Film: Mine julefavoritter

Noen har dere har etterspurt et innlegg om mine julefilmfavoritter, så det kommer her i stigende rekkefølge. Dette er must see-filmer for meg i løpet av desember, får jeg ikke sett disse, kan jeg nesten ikke ringe julen inn. Obligatorisk til alle filmene er julebrus, klementiner og pepperkaker! Er det jul, så er det jul 

___________________________________________________________________________________________________________

spirit of christmas 

♥ 3 nøtter til askepott – ååå, dette er julemorgen for meg, kan faktisk ikke huske et eneste år uten denne nydelige filmen. Og den må selvsagt være klønete dubbet med samme herrestemme i alle rollene, Knut Risan skaper magi! Denne filmen skal aller helst nytes med julestrømpe, storesøster og i kort avstand til glitrende lys fra juletreet. For to år siden så jeg filmen uten storesøster for første gang, og det var så vemodig at jeg hadde lyst til å grine. I fjor så vi den sammen igjen, og det er noe magisk med nettopp det. Vi har sterke tradisjoner sammen, og denne filmen bringer frem så uendelig mange minner. Vi får satse på det blir annet hvert år fremover, vi kan jo ikke tviholde på tradisjonene våre sammen for alltid. Det er utrolig fint å se denne med Lars-Kristian og vofsene også, men han har liksom ikke samme entusiasme som meg *hehe* Det blir fint å se denne med jenta vår når hun blir gammel nok til å forstå, det gleder jeg meg til. For dere som ikke har sett filmen: kort fortalt er dette den klassiske historien om Askepott, men med en vri som innebærer tre nøtter. I hver av disse nøttene ligger det et kostyme til Askepott, som hun skal bruke i sin jakt på å vinne prinsen.

♥ home alone – dette er jo den ultimate julefilmen, ikke et eneste år uten! Lille Kevin, som spilles helt fantastisk av Macaulay Culkin, blir etter en krangel med familien sin kvelden i forveien forlatt ved en feil. Familien reiser på julefeerie uten ham. Han opplever hva det vil si å være uavhengig for første gang i livet, og utnytter muligheten til å gjøre ting han ellers ikke får lov til når foreldrene er hjemme. Etter hvert oppdager Kevin at the Wet Bandits er i ferd med å plyndre nabolaget og at hans hus også er en del av planen. Han klekker derfor ut veldig kreative feller og måter for å forhindre at de raner nettopp deres hus. Dette er fantastiske scener, og en helt nydelig film. Tips for julestemning: last ned film-musikken!

♥ miraklet på Manhatten – denne filmen er så nydelig! Akkurat som en julefilm skal, handler den om både tro, håp og kjærlighet. Dette er en nyinnspilling (1994) av klassikeren fra 1947, med supersøte Mara Wilson i hovedrollen som seks år gamle Susan Walker. Susan er litt for veslevoksen for alderen sin, hun har stor tvil på julenissen og tror ikke at han eksisterer, i motsetning til mange andre barn på hennes egen alder. Dette er mye morens feil, den altfor travle forretningskvinnen som for lenge siden fortalte datteren sin sannheten om julenissen. En dag møter Susan julenissen på et kjøpesenter, og hun får en gave hun aldri før har drømt om – noe å tro på. Hennes jakt etter julenissens eksistens starter.

♥ nå er det jul igjen med Tim Allen – å, denne filmen! Haha egentlig er jeg like entusiastisk når det kommer til alle disse filmene, for jeg synes jo hver og en er helskjønne. Denne handler om Scott Calvin, en nyskilt, travel og seriøs forretningsmann med en sønn på åtte år som egentlig ikke har lyst til å være hos faren sin fordi han alltid er så travel. Likevel må han overnatte én natt i julen, natten til selveste julemorgen, og akkurat denne gangen hender det noe magisk. Julenissen, som er på sin faste runde for å levere gaver, ramler ned fra Scott Calvins tak, slik at han ute av stand til å gjøre jobben sin. Scotts sønn Charlie, overtaler sin far til å ta på seg julenissedrakten, og med nissens åtte reinsdyr bærer det plutselig avsted til Nordpolen. Der oppdager de snart at det å ta på seg nissens klær også innebærer å ta på seg alle nissens plikter. I det neste året vokser både magen og skjegget på en overrasket og ikke altfor lykkelig Scott, som får familie, venner og arbeidskamerater til å tro at han har mistet forstanden.

♥ alene hjemme 2 – handlingen er lagt to år etter den første filmen, mens familien McCallister igjen skal på juleferie. Kevin klarer ikke å henge med på flyplassen i Chicago, og i stedet for å havne med familien sin på flyet til Miamia havner han på et fly som går til New York. Da Kevin tar inn på hotell og betaler med farens kredittkort, blir hotelldirektøren mistenkelig og finner ut at faren har meldt kortet stjålet. I mellomtiden avslører Kevin at de to skurkene fra den forrige filmen er i ferd med å rane en lekebutikk, og han lurer dem til å følge etter seg til onkelens hus, som for tiden er under renovering. I onkelens hus setter Kevin opp en rekke utspekulerte feller, helt i tråd med hans magiske feller i den første filmen.

♥ reisen til julestjernen – denne er jo bare så skjønn, men jeg må alltid gå i dusjen når denne starter på julaften, så jeg får den bare med meg stykkevis. Likevel har jeg jo sett den x-antall ganger, og den er så god! Denne filmen handler om lille prinsess Gulltopp som forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun ønsker seg julestjernen av hele sitt hjerte, og har gått ut i skogen helt alene for å finne den, etter oppfordring fra sin onkel, som er en forfengelig og maktbegjærlig greve. Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg, og dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen skylder på julestjernen for bortgangen av sin datter, og forbanner den, noe som fører til at julestjernen slukner og dronningen også forsvinner. En sorg senker seg over landet. Flere år senere kommer et omreisende gjøglerfølge til slottet. Det er igjen julaften, og i følget er også Sonja – en vakker unge pike.

♥ the grinch – hihi, den søteste filmen fra 2000 med Jim Carrey i hovedrollen. Inne i et sneflak finner vi den magiske byen Whoville, og i Whoville et folkeslag som elsker julen over alt. Men utenfor Whoville bor Grinchen, en utstøtt Who som hater julen og som vil stjele den fra alle. Vi møter den skjønne jenta Cindy Lou Who som forsøker å omvende Grinchen og få ham til å elske julen.

♥ flåklypa– denne filmen skal jeg faktisk se på kino i år tenkte jeg, den er jo så god og virkelig en klassiker. Denne handler om sykkelreparatøren Reodor Felgen som bor på toppen av Flåklypa sammen med fuglen Solan Gundersen og piggsvinet Ludvig. To helt fantastiske og vidt forskjellige karakterer – elsk på Ludvig! Her driver Felgen med reparasjon av sykler, og også egne oppfinnelser. En dag kommer Rudolf Blostrupmoen på lokalt fjernsyn og viser frem den nye racerbilen sin, som viser seg å være laget etter tegninger han har stjålet fra verkstedet til Felgen, hvor han for mange år siden var læregutt. Solan oppfordrer Felgen til å kappkjøre mot Blostrupmoen, men han har ikke penger til å bygge den planlagte bilen sin, Il Tempo Gigante. Dagen etter oppdager Solan at en arabisk oljesjeik har kommet til bygda, og Solan mener at Felgen må vise tegningene av bilen sin til sjeiken. Sjeiken synes at bilen er genial, og vil gjerne hjelpe til med det økonomiske. Il Tempo Gigante blir bygd, og kampen starter. Musikken i denne filmen er bare helt fantatsisk.

♥ love actually – er en skjønn film som kort fortalt fletter mange forskjellige kjærlighetshistorier sammen, og som etter hvert linker historiene til hverandre. Kanskje ikke direkte en julefilm, men historien starter fem uker før jul, og teller ned etter hvert som handlingen går fremover.

Andre ting på tv som jeg MÅ få med meg i julen er selvsagt Snekker Andersen og Julenissen samt Grevinnnen og hovemesteren, men dette er jo bare korte snutter.

___________________________________________________________________________________________________________

– har du noen julefavoritter? –  

111 kommentarer

 1. Hei 🙂

  Dette har absolutt ikke noe med julefilmer å gjøre, men spør likevel 🙂
  Jeg så i et innlegg tidligere at du har begynt å teste ZO Skin! Hvilke produkter har du prøvd og hvordan liker du de så langt?
  Hadde vært supert om det kom et eget innlegg om serien og produktene, da jeg vurderer og teste de ut selv 🙂

 2. Love Actually og The Holidays er ett MUST i julen! Blir aldri lei.. også blir jeg jo like forelsket i Jude Law og Hugh Grant hver gang ;-D
  Men du.. har du sett New years eve? Hvis du er glad i Love actually og The holidays, så lover jeg deg at du kommer til å like den også 🙂
  Klem

 3. Åh, elsker julefilmer, blir liksom ikke jul uten. For meg er Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen helt klart favorittene. Lurte forresten på om dere har tenkt noe på om dere ønsker at den lille jenta deres, skal vokse opp på Siljan? Eller er det andre steder dere kunne tenke dere å bo i fremtiden? Til slutt må jeg bare legge til at du virkelig stråler, håper jeg kan se like fantastisk ut som deg den dagen jeg (fårhåpentligvis) blir gravid:)

 4. Du burde se den svenske julekomedien: Tomten ar far till alla barnen
  Det er en supermorsom film! 🙂

 5. Jeg har bare et spørsmål… Minns du laget et innlegg om en sånn juicepresse/maskin en gang? Mammaen min ønsker seg det til jul, så lurte på om du hadde et tips til en spesiell type?

 6. Herregud, Caroline! Idag har jeg tatt meg tiden med å titte på kvinneguiden (etter all oppstyr med den siden og andre bloggere), med deg som tema og jeg er sjokkert over all dritt du må ta imot. Folk som ikke har bedre å gjøre enn å febrilsk lete etter en skrivefeil i innleggene dine, som tar seg tid til å sjekke opp i ordboka for å se om ett ord eksisterer eller om det bare var du som tok feil, og folk som synes det er en stor greie om du bruker fetaost eller ikke på frokostskiva din. Jeg _er_ virkelig sjokkert!!

  Kanskje de hadde hatt like stor suksess som deg, om de ikke hadde brukt tiden sin på kvinneguiden for å skrive dritt?! Nei, STÅ PÅ, Caroline! Jeg gleder meg til å følge med på bloggen og suksessen din videre 🙂

 7. Narnia, da? 🙂

 8. frkfreken

  Lykke til 😀

 9. Bloggen din er så koslig og du er så nydelig:) Gleder meg virkelig til hver gang jeg klikker inn på bloggen din og kan lese nye innlegg:) Jeg oppdaget bloggen din i sommer da VG kunngjorde at du var gravid, da var jeg også det, og vi har/hadde termin med litt over en måneds forskjell:) Bestandig koslig å se/lese om andre som er i samme situasjon:)
  Uheldigvis mistet vi babyen vår litt etter svangerskapsuke 12.. Har fått beskjed om at jeg kanskje ikke kan få fler barn og forholdet vårt har begynt å ‘skrante’ litt etter spontanaborten og de dårlige nyhetene… Har heldigvis ei prinsesse på 4 år<3 Har hørt et utrykk som sier at å miste et barn knytter et par nærmere hverandre eller ødelegger forholdet:)

  Kanskje det høres rart ut, men det har nesten blitt en slags terapi for meg å lese bloggen din:) Du er bestandig så positiv og virker som ei veldig oppegående og hyggelig jente:) Det er godt å se at andre er lykkelig og lese om den gleden det er ved å vente et barn:) Morsomt å se alle de koslige forbredelsene du deler med oss<3

  Ble en lang kommentar dette. Var ikke meningen at den skulle bli så lang;) Gleder meg til å følge dere videre på denne spennende reisen og alt det nye dere har fremfor dere. Det er virkelig et mirakel å få et barn:) En liten og totalt uskyldig person bringes til verden og skal læres å takle alt denne stor verden har å by på:) Litt skremmende og veldig stor ære å få oppgaven:) Ønsker deg all hell og lykke fremmover!:) Dette er noe du kommer til å takle på strak arm:D Må komme med et råd før jeg avslutter;) Aldri tvil på morsinstinktet ditt og det 'mammahjertet' ditt forteller deg! Du som mor har stort sett alltid rett, aldri glem det:)

  1. Kjære Marita, dette var utrolig leit å høre! Sender deg gode tanker <3 Det virker som du er en veldig sterk jente, så dette kommer til å gå så bra og jeg er sikker på at forholdet vil opp og gå igjen. Det er jo ikke rart at slike ting tærer litt på. Så deilig at dere allerede har ei lita jente, det må være hjertevarmende 🙂 Tusen takk for så fine og gode ord, jeg setter så stor pris på det <3

   Stor klem!

 10. Christina

  Hei. Jeg leste om dine anmeldelser om sunspa selvbrunning. Og virker jo fantastisk bra! Men jeg har ett lite bad med stellebord og mer ting på. Hvordan er det med sprayen da? Og har du prøv 3den i ansiktet? Litt skeptisk til spray. Og jeg har jonlille gutt inntil meg når han får flaske om nettene, vet du hvordan det er? Er lys i huden, noen tips da:)? Håper på svar:)). Fortsatt god helg:)

 11. Anne-Grete

  Ingen jul uten Tre nøtter til Askepott! Ellers er mine juleyndlingsfilmer Love Actually og The Holiday. Håpa det kjem mange fleire slike filma framover! No kjenne eg at eg gleda meg skikkelig til jul! Eller, advent endå meir. Det beste med heile jula er å glede seg til den 🙂

 12. Karoline

  Du lager sikkert ønskeliste til jul, kan du isåfall legge den ut på bloggen? Jeg trenger iallefall litt inspirasjon både til gaver og egne ønsker!

 13. Cathrine

  Fikk følelsen av at noe er på gang hos dere:-) Vil lille jenten komme ut ikveld/natt kanskje? :-D<3

 14. Hei hei. Tidligere i dag, på førstesiden din var en nettbutikk som blant annet solgte vesker og lommebøker i skinn. Hvilken???? 🙂

 15. Og filmen «Mens du sov» med Sandra Bullock er helt fantastisk 🙂

 16. Kathrine

  Et tips om en veldig skjønn og gammel julefilm:) elsker den filmen! Skjønner ikke hvorfor den aldri blir sendt på tv:( den heter bare ‘Santa Claus’. http://www.imdb.com/title/tt0089961/?ref_=nv_sr_4

 17. Hvordan kan du glemme A Christmas carol?:O og selvfølgelig The Snowman!:-) Jul <3

  1. Jeg er ikke så fan av filmen, så jeg har ikke glemt den 😉 Liker teaterstykke bedre 🙂

 18. Jul er den fineste høytiden <3 Du sprer så god julestemning, så man kan ikke annet enn å glede seg masse masse!
  Håper forresten at grunnen til 1 innlegg i dag er pga at den lille ugla har meldt sin ankomst! hihi:-)
  Mange klemmer, gode Caroline<3

 19. Linda Marie

  Jeg MÅ se 3 Nøtter Til Askepott, ellers blir det ikke jul for meg. Reisen til julestjernen er også en fin film, men ikke SÅ nødvendig for meg. Grevinnen og hovmesteren på lille julaften er også et must. Pappa er så morsom, for han ler like mye hvert år, noe som jo også gjør at julestemningen kommer 🙂 Åh, som jeg gleder meg til jul nå! Å lese bloggen din gjør ikke at jeg gleder meg noe mindre akkurat 😉

 20. Hei Caroline!
  Masse lykke til med fødselen, må innrømme at jeg er nesten like gira som deg :p Har fulgt bloggen din i mange år, så det at det nå kommer en baby inn i den i tillegg er så utrolig gøy! Ønsker deg massemasse lykke til med fødselen og den lille, hun kommer til en flott familie 🙂
  Spørsmål: har du sluttet å skrive like mange blogginnlegg som før? Virker som du har gått ned til 2 de dagene du skreiv 3 og 1 de dagene du skreiv 2? Som sagt, har fulgt med i en lang tid, så slikt er lett å legge merke til, hehe 😉 Forståelsen er absolutt med!

  Mange klemmer, og lykke til igjen!

  1. Har 3 innlegg mandag til torsdag og 2 innlegg fredag pluss lørdag, 3 igjen på søndag 🙂 De siste to ukene har jeg gått ned til 2 innlegg en vanlig dag i uken også, bare fordi jeg i utgangspunktet skal ha mammaperm nå, og det har jeg jo ikke akkurat når jeg jobber så mye med bloggen. Må prøve å nyte tiden litt 🙂

 21. Du er så dyktig Caroline! Blir imponert over deg hver eneste dag jeg. 🙂 fotballfrue.no er så gjennomført, og givende. Håper Søndagen din blir fin <3

  1. Tusen takk, så koselig å høre! Håper du får en fin søndag 🙂

 22. I’d probably have «It’s a Wonderful LIfe», Dickens «A Christmas Carol», and of course ‘Christmas Vacation’ and «Elf», haha.

 23. Er du på fødestua nå kanskje :D? Siden vi ikke hørte mer fra deg i går/idag? Isåfall lykke til :))))

 24. Cecilie

  Tre nøtter til Askepott er favoritten <3
  Pluss alle de andre på listen din 🙂
  Og Disney! Har begynt å samle på Disney sitt juleservice faktisk, jentene elsker det! 😀

 25. Lurer på om det er noe på gang nå iom det kun var en bloggpost igår, og lite godkjenning av kommentarer :p itillegg drømte jeg det inatt, hehe! Gleder meg med dere Caroline! Dere blir fantastiske foreldre <3
  Skjønner ikke at folk kan skrive så mye frekke ting.. If you're not gonna say anything cute, just keep it mute liksom 🙂
  Klem <3

 26. Helt klar de første Alene Hjemme filmene!

 27. Ingvild

  Jeg ELSKER julen jeg også!
  Er også helt enig i alle filmene! Ville også tatt med «The Holiday», «Mikke Mus- Et juleeventyr» og «The Family Stone». Sistnevnte må du se om du ikke har sett den! Den er rørende, varm og hva julen handler om! God førjulstid og lykke til med svangerskapet 🙂

 28. Jeanette

  Åh julefilmer 😀

  I tillegg til disse er disse favoritter her:

  The Holiday (jude law SUKK)
  Four Christmases (tror den heter det..)
  Narnia <3 Husker den serien gikk hver morgen i desember (eller i slutten av desember mot jul?!) <3

  <3

 29. elsker julefilmer <3

 30. Jeg elsker Love Actually og The Holiday, den må du bare se 🙂 Den er så fin <3

 31. Margrethe

  Eg har THE MOVIE som du bare MÅ se!! Det e ein film som eg kan se i august liksom å ligavel komma i julestemning. Den filmen hette «The Holiday», den filmen e ein must for meg i julå. (og før)

 32. Benedicte

  Hos meg feires det ikke jul før Chevy Chase med «Hjelp, det er juleferie» er på skjermen. Hvis du ikke har sett den så anbefales den virkelig! I tillegg til dette så har du jo Polarekspressen og dine nevnte favoritter ovenfor <3 I går var jeg faktisk å så Jul i Flåklypa, tror faktisk dette kommer til å bli fast hvert år før jul. Er en virkelig koselig film 😀 <3

 33. Komadyret

  Jeg MÅ alltid se home alone 1 og 2 før jul og the grinch og Elf er knaonfilmer. Mirakelet på manhatten har jeg ikke sett på mange år, husker den var knallkjekk. Jeg er sucker for koselig julefilmer 🙂 seff må alltid askepott ses også, kun på juleaften 🙂

 34. The Holiday och Jack Frost är två filmer jag ser varje år inför julen!! Super bra!!

 35. Veronica

  Fred Claus er et MUST før jul her i huset:) En morsom og varm julefilm<3

 36. Disse filmene er mine favoritter og! Må liksom se hvert år, da er det jul. 🙂 Må også ha med meg Disney Jul på julaften, det er fast tradisjon. <3

 37. Bra julefilmer der! Må i tillegg ha med meg den gamle klassikeren «Hjelp, det er juleferie» med Chevy Chase:)

 38. Mange koselige filmer her! 🙂 Vet ikke om du mente at listen kommer i SYNKENDE rekkefølge, ikke stigende? Eller om 3 Nøtter til Askepott faktisk er på bunn på lista (for hos meg er den på topp 😉 )? Love Actually er også en stor favoritt, er STOR fan av Alan Rickman, og det skader jo ikke at stort sett kremen av britiske skuespillere er med 🙂

  1. Hahaha, synkende 😉

 39. Hei
  Samme som deg ser jeg. I tillegg står The Holiday, Polarekspressen og White Christmas høyt på lista. Elsker julefilmene så mye at min mann har sagt at det er julefilmforbud fra 1.januar til 1.oktober. 😉
  Ha en fantastisk førjulstid med babyankomst og alt som følger mer.

  Klem fra Anita

 40. ÅHH! 😀 Nå fikk jeg ordentlig julestemning <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *