Oppskrift-onsdag: Baconsurret svin

Vi er kanskje over snittet glad i svinefilet innsurret i bacon, og nå er det såpass lenge siden det har stått på middagsbordet her hjemme at vi følte det var på tide igjen. Favoritten er i utgangspunktet bacon og soltørkede tomater, men denne gangen måtte jeg pørve en ny vri, ettersom oppskriften på det allerede ligger ute. Den finner du her. Jeg laget rett og slett en pesto- og fetasaus og stuffet svinefileten med dette. Ved siden av serverte jeg blomkål- og brokkolipurré og det ble en vinner! Her har du oppskriften  Dersom noen skulle lure på dette med graviditet og fetaost, er arla sin feta helt trygg å spise under svangerskapet, ettersom dette ikke er vanlig fetaost.

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

500 gram svinefilet  1 pakke bacon  100 gram smør  2-3 ss. pesto  1 pakke fetaost  1 blomkålhode  1 brokkolihode  ruccola ♥ 3 tomater  1 rødløk  salt  pepper  sukrin  tørket persille  hvitløkspulver

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

blomkålmos: smelt 50 gram smør i en kjele og ha skjær blomkålhodet i små biter over. La dette koke til blomkålen blir helt mør. Dette kan gjerne stå på platen på varme 3-4 og putre mens du lager alt annet. Dette lager seg selv.

pesto- og fetasaus: bland sammen halve pakken med fetaost og 2-3 ss. pesto med en stavmikser. Smak til og tilsett gjerne med pesto om ønskelig.

salat: skjær opp ønsket mengde ruccola, tomat,  resten av fetaosten og rødløk. Lag en dressing av 3 ss. olivenolje, 1 teskje sukrin, 1 teskje tørket persille og en halv teskje hvitløkspulver. Smak til med passe mengde salt og pepper, og hell dressingen over salaten. Bland godt.

kjøtt: skjær et snitt langs hele svinefileten og brun den på maks varme i stekepannen. Bruk smør. Det skal bli en stekeskorpe. Fyll deretter snittet du laget med sausen. Vi salter og peprer ikke, ettersom både pesto og bacon er ganske salt og gir mye smak i seg selv, men dersom du vil salte og pepre likevel, gjøres dette før du steker den. Surr fileten inn i bacon og stek den på 180 grader midt i ovnen i 30 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

84 kommentarer

 1. Karoline

  Når jeg lager indrefilet surret i bacon, pleier jeg å ha indrefileten i en ildfast form sammen med fløte og soltørkede tomater. Dette gir en kjempegod saus!

 2. Hei søte Caroline! Jeg lurer litt på julegave til kjæresten. Har så mye jeg ønsker å gi, samtidig som jeg leter etter den helt perfekte gaven. Jeg syns Daniel Wellington klokkene er utrolig fine, også til menn, så jeg har litt lyst til å kjøpe en med brun reim til han. Men han har fått en dyr klokke av meg, samt kjøpt en selv som han har ønsket seg veldig, de siste to årene, så kanskje jeg må finne på noe annet? Selvom klokkene er jo helt forskjellige, så tror ikke det har så mye å si:) Men har du noen spesielle julegavetips til kjæresten? 🙂

 3. Thanks a lot for this recipe – it looks and sounds so yummy! And as already mentioned I´m always looking for good ideas to cook as I have to feed each day my hungry family 🙂

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 4. Dette er min favoritt av alle oppskriftene du har lagt ut! Nam nam!
  Denne skal jeg prøve til helgen. Jeg har lagd flere varianter av denne, men ikke med fetaost.

  Og lykke til med en spennende tid, Caroline og Lars-Kristian.

 5. Kristina

  Åh, ser så godt ut!
  Du nevnte tidligere at du skal ha juleverksted med venninner (om jeg ikke husker feil). Kunne du i den forbindelse ha laget et «juleverksted-innlegg» på bloggen med tips og ideer til hva man kan lage på juleverksted med venninner både av julekaker og gjenstaner? Trenger sårt tips! 🙂

 6. fine bilder når du lager mat ass… good job!

 7. Flott oppskrift!! Lurer på om det går an å erstatte svinefilet med kyllingfilet? Eller blir det helt krasj ifht tilbehøret? Takk for svar 🙂

 8. Det der så ekstremt godt ut! trur nesten jeg må prøve det i helgen til meg og mannen =D

 9. Man blir ju en aning sugen hehe 🙂

 10. Hei Caroline!

  Dette er litt uavhengig av innlegget, men jeg har egentlig bare lyst til å gå deg en god dose med ros. Har blitt oppmerksom på hvor mye fokus det har vært på nettmobbing i mediene i det siste, og jeg syns det er så imponerende hvordan du forholder deg til det hele. Jeg syns du er en av de som får mest kritikk rettet mot deg, og måten du takler det på bøyer jeg meg virkelig i støvet for. Du hever deg over det, og lar ikke andre få ta fra deg gleden av å nyte det du har oppnådd. Har ikke hørt deg klage en eneste gang. Du er en profesjonell forretningskvinne, og jeg er helt sikker på at du kommer til å bli en fantastisk mor. Ønsker deg alt vel!

  Klem

  1. Tusen takk, S! Slike tilbakemeldinger gjør meg så glad, og enda sterkere 🙂

   Klemmer 🙂

 11. christine

  Dette er noe av det beste jeg kan spise! bare jeg bruker serano skinke i stedet for bacon 🙂

 12. Hei! Ikke at det har noe med temaet for dette innlegget egentlig, men ville bare si takk for den gode bloggingen din! 🙂 Har kost meg med å lese gamle desember-innlegg her på bloggen og fått skikkelig god julestemning, samt fått masse god inspirasjon til hvordan jeg skal pynte i leiligheten til meg og min helt nybakte samboer til vår første jul sammen i den nye leiligheten vår 🙂 For ikke å nevne motivasjon til å dra meg på treningssenteret i morgen! Så tusen takk for at du gir så mye til leserne dine! 🙂 Gleder meg til å følge med på bloggen i tiden fremover med den lille jenta deres. 🙂 Klemmer fra Gjøvik

  1. Så koselig 😀 Jeg starter å pynte til jul til uka, så da må du følge med 😉

   Klemmer!

 13. Uææææ! Ser syykt godt ut.. Nå må jeg og kjæresten prøve dette en dag, hihi!
  håper du og den lille har det bra! Klem 🙂

 14. Herlighet for en inspirerende oppskrift! Denne blir nok en favoritt! Fra før har jeg god erfaring med å surre bacon rundt kyllingfillet, og putte inn litt urter og camembertost.

 15. Hvor ser det lækkert ud! synes altid din mad er så inspirerende 🙂
  Personligt er jeg vild med at putte soltørrede tomater (dem i olie), ristede svampe, nødder og evt. abrikos i, guf!

 16. Åh, dette så kjempegodt ut. Du er så flink å oppdatere bloggen, selv midt i en av de tøffeste oppgavene i verden; å bringe frem et barn 🙂 Takk for herlig inspirasjon, hver eneste dag!

 17. Marianne B

  Hei:) dette så fantastisk godt ut:) å detta skal jeg lage helt klart i helgen:) NAM! får vann i munnen bare jeg tenker på det:) tenkte jeg skulle tipse deg om å lage pestoen på egenhånd istede for glasset:) noe vi begynte å gjøre for et lite år siden, å du må bare prøve det;)

  pesto oppskrift – 1 bunt stor frisk basilikum – 2 ss pinjekjerner – 3 båt hvitløk -ca. 1 dl olivenolje – 50 g revet parmesan -½ ts salt -¼ ts pepper.

  Slik gjør du:

  1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-processor, morter eller med en stavmikser.

  2. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.

  3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

  tips: roster du pinjekjernene får du en enda bedre smak synes jeg:)

  Håper du har en fin uke, her går det på Influensa:-(

  -Marianne-

  1. Takk for tips 😀 God bedring! <3

 18. Lurte på om du kunne lagd noe oppskrifter på snacks? Som feks. potetgull, bare ikke potet liksom, og så klart må det være lavkarbo. Det hadde vært såå gøy 🙂

  1. osteflarn 😀

 19. Hei!! 🙂 Har veldig problemer med å få lastet inn bildene dine når jeg bruker google chrome .. synd, siden firefoxen er så treig. Er det bare meg?

 20. Sikker på at det smaker fortreffelig!
  Bruker du oppskrifter, eller er det kreativiteten som utfolder seg?

  1. De gangene jeg bruker oppskrifter, oppgir jeg kilde 🙂 Det blir for det meste til at jeg prøver meg frem, lager jo middag hver dag 🙂

 21. Baconsnurret intrefilet er så utrolig godt. Er nødt til å prøve denne varianten en gang 🙂

 22. Benedicte

  Hei Caroline 🙂
  Jeg skal starte opp med LCHF nå og skal på en real shoppingrunde for å kjøpe inn ting. (Har brukt ditt innlegg om must i kjøkkenskapet:-)
  Det jeg lurer på er hvor i Skien du har kjøpt JBKM? Sunkost på Herkules f.eks.??
  Hvor lenge har du et sånt glass? Er litt håpløst å måtte reise en time for å komme på en helsekostbutikk men sånn er livet 😉 Får heller hamstre inn mye av disse produktene, så jeg har en stund :p

  Gleder meg til å prøve ut dine oppskrifter!!!! Spesielt nå som det går mot jul 😉
  Ønsker deg og dine en fantastisk dag! 🙂

  1. Ja, det får du kjøpt der 🙂 Et sånt glass varer nesten evig :p Det er så lite som skal til!

   Lykke til 🙂

 23. looking so good!! 🙂

 24. Hei.

  Jeg vil bare oppfordre deg/dere til å ha mer fokus på økologiske råvarer. Du er jo opptatt av at kosmetikken du bruker ikke skal være testet på dyr, men da blir det litt rart å ikke ha fokus på dyrevelferd når det kommer til maten vår også. Nå kan det være jeg tar helt feil, og at dere alltid velger økologiske produkter når dere kan. Men jeg synes det er litt naivt å tro at dyr i Norge alltid har det så godt. De små gårdene der kua går ute og spiser gress er det ikke så mange av lenger, nå er det meste av landbruket som store fabrikker. Ville bare nevne det, og det hadde jo vært supert om du som har denne populære bloggen med mange unge lesere hadde fått fokus på økologi/dyrevelferd. Ikke minst nå når du snart skal begynne å lage babymat, hvem vil vel gi grønnsaker fulle av giftstoffer til barnet sitt?

  1. Vi spiser økologisk så ofte vi kan, da vi bodde i Oslo var vi på bondens marked hver gang anledningen bød seg. Jeg vet ikke hvorfor du antar at vi ikke spiser økologisk 🙂 Som sagt, vi gjør så godt vi kan.

   1. Aurelia

    «Nå kan det være jeg tar helt feil, og at dere alltid velger økologiske produkter når dere kan» skriver Stella.
    Synes jo ikke hun antar at dere ikke spiser økologisk, Caroline…Hvorfor så hårsår? Jeg synes Stella hadde skrevet et godt og viktig innlegg, og det er kjempeflott at hun tipser deg om å ha fokus på det.

   2. Var ikke meningen å virke hårsår, synes heller ikke svaret mitt indikerer at jeg er det 🙂 Det var i hvert fall ikke meningen 🙂 Jeg leste nok kommentaren litt for fort, for jeg så ikke at hun skrev det :/

 25. Åh, det så godt ut! Skulle bare ønske at matlysten kom tilbake snart. Er gravid i uke 14, og kvalmen har gitt seg, men mat frister overhodet ikke. Veldig kjedelig..
  Jeg må bare få sagt at du ser smashing ut. Tviler på at jeg ser like bra ut som deg om et halvt års tid 😉

  1. Krysser fingrene med deg! Det kommer tilbake 🙂 Og du kommer til å holde deg helt smashing!

   Klemmer 🙂

 26. Christine

  Dette så veldig godt ut. Tusen takk for oppskrift.

 27. Hei =) Jeg bare lurte på åssen du kommer til å forholde deg til ang. dette med bilder av babyen din? Får vi se bilde på blogg/instagram når hun er født? Eller skal du gjøre som Kim Karadashian å ikke vise noen bilder før babyen er 3-4 mnd gammel? Vil det evnt. bli på blogg/insta man får sett henne først, eller skal du selge de første bildene til feks et ukeblad? Jeg bare lurer av ren egiosme for jeg gleder meg så fælt til å se henne 😀 Det samme gjorde jeg med Kim K sin baby, men ble jo så skuffet da man omtrent aldri fikk se henne, og til og med nå et halvt år etter har hun bare vist 3 bilder. Blir jeg like skuffet når det gjelder deres baby ? 🙂

 28. Hurra for oppskrift-onsdag ! Dette så kjempegodt ut, jeg elsker svinekjøtt. Tusen takk for oppskrift og inspirasjon, du er kjempeflink 🙂

 29. It looks good delicious ah, but also very simple, I think I can go try

 30. Det så utrolig godt ut 🙂
  Du er hvert fall kjempe flink til å lage middag og det er godt at du deler oppskrifter 🙂

 31. Hei. Dette skal så absolutt prøves en dag, elsker å få nye tips til lavkarbo-oppskrifter, alt mottas med STOR takk 😀 Har sammen med mannen min gått på lavkarbo i halvannet år, aldri følt oss bedre! Vi følger Lutz’ kosthold, så er ikke så langt unna deres tror jeg, vi kan i hvert fall spise alt du legger ut på onsdagene 😉 Ha en fin dag 🙂

  1. Så utrolig bra at det faller i smak 🙂

 32. Ooh, it looks so delicious! ♥

 33. Hei 🙂
  Har sett at du kallen den lille for ugla 🙂 ( kjempe søtt )
  Kom nettop over denne og den er midt i blinken for den «lille ugla» 😉

  https://www.aflekthome.no/products/grow-wise-little-owl–babyrosa

  1. Den har vi allerede 😉 Den skal være hos mamma og pappa 🙂

 34. Dette så utrolig godt ut og må virkelig prøves 🙂

 35. Dette så utrolig godt ut! Blir middagsrett her i hus om ikke lenge:)

 36. Hei!
  Jeg lurte på hva du ville gjort i en situasjon om Gud forby den lille piken skulle vise seg å være allergisk mot hundene dine?

  1. Magnhild

   De hadde nok bare dumpet babyen på sjøen…… Høhø! Dette har Caroline svart på maaange ganger før! 🙂 Den tid, den sorg!

 37. Ah, jeg ELSKER disse oppskriftsonsdagene dine! Før kunne jeg ikke fordra å lage mat, kjæresten min var alltid den som lage de herligste måltider mens jeg ryddet og vasket opp. Det var jo forsåvidt greit, men etter inspirasjon fra deg i det siste har jeg begynt å imponere ham når han kommer hjem fra jobb, og han føler nesten han har fått konkurranse fra meg 🙂 Takket være deg og dine enkle og elegante måter å fremstille oppskriftene dine på. Tusen takk!

 38. Dette så kjempe godt ut! Nå vet jeg hva jeg skal prøve å lage til middag i helgen.

 39. Det så godt ut! Må prøves 🙂

 40. Jeg stemmer for oppskriftonsdag i kokebokform! 😀
  Det hadde vært perfekt.

  Skal forresten ønske meg boken din til jul.

  Ha en strålende dag,
  og masse lykke til med tiden fremover som mamma.

 41. Anne Pernille

  Hei! Vil bare tipse deg om at det ikke er selve fetaosten det frarådes å spise som gravid, generelt frarådes det å spise myke og halvmyke oster, også pasteuriserte som er produsert i Norge. Ellers – fine oppskrifter!

  1. Ja, jeg vet det 🙂 Men så lenge det varmes opp så går det fint.

   1. Men du skriver jo at Arla sin fetaost er helt trygg å spise, da det ikke er fetaost? Du nevner ingenting om varmebehandling.. Virker ikke som du forstår dette helt likevel. Prøver ikke å skape sur stemning, men burde man ikke som toppblogger vise litt forsiktighet ift hva man anbefaler andre gravide?

    Ellers liker jeg bloggen din kjempegodt! Leser den daglig:) Lykke til med alt forestående:)

   2. Nå er det vel strengt talt du som ikke helt forstår 😉 jeg svarte på kommentaren til Anne Pernille som skrev: «generelt frarådes det å spise myke og halvmyke oster, også pasteuriserte som er produsert i Norge». Varmebehandler du oster kan du spise hvilken som helst.

    Arla sin «fetaost» er ikke fetaost, men en etterligning, og kan trygt spises uten varmebehandling.

   3. Jeg forstår helt fint takk! Har nettopp vært gravid selv, og skrev mail til Arla om jeg kunne spise deres fetaost. Og her er svaret jeg fikk:

    Vi takker for din henvendelse til Arla Foods og interesse for våre produkter i Norge. Først en liten forklaring på hva listeria er: Listeria (Listeria monocytogenes) er en bakterie som finnes naturlig i vann, jord og råvarer. Bakterien vokser raskt i romtemperatur, men også – i motsetning til mange andre bakterier – ved lave temperaturer, som for eksempel i kjøleskap. Vanligvis er det nødvendig med et svært høyt antall bakterier per gram matvare for at det skal oppstå sykdom. Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing. Listeria smitter først og fremst gjennom matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet og som spises uten oppvarming. Arla Apetina er laget på pasteurisert melk, det vil si at melken har blitt varmebehandlet og at alle bakterier i prinsippet skal være borte. Men man kan likevel ikke være 100% sikre på at slike oster ikke har blitt smittet et annet sted i prosessen. F.eks i eget kjøleskap. Listeria forekommer svært sjelden i myke og halvmyke oster laget på pasteurisert melk, men for å være på den helt sikre siden så bør disse ostene inntas når de er ferskest mulig, da mengden eventuelle listeriabakterier er på topp mot slutten av holdbarhetsdatoen. Lykke til med graviditeten!

    Står ingenting om at fetaosten deres ikke er fetaost, men at man må innta osten fersket mulig, for å være på den sikre siden.
    Det var dette jeg mente du ikke helt forstår. 🙂

   4. Jeg skal forklare det i detalj for deg, så ser du at jeg helt fint forstår hva jeg skriver. Ikke glem at mannen min studerer ernæring, så dette kan vi en del om.

    Jeg skriver at «Arla sin «fetaost» er helt trygg å spise, fordi det ikke er fetaost», av den grunn at vanlig fetaost normalt ikke er anbefalt for gravide. Arla sin «fetaost» er ikke fetaost, da det er svært strenge krav for hva som kan kalles feta. Blant annet må det lages av sau og geitemelk (Arla er laget av kumelk), og det må produseres innenfor visse geografiske områder. I tillegg er svært mange fetaoster upasteuriserte, noe Arla sin «fetaost» ikke er. Så lenge osten varmebehandles, spiller det ingen rolle hvor lenge den oppbevares i kjøleskap, eller om den er pasteurisert eller ikke.

   5. Hvorfor ville du ikke godkjenne kommentaren min? Syns det er litt rart at du går ut og «godkjenner» Arla sin fetaost for gravide, når ikke en gang Arla gjør det.. Får håpe du har gravide lesere som dobbeltsjekker hva de kan spise og ikke spise, og ikke tar det du skriver for god fisk. Vet at sjansen for smitte er liten, men den er der. Noe Arla også bekrefter.

   6. Jeg godkjenner den om den varmebehandles eller spises så fersk som mulig, akkurat som det står i mailen fra Arla. Skjønner ikke hvorfor du tror noe annet? Jeg har aldri sagt at jeg er uenig med det som står i eposten.

   7. Tror jeg heller ville stolt på det Maria skriver ettersom hun har sendt mail. Selv om mannen din studerer ernæring og at dundrer dere kan mye om dette så betyr ikke det at du kan alverden Caroline. Nå begynner jeg faktisk å bli lei. Har sett at du i flere tilfeller har angrepet noen i kommentarfeltet dersom de har rettet på informasjon du har gitt feil eller at noen har en annen mening ELLER at noen har konstruktive tilbakemeldinger. Dette synes jeg desverre ikke noe om. Min KONSTRUKTIVE tilbakemelding her er: plis slutt å late som du vet alt. Det gjør du nemlig ikke, og det er menneskelig å gjøre en feil.

    Håper du ikke ser på dette som negativt, dette er som sagt KONSTRUKTIVT:)

   8. Nå tror jeg du har misforstått kommentaren min :/ Jeg er ikke uenig i det som står i mailen og det har jeg heller ikke gitt uttrykk for i mine kommentarer. Det som står i mailen er helt riktig.

    Det jeg prøvde å poengtere i kommentaren min var at Arla apetina ikke er fetaost, da den ikke tilfredsstiller kravene for å kunne kalle seg feta. Den er blant annet laget på kumelk (står på pakningen), mens fetaost må lages av melk fra geit og sau. I tillegg er det også de geografiske kriteriene. Jeg påpekte også at du kan spise alle typer oster så lenge de varmebehandles godt nok. Jeg har altså ikke skrevet noe som helst som sier imot eposten fra Arla.

    Om du er uenig i noe av det jeg har skrevet, så er det fint om du er er litt mer konkret i den konstruktive kritikken din. Nøyaktig hva er det du mener er galt?

   9. Torunn

    E det muuuulig???? Herlighet altså. Kos deg og nyt fetaosten din Caroline. Jeg har spist feta i tre svangerskap og alle ungene mine lever i beste velgående. Stakkars Maria og andre folk som bar mååååå prøve å få slengt noe skit. Fy søren som folk legger seg oppi de sykeste ting.

   10. Problemet med selv Arla sin fetaost (eller «fetaost») er at den risikerer å bli forurenset av Listeriabakterier i produksjonslokalene. Dette skjedde i 2007 hos en annen produsent, og førte til at en gravid kvinne mistet tvillingene sine (les mer her https://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=187875 ) etter å ha spist pasteuriset Camembert. Så lenge det produseres upasteuriserte oster hos samme produsent kan altså selv trygg ost bli forurenset av denne bakterien. Heldigvis skjer det sjeldent, og jeg vil anta at produsentene har skjerpet inn på rutinene betraktelig etter denne insidensen, men som du ser holder det ikke nødvendigvis at osten er pasteurisert og derfor frarådes nå fetaost i sin helhet i kald tilstand. Selvsagt ingen problem om man varmebehandler den, men ønsker å komme med denne kommentaren som et apropos siden det er en del misoppfatninger ute og går når det gjelder mykoster (jeg spiste for eksempel fetaost i de to første svangerskapene, men ikke i det tredje da jeg ble klar over dette). Håper dette var litt oppklarende.

    Lykke til med innspurten!

 42. Kristine N

  Namnam! Lagde dette til middag i dag og det smakte aldeles nydelig:) Kommer garantert til å lage det igjen! Må bare si at du har glemt å skrive hva som skjer med brokkolien, noe som var nok til å forvirre kjæresten min. Hehe, mannfolk:p

 43. Nam! Anbefaler deg å prøve baconsnurret kyllingfillet med philadelphiaost, hvitløk og soltørkede tomater også:)

 44. Kjempefin oppskrift! Må definitivt prøves ut! 😉 men du, i den pepperkakeoppskriften, vet du om det er mulig å bruke agavesirup istedenfor yaconsyrup? ❤️

 45. Gikk og tenkte på denne oppskriften på jobb idag, så i stad måtte jeg bare hamstre inn og lage denne! Og den falt virkelig i smak, tusen takk for en super oppskrift, denne skal jeg lage flere ganger 😀

 46. Hej, jag måste fråga vart du har köpt tallriken/besticken?
  Precis vad jag letar efter !

  Tack för en underbar blogg och lycka till med allt 🙂
  Kram Therese

 47. Poenget her er vel at det i innlegget står at gravide trygt kan spise Arlas fetaost, og det er villedende informasjon. Det burde stå at den kan spises hvis den varmebehandles, på lik linje som blåmuggost o.l. kan. Arla har fått mange forespørsler om dette, og de gir samme standardsvar hver gang. De ønsker ikke å ta ansvar for dette, da de aldri kan garantere at deres ost er 100% trygg. Derfor blir det opp til den gravide selv å bestemme om hun vil ta den risikoen, hvor enn liten den måtte virke. Så ja, den er trygg når den varmebehandles, og maten din så veldig god ut 🙂

  Ha en fin helg! 🙂

  1. Nei, det kan ikke sammenlignes med blåmuggost. Blåmuggost MÅ varmebehandles før den spises, Arla kan spises rett fra pakken så lenge den er fersk 🙂 Ingenting er 100% trygt, Listeria kan potensielt finnes i alle typer matvarer, uansett behandlingsmetode.

 48. Jeg tror nok ikke «Maria» forstår det du skrev. Tommel opp fotballfrue! 🙂

 49. Tusen takk for god oppskrift!! Detta falt virkelig i smak heima hos oss. Blei ikkje heilt vellykka denna gangen, men kommer seg nok nesten gang. Godt var det uansett 🙂

  Og masse lykke til videre 🙂 du har så masse å se fram til <3

  https://stiineopedal.blogg.no/1384535819_dagens_middag.html

 50. Monica M.

  Mmmmm…. Dette ser godt ut… :o)

 51. Dette så jo helt fantastiskt ut!
  Har aldri prøvd meg på mosen som du har der, men tuppa mi på 4år elsker blomkål og brokkoli så den blir nok en slager her i huset! 🙂
  Tusen takk for super oppskrift.

 52. Hellu 🙂
  Har jo visst om bloggen din, men var ikke klar over hvor mye god mat det var her 🙂 Har samlet opp en liste som skal prøves ut, perfekt mat 🙂 Godt nyttår 🙂
  Mvh Anneli

  1. Godt nyttår til deg også, og lykke til 🙂

 53. Tusen takk for oppskriften. Har lagd dette i dag, det smakte helt fantastisk, skal helt klart lage dette igjen! 🙂 Vi er andre dagen på LCHF, det går veldig bra. Har fått masse inspirasjon fra din blogg, har fulgt den lenge. Ønsket å sette meg godt inn i LCHF før jeg startet opp, og har stor tro på at dette er et veldig bra kosthold. Så takk for god inspirasjon, håper du stor koser deg som mamma til nydelig Nelia om dagen <3

 54. Øystein

  Testet og vellykket middag i kveld. Men vi lagde en mos med mer smak enn blomkål/brokkoli: Pastinakk, persillerot, sellerirot og pepperrot kokes så vidt møre i lettsaltet vann. Surret et par fedd hvitløk i godt smør (må ikke bli brunt) og blandete dette sammen med rotgrønnsakene sammen med en stamikser + en liten fløteskvett til slutt for å runde av.

 55. Anne Grete

  Veldig godt og enkelt. Jeg lurer litt på den broccoli og blomkålpureen. I motsetning til Øystein synes jeg den fungerer mye bedre i denne sammenhengen enn en med mer smak, den var nydelig. Men jeg lurte litt underveis, syntes det var litt lite fuktighet oppi der med den smørmengden du oppgir. Jeg hadde i litt mer smør og litt vann. Var ikke det nødvendig? Og så hadde jeg i salt, men det sier seg vel selv..

  1. Caroline

   Det handler jo om smak og behag, og konsistensen bestemmer du jo selv 🙂 Jeg ville brukt kremfløte i stedet for vann om jeg ville ha mer væske. Salt og pepper må til 🙂

 56. Hei!
  Hadde et typisk søndags problem og viste ikke hva jeg skulle lage til middag. Så jeg Google de to mest spennende tingene vi hadde i frysen der denne oppskriften dukket opp! Gleder meg til å smake og tusen takk for at du deler

 57. Jan O, Fabian B

  Dette var jo helt fantastisk. Gutta ble kjempe fornøyd. Helt mat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *