Oppskrift-onsdag: Baconsurret svin

Vi er kanskje over snittet glad i svinefilet innsurret i bacon, og nå er det såpass lenge siden det har stått på middagsbordet her hjemme at vi følte det var på tide igjen. Favoritten er i utgangspunktet bacon og soltørkede tomater, men denne gangen måtte jeg pørve en ny vri, ettersom oppskriften på det allerede ligger ute. Den finner du her. Jeg laget rett og slett en pesto- og fetasaus og stuffet svinefileten med dette. Ved siden av serverte jeg blomkål- og brokkolipurré og det ble en vinner! Her har du oppskriften  Dersom noen skulle lure på dette med graviditet og fetaost, er arla sin feta helt trygg å spise under svangerskapet, ettersom dette ikke er vanlig fetaost.

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

500 gram svinefilet  1 pakke bacon  100 gram smør  2-3 ss. pesto  1 pakke fetaost  1 blomkålhode  1 brokkolihode  ruccola ♥ 3 tomater  1 rødløk  salt  pepper  sukrin  tørket persille  hvitløkspulver

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

blomkålmos: smelt 50 gram smør i en kjele og ha skjær blomkålhodet i små biter over. La dette koke til blomkålen blir helt mør. Dette kan gjerne stå på platen på varme 3-4 og putre mens du lager alt annet. Dette lager seg selv.

pesto- og fetasaus: bland sammen halve pakken med fetaost og 2-3 ss. pesto med en stavmikser. Smak til og tilsett gjerne med pesto om ønskelig.

salat: skjær opp ønsket mengde ruccola, tomat,  resten av fetaosten og rødløk. Lag en dressing av 3 ss. olivenolje, 1 teskje sukrin, 1 teskje tørket persille og en halv teskje hvitløkspulver. Smak til med passe mengde salt og pepper, og hell dressingen over salaten. Bland godt.

kjøtt: skjær et snitt langs hele svinefileten og brun den på maks varme i stekepannen. Bruk smør. Det skal bli en stekeskorpe. Fyll deretter snittet du laget med sausen. Vi salter og peprer ikke, ettersom både pesto og bacon er ganske salt og gir mye smak i seg selv, men dersom du vil salte og pepre likevel, gjøres dette før du steker den. Surr fileten inn i bacon og stek den på 180 grader midt i ovnen i 30 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

84 kommentarer

 1. Dette så jo helt fantastiskt ut!
  Har aldri prøvd meg på mosen som du har der, men tuppa mi på 4år elsker blomkål og brokkoli så den blir nok en slager her i huset! 🙂
  Tusen takk for super oppskrift.

 2. Hellu 🙂
  Har jo visst om bloggen din, men var ikke klar over hvor mye god mat det var her 🙂 Har samlet opp en liste som skal prøves ut, perfekt mat 🙂 Godt nyttår 🙂
  Mvh Anneli

  1. Godt nyttår til deg også, og lykke til 🙂

 3. Tusen takk for oppskriften. Har lagd dette i dag, det smakte helt fantastisk, skal helt klart lage dette igjen! 🙂 Vi er andre dagen på LCHF, det går veldig bra. Har fått masse inspirasjon fra din blogg, har fulgt den lenge. Ønsket å sette meg godt inn i LCHF før jeg startet opp, og har stor tro på at dette er et veldig bra kosthold. Så takk for god inspirasjon, håper du stor koser deg som mamma til nydelig Nelia om dagen <3

 4. Øystein

  Testet og vellykket middag i kveld. Men vi lagde en mos med mer smak enn blomkål/brokkoli: Pastinakk, persillerot, sellerirot og pepperrot kokes så vidt møre i lettsaltet vann. Surret et par fedd hvitløk i godt smør (må ikke bli brunt) og blandete dette sammen med rotgrønnsakene sammen med en stamikser + en liten fløteskvett til slutt for å runde av.

 5. Anne Grete

  Veldig godt og enkelt. Jeg lurer litt på den broccoli og blomkålpureen. I motsetning til Øystein synes jeg den fungerer mye bedre i denne sammenhengen enn en med mer smak, den var nydelig. Men jeg lurte litt underveis, syntes det var litt lite fuktighet oppi der med den smørmengden du oppgir. Jeg hadde i litt mer smør og litt vann. Var ikke det nødvendig? Og så hadde jeg i salt, men det sier seg vel selv..

  1. Caroline

   Det handler jo om smak og behag, og konsistensen bestemmer du jo selv 🙂 Jeg ville brukt kremfløte i stedet for vann om jeg ville ha mer væske. Salt og pepper må til 🙂

 6. Hei!
  Hadde et typisk søndags problem og viste ikke hva jeg skulle lage til middag. Så jeg Google de to mest spennende tingene vi hadde i frysen der denne oppskriften dukket opp! Gleder meg til å smake og tusen takk for at du deler

 7. Jan O, Fabian B

  Dette var jo helt fantastisk. Gutta ble kjempe fornøyd. Helt mat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *