Utstyrsguide del V: Sykehusbagen

Jeg har flere ganger fått spørsmål om jeg ikke snart skal pakke sykehusbagen, og ettersom det nå nærmer seg med stormskritt og jeg har gått til innkjøp av alt jeg trenger, tenkte jeg det var på tide. Her er det som skal bli med meg på sykehuset.
___________________________________________________________________________________________________________

 undertøy – jeg har fått tips om at sykehustrusene ikke er de beste, så jeg tar med meg noen hipstere jeg vet er kjempegode. Ingen slår disse fra kari traa / getinspired! De er så myke! Så er det ammebh’er, og disse fra glammom.no har jeg ventet på i ca. 1 uke. De er så utrolig lekre, og ikke minst er de myke og behagelige å ha på. Du får både med og uten bøyle, jeg har uten. Jeg skal ikke ha med meg alle altså, må bare prøve alle sammen først og se hvilke jeg liker best. Favorittene får være med. De har utrolig stort utvalg hos glamom, og de leverer kjapt! Sjekk ut hjemmesiden deres her

♥ kosetøy – joggedress fra hummel, gode sko fra marc jacobs som er lette å ta av og på, pysjamas fra victoria’s secret, tøfler og varme sokker. 

♥ amme – usikker på hva vi får på sykehuset, så jeg tar med meg engangsinnlegg. Ullinnlegg er også kjekt å ha for hjemreise eller om jeg skal en tur ut, samt noen finere innlegg i økologisk bomull som kan vaskes. Ammesalve er viktig, og jeg har hørt så mye positivt om denne fra lykkelig som liten. De skjønne innleggene i økologisk bomull er også fra glammom, måtte jo ha et par med ugler på! Du finner ammeinnleggene deres her.

___________________________________________________________________________________________________________

♥ diverse – som hjemreiseantrekk har jeg valgt en behagelig kjole, så blir det tykke strømper og blazer pluss ytterjakke til. Har ikke helt bestemt meg for sko ennå. Så tar jeg med meg belly-bandit og shrinx hips. Belly bandit skal hjelpe magen å trekke seg tilbake fortere og belly bandit skal få hoftene tilbake til sin normale størrelse igjen. Begge disse produktene skal brukes rett etter fødsel, så de må med. Nå vet jeg ikke om dette funker altså, men det blir som med kremene og oljene jeg har brukt med hell under hele svangerskapet: verdt et forsøk! Begge deler kjøpte jeg hos babyloftet.

belly bandit bamboo her / shrinx hips ultra her
___________________________________________________________________________________________________________

♥ hygiene – toalettsaker er et must, dvs. ting som sminke, hudpleie, rettetang også videre. I tillegg har jeg fått tips om å ta med meg min egen såpe, så valget falt på kokosluktsåpen fra the body shop som jeg er så glad i! Tips om å ha med eget toalettpapir pluss bind har jeg også fått, så det må med. Sykehuspapiret skal visst være veldig sårt for de som nettopp har født, og det kan jeg se for meg. På fødselsforberedende fikk vi også tips om å ta med en hårføner, det skal visst lindre med litt varm luft dersom jeg må sy flere sting.

♥ til mini – jeg vet at sykehuset stiller med det vi trenger av klær til henne under oppholdet der, men jeg har likevel fått tips om å ta med et sett i tilfelle. Så valget falt på koseklær til henne, en body fra newbie og en myk kosebukse fra h&m samt sokker og et teppe. Og så er det selvsagt det strikkede hentesettet! Er det ikke skjønt? Ingen i min familie kunne strikke på kort varsel, så jeg fant en kjempeflink og søt dame som kunne strikke akkurat det jeg ville ha på bestilling. Hun heter Monica og driver en butikk på epla som heter babyzonen. Med frakt, garn og alt kom det på litt over 700,-

___________________________________________________________________________________________________________

 annet – andre ting som havner i bagen sånn rett før avreise er et ekstra sett med joggedress, joggesko, kamera, alle ladere vi trenger, matlager til meg som yoghurt, tørre kjeks, energidrikke og boller, mobiltelefon, helsekort og arket som viser blodtype. Lars-Kristian skal være med og også overnatte på barsel, så han pakker en egen bag. Kanskje jeg tar med en bikinitopp også, med tanke på badekaret, men jeg tror ikke at det er noe jeg kommer til å tenke over.

 Ja, jeg tror det var alt – håper du plukket opp noen tips! 

716 kommentarer

 1. Wow! Du er godt forberedt og kommer nok til å bli en suuuper mor 🙂

 2. Hanne Stokka

  Lykke til på den fantastiske slutten av reisen din:) ta med deg et par bukseskift pr dag- det kan være lurt…! Klem

 3. Anbefaler deg å bruke dusjhodet og spyle deg mens du tisser 😉 Hehe.. Hjelper på 🙂

 4. Ta med lypsyl og handkrem viss du ikke allerede har det i toalettmappa! Utrolig tørt miljø på sykehus.

 5. Å det er sååååå spennende!!:) tenker 8 mnd tilbake da jeg fødte jenta vår, det er en magisk tid og tiden går helt utrolig fort. 8 mnd allerede, det er helt utrolig:) kos deg hvert sekund når du har jenta di i armene, tiden går altfor fort:) kjenner jeg kribler i hele kroppen på dine vegne:) lykke til siste delen:) stor klem!

 6. Ser veldig bra planglagt ut dette! Satser på at alt går som det skal når den lille kommer! 🙂 Kjenner jeg blir litt babysyk når jeg leser om den spennende tiden du har i vente, og jeg student uten inntekt! Så må nok vente litt til, haha.
  Gleder meg til din lille prinsesse kommer! Kjempe gøy å følge deg på reisen din! Ha fin fin kveld! 🙂
  Hilsen Emilie :))

 7. Anbefaler og ta med boksere! Jeg også tok med hipstere ( Liten feil for min del ) Husk at når vannet går, så kan det henne at det RENNER, og i en tid etter fødselen kommer det også litt av hvert.. Boksere holder sykehus «bleiene» ( gigantiske bind..) på plass. Men tror de fra Kari Traa holder alt på plass da 😉 Tror de nattbindene blir for små den første uken ( kommer selvsagt ann på ) Men sykehuset gir deg nok og velge mellom. Ellers ser baggen helt perfekt ut, ååh kose klær! Hærlig. Annbefaler en quiz bok itilfelle en langdrygen fødsel, det savnet jeg. Tok med meg en soduko bok som det ble løst 1 rute på.. Ikke ork å sitte og skrive noe som helst, men imellom takene kunne det vært artig med en humoristisk bok som som kjæretsten kunne lest eller en quiz bok. 🙂

 8. Ååå, så kjekt at det nærmer seg:) Tror ikke bikinitopp i badekaret er noe du kommer til å tenke på. Kommer til å bli deilig «å ikke ha bh på seg». pluss at når babyen kommer ut blir hun sikkert lagt rett på ditt bryst uansett om du er i badekar eller seng. Da er det greit å ikke ha en bh i veien=)
  Masse lykke til! Klem

 9. Så fint og detaljert innlegg som sikkert er til god hjelp til de som skal igjennom det samme 🙂

 10. Åh, dette blir spennende, ser ut som du har fått alt med deg, søte Caroline! Btw, de uggs tøflene, hvor har du kjøpt de og hva kostet de? 🙂

 11. For et skjønt hentesett!! ♡

  Det eneste jeg kan komme på når jeg leser dette, er en ekstra kosebukse. Jeg blødde igjennom flere ganger det første døgnet.

  Lykke til!!! 😀

 12. Å, kjære vene nå nærmer det seg med stormskritt! Jeg er så spent at det begynte å kile litt i magen min av å lese dette innlegget. Jeg har aldri lagt igjen en kommentar på bloggen din, enda jeg har fulgt deg siden 2009. Men nå var det jaggu på tide! For jeg vil ønske deg all verdens med lykke til videre og med fødselen. Det har vært så spennende å følge denne graviditeten sammen med deg. Jeg gleder meg masse til å se henne. Hun er kjempeheldig som kommer inn i en så trygg og god familie som du og Lars-Kristian er! Jeg er sikker på at dere kommer til å bli kjempeflinke foreldre! Nok en gang, lykke til!

 13. Jeg anbefaler deg å ta med flere skift til den lille. Du kan som regel låne babytøy på sykehuset, men det er godt brukt, godt vasket og ganske formløst tøy. Jeg hadd veldig behov for å kle mine nyfødte i eget tøy, og får du en gulpebaby kan det bli maaaaange skift. Kjoler og bukser trenger du ikke. Men jeg hadde tatt med meg en håndfull mengde med bodyer (gjerne omslagsbodyer ull eller silke) og strømpebukser. Det er hyggelig å ha nyfødtbilder der babyen har på sitt eget tøy. Ett lite tips bare!

 14. Hei! Lykke til med tiden framover! Har et lite tips til når dere skal ta blodprøve av lille Ugla, sørg for at hun er varm og god på foten så blør det bedre 🙂 Da går det raskt og hun slipper kanskje unna med bare et stikk 🙂

 15. I wish u safety new born child delivery,labor without pain very peacefull and magic moments with your family.

 16. Åh, skulle ønske jeg hadde så fine ammebh’er da jeg ammet, de var lekre! Lykke til med fødselen, søte du 🙂

 17. annkristin

  Nå ble jeg ordentlig spent på dine vegne 🙂 nå kan det skje hvilken dag som helst, veldig gjennomført reisebag og for et nydelig hentesett 🙂 artig å se hvor mye nytt utstyr som har kommet på bare 5 år, de amme bh var lekre, da jeg gikk gravid var de hvite eller svarte enkle bomull bh ‘er.
  Tror ikke du kommer til å tenke så mye på å ha bikini topp i badekaret under fødselen altså , men ta den med 🙂 men timen i badekaret jeg var i under første fødsel , var noe av den beste smertelindringen jeg hadde 🙂
  Lykke lykke til med siste (ukene)eller dagene 🙂
  Hilsen annkristin

 18. Ser ut som du har fått med det du trenger 🙂 Hentesettet var helt nydelig!
  Håper dere får en flott opplevelse og gode dager på barsel bare dere tre ♥
  Klem Anette

 19. Karianne

  Hei Caroline! Elsker bloggen din og er fast leser! Jeg leser den på smsrttlf og da har da problemer med å lese hva som står i hvitt i de fine rosa boblene på bilder. Håper du kan skifte farge til en med mer kontrast;) lykke til i tiden fremover! Veldig spennende å følge deg! Klem!

 20. Anbefaler deg å få tak i en pakke med pampers nr 1, da sykehuset jeg fødte på hadde kun libero, og få med str nr 1, flest nr 2. Så er pamperseb mye mykere og bedre, samt mindre enn libero sine 🙂 Bare en anbefaling altså 🙂 Lykke til!

 21. Wææ! Nå nærmer det seg skikkelig 😀 Det ser ut som du har tenkt nøye gjennom alt, og forbredt deg godt! Det kommer nok til å gå kjempefint, Caroline 🙂 Lykke til!!

 22. Hei 🙂 du har med mye fint og nyttig! 🙂 noen tips til: håndkle: sykehushåndkler er veldig små, og når du skal dusje så er det heller ikke lås på døren (i tilfelle man besvimer) så da er et stort håndkle greit å ha 🙂 samt sjampo og balsam. Leppepommade er bra etter fødsel fordi sykehusluft er veldig tørr, i tillegg til at man må puste mye under fødsel. Flippflopper/sandaler til dusjen kan være greit, de vasker alle rom og badet med samme mopp så det kan være greit å ha noe på føttene. Og evt ullundertøy til baby (vi fikk nesten litt tilsnakk fra jordmor fordi vi ikke hadde med det, for nyfødte er litt kalde). Du har sikkert noe av dette allerede, men siden jeg akkurat har gått gjennom det samme så tenkte jeg å komme med noen tips. Lykke til kjære deg <3

 23. Dette er helt sikkert veldig nyttig for kommende mødre, bra at du legger ut så mange utstyrsguider!
  Men tror nok ikke bikinitopp er det første du tenker på når du skal i badekaret, er ikke så mange som skal se deg… 🙂

 24. Du burde ha med noen slippers/sandaler også. Veldig kjekke å ha i dusjen! Ikke alltid så fristende å dusje barbeint, hvertfall hvis du deler bad med flere.. Lykke til! 🙂

 25. Ser ut til at du har med det meste, et lite tips fra meg er en omslagsbody til den lille. Dette synes ivertfall vi er det letteste, til og med til vår lille som er 4mnd nå 🙂 som førstegangsfødende synes jeg at det var litt vanskelig å kle på den lille de første gangene, de er liksom så bittesmå, og jeg husker jeg nesten var redd jeg skulle «ødelegge» henne 🙂 lykke til, og nyt de siste dagene dine som gravid:D

 26. Komplett sykehusbag:) Råder deg til å bruke ammeinnlegg i ull hele tiden, ikke bare når du er ute. Brystbetennelsen kan være temmelig lunefull og er ingen forunt! Masse lykke til med alt som venter! Og jeg skal definitivt sjekke ut glamom!

  1. Takk for tips, da skal jeg gjøre det 🙂

   1. I agree, wool all the way! I used wool every day and I never had any problems, unlike many girls I know. Good luck on this new journey 🙂

   2. Marianne

    Jeg anbefaler også ull, det reddet meg. Men legg gjerne et tøystykke mellom ullinnlegget og brystet 🙂

  2. Skriver under på dette! Bruk ammeinnleggene i ull. Jeg bruker vanlig ammeinnlegg inni ullinnleggene, så det ikke skal bli »sølete» 😛 haha… men det finner du ut av. Brystbetennelse er noe jeg ikke unner noen! Husk også å ikke fryse på hender, føtter og hodet for å forebygge brystbetennelse 😉

   Lykke til i innspurten. Spennende dager i møte 😀

  3. Signerer denne! Brukte ammeinnlegg i ull hele ammeperioden, og fikk heldigvis aldri betennelse. Hadde éngangs innerst og ull utenpå, og dette fungerte veldig bra. På de aller fleste engangs er det «lim, slik at de sitter fast i ullinnlegget.

 27. Anbefaler deg å få i medisinsk grønnsåpe til dere kommer hjem igjen:) et grønnsåpebad lindrer og renser/heler underlivet og var meget nyttig (og uunnværlig) da jeg kom hjem værtfall:)

 28. Millacamilla

  Haha, jeg tok også med meg bikini som jeg brukte i badekaret, mulig det er teit, men jeg følte meg ikke helt komfortabel med tanken på å ligge der å flyte kliss naken. Jordmora lo godt og hjertelig da hun så jeg hadde tatt på bikini (hun var ikke slem altså, bare hjertelig latter), var visst ikke så mange som brukte bikini. Men det gjorde altså jeg.

  Et lite tips; pakk de mørkeste buksene du kan og dropp de pastellfargede. Du skjønner sikkert hvorfor uten at jeg trenger å gå i detaljer;)

  Lykke til!

  1. I will! 🙂 Får gå til innkjøp av en mørk joggedress til i morgen, resten av de jeg har hjemme er jo pastellfarget :p Hehe, får tenke litt på en bikinien, de skal jo uansett hjelpe til med å amme etc. etterpå, så det er kanskje like greit å la være 🙂

   Klem!

 29. Kjære vakre Caroline!
  Så fint alt ser ut! Jeg unner deg så den spennende tiden du har i vente!

  Ville bare spørre deg om ikke du kunne være med å fronte denne saken: https://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=1331
  Jeg vet du får tusenvis av ønsker hver dag om å reklamere for diverse ting og at du må velge med omhu. Men mitt inntrykk av deg etter så lang tid som din faste, daglige leser er at din omsorg for dyr er stor. Du legger stor innsats i å reklamere for produkter og klær som er dyrevennlige og har inspirert meg til den grad at jeg kastet alt jeg hadde som var testet på dyr. Du inspirerer SÅ mange, og det at du hadde nevnt denne underskriftskampanjen i et innlegg kan skape underverker. Dyrene trenger så sårt et dyrepoliti som kan ta vare på deres rettigheter og jeg vet at din deltakelse som dyrevenn ville fått oss et langt skritt fremover i den retningen. En link og en setning i et innlegg er nok.
  Det vil både tobente og hvert fall firbente sette enorm stor pris på!

  Takk for at du inspirerer <3

 30. Jeg blir så rørt når jeg ser alt det vakre du har pakket! Vakre deg. Føler bare for å overdøsse deg med engler:-) Nå er jeg riktignok gravid selv i 7 mnd. Jeg har det litt trøblete da barnefaren har valgt å gå fra meg og være med en annen jente midt opp i graviditeten! Men vet du: dette skal jeg klare. Og barnefaren skal selv om det koster meg litt selvfølgelig få lov til å tilbringe masse tid med jenta mi:-) uansett så har jo jeg nå ikke penger til alt dette vakre du har. Døøøør av misunnelse
  på tingene dine:-)). Men LV veska de har jeg. Du er så utrolig inspirerende for meg i disse tøffe tider! Wæææ håper ikke du føler dette ble litt for mye av det gode om meg selv:-)
  Vil bare du skal vite at du hjelper meg litt for tiden! Og om det er greit så lever jeg litt gjennom og drømmer om alt ditt finte og gjennomførte baby ting!

  Stor klem fra en soon to be mum to another (or something like that)

  1. Trist å høre, Marie. Ønsker deg alt godt og masse lykke til 🙂
   Klem

 31. Heisann!
  Nå vet ikke jeg om du har pakket dette, siden det bare står «toalettsaker», men jeg vil anbefale deg å ha med en lypsyl eller noe annet for å fukte leppene med. Sykehusluften har en tendens til å være litt tørr. I tillegg vil jeg bare gi deg et tips om å ta med deg ulike typer engangsinnlegg. Jeg opplevde at de fra Natusan(som det ser ut som at er de samme som du har pakket) satt seg litt fast i puppen når det kom melk. De første ukene kommer det jo en del melk utenom når du ammer også, til det får stabilisert seg. Jeg likte i allefall best de fra Libero. Det er jo selvfølgelig smak og behag, men jeg tenkte bare jeg skulle tipse deg 🙂 Ellers vil jeg bare ønske deg lykke til, nå er det virkelig ikke lenge igjen! Gled deg til fødselen, det er en helt fantastisk ting å få oppleve! 🙂 Klem <3

 32. May-Lill

  Trusene på sykehuset er ikke lekre men de er store og det er i grunn ganske behagelig etter man har født.. Ofte må man bruke litt større bleier i starten fordi man blør en del de har de på sykehuset og da er store truser godt 🙂 Lekre amme bher 🙂 Såper er smart, det hadde jeg glemt, nå kom føda jeg plutselig en mnd før sa hadde ikke baggen klar. Jeg ankom med en Meny pose hehe! Prøvde å vaske håret med sykehussåpen og det var fæle greier.. Men synes vi fikk god mat og ofte 🙂 Lykke til 🙂 Jeg fødte på 30 min så jeg gjorde det unna i en fei veldig greit men litt sjokk på kroppen så litt lenger ti er greit.. Gjør som jordmoren sier å alt går bra.. Jeg trodde jeg skulle bæsje på meg men det gikk greit;) Veldig vanlig følelse. Kasta opp gjorde jeg også det var ikke så godt mens det presser på men alt i alt gikk det supert presset 4 harde press å ute var henne 🙂

  Klem fra May-Lill ( Søsteren til hun som strikket hentesettet ditt )

  1. Takk for tipset! Oi, hjelpes meg! 30 minutter, det må jeg si 🙂 Du er jo rene fødekvinnen 😉

   Klem tilbake 🙂

 33. Kjempe koselig og nyttig sykehusbag- du har tenkt på det meste;) det jeg vil annbefale deg er å kjøpe enganstrusene( nettingtrusene) på apoteket… De er supermyke og veldig behagelige, selv om de ikke er de vakreste!. Seba bind er de absolutt mykeste og hjalp meg godt etter fødsel.. Jeg måtte kaste både bindene fra libresse og de fine trusene jeg hadde kjøpt da de ble for vonde og libresse bindene for «harde» i kanten.. Sendte mannen på akutt besøk på apoteket dagen etter;) selvfølgelig smak og behag altså, mn absolutt verdt å ha med seg i tilfelle..!.. Sykepleierene la også noen seba bind i fryseren for meg- og FOR en fantastisk hjelp det var mot ømheten.. ANNBEFALES;) Og så mørke, myke bukser kan være lurt.. Man blør ofte mye etter fødsel og det kan lett blø igjennom.. ( da viser det ikke om uhellet skulle være ute når du er på tur i gangen f.eks)! Bodyer som ikke trekkes over hodet synes jeg også var vidunderlig de første ukene, mn det finner du utav selv;) MASSE, MASSE lykke til!! Jeg har vert trofast leser fra dag en og du er helt nydelig! Dere blir fantastiske foreldre og har et nytt, spennende liv foran dere;) god klem <3

 34. Siden du får barn på denne tiden av året vil jeg påstå at det er kun ammeinnlegg i ull som fungerer, iallfall når du kommer hjem. Engangsinnleggene er nok ikke noe å satse på i starten, hvis man blir sår og lignende. Alt for å unngå brystbetennelse og såre bryster. Nei, av egen erfaring( jeg har 3 barn) ull er gull, også som ammeinnlegg. Man blir rett og slett avhenging 😉 Og, jeg vil tro at ammeinnleggene i ull er litt stiligere nå enn for 15 år siden, de var ikke så lekre akkurat, men utrolig gode, da 🙂 Henstesettet var utrolig fint! Lykke til, du har full kontroll!

 35. May-Lill

  Ja, ser det blei en del skrivefeil gikk litt fort her 😉

 36. Man blør veldig mye etter fødsel,så jeg anbefaler bindene de har på sykehuset.
  Eget håndkle kan være greit og ha med,da de som er på sykehuset er veldig små.

  Ellers har du husket på det viktigste,Masse lykke til når fødselen starter! 😀

 37. pernille

  Kari traa hipsterne er kjempe gode men hvis du trenger å gå med bleier (noe du meget sannsynlig må) så får ikke de plass i hipsterne. Defor får man nettingtruse på sykehuset, men de er veldig ubehagelige og sitter ikke godt, derfor kjøpte jeg tena sine nettingtruser på apoteket, veldig god å ha på seg og den hjelper også livmora til å trekke seg sammen:) jeg hadde med pysj til prinsessa til å ha på sykehuset, veldig glad for det fordi de klærna vi fikk på sykehuset var jo alt for store! Vil anbefalle deg å ta med noen ammesingleter, ofte blir puppene veeeldig store de første dagene og bh kan bli veldig ubehagelig, selv uten spiler. Da funker det godt å gå med ammesinglet med ammeinlegg inni:) de på hm er helt greie:) lykke til med fødsel, bare å glede seg (det mener jeg) 🙂 vær forberedt på barseltårer på dag 3, de kommer! Alt føles overveldende og man gråter av den minste ting, både av glede og matthet:)

 38. Et tips, større truser. De «bleiene» du får på deg etter fødsele er enorme, jeg hadde björn borg boksere og de ble aaalt for små!

  Lykke til med fødselen 🙂

 39. ToBarnsMamma

  Er dere garantert enerom på barsel? Hvis ikke, er det lurt å ha med skandaler til å ha på i dusjen – det blir fort mye gris med blødende kvinner…

 40. Hei Caroline! Tipser deg herved også om å ta med deg musikk, for det er utrolig behagelig og lar dere glemme litt at dere er på sykehus! Lykke til med fødsel 🙂

  1. Ja, det skal jeg gjøre 🙂 Vil så gjerne se på det som en treningsøkt 🙂

 41. Husk at babyklærne på sykehuset er brukt av mange babyer, og er utvasket og ofte stive. Da jeg fikk min første, så tok jeg kun med meg hjemreiseklær til babyen, men nå da jeg fikk mitt andre barn hadde jeg med meg alt av klær til barnet. Er ikke noe koselig når du skal ta masse bilder og de bare har falmete klær på sykehuset. Jeg hadde med 2 bodyer til hver dag, pluss et par sparkedresser, strømpebukser og pysjer. Følte det mye bedre for jenta mi da hun hadde sine egen klær. I tillegg var alle klærne på sykehuset i str 56-62 slik at de skulle passe «alle», noe som gjorde at jenta mi på akkurat 3 kg og 49 cm lang druknet i de store klærne.
  Dette er bare ment som et tips altså, for jeg ble så skuffet selv da jeg ikke syns noe om sykehusklærne. Når man får sitt første barn så vil man jo gjerne ha fine, myke og gode plagg 🙂 Masse lykke til, du kommer til å bli en fantastisk mamma 🙂 Andre ting jeg ville tatt med er gulpekluter, tynne luer og et pledd til mamman.

 42. Karoline

  Æææh, du skal snart føde!! Det er så spennende 😀 MASSE lykke til!!

 43. Så fint og organisert! Tror du har fått med deg det viktigste og vel så det- selv om det sikkert kommer til å komme mange kommentarer med tips nå;) jeg fødte selv før jeg rakk å pakke bagen- så det var mye jeg savnet!

 44. Anbefaler å bruke såpe uten parfyme for at babyen skal kjenne kroppslukten din bare:) bare et tips asså:)

 45. Ser ut som du har huset det meste 🙂 Bedre å ha med seg for mye enn for lite. Mange sier jo at man ikke får bruk for alt man tar med, men det gjorde jeg. Nesten ihvertfall 😉 Nå kan det skje når som helst altså 🙂 Hihi. Veldig spent på deres vegne!

  Må også bare si at jeg syns du har klart å få en skikkelig fin balanse mellom mammating og temaene bloggen din handlet om før. Jeg er jo mamma selv og syns det kunne vært gøy å lese enda mer mammarelatert stoff, men skjønner jo at ikke alle leserne dine er på det stadiet enda 🙂 Du er kjempe dyktig til alt du gjør virker det som 🙂 Lykke til!

 46. Dette er så spennende! Gleder meg veldig på deres vegne! Masse masse masse lykke til❤️

 47. Hei,
  lurte litt på hvor marc jacobs skoene er kjøpt? årets kolleksjon? superfine 🙂 kjekt å lese bloggen din – synes innleggene er så gjennomførte med fine bilder og koselig tekst 🙂 lykke til med fødselen – heier på deg 🙂

  1. Så hyggelig å høre, tusen takk 🙂 De kjøpte jeg på my-wardrobe i sommer 🙂

   Klem!

 48. I forhold til klærne til babyen, så ville jeg definitivt tatt med en omslagsbody i stedet for en som skal over hodet. Spesielt de første dagene, når man ikke er vane med å kle på et helt nytt menneske – og de heller ikke er vane med å bli kledd på – så er det enklere å ta på omslagsbodyen. Jeg ville også tatt med litt ekstra klær til deg selv? Fort gjort at man både får gulp og babytiss på seg 😉

 49. Jeg er så spent for dere nå, fikk kriblinger i magen da jeg las gjennom innlegget 🙂 Ønsker dere en masse lykke til, og håper at alt går slik det burde under fødselen. Jeg har fått veldig mye glede av å lese om din graviditet og dine forberedelser, særlig siden jeg selv mistet i spontanabort i den tiden du offentliggjorde at du ventet barn.. Rart å tenke på at jeg skulle hatt et lite barn i dag, men det prøver jeg å ikke tenke så mye på.. Det føltes som en liten trøst at noen andre fikk oppleve den store gleden og velsignelsen jeg ikke fikk nyte slik jeg burde, og jeg har satt veldig pris på å få «delta» i forberedelser selv om de ikke har vært mine egne. Vil definitivt ta dine innlegg og tips til hjelp om jeg er så heldig å bli gravid igjen senere i livet.

  Igjen, lykke til. 🙂

 50. Hårføner var det mest geniale jeg hadde med meg. Å bruke den til å tørke seg var helt topp. 🙂 Hvis du må sy er et tips å kjøpe inn medisinsk grønnsåpe på apoteket å skylle med det når du kommer hjem. Da gror og renses stingene så godt. (Tror ikke det så særlig bra ut når jeg satt oppi en bøtte med grønnsåpevann, hehe 🙂 men jammen hjalp det!) Masse masse lykke til 🙂 Tenk at om tre uker så er lille ugla endelig ute hos dere 🙂

  1. Heehe, uff :p Tusen takk for tips, det skal jeg huske på 🙂

   1. På sykehuset var den en hånddusj ved siden av doen som jeg spylte meg med etter jeg hadde vært på do:) så klapp tørket bare forsiktig med papir:):) ikke noe problem:):)
    På doen hjemme har vi badekar ved siden av doen med hånddusj, så fikk spylt når jeg kom hjem også:)
    Stingene grodde fint,slapp og sitte i grønnsåpevann osv…Utrolig hvor raskt det heler seg!:)
    Så glad jeg hadde hånddusj hjemme :0) det er kanskje på de fleste badekar nå:):)

   2. Grønnsåpe er gull på såre sting! En ting jeg gjorde etter første fødsel og SVÆRT vonde sting var å blande grønnsåpevann i en liten spruteflaske (typ barneimsdalsflaske) og skylte etter hvert eneste toalettbesøk, satt så lenge jeg klarte og skylte det av i dusjen/bideen (evt en annen flaske med rent vann). Da ble det raskt mye bedre og litt mindre styr enn å blande hvert enkelt bad og sitte der 😉 Lykke til! Å føde er utrolig heftig! Håper du får en fin fødsel 🙂

 51. Ser ut som du har alt du trenger! 🙂
  Jeg har selv født to ganger, og jeg må bare si at jeg elsket de super sexy(hoho) nettingtrusene de hadde på sykehuset, med et lass av bleier og bind i trusa pga blødningen etter fødsel, syns jeg de var kjempegode. Stjal også med meg et par hjem jeg! 😉
  Jeg elsker å lese bloggen din, og når jeg leser om din graviditet, så kjenner jeg at jeg savner å gå sånn selv 🙂
  Masse masse lykke til!!! 🙂

 52. Hei! Du har pakket mange gode og nyttige ting:) Var selv på barsel i Skien i sommer, og vil bare komme med et tips: Ta med enda ett skift til mini. Da vi var der hadde de plutselig kun kortbukser igjen, noe som blei for kaldt pga aircondition. Vi endte derfor opp med å bruke egne klær:) Lykke til med innspurten, dere har masse å glede dere til!:D

 53. Husk å pakk ned drikkeflaske! 🙂 du blir sykt tørst under fødselen og når du ammer :):)

 54. Du virker godt forberedt, Lykke til 🙂 Kan du vise bilde eller vise til oppskrift på kjeks, energidrikke og bollene du tar med hvis det er lavkarbo? Har mange ganger lurt på hva jeg kan ta med i veska på småturer. Igjen tusen takk for verdens beste blogg, du er helskjønn 🙂

 55. Hei! Fikk en gutt i januar! Og vi hadde akkurat samme strikkesettet( bare i blått), kjempe fint! Skal ha det i minne rammen hans:) Ville bare tipse deg at det er greit å ta med en tynn bomullslue eller en tynn i ull, body i ull, våtservietter, og kanskje et pledd til far og mat ( om det blir mye venting, far får ikke mat på sykehuset før barnet er født) Eller må dere ha masse lykke til!:) gleder meg til å se bilde av den lille jenten deres:)

 56. Hei =) Spennende tider i møte nå =) Vil anbefale deg å ta med sko som du kan bruke i dusjen, det fikk jeg beskjed om før jeg skulle på sykehuset. Det er pga. bakterier!

  Ønsker deg masse lykke til! Ingenting er som å bli mor <3

 57. Minien min fikk samme strikkejakken og luen av Oldemoren sin,helt nydelig 🙂
  Man får svære bind på barsel,da vanlig nattbind ikke hjelper særlig rett etter
  Hadde tatt med fler truser 🙂
  Og de har eget dusjhovdet ved do på barsel,så man skal slippe hardt dopapir,
  Ihvertfall i Ålesund da.. :p
  Ellers,masse lykke til!!! 🙂

 58. Anbefaler deg til å ha med flere sett til den lille. Koseplagg i ull. Ofte trenger de litt ekstra varme klær etter fødselen:) Lykke til fremover, tiden som er nå er helt magisk!!

  1. Jeg pakket det ikke med ettersom noen her fra før av har sagt at man skal være obs med ull i tilfelle hun er allergisk, så da tenkte jeg det var skummelt når hun er nyfødt :/ Men jeg får vel ta det med 🙂

   1. Ingvild

    Prinsessa mi fikk utslett av ull de første ukene. Bomull vasket med sensitive funket. Dette finner dere ut av:) Lykke til!

   2. Det verste som kan skje er at hun får utslett, dersom hun har atopisk eksem. Og da er det bare å slutte med ullet. Men de fleste tåler det jo. Evt. kan du ta med klær fra lilleba, dersom du har det? De er laget av bambus, som har de samme egenskapene som ull. Veldi mye og gode 🙂

   3. Ja, det har vi 🙂 Har pakket med et sett allerede :p

   4. Helene

    Jeg har hatt atopisk eksem hele livet(er nå 23 år).. Har din nydelige jente så har ull har ingenting å si:)mange tror det da atopikere klør ved utbrudd og er mer sensitiv enn andre på hender, i bøyedelen av albuer og knær osv, men babyplagg som er laget av ull er i dag laget av god kvalitets ull som ikke klør, og da dermed ikke irriterer huden/utslettet. Jeg merker faktisk ved å bruke ull-hansker/votter så hjelper det på da huden på fingrene ikke blir såå tørr og sprukken da det holdes varmt. Liiitt tidlig ute her, men om det skulle vise seg at hun har atopisk eksem vil hun mest sannsynlig vokse det av seg (ikke jeg da, hurra….hehe..), men begynn å smøre så tidlig som mulig. Det var ikke mange gode kremmer på dette da jeg var liten og jeg har dermed en del arr på hendene :/.. Spenol og ren aloe vera krem har fungert best på meg, men også lette hydrokortison/steoride kremmer i korte behandlingsperioder.. En liten sidetrack og tips, meen vi tar ikke sorgene på forskudd 🙂 lykke til med fødsel og nytt ventetiden:)

 59. Hei Caroline:) Vil bare anbefale deg og heller kjøpe bind på apoteket, de samme som du får på sykehuset. De er mye mykere og behagelige og ha på enn de fra libresse, jeg var helt avhengig av de. Ganske sårt og ikke minst smertefullt «der nede» etter på, spesielt hvis du må sy. Fødte selv i Skien, så vet at bind du får utdelt etter fødselen der er de beste;)

 60. Jeg har en liten pike på to måneder, og har derfor nylig lett internett etter tips til sykehusbagen. En av de viktigste tingene,- ammepute, var ikke å oppdrive på Ullevål (Jeg har venninner som har født på A-hus, og de hadde visst ikke der heller) Det er vanlig å amme mange timer i døgnet i starten, og puten hjelper veldig. Intimsåpe hadde de heller ikke, overraskende nok.

  1. Jeg har ammepute her hjemme, tror du den er nødvendig å ta med?

   1. Anette

    Jeg fikk ammepute på Ullevål, de har mange 🙂

   2. Kanskje jeg får høre om de har i Skien, hvis ikke kan jeg jo ta med min 🙂

   3. Ta med din egen 🙂 jeg fikk ikke på Ullevål å endte opp med å bruke sofaputer… 🙂

   4. Signerer på den, skulle ønske vi hadde med ammepute. Jeg slet noe forferdelig med amming, og det gjorde det ikke noe bedre når vi måtte bygge opp digre tårn med puter og pledd fra sykehuset :-p Ammingen ble så mye enklere med ammepute, for da kunne man liksom konsentrere seg om selve ammingen. Sier meg også enig i det med sykehustrusene, de er der for en grunn. Men det var veldig deilig å kunne bruke sin egne truser etter noen dager, når det roet seg litt ned. Vil også anbefale å ha med noen ekstra bukser. Jeg var uheldig og blødde gjennom noen ganger. Så masse skift er gull. Lykke, lykke til – det er så stort! 🙂

   5. Maisen

    Jeg hadde hjemme, men de hadde ikke til utlån (av en eller annen grunn). Resultatet ble en masse problemer med vonde muskler i rygg og nakke etter de få dagene på barselhotellet. Neste gang skal jeg ta med, for sikkerhetsskyld 😉

   6. Ha den eventuelt i bilen, så kan dere hente den om nødvendig? 🙂
    Jeg lå for det meste på siden i senga og ammet på sykehuset, savnet ikke ammepute. Umulig å vite på forhånd hvordan det blir tror jeg.

 61. Var det ikke du som ikke skrev romertall da noen kommenterte at 4 skrives IV og ikke IIII slik du skrev det? Nå skriver du jo 5 med romertall? Mitt tips til deg er å innrmmme feil innimellom istedenfor å ro slik du gjør bestandig. Fortsatt god kveld 🙂

  1. Her er det vel ikke jeg som ror? Kanskje du ikke så hva jeg svarte hun som spurte den gangen? Her er svaret mitt:

   Submitted on 2013/11/07 at 22:01 | In reply to Kristin.
   Hadde tenkt til å skrive IIIII neste gang jeg, da :p Tenkte ikke på romertall, men kanskje jeg bør endre om det blir flere utstyrsguider, kan jo bli litt klønete 🙂

   Som sagt, jeg hadde ikke tenkt til å skrive så mange utstyrsguider, så jeg tenkte å holde meg til pinner og ikke til romertall 🙂 Men nå ble det en del innlegg likevel, og da går jeg over til romertall for å unngå så mange streker 🙂 Det er jo forresten også noe å henge seg opp i, hehe :p

   1. å hjelpes, som folk elsker å kommentere alt mulig 😀 Hoi…

    Lykke til Caroline, jeg følger spent med 🙂

   2. Det skrives henne ikke hun. Viktig med korrekt språk 🙂

   3. Camilla

    Viktig med komma på riktig sted også, Eirin.

  2. Ja OJJJJ for en bommert av Caroline!! Hjelpes, enkelte mennesker…

 62. Elisabeth

  Hei på deg vakre mamma:) super pakking:):) vil bare tipse deg om en ting og det er flere bodyer og strømpebukser til babyen som er varme, gjerne ull:) dette fordi babyen ofte gulper masse og bleiene de bruker når de er nyfødt ofte lekker litt i sidene. Jeg hadde selv en liten bag med til babyene mine med gode klær og nattøy. Klærne på sykehuset er utvasket og skal passe alle babyer. Masse lykke til :):)!!

 63. *rett etter fødsel…

 64. Ser bra ut 🙂 Men du bør ha med noen sandaler du kan bruke i dusjen! Pleier å være ganske så varmt på barsel pga de små, så tviler på du får brukt for de tykke sokkene. Men skader jo ikke å ta dem med itillfelle! Også ville jeg hatt med et par singletter, de er enkle og amme i 🙂

 65. Å skulle ønske jeg hadde visst om de båndene som trekker magen tilbake da jeg fødte for snart 3 år siden, for jeg sliter med å få magen flat igjen og ikke minst hoftene, selvom jeg er stram og muskuløs på resten av kroppen og spiser sunt og riktig. Jaja, er vel bare sånn for noen, kjipt, men nå har jeg prøvd hardt i over 2 år så det blir snart mageplastikk hvis det ikke skjer noe :p

 66. Ser ut som du har fått pakket det viktigste her. Vil anbefale deg å ta med en leppepomade ettersom sykehuslufta ofte er
  tørr. De bindene blir kanskje for små, de første dagene blør en mye så bleier er et must. De bleiene på sykehuset har vært greie å bruke
  for min del (3 ganger). Ammebh’ene blir kanskje for små de også. Jeg tok med ammebh’er til første fødsel, i god tro at de skulle passe.
  Det endte med at mannen måtte på butikken og kjøpe en ammebh som var 4 str. større 😉 brystene blir svære, altså… Hehe

  Det var virkelig et nydelig hentesett du har bestilt. Det er så koselig å ha, og for all del ta vare på det. Et tips til; ta med en tynn lue til den lille,
  både som hun kan bruke under tiden på sykehuset, og til hjemreisen (ofte er strikkeluene litt store i str.)

  Ønsker dere masse lykke til med både fødsel og barseltid 🙂 Du virker veldig klar og forberedt til å møte henne nå 🙂

 67. Lykke til 🙂 Tenkte på deg når jeg så denne https://www.miinto.no/p-209290-rosa-giraff-med-musikk 🙂
  Og dette faktisk https://www.miinto.no/p-291775-smykkeskap-m-speil-gulv-hvit-41x37x160
  Ha en fin kveld!

 68. Benedicte

  Denne jenta er heldig som får dere som foreldre! Masse lykke til med fødselen. Jeg gleder meg sånn på deres vegne å kan nesten ikke vente med å se den lille jenta <3

 69. Charlotte

  Så herlig hentesett =D
  Anbefaler deg også å kjøpe bind fra Apoteket, de er helt like dem man får på sykehuset og er veldig greie å ha de 4-5 første dagene etter fødselen siden det er da det kommer mest, man får bind på sykehuset som oftest, men ikke nok til å ta med seg hjem.
  Dette fikk jeg erfart ved sist fødsel ettersom det kom fort flekker som ikke havnet i bindene ettersom jeg bruke for små. Men nå er jeg klar med apotekbind =P

  Masse Lykke til om det snart skulle skje noe <3

 70. Kristine

  Så fint! Hvilken dato har du termin Caroline? 🙂

  1. 1. desember 🙂

 71. Vaselin eller annet fukt til leppene er UTROLIG viktig da du skal puste inn og ut av munnen hele tiden.. Aldri vært så sår på leppene noen gang :/ så fødsel med nr så stod dette øverst på lista mi;) lykke til. Du kan jo sikkert bruke den brystkremen til leppene da 😉

 72. mamma`n til ei

  Kjære, flotte deg! Ser du er godt forberedt!:) Det er alltid bra. Et tips fra meg, det blir vel mer aktuelt etter hvert som ammingen kommer i gang, men jeg hadde stor nytte av ammeskjell. Det er helt vanlige albueskjell som brukes mot såre brystvorter. Min lille snuppe hadde litt problemer med å få ordentlig tak, og det medførte ikke rent lite ubehageligheter.. Men albueskjell kom til sin nytte!! Nå er det jo ikke sikkert det blir noe problem for deg i det hele tatt, men hvis.. Kjøpt på apoteket.. Hvis du ikke har ei strand i nærheten..;) Også var det litt moro og se at vi har det samme hentesettet, det er helt nydelig.. Lykke til videre vakre kvinne, det kommer til å bli helt herlig!!:)

 73. Hender det at du savner å ha kroppen din for deg selv? Misforstå meg ikke, det er sikkert superhyggelig å gå gravid, men hender det likevel at du tenker over dette? 🙂

 74. Så flink du har vært caroline! Du har virkelig fått med alle de viktige tingene!! Bare ett tips i forhold til undertøy. Etter man har født er de fledte avhengig av noe man nærmest kan kalle bleier det første døgnet pga blødninger, å da er det dessverre kun de gigantisk duper sexy nettingtrusene fra sykehuset som duger. Ta med litt extra pysj skift i tilfelle du er uheldig å blør igjennom i løpet av natten eller når du reiser deg etter å ha ligget en stund. Håper også at du har kjøpt ammebhene ganske romslige ellers vil de sannsynligvis ikke passe etter 2 døgn pga melken. 😉 på denne årstiden er ullinnlegg must døgnet rundt! Pass godt på brystene så du slipper å få betennelse. Stor klem ♡♡

  1. Glemte en viktig ting! Det er fy fy med parfymert såpe nedentil etter en fødsel. Kun skylle med vann. Til og med asan er fy… just so you know it! 😉

 75. Siden jeg jobber på sykehus selv og vet at det finnes noe som heter nettingtruser som verken er sexy eller fine å se på, pakket jeg med hipstere selv da jeg fødte.. MEN takk gode gud for de nettingtrusene 😉 Ikke noe pene å se på eller pent å ha på seg, men utrolig behagelige og holder store bind (og da snakker jeg mange dobbel størrelse av de du har pakket) på plass. De første dagene blør man jo en del og da er disse gull verdt.
  Jeg håper du får en fin fødsel og at oppholdet på sykehuset blir fint <3
  Føler spent med hver dag 🙂

 76. Hei Caroline!

  Jeg går idrett på høgskolen i Bergen, og skal skrive en oppgave som omhandler mat etter trening og fysisk aktivitet. Har valgt å ta for meg en problemstilling så enkel som «er virkelig sjokolademelk nødvendig og like bra etter trening som mange påstår?» da dette er noe som irriterer meg litt, og som jeg gjerne vil få mer kunnskap om. Jeg personlig syntes absolutt ikke det skal reklameres med at sjokolademelk etter trening er en bra ting, da jeg ikke ser poenget med å drikke dette selv. Jeg har både melkeallergi, og hveteallergi, og holder meg stort sett unna disse produktene. Treningen jeg foretar meg funker likevel strålende. Jeg har desverre alt for lite kunnskap om dette, og spør derfor deg, og håper du har tid til å svare meg! En av de mange grunnene for at det menes at sjokolademelk er bra, er vel pga at glykogenlagrene trenger å fylles opp etter trening. Mener bestemt du har skrevet noe om dette tidligere, at om man spiser rikelig med fett og proteiner, så er det ikke nødvendig å sluke en banan, bolle eller sjokolademelk etter trening. Har du fakta som kan hjelpe meg med oppgaven?

  Tusen takk!

  Trine

  1. Satser på at det er greit at jeg svarer deg 🙂

   Det er to aspekter som er viktig å tenke på her:

   1. Proteinsyntesen etter trening, altså hvor godt musklene bygger seg opp igjen ved å syntetisere nye proteiner
   2. Behovet for å fylle opp glykogenlagrene.

   For å ta 1. først, så er det flere studier som viser at inntak av karbohydrater ikke er nødvendig så lenge inntaket av proteiner er godt nok. Koopman et. al (1) viste dette i sin studie hvor de de ga deltagerne 0, 0,15 eller 0,6 gram karbohydrater per kg kroppsvekt sammen med 25 gram protein etter trening. Det var ingen forskjell mellom gruppene, noe som tilsier at det har lite til ingen betydning hvor mye karbohydrater som inntas etter trening mtp proteinsyntesen. Dette har også blitt reprodusert i senere studier, noe som bekrefter funnene til Koopman et. al.

   Når det gjelder 2. så viser studien til Pascoe et al.(2) at styrketrening til utmattelse x 6, etterfulgt av 6 timer hvor det kun ble inntatt vann, at glykogennivåene i musklene fylles opp til ca 71 % sammenlignet med før treningen.

   Så med mindre du trener hardt, og to ganger om dagen, så har det lite hensikt med sjokolademelk.

   (1) https://ajpendo.physiology.org/content/293/3/E833
   (2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Glycogen+resynthesis+in+skeletal+muscle+following+resistive+exercise.+D+D+Pascoe%2C+D+L+Costill%2C+W+J+Fink%2C+R+A+Robergs%2C+J+J+Zachwieja.+Med+Sci+Sports+Exerc.+1993+March%3B+25(3)%3A+349–354.

   1. Hei, har du en egen blogg eller liknende, Lars-Kristian?
    Har så lyst til å lese mer om dine ernæringskunnskaper og -synspunkter enn det jeg tilfeldigvis snubler over i denne bloggen, det er så mye fornuftig for oss som er litt spesielt interessert i den slags. 🙂

   2. Tusen takk Lars-Kristian!!! Var til stor hjelp!!! Lykke til som pappa

 77. Du og bloggen er så vanvittig gjennomført bra:D

  1. Å, jeg blir så glad 😀 Tusen takk! 🙂

 78. Ikke lett å tenke gjennom alt man trenger! Ser ut som du har med mye nødvendig, tilogmed rettetang er med,hehe.. Flaske med tut anbefales! Mellom rier og pressing er den fin å ha, mannen sin oppgave;) samt klutansvar og husk på å puste kommentarer! Tror det er undødvendig med bikinitopp, tenkte ikke jeg på i badekaret. Nakenhet bli plutselig veldig naturlig der og da!:) Lykke til, det er en spennende og fantastisk opplevelse:)

 79. Christine

  Bare å glede seg 🙂 det kommer til å bli en fantastisk opplevelse 🙂 anbefaler deg å bruke ull innlegg hele tiden, utenpå bomull 🙂 unngå for alt i hele verden å fryse , generelt på hele kroppen hvis du bestemmer deg for å amme 🙂 bare 14 små dager igjen 🙂 masse lykke til, og nyt den flotte magen den siste tiden som er igjen , rart, når den plutselig er borte, savner man den 🙂 lykke til

 80. Jeg takla ikke det sykehusbabytøyet,, utvaska, ,stygt, ,stort og fælt!! .i tillegg virker det som farger ikke er viktig så min lille jente fikk både blått teppe og body med blå striper.. ikke at det er VIKTIG viktig sånn sett men det betydde litt for meg.. er jo farger som skiller kjønnet når de er så små og like;)
  Mitt tips er å heller ta med litt for mye til henne enn for lite 😉 (jeg vet alle skal tipse så du er sikkert braaa lei .. hehe 🙂
  glad jeg hadde med en del tøy til henne.. Vi lå på sykehuset i 5 dager pga hastesnitt så litt klær trengte hun jo ; )

  Ønsker deg lykke til med innspurten og fødsel 🙂 heier på dere!

 81. Super bag du har pakket!! Genialt med egen såpe, skulle ønske noen tipset meg om det! Sykehuspen luktet så «sykehus» at jeg ikke kjente igjen min egen lukt på en måte.. Håper trusene og innleggene blir brukbare for deg etterpå.. 😉 Lykke til i innspurten og alt godt for dere i tiden fremover!! 🙂

 82. Ser ut som du har fått med deg mye fint og praktiske ting! 😉 nå er du klar om det skulle skje i natt 😉
  Et lite tips, og veldig greit å vite, er å ha med en mørk pysjamasbukse! Første dagen/dagene blør man ganske mye mer enn ved normal menstruasjon, og om nettene vis man har logget i ro en god stund, er det veldig sannsynlig at det kommer litt flekker på pysjbuksa da det kommer til tider mengder!
  Første natten min gikk helt fint, helt til jeg reiste meg opp om morgenene, og det rant blod nedover føttene…!! Litt ekkelt, men helt normalt som pleierne sa! haha 😉

  1. og i den anledning, ha med et par ekstra! 😉

   1. Monica

    Og sykehustrusene er nok gull verdt med de STORE bleiene man trenger etterpå, haha! 😛 Kommer ikke langt med normale bind for å si det slik 😉

 83. Mamma til Amilia

  Ser veldig bra ut det du har pakket, men er litt skeptisk til de rosa tøflene. Gulvene på sykehuset og barselhotellet bruker å være skitne, så bruk de kun i sengen i tilfelle. Bare et lite tips om du ikke vil ha de fulle sv skitt og bakterier under. Jeg ville også ha pakket ullbody og ullstrømpebukse til å ha under hentesettet på vei hjem.

  Masse lykke til 🙂 Er spent på både fødsel og namn!

  Klem

 84. Så flott! Bare et lite tips! Jeg fikk barn sist høst, og hvis du ikke har pakket med strømpebukse, så er det lurt da sokkene faller så lett av disse små… Nå kan det godt hende du har pakket det ned uansett 🙂 Du virker jo til og ha stålkontroll, og er 100% sikker på at du kommer til å bli en flott mor!!
  Og masse lykke til med fødsel og tiden etter!:)

  1. Takk for tips, jeg tar med strømper 🙂

 85. Mye bra du har pakket i baggen

 86. Hei;
  jeg var også fast bestemt på å ikke gå i de stygge sykehusskjortene etter fødselen, og hadde bare med meg vanlige klær:) viktig å føle seg fresh og fin, selv om man er på sykehus:)) og dersom du ikke har tenkt på det, anbefaler jeg singlet-mange, til å ha under topper/genser og så er det greit å ikke sitte med magen bar når man ammer. Kjekt med bellybandit, skulle viste om det da jeg fødte.. Jeg brukte en hold-in-truse (superstram) utenpå en vanlig truse:-) men fikk på meg mine vanlige jeans sammen dag som jeg fødte og følte med tynn som en strek:)
  Virker som du har tenkt nøye igjennom alt, så du har nok med deg det du trenger.
  Lykke til:)

 87. Hei Caroline,

  Nå må jeg sende deg en liten kommentar her. For en sykehusbag! Og så forseggjort og fint du har gjort det. 🙂
  Nå har du det du trenger og mere til. Da jeg fikk barn ble jeg overrasket over hvor mye man faktisk ikke trenger på sykehuset, men det er jo uansett bedre med litt for mye enn for lite. Kamera er jo egentlig det viktigste.

  Dette kommer til å gå kjempefint, og dere har masse fine ( og litt slitsomme) ting i vente. Masse lykke til og takk for en veldig fin og inspirerende blogg:)

 88. Dette hørtes fornuftig ut Caroline!:) Hadde det meste av det du skal ha med selv og fikk bruk for alt sammen;) MASSE lykke til fremover, nå kan det skje når som helst! Blir glad og spent på dine vegne, iiih!;D

 89. Hemmafru

  Hei Caroline. Mye lekkert, så flink du er til å planlegge! Men jeg lurer på om du har reflektert over hva disse beltene representerer og hva de sier om oss kvinner. Rett etter fødselen synes jeg bare man skal ha babyen sin i tankene og gi blanke i hofter og mage. For en topptrent, ung førstegangsfødende som deg kommer kroppen tilbake på plass på no time, det kan du være trygg på. Hva er dine tanker om dette innlegget fra bloggeren Susanne Kaluza: https://www.susannekaluza.com/?p=6733 Jeg synes hun skriver fint om dette! Kast beltene, Caroline. Kan Kate, så kan du!

 90. Dette så ut som mye lurt å ha med, også så mye fiiiiint! De amme-bhene var jo bare kjempelekre, de kommer garantert til å bli bestilles her i gården til neste gang:-)

  Du er sikkert utrooolig lei av råd og tips nå, men jeg bare ble i så barselmodus at jeg bare mååå nenve en liten ting jeg kom på( unnskyld!)

  Jeg var, som du, veldig fokusert på åfå amme, og ville gjerne få til det.( og det klarte jeg også:) men de første dagene var det så utrolig smertefullt! Ble nødt til å gå med puppene bare så mye jeg kunne, fordi det gjorde så utrolig vondt bare brystvortene kom såvidt borti noe som helst. Dette var jo ganske upraktisk (er ikke SÅ glad i å flashe puppene, lissom!) så da jeg kom hjem begynte jeg å bruke melkeoppsamlere inne i bh’en, og da ble problemet løst. Disse får man kjøpt på apoteket, og neste gang skal jeg ha de med på sykehuset også, tror jeg hadde unngått mye sårhet da:-)

  Jeg brukte forresten samme ammesalven som du har kjøpt, den er kjempegod! (Og den er super som leppepomade også!)

  Lykke til Caroline, dette kommer du til å klare med stil:-) Og du, vi hadde masse eget tøy med til babyen på barsel. Selv om sykehuset har lånetøy er det jo sååå stas å bruke eget!

 91. martemor

  Dette ble merkelig nok et litt rørende innlegg. Har fulgt deg gjennom svangerskapet, og nå er det virkelig like før. Tenk at livets mirakel er like om hjørnet. Vil benytte anledningen til å ønske dere alle tre riktig lykke til. Dette kommer til å gå så fint. Har forresten hørt rykter om at det er en helt spesiell atmosfære på føden, her kan man omtrent vandre rundt naken uten å vekke oppmerksomhet.Men skjønner tanken om bikinitoppen.
  Virkelig lykke til i tiden fremover <3 klem

  1. Skjønne du! <3

 92. Madeleine

  Du har virkelig gjort din research! Vil bare legge til et tips om at body til å kneppe igjen kan være kjekt å ha da vi syntes det var litt skummelt å dra noe over hodet til den nyfødte helt i begynnelsen:-)

 93. Ser bra ut dette 🙂 Men vet ikke om jeg ville hatt en så eksklusiv pysjamas med meg… Blir ofte veldig mye blod som kommer etterpå 😉 ukontrollert til tider

 94. Kathrine

  Hei! Lykke til med fødsel 🙂 Bare et lite tips, jeg ville tatt med meg engangstruser som du får kjøpt på apoteket. Du må bruke bind på str med bleier de første dagene, så hipster blir nok i minste laget, snakker av erfaring 🙂

 95. Jeanette

  seriøst? rettetang når du skal føde? hentesettet var helt nydelig!!

  1. Ja, kanskje jeg tar med krølltangen også 😉

   1. Luftstjerne

    Haha.. Skulle så gjerne hatt en «liker»knapp! Er jo veldig forskjell på formen når en har født, så med ditt utgangspunkt, så skjønner jeg godt om du er nydusja og «nyretta» morgenen etter fødsel 🙂 masse lykke til! Overbevist om at du takler både fødsel og morsrollen strålende 🙂 14 uker på vei jeg nå, og ting begynner å føles trygt 🙂 hørt hjertelyd flere ganger og sett et sprellende nurk på ul 🙂 takk for mengde babyinspo! <3

   2. Ja, hvorfor ikke 🙂

    Jeg fikk komentarer fordi jeg tok med hårkur, hvem brydde seg om å kure håret liksom..
    Superglad den ble med, for håret mitt var en stor floke etter en lang og dryg fødsel, hadde ikke fått ut flokene uten.
    Godt å stelle seg og føle seg vel, uansett 😀

   3. Jeg også hadde med rettetang! Å den ble brukt, det blir jo tatt mange bilder, og er litt godt å føle seg fresh etter en fødsel 🙂 ta med rettetangen din du caroline 🙂

    Klem fra møre <3

   4. Anonym

    Haha, jeg ler meg i hjel! Lenge leve sarkasme!
    Masse lykke til i tiden fremover, Caroline 🙂 Vedder en hundrings på at den jenta kommer til å bli verdens skjønneste <3

   5. 😀

 96. Hahahaha… Jeg må få le litt av deg,-men bare fordi du er kjempesøt! Du har nok det du trenger her +litt til (som sannsynligvis bare er tull og tøys) Mage og hofter som skal tilbake raskere?? Give me a break! For det første så går det naturlig sammen, og for deg trolig raskere enn hos mange andre. Ikke stress med det tullet der.

  Håper du nyser ut den ungen, for hvis revner og må sy så skal jeg love deg at du vil sverge til tykke store bleier, og da er de gigantiske sykehustrusene det eneste du vil ha. Men vi får håpe at du slipper;)

  Ellers var det en romantisk liten sykehusbag stappet full av forventinger om en baby som bare synger rett etter fødsel! ;)) Og det skulle ikke forundre meg om at hun både gjøre det og danser ballett allerede de første dagene;)) Lykke til!

  1. Vil gjerne prøve likevel jeg, da :p Haha, signerer den! Gi meg gjerne babyen på nys 🙂

   1. Jeg tenker at det kanskje er litt behagelig med et sånt belte også for man har veldig vondt i magen når livmoren trekker seg sammen. Det hjelper å ligge på magen og da er det sikkert greit med et belte også 🙂

 97. Ønsker deg lykke til med fødsel, kjempegøy at du vil dele så mye forberedelser med oss 🙂 du kommer nok til å få mange kommentarer på hva du har tatt med deg, siden folk har meninger om det meste, hehe. Må komme med et lite tips jeg også, og det er at jeg synes absolutt ammeinnlegg med ull var best 🙂 er også veldig spent på om du får bruk for rettetangen, hehe. Jeg lå på sykehus i 1,5 døgn med eier før det endte med keisersnitt, og det tok 2 døgn etter fødsel før jeg i det hele tatt orket å vaske håret, så må absolutt si at jeg er spent på om du får bruk for den 😉 Ellers vil jeg bare si at du har mye å glede deg til og ikke bruk så mye tid på å grue deg til fødsel, de smertene glemmer man heldigvis veldig fort etterpå 🙂

 98. Et tips fra en trebarnsmor: ta med mer klær til babyen, det er garantert å skje en gulpeulykke om du ikke har med skift 🙂 selv om det bare er til hjemreisedagen! Bodyer som skal over hodet er kjempeupopulære i starten. Strømpebukse er supert, sokker sparker de bare av. Tynne bomullsvanter – de klorer seg lett opp i ansiktet. En liten bomullslue, kjedelig om den du har fått strikket er for stor.
  Jeg ville også tatt med flere skift til deg selv. Plutselig må dere være lengre på sykehuset… Og det er greit med skifteklær om den lille gulper mye…
  Lykke til!

 99. Hei!
  På sykehuset så anbefales det på det sterkeste sko som er av plast materiale, som tåler å bli vasket i dusjen og nedspritet. Dette er pga gule stafylokokker som er farlig å få med seg hjem. Som også er grunnen til at en skal ikke gå bar på føttene for da vil disse bli med opp i sengen.

  Jeg anbefaler mørke klær til de første dagene, fordi du vil blø mye og oppleve lekkasje. Og så burde du ha med en joggebukse med lavt liv evt. Gravid joggebukse itilfelle du må ta keisersnitt. For vanlige bukser vi gni seg inn i såret.

  Og de beste tipsene jeg fikk: til føden: hårstrikk og lypsyl. Etter fødselen så kan jeg anbefale lactasyd intimsåpe i skum! Ikke vanlig..

  lykke masse til!

 100. Så mye fint 🙂 tenkte bare å komme med et lite tips, du har sikkert omslagsbody, ta den med. Det er litt » skummelt» å tre body over det bittelille hode i starten

  1. Takk for tips, da er det også med 🙂

 101. Så flott du er fornøyd med hentesettet jeg strikket – hun blir nok en liten prinsesse med det på <3
  Ønsker deg masse lykke til fremmover 🙂

 102. Vet ikke om du har tenkt tanken, men vet at mange ikke tenker over at babyen kan ha skarpe negler, og derfor kan det være godt med noen tynne votter slik at de ikke klorer seg i ansiktet da de klør o.l 🙂

  1. Vi fikk faktisk klorevotter av tante vivi i helgen, så da tar jeg med dem 🙂

 103. Tips: ta med en liten ullue til jenten. De liker å ha noe tett rundt hodet, og er der mesteparten av kroppsvarmen forsvinner ut! og en god ullpysjmas til henne.. Elles ser det ut til at du har det meste på stell:) Lykke til!

  1. Det er med, ull-lue fra lille lam 🙂

 104. Et must er gode hårstrikker og leppebomade. Hvis du har sjangs til å få tak i mange av sykehusbindene man får etter fødsel – grip sjansen. Renselsen er noe annet enn mensen….
  Også er det ganske varmt på fødestuene så lurt hvis mannen har t-skjorte og en ikke alt for tykk bukse. Min mann fikk ikke drikke eller mat av føden, det å gå fra meg var ikke et alternativ. Så når vi skulle ha nr 2 så tok han med noe lett å tygge i og drikke.
  Min erfaring er at egenpleie går på å dusje og komme seg raskt tilbake til baby, så rettetangen ville jeg latt være hjemme.
  Nøytrale lukter rund brystpartiet er greit hvis man skal amme slik at baby slipper sterke/fremmede lukter som ikke er så gode når man er små.
  Lykke til mes slutten og innspurten 🙂

 105. Du har pakket bagen!! Et sikkert tegn på at det virkelig begynner å nærme seg:) Så spennende, men nervepirrende det må være. For et nydelig sett du har valgt ut til den lille <3 Alt rosa er så nydelig på nyfødte små jenter. Må bare ønske deg masse lykke til når dagen kommer, det kan jo være når som helst!! Det kommer til å gå kjempebra, du kunne ikke vært bedre forberedt enn du er 😉 Stor klem <3

 106. Jeanette

  Gled deg til fødselen,Caroline. Det er det fineste du noen gang vil oppleve 🙂
  Masse lykke til <3
  Ett lite tips; Jeg husker jeg hadde med meg asan intimservietter. Og det syns jeg var mye bedre en vanlig toalett papir, for det blir veldig sårt. 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Og tusen takk for tips 🙂

   1. Monica

    Første dagene på sykehuset bruker man jo slik «dusj» for å skylle seg der nede etter man har vært på do, så intimservietter er vel ikke så nødvendig. Med tanke på sting, sår osv så er nok vanlig vann bedre enn det som er tilsatt i våtservietter, samt med alt «klisje» som kommer ut er den «intimdusjen» gull verdt! 😉 tørker forsiktig med et håndkle etterpå 😉

   2. Herregud, hva har skjedd med denne bloggen?! Grøss.. :/ Får vel være måte på detaljer – finn dere et mammaforum!

   3. haha, det er helt drøyt hva man skal få vite, men greit å være forberedt 😉

 107. Beccalill

  Ååååh Caroline – vakre deg:):) Nå skjer det hvert øyeblikk<3<3 Kjente tårene trillet da jeg så sykehusbagen din:) Så fin pakket<3 Så god forberedt:) <3 Og så nydelige klar til lille ugla di<3 Ja da, er litt hormonell idag og tårene sitter klare i øyekroken min – men guda meg, jeg gleder meg sånn på dine og Lars Kristians vegne – ønsker dere så inderlig lykke til og håper alt går bra (det gjør det jo såklart, men du vet:))

  Hilsen fast leser som ønsker deg så masse lykke til med det forestående:) STOR klem til deg og den lille-soon-to-be-familien:)<3<3<3

 108. Håper du tar med noe truser uten blonder, for jeg tror kanskje blonder kan bli skrekkelig rett etter fødsel.

 109. Nina Therese

  Dette blir så bra, du har alt klart nå. Jeg er veldig fornøyd med badeoljen til Lykkelig som liten, den anbefales. Bare husk at hvis du må amme på hjemturen kan det være litt upraktisk med kjole, men du finner sikkert en god løsning. Masse lykke til ♡ Hilsen mamma til tre søte små 😀

 110. Nathalie

  Dette ble nok «takk og farvel» for min del. Jeg er så utrolig lei av å klikke meg inn på bloggen din og se at siste innlegg er baby relatert.
  Har likt bloggen din veldig lenge, og den har gitt meg mange gode tips og ikke minst inspirasjon, ikke minst synes jeg du er utrolig god til å skrive:) Men nå rant det rett og slett bare over for min del.. Bloggen din gir meg ikke lenger noe ikke ikke får av å lese andre blogger, hvor jeg også heldigvis slipper å lese om ting som f.eks.»sykehusbaggen». Jeg skjønner at det blir naturlig for deg å skrive om slike ting da det opptar store deler av hverdagen din, men det er rett og slett ikke noe jeg har interesse av!

  Lykke til videre 🙂

  1. Herremin, jeg blir flau av slike kommentarer. Har du sett hvor mange kreative innlegg hun har hatt den siste tiden, som ikke har handlet om barn og baby? Juleverksted, tips til jentekveld (som må ha tatt en evighet å lage) hverdagsinnlegg, og innlegget i går med tusen tips til julebordsesongen, tips til julefilmer og interiørinnlegg. Så klager du når det kommer et innlegg jeg har sett selv at hundre lesere har etterspurt? Hun skal få barn om en ukes tid, give her a break. Jeg er ikke i nærheten av å få barn selv, men synes likevel det her var koselig å lese. Scrollet ikke forbi det en gang, men det kunne jo du gjort. Jeg synes du er så flink, Caroline! Du har ikke latt det gå over styr, men holdt innleggene interessante selv for de som ikke skal ha barn helt ennå 🙂
   Klem fra Lotte

   1. Elisabeth

    Skikkelig unødvendig av deg å skrive at du ikke har noen interesse av å lese om dette. Kan du ikke bare skrolle forbi? Er så unødvendig å kommentere hvis man har noe negativt å si.
    Selv om man ikke er gravid selv så blir man faktisk inspirert av å lese slike innlegg som har med baby å gjøre, for Caroline er så flink til å skrive og inspirerer uansett hva hun skriver om.
    Caroline, du er topp!

   2. DU er topp! <3

   3. Merethe

    Enig med Lotte!

   4. Enig med Nathalie, skjønner ikke at det hun sier er noe å bli flau av, det er summen, Lotte, ikke dette innlegget alene. Husk at dette var opprinnelig en moteblogg. Vi som ikke er gravide, eller har vært der, synes dette blir for mye. Kan vel ikke være så vanskelig å fatte vel 🙂

   5. Enig med Lotte! Mange gode innlegg i det siste! Du gjør virkelig en heldagsjobb her, Caroline. Jeg leste dette innlegget med stor interesse selv om jeg ikke skal ha barn på lenge enda. Er det noe som ikke faller i smak, er det ikke verre enn å scrolle forbi og vente på neste oppdatering 🙂

  2. Sjerp deg nathalie. Du må vel slutte å lese bloggen om innholdet ikke passer deg, plenty med andre blogger å ta tak i. Men hvorfor gidder du skrive slike kommentarer? Dette er bl.a. En blogg om Caroline sin hverdag, dama er gravid, det er naturlig å dele babyting ogtanker rundt graviditet når noe så stort skjer i livet ditt. Jeg har ikke barn selv, men lider ikke noe av å lese babyinnlegg.

   1. Hun takker for seg, er det galt? Om du har fulgt en blogg lenge, er det kanskje ikke så unaturlig å takke for seg 🙂

   2. Det er mer unødvendig. Hvorfor gidde å kommentere på den måten. det er mange måter å si takk og hei på. «Nå rant det rett og slett over»….»andre blogger hvor jeg slipper å lese om «sykehusbaggen»… Veldig hyggelig takk for sei melding May.

   3. ..og hvorfor gidder du å kommentere på din måte. Dama er ærlig, og hun gir OGSÅ ros. Du bare kverulerer.

  3. Hehehe, Nathalie; kommentaren din just made my day! Vet du, hvis det ikke gir deg glede å lese om forventningene og forberedelsene til Caroline og Lars-Kristian, så tror jeg det like gjerne er best at du holder deg unna. La oss trofaste og glade lesere som støtter Caroline i tykt og tynt få følge henne i fred. Caroline fortjener bedre enn slike som deg uansett 🙂

   Lykke til på jakten etter Den Perfekte Blogg!

 111. Marita Ø

  Ååå! Herlighet, nå nærmer det seg 🙂 Vil bare ønske deg masse lykke til, før det plutselig er for sent 😀 Spennende tider kan jeg tenke meg! Klem til deg 🙂

 112. Hei! Ville bare tipse deg om at det anbefales å kjøpe inn amme-bh’er først når melka er etablert, for det er først da man vet hvilken størrelse man får på brystene. Av egen erfaring blir de latterlig store, så jeg er glad jeg ikke kjøpte inn like mange bh’er som deg før fødsel, det hadde vært penger kastet ut av vinduet. Det holder helt fint med kun en bh frem til dere kommer hjem og du kan shoppe etter den størrelsen du er. Ellers ser det ut til at du har fått med deg det viktigste man må ha. Lykke til i innspurten!

 113. Cristina

  Så koselig! Tror jeg ville vurdert noen andre truser da. 🙂

 114. Hei! Du virker veldigt godt forberedt, mye mer en hva jeg var med førstemann 🙂 Det eneste jeg ville hatt med utenom er tutt. Lykke til!

  1. Ja! Det er sant, det må med 🙂 Takk! 🙂

 115. Hei Caroline:)
  Imponert over forberedelsene dine, du har virkelig alt klart:)
  Heldig liten ugle som kommer hjem til dere.
  Som 3 barnsmor vil jeg komme med 1 tips: min erfaring sier at babyklærne som sykehusene (i allefall i nord-norge) har er dårlige, dvs for store, dårlig passform, utvasket og «stygge». Jeg har hatt med egne klær, og synes det var det beste:)
  Ikke minst bare det at man får brukt babyklærne man har handlet til den lille, ser du også har handlet mye 🙂
  Lykke til med siste innspurt og ikke minst fødselen <3
  Det er en fantastisk opplevelse;)

 116. De trusene vil nok ikke de svære sykehusbleiene få plass i. 🙂 Lykke til 🙂

 117. Så mye flott:):) trusene på sykehuset er ikke vonde, ikke fine, meeeen helt nødvendige! De gigantiske bleiene du har stort behov for etter en fødsel trenger plassen;)

  1. Tar med likevel, har jo fått tips om at det er bedre å bruke hipster og bokser som sitter litt til for å holde bind etc. på plass 🙂 Men da får jeg bare se hva jeg trives best med, så har jeg i hvert fall alternativet der 🙂

   1. Det er aldri lett å vite hva man får bruk for, jeg vet fortsatt ikke hva som er lurt etter to fødsler:) lykke til, du ser flott ut:)

   2. Nå vet jeg ikke om andre har skrevet det, men sånne tena lady bind passer fint i hipstere og holder «tett». De sykehusbleiene er så utrolig store og ubehagelige (selv for meg med stor rumpe) 🙂 jeg spurte på apoteket, og de hadde stort utvalg til dette formålet. Tvi tvi og sov midt på dagen hvis du føler det trengs, da er det sikkert rett rundt svingen 😀

   3. Caroline

    Vil også anbefale sykehustruser/nettingtruser, stygge men SÅ nødvendige! De trusene du har pakket har ikke bindene plass i en gang:-P (de er STORE!!) Hadde også pakket lignende hipstere/boksere som du har, sykesøsteren så bare dumt på meg og lo, jeg skjønte fort hvorfor hehe;-) Masse lykke til med fødselen, går nok kjempe fint!! 😉

   4. Jeg brukte bare hipster fra HM rett etter fødselen. Syns de satt trange og fint. Jeg ble litt overrasket over de svære bleiene jeg måtte bruke rett etter fødsel, men de satt fint i stramme hipster. Så du har pakket rett i mine øyne. Men ta med flere, så du kan kaste de når det blir søl. For man blør utrolig mye mer enn man tror rett etter fødselen. Eller ha bare svarte så du unngår flekker.

   5. kajamoren

    Enig! Brukte hipster eller bokser selv! Bedre at det sitter skikkelig!

 118. Perfekt! Tommel opp! Flott at det finnes flere jålemamma’er 😉 hehe. Klem

  1. Hihi, klart det gjør 🙂

   Klemmer tilbake 🙂

 119. Hei!

  Ser ut som du har tenkt på det meste, men jeg vil bare tipse deg om å ta med alle ammebhene! Det blir fort mye melkesøl før alt stabiliserer seg, og ammebhene var gull verdt for min del de første dagene når puppene var ømme og vonde. Så, ta heller med for mange enn for få 🙂
  Masse lykke til!

 120. Kommer du til å legge ut bilder og innlegg om henne? 🙂 Vet det er en del som ikke ønsker å legge ut bilder av barna sine, men det hadde vært så hyggelig å få se hvordan hun er og utvikler seg med tiden <3 Masse lykke til med tiden som kommer, du er fantastisk

 121. Det er såå koselig å pakke fødebaggen, og jeg visste ikke at det fantes såå fine ammebher…Jeg endte med å kjøpe mange enda jeg valgte å avslutte ammingen pga personlige valg. Fine ting du har med her, men jeg tipper du ikke vil få bruk for de fine trusene og de bindene. Etter fødselen blør man så utrolig masse at disse bindene rett og slett ikke holder. De STORE bleiebindene man får på sykehuset er gull verdt og jeg endte til å med med å ta med noe hjem;) Jeg syns de skikkelige USEXY sykehus trusene var som himmel på jord etter fødselen og lot være å bruke mine hipsters. Men dette er selvfølgelig smakssak:)

  Noen ekstra tips jeg vil komme med er:
  Notatbok til å skrive ned tanker og diverse som du kanskje ikke husker i etterkant. Smertene mine gjorde at jeg glemte en del fra fødselen min, men som jeg har blitt fortalt av samboeren min i etterkant. Kamera er ett must. Leppepomade og hårstrikk:)

  Masse lykke til! Dere har masse å glede dere til fremover:) Vi har ei jente på 2 år og nå er jeg gravid 6 uker på vei, så vi får ett spennende år i møte:)

 122. Alexandra

  Lykke til:)
  Jeg har selv tre barn,vil råde deg til og ta med egen sjampo pluss evt balsam.
  Mer tøy til «Ugla» vill jeg også hatt.
  Stivt og godt brukt tøy fra sykehuset på babyen er ikke til og anbefale…
  Jeg har hatt med eget med mine.
  Mye mer personlig…

  Klem

  1. Sjampo og balsam er med i toalettsaker, jeg har pakket 4 skift til henne etter tilbakemeldinger her, omslagsbodyer og ull, så det får vel holde :p

   1. Alexandra

    Det holder nok:) masse lykke til :)))

 123. Ser ut som om du har fått med det aller meste! Var igjennom min første fødsel for snart 5 uker siden, og du bør glede deg! Et tips; ta med deg noen sko du kan dusje med dersom du tenker å dusje på sykehuset. 🙂

  Lykke til!! :-))

  Andrea

 124. Ser ut som du har husket på det meste.:) Men hvis jeg var deg ville jeg hatt med litt mer klær til den lille. På det sykehuset jeg fødte(bergen) så hadde de bare overdeler til babyen. sånne trøyer. Så jeg måtte ha egen bukse/strømpebukse til lillemor. Så måte vi være der litt lenger grunnet lillemor gikk litt for mye ned i vekt, så vi var der i 5 dager.. Sånne ting vet man ikke på forhånd. Men synes det var litt kjedelig at lillemor måtte gå i samme strømpebukse i 5 dager.:) Men ellers så ser det ut som du har det du trenger! Lykke til med fødsel.! Det er fantastisk spennende tid du har i vente!

 125. Ser ut som du har med deg masse fornuftig og praktisk 🙂 Tenk så kort tid det er igjen, nå er det både sommerfugler og baby i magen 🙂
  jeg ville tatt med flere sett til baby, vi hadde med mer fordi det var så stas å ha egne klær på gutten vår!

 126. Dette så bra ut Caroline 🙂 Singletter og joggebukse skulle jeg tatt med flere av. Det var det eneste jeg trengte mer av. Så du har pakket bra med hensyn til alt 🙂 Jeg hadde på bikini topp i badekaret til min vannfødsel, selv om jeg ikke tenkte på det så var dette greit å ha 🙂 Du har veldig rett om det du har hørt om sykehus truser. De er ikke gode. Skulle hatt med flere selv. Må ha store boksere med plass til skikkelig store bind. Haha.
  Veldig kjekt med litt kalorier til fødsel, det glemte jeg. Drakk litt eplejuice under fødsel og hadde ikke spist på veldig veldig mange timer dvs. 15 timer! Men gikk overraskende bra. Masse lykke til med fødsel snart. Det er veldig fasinerende og utrolig spennende 🙂 Dere har sååå mye å glede dere til. Og DEN følelsen man får når man har fødet sin egen lille baby. Du trodde aldri du kunne elske noen så høyt. Den følelsen er helt syk. Fantastisk. Gled dere til fødsel 🙂 Mange klemmer fra en mamma med babygutt på 5 mnd 🙂

 127. Jeg hadde ville hatt med mer klær til lille! Sykehusklærne er stive og veldig lite personlig. Mye koseligere å ha bilder av de små med egne klær på 🙂 Jeg hadde en som bæsjet og tisset mye igjennom og gulpet litt, så kjæresten måtte ta med alle bodyene vi haddei 56 til slutt :p

 128. Og så nydelig hentesett <3 Glemte å si det i forrige :p

 129. Så fornuftig pakket! Så for meg at du hadde pakket litt mer enn det der, ikke negativt ment 😉 Gleder meg så på dine vegne altså, det er så spennende og jævlig den bilturen til sykehuset! Peis på med varme i setet i bilen når dere kjører. Letter LITT på smertene! (Y)

 130. Hei Caroline!! Ser ut som du har full kontroll og ikke lenge til den lille prinsessa er her:) jeg har selv født 2 gutter, minsteinnskudd er 10 mnd. Og ett tiår til når det kommer til sykehus bagen er mer klær til baby og pyjamas til henne. Jeg tok på begge guttene mine egne klær med en gang for det var jo såååå stas og pysj om natta. Jeg syntes det var veldig greit men visst ikke har jo sykehuset og klær,men man er jo så stolt og vil jo vise de fram og man er jo i hundre etter enn har fått disse skjønne nurkene:) hvertfall masse lykke til du er helt fantastisk og følge med på jeg digger deg:) klem fra hege.

 131. Caroline

  Lykke til, Caroline! 🙂
  Jeg er fulltidsstudent med stramt skjema, lange dager. Bloggen din leses likevell flere ganger daglig.
  Tenk at jeg kan glede meg over en dame jeg ikke kjenner som skal få en liten jente, det sier litt om deg som blogger og person.
  Igjen, lykke, lykke til!! 🙂 <3 <3

 132. Kjempefine ting du har til babyen, Caroline. Og ser du har ammeinnlegg fra LilleBa. Har du sett på nettsiden deres? De har kjempefine klær til babyer some er så myke at det nesten ikke merkes at man har de på:-) Så har de sengesett også. Anbefales på det strekeste. Jeg fikk barn nr 2 i november i fjor og vinteren var kjeeeeempe kald. LilleBa sengetøyet fordeler varmen godt undere den lille dynen:-)

  Men du, et lite tips. Var jeg deg ville jeg tatt med noe i ull til babyen. Fint å ha under hentesettet på vei hjem og også fint å sove i. Vi brukte nesten bare ull på vesla hele vinteren. Uansett om vi var ute eller inne. Vil også anbefale deg å ha bukser med sokk til babyen den første tiden. De sparker bare av seg sokkene likevel, de søte små:-)

  Kjempemasse lykke til, til dere begge! Dere kommer til å bli fantastiske foreldre till den lille jenta:-)

 133. Hallo! Ønsker bare å komme med et tips når det gjelder ammeinnlegg! 🙂 Vil absolutt anbefalle å bruke ammeinnlegg i ull hele tiden, også inne, ettersom det skal veldig lite til for å få brystbetennelse. Også heller bruke engangsinnlegg eller bomull mellom brystet og innleggene av ull, slik at du sparer ullinnlegg for unødig vask 🙂 Møter så altfor mange damer i jobbsammenheng som «slurver» med tilstrekkelig bekledning, også blir de virkelig plaget med betennelse i brystet og må jobbe hardt for å bli kvitt dette. Bedre føre var:)
  Lykke til med tiden fremover 🙂

  1. Har aldri brukt annet enn engangsinnlegg, har to 6 mnd lange fullammingsperioder bak meg. Aldri hatt brystbetennelser 😉

   1. Er vel derfor Anette skriver «Bedre føre var». Du, Heidi, har da vært heldig. Ikke sikkert Caroline er like heldig, og da er det greit å ta de forehåndsreglene man kan 🙂

 134. Marthine

  Hei!
  Etter å ha lest innlegget over merker jeg at jeg ble litt provosert. Til å være et så stort forbilde for veldig mange og har ganske mange lesere hver dag, så ble jeg provosert av at du skal bruke «hold in» for mage og hofter (ikke sikkert at du bruker de). Legger jo ekstra vekt på det presset på å være perfekt, at kroppsbildet er veldig viktig!! Tenker at du vil bruke det for din egen del og det skjønner jeg, men allikevel ble jeg litt provosert. Hva tenker du om det? At du kanskje fremmer kroppspresset?

  Synes du ser veldig bra ut med en liten mage, og lykke til:)

  1. Hallo!! Hvorfor IKKE fortelle at hun skal bruke «hold in» for mage og hofter??? Dette er jo noe som er tilgjengelig for alle å få tak i, og som Caroline selv sier vet hun ikke en gang om det har noen effekt. Man fremmer vel ikke kroppspress med dette??? Hjelpes, hvor vrang er det mulig å være…!!!??

  2. Det er jo ikke for å se tynnere ut mens magen enda er der, det er jo for å fremskynde sammentrekningen av magen/livmoren og få hoftene raskere tilbake til utgangspunktet 🙂

  3. Blir du provosert av at Caroline skal BRUKE hold in? Eller blir du provosert fordi hun sier at hun skal det?
   Uansett så syntes jeg det er merkelig at du skal la deg provosere av det ene eller andre.
   Om hold-in får henne til å følge seg mer vel.. hvorfor ikke? Hvem vil vel ikke det egentlig?
   Og dessuten, magen er som ett vannbasseng i starten. Jeg hadde ikke noe stor mage, og var nærmest flat igjen etter en uke,
   men det var skikkelig ubehagelig å ligge på siden fordi magen liksom «hang» litt nedover mot madrassen.
   Hadde jeg visst om hold-in så hadde jeg ikke stusset på å bruke det, både for komfort, velvære og utseende!

  4. Seriøst? Skal du klager over det så har du fint lite å gjøre. Det er Caroline sin kropp, altså er det Caroline sitt valg. Jeg kommer også til å kjøpe inn hold-in tøy til etter fødselen, for hvem vil ikke ha tilbake kroppen sin så fort som mulig?

   Caroline, you go girl! 🙂

 135. Du kommer sikkert til å få mange tips nå, men må likevel tipse om at du bør ha med flere sett til den lille i myk bomull. Det man får bruke på sykehuset er ofte skikkelig utvasket og stivt, og størrelsene blir helt feil, så du kommer til å savne en litt større medbrakt garderobe til den lille. Du skal sikkert ikke være der mange dager, men de små trenger jo ofte noen skift de første dagene, så det er veldig lurt med flere 🙂 Den erfaringen tok i alle fall jeg med meg da baby nummer to kom til verden. Og ta med sko du kan dusje med! Kjipp-kjapper eller noe sånt. Hvis du skal dele dusj og rom med flere andre damer som har født, er det faktisk litt digg å slippe å trå barbeint i fellesdusjen, av hygienemessige årsaker.

 136. Der jeg fødte hadde de kun overdeler til babyen, ingen sokker eller bukse, så jeg ville tatt med mer klær til babyen. Er vel sikkert forskjell fra sykehus til sykehus da. Masse lykke til ihvertfall:) ps, badekar anbefales. Sovna mellom hver rie når jeg lå der, hehe:)

 137. Jeg hadde også hatt med mer klær til vesla! Jenta mi nektet å sove, hylte hele tiden og ingen visste hva vi skulle gjøre, frem til vi byttet klær fra sykehus, til egne klær!

 138. Anne Beth

  Hei, måtte til slutt kommentere litt hos deg jeg også. Er imponert over din struktur og selvdisiplin -skulle ønske at jeg hadde hatt litt mer av dette! selv! 🙂
  Vil ønske deg så masse lykke til med de siste dagene som gravid -og den forestående fødselen.
  Dette klarer du kjempefint!! Har 2 gutter selv -en på 8 år og en på 3 år.
  Syns du har tenkt på det meste når det gjelder det du vil ha med deg, føneren er veldig praktisk etter en fødsel!!
  Har fulgt deg gjennom svangerskapet -og syns du er helt fantastisk nydelig både på innsiden og på utsiden.
  Ett lite tips om du ikke har tenkt på det allerede, øv på pusteøvelser!! Jeg hadde ikke innarbeidet dette på første mann -så andre fødsel gikk så utrolig mye bedre -og var så mye flottere da jeg brukte pusteøvelser aktivt!! Alt godt for deg!! <3

 139. Godt du er klar, nå nærmer det seg jo 🙂

  Men det kan jo ikke være behagelig eller sunt å gå rundt med strammende belter/bånd over mage og hofter 24/7 rett etter man har født? Har ikke hørt om det før, har de en medisinsk funksjon? Kanskje det bare er meg, men de greiene der får meg til å tenke på korsetter og et syn på kvinners kropp jeg trodde var utdødd for 40-50 år siden.
  Alle vet at en babymage ikke forsvinner med et popp så fort ungen er ute, så ikke stress. La heller kroppen få restituere seg i sitt eget tempo, er jo tross alt en ganske tøff påkjenning den skal gjennom 🙂

  1. Det blir faktisk anbefalt å bl.a ligge på magen etter fødsel, gjerne med noe under, dette for å hjelpe livmor til å trekke seg sammen. Jeg hadde selv med meg belly-bandit på sykehuset, og fikk skryt av flere jordmødre som synes det var en veldig smart greie. Ikke bare hjelper den magen til å trekke seg sammen, men den er veldig behagelig å ha på for å gi støtte til ryggen den første tiden.

   1. Ja, der kan du se! Så godt å høre 🙂

  2. Rødhette

   Noen babymager forsvinner faktisk med en gang, og det skjer oftere enn du tror! Jeg hadde ikke en liten babymage, men i samme sekund som babyen og morkaka var ute, så var magen også vekke. Ikke var jeg trent eller tynn heller, var vel bare heldig 🙂
   Husker det var et par mødre som nektet å tro at jeg nettopp hadde født siden magen var helt borte, de var sikre på at jeg var tanten til jenta mi :-/

 140. Så mye fint:)

  Jeg så ut som ett slakt,hehe.. Men du? De trusene på sykehuset er såååå deilig. Kunne ikke tenke meg andre truser etter fødselen( tok til og med noen med meg hjem, hihi) Mannen syntes ikke de var sånn dødsfine da men:)

  Masse masse lykke til:) Håper veldig på å se den skjønne jenta <3

  1. Jeg slår også et slag for sykehusets nettingtruser m:-) De er myke, tynne, stretchy og sømløse. Og bleier og bind sitter som støpt inni dem og alt former seg etter kroppen 🙂 Det å pine seg inn i stramme bandasjer etter fødselen for å bli tynn fortere høres forferdelig ut, håper at møtet med din datter kan gi deg et litt sunnere perspektiv på det. Du kommer uansett til å være tilbake i form nesten før du vet ordet av det.

 141. Ååå 🙂 det er så lurt å ta med seg tips om å ta med litt klær til babyen <3 jeg pakket ned litt ulike klær til babyen og i stedet for å noensinne ta på hun de fæle sykehusklærne så brukte jeg egne på hun hele tiden. Vi hadde også med vognen så hun lå i den og aldri i den sykehussengen for barn, det var også så hun skulle bli kjent med luktene 😀 et tips er nøstebarn teppe 😀 jordmødre elsker det 😉
  Lykke til Caroline, du har så mye moro i vente 😀
  🙂

 142. Hei!

  Nå får du mange tips, men dette MÅ jo være et must
  å fortelle deg. Hihi : «bindene» du trenger først og
  som du får på sykehuset får sjelden plass i vanlig undertøy.
  Høres kanskje skremmende ut, men ikke bry deg om det!

  Sørg heller for å kjøp «netting-engangs-sykkelbukse-aktig»
  undertøy på apoteket, det holder ting trygt på plass de første
  døgnene! Har hørt de har sluttet å gi det bort på
  sykehuset siden det er så dyrt 🙂

  Lykke til 🙂

 143. Det var jammen lurt å ta med eget dopapir.. Det skal eg huske sjøl når eg har termin i februar

 144. Jeg har lest bloggen din en god stund og det er mitt lille frikvarter. Du er så inspirerende i forhold til trening! Jeg har begynt å løpe takket være deg:-) Så trivelig å følge deg på veien fram mot å bli mor. Jeg synes du er tøff som deler det med leserne! Nå nærmer det seg og det virker som du har det klart:-) Du har funnet så mye fint både til deg og den lille frøkenen! Et lite tips klarer jeg jo ikke å holde inne;-) Jeg erfarte med mine to små, at det var litt enklere med bodyer som ikke må over hodet de første par, tre månedene. Du finner fort ut hva det du liker best! Jeg måtte bare tipse litt, siden jeg har fått så mange tips fra deg:-) Jeg ønsker dere masse lykke til!

  1. Jeg tar med omslgasbodyer i stedet 🙂 Takk for tips 🙂

 145. Masse fint 🙂 Lykke til!

  Vil bare si at Belly Bandit funket som bare det for min del 🙂 Nå vet jeg ikke hvordan magen hadde blitt uten, men dog :p Håper du har kjøpt den i liiiiten størrelse – min ble for stor etter en drøy uke. Kjøpte small, men hadde nok vært bedre med x-small… Nå var nok jeg litt større enn deg mot slutten, samt litt større til vanlig også! 😉

  1. Ja, jeg kjøpte xs 🙂 Synes den ser for stor ut også, mtp. hvor smal jeg var, men det er jo lenge til jeg er der igjen, så den hjelper sikkert på 🙂 Uansett verdt et forsøk, skader jo ikke 🙂

 146. Koselig med sykehusbag 🙂 varmepute/flaske hadde jeg med, både godt å legge på korsrygg under rier, men også til å varme opp senga til den lille, før hun blir lagt 🙂 Ps: Jeg brukte aldri sykehus-trusene, og var veldig glad jeg hadde med egne 🙂

 147. Merethe Steen

  Fantastisk! Savner den tiden, nå er vår lille tulle 14mnd, og tiden har virkelig flydd!!! Samme hentesettet hadde vi, bare i dus gammelrosa!;) veldig veldig fint:) jeg vil også tipse som et par andre her, om sko av plast.. Til å ha i dusjen- og på badet.. Spesielt om du ikke får enerom.. Lykke lykke lykke til!!!:)

 148. Ååå. Jeg er så spent på dine vegne! Det er så mye spennende i vente:) såutt som du har fått med deg alt du trenger til sykehusbaggen! Jeg hadde med 3 sett skift til Victoria og syns egentlig det var litt lite. Det kom en del fostervann opp som hun hadde svelget, gulp og melkesøl. Men leser du har pakket mer til henne:) og kanskje en nattpysj til henne? Og smokk hvis dere tenker å bruke det :)Er så spent på hva hun skal hete og hvordan hun ser ut:D hun blir sikker nydelig som deg og Lars Kristian! Håper vi får se henne, men skjønner også hvis du vil skjerme henne.
  Så utrolig fine ammeBH’ene var! Skulle ønske noen tipset meg om de når jeg gikk gravid/ammet! 🙂
  Masse masse lykke til, dette kommer du til å klare kjempe bra! Klem

 149. Amalie S

  Hihi, har sagt det før, men sier det igjen! Jeg kan ikke tro at jeg er så spent på dine vegne, som 20-åring og fremmed!! Det her var så søtt og fint at jeg fikk lyst til å føde selv! Elsker at du er så gjennomført at du føder med stil, haha. Det gleder meg som ofte føler at jeg gjør meg for flid med alt – men heldigvis er vi fler.

  Gleder meg sååå mye på deres vegne! Masse, masse, masse lykke til 😀 <3

 150. Kathrine

  Hei hei.
  Synes det ser ut som om du har fått med deg det meste. Jeg har sagt jeg skal ha med egen hodepute neste gang. Der er jeg sikkert helt spesiell, hehe 🙂 Ellers ville jeg hatt med ansiktsservietter og tørrservietter til gledestårene! 🙂
  Måtte smile når jeg så hentesettet – vi hadde akkurat det samme til vår lille Ellie. Fantastisk fint 🙂
  Masse lykke til med innspurten. Hilsen en som legger igjen spor for aller første gang…

 151. Mulig du har blitt tipset om det samme lenger opp her, men anbefaler at du tar med sandaler som du kan ha på i dusjen også. Jeg ville ihvertfall ikke gå barbeint der 😉

 152. Kathrine

  Kom på et tips jeg vil dele 🙂 Ikke vent med å smøre på brystsalven. Gjør det med en gang før det blir sårt 🙂 Fikk det tipset selv, og er veldig glad for det. Var selvfølgelig litt sår, men slapp unna blødende brystvorter 🙂 Jeg brukte purelan, veldig bra den også 🙂

 153. Heia lykke til , et råd blant ørten andre . Men isposer istede for å fylle hansker med is . Hehe lykke til , kroppen er så fantastisk og mestrer noe så flott som å føde et barn 🙂

 154. Ser ut som du har fått med det meste 🙂 Håper dere får en fin opplevelse,
  og nyter de første dagene sammen på barsel, bare dere tre ♥ Klem Anette

 155. Den lille jenta deres er utrolig heldig som har to så fantastiske foreldre! Masse lykke til med tiden fremover! Nyt hvert minste lille sekund! <3

 156. Hvordan vet du at mannen din får overnatte på barsel? Trodde dette var et spørsmål om ledig plass eller ikke, som er vanskelig å forutsi..?

  1. Vi har fått beskjed om at det er plass til han på barsel ettersom det ikke er høytid der nå i desember 🙂 Kan selvsagt være at det endrer seg, men det er i hvert fall beskjeden vi har fått, regner med de har oversikten. Men går det ikke, så går det ikke 🙂

   1. Håper det går da! Er gull verdt med mannen der hele tiden

 157. Hei!
  Her kommer enda flere «gode» råd som du egentlig ikke trenger, men du skal få de likevel 😉
  Pakk med energidrikk og energibarer. Du trenger mest sannsynlig energi om fødselen drar litt ut, og de tørre brødskivene eller den stinkende middagen som de har på sykehuset fristet ikke akkurat meg.. Og få mannen din til å sørge for at du får i deg nok! Jeg spiste kun en new energi i løpet av 12 timer, noe som var litt lite med tanke på kraftanstrengelsen som kom.
  Noen billige bomullstruser/hipster/boxer som du kan kaste er også fint. Engangstruser fra apoteket høres omtrent like ekkelt ut som de en får på sykehuset, da er det er greit å ha noen gode og billige bomullstruser som en kane kaste med god samvittighet om uhellet er ute.
  Det er veldig varmt på føden, og det kan være at du blir sendt i dusjen for å lindre smertene. Uansett, shorts, t-skjorte, crogs og skift kom godt til nytte hos mannen min under fødselen 😉
  Er spent på hvordan erfaringene dine blir med det mage og hoftebåndet. Jeg hadde et type hofte/bekkenbånd som jeg brukte under graviditeten, for å holde bekkenet sammen og minimere smerter pga bekkenløsning. Etter fødselen var magen min så sår at et sånt bånd hadde nok aldri blitt vurdert av meg :p Magemusklene/livmoren var så sår i ettertid at jeg holdt på å fike til jordmoren som sjekket magen min ved utreise. Og legen min fikk seg nesten en kakk ved 6 ukerskontrollen 😉

  1. Ja, det har jeg faktisk skrevet nederst i innlegget, at energidrikk skal med 🙂 Så gleder jeg meg til både boller og kjeks, haha :p Håper bare jeg orker å spise det, kan se for meg at jeg blir rimelig kvalm, så typisk om jeg ikke orker noe :/ Tusen takk for tips 🙂

   Klem!

   1. Barbro

    Jah, ser man det, jeg fikk ikke med meg den siste delen av innlegget. Babytåka ligger tjukk selv om gullet har blitt 6mnd allerede!
    Bra du er forberedt på kvalme, det var ikke jeg. Ble overrasket når den plutselig kom skyllende. Pringles eller annet salt snacks er godt å ha da 🙂

 158. Giraffen

  Bra innlegg, men ang. dopapiret: Jeg er lege på sykehuset og tørker meg med sykehuspapiret hver dag. Det går helt fint 🙂

  1. Men nå regner jeg med at du ikke har sydd flere sting nedentil og presset ut et barn, ettersom mailen din tilsier at du er mann 😉 Så jeg hører på tipsene jeg har fått fra andre som har født :p Ellers er jeg ikke særlig kresen på papiret til vanlig, om du ikke har fått med deg first price-diskusjonen, anbefales den :p

   1. Astrid

    Elsker at du har nok selvironi til å trekke opp den dopapirdiskusjonen!

   2. andrea

    Hahaha ja den diskusjonen der er jo bare helt herlig. Folk altså. Lurer på hvordan disse menneskene er i virkeligheten!

    Blir såå verpesjuk av å lese bloggen din fortiden Caroline. Masse lykke til med fødsel! Nyt den siste tiden som gravid 🙂

   3. Jeg har født, to ganger tilogmed 😉 sting første gang og ingen andre. Tok med dopapir, ble IKKE brukt. Mykt dopapir går i oppløsning når det blir vått, og da henger det fast i stinga! Hverken godt eller gøy å plukke små biter av dopapir der nedenfra med sting og hele pakka! :-/ så er en grunn til at dopapiret på sjukehus er som det er 😉

   4. Hahaha, bra svart! 😉

   5. Hihi. Det er når du svarer så sykt treffende og med snert, at jeg savner en «Liker»-knapp. Bein i nesa! Lykke til med alt som skal skje fremover – det mestrer du helt sikkert på en super måte 🙂

   6. Mitt aller beste tips som jeg fikk/ leste på nett før fødsel av barna mine er å ta med en imsdal flaske eller annen flaske m drikke tut. Så fyller du den m lunkent vann og skyller deg neden til etter tisse do besøk. Det gjorde jeg etter begge mine fødsler og det var så behagelig, for fyttikatta det blir ganske sårt. Måtte sy noen sting m første mann men ingen m nr 2. Så skyll m lunkent vann da gjør det ikke vondt:) Lykke til og gled deg for det er super kult å føde barnet sitt:)

   7. jacklinn

    Lurt med hårføner, ( ikke at jeg brukte det) men jeg tror du kan droppe de libresse goodnight bindene, de vil bleke i forhold til de som sykehuset har(større og lengere og bedre) også syntes jeg de sykehustrusene er kjempe digge;O hehe.. joda.. de er faktisk gode. Utrolig nok etter en fødsel:) Meeen jeg ville kansje ha hatt et hentesett i ull ? istedenfor bomull? det varmer jo ikke akkurat på samme måte,( du vet, ull er gull :))

   8. Åh, first price-diskusjonen! 😀 Epic! :p Hahaha!

   9. Kan noen linke til denne first price-diskusjonen?? 😀 Hehe

 159. Jeg tror nok du og Lars-Kristian kommer til å bli utrolig gode og flotte foreldre 🙂 Lykke til i den korte tiden frem mot fødselen nå, det blir vel fantastisk å endelig få seg henne! <3 Klem

 160. Åhh, nå nærmer det seg med stormskritt! Tenk så spennende! Ønsker deg masse lykke til 🙂

 161. Jeg fikk to tips av ei venninne jeg måtte dra til nytte for den intime delen.
  Kjøpte med en boks vaselin, dette hjalp meg mye mot sviing ved dobesøk rett etter fødsel. Bare smurte litt forsiktig rundt.
  Samt egen mild intim såpe fra apoteket. Eller lykke til 🙂
  Smertene man ofte gruer seg til blir borte med engang barnet er ute. Helt utrolig, men sant.

 162. Oktober-baby

  Hei.

  Ser ut som du er godt forberedt. Dette kommer til å gå så fint! Så utrulig fint hente-sett.
  Vil også anbefale deg omslagsbodyer. Min datter ble tatt med vakuum og hadde bandasje rundt hodet på grunn av store sår og det var ikke aktuelt for meg å bruke bodyer som måtte over hodet. Måtte sende mannen hjem etter nye 😉

  Vil bare ønske dere lykke til med fødsel og tiden fremover. Tror du kommer til å takle det så bra! Det er virkelig helt fantastisk med en liten en.

  Ønsker deg en strålende kveld!

 163. Jeg hadde kun egne klær på gutten vår på sykehuset, det er en del av sjarmen;) et koselig tips jeg fikk og fulgte: ta m pysjer til babyen og start kveldsrutiner alt på barsel. Tørr bleie og skifte til pysj på kvelden. Det var så koselig <3
  Lykke til m innspurten 🙂

 164. Dere kommer til å bli så gode foreldre! Gleder meg til å følge bloggen videre etter «ugla» er født!:-)
  PS syntes det er veldig kjekt at du skriver så masse om den lille, det hadde jo blitt her unaturlig å aldri nevnt henne.
  Masse lykke til videre! Dere har nok en fantastisk tid i vente;-)

 165. Anbefaler deg egentlig litt mer klær til babyen. Barnet ditt blir litt mer personlig når du får på henne hennes egne klær. Jeg fødte for 2 måneder siden, og var hvertfall veldig glad for at jeg hadde med ett par bodyer, pyjamas,bukser og strømpebukse til babyen 🙂 de er så små og skjøre, og de sykehus klærne til babyen er slitte,utvasket og gjerne en altfor stor størrelse.
  Og sykehus trusene for mammaene er veldig stretsi, og tilpasser seg kroppen bra, er i alle størrelser. De fleste blør rimelig mye de første 2 dagene, og da er det fint med trusene du bare kan kaste i søpla. Spar heller de nye pene trusene dine til hjemreisen 🙂 ønsker deg masse lykke til med innspurten. Sov masse ! Jeg sov ikke på 2 uker etter fødsel ( så mye adrenalin i kroppen ) 😉

  1. Signerer alt Anniken skriver her 🙂 Sykehusklærne til baby er nitriste og ikke noe jeg kledde på den nydelige lille babyen min. Vi hadde med mange bodyer, men det blir fort søl med amming og diverse, så det er greit å ha en del i reserve 🙂
   Jeg hadde også kjøpt meg store bomullstruser til barseltida, men det var ikke litt aktuelt engang. Du blør så mye at ett nattbind er veldig fjernt. Store bleier du får på sykehuset sammen med nettingtrusene er det eneste som holder 😉 Ikke så sjarmerende, men det er sannheten.
   Masse lykke til med fødsel! Det var en helt fantastisk og veldig kul opplevelse! Du kommer til å føle deg som en superkvinne, og det er jo akkurat det du blir 😀

 166. Lykke til. Som sykepleier anbefaler jeg at du har med kosetøfler som tåler vask. Mye bakterier på sykehusgulvet, som man ikke vil dra med seg hjem opp i sofaen 🙂

 167. Ull er gull på nyfødte! Ser du var litt usikker på å bruke det mtp allergi, men jeg jobber på nyfødtintensiv, og der anbefaler vi alltid ull!:) de er ikke så gode på temperaturregulering når de er nyfødte, så da er ull kjempebra. Reagerer hun på det kan du evt bare slutte å bruke det:)

  Ellers er det sååå lurt å ha med engangsinnlegg i tillegg til vanlige ull-ammeinnlegg!!! jeg brukte de inni de andre. For da melka kom, kom det såå mye, og det bare rant og rant! Så alle mine fine hvite ammetopper ble helt gule av råmelka;)

  Lykke til med fødsel- du har en fantastisk, tøff og spennende tid foran deg!
  Klem!

  1. Glemte et lite annet tips- new Mama bottom spray fra skin love (earth mama, angel baby): helt fantastisk når man er sår nedentil!! Det er en sprayflaske du bare sprayer på, funker også når den er opp-ned;) den reddet meg hvert eneste dobesøk i flere uker etter fødselen;) du finner den på http://www.skinlove.no 🙂

 168. Ååå, merker jeg blir så glad og spent på dine og deres vegne!<3 Du er så skjøn Caroline! Jeg vil ønske deg massemasse lykke til i ukene som kommer!:-) Jeg er sikker på at du er kjempeforbered og blir å takkle dette bra. Du som har en så sterk og utholden kropp!:-) Da kan du bare vise de som har kritisert treningen din. Jeg har troen på deg!<3

 169. Hei Caroline!
  Jeg har nok ikke noe tips å komme med da jeg ikke har fått noe barn enda, men jeg ville gjerne ønske deg masse lykke til likevel! Du kommer til å bli en fantastisk mor, det er helt sikkert. Og Lars Kristian en superhelt av en far 🙂

  Masse lykkeønskninger og varme tanker <3

 170. Hei Caroline!
  Du skriver alltid så godt, ærlig og kjærlig om graviditeten din! Du stråler virkelig om dagen, kan se du er spent og lykkelig. Får bare smøre oss med litt tålmodighet de kommende ukene (føler jo nesten at vi er en del av dette vi og). Er ikke lenge igjen nå!!
  Vil ønske deg og Lars-Kristian lykke til som foreldre! Hun kommer til å være i trygge hender.
  Klemmer fra trofast leser 🙂

 171. Masse, masse lykke til!! Bloggen din er en fryd å lese 🙂 Utrolig gjennomført <3
  mvh Nina 🙂

 172. Du er så utrolig skjønn og jeg kan nesten ta og føle på den spenningen dere kjenner på i disse dager! Et lite tips er å ha med en myknog go strømpebukse til den lille som hun kan ha under hentesettet. slenger meg på andre sine tips om mørke bukser og at inneskoene du bruker i gangene på sykehuset ikke er anbefalt å ta med seg hjem å bruke der uten at en isåfall kan vaske dem på høy temp først. Lykke til med alt flotte deg<3 og lykke til til din mann!! Vi må ikke glemme den fantastiske jobben mannen gjør med å støtte sin kjære under fødselen:)

 173. Å du er herlig Caroline! Så ærlig og fint innlegg! Ser ut som du har husket på det meste 😀 Håper innspurten går bra 🙂 Håper vi får møte lille tulla 🙂 Klem!

 174. Tenkte å tipse deg om å ta med sko du kan bruke i dusjen, og ørepropper til natten 🙂

 175. Husk lipsyl og en håndkrem ! Luften er så utrolig tørr på sykehuset, så mine lepper så ikke ut etter første fødsel. Så da vi skulle ha andremann lå lipsylen klar i både jakke og veske :p

 176. Et godt tips er å droppe såpe og bodylotion med lukt. Det er viktig at babyen kjenner din lukt. Blir veldig mye for en nyfødt nese med så mange sterke lukter. Fra naturens side så lukter ikke bryster og morsmelk kokos 😛

  Masse lykke til! Gleder meg på deres vegne:)

 177. Er så spennende og gøy å lese innleggene dine. Prøvde forøvrig den ene kyllingretten med ostesaus som du hadde lagt ut for en stund tilbake, må være den beste kyllingretten jeg har smakt. 🙂

  (Ps. kjør på med babyolje noen ganger om dagen på underlivet, gjør det litt mer elastisk til fødsel. Jeg gjor dette 2 uker før termin, hadde ikke en eneste rift.)

 178. Hei Caroline! Ønsker deg masse lykke til med fødselen som er like rundt hjørnet! Leser bloggen din hver dag og kommenterer skjelden, men nå må jeg bare gjøre det 🙂 Jeg vet du er forfengelig og liker å pynte deg og se perfekt ut til alle døgnets tider, MEN når du skal føde er det ingen som forventer at du ser smashing ut.. For det er det ingen av oss andre «dødelige» mødre som gjør 🙂 De hipsterne du har pakket med deg får du nok ikke bruk for, ei heller libresse goodnight-bindene.. Etter at du har født blør man såpass mye at du må bruke svære bleie-bind og sykehus-truser! Og dette er ikke et unntak for deg heller 🙂 Dette er ikke for å skremme deg, men kun fakta 🙂 Bedre å spare bindene og fin-trusene til 1-2 uker etter fødsel.. For da er jo ikke blødningen like stor 🙂 Om du ikke ønsker å bruke sykehustrusene så anbefaler jeg Lars-Kristian å låne deg noen boksere! Hvis de er store nok 😉 Jeg lånte kjæresten sine boksere etter fødsel! Genialt, holder alt på plass 🙂 Håper du tar dette som gode råd og ikke kritikk! Det er kun godt ment Caroline! Igjen, masse lykke til! Klem fra meg

 179. For en fantastisk tid dere har i vente! Kjenner jeg misunner deg sånn. Ja, det var utrolig vondt, men samtidig så naturlig for kroppen at jeg ble helt overrasket over hvordan den taklet det. Og jeg sitter nå igjen med verdens beste opplevelse:)

  Tenkte også å gi deg ett lite tips: på sykehuset må babyene helst ha lue på seg hele tiden for at de ikke skal fryse. Jeg anbefaler deg da å ta med ett/to par med tynne bomullsluer til jenta deres. De på sykehuset er ofte stive og store, og ser rett og slett ubehagelige ut for babyen å ha på. Vi tok med oss to par tynne bomullsluer med øreklaffer, men jeg anbefaler deg å ta med noen uten øreklaffer. Jeg opplevde at de øreklaffene hele tiden «sklei» frem i ansiktet til lille jenta vår.

  Sist men ikke minst: lykke til i innspurten:) dette kommer du til å klare med glans, du som er i så fysisk og psykisk god form! Jenta deres er utrolig heldig som får to så fantastiske mennesker som foreldre! Tvitvi

  1. Var babyen deres prematur eller dysmatur? Friske babyer skal ikke ha på lue innendørs, de har elendige varmereguleringsmekanismer når de er så små. Og alle vet hvor farlig det er med overoppheting…

   1. Hanne H

    Kjenner jeg blir irritert over folk som «vet alt», kan bare tenka meg hvordan dere bloggerne har det. Nei jeg fødte i uke 42 å alt var helt fint med jenta vår, vi fikk beskjed fra legene om å gjøre det de første dagene . Og jeg velger heller å høre på en lege enn deg. Nå sier jeg ikke at det er det beste for alle, men var vertfall det for oss. Vi kjente såklart på babyen om den var for varm eller kald og regulerte etter det.

 180. Jeg ser at noen anbefaler intimservietter i stedet for do-papir. Nå har jeg aldri født, men jeg jobber med leger og har vært med på en del gynekologiske undersøkelser. Jeg har ALDRI vært med på at legen anbefaler å vaske seg nedentil med intimsåpe eller med intimservietter. Legene anbefaler alltid at man KUN vasker seg med lunkent vann, dette gjelder alle kvinner, ikke bare fødende 🙂

  Selv om det reklameres for lav pH-verdi, så forstyrrer såpen skjedens naturflora og øker sjansen for soppinfeksjon osv. Så til alle damer: Vask kun med lunkent vann, ikke noe annet 🙂

  Moren min tørte så vidt å gå på do etter fødselen, på tross av at hun ikke trengte å sy, og alt var som normalt, så et mykt dopapir er nok veldig smart 🙂

  1. Helt enig! Ikke bruk noe som helst såpe, fikk sopp av intimsåpe en gang.. Men vask nedentil med vann etter hver toalett besøk 🙂 Jeg klarte ikke lunket vann, følte det var for varmt.. så brukte iskalt 😮

 181. Astrid Miland

  Lykke til med fødselen og barselperioden. Du kommer til å takle dette helt topp. Bare et lite tips det er litt vanskelig å amme i kjole så ville valgt skjørt og genser på vei hjem. Min lille krevde mat på vei hjem , så måtte stoppe bilen og frem med puppen:)

 182. Åååå samme jentesete min lille prinsesse hadde!! Fineste 🙂 fikk så mye skryt av det på sykehuset! Håper jeg får ei jente til en gang så det blir brukt igjen 🙂 lykke til med fødsel Caroline!! Jeg har også helt lik vogn som deg, fantastisk å trille.. Klem

 183. Fikk nesten litt tårer i øynene nå jeg! Har vært utrolig gøy å følge deg gjennom svangerskapet! Ikke ofte jeg kommenterer, men må innom deg hver dag for å lese 🙂
  Jeg fødte selv i desember for snart 3 år siden og jeg må bare si du går en fantastisk før-julstid og jul i vente med en nyfødt baby 🙂

  Lykke til! Jeg gleder meg til å følge bloggen din videre 🙂

  Et lite tips fra meg til deg som får vinterbaby er de nydelig og MEGET varme ullfleecedressene fra Nøstebarn. Disse har vi hatt i alle str. oppover og de er uunværlige 🙂

 184. Hehe *hentesettet

 185. Charlotte

  Generelle tips!:)
  – engangsinnlegg til å ha inni ullinnleggene (foretrekker libero sine)
  – dropp dusjsåpe da den lille skal bli kjent med dine lukter (spesielt med tanke på amming)
  – truser trenger du ikke; går i kompress med størrelse men en liten bleie og nettingtruse;)
  MASSE lykke til<3

 186. Vill gärna ge tips då jag är mor till två små. Xylocain-salve (bedövningssalve) är bra att ha med. Omlottbody, det är vanskligt att dra bodyn över huvudet på bebisen. Handcrème, luften på sjukhuset är uttorkande.

  Lycka Till!

 187. Takk for gode tips! Du har termin tre uker før meg, så hver gang jeg ser at du har rundet en ny milepæl, vet jeg at det nærmer seg for min del også. Tenk at fødebagen snart må pakkes! Masse lykke til!

 188. Hei hei.
  Virker som du har tenkt på det meste. 😉
  Tenkte jeg skullet tipse om at du burde ta med joggesko, ettersom det for noen er veldig fint å gå litt etter at fødselen er i gang. Og ikke minst etter fødsel.
  Ville i tillegg tatt med et par antrekk til å ha på når det kommer besøk. Ellers er behagelige truser er et must! (gjerne mange!)
  i tillegg er myke bukser uten strikk som strammer over magen veldig greit, siden magen blir veldig myk og «pløsete etter fødsel» er det ikke så pent med klær som strammer, gjerne en bukse du har brukt nå den siste tiden. Den første tiden blør det mye og de bindende man må bruke kan synes litt gjennom sånne joggebukser, anbefaler derfor en lang cardican som du kan ha over.

 189. Så glad på dine vegne! Håper alt går fint i forhold til fødselen! Men jeg må også få si at etter en fødsel er det siste du kommer til å tenke på søte, jentete truser eller bikinitopper. Mest sannsynlig kommer du til å sverge til enorme bind – og/ eller bleier -. Men jeg håper virkelig at ting ordner seg for deg og din lille, og jeg må jo også si at det er beundringsverdig hvor tro du er i forhold til din egen stil og sans for mote, selv om dette betyr svært lite disse dagene du kommer til å tilbringe på sykehuset.

  Lykke til! <3

 190. Jeg ville hatt med egne klær til babyen, mye koseligere. Og klær det ikke er så farlig med til deg, for det er mye «søl» :p
  Jeg hadde også med meg eget dopapir, etter ryktene om sykehuspapiret. Men det var noe vits da du ikke klarer og tørke deg uansett! Det blir bare «klapptørking» 🙂

 191. Hei! Et tips er ullklær til den lille:) jeg fødte i januar og hun var så liten og kald, sykehuset anbefalte kun ull siden hun alltid var så tander og kald, så ta med en ullpysj/ullsett er mitt tips! Lykke til 🙂

 192. Ååå. nå nærmer det seg!! 🙂
  Jeg syntes det var SÅ koselig å pakke sykehusbagen.
  Jeg hadde med meg små flasker med sjampo og balsam også, og er veldig glad for det i ettertid. Det var så deilig å få dusjet med sjampo som luktet godt.
  Kjenner forøvrig at jeg blir helt dårlig av å se de skjønne små klærne til den lille. <3 Tenk at hun snart skal få bruke dem! 🙂

  Ha en fin kveld. Klem <3

 193. Hei 🙂

  Jeg har hatt med sove/lammeskinn på sykehuset. Skinnet har etterpå blitt brukt de fleste stedet hvor ungene har sovet (sofa, vugge, vogn, seng….) Godt og lunt å sove på, samme trygge gode lukt for babyen, enkelt og holde rent da ullen er selvrensende. Når ungene etterhvert har blitt større har de brukt dem som sitterunderlag på tur i pulk, på tur, på kjelker etc. God investering 🙂

  Jeg kjøpte mine i Kristiansand – men ser ut til at de har tilsvarende her: https://nostebarn.no/annet/soveskinn.html

  Lykke til!

 194. Ta med «slippers» til å dusje i! Jeg fikk beskjed om at det bare var å tisse i dusjen etter fødselen….., regner ikke med jeg var den første som fikk den beskjeden;-) Lykke til!

 195. Christine

  Kribler helt i magen på deres vegne! Dere kommer til å bli fantastiske foreldre.
  Masse masse lykke til Caroline og Lars-Kristian 🙂

 196. Gleder meg på deres vegne, tipper det går opp for dere nå! Snart er hun her:) hvor er hummel drakten kjøpt? Ser den ikke på getinspired :/

 197. Pia Øye

  Lykke til med fødselen! Gleder meg på deres vegne. :-)) PS: hvor er blazeren fra?

 198. Masse lykke til videre! :)))

 199. Kamillara

  En tynn og lett morgenkåpe, sandaler til å dusje med og ammesingletter er et must ;0)
  Hadde ikke klart meg uten!

 200. Hei Caroline! Dette innlegget tok meg rett tilbake til tiden hvor jeg forberedte sykehusbaggen min, for 7 mnd siden! Så spennende, jeg tripper på tærne for deg nå;) Alt kommer til å gå så bra:) Måtte finne frem listen min her (har tatt vare på den til minneboken;) for å se om det er noe mere lurt i tillegg til alt det flotte du har fått med deg, som kan være bra å ha med. Klorevotter til babyen- de hadde hun på seg hele tiden. Kom til verden med lange negler, og klippen tok vi ikke før vi kom hjem. Bilstol, morgenkåpe (så enkelt med ammingen som gjerne tar flere timer), varmeflaske, støttestrømper, mørke bukser i tilfelle gjennomblødning. Jeg hadde også veldig vondt i magen de første dagene etter fødselen, når lille jenta mi ammet. Stimuleringen av brystet produserte noen hormoner som fremprovoserte «sammentrekningsrier». Hun kunne amme i 1,5 time, og tårene mine trillet. Hadde heldigvis lest et tips om å ha med seg paracet i baggen, da man kan være uheldig å oppleve at sykehuset er veldig restriktive på smertestillende. Det berget meg mange ganger. Jeg leste også et tips om temperaturmåler til babyen, men den hadde jeg ikke bruk for. det har de uansett på sykehuset!

  Men husk..uansett om du glemmer noe eller ikke, så vil alt gå så bra uansett- ALT ordner seg! Og sykehusapoteket har det meste!
  Nyt den spennende tiden frem mot fødsel, ventetiden er helt magisk! Det er ikke bare et barn som blir født, men også en mamma og en pappa! :)) Lykke til vakre du, dette klarer du så bra:)

 201. Hvor har du kjøpt de ammeinnleggene i ull? Vil anbefale å pakke med lesestoff, notatbok og penn:) Lykke til! 🙂

  1. de fikk jeg av charlotte da de hadde babyshower for meg 😀 men det er bare å google, så får du opp forhandlere 🙂

 202. Karianne

  Hei!
  Så fine ting du pakker med:)! Hadde også noen lignende tøfler med på barsel. Fine, varme og delikate, men; i sykehusdusjen erfarte jeg at det kun gummislko som gjelder. Man dusjer jo gjerne en del ganger i løpet av den første tiden, og man vil jo ikke ha med seg fotsopp og baby med hjem;)

  Synes forøvrig det var mye bedre å amme uten ammepute på barsel, synes ammepute var mer heniktsmeesig når banyene ble noen måneder.

  Masse lykke til :-)!!!

 203. God kveld Caroline!:)

  Nå nærmer det seg virkelig med stormskritt, selv om det mest sannsynlig sikkert føles ut som det går i sirup for dere 🙂 Ser du har fått mangen gode tips her, og jeg er ikke et unntak 😉

  1. Jeg brukte engangsinnlegg og ullinnlegg uten på, da slapp jeg å bytte bh+klær så ofte, da det ene brystet lekket mye når han drakk fra det andre, spesielt i starten 🙂 i tillegg følte jeg engangsinnleggene absorberte mer enn ullen gjorde, men igjen engangsinnleggene varmet ikke brystet så mye 🙂

  2. Jeg så ut som Dolly Parton på sykehuset, megastore pupper som ikke passet spesielt til kroppen, haha 😉 så de ammebh jeg kjøpte på forhånd ble små, selv om jeg kjøpte større enn jeg hadde før han ble født 🙂 de har en helt fantastisk en på babyshop/barnashus, boobilishous el noe i den dur, ikke spesielt fin, men fantastisk støtte på brystene til de har normalisert seg litt. Dette finner du ut etter hvert, hva som passer deg , og er best for deg 🙂

  3. I starten blir du kanskje sår, og kan kanskje grue deg til neste måltid, det gjorde jeg, men bit tennene sammen, det går heldigvis over etter en ukes tid 🙂 Vil ikke skremme deg, men jeg savnet denne informasjonen selv, hører liksom bare hvor fantastisk den første tiden etterpå er, som den også var, men er mye jeg skulle ønske jeg var mer forberedt på:)

  4. Jeg fant ut at de bindene som er hakke større enn de du har kjøpt var bedre å bruke i starten. Disse er litt tykkere, og føles derfor litt mer behaglige ut hvis du får rifter/må sy. Kan være jeg ser litt feil på pakken også. Men mener det skal være to typer natt bind, en som er tynn, en annen som er tykkere. Og en pakke er brukt opp på et par dager 😉

  5. Lytt til kroppen din,jobb med den, når du tror du ikke klarer mer, da er du straks i mål 🙂

  6. Nå er det bare å kjøre på med den beste kjerringrådet som fins, så har dere prinsessen deres hos dere før dere aner 🙂

  Masse lykke til!!Dette klarer du med glans 🙂
  Og så vil jeg bare skryte litt av deg, fordi du takker for komplimentene du får, i stedet for å si som mange av oss pleier å si»nei, det syns jeg ikke, nei, denne er kjempe gammel» osv. Du har lært meg å bli bedre her, at det er helt greit å takke når noen sier noe positivt til deg, trenger ikke å prøve å snakke det vekk, om du skjønner 🙂

  Ha en fin kveld 🙂

  Klem:)

 204. Jeg hadde med meg lesestoff også da jeg fikk mine:) Magasiner, lettlest bok o.l.. Mange nyfødte sover utrolig mye mellom amming og bleieskift, så det kan bli noen veldig rolige timer innimellom..

 205. Vet ikke om du har fått dette tipset, orket ikke lese gjennom alle, men anbefaler et par badesko/slippers. Du kommer etter fødselen til å dusje i en dusj som kanskje ikke er den mest delikate, og det er fint å ha på seg et par sko- har i alle fall jeg gjort begge gangene. Vil også anbefale svarte tights/kjole/tunika. Mengden blod etterpå er så mye mer enn du kan ha forestillt deg. Hvis du har sett Sigrid skal bli mamma er historien Gunhilld Dahlberg forteller ikke helt på vidden.

 206. Pernille

  Min datter, Lina, på 7mnd kom 11 dager før tiden og bagen var ikke ferdigpakket! Vannet gikk og riene begynte med en gang, jeg var alene hjemme og mannen min måtte pakke.. Det gikk så som så, og svigermor måtte komme innom på sykehuset med diverse. Hun kom midt i de verste riene og jeg lå på alle fire over en saccosekk med rompa til værs. Og ja, da hadde jeg på nettingtruse OG bleie!! Haha. Så veldig bra at du har pakka! Vil råde deg til å ta med morgenkåpe! Den ble flittig brukt altså! Til og fra do osv. Vi fikk en gulpeunge som gulpa ut alle de tre settene vi hadde med til henne. Så neste gang skal jeg ha med mer klær! Klærne på sjukehuset her i Elverum var godt brukt og i alt for store størrelser, så mannen min dro heller hjem og henta mer klær til henne 🙂

  Skulle forresten ønske jeg hadde hatt med bikinitopp!

  Ønsker deg masse masse lykke til! Hun blir garantert helt nydelig og perfekt! Og smertene under fødselen glemmer man med en gang etterpå uansett, så det er ikke noe å grue seg til 🙂

 207. Ah, godt å se at det ikke bare er meg som pakker fødebagen med stæsj Victoria’s Secret og andre jålemerker 😀 hihi! Du virker veldig godt forberedt, og hentesettet var jo bare til å dø for. Så utrolig nydelig <3

  Fødebagen min er også ferdig pakket! Nå mangler vi bare noen skikkelige rier 😉 Sender deg masse fødestøv og krysser fingrene for at du slipper å vente så mye lenger. Massemasse lykke til-klemmer <3

 208. Karianne

  Ser ut dom du er godt forberedt og nærmer deg fødeklar 🙂 Husk for all del at puppestørrelsen mer eller mindre dobles når de fylles med melk, og med litt sårhet og melkespreng så må du ha amme-BH som er litt romslig. Og ta gjerne med et par ekstra bodyer og myke bukser til babyen, gulpeskift er kjekt å ha. Lykke til – dette blir stort 😉 Klem

 209. For en fantastisk tid du har i vente! Kjenner det kribler i magen på dine vegne 🙂 Men håper som flere her sier at du dropper den kokossåpa.. Babyen vil jo kjenne din lukt, ikke noe annet. Og det er vell ikke særlig bra «der nede» heller. Ønsker deg lykke til, nå kan det skje når som helst! <3

 210. De første dagene var det beste å bare dusje seg nedentil etter toalettbesøk 🙂 Så deilig med det lunkne vannet 🙂 Om du får rifter og må sy så anbefaler jeg medisinsk grønnsåpebad for underlivet, det lindret masse for meg 🙂 Barnengens grønnsåpe kan du kjøpe på sykehusapoteket. Og om jeg var deg så hadde jeg tatt med 2 myke omslagsbodyer. Bodyene på mitt fødesykehus var stive og velbrukte! 🙁 Og å trekke en body over hodet på en nyfødt ender ofte med hyling hos den lille 🙁 Så masse nydelige ammeinnlegg, jeg har to barn men klarte meg fint med vanlige engangsinnlegg 🙂 Men blir jo ikke noen delikate utstyrsguider uten litt glam da 😀 hehe!

 211. Hei, du er så flink med alt! Ville bare si i fra om at jeg fikk beskjed om å ikke drikke energidrikk under fødselsprosessen. Pga koffeininnholdet, kunne visst være forstyrrende for babyen. De anbefalte det altså ikke. Ville bare si ifra om det. Ønsker deg masse lykke til

  1. så merkelig, de anbefalte faktisk å ha med dette da vi var på fødselsforberedende kurs :/

   1. vår jordmor mente at sportsdrikke ala gatorade og sånn var ok, men ikke koffeindrikker som redbull, battery eller noe slikt. 🙂

 212. Hei 🙂

  Du burde ta med mye mer klær til den lille jenta deres. Det er mye mer koselig å kle den nyfødte i egne klær enn de «fillete» klærne de har på skien sykehus. De kledde opp sønnen vår i body, strømpebukse og lue som var alt for store. Dessuten kan babyer gulpe mye og plutselig gjør de i buksa som gjør at man må skifte ofte 😉 bare et tips! Lykke til med alt, skien sykehus er ett topp sykehus. Mange flinke jordmødre og barnepleiere der 🙂

 213. Et lite tips om du ikke har tenkt over det (eller andre har tipset deg om det – jeg orket ikke lese gjennom alle kommentarene): De første ukene etter fødsel svetter man gjerne u t r o l i g mye på grunn av de hormonelle endringene, og da kan det være greit å ha med seg ekstra nattklær (om du ikke vil/får bruke sykehusskjortene). Ville ha tatt med meg litt ekstra skift til både dagtid og ekstra amme-BHer av samme grunn – i tillegg blir det gjerne fort litt melkesøl hist og pist på klærne i starten så greit å kunne bytte litt. Her har det også gått med 2 pakker nattbind siden man gjerne skifter ganske hyppig i starten (sykehusbindene er uten vinger). En annen ting (sånn i worst case) er at det kan være lurt å ha med seg minst én bukse som ikke har stram linning i tilfelle det blir keisersnitt. Dersom du opplever dette er det godt å legge en gulpeklut som press mot skuren mellom huden og trusekanten.

  Nydelig hentesett du har ordnet deg 🙂

 214. Charlotte

  Så koselig innlegg!
  Etter mine 3 fødsler, har jeg vært veldig forsiktig med parfymer, og kremer/såper med lukt. Jeg forestiller meg at det beste for babyen er å kjenne lukta av mamma, og morsmelk, ikke parfyme.
  Og så anbefaler jeg slipperser (badesko), til å ha i dusjen. Man deler dusj med andre, og ikke alle som er like flinke til å vaske etter seg..
  På sykehuset anbefalte de å vaske seg nedentil med grønnsåpevann. Stod på triller utenfor dusjene.

  Lykke til!

 215. Ser ut som at du er veldig godt forberedt. Jeg er 3 barnsmamma og har ammet barna mine mye. Fikk veldig mye melk, og hadde virkelig bruk for ammeinnlegg. Jeg vil bare tipse deg om at du må huske på at engangsinnleggene er laget av papir og bomull de vil bli kalde med en gang de blir våte. Kalde og våte ammeinnlegg er ikke gunstig for det kan fort føre til brystbetennelse. Min løsning ble å bruke de i ull innerst, for de holder jo på varmen. Og ved behov kan du legge engangsinnleggene ytterst. Av og til måtte jeg legge to engangsinnlegg ytterst, altså 3 lag totalt! Jeg kjøpte de i ull fra apoteket. Knallfornøyd med de, og vasket de hver dag. Derfor lurt å kjøpe flere par. I tillegg synes jeg å huske at papirinnleggene var verre mot såre brystvorter enn de i ull. Ønsker deg all mulig lykke videre og ikke glem å lytte til magefølelsen din, for du kommer garantert til å få alt for mange gode råd 🙂

 216. Kathrine

  En herlig tid du går i møte. Jeg fikk min andre, en liten jente, for 3 mnd siden og savner enda litt dagene vi hadde på sykehuset etter fødselen. Spenningen, lykken og de små babyene som summet rundt i gangene. Gledesboble. Noen dager som går veldig fort, selv om det også er godt å komme hjem og ta fatt på hverdagen med den lille.
  Fikk lyst til å tipse om Purelan salve for såre bryster (apoteket). Jeg har hatt den med på sykehuset begge ganger og takker den for at jeg kom meg greit gjennom de første dagene med amming. Er lett å bli øm og sår på brystvortene av den lille som suger så iverig og med en voldsom sugekraft. Ikke minst er Purelan fantastisk som lepomade etterpå også.
  Godt med litt drikke er også lurt. Kroppen mister mye fuktighet på kort tid.
  Lykke, lykke til 🙂
  Ta det som skjer som det kommer og nyt de fantastiske øyeblikkene.

 217. Anbefaler deg å ta med små søte votter el.lignende til lille babyen så hun ikke får til å klore seg eller blir kald. 🙂 Masse lykke til med fødsel 🙂 Desember barn ble det her også for snart 1 år siden 🙂

 218. Hei Caroline,

  Orket ikke å lese alle kommentarene, så mulig du har hørt det hundre ganger før, men ville gjerne tipse deg om ett par ting jeg er glad at jeg fikk beskjed om selv:
  Først og fremst: bruk ammeinnlegg i ull med engangsinnlegg utenfor HELE tiden. Da trekker engangsinnleggene til seg fuktighet og ullen holder brystene varme. I tillegg er ull bra ifht å hemme bakterier (fikk beskjed om dette fra ammepoliklinikken og tror dette er hovedårsaken til at ammingen har fungert så bra for meg).
  Så: håndsprit! Det er veldig viktig med rene hender når en tar på babyen og greit om gjester tar seg en dæsj sprit for sikkerhets skyld:p

  Masse lykke til! Du har så utrolig mye godt i vente!!!

 219. Bare et lite tips: ikke kjøp for mange amme-bh`er nå- sjansen er stor for at størrelsen endrer seg! Jeg gikk på den blemma, og endte opp med tette melkeganger pga for liten BH. Og sykehustruser er ufattelig usexy men ikke så værst å ha på seg! ;o)

 220. Birgitte

  Ser veldig bra ut..men omslagsbody til jenta og flere bodyer om hun skulle gulpe (er ofte kvalme de første dagene)..

 221. Benedicte

  Så mange tips og kommentarer du får! Sikkert nok å ta inn over seg, men jeg kommer allikevel med enda et tips: jeg brukte nesten utelukkende amme-singletene til H&M i starten (også på sykehuset), da jeg syntes alle amme-BHer ble for stramme på veldig ømme bryster. Singletene er sånn sett helt strålende, og de holder ammeinnlegg på plass også. Og skjønner at du tar med deg rettetang, jeg hadde såå behov for å se litt fresh ut etter tidenes maktdemonstrasjon! Ønsker deg masse lykke til, dette kommer til å gå helt strålende 🙂 Hehe, og be LK ta av seg gifteringen – jeg holdt på å klemme min manns ring inn i hånden hans da det stod på som verst – til hans store fortvilelse 😉

 222. Ina therese karkac

  Lykke til Caroline! 🙂 om du har keisersnitt som meg så bruker du nok ikke det der mage greiene. Men du får nå se hva som
  Skjer. Greit og ha alt klart. En blør mye etterpå sågreit å bruke ting en evt kan kaste etterpå.

  Kos dere siste tiden alene ! Veldig viktig. Plutselig er dere tre.

  Det er tøft men verdt det såklart

 223. Jeg ville tatt med mange flere bodyer til ugla! Jeg syntes det var mye bedre å bruke egne klær, som lukter det samme som meg og faren:-) Og det er helt utrolig hvor mange bodyer det går når man skal «lære» å amme! Iiii! Gleder meg til å høre om fødselen din, om du vil fortelle om den da:)

 224. Blir nok lenge til jeg selv skal få barn, men da vet jeg i alle fall at jeg kan bla meg tilbake i arkivet ditt og finne utrolig mange nyttige innlegg og tips! Jeg syns det er så koselig at du deler så mye med oss, jeg unner dere alt godt og masse lykke til! Det er en så stor glede å klikke seg innom bloggen din, og jeg gleder meg bare enda mer til tiden fremover! ♥

 225. Et tips er å ta med flere bodyer til babyen da klærne på sykehuset ofte er veldig store og slitt… Brukte nesten bare egne bodyer jeg…

 226. Hurra! Du er virkelig godt forberedt, nå er det jo nesten så man får litt sommerfugler i magen på dine vegne! Gleder meg masse til å følge bloggen din fremover, tror du blir en utrolig flott mor 🙂 Er jo også litt spennende å se hva som fungerer av kremer og bånd, synes det er utrolig fint at du tar opp disse små detaljene (man blir jo plutselig veldig opptatt av ting jeg aldri hadde forestilt meg, haha). Lykke til, tvitvi!! <3

 227. Hei,

  Med all mulig respekt for de forfengelige (det er jeg jo tross alt selv) og for kommende mødre som er redde for hvordan kroppen kommer til å se ut etter et svangerskap eller tre. Hofte- og magebånd for å få smalere hofter og flattere mage er noe av det mest meningsløse jeg har hørt om. Selv fødte jeg for 1 år siden og er nå 2 måneder på veg med nestemann og kan enkelt relatere meg til ønsket om å se bra ut etter et svangerskap, men et sted går grensen. Vær aktiv, spis sunt, krøll håret og ta på en fin kjole (med tøylig utringning eller stropper sånn at slipper å sitte naken å amme!) og ikke minst gled deg over tiden mens du har den. Fødsel, amming og antagelig kommende ubehangeligheter som såre bryster, melkespreng, brystbetenelse, sting og total utmattelse i mangel på søvn er NOK smerter på en relativt kort periode. Selvpåførte ubehageligheter og kroppshysyeri er siste sort etter en sånn opplevelse. For din skyld håper jeg at du har viktigere ting å tenke på de to første månedene av ditt barns liv enn å bli tynn. Den lille resten av en babymage er borte før du rekker å si kake. Alt forfallet folk snakker om er overdrevet og absolutt ingenting å bekymre seg for om man har kommet seg gjennom svangerskapet uten å legge på seg mer en anbefalt og er i relativt grei fysisk form.

  Det skuffer meg stort at du gir inn for denne typen kommersielle, ultraforfengelige, non-sens produkter. (Det gir assosiasjoner til TV-shop). Om sakene fungerer eller ikke er underordnet når du indirekte promoterer sånne typer produkter og ideer på siden din. Jeg kan vanskelig tenke meg at det bare er jeg som mister goodwill ovenfor deg og ovenfor bloggen når slike ting er i fokus. Jeg er vanligvis ikke en som kommenterer innlegg men dette provoserer meg både som en bevisst leser og som kvinne (og jeg er ingen rødstrømpe).

  Lykke til med fødsel og siste rest av svangerskapet. Fødselen var en mye bedre opplevelse enn jeg noen gang kunne forestilt meg, absolutt ingen ting å være redd for og jeg er sikker på at du fikser biffen! (I trusedebatten får sykehustrusene min stemme. Skikkelig ulekre men superbehagelige…

  1. Jeg synes ikke kroppen min har endret sge noe særlig jeg da, men jeg vil gjerne prøve dette likevel 🙂 Bellybandit er for å hjelpe livmoren på vei og det er jo kjekt 🙂 Har aldri sagt at jeg vil teste dette for å bli tynn, for det er jeg i mine øyne fortsatt :p Men hoftene blir naturlig nok noe bredere under en graviditet og jeg vil gjerne inn i buksene mine igjen, ser ikke noe galt i det 🙂

   Ellers, tusen takk 🙂

   1. Jeg har vært som deg, liten mage (som alle måtte kommentere..) og ellers slank. La på meg mellom 10-13 kg i svangerskapene mine. Jeg tror at du kommer til å smette rett inn i de «gamle» buksene dine lett som bare det. Jeg dro hjem fra sykehuset i et par jeans som jeg brukte før svangerskapet, og ser selvsagt at jeg var råheldig som kunne gjøre det. Selvfølgelig er magen slappere så kort tid etter fødselen, men det tok ikke lang tid før den var like flat som før.
    Det er selvsagt opptil deg om du vil smøre deg med allslags kremer og prøver Bellybandit og shrinx hips ultra, men jeg tror ikke det faktisk hjelper. Hvor fort magen og hoftene går tilbake til sin vanlige form, og hvorvidt en får strekkmerker er nok mye genetisk og hormonelt betinget. Det kommer nok også an på i hvilken form en er før fødselen og hvordan selve fødselen går, og på førstnevnte har du jo et glimrende utgangspunkt 🙂

    Vil ønske deg masse lykke til med forestående fødsel, det kommer nok til å bli en fantastisk opplevelse med verdens beste gave i enden!

    Stå på videre Caroline, dere har masse å glede dere til!

   2. Jeg er også Landås og tynn , gikk opp ca 11 kg, 4,5 av dette var babyen.. Etter en uke på føden pga litt komplikasjoner var jeg under min vanlige vekt da vi dro hjem og gikk rett inn i de vanlige buksene igjen. Magen trekte seg sammen i løpet av noen uker… Anbefaler å ligge litt på magen innimellom, det hjelper! Har en god grunntrening, går dette fint 😉 Viktig med god bekkenbunntrening etterpå, håper du kan skrive litt om dette?

    Greitt å ta med tøfler / innesko som kan vaskes, mye rart på sånne sykehusgulv….. Vask ammepute også, hvis du tar den med inn 😉
    Kan være lurt å finne ut om pappaen får mat før barnet er født, deg vi fikk våre var det full service, men har hørt om fedre andre steder som nesten har besvimt av matmangel….

    Ønsket dere lykke til – ikke glem krøltanga også 😉

   3. Det første svangerskapet la jeg på meg under 10 kg, og etter 1 uke var kroppen min som før 🙂 Så det samme skjer nok med deg også.. Jeg brukte ingen hjelpemidler, og ser ikke for meg at det har noe hensikt for deg heller. I mine øyne er dette kun for å tjene penger.
    Nå er jeg gravid for 3. gang. Er i min 24 uke. Og har foreløpig ikke lagt på meg noe særlig, så satser på jeg er rask tilbake i min egen kropp etter svangerskapet.

   4. mamma til 1 åring :)

    Jeg tenkte ikke så mye på meg selv etter fødsel.. Så jeg hadde aldri i verden prøvd disse greiene.. Men det er jo kjekt å teste det ut! Angående hoftene; jeg tror faktisk noen kvinner endrer hoftestørrelsen sin etter fødsel, og at denne endringen blir der. Jeg gikk bare opp 7 kg i mitt svangerskap, og hadde flat mage etter ca 2 mnd. Passet buksene mine igjen, MEN noe trangere akkurat rundt hoftene. Nå veier jeg mindre enn før og bruker de samme klærne, men hoftene har nok endret seg for godt. Mulig kroppen gjør det fordi den gjerne vil ha flere barn? 😉 Er sikkert «lettere» å føde med brede hofter, hehe.

    LYKKE TIL!

 228. Her har du fått med mye, men et par tips (som du kanskje allerede har tenkt på):
  -lypsyl! Dette er utrolig viktig å ha med i lettveken. Jeg glemte de med førstemann, og stakars leppene mine:/ sykehslufta er utrolig tørr!
  -ikke bruk de stofftøflene dine. De er nydelige og ser superkomfy ut, men om sykepleier må jeg bare advare om at gulvene på sykehus er (desverre) utrolig skitne og fulle av bakterier. Bruk utesko eller slipperser/noe som kan spyles i dusjen. Jeg dusjet til og med med sko (slippers), og bare tok føttene ut av for å vaske dem. (jeg er kanskje litt overdrevent hygienisk, men etter å ha jobbet på sykehus i mange år og sett alt av infeksjoner som kommer på sykehus tar jeg noen forhåndsregler, og gulvet er absolutt noe av det viktigste!
  -så ofte som du kan, ikke tørk deg etter toalettbesøk. Selv om du har aldri så mykt toalettpapi er det så mye bedre med lunket vann. Jeg brukte hånddusj (fant fram til i alle all ett toalett som hadde), og tørket med føner. Når jeg hadde rom for meg selv, brukte jeg et litermål eller en flaske til å helle på vann og tørket. Dette fortsatte jeg med også etter at jeg kom hjem også noen dager.
  -bikini trenges ikke 😉 men for all del, ta med om du vil. Men vær forberedt på at jordmødre kommer og klemmer og drar i puppene dine i øst og vest..:)
  Puh, ble langt! Lykke til!M

 229. Jeg leser bloggen din hver dag.. selv om jeg er passert 50 🙂
  Vil ønske deg lykke til med fødselen og tiden etterpå. Det er over 20 år siden fikk min yngste, så det å følge din reise får fart på hukommelsen og bringer fram mange minner.
  Jeg har hatt 3 helt ulike fødsler og 3 helt ulike smerteopplevelser, selv om alle fødslene har begynt med vannavgang og tatt svært kort tid 🙂 Jeg er sydd mye, lite og ingenting, så det er også ulikt.
  Det betyr også at renselsen etterpå har vært helt forskjellig – fra storflom til tilnærmet normal mensturasjon 🙂 Bind tilpasser du etter det. Truser også.

  Stol på deg selv og gled deg!
  Masse lykke til 🙂

 230. Jeg ønsker deg lykke til, det er en fantastisk tid dere har i vente! Jeg ville hatt med flere klær til babyen, de sykehuset har er gjerne store og ikke spesielt fine. Ull/silke omslagsbodyene til Nøstebarn er fantastiske til vinterbarn, jeg syns dere burde ha flere klær i ull og ull/silke i stedet for bomull og HM. Generelt tips, håper du ikke tar det ille opp, men tenk praktisk i stedet for lekker på sykehuset; det blir blod, svette og melkelekkasjer så jeg ville heller hatt innesko/tøfler som tåler søl, ammesingleter fra boob (flere skift). Rettetang er ingen vits på barsel, du skal jo bli kjent med en ny liten baby som sikkert vil ha kroppskontakt med deg hele tiden – da trenger du vel ikke tenke på håret? Det kan du gjøre ellers 😉

 231. Anbefaler nettingtruser man får kjøpt på Apoteket, får plass til de svære bindene man får på sykehuset. De to første dagene blør man noe sykt og du får nok ikke plass til de bindene i de søte trusene der 🙂
  Jeg fødte for 6 mnd siden, hadde like søt liten mage som deg og fikk kommentarer av jordmødrene at den var så liten og pen, hehe.
  Ut kom en liten gutt på 3 kilo.

  Ta med noen tøfler som du kan ha i dusjen, da unngår du fotsopp og det som er i sykehusdusjene. 😉
  Og så anbefaler jeg en lipsyl fordi man blir ekstremt tørr på leppene av å puste så mye under fødselen.
  Og ta med kameraaa! 😀

  Jeg brukte ikke sånn belte ellernoe, men magen forsvant etter en uke og var nesten «vanlig» igjen.

  Lykke til!

 232. Det tror jeg virkelig at du har pakket med deg masse bra 🙂
  Dette er garantert inspirasjon for andre 🙂

 233. Caroline

  Ville bare gi deg et lite tips! De fin trusene du pakker tviler jeg på du får bruk for, kjøp heller litt mer Kari Traa undertøy eller nettingtruser fra apoteket, og du bør kjøpe mer enn du tror du har bruk for, bedre å ha for mye trusler enn for lite, etter fødsel blør man mye (de aller fleste iallefall) og jeg opplevde at jeg måtte skifte trusler flere ganger løpet av dagen, hehe:-P Og pakk med mer klær til jenta di, de har klær på sykehuset, men jeg brukte bare egne klær, mye mer personlig og mye søtere;-)

  Masse lykke til når ting skjer, og prøv å tenke positivt når du ligger å vrir deg i smerter (lettere sagt enn gjort, hehe) jeg opplevde iallefall at fødselen ble lettere når jeg sa til meg selv at «dette klarer jeg, dette skal jeg få til, dette går så fint» isteden for å tenke at «dette går ikke mer, nå orker jeg ikke mer, nå gir jeg opp» 😉

  Nyt alle de små øyeblikkene, det går fortere enn du tror! Føler jeg var på sykehuse å fødte i går, nå er han 3,5 mnd og jeg skjønner ikke hvor tiden ble av:-P

 234. ung mor til nr 3 i des.

  Ville kjøpt amme bh uten spilerne i (stenger) pga av at det
  Kan gi kraftig ubehag ettersom puppene blir dobblet de første dagene
  Ps:. Kjempe fin blogg

  1. det er ikke spiler i disse 🙂

 235. Elisabeth

  Ta med leppepomade og drikkeflaske. Jeg fødte for noen uker siden og med all pustingen ble leppene tørre selv med leppepomade. Drikkeflasken hadde jeg ikke klart meg uten, da slapp mannen min å hente noe å drikke til meg hele tiden da vi lå på barsel (jeg hadde litt vondt for å gå pga sying nedentil). Nettingtrusene på sykehuset hadde jeg ikke klart meg uten siden bleiene du bruker de første dagene er enorme og tro meg, de Nettingtrusene var faktisk ganske behagelige. Jeg hadde med eget dopapir, men brukte det ikke da jeg heller klappet meg tørr i stedet for å tørke meg. Og som flere har skrevet, puppene kan vokse enormt, så jeg har kun en ammebh og kjøper heller flere når melkeproduksjonen har stabilisert seg

 236. Christine F

  Ser ut som du er godt forberedt og de klærne til småen ser jo bare helt nydelige ut. Tenkte jeg skulle nevne at du med fordel kan ta med deg en fuktspray til ansikt dersom du har dette, så slipper du å være svett og klam under hele oppholdet pga. hormonene som raser rundt i kroppen. Kan også være greit med en kjølende sprøyt mens du har rier og skal presse. En annen ting er crocs eller sånne plast slippers du kan dusje med. Dusjene på barsel der jeg var fristet ikke noe særlig å gå barbeint i. Og som nevnt av andre over, rimelige truser du kan kaste er greit å ha. Så slipper du p ødelegge de fine hipsterne 🙂
  Kanskje litt sent å få tak i det nå, men Eart mama Angel baby lager en spray som lindrer hevelser, smerte og diverse andre plager i underlivet forbundet med fødsel. https://www.earthmamaangelbaby.com/postpartum-recovery/new-mama-bottom-spray.html

  1. Du, denne har jeg faktisk! Fikk den tilsendt i posten, så den er med 🙂

  2. Ellen andreassen

   Her får du kjøpt den fra norsk nettbutkk:)
   https://www.skinlove.no/produkter/gravid/new-mama-bottom-spray-120-ml.html

 237. Wow! For noe lekkert ammetøy! Her blei det mye svart og hvitt når jeg ammet og det blei igrunn litt kjedelig. Hehe.. Får ha i bakhodet til neste mann at det finnes 😉 Du inspirerer selv ikke-gravide, Caroline! Masse lykke til når den tid kommer. 🙂

 238. Nå nærmer det seg:) veldig spennende. Vil ikke anbefale å ta me så fine truser. Man blør ganske kraftig etter en fødsel så ville tatt med noen du kan kaste etterpå. Er også viktig at de er myke så ville tatt med noen mye bomullstruser ta H&M eller noe, men du bestemmer selvsagt selv. HR født 3 ganger og noe av det viktigste for meg var gode truser;) Som noen skrev over her så skal man ikke vaske seg med såpe, men det vet du sikkert. Noe som også hjalp meg når jeg skulle på do var å ha en vannflaske stående å helle vann samtidig som man tisser;) svir ikke like mye. Ta med store behagelige klær. Værste er klær som strammer. Ville også tatt med en god morgenkåpe. Jeg hadde ikke på egne klær til babyen på sykehuset for at jeg ville at de første klærne hun hadde på seg var hentesettet:) dette blir kanskje litt drøyt, men ville også hatt med en pysjamas som du ikke er redd for for sjansen for å lekke blod er veldig stor :/ ta evt med en ekstra i tilfellet:) masse lykke til fremover. Dere har en magisk tid i vente:)

 239. Isabelle

  Et tips, bytt ut hipsterne med de største og mest elastiske «bokserne» du har! Jeg hadde ikke sjans til å få på meg vanlige truser den første tida..vist du må sy, eller blør mye i dagene etter ( som er vanlig) så er de vanlige bindene du har pakket med altfor små .. 🙂 de som du får på sykehuset er SVÆR altså , men så utrolig nødvendig og de ER faktisk behagelig. Og sammens med nettingtrusene så er dette et must! Greit å ha på seg noe man bare kan kaste…:) jeg stjal med meg flere hjem igjenn 😉 hehe. Vanlige truser ble altfor stram og da låg bindet bare å gnikket inntil såret:/ ikke noe deilig!

 240. Ta med en energibar, og kanskje energidrikke eller annet som gir deg litt ekstra undet fødsel. Håpløst å sende mannen bort midt under masse smerte for å lete. Lykke til 🙂

 241. Hei! Dere har virkelig en magisk tid i vente. Å kanskje også noe slitsom… De må man også regne med :)) Jeg måtte bare kommentere det med trusler og bind… Jeg hadde også store planer om å få bruke mine egne trusler og bind, meeeen det første døgnet tror jeg de aller fleste må ty til de veldig sexy trusene på sykehuset, å de ENORME bindene som omtrent går fra navlen og opp til ryggen dessverre… Haha!! Nesten komisk altså… Men det er en DEL som skal ut etterpå…. :))

 242. Så utrolig organisert og gjennomført du er 🙂 Synes du har fått med alt du trenger jeg 🙂 Pysjen så veldig behagelig ut 🙂 Masse lykke til 🙂

 243. Hei søta!
  Du har sikkert fått en million tips siden du ble gravid, så her kommer enmillionogen og enmillionogto ;-D

  1.Ser at du har kjøpt ammesalve, jeg har aldri testet den. Men om den ikke skulle duge.. så anbefaler jeg
  simplex øyesalve(!), ja faktisk, fra apoteket. (uten resept) Fikk anbefalt den på sykehuset, da den ikke er farlig
  for barnet og få i munnen, og i tillegg er p.e.r.f.e.k.t for å unngå såre brystvorter, noe som er vondt!!!!

  2. Leser at du skal bruke kjole hjem igjen. Sikkert lurt. Velg iallefall ikke en stram bukse.. hihi.. ikke pga magen.
  Men pga bindet (som minner mer om en skummadrass, enn libresse). Du vil sikkert ikke ha donald duck rumpe på
  vei hjem fra sykehuset..haha ;-D

  Lykke til med siste innspurt! Tiden du har i møte er forbi m.a.g.i.s.k!
  Klemmer

 244. Hehe, lo litt av det med rettetangen altså! Gode tips ellers da. Men sa ikke du at det ikke skulle bli en mammablogg? 🙂

  1. Forrige innnlegg om baby må du faktisk til side 2 på bloggen, med unntak av rom-innlegget fra i går, så det er ikke en mammablogg, men en blogg til en som skriver om hverdagen sin og som gleder seg til å bli mor 🙂

 245. Linda Marie

  Kan være greit å ha truser som du ikke kommer til å være så redd for, og som gjerne kan kokvaskes, for renselsen er noe dritt! :p Og man blør voldsomt mye de første dagene etter fødselen, og da er de lekre sykehustrusene og -bleiene veldig gode å ha. Man føler seg fæl med de på, men et vanlig bind suger ikke nok..
  Jeg tror forresten du kommer til å få en liten aha-opplevelse når det kommer til det å ordne håret og sminke og alt sånt i etterkant av fødselen. I begynnelsen skal man bli kjent med den lille og få rutiner på plass, så da er det ikke like lett å rekke over det man ønsker. Alt blir annerledes 🙂 Men hvem vet, kanskje du er mirakelkvinnen og får det til uansett 😉 Jeg vet jeg slet litt de første ukene hvertfall, men etter hvert som rutiner kom på plass så ble ting litt lettere. Bare ha i tankene at du ikke skal slite deg ut fordi du prøver å få gjort mer enn du egentlig klarer.

 246. Ingeborg

  Anbefaler store bh`er:) En ting ingen forberedte meg på var at allerede store pupper (fra gjennom svangerskapet), ble HUGE!!! når melken begynte å komme etter et par dager… Og at det gjorde skikkelig vondt med melkespreng… Da var det for meg det viktigste at bh`ene verken strammet eller var for små… puppene trengte lite støtte for å si det sånn;) Så da er du herved advart på puppespreng… Skit vondt, går over, og muligens blir det ikke så ille for deg…;) #krysserfingre .
  #intimebetroelser 😀 Lykke til:)

 247. elisabeth h

  Ønsker dere alle TRE en fin fødsel! Jeg har født to uten noen problemer,vært heldig,,syntes egentlig ikke det var veldig mye verre en mensen MEN jeg har ALLTID hatt veldig mye mensmerter,så var nesten vant til det he he.Et must for meg var myke ullsokker til meg selv,fryser lett på føttene,og ble ikke lite kald av å ligge m bena opp i luften på slutten av fødselen,så kanskje det er noe å ta m? Jeg insisterte på røde sokker,da,haha,ville barnet skulle bli hilst med en glad farge! Mange fikse ideer en kan få på slutten av et svangerskap,gitt! 🙂 har fått det for meg at du føder 3.des så nå får vi se…. Som mange andre har sagt,er det helt merkelig å faktisk bli rørt til tårer over innleggene dine og virkelig glede meg på deres vegne,når jeg faktisk bare «kjenner» deg gjennom bloggen! Sier mye om hvor god du er til å skrive og formidle,det MÅ du fortsette med!

 248. Kjære,kjære Caroline!
  Jeg blir helt varm i hjertet av disse aldeles nydelige og gjennomførte babyguidene dine! For et deilig avbrekk i tung eksamenslesing- og for en inspirasjon! Ikke få ganger jeg vipper ipaden over i fanget til mannen og smiler forventningsfullt 😉
  Masse lykke til med innspurten!
  Gode klemmer fra sør 🙂

 249. Lurt å ta med en liten notatbok der du kan skrive opp hva som skjer under fødselen, holde orden på riene, spesielle ting, og følelser. Ellers kan det være lurt å ha med noen blader etc du kan koble av med – det kan jo bli en langvarig fødsel med mye venting. Lykke til, nyt øyeblikkene og vær forberedt på at ting kanskje ikke blir som forventet…. Det finnes jo en hel laang liste over ting som jeg tenkte at det hadde vært fint om noen fortalte meg FØR fødselen, men nå flere år etter fødselen tenker jeg at det avogtil er bra med alt vi ikke vet 😉 du kan glede deg til følelsen av å være medlem av mor-fellesskapet 🙂

 250. Dette kommer til å gå strålendes kjære deg! 🙂 Vil ønske deg lykke til med fødselen siden den nærmer seg med stormskritt. Dere kommer til å bli fantastiske foreldre <3

 251. Ida Marlene

  God kveld, Caroline 🙂
  Jeg tenkte jeg skulle komme med et lite tips angående mat o.l. Da jeg var på sykehuset med både førstefødte og andrefødte ble jeg fortalt å holde meg unna type «tung» mat, og helst spise «lett» mat som yoghurt, suppe o.l. Dette blir du helt sikkert opplyst om, og nå var jo ingen av mine fødsler langvarige heller (eller, det kommer an på hvordan man ser det ;))
  Uansett så ønsker jeg dere alle masse lykke til i innspurten <3 Jeg synes du har klart deg strålende hittil! 🙂
  Ha en god kveld videre 🙂
  Klem 🙂

 252. Anbefaler en vannflaske også, til å skylle med mens du tisser dersom du må sy…..kan sviiiii!! Og ikke kjekt å tisse i dysjen ;P Lykke til!! 🙂

 253. Må bare smile av deg altså, Caroline, du er rett og slett så smellsøt! Kommer til å bli den flotteste nybakte mammaen på sykehuset, hihi:) (Ikke at ikke alle nybakte mødre er flotte, men jeg ser liksom for mef at du ser nyfrisert ut også rett etter fødsel)
  Syns det er så morsomt at du går all in! Jeg hadde nok «sjokka rundt» som mamma sier i genseren til mannen min og med høret i en tjafs, men jeg syns det er så festlig å se iveren og perfeksjonismen din! Snakk om glam-mom, hihi:)
  Måtte bare en skrive en hilsen for å ønske deg masse lykke til med det som kommer! Håper alle drømmene dine går i oppfyllelse <3

 254. Slutt å anbefal ull da, folkens. Har en datter m atopisk eksem (ikke uvanlig) , tåler absolutt ikke ull på huden. Og det blir store bleier, ja, man har jo plutselig (sorry brutaliteten) et stort krater det bare kommer ting ut av (og ikke lite), sydde ikke, men det ble kun spyl og fønings i noen uker. Men detta går så fint, lyyyykkke tiiilll!!

 255. Er rettetang et must?

 256. Små babyer liker helst ikke å få noe over ansikt/hode.
  Jeg ville hatt med body som er helt åpen med lukking i siden.
  er også enklere å ta av og på. det blir noen skift i løpet av dagene/nettene
  Jeg tror også ull body, små ullsokker, ull bukse og en liten lue, kan være kaldt på den lille.
  Trøyene som de bruker på sykehuset til de små er ikke særlig fine.

  Masse lykketil

 257. Iiiih, tenkt at det er så nær termin nå! Hjelp, hvor blir tiden av? Husker det som om det skulle vært i går, at du pupliserte graviditetsinnlegg nr 1. Nå er lille ugla snart her 🙂 Er så spent på deres vegne!

  Masse lykke til når fødselen starter, superwoman! 🙂

  Klem

 258. Celine Marie

  Hei.
  Elsker bloggen din, fast leser! ❤️
  Jeg lurte på om du viste om den kalenderen du hadde er utsolt?

 259. De trusene du får på barsel er stygge ja, men herregud så behagelige å ha på seg. Du kjenner de faktisk ikk, og det er god plass til de gigantiske bindene du må bruke de første dagene. Jeg elske de så mye at jeg stjal med meg noen hjem, haha

 260. Jeg har fulgt din blogg siden jeg fant ut at vi hadde samme termin 01.12.13. Nå blir det spennende å følge deg videre, da vi vil få banå vår ca på samme tid. Bare jeg venter en liten gutt! Takk for gode tips (gleder meg til å følge deg videre) og lykke til med fødsel!!!

 261. Er så koselig å lese om opplevelsen din rundt graviditeten og ikke minst spennende nå som det ikke er så lenge igjen 🙂
  Vil tipse deg om nattøyet fra Lilleba. Det er laget av bambus og bomull og i tillegg til å være supermyke er de også allergivennlige, PH-nøytrale, fukttransporterende og har naturlig UV-beskyttelse 15. Designet er også utrolig koselig og søtt 🙂 Har en pysj selv og bor i den om vinteren! Perfekt både til mor, far og liten. Du bør klikke deg innom http://www.lilleba.no og titte litt 🙂

 262. Et tips til deg:) du bør ta med deg singletter fordi det er naturligvis veldig varmt på barsel.

 263. Hei 🙂
  Super blogg 🙂 har selv født 3 barn! Fantastisk! (Selv om ikke alle snakker om den forferdelige smerten etterpå) du får sikkert inn 1000 tips om hva du skal ta med og ikke! Men eller min erfaring! Ta me en eske naproksen og en eske paracett! Du får på sykehuset, men på barsel kan ting drøye litt med tiden og så lenge du holder deg til «dagsdosen» er alt helt fint! Hadde ikke klart meg uten! Og en siste ting! Egne håndklær! På sykehuset her har di kun små! (Det går også etpar til dagen) veldig greit å kunne pakke inn håret etterpå 🙂 masse lykke til 🙂 du har så mye å glede deg til 🙂

 264. Dette blir bra! Jeg var fornøyd med bellybanditen, den hoftegreia stiller jeg meg dog litt skeptisk til 🙂

  Og jeg ville tatt med flere klær til babyen. Det er koseligere med ting man syns er pent på de tusenvis av bilder som blir tatt. Og med gulpebebi blir det noen skift 🙂

 265. Purelan brystvortekrem er fantastisk og barnet kan
  amme uten at den vaskes av. Helt tynne BH’er i glatt stoff
  er også redningen for såre knopper:)men det
  erfarer du nok selv hva som passer. Jeg kastet skoene etter
  sykehusoppholdet, er sykepleier og kjenner til bakteriebomben
  disse sykehusgulvene er:) følger bloggen din daglig,
  og heier på deg! Du er så bevisst og oppdatert og blir
  en flott mamma!

 266. Mange meninger om dopapir her, så her skal du få en til 🙂 Var så sår, at det eneste som ble brukt var hånddusj og hårføner. Men kanskje er du heldigere enn meg! 🙂 Masse lykke til iallefall 😀

 267. Masse bra utstyr der, syns du har klart kunststykket å pakke både søtt OG praktisk!! 🙂

  Ser flere har nevnt det, men trusene de første dagene bør være STORE, hehe;) Og våtservietter og antibac er også gull verdt å ha i bagen:)

  Og selv om det kanskje ikke er noen prioritet å holde så nøye på kostholdet mens man er sykehuset, kan det være lurt å ha med litt egen mat, for sykehusmaten er ikke all verden, og man blir SULTEN etter en fødsel og amming, jeg hadde med mye energibars og næringsshake, og fikk mannen min til å kjøpe med rismelk (som jeg bruker istedenfor vanlig melk) som jeg skrev navn på og hadde i kjøleskapet på pasientkjøkkenet.

  Lykke lykke til, gled deg til å holde snuppa tett inntil deg <3

 268. Hei! Har du noen gang vurdert å bruke tøybind til renselsen? Jeg har hørt at ved å bruke vanlige plastikkbind så blir man utrolig sår nedentil, enda verre om man har sydd! Mange opplever at de får «plasterhud» nedentil og at de får sår og til og med sopp (fordi bindene er så tette på grunn av plastikken og fordi overflaten ikke er den beste, dessuten inneholder bind blekemidler og andre kjemikalier som ikke er bra å utsette slimhinnene for.) Jeg ønsker kun å fortelle dette fordi tøybind er bare 1000 ganger mer behagelig, det puster og er mykt og deilig mot huden – og man blir ikke klam! Det høres kanskje ekkelt ut, men det er ikke så ekkelt som det høres ut som, fordi det ikke lukter og det er veldig renslig! Man bare vasker dem i vaskemaskin etter bruk. Jeg legger ved en link som eksempel: https://www.etsy.com/shop/pinklemonadeshop?section_id=5159500
  Bare se på de utrolig lekre mønstrene og deilige materialene – minky er supermykt! Det er selvfølgelig mange andre selgere som selger tøybind og bind til renselsen! Jeg håper du vil bare ta deg ett minutt eller to og bare se! Jeg ønsker at flest mulig kvinner skal få vite at det finnes et mer behagelig, hudvennlig og ikke minst miljøvennlig alternativ! I tillegg kan bindene holde i flere år, man sparer penger!

 269. Her får du mange velmente råd. Slenger meg på med ett. Ta med gode sandaler, som er lette å ta av og på, gjerne birkenstock. Å stå og gå og bevege seg gjør gjerne underverker for riene, men å gå barbeint rundt som fødekvinne kan være både kaldt og vondt. Dette i tillegg til varmeflaske, var mine beste smertelindrere. Tvi tvi!

 270. hei! jeg tok også med bind fra hjemme, og tenkte at jeg sikkert ikke kom til å blø ‘såååå mye,’ (hahahaaa) men det gjør man, og da hjelper det ikke med nattbind for å si det sånn, og jeg fikk høre at jeg blødde lite. uansett, jeg er ganske forfengelig og opptatt av hvordan jeg ser ut, men fokuset blir litt anderledes når bebisen er der!! 🙂 jeg sier ikke at man skal drite i seg sjøl, men plutselig er det ikke så viktig hvilke sko man skal ha på ved hjemreise..helt ærlig syns jeg nesten blir litt fjollete. ta med basic klær til bebisen, body, bukse, lue..ikkenoe godt å bruke stive, kokte sykehusbodyer:) lykke til!

 271. Vanlige bind får du neppe bruk for de første dagene 😉 Blødningen etter en fødsel er så voldsom at man blir nødt å iføre seg de flotte voksenbleiene man får utdelt på sykehuset. Jeg tok også med bind i sykehusbagen ved min første fødsel, og gadd ikke pakke med bind i sykehusbag nr 2, for å si det sånn 🙂 Hehe. Masse lykke til :))

 272. Så flink du er! 🙂 Nå har ikke jeg barn, men mange i familien min har tatt med en «koseklut» i form av en kanin feks. Kan være godt for jenta deres å ha en myk kos som hun kan ha ved ansiktet 🙂

  1. Å oppfordre barna til å få en sånn «kos» er virkelig å gjøre seg selv en bjørnetjeneste! Jeg HATER virkelig slike «koser» og syns man burde prøve å holde seg unna det. Om ikke akkurat kosen er der så er det kriiiiise og i barnehage så gråter de sine bitre tårer når de må gi den fra seg. En annen ting man burde prøve å unngå er barn som sutter på tommelen.. Ikke lett å få de til å slutte med det når de alltid har den tilgjengelig!

   1. Her er jeg totalt uenig! Du har tydeligvis ikke hatt barn som har hatt behov for kos/smokk/tommel.
    Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort uten smokk og kos. Datteren min forbinder smokk og kos med avslapping og søvn, og har gjort innsoving så mye enklere. Ikke ser jeg ulempene heller. Da hun begynte i barnehagen var det en trygghet, og hun visste at når smokk og kos kom fram var det sovetid. Nå bruker hun smokk/kos kun om natta eller når hun slapper av, har den ikke med en gang i barnehagen.Nå planlegger vi å slutte med smokk. Det blir sikkert noen dager med tårer og våkenetter, men det gjør ingenting når jeg tenker på hvor mye enklere hverdagen de tre siste årene har vært pga smokken. Kosen får hun selvfølgelig beholde, hvorfor i all verden skulle hun ikke?! Makan…

   2. Elisabeth

    Jeg syns «koser» er helt fantastiske! Vi har to barn som ikke ville ta smokk, så hos oss har koser hjulpet med alt fra innsovning til trøst. Storesøster på 4 år har fortsatt mye glede av kosene sine, og det skal hun ha så lenge hun vil selv. Trygge barn er det allere viktigste!

   3. Anniken

    jeg suttet både på tommel og hadde klut, gikk helt fint 😉

   4. Jeg jobber som pedagogisk leder i barnehage, og er totalt uenig. En bamse eller en kos som barnet er knyttet til er superfint å ha når barnet starter i barnehage. Det gir dem en trygghet fordi det lukter mamma. Så det er kjempefint med en kos 🙂 Dessuten er det deilig for babyer å ha en kos ved ansiktet.

   5. Dessuten er det null problem, så lenge man etablerer tidlig at kosen skal ligge på plassen fram til man skal sove 🙂

   6. Takk Gud for kosebamser o.l og smokk:0) hihi

  2. Enig og uenig:-) Jeg hadde en kosebamse (som jeg ennå har men nå klemmer jeg heller på kjæresten :-P) som jeg måtte ha for å få sove (sikkert litt slitsomt for mamma og pappa;) men d ser jeg ikke på som noe galt. Bare koselig. På en annen side, på universitetet bodde jeg med en jente på 22 år som fremdeles hadde kosekluten og som suttet på tommelen når hun slappet av foran tv og lignende, hun har den også med når hun skal sove andre plasser… Ellers er hun en oppegående dame men hallo 😛

 273. Mamma til 2jenter

  Hei Caroline!
  Nå nærmerer det seg virkelig……hærlig og magisk ventetid dere er inne i nå 🙂
  Tenkte jeg ville tipse deg om Avent sine oppsamlings»kopper». Mulig du allerede har hørt om dem og kjøpt det, men de ble iallefall redningen for meg da melken kom for fullt og jeg hadde melkespreng ut av ville vesten. De er helt geniale, og jeg brukte dem hver dag de første mnd. Ser litt corny ut, men hjelper veldig på å lette sprengen.
  De selges på de fleste apotek, og det er god bruksanvisning i pakken.
  Vil også tipse om det beste jeg brukte for såre brystvorter, og det var rett og slett aloe vera gel (så ren som mulig). Det virker naturlig og kjølende, samt at du kan amme rett etterpå. Aloe vera gel fungerer også virkelig supert på såre bleieromper.

  Ønsker deg masse lykke til m det forestående 🙂

 274. Ååå, det nærmer seg virkelig. Det var nesten som i går da du fortalte at du var blitt gravid, og nå er tiden snart her. Jeg gleder meg sånn på deres vegne, hihi 🙂 Jeg er 22 og har aldri følt jeg har lyst på barn, hvertfall ikke med det første, men jeg kjenner det kribler litt nå når jeg leser om graviditeten din. Lykke til på fødselen, du virker veldig klar! håper du får en fin opplevelse og at dere nyter den første tiden med lillejenta denne julen 🙂

 275. Pergoberta

  Jeg hadde med meg hipstere og nattbind, men for å si det slik; nattbindene holdt ikke en time engang :-/ Så, jeg anbefaler deg å ikke avskrive sykehusbindene! De er gullverd når du går det og du føler det bare renner ut av deg… Ja, man går litt hjulbeint etter en fødsel, så det gjør liksom ikke noe at man går med et monsterbind mellom beina.

  Ellers så brukte jeg sykehuspapiret etter fødselen, og syingen – og det gikk helt fint. For meg! Det som var det verste, var første toalettbesøket etter fødselen. Ja, for å gjøre både det ene og det andre! Fikk faktisk ikke lov å reise hjem fra KK før jeg hadde vært på do :-/

  Og, du – du kommer til å se smashing ut med det lekre undertøyet, og det fine kosetøyet 🙂

 276. Så fint hentesett, akkurat som det datteren min hadde da hun var nyfødt, lik farge også. Bare så du vet det, så finnes også settet i dukkestørrelse, så dukken hennes km få likt sett som hun selv hadde.

  Bare en liten tanke, skjønner at det er gøy å handle klær og leker, men hva i all verden skal folk gi i bursdagsgave og julegave til et barn som har alt? Tenk så stas å få sin første dukke eller dukkevogn, gåbil eller hva som helst, og faktisk kunne oppleve gleden ved å få det!!

  Lykke til, å føde helt vanvittig vondt, men likevel helt fantastisk!! Jeg har gjort det to ganger og gjør det gjerne igjen!

 277. Du trenger ikke toalettpapir.om du blir sydd/klippet så kommer du ikke til å tørke tørke deg med toalettpapir. Du bare dytter forsiktig forsid det er ganske ømt. Spør heller etter saltvann om du vil «vaske» deg mer etter du har vert på toalettet:-) sykehuspapir går helt fint:-) det er ikke hard. Helt vanlig og ikke i nærheten av first price :-p mangen tisser også i dysjen fordi de ikle klarer å tørke seg i det hele tatt.

 278. Ingeborg

  Hva med kamera?? 😉

  1. det har jeg jo skrevet 🙂

 279. Koselig tid du har i vente, fødsel er fantastisk opplevelse. I forhold til utstyr, du er jo så sprek og i så god form, så du vil vel hjem fortest mulig.

 280. Jeg fødte vår lille sønn for fire uker siden – en fantastisk opplevelse, og jeg ønsker deg masse lykke til med det du har i vente!<3 Jeg vil, som jeg ser så mange andre også har gjort, få komme med et tips – sykehustrusene er GULL, ikke fine nei, men det bryr man seg ikke om der og da, for etter en fødsel blør man mye, myyye mer enn man kan forestille seg. Jeg måtte ha bleie ned et tjukt bind inni, og måtte bytte ofte for å ikke blø gjennom. Om du ikke vil bruke disse flotte trusene så kan du feks bruke manneboxertruser 😉 for hipstere holder neppe.

 281. Marianne

  Spennende tider 🙂 Husker godt denne tiden (for litt over 2 år siden) og du har så mye å se frem til! Det er en stor sjanse for at du får en fin fødsel når du er så godt trent!

  Et tips: ta med slippers eller crocs som du kan bruke i dusjen. Jeg synes iallfall det er skikkelig ekkelt å dele sykehusdusjen… var kjempeglad jeg hadde med. Som sykepleier over her skriver også, så er det jo enklere å få rent etterpå også, så man slipper å ta med sykehusbaislusker hjem.

  Masse lykke til! 🙂 Du kommer til å bli en fantastisk mamma!

 282. Ser du alt ha blitt anbefalt dette, men spar på de fine trusene dine til hjemreisen og når du kommer hjem:) Selv fødde jeg for første gang for snart 3 mnd siden, og fikk beskjed om å ta med noen store gode truser pga de store bindene de har på sykehuset, men att det va snakk om store bleier var jeg ikke klar over:P Så hyssingtrusene du får på sykehuset vil du fort finne ut av att du blir avhengig av;) Du blør GANSKE mye etter fødselen, og ofte klarer ikke engang binde å ta dette opp, så da var det veldig greitt å bare kaste alt uten og tenke på vask osv:) og ang dopapir, så går det fint an og bruke det på sykehuset, men du blir uansett anbefalt å spyle deg i stadenfor:) Også pakk med deg bodyer og luer og evnt andre klær til snuppa i strl 50:) her hadde ikke jeg peiling og reiste i god tro om att 56 var meir en stort nok til vesle tuppa, og for å si det sånn,, først nå kan jeg begynne å pakke vekk 50 klærna:P

  Ellers masse lykke til Caroline:) Dette går nok kjempe bra! Og uansett hvor mye du leser om fødsler og tiden etter, kan jeg fortelle deg att du aldri vil være helt forbered på det som kommer! Tiden og livet etterpå vil nok komme så en overraskelse på deg uansett! Og den første tiden er tøff! Selv om du sitter der i barseltårer og ammeproble og ikke sjønner lhva folk mener når de sier att «det blir bedre», så kan jeg trøste deg med att joo, det blir det:)

  Men nok en gang Caroline, masse lykke til:):)

 283. Hei.
  Fantastisk fine, små, rosa klær til babyen. Du har masse å glede deg til, men jeg håper virkelig du er realist og tenker på det som skjer etter fødselen også. Det ‘glemte’ jeg, hadde stålkontroll på alt som skjer under graviditeten og fødselen, og glemte på en måte det som kom etter på.
  Det blir fantastisk, men også forferdelig til tider. Slitsomt og utmattende. Men også det beste du noen gang har opplevd.
  Tro alle som skriver at sykehusbindene (‘bleiene!’) er helt nødvendige. Jeg husker jeg også kjøpte de største bindene jeg fant i butikken, de var null verdt de første dagene. Men dette finner du ut av selv.
  Lurt å ta med ammepute, da har du din egen til enhver tid. På Rikshospitalet var det rift om ammeputene og ikke alltid noen som var ledige.
  Håper virkelig du har kjøpt: https://www.cozyfix.com/nor/Produkt/COZYfix-ammepute
  Den beste ammeputen som finnes!
  Lykke til og gled deg! 🙂

 284. Hei Caroline!
  Vil bare si at det er jo ikke sikkert det svir ved dobesøk osv etter fødsel. Jeg ble også fortalt av alle at det var helt grusomt å gå på do etter fødsel, så jeg holdt meg som bare det. Fødte første på 40 min (fra første rie til han var ute… 2.desember faktisk 😉 ) og trodde jeg revna fra navlen til korsryggen(gjorde ikke det altså, par pyntesting) . Jeg var hysterisk redd for å gå på do fordi alle sa det var så ufattelig vondt, men hos meg hverken gjorde det vondt eller sved (da jeg endelig turte å gå)
  Angående fødebaggen så synes jeg den ser fin ut. Vil anbefale som flere å ha med litt ekstra klær til lille og tenke over hva du har med av klær. Jeg kokte alle mine klær da jeg kom fra sykehuset.
  Tenk også over hva slags tepper du tar med til babyen, da de trenger god vask når dere kommer hjem.
  Et lite råd fra en mamma som var lenge på nyfødtintensiven og vet hvor bakteriefullt et sykehus faktisk er, mister du noe på gulvet så ikke ta det opp til babyen. Hverken tepper eller andre ting. Bakterier er stikkordet 🙂
  Lykke til vakreste du <3

 285. Isabella

  Så gøy at du skal bruke ammeinnlegg av tøy! Det bruker jeg også, og synest det er mange ganger mer behagelig enn engangsinnlegg, som ofte har en tendens til å feste seg til såre brystvorter. Ugle-innleggene var råsøte!

  Har dere forresten vurdert å bruke tøybleier! Det finnes utrolig mange fine bleier av tøy. Min favoritt er fra Alvababy, en rosa med ugler. 🙂

 286. 2barnsmor

  Dersom du må sy eller blir klippet, anbefaler jeg å dusje MENS du er på toalettet(det er nok en grunn til at dusjhodet rekker bort på barselavd), ellers svir det noe helt innmari de første dagene. Jeg klarte ikke sitte første dagene på grunn av dette, med førstemann. Tårene trillet når jeg var på do… og selvfølgelig hadde jeg masse vann i kroppen som skulle ut, så jeg måtte på do hele tiden. Bare et godt råd som gjorde de første dagene bedre, for slike smerter er slik man går å tenker på og grur seg til hele tiden hvis det skulle oppstå. Dopapiret spiller ingen rolle, for det er ikke sjans å sni noe der uansett, men å padde lett på…en fordel at det ikke henger seg fast i våt hud fremfor å være mykt…
  Håper du får en fin fødselsopplevelse, og blir tatt godt vare på i barseltiden. Og ikke minst at det svarer til forventningene. I mine øyne er det å bli mamma i en periode det verste jeg har opplevd, samtidig som det desidert er det beste! Det er den mest sårbare perioden i en mammas liv <3

 287. Et lite tips fra en snart 3barnsmor: ta med en liten notisbok du kan notere i på sykehuset. Fint å kunne skrive både dagbok mens alt er friskt i minne, pluss at det er lurt å skrive ned ulik info som er kjekt å huske. Ammetåken kan virkelig være frustrerende noen ganger 😉 Vi opplevde litt komplikasjoner etter ene fødselen, og da var det mye info jeg er glad vi har skrevet ned. Har kjøpt en fin notisbok til begge barna som har vært med i stellevesken og brukt til mye forskjellig, alt fra bursdagsplanleghing, ønskelisten og andre liste. Boken har jeg lagt i esken med ting jeg ønsker å ta vare på til hvert av barna. Kjekt med disse små notatene 🙂 ikke alt man får skrevet pent ned i «mine første år» boka 🙂 Jeg har også lagt med avis/avisutklipp, kvitteringer på dagligvarer/bleier osv. Mulig det bare er jeg som syns det er moro å ta vare på slikt 😉

  Forresten veldig kjekt med egen såpe 🙂 jeg kjøpte en helt ny såpe med veldig god lukt til begge barna. Denne lukten minner meg veldig om tiden på sykehuset og alle minnene kommer tilbake når jeg en sjelden gang kjøper denne såpen. Lukt kan bringe frem mange minner 🙂

  Ønsker dere all lykke til fremover 🙂

 288. Pernille

  LOL dette var utrolig morsomt, det er jo nesten tellekant på trusene også jo hihi. Husker når jeg skulle føde,. da var det raske med seg litt her og der, kameraet hadde jeg ikke fått med meg så eg stod og rauta inne på en statoil stasjon med veer om at jeg måtte ha et engangskamera..tror du jeg hadde mannen med meg, neida han var dratt med båten inn til byen noen timer før så en lithauer som jobbet for han måtte frakte med i en toseters varebil og ferden varte en time. Johooo, men vet du hva…selv om sykehusbagen min var tl å le av og at jeg hadde alvorlige planer om hva jeg skulle ha med, før det plutselig bare braket løs…så gjorde det ingen verdens ting når lille gullet kom. Da var den bare lille bebis som betydde noe i hele verden <3 But god damn, glad jeg tok fikk rakset med meg hårføner iallefall, selv om jeg ikke raknet så har jo man fått en baby ut der, så tro meg..det gjør vondt uansett..Jordmor sa at grunnen til at jeg ikke raknet var at var veldig flink under pressingen, fulgte jordmors instukser til pungt og prikke. , Jeg hadde født i over 30 timer og hadde 40 i feber. Kroppen var finito, så glad jeg ikke raknet på toppen av det hele.

  Uansett lykke til <3

  1. Kristina

   å herreland, jeg ler så jeg griner her jeg sitter! Ser det for meg haha

 289. Man blør endel etter fødsel. I flere dager. Da bruker man rett og slett oftest bleier. Og da er det sykehusets nettingtruser eller noen store hipsters som funker. Så de lekre trusene ville jeg droppa.

  Intimsåpe bør man droppe. Som nevnt over er det lunkent vann som gjelder. Spesielt etter fødsel og med rifter eller klipp som skal gro. Tips å skylle med hånddusj mens man er på do. Og man kan forsiktig klappe tørt evnt føne tørt.

  Anbefaler ta med en pakke gasskluter de har på apoteket som man bruker i starten til å vaske rumpa til baby, den første bæsjen er kjempeseig og vanskelig å få bort.

  Mere klær til baby ville jeg tatt med.

  Lykke til med fødsel, du har spennende tider i vente 🙂

 290. Nå har jeg ikke lest alle kommentarene så det kan hende du allerede har fått tips om det. Men husk lypsyl! Gjerne flere i tilfelle du roter vekk noen;-) Det er et must, luften på sykehusene er ganske tørr og jeg (og alle jeg kjenner) var fullstendig avhengig av lypsyl.
  Lykke til med innspurten og fødselen, jeg fødte «nettopp» min tredje og nå er han plutselig 6,5 mnd:-)

 291. Du er så gjennomført og flink, skulle ønske jeg hadde det ordensgenet ditt, Hihi! Får nøye meg med å drømme meg bort i bloggen din! Jeg har selv to små, og dere har så mye å se fram til. Pur glede.. og mange bekymringer 🙂 Du gir så mye av deg selv, at jeg virkelig gleder meg på dine vegne! Bloggen din er det beste fra alle magasiner, du dekker jo virkelig alt, tipp, topp, tommel opp! Masse masse lykke til med fødsel og mammarollen, en ting er sikkert, og det er at du har en stykk heldig ugle i magen som får dere til foreldre 🙂 Håper alle negative/idiotiske/henger-seg-opp-i-alt kommentarene preller av deg, for du fortjener de virkelig ikke! Nyt tiden framover! Klemmer i fleng!

 292. Jeg anbefaler deg virkelig å bruke de trusene og bindene du får på sykehuset, siden man blør relativt masse de første dagene. Er veldig dumt å kaste de nye trusene du har kjøpt, fordi de var veldig fine. Mye mer praktisk med de på sykehuset som kan kastes etter bruk.

  Ellers så ser det ut som om du har det meste i boks 🙂

 293. Noe jeg savnet og angret på jeg ikke hadde kjøpt før fødsel var morgenkåpe. Om du har d, så ville jeg tatt med den. Greit å slenge rundt seg om man skal opp på do på natta 🙂 lykke te 🙂

 294. Mulig du har sett utvalget av babyklær på sykehuset og det var bra:) vi fikk også beskjed om at de hadde klær på sykehuset, men det var ikke rare greiene. For det meste utvaska bodyer og nuppete strømpebukser. Jeg hadde tatt med alt hun trenger om jeg var deg 😉 gleder meg til den lille ugla kommer. Masse lykke til med fødsel 🙂

 295. Blir så glad når jeg sitter her og leser bloggen din! Jeg fødte en sønn 29 november i fjor!
  Jeg vet ikke hva det var med meg, men samboeren satt faktisk å leste bloggen din for meg under riene, tror det roet meg litt ned! Hehe.
  Jeg skal ikke komme å fortelle deg hva du skal å ikke skal gjøre, men ett supert tips er å ta med mer toalett papir enn en rull! Jeg slapp selv og sy, men rett etter fødsel er det mye blod å man bruker myyye papir:-) i tillegg så er det greit for mannen med litt mykere do papir (min fikk blemmer av sykehus papiret)! I tillegg har jeg ville hatt med klær i både str 50 og 56:-) jeg hadde pakket med meg bare 56 men når gutten kom it å var 44 cm lang så ble 56 så aalt for stort at jeg måtte sende mamma for å handle mindre klær å komme på sykehuset med!:p
  Å husk en liten smukke, er ikke sikkert prinsessa trenger det, men han her hadde ett utrolig til suttebehov å legene anbefalte smukk for og avlaste puppene litt. Hans suttebehov var vist veldig stort siden han var såppas liten 🙂
  Å fra en mamma til en Annen, forbered deg til den flrste turen på do etter fødsel, det kan være masse blod å du kan bli svimmel, så ta med deg Lars Kristian. Jeg var ikke forberedt på dette å jeg holdt på og gå i gulvet! 😮

  Sist men ikke minst, gled deg masse! Det er en så fantastisk ting det og bli foreldre, aldri tvil på deg selv. Magefølelsen din som mor er somregel den rette!:-) mange klemmer fra Trondheim <3

 296. Oh honey…

 297. Syns innholdet i sykehus baggen din så bra ut jeg! Gode klær også 🙂
  Men de fleste har ikke trengt nattbind, siden man blør så mye uansett om man ikke har sydd eller ikke, så syntes »bleiene» på sykehuset var eneste som funket 🙂 Hipsterne jeg hadde med meg var for små, selv om de var store og boxerne presset sånn på magen, noe som ikke var så særlig godt..så jeg elsket nettingstrusene og brukte de i et par dager 🙂 Jeg klarte ikke å bruke do papir selv om jeg verken hadde sår eller sting, så brukte den lille dusjen som var rett ved doet, og et håndkle… Anbefaler deg uansett å ha en imsdal flaske eller en annen på do når du kommer hjem, siden man bør vaske seg etter hver do besøk 😉 Du er utrolig heldig om du er i form til å bruke kjole på hjemreise dagen! Jeg klarte nesten bare å gå muse skritt, og det var 5 dager etter fødsel.
  Men som sagt, utrolig bra pakket! Og masse lykke til videre <3

 298. Masse lykke til med fødsel og det som er i vente. Ett lite tips fra en nyfødt intensiv sykepleier: Ta med vaskbare tøfler, sykehusgulv er overhodet ikke rene. Om du ønsker å amme men ikke får det til helt i starten så vet du sikkert at flaske ikke er anbefalt, men at du heller mater barnet med morsmelk på kopp, eller små medisinbegre som de ofte bruker på barsel. Det stimulerer de samme sugeteknikkene som barnet bruker når det ammer normalt. Å gi flaske før ammingen er ordentlig etablert kan være forstyrrende for å komme i gang med ammingen. Men dette har du sikkert lest om i Mamma for første gang boken din:) Masse lykke til!!!

 299. Det her kommer til å gå kjempebra!

  Lite tips; det varierer hva man får av klær på sykehuset og bleier til babyen. Body, strømpebukse og pysj til oppholdet. Veldig bra at dere har pakket koseteppe også! Det kommer du ikke til å angre på! 🙂 Ser flere nevner mat til deg, men ikke glem stakkarn som kommer til å se deg lide i mange timer uten å kunne fjerne smertene. Maktesløshet er nok, han trenger ikke sult i tillegg. Du får jo mat, men han må kjøpe. Og det er om du ligger på føden når kantina er åpen. Pakk noe mat og gjerne puter til dere begge. Det kan bli lenge og vente.

  Samt bleier. Jeg fødte i fjor og der hadde de bare sånne med lotion. Bleier med lotion for å «gi huden fuktighet». Jeg jobber i barnehage. Med de minste. Bruk bleier uten lotion og parfyme. Bytt bleia ofte og du slipper bleiesår. Også bruker man ikke vaskeservietter på babyer heller. Den første bæsjen vasker du enkelt med vann i vasken. Gubben og jeg knota lenge med papir og skulle til å ta frem våtservietter da ei jordmor kom inn døra. Tok henne to sekunder med vann. En billig teknikk. Gutten blir et år i romjula og sinksalva har vi åpnet først nå når det ble snø ute ( supert mot såre ansikter). Ja og utslett når han hadde den fjerde barnesykdommen, men aldri på rompa! 😀

  Ja også RADIO. Dans er noe dere kan gjøre sammen som tar vekk litt spenning fra det som skjer. Pluss at det hjelper prosessen ;D

  Lykke til! Heier på deg!!! 😀

 300. Hei 🙂 jeg har termin om 6 uker, og har veldig ømme brystvorter :/ har prøvd det meste av salver. Men denne du hadde har jeg ikke hørt om. Har du noe link 🙂 ?

 301. Et godt tips er vannflaske, ta med den camelbackflaKen du har. Du blir garantert dødstørst under fødselen og dagene etterpå. Og som alle sier tøy til den lille. Gjerne mange sett da det plutselig kan gå galt. Nettingtrusene er ikke ekle i det hele tatt og kan kastes etter bruk. Ville absolutt kjøpt inn noen pakker. Forresten så fikk jeg god bruk for slike nattbind du har tatt med, ikke første dagen, men andre dagen tror jeg. Ikke alle som blør like mye. Uansett så må du ha lykke til, fødsel er fælt og deilig på samme tid.

 302. Hei 🙂 Et lite tips til : en liten tynn bomulls lue til å ha under den nydelige strikka lua . Masse lykke til med det forestående 🙂

 303. Et tips fra en som har født to barn, en gang keisersnitt (anbefales ikke!) og vanlig: bytt til amme-bh underveis, hvis du da ikke skal være naken under fødsel. Etter mitt keisersnitt måtte jordmødrene nærmest rive av meg bh-en, for å få ammet, mye styr når man har operert. Lykke til!

 304. Elly-irene

  Flott gjennomtenkt fødselsbag du har pakket. Her kommer mine tips og erfaringer (har fått to barn) når det kommer til nettingtrusene på sykehuset er muligens det noe av det beste du kommer til å ha på etter en fødsel(kan ikke skjønne hvem som har sagt at de er ubehagelig) . Fakta er nemmelig det at du kommer til å blø mye etter fødselen+ at du ofte et sår OG må bruke mega svære bleier, så da passer nettingtrusene perfekt 🙂 når det kommer til toalettpapiret (må le, for du er så søt som pakker ned det) rett etter en fødsel burde du ikke bruke papir, men skylle deg med håndusjen som ofte er på toaletter på føden(papir irriterer bare) ..
  Så anbefaler jeg på det sterkeste ammesinglettene fra hm, må være det beste i verden å ta på når puppene sprenger på og brystvortene er såre! Og til slutt: pakk men klær til Lars-kristian… Sjangsene er store for at uheldig søl kan oppstå, å da er det greit å kan skifte til rene klær:-) lykke til. Dere har noe fantastisk i vente!!!!:-)
  Ps: hadde helt likt hentesett til minste prinsessa mi<3

 305. Du er virkelig godt forberedt, elsker selv å planlegge! Anbefaler også at du tar med strømpebukser til den lille, om du ikke hadde tenkt på det allerede 🙂 Lykke til til dere begge!

 306. …og ørepropper! Dersom du må sove på rom med noen på barsel, kan det være redningen. Babyen hører du, men snorking fra nabosenga…

 307. Hei Caroline! Så spennende tid du har i møte..gled deg. Fødselen min startet for tre uker siden ca akkurat nå, og etter 32 timer var han ute. Jeg sitter igjen med en utrolig gin fødselsopplevelse, trosset smertene og den drøyt lange tiden ting tok. Man lærer å kjenne kroppen sin helt på en ny måte, og man får en helt ny stolthet og beundring over hva kroppen faktisk klarer! 🙂
  Ser ut som du har bagen klar og, men vil gi deg noen tips. 🙂 Ta med egne klær til frøkna..sykehusklærne er store og slitte. Jeg brukte kun egne klær på min lille og var veldig glad for det etterpå 🙂 tror heller ikke du får bruk for nattbindene på sykehuset…man blør ofte så mye i statrten at d lønner seg med giga bind som du får på sykehuset helt i starten. Men d skader jo selvsagt ikke å ta de med.
  Ta eller med nok snacks og få Lasse til å «tvinge» i deg mat…fødsel tar på.
  Men viktigst av alt: gled deg!! Det er vanvittig vondt, men det er så utrolig verdt det. Og det er en helt egen mestringsfølelse av d å føde sitt eget barn. Masse lykke til søta <3 Gleder meg til å lese om fødsel og forhåpentligvis få se bilde av ugla deres om et par ukers tid 😉

 308. De første dagene etter fødsel vil du trenge de engangstrusene du får på sykehuset og STORE bind/bleier. Når melken kommer på dag tre vil puppene bli dobbelt så store så en ammeBH som passer nå blir for liten. Ekstremt viktig at du ikke bruker for liten ammeBH fordi du da kan klemme av melkeganger og det kan føre til brystbetennelse. Anbefaler å ha med en vannflaske med sprutetut som du kan spyle vann på deg selv de første gangene du tisser etter fødsel, det kan være ganske smertefullt. Ullinnleggene er det bare å bruke hele tiden, engangsinnleggene er ikke å anbefale å bruke spesielt om du blir sår de første dagene/ukene. Amming er vondt i starten, få hjelp med ammetaket helt fra starten, og husk å lufttørke. Sannsynligvis får du ikke mye etterrier siden det er førstemann, men det kan hjelpe med varmeflaske/ rispose både under fødsel og dersom du plages av etterrier etterpå.

  1. Jacklinn

   bra sagt 🙂

 309. Mamma Be

  Såå koselig innlegg, nå nærmer det seg virkelig! 🙂
  Jeg har et par tips bare:
  1. Ammesinglett til nettene. Du får nok ikke sovet uten singlett eller bh de første mnd, da melken renner uten.
  2. Omslagsbodyer er gull, det er utrolig knotete å dra noe over hodet på de små, også fordi de må ha flere skift til dagen pga gulping og bæsjing.
  3. Bruk sykepleierne/barnepleierne på sykehuset så mye du vil! De er der for å hjelpe, ikke nøl med å ta kontakt med de. Ingen spørsmål er dumme spm!

  Masse lykke til, håper du får en fin fødsel!

 310. Masse lykke til, til dere begge! Dette blir sikkert kjempegøy 😀
  Flere burde ønske å holde seg litt fresh og stelt, selvom man går gravid eller akkurat har født!

 311. Jeg vil anbefale sprit! haha, altså, ikke til å drikke men til å desinfisere. Helst uten parfyme, de har sikkert dispenser på veggene der. Jeg har ikke barn selv men jeg har jobbet på sykehus og vet veldig godt hvor mye virus og bakterier det er der. Superviktig for å unngå alt i fra brystbetennelse til infeksjoner hos barn. Man kan aldri sprite for mye eller for ofte. Jeg syntes faktisk ikke at de som jobber der er flinke nok til å ha fokus på det hos foreldre(og besøkende), sikkert fordi de tar det som en selvfølge siden de (skal) sprite på autopilot 😛

  Lykke til som mamma, spennende!! 😀

 312. Hei. Noen små tips som jeg fikk, og som jeg satte stor pris på er:
  1. Ta med babyolje – den første bleia til babyen (barnebek) er innmari klissete,men hvis du tar babyolje på tørrservieter er det mye lettere å fjerne og mer skånsomt for babyen.
  2. Dersom det svir når du tisser, tiss i dusjen under rennende vann.
  3. Husk mat og drikke til mannen din også. Det kan også være lurt å ta med liggeunderlag/pute/pledd til mannen. Sånn at han også kan hvile seg mellom slagene. På føderommet vårt var det i alle fall kun en stol tilgjengelig, og senga for liten for to.

  Beklager hvis noen alt har nevnt dette, jeg orket ikke lese gjennom 220 kommentarer. Lykke til med fødselen, jeg syns ikke det var så ille som mange skulle ha det til, selvom selvfølgelig hver fødsel en egen og unik.

  P.s: jeg stemmer også for sykehustruser. Og stjel med deg et par hjem + noen av de store bindene. Man trenger de gjerne litt lengre enn tiden man er på sykehuset.

 313. Hei hei!
  Så fort tiden flyr! Er innom bloggen din hver dag, og syns ikke det er lenge siden du var på flere forsider og hvor det stod at du er gravid. Og nå er det snart tid for dere å endelig møte lille gulldora :-.). Lykke, lykke til!
  Mine erfaringer/tips etter to fødsler (en hastekeisersnitt etter 17 timer med rier og en stående i prekestolen på vei tilbake fra toalettbesøk :-), er å sette seg i grønnsåpevann dagen etter fødselen (beste rensemiddel uansett fødsel), smokker/sutter med skråsnitt til lillegull (uansett hva fagfolk sier). Har vært min store redning når guttene vrælte 3. dag på sykehuset, og i mange år etter. (Ps! Du har sikkert hørt det før, men veldig vanlig at vi mammaer får en grinedag/natt den 2. eller 3. dagen og ikke føler at vi mestrer noen ting. Da er det ikke nederlag å be sykepleierne om hjelp eller spør de om å se etter barnet noen timer.) Til slutt vil jeg også anbefale dere og «glemme» alle gode råd dere har fått om ditt og datt, og heller stole på at ingen kjenner deres datter så godt som dere gjør/kommer til å gjøre. Følg magefølelsen for hva DERE mener er bra for dere og deres datter 🙂
  Igjen, riktig lykke til og nyt (så godt det lar seg gjøre ihvertfall) hvert sekund!

 314. Så fine klær til den lille!:) Jeg ville bare tipse deg om omslagsbodyene fra Lindex som heter Hello Baby. Jeg er ganske slank og fødte også en liten baby. Jeg opplevde at mange av bodyene ble for vide på kroppen til babyen, men at de fra Lindex var veldig smale og hadde god passform den første tiden. Masse lykke til med den fine tiden du har i vente:)

 315. Ha med mer kle til den lille. Og en god singlett og en ROMSLIG ammetopp. Brysta vokser til det dobbelte i det du kommer i gang med amminga. Så de ammebh får du sikkert ikke brukt før du kommer hjem. Og bind får du heller ikke bruk for. Du kommer nok til å innse at det blir nettingtruser med myke sykehus bleier som blir brukt de første dagene. Anbefaler å ha med en god myk mårgenkåpe og. Lykke til 🙂 du har din livs største opplevelse foran deg♥

 316. Glem vanlige truser og nattbind, du vil trenge bleier, og de er det ikke plass til i vanlige truser. Nettingtrusene er forresten det mest behagelige du kan ha på i den situasjonen! Varm rispose er forresten godt å ha over magen når riene starter. De kanskje det på sykehuset, men jeg skal ta med min egen. Lykke til 🙂

  1. Jeg brukte vanlige sloggi-hipsters og nattbind etter begge fødselene, så går fint d:-)

 317. Michelle

  Hei,

  Jeg har lest bloggen din siden mai 2009, det er ganske lenge det! Så utrolig mye fint du har skrevet opp gjennom årene og aldri vært et sekund kjedelig. Nå nærmer det seg med stormskritt og tusen takk for at vi (leserne dine) har fått lov til å være med på din reise gjennom livet!
  Masse lykke til!!

  1. Så koselig, Michelle! Tusen takk for så fine ord <3

  2. Elisabeth

   Veldig enig her <3

 318. Heia Caroline.
  Ser du har fått nesten 400 kommentarer på innlegget her om pakking av bagen. Orker ikke lese gjennom alle for å se om du er blitt tipset om d allerede, men har selv født 2 barn å har med begge hatt behov for å ha på dem «klorevotter», da neglene kan være både litt lange å skarpe på de små! Masse lykke til.

 319. Jeg fikk beskjed om å ikke bruke såpe og body lotion med sterk lukt og parfyme når mine var nyfødt. Det var pga. babyens sarte hud og at den skal kjenne igjen mors naturlige lukt. Tenkte bare på det med tanke på den såpa fra Body shop som lukter ganske intens. Greit å sjekke opp iallefall. Lykke til! 🙂

 320. Æsj! Har sikkert lest halve kommentarfeltet nå, og må si jeg ble dritkvalm! Er jo så mange historier her at det nesten kan virke som et alternativt prevensjonsmiddel! Hehe, neida. Men jeg ble kvalm, altså! Er sikkert ikke klar for denne prossessen enda :p Masse lykke til når den tid kommer, er sikker på det kommer til å gå helt fint 🙂

  1. Hehe, du er ikke den eneste :p

   1. Hehe enig med dere, men her kommer mer :D:D:D Jeg var så heldig at jeg slapp å sy, men man blir jo likevel litt øm og sår. Fikk det rådet å sette på hånddusjen på toalettet og spyle meg samtidig som jeg tisset, for å unngå svien som melder seg når urin kommer i kontakt med sårt vev. Dette funket for meg:) Ellers vil jeg bare si lykke til, det blir bare så koselig å få følge dere videre som en barnefamilie:) Selv følte jeg at jeg ikke «landet» før en uke etter fødselen. Adrenalin-rushet jeg fikk under fødselen holdt meg søvnløs og ga meg masse energi i flere dager. Deretter var jeg i en boble noen dager før jeg følte jeg ble litt meg selv igjen, merkelig følelse 😀 Mulig du har nevnt det, men hvor skal de firbente være når tiden er inne? Puddelen vår reagerte med å sitte vakt ved babyen hele tiden. Katta fikk ikke nærme seg de første ukene;) Lykke lykke til, til dere alle:)

 321. christina

  Ser det er nevnt tidligere. Men jeg må bare si det jeg også. Ta med deg mer klær til henne. De klærne de har til de små er utvasket og utvidet. Og det vil føles mye bedre om du kan få på den lille hennes egne klær med en gang. Du vil ikke angre. Så bind. Første gangen jeg fødte hadde jeg styrtfødsel og jeg måtte sy en del sting. Blødde MYE. Så måtte bruke disse store bindene og nydelige netting trusene til sykehuset (høres kanskje dumt ut men det hjelper å bruke 2 av gangen, de er så tynne..) Andre gangen revnet jeg ikke i det hele tatt. brukte vanlige natt bind og egne truser og sykehusets toalettpapir. Så du bør ikke avskrive de store bindene det kan være nødvendig. Er ikke alle som har lange førstegangsfødsler hehe. Håper virkelig du slipper å sy…. Om ikke så er virkelig hårføneren gull verdt. 😉 MASSE LYKKE TIL

 322. Etter begge mine fødsler brukte jeg egne stramme truser. De rare nettingreiene på sykehuset holder jo ikke noe på plass. Jeg har aldri brukt tøyet på sykehuset til mine. De er utrolig stygge, utvaska og stive.

  Lykke til med fødsel og tiden etterpå:-)

 323. Hei:)
  Først vil jeg bare si masse lykke til med fødsel:)
  Ser det er mange ovenfor her som anbefaller de store trusene etter fødsel,
  Nr.1 min kom med keisersnitt, man blør ikke like mye da med keisersnitt så jeg kunne fint bruke godnatt bindene som du tar med.
  Nr.2 kom «vanlig» da holdt det ikke akkuratt med godnatt bindene, så vil bare si at det er veldig individuelt.
  mange hilsner fra Linn(hun som fikk speilet den gangen) 🙂

  1. Helt individuelt hvor mye man blør, keisersnitt første gang, blødde ekstremt mye i 8 uker. Store bleier i flere uker. Vanlig fødsel andre gang, blødde nesten ingenting.

 324. Off… Det alle må ha en mening om altså.. Riste på hodet

  Hva med å BARE ønske dere lykke til 😀 enkelt å greit! Ønsker dere alt godt sammen med den lille prinsessen som snart kommer til verden <3

 325. Lykke til når tiden er inne, det er en magisk tid, på badet inne på rommet ditt har de sånne små dusjer ved toalettet som er fryktelig greie å bruke når man skal på do første gang etter fødsel, det lindrer med lunkent vann på samtidig 😉 Vel, ser ut som du har full kontroll, masse koseklær og gode dufter til den første (sikkert verdens beste også) dusjen etter fødsel, åh, den er god den, og man føler seg såååå fresh etterpå 🙂 Og da er det bare å sette seg ned å kose med dette lille vidunderet du nettopp har jobbet inn i denne verdenen. Ja, lykke til til dere begge. Jeg gleder meg på deres vegne 🙂 Hilsen Elin.

 326. Å for en spennende tid 🙂 hadde akkurat samme hentesett til gutten min bare i blått så klart! Nydelig. Nå er det anytime altså, kjempe gøy å følge deg. P.s ville muligens byttet ut tøflene med noe «billigere»! Jeg hadde crocs på sykehuset. «Å ja det ser ikke ut» men de gikk rett i bosset etter de 3 dagene der oppe. Er så ekkelt på gulvene. Ugg tøflene mine sto hjemme i gangen å ventet! Tenkte bare om du ville ha de litt lenger. For noe eklere en sykehusgulv skal du lete lenge etter:-))))

  1. Ta med crocs eller noe ja. Under fødselen og dersom du finner ut at det å stå oppreist er best under riene så kan det lekke fostervann. Fostervannet hos meg rant nedover mellom beina og ned på crocsa og golvet. Da funker det lite med tøfler i tøy 🙂

 327. Hihi, du er så søt. De store forventningene, pakke baggen, ordne de siste klærne. Tør jeg vedde på at du daglig ser på og kjenner på klærne til lillemor og bare gleder deg til å endelig få brukt alt sammen? 🙂 akkurat den tiden nå husker jeg som slitsom men bare så utrolig spennende.

  Kunne du forresten hjulpet meg å linke til oppskrifter av pepperkaker og sånne peppernøtter(de små runde)? Er de sunnere enn vanlige pepperkaker?

  1. Ja, det kommer senere i dag 😀

   Klem!

 328. Please write in English to, I really want to read your blog. But google translate sucks.

 329. Det er så mange her som sier at man må ha med store truser fordi man blør som en foss i flere dager etterpå, at det gjør så grusomt vondt, og at man sprekker fra a til å slik at man får problemer med å gå på toalettet. Vet du hva Caroline, det er slett ikke alle som blør så mye (og som kan bruke sine egne vanlige truser og vanlig bind). Ikke alle synes det gjør så vondt å føde, for mange er det en god smerte. Og ikke alle revner og sprekker og har det utrolig vondt ved toalettbesøk etterpå. Lykke til med fødselen og kos deg i tiden etterpå, håper dere får en fin opplevelse 🙂

  1. Tusen, tusen takk Astrid <3

 330. Nå måtte jeg flire, jeg har en nydelig datter på 15 dager og jeg hadde også pakket med bikinitopp til badekaret;-) den ble riktig nok liggende i bagen, men jeg hadde på med treningsbh da;-) pakk den med om du føler for det, da har dere evt noe å le av i ettertid dere også;-) lykke til! Det er vondt å føde, men gud så fantastisk det hele er:-) du klarer det med glans skal du se!

 331. Ser ut som om du er godt utstyrt 😉

 332. mamma til 1 åring :)

  Jeg kjøpte inn 2 amme BH før jeg skulle føde.. Og det gjør jeg ikke neste gang, for de passer overhodet ikke da jeg skulle hjem fra sykehuset 😛 Jeg fikk GIGAPUPPER.. De jeg hadde kjøpt på forhånd var litt romslige, men det var da ikke måte på hvor mye de skulle vokse!! Så vi måtte ut å skaffe nye, hele 2 størrelser større enn de jeg kjøpte først, haha.
  Bare forbered deg på det.. De var veldig fine, men det KAN hende de blir litt små (over natta, bokstavelig talt). Jeg kjøpte helt svarte på Lindex, veldig gode 🙂 Men ikke så fine å se på da..

 333. Marianne

  Stjel en bokser el to av Lars Kristian. Mye bedre enn de sykehus trusene

  1. de blir altfor store :p tar med meg de jeg har pakket 🙂

   1. Marianne mente sikkert til å ha over de svære «bleiene» det kan være nødvendig at du må bruke (ved MYE blødning, hvor bindene dine ikke vil hjelpe). Og da vil ikke LK sine boksere bli alt for store, men kanskje nettopp gi litt bedre støtte enn sykehustrusene:)

 334. Her var det mye skremselspropaganda, gitt…. Mennesket er heldigvis ganske omstillingsdyktige. Jeg tror ikke jeg har fortrengt alt, for når jeg leser oppover her kjenner jeg at jeg er glad jeg har født mine to og ikke skal ha flere. Det er selvsagt ikke som å spise sommerfugler og prompe regnbuer og føde, eller tiden etter, men det er virkelig ikke helvetes forgård under hele svangerskapet, fødslene og året etterpå for alle.

  Fotballfruen skal ikke føde på månen. Om noe er glemt er jeg sikker på at hun har en mann som kan kjøre bil og finne frem i heimen. Hun kommer helt sikkert til å få besøk også som kan ta med ekstra drikke, nøtter, tøfler osv om det skulle være behov for det.

  Ikke la deg skremme. Ikke føl deg usikker. Dette kommer til å gå helt fint, fruen, kompetansen er rundt deg og resten finner du og dere ut underveis/ etterpå. Nå kan du telle dager!

 335. Ser jo at du har fått kjempemange gode tips, men her kommer flere 😉 Enig med alle om at vanlige truser og bind er bare å glemme; bruk sykehusets, og snik med deg minst 3 store bind og et par ekstra nettingtruser når du reiser derfra. Bikinitopp til evt badekar ville ikke jeg tatt med, rett og slett fordi babyen skal få ordentlig hud mot hud når den kommer ut. Hud mot hud= trygghet. Dessuten er ikke fødsel tiden for å være sjenert 😉

  Personlig mener jeg at man uansett ikke tørker seg etter dobesøk den første tiden, man klapper veldig lett, så derfor vil medbrakt dopapir bare være overflødig i bagen. Er man veldig veldig sår kan man bruke dusjen og tørke med hårtørker etterpå. Etter noen dager begynte jeg å bruke Lactacyd å vaske meg med der nede.

  I alle bleie-år har jeg brukt babyolje ved bæsjebleier (den som heter Nøytral er det vel..), da er det mye lettere å få bort ALL bæsj pluss at oljen pleier den såre huden. Klapp lett over med tørrserviett etterpå. Babyolje er særlig kjekt å ha med i sykehusbagen når man skal skifte bek-bæsjebleien.

  Av babyklær ville jeg valgt ull ull ull 😉 Nyfødte babyer fryser lett 🙂

  Eventuelt…hvis du er veldig sår der nede når du skal ta hjemturen, så finnes det puter med hull i «smultringputer» man kan sitte på. Eller så kan du lage en smultring av et stort teppe og sitte på. Må le når jeg tenker på min hjemtur…satt og holdt meg fast i taket nærmest for å slippe å ha rompa nedi setet. Mye humper i veien=vondt!

  Sånn ellers blir man supersulten etter fødsel, så jeg vil anbefale å ha med noe kjeks eller noe annet man sette i kjøleskapet på kjøkkenet. Husker jeg fikk to tørre brødskiver etter fødsel, men mat har aldri smakt bedre.. 😀 Og sist men ikke minst, fødselen varer bare kanskje en dag av ditt liv, så den vondten holder du ut, og det kan du være stolt av i ettertid. Å få barn endrer ikke bare tilværelsen, men endrer en litt som person 🙂 Til lykke med deres nye liv som foreldre! 🙂

 336. Hot tips: Skaff deg en seamless ammeBH fra merket Bravado. Den er superfin på og fantastisk god! Nesten som en sportsBH. Finnes i mange farger. Jeg har termin i februar med gutt nr. 2, og har allerede begynt å bruke de igjen. Lykke til med innspurten. 😉

 337. Uff her var det veldig mye «rare» greier:p hehe… Kan jo nesten virke skremmende:p!!
  Nå har jeg født to ganger og jeg har hatt FANTASTISKE fødsler – skulle LETT ha gjort det igjen!! En helt fantastisk opplevelse.
  Nå var jeg veldig heldig som ikke hadde noen komplikasjoner og ikke revna jeg, eller fikk noe rift men selv om man ikke får det gruer man seg alltid til dobesøk, men denne gangen hadde de smådusjer på toalettet slik at man SLAPP tenke på dopapir, så da stilla man bare på lunket vann og vips var tissingen null problem, og dopapirdebatten borte…. Og ja man blør ganske mye etter fødselen, men er jo forskjell fra person til person, så jeg kunne godt brukt mine egene truser dagen etter for da var blødningen såpass menslignene…. Så pakk ned det du vil føle deg mest komfortabel i og man må jo bare prøve seg frem! Er jo ikke verre enn at du går i skapet på sykhuset å henter deg disse lekkre trusene om det er nødvendig! 😉

  Vi har nesten likt hentesett til bebisen – og da vi skulle hjem hadde hun bare ullbody og ullstrømpebukser under, det ville blitt veldig «klumpete» men en slik «tjukk»bukse – bare noe å tenke over da disse små er så innmari små og klærne ganske «store» 🙂 Så hadde vi med en egen søt lue fra newbie slik at hun slapp den gule stygge sykhuslua etter fødselen og sånt 🙂

 338. Ser mange skriver at du bør skylle nedentil etter dobesøk. Jeg hadde heller med en stor boks med vanlige kleenex, supermyke og fine å klappe seg tørr med. Brukte også bokserene til mannen i starten

  Vil også tipse deg om å finne 2-3 ting du vil gjøre for deg selv hver dag etter fødselen. Junior her er 3 mnd nå, og hadde jeg ikke fått en dusj og en kopp te i løpet av dagen hadde jeg blitt sprø.

  Lykke til med fødselen, og til tiden etterpå. Det er helt fantastisk!

 339. Uff mente selvfølgelig at det var mye rart i kommentarfeltet – ikke at du hadde pakket mye rart !! 😉 hehe

 340. Da jeg ventet min første datter, så jeg for meg at når de første riene kom, da skulle jeg gå i dusjen, vaskes fra topp til tå, barberes fra topp til tå, lakke negler, sminke meg før vi dro på sykehuset:) tenkte at det var en lur ting å gjøre for å få tiden til å gå.. Ville jo se fresh ut! Men… Møtte opp på føden med bustete hår, fostervann i vinterstøvlene mine ( det surkla når jeg gikk, haha!) , klissvåt bukse, lange tånegler, og 9mnd med oppspart hår på beina! DA var jeg lekker kan du tro:) men det beste? Man bryr seg faktisk ikke! Er det 1 dag i hele ditt liv, hvor man driter i hvordan man ser ut, så er det når man ligger å føder;)

  Fødebagen var søt:)

  et lite tips fra meg: pleierene på barsel er faktisk mest opptatt av hvordan babyen har det, du vil nok få kommentarer på at det er unødvendig å bruke tid på å dolle seg opp etter fødselen. Det kan du gjøre når du kommer hjem. Jeg fikk ikke lov til å vaske håret en gang etter fødsel, og det sto en pleier sammen med med på badet for å se til at jeg ikke brukte unødvendig lang tid…

  1. Haha, uff da :p Jeg lakker neglene en gang i uken jeg, for hvis ikke flasser det så fort av, så de er fine stort sett hele tiden :p Og leggene shaver jeg jo hver dag i dusjen :p Har ikke sett for meg at slike ting er nødvendig før vi drar på føden heller, er vel ingen der som bryr seg 😉 Har også fått beskjed om at vi mest sannsynlig blir sendt hjem igjen etter at vi har vært der for en sjekk, for å unngå for mange timer der, ettersom det kan ta sin tid, så om man orker er det jo slike ting man kan gjør hjemme mens man venter på å reise tilbake også, men uansett så er det vel det siste man tenker på 😉

   Så utrolig leit at noen fulgte med deg på den måten, hadde jeg blitt skikkelig irritert :/ Jeg gjør som jeg vil, og om jeg vil dolle meg opp etter fødsel er jo det mitt valg 🙂 Vi er tross alt voksne mennesker, og ingen har noe med hva man bruker tiden på. Men når det er sagt, tror jeg uansett de fleste er så oppslukte av barnet og mannen sin i tiden etter, at man setter seg selv sist helt automatisk 🙂

   1. jo, den første dusjen rett etter fødselen BLIR man passet på, og du får ikke bruke så lang tid du vil, for det har sykepleieren faktisk ikke tid til å prioritere. Jeg vet ikke grunnen til at de passer på, men tipper det er for å passe på at man ikke faller hvis man er sliten, eller har mistet litt mye blod, for det har nok skjedd med noen. Men resten av tiden på barsel kan du selvfølgelig dusje så lenge du vil, og ingen følger med (men da har du har jo en ny sjef å forholde deg til da, og hun kommer neppe til å bli imponert hvis mamma dusjer lenge…)

   2. Ikke så opptatt av mannen, men veldig opptatt av babyen;) ja det var litt slitsomt på barsel syntes jeg. 3 laange døgn med amme-mas og smokkenekt… Bah.. Hadde en super fødsel da, så det veier opp;)

    Flink du, som har laget gode rutiner, har litt å gå på der føler jeg. Neglakk på sommeren bare;)

    Ønsker deg uansett masse lykke til, håper du får en fin opplevelse:)

   3. marita

    Jeg blødde overalt i dusjen, haha 🙁 Og ikke får man låse døra heller. Men, jeg snek med min egen shampo når jeg skulle dusje rett etter fødselen, og vaska meg uansett om jordmor sa det var greit eller ikke, for jeg følte meg så gruuusomt ekkel! :p og det er helt greit å ha med seg dolleting på barsel, fordi ungen sover mye, og det er en god del dødtid! må jo ha noe å bedrive tida med 🙂

   4. therese

    Er du sikker på at pleieren stod der for å passe på at du ikke tok for lang tid? Rett etter fødselen så er det vanlig at en pleier er med deg på badet fordi en del besvimer. Man er ganske sliten etter en fødsel (selv om det ikke alltid kjennes slik ut) og vi anbefaler som oftest å vente en del timer før man tar seg en dusj, ordner seg etc. Tror nok ikke det går på den «unødvendige tiden» du bruker 🙂

   5. Haha, det er det merkeligste. Jeg dusjet og shavet legger og diverse annet og ordnet meg når jeg hadde rier. Jeg visste jeg hadde god tid. Og på sykehuset var det absolutt ingen som fotfulgte meg i det hele tatt. Gjorde som jeg ville, og tok meg en laaaang dusj etter fødsel, mens pappan koste seg med gutten vår. Vasket tilogmed håret 😉 Hehe. Er deilig å føle seg fresh etter fødsel!

  2. kristine

   Jane: Tuller du?? Hun…stod og passet på at du ikke brukte for lang tid på badet?? Hadde fortjent en spiss albue i trynet spør du meg.. og beskjed om å komme seg til hel**** ut!

  3. Kjære deg, du har nok missforstått eller ikke vist hvorfor. Grunnen til at du ikke skal vaske håret er bruk av såpe og dritten du har i håret, det skal nemlig svært lite til for at dette da renner nedover i underlivet og gir infeksjon el. Du har jo akkurat født og hårstyling kan du strengt tatt gjøre dagen etter. Dessuten har de fleste dusjet før fødselen, så hva er krisa? Pleieren er med fordi det kan være du trenger hjelp plutselig. Ofte er man sjelven i bena, ør i toppen og med så mye adrenalin etter fødselen så er det ikke hundre prosent sikkert at man selv kjenner hvordan kroppen har det. Etter min første fødsel måtte jeg få en stol å sitte på i dusjen pga utmattelse og gelebein etter epidural, da var det greit med en pleier som hjalp meg litt siden jeg holdt på å gå rett i gulvet!

   Man får gjerne lov til det man ønsker, man må bare snakke med pleier/jordmor eller andre. De er jo der for å hjelpe ikke for å plage deg.

   Ønsker fruen masse lykke til! Regner med du tar kommentarer med en klype salt, alle kvinner opplever svangerskap og fødsel helt forskjellig. Tenk positivt så blir det positivt. Det var mitt motto. Endte med svangerskapsforgiftning, igangsetting, sugekopp og masse greier. Enda så synes jeg det hele gikk ganske så fint og bra. Håper selvsagt du vil dele litt av opplevelsen din etterhvert med ivrige lesere!

   1. Nei nei, da jeg blid og fornøyd fikk beskjed om at jeg kunne dusje, (noen timer etter fødsel, og pappaen passet babyen) , så sa jeg at jg skulle hente shampoen min, og da fikk jeg klar beskjed, at det kunne jeg ikke prioritere nå! Det er ikke snakk om hårstyling, men en vask med head&shoulders:) her er verken føner, rettetang eller stylingprodukter i hus.. Og når man har ligget å svettet og gnidd hue ned i puta i x antall timer, så ja, da er det faktisk deilig å få vasket håret;) men dette var min opplevelse, ikke deres;) god kveld til dere alle;)

 341. Syns mange her dramatiserer voldsomt. Jeg blødde i hvert fall ikke spesielt mye og brukte hverken bleier eller sykehustruser. Ikke hadde jeg problemer med toalettbesøk etc. heller.

  1. jeg tror ikke det er noen som dramatiserer voldsomt – de bare forteller hva de opplevde, og det er nok ganske typiske og vanlige barseloppevelser – det er nok heller du som har vært heldig 🙂

 342. Åh! Det er så gøy å lese om dette, Caroline! 😀 Gleder meg så innmari på deres vegne!

 343. Leste igjennom kommentarfeltet, å hjelpes! Selv er jeg 20 å har ingen barn, men dette ble mer skremmende enn at jeg fikk lyst på barn. Håper ikke du blir alt for skremt, husk at ingen har lik opplevelse og det blir nok ikke det samme for deg som alle de over. Lykke til 🙂

  1. Nei, jeg har hørt og lest mye rart og bestemt meg for at egen erfaring er det beste 🙂 Har venninner som har født lett som ingenting, andre som har hatt en helt ok opplevelse, noen synes det var grusomt (som flere her), mens andre med glede gjør det igjen, så det nytter ikke å høre på noen 🙂 Men jeg er i hvert fall fryktelig informert 😉

   Tusen takk 🙂

   Klem!

 344. Anne Malene

  Nydelig hentesett 😉 Hadde samme hentesett selv i rosa til nr 2, men ut kom det en gutt heller.. Hehe.. Lykke til 😉

  1. Uff, vi har fått zoomet inn underlivet hennes en gang for mye føler jeg, så er hundre prosent sikker på at det er en jente 🙂

 345. Sykehus får ofte ufortjent dårlig rykte; det går fint an både med klærne, dopapir og det meste. Men det jeg er veldig glad for at jeg hadde med, var en trelitersdunk med god, norskprodusert eplemost. Jeg klarte ikke å spise noe særlig på et par døgn, men var selvsagt utmatta og medtatt, og da var det deilig å kunne få næring og væske fra eplemosten (som slår sykehussaft ned i støvlene).

 346. Hei. Dette skriver jeg kun for å fortelle at fødselen og tiden etter kan være kjempefin. Jeg har født to barn og måtte kun sy noen «skjønnhetssting». Sistemann ble til og med tatt med sugekopp, og jeg endte kun med et lite rift hvor de satte et sting bare for sikkerhets skyld. Toalettbesøkende gikk kjempebra. Med førstemann ordnet jeg med en spruteflaske med lett grønnsåpevann og en med rent vann for skylling ved vask og etter WC besøk. Nå siste fødsel gikk det bra å gå på toalettet og tørke seg på normalt vis. De første dagene på sykhuset blødde jeg endel etter fødslene, men dette avtok raskt og brukte libresse goodnightbind og egne truser ved hjemreise. Jeg syntes det var greit å bruke sykehusets bodyer under oppholdet siden det siver litt fra navlestumpen. Hadde med sokker og bukser til han, siden de kun har bodyer på sykehuset hvor jeg fødte. Ønsker deg masse lykke til med fødselen. Det er helt fantastisk å få den lille i armene

 347. Lykke til Caroline!!
  Det kan være fint å ha med seg en varmepute! Jeg fikk mye av glede av den både under fødsel og etterpå. God å ha på magen under rier, og varm og god under dyna når kroppen er sliten 🙂

  Heldig lita jente som får dere som foreldre! Gled dere! Er selv mamma til en liten pike på 8 mnd! <3

 348. Det ser ut som du har ganske bra kontroll 🙂 Et tips er å ikke ha altfor «tettsittende» joggebukse, evt ha en lang overdel over. Jeg følte meg ikke spesielt fresh med joggedress som satt litt til i rompa når jeg måtte ha bleie på (tror de fleste trenger det). Æææ! Måtte sende mannen min avgårde for å skaffe meg tights og stor (litt stilig så klart ;-p) genser til å ha over 🙂 Det var egentlig ganske behagelig med tights for det holdt alt på plass – allikevel uten å stramme noe sted sånn at det gjorde vondt. Hadde også med litt skift til datteren min siden jeg helst ville bruke eget tøy til henne. Lipsyl og fuktighetskrem/spray er også et SUPERmust. Luften på sykehus er SÅ tørr. Solpudder var også kjærkomment da starbasene var over og det virkelig så ut som jeg hadde presset livsskiten ut av meg :-p Jeg var gjennomsiktig i mange dager etterpå :-p Lykke, lykke, lykke til!!!

 349. Blir jo skremt av disse kommentarene. Jeg er snart fødeklar med tredjemann og ikke tenkt å grue meg så voldsomt til fødselen denne gangen heller, men etter å ha lest alt dette må jeg kanskje revurdere det.. Det som har vært mine tanker er at hvor enn «ut av deg sjøl» opplevelse det er å føde er dette arbeidshverdagen til disse jordmødrene som guider oss gjennom det!! Og tenk på de små nurkene som vi får ut av dette, med ti perfekte fingre og tær! Vi er så heldige som får oppleve den forelskelsen og stoltheten det er å få barn! Masse lykke til med alt forestående og takk for at du deler så mange av forberedelsene dine med oss lesere 🙂

 350. Christina

  Flott å være godt forberedt, og som noen andre sa; det som mangler kan mannen eller andre skaffe. Håper dere får en fin fødsel og en god opplevelse. Lykke til! Ta vare på hverandre❤

 351. Ønsker deg bare lykke til!
  Syns du gjør det helt rett med å gjøre det du syns det best.
  Det tror jeg er bra for mange av de yngre og nyvordene foreldre leserne har godt av, stole på seg selv.
  Tross alt din kropp, ditt barn og dine valg, det som kommer det kommer.
  Flott at du viser at man kan være lekker og føle seg flott selv etter en fødsel, hvertfall planlegge å være det.
  Syns det er herlig av deg.

  Settet var nydelig til den lille, ville ikke vist om de flotte bh om det ikke var for deg. Supre som gave også de tingene du skriver om i dette innlegget!
  Takk for det:)

 352. Christin

  Hei, sjeldent jeg kommenterer, og det er sikkert noen som har nevnt det allerede.
  Men skoa, de hadde jeg byttet ut med noen du kan kaste når du drar. Sykehusgulv er kvalmt, og da ikke bare på badet, men alle gulvene! Ha noen du kan ha med deg i dusjen.
  Da jeg fikk nr 1 var dusjen full av andre sitt blod :-O Sa i fra 3 dager på rad, uten at noe sjedde. (Måtte være ekstra dager på barsel pga komplikasjoner). Var bedre andre gangen, men likevel, usj!

  Har ellers pakket nokså likt som deg. Satser på å reise hjem så fort jeg kan, slik som med nr 2.
  Lykke til! Vi har termin med få dagers mellomrom 🙂

 353. Tonje aro

  Du kan egentlig bare glemme alt som har med dopapir å gjøre, du kommer til å være så sår etter fødselen så du må bruke dusjen. ( dusjen stimulerer også eventuelle sting som du får) Rettetang og føner kan du sikkert også legge igjen hjemme, når du er på sykehuset så har ikke disse tingene noe å si. Amming kommer til å være i fokus, for dette kommer ikke alltid av seg selv og det er veldig frustrerende. Jeg selv har født bare for en uke siden så jeg er fortsatt i amme boblen. På sykehuset vil det ikke være håret eller pysjen som har noe å si, der er det snak om å sove, bli kjent med barnet ditt og kose seg masse med mann og barn. Det er mye gørr som kommer etter fødsel, men det er jo så vært det:)

  1. Christine

   Hmm,kan ikke si meg enig i det. Jeg hadde ikke vondt der nede etter fødselen,selv om jeg ble klippet og da måtte sy. Men det var herlig med mykt dopapir,for det var det å komme borti stinga som var mest ubehagelig. Alt er individuelt,så man må pakke det en selv føler er nødvendig.

   Er litt dumt å kritisere hva andre tar med,for det gjør at mange blir nervøse for om de gjør det riktig.

   Jeg fikk påfyll av ting mens jeg lå på sykehuset,mamma måtte komme med pysj og litt finere klær. Men det var fordi jeg også lå litt lengre enn planlagt,og hadde pakket litt feil type tøy. Så jeg har lært at det er bedre med for mye ting enn for lite. En ting jeg er enig i,er å kanskje ta med et par slipperser e.l. Det kom godt til nytte for meg,hadde bare kose sokker inni de.

 354. Nydelig hentesett:) Er så stas å få på klærne man har sett for seg den illle skal ha på seg så lenge.
  Syns det egentlig er bra at det begynner å bli kultur for å faktiske skrive litt mer om hvordan man har det i tiden etter fødsel. Men kanskje det heller hadde passet på type mammanett. babyverden etc.enn her. Er lesere her nede i kanskje 10 års alderen om ikke mindre. Uansett er alt så indivudelt også er vi faktisk skapt for dette. Du har så spennende tid i møte, lykke til fine dere.

 355. Hei Caroline 😉
  Fast følger og venter spent på den lille som ska komme 😉 Selv venter vi nr.2 om bare 6uker +- og er like spente denne gangen som vi var med første. Vi fikk en nydelig gut forrige gang og denne gangen venter vi en liten prinsesse 😉 Syns innlegget ditt var veldig inspirerende og spesielt likte jeg tipset om de flotte ammebh’ene! Syns de fleste slike er så stygge og enkle og husker hvor lite sexy jeg følte meg me de forrige gang. Så her skal jeg virkelig handle inn til min sykehusbag 😉 Syns det var fryktelig mange kommentarer her på hvordan alt blir etter en fødsel og jeg syns heldigvis det er godt å tenke på (etter å ha lest alle og vert gjennom en før) at det er individuelt for hver enkelt hvordan fødselen blir. Jeg er like spent denne gangen som jeg var første gangen og tar det som det kommer. Men tipset om klær til den lille er jeg veldig enig i, jeg hadde bare med noe lite forrige gang for hadde jo fått beskjed om at det var der på sykehuset. Men vi endte med at min kjære for sta å kjøpte mer klær for de var ikke noe fine de som var på sykehuset. Når jeg ser på bildene fra sykehuset nå er jeg veldig glad for det da den lille var så nydelig i flotte babyklær i stede for utslitte hvite filler 😛 Masse lykke til Caroline, en fødsel er en fødsel og helt forskjellig fra person til person og gang til gang men premien etter er så fantastisk 😉

 356. Samme hentesett som jeg brukte til min datter, som forresten ble 1 år i går 🙂

 357. hei<3 bare lurte på om hvor du hadde kjøpt den rosa hårføneren???? bare elsker rosa og i tilleg trenger jeg ny hårføner…… min er for dårlig… og hvor mye kosta den????
  klem<3<3<3<3

 358. Så nydelig! Elsker virkelig å lese om at du skal bli mor, selv om jeg bare er 17 år og dessverre ikke burde få barn før om rundt 10 år. Gleder meg utrolig mye til jeg forhåpentligvis får oppleve det samme, gleder meg masse til å lese om fødselen, og å få vite hva hun skal hete 🙂

  Lykke til, tror du og Lars Kristian kommer til å klare dette kjempebra, og bli gode foreldre!

 359. Christine

  Trodde jeg skulle klare å ha på meg vanlige truser jeg også, men NIKS! Brukte boxerne til samboer i lengre tid etterpå. Og som mange har nevnt ovenfor -det holder ikke med bind, du må ha bleier. Men den bleietiden går fort over. 🙂 Noe du er glad i av drikke er viktig, for man trenger mye drikke under fødselen. Spesielt om man skal sitte en stund i badekar. Jeg satt to timer i badekaret, og sov mellom riene oppi der. Herlig! Ellers var den sykehusmaten faktisk overraskende bra, og man har tilgang til mat, frukt og drikke hele døgnet. 🙂

 360. Hei,

  Jeg ville bare tipse om å ha med egen ekstra lue i tiøøegg til den strikket lua. Det er kaldt ute og babyer mister mest varme fra hodet 🙂 så ei tynn lue under kunne vært lurt. Men masse lykke til med fødsel. Og den hånddusjen hadde jeg god nytte av. Hårføneren ble ikke brukt 🙂 og husk at du får bind store som bleier, så ville tatt med annet undertøy i tillegg til hipster 🙂

  Klem

 361. Kjempemye fint du har med! Tror ikke du har glemt essensielt. Ikke lest alle svarene du har fått, så mulig noen andre har kommet meg i forkjøpet men… Jeg anbefaøer å ta med gulpekluter til å feste under bh’en når du ammer, så slipper du at bh’en blir så våt jvis det renner melk eller litt gulp. Ellers synes jeg trusene på sykhuset er deilige, samme med bindene. Trusene er i tynn netting, med høyt liv – ikke sexy, men behagelige, og bindene er tykke. Nå man har født og er sydd, så er det godt å ha litt ekstra polstring når man skal sitte f.eks. 🙂 personlig tok jeg med meg truser med høyt liv og litt hold in effekt – da får man holdt magen på plass, og jeg tror det funker like fint som magebelte, samt er en enklere løsning. Ganske fint er det også – litt sånn 60-talls pin up 😉 Ønsker deg masse lykke til! Livet blir aldri det samme! Hilsen lykkelig 2-barnsmor 🙂

 362. PS! Ei venninne fikk bekreftet 3 ganger på ul at det var jente, men ut kom en gutt – så man kan aldri være sikker… Det er som regel mer sikkert hvis du får beskjed om at det er gutt, da er det sjeldent at en jente dukker opp. En ting er sikkert da – man blir like takknemlig for begge kjønn! At barnet er friskt og velskapt er det eneste som betyr noe!

 363. Når er terminen igjen? Gjetter igjen jeg… til helgen, kanskje? hihi

 364. Karoline

  Åh, at du orker å utsette deg for andre mødres kritiske blikk på denne måten – til og med når det kun handler om en stakkars sykehusbag! 😉 Synes du er tøff jeg! Synes forresten du har med masse pene ting, det hjelper veldig på å kunne føle seg litt fresh etterpå, så det er bra:) Fødte selv for første gang for 2 mnd siden, og erfarte også at det er bedre å ha med litt for mye enn at man må sende mannen ut for å kjøpe eller hente alt mulig greier;) Vet ikke om det har blitt tipset om tidligere, men på barsel i Bergen fikk man utlevert «isbind», altså bind som var sprayet med vann og lagt i frysen. Gull verdt for et mørbanket underliv, de både lindrer litt på sårheten og hindrer hevelse, og skulle ønske at jeg hadde hatt noen sånne i frysen da vi kom hjem. Nyt tiden som ligger foran dere, og ta basse bilder og film!

 365. et tips er å ta med flip flops til dusjen… de gulvene på sykehuset er ikke veldig innbydende…..
  du har kanskje pakket det allerede 🙂
  lykke til 🙂

 366. Du er jo virklig klar!! 🙂 Ville ok tatt med mere klar til lille tulla. Å anbefaler virkelig å ha med bodyer til baby`n med knapper over brystet, mye enklere når de er så små! 🙂 Hentesettet var utrolig fint! :))

 367. Mitt beste tips må være omslagsbodyer! Var så glad for at vi kjøpte det da jeg skulle ha baby i sommer.
  Jeg hadde absolutt ikke lyst til å træ noe som helst over hodet på en så liten og skjør skapning 🙂 Masse omslagsbodyer, så man kan skifte ofte, for de søler lett på seg 😉 vi hadde med alt for lite klær til babyen på sykehuset..

 368. Mathilde

  Hei 🙂 ville bare si at en nyfødt baby blir veldig fort kald, så anbefaler deg på det sterkeste å ta med masse ull til bebisen. Man vet aldri hvordan en fødsel er, jeg endte med hastesnitt og ble der i 5 dager, så anbefaler deg mer klær til både bebis og deg selv. Babyer gulper også, så du må ha smekker og ekstra skift. Første avføringen er voldsom, så da ender det som regel oppover rygg og over alle klærne! Du må også ha tjukk lue, bilpose til hjemturen, votter og tykke tøfler. Det er vinter, og da må man ha dobbelt så mye 🙂 hadde du hatt sommerbaby hadde det du pakket passet!! Lykke til 🙂

 369. Flott pakkeliste! Og så lekre ammebh’er, hvem sier at de skal være stygge og blaff i fargen? 😉 Masse lykke til med innspurten kommende mamma og pappa, dette klarer dere så fint! Hihi, har du forresten sett denne? https://mammanett.no/fodsel/barsel/fortalt_meg

  Og til sist, hvil deg, du mamsen <3 Tiden framover blir magisk. Klem

 370. Vet du, du bør nesten ikke lese alle (sikkert velmenende) råd som du får her i kommentarfeltet. Jeg leste alt jeg kom over av tips og råd før jwg skulle føde (nå fire uker siden), men herregud så uforberedt jeg var, men for første gang i mitt liv gikk det greit! Instinktet tok over for hvordan jeg skulle føde (som forresten var en helt syk opplevelse, så primitivt og så vakkert, gled deg!), jeg skjønte etter jeg hadde født hvordan jeg skulle amme, ta vare på min lille jente som nå var så avhengig av meg. Dette går så fint, håpe du får en like fin opplevelse av dette som jeg gjorde. Og samboeren min var redd for å ikke kunne bidra, men jeg har aldri vært så avhengig av han som da – han bidro og hadde en veldig fin opplevelse han også, håper LK også får det!

  Lykke til, ikke vær redd for å la kroppen ta over, den VET hva den gjør! <3

 371. Gullegull

  Caroline, du virker både så godt forberedt og åpen for hva som kan skal skje, resten finner du ut av selv underveis. Du kommer sikkert til å ha stor nytte, fysisk og psykisk, av at du er så godt trent. Tror alle kommentarene har noe med at kvinner flest elsker å fortelle om sin egne fødsler, det er liksom en del av det å bearbeide en så intens opplevelse.

  Lykke til! You go girl!

 372. Hei Caroline!

  Ønsker deg først masse lykke til med fødsel som nærmer seg med 7 milsstøvelsteg!! Du har nok med en garanti på 100% -både lest og fått tips om det forestående og det er vel og bra, men når det først er igang så er det også med 100% sikkerhet at du kunn kommer til å lytte til din indre stemme og jordmoras;) dvs alle tips og råd ~ svusj uti lufta!!
  Når det kommer til litt praktiske greier angående undertøy til bruk ETTER fødsel……… Er sykepleier selv, har født 2 flotte jenter og er sånn passe fornøyd med egen fødselsinnsats ;), nærmere forklart – jeg hadde overhode ikke peiling på hva min kropp syntes om det å føde ett barn, det gikk veldig greitt, men ble tatt litt på senga allikevel… Trodde jeg var litt mer inn i gamet med nr 2, men da ropte jeg faktisk på mamma…. Litt pinlig i ettertid når begge jentene var på henholdsvis 2950 og 3090g og egentlig kunne sammenlignes med det å føde en Mandel iforhold til de barna på 4000++ men Mandel eller ikke…. Hvorvidt min smerteterskel er her eller der , så er det ikke å stikke under en stol at det skal kjennes og det skal kjennes litt ekstra og ganske mye når man føder- og svusj – baby ute…. Ikke så veldig vondt mere!!! Lyyyykkkkkeeeeee…. Hva har dette med pakking av bag tenker sikkert du pluss «alle» andre som leser dette- Jau det er nok liten vits i – beklager å måtte kanskje skuffe – å bruke det nyinnkjøpte undertøyet på sykehuset etter fødselen!!! Og igjen uten å fargelegger og gå i detaljer så er det V e l d i g lurt å bruke ett godt bind eller faktisk bleie det første og vet det andre døgnet oG ei Truse som holder dette på plass – ja jeg strør litt salt sammen med innlegget her, men man blør rett og slett greitt mye etterpå og da er det kjedelig å ha undertøy som ikke holder rett og slett., og lekkasje oppstår!!! Jepp det skjer!!! Og en solid og romslig ammebh er bedre enn vanlig bh uten spiller…. De blir STORE, Har du overskudd etter fødsel og dusj osv så smink deg gjerne… Litt greitt å føle seg noe fresh, og jeg sminket meg jeg….

  Jepp jepp dett var dett
  You know best og hva som passet deg… Og lykke til!!! Og bruk mannen for alt han er verdt!!!!!!!!!!
  Klem Marit

 373. Anbefaler en body som det lille nurket slipper å ta over hodet. Min baby ble helt hysterisk for alt som skulle trekkes ned over ørene.

 374. Hei, jeg har fått to små, og erfarte at de mest geniale trusene var min manns boksere! Store, men samtidig sitter de godt nok – og du kan putte så mange bleier og bind oppi som du bare klarer, hehe 🙂 tvi tvi, du har mye å glede deg til 🙂

 375. Huff, så mange meninger, og så synd at enkelte er så negative…

  Jeg vil egentlig bare si at uansett hva man ser for seg, så blir det annerledes! Tror du er så godt foreberedt som du kan bli, og er det noe man kommer på i ettertid, så går det også bra. 🙂
  Håper og tror dere alle vil få en fantastisk fødselsopplevelse, og ta vare på tiden som kommer! Nyt dagene maksimalt, det er dager og tid som ikke kommer tilbake. 🙂
  Masse, masse lykke til!

 376. Hei Caroline! Er fast følger av blogg din og gleder meg stort
  Til å se den vakre babyen deres!! Masse lykke til
  Og nyt den siste tiden! Bare glede seg og glede seg
  Over tanken på hvor godt det blir å holde henne i armene dine
  Den beste følelsen i verden! Jeg pakket alt for mye og helt feil, men
  Vettu hva sønnen min ble født og vi hadde det fint på sykehuset
  Og vi kom trygt hjem hehe! Du får hjelp all hjelp
  Du trenger! Du har pakket fint! Lykke til masse klemmer

 377. oh man.. her er det ikke mangel på fargerike beskrivelser på diverese ting man skulle ønske man ikke fikk beskrevet! .. (Jeg kommer til å be alle pent om å ikke dele noe som helst av slike erfaringer med meg når den tid kommer)
  for ærlig talt..alle fødseler er forskjellige, alle opplever det forskjellig og uansett hvor mye folk prøver å forberede deg..så er fakta slik at det som skjer det skjer, men det vil du med din instilling og din fysikk takle fint!
  Med alle disse direkte skremmende detaljene du nå har fått servert så tror jeg nesten du kommer til å bli positivt overrasket når det kommer til stykke!

  Masse lykke til, til både deg, den flotte mannen din og den lilla snuppa deres! Også ønsker jeg dere et vakkert første møte med kunstverket deres!

 378. Ser du har fått UTROLIG mange gode tips. Men en ting jeg ikke kan se noen anbefale er vaskbare AMMEINNLEGG I BAMBUS. Det har jeg brukt i begge mine ammeperioder (19 mnd and counting) og har *bank i bordet* aldri fått brystbetennelse. Jeg bruker ammeinnlegg i bambus innerst, og ull utenpå. Bambus har mange av de samme egenskapene som ull. Bare at de i tillegg absorberer mye væske – mer enn bomull. Jeg kjøpte mine fra Ebay:
  https://m.ebay.com/itm/230761280733?nav=SEARCH&sbk=1

  Dette er de beste ammeinnleggene som finnes, og de blir bare bedre til mer du vasker de. Jeg har 10 par, og det har vært passelig for meg. Så det er både økonomisk og miljøvennlig, og også det beste for brystet og deg:)

  Når man skal ut å reise og vil ha det litt lettvint så er Chicco sine engangsammeinnlegg gode.

  Av utstyr ellers til barnet syntes jeg at du har gjort mange gode kjøp. Et par ting jeg vil anbefale deg som jeg ikke kan huske å ha sett er soveskinn i ull fra nøstebarn og ergobaby bæresele. Vi hadde «ikke greidd oss uten»:)

  Til slutt vil jeg bare si lykke til med både fødsel, barseltid og livet som foreldre. Det er til tider slitsomt, men du, så magisk! Det e nå livet deres starter så bare gled dere! Kommer til å bli kjempegode foreldre:)

 379. Gravid men nr. 1

  Hei! 🙂 Så utrolig bra at du legger ut hva du har pakket til fødsel, fikk noen gode råd. Liker bloggen din utrolig godt, blir så inspirert 🙂
  Det er en ting jeg lurer litt på. Jeg har lenge sett på belly banditt og tenkt å kjøpe det, problemet er at jeg ikke skjønner helt hvilken størrelse man skal kjøpe? skal man måle seg når men er 8 mnd, eller velge en str. større enn den man brukte før graviditeten? Brukte xs før jeg ble gravid så blir det da str small jeg skal kjøpe? Hadde også vært kjekt om du hadde lagt ut ett innlegg senere om hvordan produktet funker for deg om du hadde hatt lyst til det 🙂
  Ønsker deg masse lykke til med fødselen og tiden etterpå, kos deg masse! 🙂 Du kommer til å bli en skikkelig god mor! 🙂

  1. jeg var 59 cm rundt livet før graviditeten og jeg har kjøpt xs 🙂 den er jo ment for 71 (?) og oppover, men dette er altså magen din etter fødsel, og det vil ta tid før den trekker seg tilbake igjen (mest sannsynlig), så ta utgangspunkt i magen du har nå under graviditeten, den vil jo ikke bli like flat med det første :p 🙂

   Klem!

   1. Gravid men nr. 1

    Tuen takk for svar! 🙂 Det var til stor hjelp! 🙂
    Gratulerer så mye med lille Nelia! Du må være kjempestolt, virkelig en vakker liten jente! 😀
    Klem 🙂

 380. Flott at du har med deg fine og nyttige ting til barsel. Det vil nok hjelpe litt på humøret, om ikke mye, så litt. Jeg ville spurt jordmødrene om de kan «finske-grepet». Det er et grep de gjør så du forhåpentligvis skal slippe å revne der nede. Link: https://www.aftenposten.no/helse/article2488633.ece

  Jeg har fødd to ganger. Første gang med full smertelindring, som sluttet å virke da jeg hadde 8 cm. Andre gang uten, kun akupunktur under fødsel, og erfarte at å føde uten smertelindring fungerte mye bedre for meg. Under fødselen der jeg var uten smertelindring hadde jeg en jordmor som var godt oppi årene, og kunne sitt. Jeg husker hun så på meg og sa, strengt, men vennlig, «om du bare gjør akkurat det jeg sier, når jeg sier det så vil dette gå bra og du slipper å revne. Etter forrige fødsel med små rifter, men som likevel gjorde såå vondt i lang tid, visste jeg at det var nå eller aldri. Jeg gjorde som hun sa, måtte til og med hoste meg igjennom noen rier, og jammen slapp jeg å sy. Det var som en drøm. Med dette så var psyken så utrolig mye bedre enn forrige barseltid og det gjorde meg i så mye bedre form at jeg kunne nesten ikke forstå at det gikk an. Så mitt beste tips er å lytte til jordmor uansett hva, hun vet nok best. Det kan gjøre vondt det hun sier, men du kommer til å klare dette med glans. Du er født til å gjøre det her. Masse lykke til!

 381. Heia!
  Kjenner jeg får sommerfugler i magen på deres vegne!
  Du er tøff som viser oss alt om graviditeten på bloggen. Virker som du får (litt for) mye respons fra tidligere gravide. Selvfølgelig greit med positiv respons, men det negative kunne de holdt seg unna… Uansett så virker det som du har en egen plan som du greier å følge kjempebra!
  Elsker at du skriver om dine tanker rundt graviditeten! Fortsett å skriv om det som opptar deg! 🙂
  Superdupermasse lykke til! 🙂
  – Marie

 382. jeg ser du har blitt tipset mange ganger om å ta med egne bind, men jeg må bare kommentere dette likevel: Jeg fødte på stavanger universitetssykehus, og vi fikk bare EN sånn stor bleie til bind etter fødselen. Resten måtte vi bruke klumpete bind uten vinger! Jeg blødde gjennom hele tiden! Så anbefaler deg å ta med sånne tena lady bleier som du kan kjøpe på apoteket, samt enda større truser. gjerne 1-2 str større enn det du bruker til vanlig. Og mørke klær. 🙂 Også vil jeg ønske deg masse masse lykke til 🙂 Ta med ipad eller noe som du kan ha med deg på føden. Fikk veldig bruk for min, siden jeg fikk epidural og hadde ingen smerter fra 5-10 cm åpning, som tok 12 timer :p

  1. Og forresetn, jeg ble også sydd, men hadde ingen problemer eller svie med å tisse 😉 Det var derimot FRYKTELIG vondt å sitte etterpå, ikke pga stingene, men pga ..vet ikke, det var bare j**** vondt :p så hvis du har samme problemet, spør om å få en sånn sittering. Skjønner ikke at jeg aldri spurte om det, men de har det altså 🙂

 383. Kjempefine ting du har pakket i sykehusbagen din/deres, Caroline 🙂 Elsker hvor gjennomført det er 🙂
  Selv er jeg bare 19 år gammel og langt i fra å i det hele tatt tenke på barn, men jeg synes likevel det er så koselig å lese om det som venter deg og Lars Kristian 🙂 Jeg kan ikke engang tenke meg hvor mye dere gleder dere (og kanskje gruer dere litt også), og det virker som du har skikkelig kontroll på alt 🙂 Uansett hvor mange råd du har fått, så tenkte jeg bare å si at du ikke må glemme at det er deg selv som bestemmer og det er du som må føle deg komfortabel, for det er jo tross alt du som skal få et lite barn 🙂 Da er det jo logisk at du har med deg det du føler du får bruk for 🙂
  Jeg ønsker hvertfall både deg og LK masse lykke til 🙂 Tenk at dere skal bli foreldre sammen! 🙂
  Håper du får en fantastisk fin dag videre, og at det ikke blir flere mareritt… 🙂

 384. Heisann 🙂 har fulgt deg og bloggen din i flere år nå, og syns det er så utrolig spennende å lese om dere og tiden deres nå og fremover! Fikk selv en liten gutt for litt over 2 mnd sia, 11 dager før termin, og det er helt fantastisk! Og litt hektisk og slitsomt 😉 ser du har fått vilt mange råd og historier om hvordan ting forløper seg. Når det kommer til disse trusene brukte jeg selv bare mine egne, funka kjempe bra, selv me sykehus binda, måtte bruke de de første dagene pga blødninger. Måtte gå til innkjøp av nye amme bher da puppene gikk opp to str etter fødselen da 🙂

  Ønsker deg masse lykke til, Caroline! Du har en fantastisk flott og inspirerende blogg, og det blir bare mer og mer kjekt å følge deg og dere 🙂
  Varme hilsener fra kalde vinter Vestlandet!

 385. Det er sikkert noen som allerede har sagt det, men husk hårstrikk!! 🙂 Ellers tror jeg kanskje det vil være bedre å tenke komfort og ikke nødvendigvis fashion når det kommer til tiden på barsel. Jeg hadde med meg mye «drit» i den forstand at ALT endres når babyen kommer, og man tenker helt annerledes 🙂 (jeg dro på alt mulig av kurs, leste bøker og passet barn, men ingenting kunne forberedt meg på det som kom) Verdenen din vil aldri bli den samme igjen, og det er helt herlig! 😀 Ellers så jeg av ditt nyeste innlegg at noen av kommentarene kanskje ble i meste laget, men det som høres ekkelt og voldsomt ut i dag vil kjennes på en annen måte om en liten stund. Lykke til Caroline – ikke lenge igjen til ditt livs sterkeste opplevelse b»)

 386. Karoline

  Hei ;). Vil først ønske deg lykke til med fødsel og alt tid fremover 🙂 har selv en sønn på 2 måneder, og nyter virkelig dagene! Må glede deg:)
  Pakk det du føler du trenger og vil ha med deg, alle er forskjellig… 😉
  Og jeg var veldig glad i «de stygge sykehustrusene » ja de er utrolig stygg, men utrolig deilig!

 387. Voldsomt med skrekkhistorier enkelte vil dele da…. Jeg tenkte derfor å fortelle at jeg syns fødselen min gikk helt fint 😉 Det var slett ikke så ille som jeg hadde forberedt meg på (jeg hadde lest alle skrekkhistoriene og sett alle verdens fødeprogram – så var forberedt på døden nær opplevelse). Selvsagt var det vondt…Men jeg rakk til og med å tenke under fødselen (!) at jeg hadde trodd det skulle være enda verre….hehe, dessuten følte jeg det gikk fort, og plutselig hadde vi verdens nydeligeste baby i armene <3 Jeg måtte også sy etterpå, men det gikk helt greit. Fikk bedøvelse og kjente ikke noe særlig utover at jeg syns det var litt ekkelt. Men ikke kvi deg til det i alle fall – det ordner seg 😉 Masse lykke til, det klarer du!

  Når det gjelder fødebagen var jeg veldig glad jeg hadde med slippers til å dusje med (felles dusj er ikke så kult syns jeg), egen dusjsåpe, og ammebh i ull var gull verdt når melkesprengen kom…. Vær forberedt på barseltårene som kommer på dag tre….hihi, da griner man av alt uansett :-p
  Men i det store bildet hadde i alle fall jeg en fin fødselsopplevelse. Det tror jeg de fleste har også. Bare at de som hadde det ille roper mye høyere…..

  Klem 🙂

 388. Et lite tips: Ta med litt parfymefri babyolje. Den første bæsjen som kommer fra babyen kalles bek, og er svart og tjukk som tjære. Med litt olje på kluten vasker du enkelt og skånsomt den lille stumpen uten å måtte gni og styre for å få det bort. Kan på det varmeste også anbefale engangsammeinnlegg, melka sprutet på meg og alt ble vått. Ikke det samme å ha kluter/papir i bh’en. Lykke til! 🙂

 389. Karoline

  Hva skal du med sminke og rettetang på barselavdelingen? Tror og håper det er det siste du tenker på 🙂

 390. Monica Céline

  Oj oj oj!
  Ja, her var det mange delte erfaringer.. På godt og vondt.
  Vil ikke legge meg opp i hvordan du skal føde, og hvorvidt du får tid eller ei til å stelle deg fint etter fødsel.
  Har selv en sønn på 9 år, og det er det beste som har skjedd i livet mitt. Fødselen husker jeg selvklart veldig godt, men det er jo bare minner i dag.
  Masse lykke til, både til deg og mannen din!
  Det er godt å ha hverandre, og snart er dere enda en til.. Som et bevis på deres kjærlighet til hverandre. 🙂

 391. Charlotte

  Hei!
  Så spennende å følge deg gjennom graviditeten! Jeg vet ikke om du allerede har gjort det, men kan du skrive litt om hvordan du velger å føde? Har du tenkt i vann? Og hvorfor du har valgt det du har valgt? Syns sånt er så spennende å høre om!

 392. Masse lykke til, dette blir så spennende og en fantastisk opplevelse.
  Jeg leser over og det er jo som oftes de som har dårlige opplevelser som skriver om det.
  Jeg har to barn, begge er kommet med hastesnitt og selv om det alltid medførere litt dramatikk så var det helt fantastisk<3

  Og ja, ta med toalettpapir, jeg blir sår om jeg tørker meg med hardt toalettpapir uansett*fnis* Kan ikke være sår på stussen.

  Lykke til, det er virkelig toppen på en lang og spennende reise når du møter barnet ditt for første gang <3

 393. Kristinem

  Som sykepleierstudent og mamma til en 5 mnd gammel gutt så har jeg ikke lest noe ekkelt i kommentarfeltet (men leste ikke alle).. Alt er så naturlig.. Bare vent så har du det kanskje likedan?
  Masse lykke til med ventetiden og fødselen! Er sikker på at dette klarer dere fint:) en setning som hjalp meg gjennom de verste reine var «når denne rien er over så er det en rie mindre,» sammen med fokus på pusten! Å være gjennom en fødsel gir også en enorm mestringsfølelse(hvertfall for meg)

 394. Nå nærmer det seg Caroline, du må være så spent! 🙂 Etter å ha lest hvertfall halve kommentarfeltet ditt får jeg en oppgitt følelse, ingen fødsler er like, og jeg synes det blir så unødvendig med beskrivelser som enkelte kommer med! Stol på deg selv og ta med deg hva enn du vil på sykehuset, det er jo tross alt DIN fødsel det er snakk om her, ikke alle andres. Jeg har vært fast følger gjennom svangerskapet, og synes bloggen din er så fin og forseggjort! Masse lykke til, dette kommer nok til å bli fantastisk for både deg og LK 😀

 395. Hei caroline. Oj, dette var mye «skremmende» lesing. Jeg vil dele min erfaring med deg. Jeg ble mamma til en liten, men velskapt datter for et år siden. Svangerskapet mitt var helt ukomplisert. Det eneste som såret meg var kommentarene jeg fikk for min manglende babymage. Jeg la på meg 1,5 kg under svangerskapet, og det er ikke mye, men jenta kom til verden frisk og sterk, selv om hun bare var 2 kg. Fødselen gikk kjempefint. Etter fødselen var jeg i kjempeform. Merket ikke noe særlig til stingene. Ikke fikk jeg de «enorme» blødingene heller. Jeg klarte meg fint med vanlige nattbind etter det første døgnet. Jeg brukte konsekvent ikke sykehusklær til min datter. Hadde jo kjøpt så mye fint selv som jeg ville at hun skulle bruke. For min egen del prøvde jeg å se så fresh ut som mulig. Hadde heller ikke problem med å bruke bhene som jeg hadde med. Mulig jeg er untaket som bekrefter regelen, men noen må være det og. Ønsker deg samme opplevelse som meg. Masse lykke til!

 396. Heihei Caroline! Du er jo så utrolig søt, dette så ut som en svært fin føde-bag, det gjør jo ingen verdens ting om du har med deg for mye 🙂 Og det rosa ullpleddet er jo bare fantastisk.. Ser at mange forteller om stor blødning, og ser for meg at dette kan virke skremmende, så ville bare fortelle (godt mulig du vet det) at dette IKKE skyldes revniing eller store sår i skjeden – det er rett og slett blødning fra der hvor morkaken har vært festet i livmorveggen, altså helt normalt og ikke spesielt smertefullt 🙂
  Masse lykke til med inspurten!

 397. Hei!
  oj så mye råd og fortellinger:) Jeg vil bare ønske deg lykke til og erfar det selv er eneste jeg vil si.. Jeg fikk masse råd og fortellinger, men oppdaget fort under fødsel og etter at de rådene passet ikke meg, for alle fødseler er forskjellige og de kan snu på et sekund:)

  Lykke til og nyt tiden! jeg gleder meg til å følge deg videre.

 398. Kamilla - tobarnsmor på 20år

  Vet ikke om du har fått kommentar om dt tidligere, siden du har fått så mange kommentarer. Men amme innleggene i ull lønner dt seg å ha på uansett om du er ute eller inne, man kan få brystbetennelse bare av å stå over fryseren, så vær nøye m å ikke fryse på brystene, og hvis du kjenner brystet blir hardt og ikke ordentlig tømt så ta en varm dusj og masser, hjalp meg å slippe unna betennelse!

  Masse lykke til med den lille, håper på å få se bilde av lille nurket da hun kommer 🙂

 399. Hei Caroline!
  Jeg fødte for snart 4 mnd siden, og hadde en kjempe fin opplevelse! Jeg hadde lest mye og pakket bagen og følte meg klar! 😀 Ser det er masse tips her om amme innlegg osv osv, men du vet har pakket alt du trenger!
  Men jeg hadde ikke forberedt meg helt på dagene etter fødselen. Du har helt sikkert lest om barseltårer. Jeg tenkte så mye på selve fødselen og fikk litt sjokk I ettertid da jeg var full av hormoner og gråt masse. Men dette er vanlig fant jeg ut, men skulle ønske jeg hadde satt meg litt inn i før det skjedde meg:P

 400. Hei! Jeg er selv gravid for første gang og merker at jeg blir litt irritert over hvor mange råd og historier man skal trenge å høre. Det er kjempe nyttig å høre noen erfaringer, for man har jo aldri opplevd det før. Men jeg syns mange er ute etter å fortelle alt det negative, og nesten skremme de som går gravide. Ingen graviditet, fødsel eller barselperiode er lik, og det syns jeg alle «ekspertene» kan ha i tankene sine. Fordi om de opplevde det på en måte, trenger det ikke være sånn for andre. Jeg er veldig klar over at en fødsel ikke er en dans på roser, men jeg vet også at kroppen har en unik evne til å takle det mest utrolige så jeg er ikke så bekymret. I stedet for å tenke på alt som evt. kan gjøre vondt, være ubehagelig og litt ekkelt, velger jeg å glede meg til det som er positivt. For det er jo definitivt flere positive ting enn negative! Så får man heller ta utfordringene når de dukker opp, for ingenting blir som man har planlagt uansett:) Ville bare få sagt dette siden jeg er i samme situasjon som deg (selv om jeg selvsagt ikke får like mange råd og historier som du får på bloggen din). Skjønner at folk har veldig lyst til å dele alle erfaringene sine, men noe syns jeg man kan få muligheten til å finne ut av på egenhånd også:) Lykke til med det som venter deg:)

  1. synes du virkelig det er så mange skrekkhistorier i kommentarfeltet? Jeg ser at det er veldig mange, som kommer med råd i forhold til hva slags bind og truser som funker og ikke funker i forhold til renselsen. Og renselsen er jo ikke noe dramatisk eller skremmende, det er bare en praktisk greie man må forholde seg til som barselkvinne. Og selv om fødsel og fødselopplevelse selvfølgelig varierer enormt, så er renselsen den samme for alle, og den har ikke noe med om man har sydd eller revnet heller. Jeg tror de fleste opplever at renselsen som en svært kraftige blødninger de første døgnene, selv om det selvfølgelig alltid er en eller annen som opplever en mindre mengde. Men det å fortelle at nattbind og vanlige hipstertruser for de aller fleste fødende ikke gjør jobben de første døgnene, er bare gode, velmente råd, det er da virkelig ikke skrekkhistorier.

 401. Fresheste sykehusbagen jeg har sett, skulle virkelig ønske jeg hadde lest innlegget for ca et år siden! Lykke til med fødselen, gleder meg til å følge bloggen din videre. Du er så flink!

 402. Så mye fint og lurt! Spørs om du får rettet håret da hehe. Jeg fikk ikke sminket meg på to uker, men på den positive siden så har jeg aldri hatt så fin hud som etter den pausen heller 🙂

  Noen tips fra ei som har gjort dette et par ganger:
  1) topp med ammeinnlegg, men bruk engangs innerst. I starten blir de VÅTE..
  2) det er godt å ha ull (evt ull/silke) innerst når dere skal hjem (og alltid når man er ute)
  3) det viktigste: å sy noen sting er ikke vondt (rifter kjenner du heller ikke – bare tenk på når du slår opp en rift i et kne – det er ikke slik at man da kjenner at huden sprekker opp!), men det som er ubehagelig er toalettbesøk etterpå. Rettere sagt urin i rifter eller sår. Ta med en spruteflaske (slik som man f eks sprayer vann på planter med) og fyll denne med vann – gjerne sterilt. Spray på masse vann før du tisser og du slipper helt unna alt som svir. Også supert de dagene man ikke bruker toalettpapir. Jeg lover!

  Lykke til – dette går så fint! Det er den naturligste ting i verden og kroppen vet hva den skal gjøre 🙂

 403. Desirée

  Hehehe har aldri sett noen som har styrt så mye med å pakke en slik bag som du har! Helt fantastisk hvor mye man kan gjøre det til! Du må være den mest «ville» førmammaen jeg noen sinne har vært borti….

 404. Hei:) GLED deg!! Å være i fødsel er helt fantastisk:) selvfølgelig sykt vondt, men er SÅ verdt det:) å kose med lillegull etterpå alt er over er ubeskrivelig!! Husk ta med deg tøfler å dusje med siden du ikke får stå rett på gulvet (stor infeksjonsfare).. Lykke til:)

 405. Hei 🙂

  Så gjennomtenkt bag! 😮 Luringen min bestemte seg for å komme 1-1,5 måned fortidlig han, så jeg rakk aldri å tenke over innholdet i baggen 🙂
  Dere må ha masse, masse lykke til når ting skjer!

  Jeg har ikke tenkt å komme med værken tips eller historier fra min fødsel, for det at jeg har fått 1 barn gjør ikke meg til noen ekspert. 🙂 Kos deg med den lille i magen, å ennå mer når den lille har kommet hjem <3
  Gratulerer på forrhånd !

 406. Ser ut som du er veldig godt forberedt! Du har jo også fått tonnevis med tips her i kommentarfeltet. Etter maaaange år som barnepleier på barselavdeling vil jeg bare minne på at alle sykehus er litt forskjellige ift hva de har og ikke har til rådighet for de nybakte mødre.
  Til babyen skal der være nok av både bleier, klær, pledd og dyner. Mange ønsker likevel å ha med klær selv, da vil jeg anbefale bomull. Dette fordi det er godt og mykt mot babyhuden, i tillegg til at nyfødte babyer som regel er så godt pakket inn i pledd og dyner at de ikke trenger ull innerst.

  Til deg selv har du pakket det meste du trenger, men jeg ville også hatt med en ekstra mørk joggedress. Du kan risikere å blø gjennom, men du kan også bli full av melk og gulp før du vet ordet av det 🙂 Mange ønsker også å ha med egen morgenkåpe. Hvis du for eksempel skal stå opp om natten for å skifte bleie, kan det være greit å ta en morgenkåpe rundt seg over pyjamasen for å holde varmen (mange sykehus har morgenkåper, men de er nok ikke like myke som den du har hjemme..). Kjøp også med deg et par nettingtruser fra apoteket. Hvis du plutselig må sy et par sting, er det viktig at du får luftet nok der nede (for at det skal gro fortere), og hotpants kan fort bli litt stramme. Da er det bedre å kun ha en nettingtruse inni joggebuksa.
  Et annet tips er å skrive ned en liste over de tingene du har pakket med deg. Da kan du nemlig se over den når du skal pakke deg ut fra sykehuset igjen, og så slipper du å glemme noe. En vet jo aldri når ammetåken slår inn..
  Og hvis det er noe du glemmer å ta med (det er det helt sikkert), så er ikke det et problem. Jeg er sikker på at Lars Kristian kan kjøre innom en butikk, eller evt hjem til Siljan for deg, hvis det er noe viktig!

  Ellers vil jeg bare ønske det lykke, lykke til med det som skal skje! Og ikke få panikk hvis det tar litt tid å få ammingen i gang, det er helt normalt! Det tar lengre tid hvis man stresser over det. Lykke til og nyt tiden fremover!

 407. Så mye lekkert!! De bh’ene var bare super lekre OG de hadde i min størrelse noe som jeg ikke har funnet i noen nettbutikk enda. 😀 Tror kanskje jeg får en julegave fra julenissen under treet i år. 😉

 408. Hei Caroline!

  Nå vet ikke jeg hva andre har skrevet her tidligere, men jeg ville ikke pakket med meg så fine tøfler til et sykehus… Husk at du skal stå i en offentlig dusj, på et offentlig badegulv… Jeg har født to ganger, og jeg tok med meg vanlige plastslippers som jeg bare kastet da jeg reiste… Ikke glamorøst, men man blør ganske mye etter en fødsel.. Man må også gå med virkelig store bind i trusene i mange dager etterpå, og de er det ikke plass til i vanlige truser. Jeg brukte rett og slett mammatrusene mine til dette formålet…
  Jeg ser du er flink til å pakke plagg til deg selv i sterke farger- og det er bra! Man trenger farger som piff etter anstrengelsene.
  Lykke til med fødselen og det største, tøffeste og vakreste øyeblikket i ditt liv! Du kommer til å klare det helt supert.
  Klem fra Natasja

 409. Vil på det sterkeste anbefale deg slippers eller crocs/ badesko når du går i dusjen. Fort gjort å få en sykehusinfeksjon hvis man går barbent. I tillegg ville jeg nok brukt antibac etter toalettbesøk, før amming osv. Vi fikk infeksjon med oss hjem på to av ungene, den ene var sykehusblemmer og det var ikke greit. Så vil jeg anbefale deg havresuppe etter fødsel. Helst med litt solbærsirup i. Gammelt kjerringråd fra min bestemor som kokte dette til meg da jeg fødte mine tre barn. Masse energi og skal visst stimulere melken. Sov i ro ørepropper dersom du er like sensitiv for lyder som meg. Husk å holde prinsessen varm på bena, gjerne med ull. De er så kalde og klamme på beina i begynnelsen. Lykke til, dette kommer til å gå kjempefint!

  1. dette er vel det dummeste jeg har lest så langt… sykehusinfeksjon gjennom føttene? Har du sår under beina? ok, fotsopp ja – men hallo sykehusinfeksjon.
   hahahaha

 410. Veldig bra tips – absolutt noe å ta med seg videre! 🙂

  Det samme hentesettet holder jeg på å strikke nå (har bare jakken igjen) – syntes det er helt fantastisk fint og mykt 🙂

 411. Vil bare anbefale to bagger, en som du tar med deg på føden og en til barsel! Unødvendig å ha med seg alt inn på en gang:) masse lykke til!

 412. Christiane

  Takk for mange gode tips!
  Er gravid med nr to nå, men var mye her jeg ikke hadde sett før. Kjempe fine amme-bher foreksempel, det skal jeg kjøpe meg!
  Det er fint å ha med seg litt luksus (såper, kremer, undertøy) på barsel, da har man jo i hvertfall behov for å føle seg litt fresh, siden kroppen er litt sliten… Jeg nøt lange dusjer mens pappa’n fikk kost med jenta vår:)

 413. Jeg hadde også alt linet opp og på stell når mine jenter kom til verden. Det jeg hadde med til mine begge gangene var pysjamas. Syns det var så greit å bruke det på de på klinikken. De lå jo for det meste og sov når de kom ut og så syns jeg det var koselig å stelle de på kvelden og ta på pysjamasen 😉 Du har så mye å glede deg til! De er virkelig helt fantastisk nydelig når de kommer ut 🙂 Og for pappaen er det nok helt spesielt å få være med både på fødsel og barsel og alt 🙂 Jeg tror dere kommer til å føle det som oss, den største opplevelsen i verden og følelser dere ikke har kjent på før som dukker opp 🙂 Nyt ventingen 😉 Og masse lykke til

 414. Hei. Ser du har fått mange svar! Jeg stilte med full bag da jeg skulle føde, og det var godt, for jeg måtte ha ks og ble et par dager ekstra. Når puppene begynner å produsere melk for første gang blir de gigantiske(!!) og det er ikke nødvendigvis slik at man orker BH med mindre den er veldig myk og tøyelig og uten spiler.

  Jeg vil bare anbefale deg å kjøpe en amme-singlet!! Selv brukte jeg det mye. Jeg kjøpte på Lindex. Lykke til! 🙂

 415. haha, jeg må bare le altså. for en SYK sykehusbag.. første dagen kommer du til å gå i i ei svær bleie og nettingtruse, hadde ikke blitt overrasket om jeg hadde sett en rosa nettingtruse med ugler på til sånn 3-400 kr,

 416. Jeanette

  Den ammesalven er fantastisk! Den var i hvertfall et vidundermiddel for meg 🙂 Godt valg 😉

  </