Early bird

___________________________________________________________________________________________________________

Hjelp, kanskje ikke så rart jeg hadde mareritt  på mareritt rett før jeg våknet i dag, etter alle de detaljerte beskrivelsene fra enkelte  i kommentarfeltet i går *hehe* ikke at virkeligheten skal gjemmes bort, men likevel. Nå er jeg i hvert fall mer enn forberedt på det jeg vil våge og si er absolutt alt, og i tillegg har jeg jo fått minst 20 ekstra tips til pakkingen. Så nå er blant annet flere klær til mini med, og jeg lover at jeg kommer til å dra etter meg den største kofferten føden og barsel i Skien noensinne har sett. Jeg får henge et skilt rundt halsen som sier bedre føre var. Neida. Men jeg føler meg i hvert fall rimelig klar nå.

___________________________________________________________________________________________________________

coffee in bed 

Nok om det! Her i huset er vi oppe og hopper, vofsene ligger og kikker dumt på oss fra kurven sin, for det er en stund siden lyset ble slått på før seks her nede. Men jeg har som nevnt sovet så dårlig i natt, og i tillegg har jeg PT-time på ELIXIA om kort tid. Så avtalte jeg med Lars-Kristian at han skal være med, det er utrolig mye mer motiverende å komme seg opp med en gang vi er to. Vi får komme oss i bilen, så skrives vi! Håper onsdagen blir fin og at dere er klare for forslag til litt julebakst senere ♥ 

170 kommentarer

 1. Er så fantastisk å følge deg i denne tiden! Har fulgt deg i mange år, og bloggen din er noe jeg helst må sjekke i løpet av en dag. Du har gitt meg en motivasjon til kosthold og trening jeg lenge har lett etter, og endelig er jeg på veg til idealvekta.
  Må bare fortelle om drømmen jeg hadde etter å ha lest et innlegg på bloggen din igår. Du hadde født en jente som du skulle kalle for Annette, og det første jeg gjorde da jeg våknet var å gå inn for å gratulere deg på bloggen. Da innså jeg at det bare var en drøm. Hadde i tillegg nesten ikke stemme og handa gjorde veldig vondt. Da innså jeg at det var jeg som i drømmen sto ved siden av på sykehuset, og skrek og holdt handa di. Kan tro jeg følte meg rimelig teit der jeg lå og drømte om fotballfrues fødsel, i tillegg tydeligvis skrek og klemte min egen hand i søvne…. Jaja!
  Lykke til med fødsel og tiden fremover, gleder meg veldig til å følge deg videre! Stor klem.

  1. Haha, så koselig, kunne oppkalt henne etter tanta si 🙂

   Og så flink du er som har nådd idealvekten, det føles sikkert veldig godt 🙂

   Tusen takk! Stor klem tilbake 🙂

 2. D går sikkert bra m dg også som for de fleste andre. Men ting kan skje…
  Ikke glem at selv den lykkeligere kan få fødselsdepresjon, ikke for å være negativ, men man skal vite at d finnes og at d r også helt normalt… Men alt for få som våger å snakke om d, alle forventer at man skal være lykkelig… Vi vet aldri hvordan kroppen og sjelen reagerer. Lykke til! Dette går helt sikkert fint!

  1. Jeg er fullstendig klar over farene vedr. fødselsdepresjon og er også forberedt på det, tro det eller ei 🙂 Men nå er det heller ikke slik at man skal gå rundt og være redd for å utvikle dette.

 3. … Å der ble hun visst litt fornærmet, ikke meningen d.
  Men jg synes d r greit å belyse den siden etter en fødsel også.
  Her r d såmange unge lesere som kanskje ikke har erfaring m at d ikke alltid r like lett etter en fødsel…
  Greit å belyse d… Sier ikke at du får d, men generelt r vi redde for å snakke om psykisk helse…
  Glamor r vel å bra, men av å til kan d være noen utfordrende dager…
  Selv r jg lykkelig mor til to… Fantastisk hvordan vi er utrustet, graviditet og fødsel…
  Hele skaperverket!
  Husk å pust!
  Lykke til!

 4. Det var voldsomt til detaljer du fikk høre angående fødsel og barseltid 🙂 selv leste jeg alle skrekkhistorier og var forberedt på det verste, men sydde ikke et sting og hadde minimalt med ubehag selv om vi fikk en godt over gjennomsnittlig stor gutt. Vanlige truser og bind holdt lenge for meg etter de første timene. Så krysser fingrene for deg 😀 lykke til med det som venter!!

 5. Hannah Marie

  Heisann og hoppsann! 🙂 Elsker bloggen din, den gir meg så
  mye inspirasjon og når eg snart ska få min nummer 3, endelig
  ein jente:) Neida er jo glad i guttan mine og. Men uansett det e
  så hyggelig å ha denne bloggen å lese den vis eg trenge
  inspirasjon eller lurer på kva eg ska kjøpe:)
  Takk for inspirasjon og fortsett med det;)

  Lykke til med fødselen<3

  Mange klemmer frå meg<3

 6. Du verden så mange kommentarer du får for tiden! Tenk hvor mange som går rundt å tenker på deg om dagen 🙂 Må kjennes helt… ??

  Uansett.. Jeg tok med meg PC til sykehuset begge gangene jeg fikk barn, og hadde mye glede av dette i de første dagene etter fødsel. Nå skal det sies at jeg ble igangsatt begge ganger og derfor hadde god tid til å planlegge, men det var veldig fint å kunne fylle tiden når babyen sov med å spille musikk, lese på facebook osv. Dette kan sikkert LK ta med seg til deg etter hvert om du ikke velger å ta med deg dette i første omgang, men sikkert greit å vite at det pleier å finnes tråløst nett på sykehusene?

  Lykke til uansett! Spennende tid du har foran deg! Skulle gjerne født igjen jeg også, – ingenting som kan måles med den opplevelsen!! 🙂

 7. Kjempe spennende å følge deg i disse dager 🙂 Gleder meg sånn til å komme inn her å lese at jenten deres er kommet. Og om du må gå over, så er de dagene ingenting i forhold til de 9 mnd du har gått 🙂 jeg ble satt i gang den 12 dagen, og det gikk helt fint. Savner gravidmagen jeg 🙂

  Kjekt å lese bloggen din mens jeg sitter her med en liten umulius som ikke vil sove!

 8. christina

  Jeg bare viste at det kom til å «ta av» i kommentarfeltet når du skrev om sykehusbagen;) Og jammen meg følges det ikke over til dette innlegget også;) Morsomt at det kan engasjere så masse hva du skal ha med deg på sykehuset i 2 dager. Man skulle tro enkelte trodde du skulle reise til månen for å føde;P Du får nok tak i det du evt glemmer å ta med, enten har de det på føden eller så finnes det vel butikker i nærheten;) Uansett, jeg skjønner at folk engasjerer seg i alt som skjer hos dere for det er utrolig spennede å følge bloggen din:) Masse lykke til med fødsel. Dette greier du nok bra som bare det, enten det blir vaginal fødsel eller keisersnitt. Tenk, nå er hun snart hos dere<3

 9. Therese

  Hihihi – ser deg for meg med det skiltet rundt halsen og LK etter med verdens største koffert 😀

  Du er sterk som fortsetter å dele til tross for alle oss bedrevitere i kommentarfeltet (sier oss fordi jeg har tatt meg selv i å komme med synsing og mer eller mindre gjennomtenkte råd – men ikke om de ekle detaljene så mange følte for å dele i forrige innlegg, hehe), er veldig glad du deler, det er så spennende å følge dere og særlig nå når babyen snart kommer 🙂

 10. <3

 11. Det nederste bildet var skikkelig koselig!

 12. Jeg har fulgt bloggen din en stund, men aldri kommentert. Fødte selv for 9 mnd siden og koser meg med sosiale medier (og bloggen din) etter at bebis er i seng kl 19. Bloggen din er en inspirasjon og jeg liker å titte innom, siden du alltid er så positiv. Følte jeg måtte kommentere nå, for jeg husker selv når jeg gikk gravid at fæle fødselshistorier skremte meg veldig. Glemmer ikke når jeg var på venninnekveld som høygravid og to av jentene nettopp hadde hatt fæle fødsler. Alle spurte da om det var ok for meg at de snakket om dette, og jeg trodde det var ok, men da jeg kom hjem var jeg skikkelig kvalm, urolig og uvel. Jeg gruet med veldig til fødsel, men fødselen gikk kjempebra og var over på 3,5 timer! Jeg hadde full kontroll hele veien. Jeg leste mye i forkant og spurte de jeg kjente med positive fødselsopplevelser om råd. Gjengangeren av rådet jeg fikk (som jeg ikke kan se har vært nevnt i de få kommentarene jeg har lest her) er å være rolig. Livmoren er jo en muskel som presser babyen ut, og som alle andre muskler trenger den næring og oksygen. For mye adrenalin er ikke noe gunstig, og jeg mener jeg leste at for mye adrenalin hemmer kroppens naturlige smertelindring. Derfor viktig med rolig og dyp pust, avslappet ansikt og senkede skuldre. Jeg øvde meg på slik pusting allerede under kynnerne. Jeg telte den rolige utpusten min under hver rie og det hjalp å distrahere meg med dette. Jordmor sa min fødselskurve/fødselsfremskritt var mye raskere enn normalt (ser også det på utskriften jeg fikk med av fødselsforløpet i grafer der gjennomsnittskurven er slak, mens min går rett opp), og jordmor trodde noe av grunnen var hvor fokusert jeg var på å puste og være rolig. Jeg tenkte mye på babyen min og ville være rolig for barnet. Om en fødsel er skremmende for oss – tenk hvor skremmende den er for den lille. Er du rolig vil jobben bli enklere for både deg, jordmor og jenta di. Men det virker som du er mer enn godt nok forberedt 🙂 Masse lykke til!

 13. Jeg har fulgt bloggen din en stund, men aldri kommentert. Fødte selv for 9 mnd siden og koser meg med sosiale medier (og bloggen din) etter at bebis er i seng kl 19. Bloggen din er en inspirasjon og jeg liker å titte innom, siden du alltid er så positiv. Følte jeg måtte kommentere nå, for jeg husker selv når jeg gikk gravid at fæle fødselshistorier skremte meg veldig. Glemmer ikke når jeg var på venninnekveld som høygravid og to av jentene nettopp hadde hatt fæle fødsler. Alle spurte da om det var ok for meg at de snakket om dette, og jeg trodde det var ok, men da jeg kom hjem var jeg skikkelig kvalm, urolig og uvel. Jeg gruet med veldig til fødsel, men fødselen gikk kjempebra og var over på 3,5 timer! Jeg hadde full kontroll hele veien. Jeg leste mye i forkant og spurte de jeg kjente med positive fødselsopplevelser om råd. Gjengangeren av rådet jeg fikk (som jeg ikke kan se har vært nevnt i de få kommentarene jeg har lest her) er å være rolig. Livmoren er jo en muskel som presser babyen ut, og som alle andre muskler trenger den næring og oksygen. For mye adrenalin er ikke noe gunstig, og jeg mener jeg leste at for mye adrenalin hemmer kroppens naturlige smertelindring. Derfor viktig med rolig og dyp pust, avslappet ansikt og senkede skuldre. Jeg øvde meg på slik pusting allerede under kynnerne. Jeg telte den rolige utpusten min under hver rie og det hjalp å distrahere meg med dette. Jordmor sa min fødselskurve/fødselsfremskritt var mye raskere enn normalt (ser også det på utskriften jeg fikk med av fødselsforløpet i grafer der gjennomsnittskurven er slak, mens min går rett opp), og jordmor trodde noe av grunnen var hvor fokusert jeg var på å puste og være rolig. Jeg tenkte mye på babyen min og ville være rolig for barnet. Om en fødsel er skremmende for oss – tenk hvor skremmende den er for den lille. Er du rolig vil jobben bli enklere for både deg, jordmor og jenta di. Men det virker som du er mer enn godt nok forberedt 🙂 Masse lykke til!

 14. Hei!

  Kan jeg spørre hvor du har kjøpt spisebordet og hva målene på det er?
  Ellers ønsker jeg deg lykke til! Gjem de første dagene for dere selv og nyt øyeblikkene med baby. Vi har to døtre på under 2år, og kan med erfaring si at det bare er å glede seg 🙂

 15. Ingrid J

  Har vært så koselig å følge bloggen gjennom hele svangerskapet ditt! Du har en veldig bra blogg med varierte innlegg om hvordan hverdagen deres er. Dagen min blir ikke komplett før jeg har vært innom bloggen din:-)
  Gleder meg veldig til å se hvordan den lille ugla ser ut, og hvordan dere håndterer den nye tilværelsen med baby i hus.
  Også et bittelite tips om du ikke har gjort dette allerede. Pakk ned prematurbody og bukse til mini sånn i tilfelle! De er jo veldig små når de er nyfødt uansett så etter erfaring ville jeg gått for prematurklær de første dagene med mindre hun er en veldig stor baby:-)
  Nyt den siste tiden som kjærester, for nå blir dere snart foreldre, og da er det ikke kosetid med kjæresten som står øverst på planen hele tiden:-)
  Lykke til med fødsel! Kan jo skje når som helst:-)
  Ha en finfin dag i morgen!:-)

 16. Solrunn

  Hei! Vi har tenkt til å male veggene i stuen, og vi liker fargen dere har på veggen på soverommet. Den er så fin!

  Hva heter den fargen? 🙂

  1. Jeg vet ikke, desseverre :/

 17. Heisan!

  Dette er mitt første besøk på denne siden, og jeg ble helt satt ut av de fine bildene! Tar dere virkelig alle selv? De ser ut som de er tatt av en topp fotograf..

  Gry xx

  1. Hei! Så hyggelig 🙂 Ja, vi tar alle bildene selv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *