer.

   1. Kjellaug

    Tusen takk! 🙂

 62. Jonas Andreassen

  De pepperkaken så skikkelig gode ut!!
  Ha en gledelig jul! 🙂 🙂 <3 <3

 63. Jonaspus

  Åh, dette så nydelig ut, mamma lager pepperkaker til meg og #Nydelig #Namsos98 #Kremen

 64. Hei.. Jeg fikk så lyst til å prøve å lage marsipanen og de ble så gode:)) Jeg vurderer lavkarbo, så jeg prøver meg frem litt. Jeg lagde marsipanen min med mandler som jeg fjernet skallet og malte. Blandet kun eggehvite og sukrin. Ble fine de♡ Jeg lurte på om det er noe ved høykarbo kosten du savner, Jeg er så redd for å savne brød jeg. Min samboer har fått diabetes 1 så noe må vi gjøre…

 65. Hei! Tenkte jeg skulle prøve å lage en del av de oppskriftene dine, men så lurte jeg på; bruker du vanlig mandelmel eller den fettreduserte? En annen ting jeg har lurt litt på er når du begynte å gå på lavkarbo? 🙂 Ha en fin dag <3

 66. Charlotte

  Jeg prøvde meg på den hjemmelagde marsipanen etter denne oppskrift. Men uheldigvis ble massen alt for rennende. Jeg har brukt både mandelmel og riktig mengde melis! Men det kunne virke som 2 eggehviter ble for mye?!
  Har du noen tips til hvordan jeg kan få den fastere? Ønsker jo ikke å tilsette så utrolig mye mer melis, da blir det jo bare så altfor søtt for min tunge!

 67. OG KOR I SVARTE DU GJØR AV KREMFLØTA DA????!!!

  1. Hehe, brukte den ikke :/

 68. barliengrete

  Hei fotballfrue!:) jeg lurer på ca. Kcal-innhold per bit med Bounty! ;D håper på svar:))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *