Utstyrsguide del V: Sykehusbagen

Jeg har flere ganger fått spørsmål om jeg ikke snart skal pakke sykehusbagen, og ettersom det nå nærmer seg med stormskritt og jeg har gått til innkjøp av alt jeg trenger, tenkte jeg det var på tide. Her er det som skal bli med meg på sykehuset.
___________________________________________________________________________________________________________

 undertøy – jeg har fått tips om at sykehustrusene ikke er de beste, så jeg tar med meg noen hipstere jeg vet er kjempegode. Ingen slår disse fra kari traa / getinspired! De er så myke! Så er det ammebh’er, og disse fra glammom.no har jeg ventet på i ca. 1 uke. De er så utrolig lekre, og ikke minst er de myke og behagelige å ha på. Du får både med og uten bøyle, jeg har uten. Jeg skal ikke ha med meg alle altså, må bare prøve alle sammen først og se hvilke jeg liker best. Favorittene får være med. De har utrolig stort utvalg hos glamom, og de leverer kjapt! Sjekk ut hjemmesiden deres her

♥ kosetøy – joggedress fra hummel, gode sko fra marc jacobs som er lette å ta av og på, pysjamas fra victoria’s secret, tøfler og varme sokker. 

♥ amme – usikker på hva vi får på sykehuset, så jeg tar med meg engangsinnlegg. Ullinnlegg er også kjekt å ha for hjemreise eller om jeg skal en tur ut, samt noen finere innlegg i økologisk bomull som kan vaskes. Ammesalve er viktig, og jeg har hørt så mye positivt om denne fra lykkelig som liten. De skjønne innleggene i økologisk bomull er også fra glammom, måtte jo ha et par med ugler på! Du finner ammeinnleggene deres her.

___________________________________________________________________________________________________________

♥ diverse – som hjemreiseantrekk har jeg valgt en behagelig kjole, så blir det tykke strømper og blazer pluss ytterjakke til. Har ikke helt bestemt meg for sko ennå. Så tar jeg med meg belly-bandit og shrinx hips. Belly bandit skal hjelpe magen å trekke seg tilbake fortere og belly bandit skal få hoftene tilbake til sin normale størrelse igjen. Begge disse produktene skal brukes rett etter fødsel, så de må med. Nå vet jeg ikke om dette funker altså, men det blir som med kremene og oljene jeg har brukt med hell under hele svangerskapet: verdt et forsøk! Begge deler kjøpte jeg hos babyloftet.

belly bandit bamboo her / shrinx hips ultra her
___________________________________________________________________________________________________________

♥ hygiene – toalettsaker er et must, dvs. ting som sminke, hudpleie, rettetang også videre. I tillegg har jeg fått tips om å ta med meg min egen såpe, så valget falt på kokosluktsåpen fra the body shop som jeg er så glad i! Tips om å ha med eget toalettpapir pluss bind har jeg også fått, så det må med. Sykehuspapiret skal visst være veldig sårt for de som nettopp har født, og det kan jeg se for meg. På fødselsforberedende fikk vi også tips om å ta med en hårføner, det skal visst lindre med litt varm luft dersom jeg må sy flere sting.

♥ til mini – jeg vet at sykehuset stiller med det vi trenger av klær til henne under oppholdet der, men jeg har likevel fått tips om å ta med et sett i tilfelle. Så valget falt på koseklær til henne, en body fra newbie og en myk kosebukse fra h&m samt sokker og et teppe. Og så er det selvsagt det strikkede hentesettet! Er det ikke skjønt? Ingen i min familie kunne strikke på kort varsel, så jeg fant en kjempeflink og søt dame som kunne strikke akkurat det jeg ville ha på bestilling. Hun heter Monica og driver en butikk på epla som heter babyzonen. Med frakt, garn og alt kom det på litt over 700,-

___________________________________________________________________________________________________________

 annet – andre ting som havner i bagen sånn rett før avreise er et ekstra sett med joggedress, joggesko, kamera, alle ladere vi trenger, matlager til meg som yoghurt, tørre kjeks, energidrikke og boller, mobiltelefon, helsekort og arket som viser blodtype. Lars-Kristian skal være med og også overnatte på barsel, så han pakker en egen bag. Kanskje jeg tar med en bikinitopp også, med tanke på badekaret, men jeg tror ikke at det er noe jeg kommer til å tenke over.

 Ja, jeg tror det var alt – håper du plukket opp noen tips! 

716 kommentarer

 1. Josefine

  Hei Caroline!
  Gratulerer men babyen som snart skal komme! Havnet på bloggen din gjennom nettavisen.no der jeg leste om innholdet i sykehusbagen din. Jeg blir så provosert av hvor negative noen mennesker absolutt skal være når det gjelder andres graviditet og fødsler, og ville bare si til deg at du selvfølgelig kommer til å klare deg like godt som enhver annen fødende, uansett om noen mener tøflene dine er for rosa eller at du bør være forberedt på å blø som en gris og gråte dagen lang uten å få tid til å dusje og sminke deg. Ingen, ikke noen, kan være forberedt på hvordan en fødsel og oppholdet på barsel kommer til å bli. Jeg pakket med meg de mest ubrukelige ting BEGGE gangene jeg har født, og vi klarte oss utmerket likevel. Og selv om jeg fikk tvillinger andre gang og alle sa at nå var livet mitt over så fikk jeg all mulig slags tid til å dusje, kle på meg og ordne håret hver dag. Noen er superslitne etter fødselen, andre føler seg som en løve og trenger ikke å sove eller ligge hele tiden. Jeg pakket for eksempel med meg den sjokoladen og colaen man alltid blir anbefalt til under fødselen, men endte opp med å kaste opp under hele den første fødselen og få keisersnitt den andre gangen så sukkeret lå urørt tbegge gangene. Jeg skal ikke gi deg så mange råd annet enn å være forberedt på sure folk som jobber på barsel som kan finne på å si de mest sårende og ydmykende ting til den som akkurat har født. Selv om føler seg som kongen av verden og tøff som f… etter å ha født kan det også være da en er på sitt aller mest sårbare. Ikke hør på negative jordmødre/barnepleiere som har meninger om alt mulig! Ikke les negative kommentarer på bloggpostene dine akkurat da, og uansett hvordan du føler deg så vit at det er helt normalt.
  Masse lykke til, nyt siste del av graviditeten!
  (Drit i å være «forberedt» – ingen kan være det uansett, du forbereder deg på den måten du syns er best selv og alt kommer til å gå bra.)
  Mvh Josefine

 2. Kristin

  Hei
  Ønsker deg lykke til, det kommer sikkert til å gå fint! Et lite tips er å ha en eller to amme-bh’er fra HM eller lignende uten «padding» i bakhånd. De som er med er litt stive og kan ha en tendens til å brette seg opp igjen når man har tatt dem ned og så føles det som om de er i veien. Særlig på begynnelsen før man får dreisen på det;-)

 3. Hei!
  Lykke lykke til med fødsel! Jeg fødte akkurat og det var en nydelig opplevelse(selvom det var vondt). Jeg var heldig og alt gikk etter boken. Man har like ulike behov under og etter fødsel som det er kvinner som føder. Det er lurt å snappe opp tips, men ingen kan fortelle deg hvordan det blir. Du vet det jo ikke selv en gang:) min erfaring er at det var lurt å være åpen for at alt kan skje både under og etterpå. Det blir nok ikke helt som man hadde tenkt uansett. Er man åpen for det meste, så blir man ikke så skuffet og takler kanskje både smertene, selve fødselen og tiden etterpå bedre:) uansett hvilken retning det måtte ta. Jeg hadde bestemt meg for å bruke badekar under fødselen. Men når jeg var der med badekaret så orket jeg plutselig ikke tanken på å ligge der i varmt vann. Jeg ville bare gå og stå og jobbe i kald luft (så mannen min og helsepersonell frøs på rommet ).

  Jeg klarte å spise en håndfull nøtter og en halv pære og å drikke vann med smak. Mannen min glemte å spise og var dårligere enn meg etter fødsel;) jeg hadde stort behov for å dusje, ordne håret og å sminke meg og få på meg vanlige klær rett etter fødsel før vi kom på barselhotellet. Det var deilig! Ta med deg sjampo og balsam. Også hadde jeg stor glede av ammesingleter slik at jeg slapp å blotte magen når jeg skulle amme (det er kaldt også). La mannen din ta med skjorte (du igså) slik at dere kan kneppe opp og la babyen ligge inntil huden.

  Det kan være litt lite med store bind de første 2-3 dagene. Man blør mye! Jeg gikk til Boots apotek og sa jeg skulle føde, fikk en bærepose med prøver på bleier for barselkvinner. De ser store ut, men var så mye mer behagelig enn de klamme nettingstrømpene du legger bleier i på sykehuset. Jeg brukte en «up&go» bleie og la store bind inni. Ikke sikkert du blør så mye, men jeg var hvertfall glad at noen hadde tipset meg om de bleiene. Så ville jeg bedt mannen din gå og kjøpe en pakke mykt dopapir. Den pakka går nok med på de tre dagene.
  Fuktighetskrem, lepomade og håndkrem fikk jeg også glede av.

  Fullt mulig du er klar for kjole hjemreisedagen, men jeg ville tatt med bukse for sikkerhets skyld. Formen kan variere sånn. Også anbefaler jeg ammesingleter i ull, ullinnlegg og ulltruser for å unngå UVI (som er lett å få etter fødsel. Jeg fikk det) og brystbetennelse (fikk det igså. Ikke morro) så pakk deg godt inn i ull og frys aldri på hender og føtter.
  Sov masse og få begrenset med besøk. Jeg var sprek veldig kjapt, nesten bare noen timer etter fødsel var jeg oppe og gikk nydusja i vanlige klær og var klar for å vise underet til alle som ville på besøk. Men slitenheten kom etter 1-2 uker. Da var det dumt å ikke ha hvilt mer i starten.
  Legg deg på magen og sitt rett på stolen med en gang hvis du klarer. Da kommer du deg kjappere. Det gjør vondt men det går fort over.

  Lykke lykke til! Det er helt fantastisk det du skal gjennom! Stol på dine egne instinkter når det gjelder råd nå i forkant ig etterkant. Du vil få ny beskjed fra hver jordmor som kommer innom. Alle har sine favoritter. Stol på deg selv. Også når det gjelder amming. Må du bruke brystskjold så må du det ig det er ikke noe nederlag. Det viktigste er at du har det bra ig at var et ditt før i seg melk og vokser. Ikke bli fortvilet av jordmødre som vil at alt skal være naturlig.

 4. Cathrine huse - mamma til Phillip

  Åh, jeg likte baggen din utrolig godt! Bra gjennomtenkt! Her krøllet jeg selv håret med rier før jeg dro på føden – noe jeg fikk skikkelig skryt for av jordmødrene. Hehe. Hadde en baby som sov mye og derfor en del død tid,så sminket meg og krøllet/strittet håret hver dag når jeg var på sykehuset jeg. Skal da ikke slutte å leve selvom man får barn,skal man det da? Nei vetduka. Håper du får en helt fantastisk opplevelse Caroline!!! Og ønsker både deg og Lars Kristian masse lykke til både under fødsel og etterpå. Det er en helt fantastisk gave,det å få barn!! Du er helt rå og er misunnelig til de grader med det flotte utseende du har 🙂 🙂 klem!

 5. Åå, rart å kunne glede seg sånn sammen med noen ukjente 🙂 Men det gjør jeg virkelig. Jammen er den lille i magen heldig, som har to så gode og omsorgsfulle foreldre. Synes det er synd at så mange tror at en setter seg selv fremfor babyen, at man er lite forberedt og selvopptatt, fordi man ønsker å føle seg vel/se bra ut. Håper du klarer å distansere deg fra alle disse kommentarene. Du stråler om dagen, blir så lykkelig på deres vegne <3 Lykke til i innspurten 🙂 Klem

 6. Leste artikkelen om denne sykehusbagen på side2, og ble mektig oppgitt over alt den såkalte jordmoren ved sykehuset skulle kritisere. Det virker nesten litt som om det er en slags uskreven regel at man MÅ se ut som en slask når man er nybakt mor.

  Om du heller vil ha et par rosa tøfler enn et par fæle crocs som gikk av moten i 2005, ser jeg virkelig ikke det store problemet. Blir tøflene ødelagt så har du jo mer enn nok penger på konto til å kjøpe nye.

  Annet du ble kritisert for var nettopp det at du tenker på magen og hvordan du kan få den bort igjen fortest mulig. Dette mente de var overdrevent kroppsfokus. Slik jeg oppfatter det så handler det ikke om overdrevent kroppsfokus i det hele tatt, men om å faktisk ta sine forhåndsregler og GIDDE å gjøre en innsats. Du jobber jo både som modell og som blogger, begge deler krever at du ser fin og fit ut. Så at du ikke har lyst til å bli en av de jentene som bærer på babymagen / vekten flere månder, eller kanskje til og med år, etter at barnet er født, er fullt forståelig.

  Også det at du ville ha ditt eget toalettpapir, mente de var galt. Jeg vet ikke hva DU tenkte da du valgte å ta med eget toalettpapir, men hadde det vært jeg som skulle føde, ville jeg tatt med eget toalettpapir selv. Og det av hygieniske grunner. Bare tanken på hvor mange mennsker som har klasset i vei på toalettpapiret, eller hvor mange rumper som har sittet på doskålen, er nok til å gi MEG bakterieangst, i alle fall.

  Jeg tror du skal være glad du ikke skal føde på sykehus i Bergen. Den jordmoren der eier jo virkelig ikke snev av forståelse for andres valg.

  1. Det med toalettpapir er jo kun fordi andre har tipset meg om det, at det på sykehuset ofte er for hardt for underlivet dersom du må sy flere sting :/ Så da har jeg fått tips om å ha med eget 🙂 Belly bandit er pga. livmoren, den skal trekke seg raskere sammen om du bruker det. Mye mulig det ikke fungerer, men hvorfor ikke 🙂

 7. Wææoo, steike ta så frekke folk er. Altså at tøflene dine er for rosa å du kan lekke fostevarnn å trusene dine for små. ??
  WHAT, å jo, du får tid til å dusje så fremst du vil da;P
  Jeg lakk nå verken fostervann eller blod på føttene mine, å jeg hadde sykehustruse det første døgnet men det var fordi jeg hadde hatt hastesnitt å ikke klarte å komme meg opp av senga den første dagen.
  Nå må folk gi seg altså.
  Ville kanskje tatt med ett ekstra sett til lille jenta, syns d var veldig koselig når lion fikk på seg skikkelige klær, å ikke de sykehusklean.
  Å hvorfor skal du ikke få sletta håret ditt eller sminka deg om du ønsker det? Ikke bare er dere to, det er også mulig at jordmødrene kan passe lille knerta så du får stelt deg litt. er jo litt greit å føle seg vell også

  Ønsker deg lykke til, å kos deg med både rosa tøfler å pysj å joggedress, å fin kjole på tur hjem. ikke ta til deg alle de usmakelige kommentarene. Alle må få gjøre det på sin måte, å din måte er vel akkurat like verdig som alle andres

  klem fra siri

 8. Heisann. Lykke til med fødselen! Ønsker å gi ett lite tips jeg. Ser ut som engangammeinnleggene dine er de fra natusan. De er virkelig dårlige, klistrer seg bare fast i brystvortene. Au au. Chicco sine er tynne og behagelige. Anbefaler de på det sterkeste 🙂 Det er forresten kjekt å ha med en del engangs. Første dagene kommer de masse, masse melk når du ønsker det, og ikke :p
  Klem..

 9. Hei, lykke til med fødselen. Ville bare tipse om å ta med ett par dusjesko. Du vet aldri hvem og hva som har vært på sykehusgulvene og å dusje etter en fødsel med alt som kommer ut av enn er en nødvendighet 🙂

 10. Solbrille

  Tips, asan intim engangsservietter er lurt å ha

 11. Mye artig lesing her. Skjønner godt at du fikk mareritt!
  Ville bare si at en plastikk-kirurg på jobben min fortalte nylig at da kona hans fikk tvillinger, brukte hun et slikt bånd for å stramme inn magen/livmoren. Det anbefalte han også til en kollaga som fødte nå for litt siden. Så tommel opp! Lykke til med fødselen, dere har virkelig en spennende tid i møte! Jeg har ikke barn, og har heller ikke planer om barn i nærmeste fremtid, men jeg syns dette er koselig lesing for det<3 God lørdag!

  (Vet ikke om jeg kommenterer for tredje gang, men mobilen min klikker helt:O )

 12. Ta med romslig og stor bukse. Di bindene du bruker første dagene er enorm. Bruker vanligvis small, men bruker nå large på sykehuset.

  1. Det er jo med 😉

 13. På mange av de som kommenterer virker det som om det er et ideal og se sliten ut etter en fødsel, og det kan jeg ikke helt forstå. Og det at de har fått et barn for tre uker siden gjør de vel egentlig ikke til noen eksperter? Jeg syns det er flott at du prøver å se bra ut før og etter fødsel, at du ikke går rundt i crocs og altfor store tunikaer, for det er det eneste du får på deg, som mange andre vordene mødre gjør. Det er morsomt å se at du gleder deg over det lille vidunderet som kommer og at du finner så mye fint som passer.

 14. Nora Elizabeth

  Så deilig ut ! Du kan bare glede deg såå mye, det vil bli en utrolig opplevelse. Anbefaler deg å ta med en myk morgenkåpe, jeg så og si bodde i min når jeg var på sykehuset 🙂 Masse lykke til !

 15. Hei
  Jeg har født 4 barn siste to tvillinger. Hver gang etter fødsel brukte jeg mage belte i 6-8 uker etter fødselen. Idag har jeg midje på 65 cm og hofter 93. Jeg er 173 høy. Da anbefaler jeg belter på det starkeste 🙂
  Lykke til

 16. Jannicke

  Lykke til! Om du er i nærheten av det jeg var så vil du få deg noen overraskelser, men da er det også viktig å passe på å unne seg litt av det som var med på å definere «det gamle livet» (kaffe, rettetang, sminke, fint undertøy osv). Men vær obs på at du kommer til å lære mye, og avlære mye, i de neste kommende månedene.

  Eneste kommentar jeg har til baggen er som noen andre sikkert har allerede nevnt: En ammesinglett, gjerne med innlagt bh (Lindex har noen supre). Da slipper du å blotte magen når du skal amme, og du kan fint ha normalt tøy over. De er også bedre å sove med og du må ha noe å feste ammeinnleggene (Chicco!!!) i om natten ellers blir det VÅTT i sengen. Brystene er skikkelig ømme 2-3 dgr etter fødsel og da orker du ikke bh med spiler, så sjekk gjerne også ut Bravado Seamless bra (De har den på ammebutikken.no, sammen med mye annet lekkert ammetøy).

  Håper du skal på barselhotell med eget bad, men hvis det er delt bad hadde jeg ABSOLUTT hatt med flipp-floppere. EKKELT å dele dusj med andre barseldamer…

  Men det viktigeste er å passe på å ta vare på de første dagene, de er spesielle, og du får de aldri igjen! Nyt de, om mulig, eller i alle fall sørg for å være mentalt tilstede i hvert sekund!

  (Kan ikke dy meg og må gi et pustetips: Når det gjelder pusting under riene, pust godt inn av nesen og slipp pusten ut av vid åpen munn som om du slipper ut et sukk da går åpningsfasen mye fortere for da slapper du bedre av. Pilatespust er feks heeelt på trynet for da spenner du deg!)

 17. Jeg ville tatt med et mykt, stretch flanellslaken til «plastbaljen» som babyen ligger i. Samme størrelse som til vognen passer vanligvis fint
  Laknene som sykehuset bruker er ganske stive og harde og er muligens behandlet med ett eller annet middel som gjør dem enklere å få glatte etter vask. Førstemann reagerte litt allergisk på det og ble tørr og rød, nestemann fikk laken hjemmefra og var rosa og søt
  Lykke til:-)

 18. Hun dama skulle sett min sykehusbag eller.. bagger 😉 Jeg hadde en til meg, en til jenta og en til mannen 😉

  Et par kommentarer til baggen:
  Anbefaler å ha med:
  *Lesestoff/ipad
  * Barnengen flytende såpe (fås på apotek, er medisinsk grønnsåpe som ikke svir og er rensende for sår)
  * Hadde også med. Earth Mama Angel Baby, New Mama Bottom Spray – Det er en nedkjølende spray som er veldig god å spraye i underlivet når det er sårt (og «oppsvulmet»). Angrer ikke et sekund på den.
  *Belly bandit hadde jeg og med.. har aldri brukt den. Synes ting som satt stramt rundt kroppen var helt grusomt etter fødsel. Dessuten har jeg ganske masse magemuskler og veldig liten mage. Så den var ikke så aller værst etter fødselen. Men kanskje den er noe for deg for det 🙂

  MASSE LYKKE TIL!! 🙂

 19. Hei.
  Gratulerer med babyen. Gled deg!!! Fødselen er noe herk, men når alt er ferdig er det en fantastisk følelse. Synes det er fint å se at du har pakket farger, bra det er flere som har med egen dorull. Det var noe av det lureste jeg hadde med 🙂 Men jeg vil anbefale deg å ta med 2stk boksershorts i tillegg. Ganske behagelig å gå med etter fødselen når du går med de kjempe bleiene. Man blør veldig mye etter fødselen. Man fyller de bleiene ganske fort og man bytter bleie ofte! Og viss jordmødrene skulle gi din mage litt juling slik de gjorde med min (blødningene stoppet ikke) så er det godt å ha på seg bokser siden de er så breie i strikken og litt store men samtidig holder bleien på plass.

  Ønsker deg masse lykke til. Dette går nok bra, jævlig mens det står på, fantastisk etterpå 🙂

 20. Monica M.

  Så nydelig hentesett… Blir helt sjuk…

 21. Hei!
  Jeg lurte på en liten ting 🙂 Hvor har du kjøpt den fine toalettmappen, den hvite med paljetter hvis jeg kan kalle det det?

 22. Hei 🙂

  Gratulerer så masse med ei nydelig jente 🙂

  Fikk selv en gutt 7.nov, og finner ikke den «rette» ammebh, har sett litt på de fra glammom, og lurer rett og slett på hva du syns om de så langt?
  Er de normale i str?
  Behagelige å ha på?

  Kos dere masse 🙂

 23. btw – hvis du er opptatt av dyrevelferd bør du ikkje handle fra UGG – da de driver med mulesting (Google det hvis du ikke vet hva det er…) 😉

  1. mulesing** skulle det stå 😉

 24. Merethe

  Kan jeg få spørre om hvor du har kjøpt tøflene? 🙂
  Finner ingen Norske sider som selger dem i Rosa :/

  De så sinnsykt gode ut, jeg har termin i Februar å kunne virkelig tenkt meg disse i min fødebag også 😉

  Mvh Merethe

  1. De er fra Victoria’s Secret 🙂

 25. Hei Caroline. Gratulerer med vesle Nelia. Så nydelig hun er! Jeg har et spørsmål angående amme-bh’ene fra Gammon. Jeg forstår det slik at du kjøpte dem før du fødte, og jeg lurer på størrelsene. Jeg vet dette er individuelt selvfølgelig, men tenker på hvordan du regnet deg frem til nettopp den str du kjøpte? I forhold til det du bruker i vanlige størrelser tenker jeg. De var virkelig fine, og jeg skal bestille meg, men vil først høre hva du tenker om størrelser. Klem fra Mimmi

 26. Så flott 😀 Nå har jeg samlet mange tips til fødsel og fødebag. Men jeg lurer på…. produktene for midje og hofte fra babyloftet, føler du at de var til nytte? Vurderer sterkt å bestille.

 27. Heidi Josefine

  Nydelig hentesett Er det mulig å få oppskrift på dette? Hvor kan jeg evt få tak i den?

 28. Camilla

  Hei Caroline,

  denne kommentaren er meint til deg og er ikkje ein generell bloggkommentar.

  Men eg ville berre få takke for dei hjelpsame artiklane dine gjeldande fødebag! No er jenta vår 14 mnd og det er lenge sidan fødsel, men i dag kom eg på kor eg kosa meg med å planlegge fødebagen og kor hjelp det var i artiklane dine. Min vart sjølvsagt ikkje heilt lik, men eg lærte mykje og det set eg pris på. Mykje takk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig gøy å lese, Camilla 🙂 Gleder meg å høre at du nyter tilværelsen <3 God klem 🙂

 29. Hi Caroline
  I hope you will respond even though this post is old. I’m pregnant and I’m considering buying the belly-bandit og shrinx hips you recommend. Did you see a positive result after you used the belle-bandit and shrinx hips? Did you wear the two items at the same time so they overlaps each other?
  Thank you so much.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Don´t buy it 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *