Uke 37+1: Kaster inn håndkleet

God morgen! I går var jeg akkurat 37 uker på vei, det vil si at jeg i dag er 37+1 og i svangerskapsuke 38. På søndag er det nøyaktig 3 uker til termin og i går innså jeg at jeg hadde min aller siste løpetur på en god, lang stund. De siste ukene er det intervaller som har dominert treningsprogrammet mitt, etersom langkjøring ikke var et alternativ. Jeg har ikke løpt hardt og tungt på lenge, men rolig med passe tempo. Dette har gått helt fint og kynnere har holdt seg unna, men nå går ikke det lenger heller. Magen min blir jo hard som stein bare jeg tenker på tredemøllen, så fremover får jeg finne på andre ting for å holde meg passe aktiv. De resterende ukene får jeg nesten ta som en ferie med lite tilgang til apparater, utstyr og muligheter. Jeg skal prøve å senke skuldrene og roe meg ned, forberede meg på fødsel. Det får bli med styrke 1-2 ganger i uken og kanskje litt spinning nå og da. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med innsatsen i svangerskapet, ikke dårlig å kunne jogge frem til uke 37, det å være i god form er absolutt et pluss, men man kan ikke holde det gående for alltid av den grunn. Jeg vet at jeg kommer til å savne svettingen og tankespinnet jeg får når jeg løper, men jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Jeg kommer tilbake, og fy søren så sterkt også!

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg skal faktisk avgårde til PT-time med Alexander om få minutter, ukens første styrkeøkt, det er på tide! Så vil jeg bare ønske dere en fin fredag og en god start på helgen  Vi får middagsgjesteri kveld, som aldri har spist lutefisk, så det gleder jeg meg til å servere. Årets første! Kanskje en idé til oppskrift-onsdag? Det er jo så godt og fryktelig undervurdert! Vi sees senere  

156 kommentarer

 1. Hei,

  Jeg synes du har vært super flink til å trene så mye under graviditeten, du er veldig heldig som har kunnet få lov til det.

  Jeg ville bare anbefale deg å ta en tur i svømmehallen hvis dere har en i nærheten nå hvor løpingen blir for tung. Jeg slet mye med bekkenproblemer under min andre graviditet og svømming var den eneste kondisjons aktiviteten jeg kunne utføre. Det er super god trening og ikke minst avslappende med en lang dusj etterpå og litt sauna.

 2. Da kan du virkelig få lov til å klappe deg selv på skulderen – godt jobba 😉
  Nyt dager med mindre og roligere trening. Jeg gleder meg til jeg forhåpentligvis blir gravid igjen – da skal jeg trene mer en jeg gjorde sist 🙂 Du inspirerer!

 3. Du ser helt fantastisk ut! Og ja du har all grunn til å være stolt at den spreke innsatsen du har hatt i år! Lurte på dette med bloggpause etter fødsel. Kommer du til å ha en bloggpause og i så fall hvor lenge?

  Lykke til med styrkeøkt!

 4. Kristine

  Hei Caroline (-:

  Du kan være veldig stolt av deg selv. Det er jo bare strålende å holde koken helt inntil termin – flinke deg! Gleder meg til å følge dere videre….Barnerommet er nydelig, vognen er flott og dere er skjønne (-: Takk igjen for en super blogg – jeg blir stadig vekk inspirert.

  Ønsker deg en herlig start på helgen (-:

 5. Veronica

  Så rett du gjør Caroline! Du har vært vanvittig flink hele veien. Nå er det din tid! Bruk masse tid på å bare sitte i ro og slappe helt av med en god bok e.l. Jeg lover deg at du trenger å samle energi nå, er en stund til du vil ha en slik mulighet til Caroline-tid igjen! Koooos deg masse og gjør det helt uten dårlig samvittighet

 6. Tenk å kunne løpe helt frem til uke 37, du er jo tidenes spreking! Du burde ihvertfall ikke bekymre deg for at du ikke får trent like mye frem til fødselen, for med ditt grunnarbeid kommer denne babyen til å komme skytende ut 😉 Og magen er så nydelig <3

 7. Hej Caroline,

  Lykke til med de sidste uger af svangerskabet 🙂 er selv glad for at træne, så jeg ville bare tipse dig om at Elipse maskinen fungerede super for mig indtil dagen inden fødselen. Ingen belastning på underliv eller mave. Ønsker dig en fantastisk fødselsoplevelse!

 8. Du er jammen flott!! Og så heldig som har vært så sprek hele svangerskapet!
  Lykke til med innspurten! Får minner tilbake 2 år nå. Hadde også termin 1 desember, men lille snuppa kom 12 november!
  Så forbred deg på at det kan skje når som helst nå! :o) Vi planlegger altså 2-årsdag nå! Rosa tema og dukkevogn til jubilanten!
  Kjempe koselig å følge bloggen din!
  <3

 9. Et tips kan være å bruke ellipsemaskin, det trente jeg mye på når jeg var gravid men jeg gav meg kanskje ca 3 uker før når jeg tenker meg om. Du kan uansett være stolt av deg selv som har holdt på så lenge. Du er virkelig en stor inspirasjon for andre gravide. Før jeg ble gravid så jeg en dame på en dame på sats som trente, mens hun var høygravid, da tenkte jeg sånn skal jeg også gjøre, og det gjorde jeg. Det er god trim å gå turer også da. Det har jeg gjort de siste ukene før fødselen. Da er litt enklere å kontrollere når kynnerne kommer og ta en liten pause. Frisk luft er jo heller ikke å forakte. Men jeg kjenner følelsen. Jeg likte ikke når jeg måtte gi meg og gledet meg til å komme i gang igjen etter fødsel. Lykke til med de siste ukene og fødselen. Det å få den lille opp på brystet er en helt utrolig følelse. Får tårer i øynene når jeg tenker på det. Bare gled deg.

 10. Så fin du er! 🙂 Godt å høre at du lytter til kroppen, det er jo tross alt et lite under som kommer til å styre dagene deres fremover <3 Livets gave

 11. Da er det ikke lenge igjen til ugla kommer 🙂 Ha en fin dag!

 12. Tenk at du har vært i så god form og sporty fram til nå <3 Håper mitt neste svangerskap blir slik også. Tenk nå nærmer fødselen seg med stormskritt <3 Det er SÅ stort, et sykt adrenalin kick..og man blir virkelig overrasket over hvordan kroppen jobber. Når jeg skulle ha min datter fikk jeg høre at fødselen var som å sammenligne med 5-mila til skiløperne 😉 Så du skal nok få svette, Caroline, hehe.. Håper du får en fin fødselsopplevelse.. Du har fått høre 100 versjoner om hvordan ting blir, men ingen kan forklare for deg hvordan det blir, det MÅ oppleves <3
  Kos deg siste tiden med magen, slapp av og lad opp. Gleder meg til å følge deg videre, vakre du <3

 13. Så flink du er 🙂
  Jeg vet du har skrevet det i en kommentar her ett eller annet sted, men jeg finner det ikke igjen, men jeg lurte på hvilket program du bruker når du setter bildene dine inn i de «rammene» du bruker, og får den lille sirkelen med tekst inni. Det ser så delikat og rent ut 🙂

 14. Stående applaus fra meg hvertfall! Du er så uendelig inspirerende, hatten av for deg. Kos deg de siste ukene før den vakre lille tulla kommer. Ønsker deg masse lykke til med fødsel og alt som kommer, og TAKK for at du driver Norges beste blogg <3

 15. Malene/meftestoel

  Du er bare helt fantastisk, stå på!
  Lykke til med innspurten, å husk nå å slappe
  Godt av og senke skuldrene. Det har du fortjent<3

  Klem.

 16. And still.. You look beautiful haha. How do you do that? 😮
  It’s getting so close to getting your baby girl .. ♥ 🙂

 17. Mamma til 2 jenter

  Du har all grunn til å være kjempefornøyd med innsatsen!! Syntes det er kjempeflott at du viser at det fullt mulig å trene som før og holde seg i god fysisk form når man er gravid 🙂 *tommel opp*
  Jogget selv til ca uke 35 i begge mine svangerskap, etter det gikk jeg lange, raske turer i treningstøy og ble god og svett. Definitivt ikke den samme godfølelsen som en joggetur gir, men et bra substitutt 🙂 og med den deilige, kalde tiden vi går i møte nå så er det jo hærlig å gå seg en god tur og bli varm i kroppen og kald på nesen og kinnene 🙂
  Ønsker deg masse lykke til i den fantastiske og spennende tiden dere går i møte. Husker at jeg var like spent hver kveld jeg la meg de siste ukene før termin og lurte på om det kom til å skje noe den natten…….hærlig og magisk spenning 🙂
  Nyt den siste tiden som gravid, slapp av og ta vare på deg selv og nyt spenningen 🙂

 18. God fredag til deg og dine.
  Du ser så strålende vakker ut, og heia deg som vært så flink og holdt på med løpinga fram til nå.
  Snart er du tilbake på mølla.

  Hvordan syns du det er å være gravid og plutselig få en mage og en kropp i forandring?
  Selv om man vet at med bitte litt innsats så smetter man tilbake der man var 🙂

  Du ser i hvertfall nydelig ut.

  Ha en kjempe fin helg dere fine mennesker.

 19. Godt gjort! Jeg måtte kaste inn løpehåndkle allerede i uke 17 denne gangen her pga bekkenløsning – men du har gitt meg motivasjon til å fortsette å trene alterantivt. Har trent både spinning og styrke hele veien og føler meg mye bedre nå enn når jeg gikk gravid første gangen. Jeg er nå i uke 25 og satser på å holde treningen i gang helt inn til mål. Også gleder jeg meg til å snøre på meg løpeskoene igjen til våren 😀 Lykke til med innspurten. Ikke lenge igjen nå 🙂 🙂

  1. Det klarer du fint! Så deilig at du fortsatt er aktiv til tross for bekkenløsning, det finnes alltid et alternativ 🙂 Skal selv prøve meg på spinning til uken 🙂

   Masse lykke til!

   Klemmer 🙂

 20. Veronika

  Oj, så rart 🙂 Men du har vært veldig flink!

  Og styrketrening er jo veldig gøy det og! Syns jeg i hvert fall 🙂 Og det går vel sikkert an å gå noen turer også.

  Ha en kjempefin fredag og helg, Caroline 🙂 Og lykke til videre med graviditeten!

  – V

  1. Det blir nok spinning, turer og andre ting som kan få meg svett, men jogging går ikke lenger :/

   God helg 🙂

 21. Du bør være superstolt av deg selv. Du er ihvertfall stor inspirasjon! Selv om det er flere år til jeg selv eventuelt skal få barn, får jeg lyst til å begynne å trene igjen nå, for å kunne ha et godt utgangspunkt til den dagen jeg skal gå gravid. At du har hatt et så fint svangerskap som du har sagt, tror jeg kommer av livstilen din. Og hvem vil ikke ha det slik? Det vil ihvertfall jeg 😀 Så takk for at du er du, og at vi får lese om det <3

  1. Det har absolutt mye med livsstil å gjøre, uten tvil 🙂 Så bra at du blir inspirert, det liker jeg 🙂

   Klem!

 22. Nybakt mor

  Kjære Caroline, jeg ble mamma forige uke og vil bare understreke hvor utrolig viktig det er å holde seg slank, trent og sterk under svangerskapet. Jordmødrene la ikke skjul på overhodet at sterke, slanke kvinner har langt større sjanser for både en god fødsel og rask rehabilitering. Jeg fødte på 4 timer uten noe form for smertelindring, og er i flott form en uke etter fødsel. Løp selv til uke 32, deretter styrke og turgåing. Stå på – du gjør det eneste riktige, aldri før har viktigheten av en sunn, sterk og slank kropp vært viktigere. Lykke til!

  1. Så motiverende å høre 🙂 Tusen takk, jeg skal fortsette å holde på formen, får bare ta i bruk andre metoder 🙂

   Klem!

   1. Monica

    Er ikke slank, fødte selv på 4 timer uten smertelindring og var på beina etter en time. Helt individuelt og genetisk, men selvfølgelig er det en god ting å holde seg i form.

   2. Har slanke venninner som har hatt fødsler på flere døgn, så det er nok mye som spiller inn, ja :/ Håper likevel jeg overlever 🙂

   3. Fødte både første- og andremann på 3 timer og var i dusjen en knapp time etter fødsel begge ganger. Trente lite og hadde kjempemage med begge to. Venninna mi som var proff håndballspiller i noen år slet seg helt ut over to døgn og måtte få keisersnitt. Jeg mener at fødselen blir som den blir uansett om man er trent eller ikke, men at DERSOM fødselen trekker ut og blir forferdelig lang og tøff, så er man bedre rustet om man er i god fysisk og psykisk form.

    Fødsel er ingen konkurranse, kvinner som får epidural eller keisersnitt er da for pokker like bra mødre som de som føder uten smertelindring!

    Hilsen ei som har født èn gang uten smertelindring, og èn gang med fødespinal.

   4. Jeg tror en sterk,godt trent kropp har bedre forutsetning for å klare en tøff fødsel – med å klare mener jeg da å utstå x antall timer i fødsel og klare å gjennomføre uten keisersnitt pga kroppenblir utslitt. Jeg har et stramt bekken som følge av trening og er i tillegg smal,men pga utholdenhet og evne til å takle stor smerte klarte jeg å føde vanlig. Så nå er det banet vei for nr to som er her om gode 4 mnd 🙂 Tror fysikken vår en ganske lik,Caroline. Jeg er,i ugravid tilstand 🙂 1.74 høy og veier 51 kg,løper og trener før jobb og sykler til og fra jobb. Det gjør jeg også som gravid. Så lenge jeg kan 🙂 Du kommer til å klare fødselen super bra – selv om og fordi du er smal og stram 🙂 Min fødsel tok 27 timer,men går jo ikke og snakker om det.ALLE fødsler er jo forskjellige og folks opplevelser av det å føde er forskjellig mht smerteterskel og så videre. Ja,det er vondt,men vi er bygget for dette 🙂 selvfølgelig er en godt trent kropp bedre rustet!! Jeg skal forhåpentligvis trene frem til fødsel denne gangen også og jeg var ute og gikk tur samme uken jeg fødte. En lang og fin gå tur 🙂 Sånn kan man når man er godt trent i utgangspunktet – som deg 🙂 Barnerommet,ting og tang til babis og ikke minst mammsen selv er super fint 🙂 Kos deg siste tiden som gravid! Du kommer til å savne følelsen av den lille i magen. Jeg kjenner den lille i magen mer og mer og nyter mirakelet jeg får gjennomføre en gang til 🙂

   5. Monica

    Mitt beste tips til deg er å ta det som det kommer, er ingen vits å legge masse planer i forveien fordi det går som oftest ikke slik. Kroppen din er bygd for dette, du er bygd for dette. Stol på at kroppen din vet hva den skal gjøre. Og tro meg, det er overveldende krefter i sving! kan ikke forstås før man selv har opplevd det. Og ja, jeg skal ikke stikke under en stol at det er sinnsykt vondt å føde uten smertestillende men med din kjære som holder deg i hånden og ett badekar så kommer du langt. Det er verd det! Lykke til 🙂

 23. Har du hørt om å gå? Det går faktisk an å ta seg en god og lang gårtur, som er veldig fin trim til gravide! Så slipper du å tenke at du har «ferie» fra treningen din.

  1. Men, jeg har jo ikke sagt at jeg skal kutte ut treningen? Er du gal :p Skal trene frem til termin og lenger enn det om jeg kan 😉 Du må jo se hva jeg skriver i innlegget 🙂 Det er kun løpingen jeg kutter ut.

  2. «Fin trim» for gravide. Gåturer er langt fra tilstrekkelig for å få en sterk kropp – med mindre man ikke har vært i noe aktivitet før svangerskapet. Da er helt sikkert en gåtur godt nok, og alt er bedre enn ingenting. Dette gjelder selvsagt ikke Caroline som har vært knallflink i hele svangerskapet. Hun har allerede god fysisk form, og kan nok nå surfe (gå!) seg inn til fødsel.

 24. Har du forsøkt ellipse-maskin? Funket bra for min del..

 25. Nathalie

  Du er jo en reser på trening, kommer til å ha kroppen tilbake på 1mnd:) Fikk du nå målt bekkenet ditt, og ble det da keisersnitt på deg på samme måte som mammen din? 🙂 hvordan ser du evt på dette, gruer du deg?

  1. Svarte nettopp på denne, se litt lenger opp bare 🙂 Gruer meg ikke til fødsel, det går nok fint, men jeg er forberedt på uutholdelige smerter 😉

   1. Nathalie

    Ville de ikke måle? Merkelig at de finner det bedre å ta sjangsen, enn å måle når det er mye større sjangs for komplikasjoner ved haste snitt enn planlagt.. I de tilfellene jeg har hørt om har mor alltid blitt målt just in case for å være på den sikre siden for å unngå et evt hastesniitt, spes siden mor din også har smalt bekken og har hatt ks burde de vel målt bare for å være sikker. Du er modig som står i å bare tar en sjangse:)

   2. Jeg synes det er utrolig rart at de ikke vil, men det er jo heller ikke bra å ta røntgen under graviditet, om det er slik de måler, da. Jeg vet ikke hvordan det gjøres, men kan se for meg det. Jeg får bare satse på at de vet hva de snakker om, selv om jeg selvfgølelig helst skulle sett at de målte. Jeg tør liksom slå meg vrang heller, jeg nikker bare med og sier greit, jeg :p

   3. Legen din har sikkert informert godt om dette til deg, hvis ikke så vil jeg si noen ord om problematikken her: det er ikke gitt at mødre som har for trangt bekken til vaginal fødsel får døtre med samme «problem». Det er andre faktorer som også spiller inn, og dessuten har man gener fra faren sin også (og på den siden av familien kan det være kvinner med større plass i bekkenet sitt). Alder til mor kan være svært viktig, unge mødre (under 20) har ennå ikke utviklet seg fullt ut, og dersom moren din var ung ved sine fødseler kan bekkenet ha vært smalere enn om hun hadde født barna sine senere i livet. Om mormoren din fødte vaginalt kan også bidra positivt for deg. I tillegg nevner du selv egen høyde, at du er slank, at babyen ikke virker spesielt stor, og alt dette tyder på at fødselen din kommer til å gå som normalt! Jordmor/lege hadde ikke villet utsette deg for unødvendig lidelse og babyen for mulig risiko dersom det var mange faktorer her som kunne tyde på at babyen er større enn bekkenet ditt.

    Dette går bra Caroline! Lykke til! 🙂

   4. Det var disse faktorene vi også snakket om, så jeg satser på at det vil gå fint 🙂

    Tusen takk 🙂

   5. Siri V

    Hei Caroline, bekkenet må måles med røntgen – og det vil man jo for all del unngå dersom man kan det 🙂 Det er svært svært sjelden at bekkenet måles dersom babyen ligger i hodeleie (og det gjør vel jenta di?) Dersom babyen ligger i seteleie og man planlegger en vaginal fødsel med seteleie, er det mer aktuelt å måte bekkenet. Det kommer til å gå helt fint for deg å føde på den naturlige måten 🙂

   6. Det var akkurat det legen sa til meg også, i tillegg til at jeg er høy, babyen ligger godt nedi bekkenet og er heller ikke en stor baby. Så jeg satser på det går fint 🙂

   7. mamma til 1 åring :)

    Stå på ditt Caroline, og følg magefølelsen!!!! Helsenorge er ikke til å stole på. Ikke vær redd for å virke «hysterisk» eller noe sånt, for man må faktisk følge med selv og ikke legge ansvaret over på Norges helsepersonell, da kan det gå riktig så galt. Jeg vet dette av erfaring fra flere episoder. Nå stoler jeg ikke på noe lege lenger. Be om at de måler, det KAN være en avgjørende faktor under fødsel.

    Ikke for å skremme deg… Beklager om du blir det, men jeg føler noen må si fra om dette nå. Helsenorge er ufattelig dårlig, men alle lar det bare «gli» forbi…

   8. Siri V

    PS: det er lurt av deg å ikke slå deg vrang 😉 de vet hva de driver med! unødvendige undersøkelser er aldri godt for noe 🙂

   9. mamma til 1 åring :)

    Jeg kan legge til en episode jeg syns er veldig veldig tragisk.. Det var da dattera mi hadde tendenser til falsk krupp, og skulle få medisin mot dette. Jeg er skeptisk til medisiner på så små i utgangspunktet, og denne hendelsen gjorde det ikke noe bedre. Hun fikk altfor høy dose, 3 ganger så høy!! Hun ble helt ute av seg og bare gråt og gråt i 3 dager. Da var hun bare 4 mnd gammel. STOL PÅ DEG SELV, og ikke ta alt legene sier og gjør for å være det rette!!!!

    Grunnen til at vi fikk vite at dosen var for høy var fordi jeg valgte å være «hysterisk» og oppsøke en annen lege da jeg følte på meg at noe var galt. Vi tok med pillene og resepten, og den nye legen ble helt sjokkert.. Ikke stol på helsenorge, dette er bare EN av episodene jeg har opplevd. De andre er såpass private og mer alvorlige så de deler jeg ikke her.. Det var nettopp om overmedisinering på NRK brennpunkt. Nå er ikke dette tilfelle hos deg, men du kan alikevell se at helsenorge ikke har kontroll! Og det gjelder på generelt grunnlag..

   10. Jeg synes det er synd at folk inntar slike holdninger mot Helsevesenet fordi du har hatt negative opplevelser. Leger og andre helsearbeidere er mennesker de også, og da kan feil forekomme. Det er flott at man er skeptisk og søkende etter informasjon, men i de aller fleste tilfeller lønner det seg å lytte til legen.

    Hverken overmedisinering eller undermedisinering er i utgangspunktet bra, men å forvente at Helsevesenet skal treffe på alt er for mye for langt. Borreliadebatten er jo et godt eksempel hvor folk mener det motsatte, at Helsevesenet undermedisinerer. Det vil aldri være mulig å tilfredsstille alle.

   11. mamma til 1 åring :)

    Det er jo opplevelser som skaper holdningene, logisk nok. Hos meg lyser det STOR varseltrekant i mye av svangerskapsomsorgen for de med litt høyere «risiko» for komplikasjoner. Her er helsenorge helt tragiske, og jeg må få lov å pushe det frem i lyset 🙂 Så har jeg i hvert fall «advart» med mine erfaringer.

   12. Heia, Lars-Kristian! Godt å høre slike fornuftige holdninger.

   13. Yvonne

    Amalie Anette:
    Det er helt unødvendig å skrive slikt i kommentarfeltet til en dame som er høygravid.

   14. LITT i seineste laget å kommentere…. Men for å berolige (allefall ut fra mine egne opplevelser): har selv (tydeligvis) smalt bekken og har en mamma som også har det. Å føde (normalt, ingen vurderte på noe tidspunkt noe annet tross de ‘anatomiske’ forutsetninger) var vondt (det er det jo for alle) og langvarig og endte tilslutt med vakuumhjelp. Kan imidlertid ikke få fullrost jordmødre og sykepleiere godt nok. De hadde alt under kontroll og jeg følte meg helt trygg. Dette kommer til å gå helt fint. Spreke jenter kommer seg fort på føttene igjen;-) lykke til og nyt permisjonsdagene!

   15. yvonne

    Ikke at det har så mye å si, men jeg ville heller «tatt sjangsen» enn å målt. Nå når hodet til babyen er festet ligger dette godt planta i bekkene, noe som vil si at hodet til babyen hadde lagt midt i strålefeltet under en måling, noe som man helst vil unngå.

   16. amalie anette

    Synst du skulle målt bekkenet ditt, har ei veninne som ikke fikk målt det og babyen satt fast fordi det ikke var plass. Hun har nå en engel i himmelen pga det. Mener ikke å skremme deg, men jeg ville absolutt få sjekket det!!

   17. Irmelin

    Amalie Anette: for en vanvittig ting å skrive til en vordende mor. Sånne anekdoter er så fordummende. Her har erfarent helsepersonell gjort en vurdering ut fra nøye evaluering og kjennskap til pasienten, og kommet frem til en beslutning ut fra det. Det er alltid en kost/nytte-evaluering når man utsetter gravide kvinner for bestråling. Nå ligger riktignok stråledosen ved en bekkenundersøkelse (maks 4 mGy) langt under kritisk dose for fosterskader i 3.trimester (over 1000 mGy), men ingen stråling er bedre enn litt stråling. Uansett er det nok få gravide som setter pris på grunnløs skremselspropaganda fra navnløse mennesker noen uker før de skal føde. Skjerpings.

 26. Så koselig det hadde vært med lutefisk-oppskrift. Du gjør det så enkelt, med trinn-for-trinn forklaring!
  Hvordan gikk det forresten med målingen du skulle på denne uken? 🙂 Spennende å følge med på.

  1. Så bra, da lurer jeg på om jeg skal gjøre det 🙂

   De ønsket ikke å foreta måling på meg likevel, ettersom jeg er såpass høy og slank og barnet ikke er stort. Så da får jeg bare krysse fingrene for at jeg ikke har mammas bekken, for hvis det er tilfelle blir det jo hastesnitt og det ønsker jeg ikke. De har notert alt i journalen min, så vi får se om de gjør noe når fødselen er i gang i stedet 🙂 Som det ser ut nå blir det i hvert fall naturlig fødsel, og det er jeg glad for 🙂

   1. That means there will be C-section, just like other readers predicted. I knew from the very beginning you were too posh to push.

   2. I don’t understand why you think that, when this is the opposite of what I just wrote? Google translate gone bad?

    And excuse me, but too posh to push? What the h*ll does that mean? Like you know me? You obviously don’t, because I am dying to have a normal birth, and that is what I am going to have. You should stop talking about other persons when you don’t have a clue.

   3. Åh så godt sagt av deg Caroline. Enkelte er bare så altfor glad i å slenge dritt til andre. Støtter deg 110%

   4. aurora

    Jeg blir så provosert at jeg blir varm i hele kroppen…! hev deg over det!! «Hanne» er dessverre bare veldig uintelligent og vil være slem og lage kvalm 🙂 Masse lykke til med fødselen!

   5. Har lest bloggen din en stund nå så tenkte det var på tide og legge igjen en kommentar:)
    Du ser helt fantastisk ut, og blir veldig inspirert av deg både på og komme ordentlig igang med trening igjen og annet:)
    Syntes du er utrolig tøff som holder ut med alle stygge kommentarer fra tydelig misunnelige personer.. Virker ikke som de skjønner at du er faktisk bare ett menneske du også…. Og en person med følelser:)
    Lykke til med både fødsel og tiden som kommer, så flink som du er på andre områder klarer du nok dette med glans også:)
    Klem<3

 27. Karoline

  Det er godt å se at også du er menneskelig! Lykke til med fødsel 🙂

 28. det er ikke det jeg ville kalt å kaste inn håndkle 😉 you go, girl!

 29. Her brukte jeg ellipsemaskin helt frem til fødsel 🙂 Er det så farlig å få kynnere når man trener da? Så lenge de ikke går over i premature rier må det da være greit, og hvertfall i uke 37+. Da regnes jo fosteret som fullbårent om man går i fødsel…

  1. Neida, kynnere er ikke farlig, men når jeg jogger nå er kynnerne konstante – dvs. at det er veldig vondt og ubehagleig og jeg må stoppe opp og vente i flere minutter før det gir seg. Så starter jeg igjen, og da er de tilbake, så må jeg gi meg også videre :p Så jeg får ingenting ut av løpingen, det er ikke det at det er farlig. Får se om ellipse gjør det for meg i stedet, så har jeg tenkt meg på spinning 🙂

 30. WOOHOO! Lykke til med siste innspurten. Jeg er også desember-barn (28. des.) og gleder meg mye. Jo fortere tiden går til din termin, jo nærmere er jeg til å bli myndig.

  Jeg så forresten bilde av «livmorservice» på facebook-siden din. Jeg ler meg ihjel hver gang jeg tenker på den. Har ledd mye siden jeg så den, haha. Rart at småe ting kan gi noen så mye glede.
  God helg!

  1. Hahha, ja den er morsom 😉 Skjønner godt du gleder deg til å bli myndig, en ny epoke det også 🙂

   Klem!

 31. Siden du nå roer ned løpingen har du jo masse tid til å ta opp yoga igjen. Selv om ikke yoga utfordrer kroppen på samme måten som løping kan jeg tenke meg at kroppen din vil styrkes ytterligere med litt yoga 🙂

  Ha en fin fredag, Caroline! <3

  1. Jeg er veldig fan av yoga, men de vanlige yogatimene er vanskelig å følge med på nå, ettersom jeg må ta hensyn til magen :/ Og gravid-yoga er i Porsgrunn, pluss at det kun er opp til mnd. 8 :/ Så jeg tror jeg må gå mye, sykle litt og evnt. teste ellipse 🙂 Det blir å reise frem og tilbake til ELIXIA igjen nå da som jeg ikke kan løpe, så kjedelig :O Men, men 🙂

   Ha en strålende fredag du også 🙂

   Klem!

 32. Så utrolig bra du hører på kropen din 🙂 vet det er vanskelig for så aktive mennesker som degselv å ta det m ro. Selv hadde jeg den type kynnere fra ca uke 25 med førstemann og litt tidligere m nr to. Før det sov jeg hele døgnet så jeg har vært myyye sykemeldt under mine graviditeter så du skal være strålende fornøyd m at du har vært aktiv så lenge 🙂

  1. Jeg er veldig takknmelig for at alt har vært så fint 🙂 Lange og vonde kynnere er jo ikke noe særlig :/ Vi får heller aktivisere oss på andre måter 😉

   Klemmer!

 33. Fra meg til deg

  Hei Caroline.

  Dette er min første kommentar til deg. Har fulgt deg fra forlovet til gift, og nå snart mor for første gang. Og må si jeg virkelig beundrer det du gjør og får til i livet. Du har mot og stolthet. Du lever livet fullt ut. Hvert fall ut i fra hva man kan dømme gjennom bloggen 🙂 OG: Du ligger ikke på latsiden selvom du er gravid. Tommel opp for det! Er så glad for at en offentlig person endelig viser at gravide ikke er laget av porselen.

  Lykke til med fødselen – gå inn i den med et friskt sinn, det er ikke så fælt som mange skal ha det til. Det er heller en kjempeopplevelse – og så aktiv som du har vært før og under svangerskapet, nailer du dette lett :-))))

  Jeg er helt sikker på at du blir en fantastisk mor når den tid kommer!

  1. Tusen takk for så fine ord! Må si jeg er veldig spent på fremtiden nå 🙂

   Klem til deg!

 34. Du stråler virkelig, håper jeg ser like smashing ut som høygravid en dag! Jeg lurte på hvor det fine vitrineskapet deres er ifra? Så lekkert! Lykke til de kommende ukene:-)

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂 Det er fra IKEA, var med på flyttelasset fra Oslo, imponerende 🙂 Trodde ikke IKEA-møbler taklet flytting 😉

   Klem!

 35. Christina

  Åh! The end of an era! Er så utrolig rart at du nå tar «mammaperm» fra løping,jeg har fulgt deg helt siden starten og husker såå godt jeg ikke kunne skjønne hvordan du orket å stå opp så himla tidlig for å løpe. Og nå er du i en helt ny fase i livet,kjempespennende 🙂

  Og til alle de som kommenterer magen din i hytt og gevær vil jeg bare si:

  Liten?
  Jeg?
  Langt ifra!
  Jeg er akkurat stor nok!
  Fyller meg selv helt,
  på langs og på tvers,
  Fra øverst til nederst
  Er du større enn deg selv kanskje?

 36. Nei, å holde aktiviteten oppe så langt ut i svangerskapet er virkelig ikke verst! Du skal være stolt av deg selv og egen innsats. Håper du slipper negative kommentarer på dette innlegget, for jeg er overbevist om at du kjenner din egen kropp, og aldri ville risikert å gjøre noe som kan skade barnet. Jeg tror det å holde seg i form er 100% positivt for alle parter, både mor og barn 🙂

  Ønsker deg masse lykke til i innspurten – følger veldig spent med!

  Ha en fin helg, og kos deg med de nye treningsformene 🙂

 37. Du er virkelig en inspirasjon! 🙂 Du ser fantastisk ut, masse lykke til med de tre siste ukene!! 🙂

 38. Fantastisk innsats Caroline! Og bra at du velger å lytte til kroppen!
  Selv gikk jeg mye i fjellet når jeg var gravid med førstemann, men det gikk ikke særlig lang tid før magen var så steinhard at det
  nesten var helt umulig å bevege seg. Jeg gikk over til svømming, utrolig befriende og deilig følelse å plutselig bli vektløs 🙂
  Kos deg på PT time, jeg har min på mandag. Gleder meg!
  Ha en kjempefin helg!
  Du er bare så utrolig nydelig.
  Klem fra Ida

  1. Tusen takk! Håper jeg skal klare meg med ellipse og sykkel, blir spennende å se 🙂 Styrke går i hvert fall knirkefritt enn så lenge, svetter litt mer enn før bare 😉 Men det er jo bare deilig!

   Lykke til på PT-time, fantastisk start på uken 🙂 God helg 🙂

   Klemmer!

 39. Sofie Elisabeth

  Fy søren det står respekt av deg, Caroline! Du er en skikkelig tøffing, det er både inspirerende og beundringsverdig. Masse lykke til med innspurten av svangerskapet. Gleder meg masse på dine vegne.

  Stor klem fra fast leser i 3 (eller 4) år. Du lyser opp dagene mine med blogginleggene dine, og takk for det!:) <3

  1. Tusen takk for at du følger med, det er så koselig 🙂

   Klem!

 40. Du har vært kjenpeflink:)
  Nå er du virkelig godt rustet til å takle fødsel og barsel.
  All ære til deg både fordi du har løpt/trent til nå og fordi du kaster inn håndklet.

  Diverse kvinneforum har allerede erklært at du skal ha planlagt keisersnitt, du må jo bli gærn av alt folk finner på.
  Utrolig at du fortsatt orker å dele alt du gjør.

  Lykke til i innspurten, det blir kjempebra:)

  1. Haha, utrolig fascinerende at de vet mer om min egen fødsel enn meg 🙂 Så vidt jeg vet skal jeg føde naturlig, det var i hvert fall det jeg og legen snakket om da jeg hadde time på tirsdag.

   Tusen takk 🙂

  2. Kvinneforum ja. Tror det er pent uttrykk for underavdeling til psykiatrisk avdeling.

   1. Ganske passende beskrivelse på en del ja:)

   2. Jeg blir så lei meg når psykiatrisk avdeling blir snakket om på denne måten. Det er mange som trenger hjelp med psykisk sykdom i løpet av livet, og det har absolutt ingenting med kvinneforum, rykter og sladder å gjøre. Håper dere tenker dere om i fremtiden. Selv om dette sikkert ikke var vondt ment, så kan det såre likevel.

 41. Synes det er fantastisk at du har kunnet løpe så lenge! Jeg vil tro at du er en stor inspirasjonskilde for mange kommende mødre, og det på en veldig positiv måte! Jeg har fått mine 3 barn, men må si at i første svangerskap var jeg også utrolig sprek. Følte meg egentlig ikke gravid før de 2 siste ukene faktisk 😉 Jobbet bitte litt uken før, og var 3 timer på IKEA dagen før fødselen startet. Den ikea- turen var en effektiv starter tror jeg

 42. Kjære deg, hvorfor er du for fisefin til å føde normalt???

  1. Hva SNAKKER du om? Hvor kommer dette fra? Jeg skal føde normalt, jeg har vel aldri sagt noe annet? Når har jeg sagt noe annet? Kan du fortelle meg det? Jeg har sagt hele veien at jeg ønsker en normal fødsel, så dette er rykter jeg ikke vil høre noe om. Herregud, skjerp deg. Dette er pinlig. Det er heller ingen som kan velge hvordan en fødsel skal forløpe, så om du trodde at vi kunne velge keisersnitt eller normal fødsel, så tar du veldig feil. Dersom du tror jeg er for fisefin til å føde normalt, er det merkelig at du ikke synes jeg er for fisefin ti å ha et arr på magen?

   1. Bra svart!! Alt du må holde ut av kommentarer.

  2. Hanna: Tåpelig forsøk på å provosere. Kan du ikke heller krabbe inn i trollhula igjen og ta helg?
   Sånn kommentarer begynner å bli ganske been there-done that.

  3. Det er KLIN umulig å få «velge» keisersnitt i Norge. Sjekk fakta før du dummer deg ut på denne måten!

   1. Det er faktisk feil, man kan få keisersnitt, men da må du ut med langt over 100 tusen, pga de må ha en kirurg, barnelege, jordmor og barnepleiere osv….

   2. Dette stemmer overhode ikke Frida! Jeg ba om å få keisersnitt, dette fikk jeg, og datteren min er 4 år og har enda ikke fått noen regning på «over 100tusen»…
    Er du ikke medlom av folketrygden og dermed ikke har krav på fri legehjelp koster en fødsel ca. 15.000 kroner og en keisersnitt 30.000kr ++. Døgnene du tilbringer på sykehus kommer i tillegg.

   3. Feil, jeg er straks ferdig med min utdannelse som
    jordmor å vet faktisk hvordan det er!
    Senest forrige uke på skolen sier legen
    selv at man må ut med 150 000 for et
    Keisersnitt!

   4. Herregud som folk bryr seg om ting. Hadde ikke giddet å bruke tid på å svare de jeg Caroline, selvom det er vanskelig 😀 hehe.. Tøff som du er klarer du nok fødselen med glans uansett hvordan den blir *måtte den bli så bra som mulig* 🙂
    Til deg som sier det er klin umulig å få planlagt keisersnitt, søsteren min valgte dette pga fødselsangst. Fikk innvilget og fødte en nydelig gutt! Hun hadde ikke noe problemer ellers med baby/bekken 🙂

   5. Det er ikke KLIN umulig å velge keisersnitt i Norge. Jeg ba om keisersnitt da jeg var veldig redd for å føde, og det fikk jeg.

  4. Hanna, ikke like greit å være deg er det?

 43. Utrolig bra gjort Caroline! Håper jeg er like heldig som deg med den formen når jeg blir gravid en gang (det er maaangen år til) 🙂
  Vet ikke om problemet bare gjelder meg, men det funker ikke å trykke på «eldre innlegg» nederst på siden.. Vet du hvorfor?
  God helg! 🙂

  1. Uff, så dumt! Skal sjekke ut dette 🙂

 44. Jeg trente styrke frem til seks dager før fødsel, og fikk tips av en fysioterapeut om verdens beste avslutning på treningsøkten: sitte på treningsball, med slynger foran seg. I slyngene har man en bred, myk plate som festes i begge slyngene. Så sitter man på ballen, og lener overkroppen eller albuene mot slyngeplaten. Ved å bruke bevegeligheten i ballen og slyngen og slik finne gode strekkestillinger for ryggen, ble i alle fall min rygg myk som bare det – og jeg hadde aldri vondt i ryggen selv om jeg har kort rygg og fikk verdens største tutmage.
  Lykke til med innspurten, du er et godt forbilde!

  1. Tusen takk for tips 😀 Dette skal jeg prøve!

   Stor klem 🙂

 45. Marita Ø

  Du har all grunn til å være stolt over hvor lenge du har holdt på, og hvor flink du har vært under hele svangerskapet hittil! Lykke til videre 🙂 Gode og lange gåturer kan nok være veldig deilig fremover, med et behagelig tempo. Viktig å bare lytte til kroppen, og det er jeg sikker på at du gjør! Kos dere med lutefisk, det er SÅ godt! Her står ost og kjeks på menyen senere i kveld. Ønsker også en fin helg 🙂

 46. Har de «sitt-sykkel» (sån med rygg) på ditt gym? Det fungerte bedre enn spinning for meg på slutten av svangerskapet.

  Jeg syns ellers ikke baby-tiden har vært så hard som mange prøver å «skremme» en med. Selvsagt avhenger det om du får et enkelt eller litt mer krevende barn, men jeg har aldri hatt så god tid til å trene, gå turer, pusle hjemme etc. som nå! Lille babyen (på nå fire måneder) er selvsagt med hele tiden – og styrer skjemaet, hehe. Han syns feks det er kjempegøy når mamma gjør styrkeøvelser ved siden når han ligger på mage og trener nakken. 🙂 Selvsagt er det slitsomt også, som når han fortsatt vil ha mat hver 2-3 time HVER natt, men prøver å tenke at dette er så kort tid og at snart løper han rundt som storebror på to år og har ikke tid til å kose mer… 🙂

  Lykke til med innspurten!! Og takk for en super blogg!

  PS.
  Har vært hos fysio ettersom jeg har fått separerte magemuskler som ikke går sammen (diastas). Hun fortalte at man bør være forsiktig med planken i slutten av graviditeten og de første månedene etter fødsel. Den tar altfor mye på de yttre magemusklene. Bare et tips som jeg ønsker jeg hadde fått tidligere… 🙂

  1. Da skal jeg gi meg med planken, er uansett noen uker siden nå 🙂 Tror ikke de har det på ELIXIA, men skal sjekke 🙂

 47. Mor til to

  Hei Caroline, det er spennende tider du har foran deg. Jeg ville tipse deg om en sak jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg før min første fødsel: prøv å eie smerten, den er bare din, og lages av deg, den er ikke uutholdelig, du tåler den helt fint, så ikke vær redd den. Jeg fokuserte mye på dette ved min andre fødsel, og det gjorde at jeg slappet bedre av og ikke spente kroppen så mye. Da går ting som regel fortere og greiere også 🙂

  Og; husk krem eller olje slik at LK kan massere ryggen din med den dersom det trengs, jeg fikk store gnagsår over korsryggen første gangen..

  Lykke til!

  1. Dette likte jeg! Tusen takk for kloke ord, det skal jeg ta med meg 🙂

   Klem til deg 🙂

   1. veeldig bra kommentar. helt enig! lykke til igjen, jeg syns du er heldig som snart skal oppleve det. selv skal jeg få oppleve det for andre gang i april, gleder meg!

 48. Hei Caroline 🙂

  Dette har absolutt ingen ting med innlegget å gjøre, men jeg lurer på en ting om Green Gate serviset, selv om du har svart på en million spørsmål om det før – disse koppene uten hank, blir de ikke veeldig varme? Jeg har fryktelig lyst på noen selv, men er redd jeg brenner meg på fingrene hvis jeg fyller dem opp med varmt drikke..

  Har fulgt bloggen din siden du startet, og du er en fantastisk inspirasjon 🙂 Synes det er kjempetrist at folk ser på deg med lupe for å finne noe feil og kritiserer deg for hver minste ting du gjør 🙁 Jeg er nok en ganske lik person som deg – jeg liker å ha det fint å ryddig og å kle meg fint, og jeg skal ærlig innrømme at jeg som fattig student gjerne prioriterer noen kroner på både hår og hud i måneden.. Hadde aldri turt å stå frem i en blogg på samme måte som deg, du er utrolig tøff 😀 Håper du og din kjære får en fantastisk tid frem mot fødsel og ikke minst tiden etterpå 🙂 Lykke til <3

  1. Nei, de blir faktisk ikke det, så jeg anbefaler dem virkelig! De er virkelig gode 🙂

   Tusen takk for fine ord, du er god <3

   Stor klem 🙂

 49. Hei kjære deg!
  Håper jeg blir like sprek som deg før en eventuell graviditet, du setter virkelig standarden for den perfekte gravide!
  Hva synes du forresten om at Etsy (sikkert ved en feil) gjorde en ordrebekreftelse på bokstavene i navnet til jenta di offentlig? Siden dere selv vil vente med å gå ut med navnet, er det vel litt kjedelig at Etsy gjorde det for dere?
  Kunne sendt deg en link, men jeg ser at det er rettet opp i nå 🙂
  Lykke til !

 50. Med den livsstil du har og har haft under hele graviditeten (og før det), er jeg fuldstendig sikker på, at du får en helt naturlig og superlett fødsel! Jeg teller også dagene til 1. des., og gleder meg som en unge til å høre om fødselen og til (forhåbentlig) å se bilder av den lille prinsesse! ☺ Masse lykke til – de allerbeste tanker og ønsker fra meg! ♥

  1. Tusen takk, Eva 🙂

 51. Nydelige du!! Jeg er imponert over hvor sprek og flott du er, og ikke minst hvordan du takler de negative kommentarene!!
  Det er vel ingen som ønsker seg keisersnitt uten at det ligger en grunn bak? Du er er i trygge hender og jeg som fikk en stor gutt på 4,5 kg klarte meg bra og opplevelsen av å føde ville jeg ikke vært foruten❤ lykke til videre og det som møter deg kommer du til å klare med glans❤

  1. Det er så godt å høre! Tusen takk 🙂

 52. Hei. Smart av deg å høre på kroppen og ta en pause fra løpinga. Jeg har selv en mamma som hadde for smalt bekken og hadde tangfødsler så hun måtte legges i narkose med begge mine eldre søsken,noe som gjorde att jeg gruet meg fryktelig da jeg skulle ha mitt første barn. Men jeg fikk beskjed om ikke bekymre meg. Man kan være kjempe slank og smal men ha god plass i bekkenet for det og ingen fødsler er like så man kan stort sett ikke sammenlignes med moren sin. I mitt tilfelle stemte dette. Hadde en fin fødsel hvor alt gikk som det skulle. Jeg er danseinstruktør og trente helt frem til han kom 12 dager over noe som gjorde fødselen lettere for meg da jeg var i god form og klarte å jobbe meg igjennom den styrkeprøven som en fødsel er. Stå på og masse lykke til. Kommer nok til å bli en fin opplevelse som ikke kan sammenlignes med noe annet i hele verden:)

 53. Lycka till med förlossningen önskar en läsare i grannlandet 🙂

 54. Hei! Lest bloggen din lenge, men aldri kommentert! Du inspirerer, selv om jeg hverken jogger, går i høye hæler eller spiser lchf. 🙂 har ikke lest alle kommentarer kanskje, men skjønner at bekkenet ditt ikke er målt likevel. Jeg stusset litt når jeg leste du skulle det, fordi det er i ct trommel. Jeg målte etter fødsel. Fikk ungen naturlig veien, men litt heftig og dramtisk så da ble jeg sjekket. Men målene var bra nok. Så da går det vel bra neste gang også! 🙂 Lykke til med inspurten og god helg!

 55. Flott at du lytter til kroppen ting 🙂 Det er utrolig impornerende at du har klart å få gjennomført løpeøkter helt til nå! 🙂 Håper jeg blir like heldig om jeg en gang blir gravid 🙂

 56. HenrietteTK

  Jeg blir helt sjokkert at å lese hva folk kommenterer over her! Når Caroline hele veien har sagt at hun vil føde naturlig, så er det vel dette som stemmer, og ikke noe annet?! Hun har jo hele tiden vært veldig åpen om svangerskapet sitt, og jeg ser ingen grunn til at hun skulle lyve om fødselen sin. Og hvis hun skulle ha et ønske om å ta keisersnitt, så må hun da få lov til det? Er jo mange som gruer seg, og ikke vil ha naturlig fødsel, uten at de er «fisefine». Men nå er det slik i Norge, at det er veldig få som får velge selv hvordan fødselen skal foregå, det er det legene som avgjør, etter hva som er best for mor og barn. Bli helt sjokkert over hva folk får seg selv til å si, og hva de sprer rykter om. Og det verste er jo at flesteparten er nok godt voksne damer, som har fått flere barn selv! Overhørte faktisk noen på bussen her i Trondheim som snakket om deg, og hun ene sa rett ut at hun håpte at det skjedde noe galt under fødselen din. Noe så jævlig har jeg aldri hørt et annet menneske si, for det er rett og slett ufattelig slemt å si noe slikt. Hva feiler det egentlig folk, kan man jo lure.

  Du er råtøff Caroline, og jeg og veldig mange andre er opp til deg! Håper at tiden fremover, og fødselen går supert!

  Hilsen Henriette 🙂

 57. Elsker innstillingen din, Caroline! Trening, i alle variasjoner, er nøkkelen til så mye positivt for kropp og ikke minst sjel. Du stråler:) God helg!

 58. Christine

  Jeg blir helt målløs av alle de stygge og rare kommentarene du må tåle. For meg er du en stor inspirasjon, og du gjør dagen min bedre ganske ofte. Jeg sliter med mye smerter, og da hjelper det å inn her å lese fordi du alltid er så positiv og flink. Jeg elsker positive og glade mennesker, og det er synd at alle de negative menneskene skal få ødelegge gleden til de som har det bra. Fortsett som du har gjort, for du inspirerer mange og du er et godt menneske!

 59. hei!!
  Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men lurer på om du har noen erfaringer med å bestille green gate fra mollegaarden.dk? Må man betale toll osv dersom man bestiller herfra?
  Du ser forresten fantastisk ut! Ønsker deg masse lykke til videre! 🙂
  Klem fast leser <3

 60. Du er så nydelig! Det smilet digg gjør meg så glad 😀

 61. Ønsker deg masse lykke til med fødselen 🙂 Det å ikke fokusere på smertene er det beste tipset jeg kan gi deg, du klarer dette helt fint. Badekar er også deilig å bruke som smertelindring og anbefales på det sterkeste. Gutten min kom i uke 37+4, helt uventet, og er i dag 2 uker. Gled dere, dere har en ubeskrivelig og fantastisk tid i møte.

 62. Sjekk ut giftfrie tåteflasker til småtassene!
  https://www.agentm.no/categories/spedbarn-jente 🙂
  Veldig fine!

 63. Hei Caroline 🙂
  Måtte bare inn å kommentere idag. Du er så stor inspirasjon!
  Jeg har vært fast leser siden starten, og elsker innleggene dine:)
  Takket være deg har jeg fått masse inspirasjon, og har begynt å trene igjen!

  Er for tiden sykmeldt, etter et stort uhell på glatt-isen på onsdag! Det
  å våkne opp og lese innleggene dine, gjør dagene hjemme mye bedre:)
  Så ville bare si tusen takk for at du deler så mye med oss, og ønsker dere
  lykke til videre i svangerskapet, og den kjekke tiden som dere har i møte!

  God helg til deg 🙂

 64. Hei Caroline! Du er så flott, og flink og sterk! Utrolig
  Imponert over innsatsviljen din hva gjelder trening i svangerskapet. Samtidig imponerer det meg enda mer hvordan du takler alle disse kommentarene om alt mulig, det vitner om en sterk psyke. Med et fantastisk utgangspunkt både fysisk og psykisk er jeg helt sikker på at fødselen går kjempebra! Til slutt vil jeg bare si at du er et supert forbilde, ikke la noen tro noe annet. 🙂

 65. Jeg har et spørsmål ang hundene. hvor har du kjøpt hundesengen deres? hvilket bur har dere i bilen? 🙂
  Lykke til videre Caroline <3

 66. Til dere som skriver så masse om fødselen til Caroline og kommenterer så idiotiske ting. Kjerp dere, man er veldig følsom i den perioden man er gravid og man kan begynne å gråte av ingenting. Tenk dere om når dere skriver sånne dumme ting, ord sårer! Caroline kommer til å klare seg helt fint gjennom fødselen fordi hun er sterk 🙂 Man kan heller ikke velge hvordan man føder altså om det blir vanlig eller keisersnitt, tro meg i know!
  Vet ikke om du husker meg søte Caroline, men vi skrev sammen på mail for noen år siden 🙂 Lykke til med fødselen, alt kommer til å gå bra <3

 67. Fy søren, må bare bøye hodet for deg! Er imponert over hvor lenge du klarte å trene så pass mye! Her var formen kjempe dårlig fra uke 20, og var stort sett sengeliggende.. Deretter startet riene i uke 29 og i uke 33 kom vår lille tulle! Alt gikk heldigvis bra, men tidlig var det jo. Nok om meg, poenget mitt var at vær stolt av alt du har klart Caroline! Du ser helt fantastisk ut! Lykke til videre, og før du aner det sitter dere med deres lille prinsessen i armene♥

 68. Jatakk til lutefisk oppskrift 😀

 69. Hei dere:-) det er vel ikke mulig å bli mer forberedt på en fødsel enn du er. Det kommer til å gå så bra. Jeg fikk sønnen min med hastekeisersnitt (pga forliggende morkake) . Jeg har ingen negativ opplevelse av det. Hatt vaginal fødsel også, kan ikke se at det ene er «verre» eller «bedre». Uansett blir det slik at når den vesle kommer, så glemmer du det meste av det som eventuelt var ubehagelig. Og det er så mye bra i det norske helsevesen. Har jo selv vært pasient, og er sykepleier siden 1986. Får daglige hyggelige tilbakemeldinger fra pasienter:-) takk til din mann som skriver hyggelig om det norske helsevesenet! Og dere har jo hatt god oppfølging hos jordmor. Lykke til begge 2, bare å glede seg 🙂 og god helg 🙂

 70. Elisabeth

  Hvilken produsent har dere handlet lutefisken fra?

 71. Hei 🙂 jeg postet en kommentar om strømper og kjole , men tror den forsvant? Kunne du svart på den? 🙂

 72. Du får se på det som starten på «permisjon» siden du sikkert ikke kommer til å ta fri fra bloggen 3 uker før fødsel å 6 uker etter 😉 Godt gjort å trene så mye så langt i svangerskapet;) det skal du være stolt av! Nyt tiden og dagene(ukene) fram til fødsel:) Du har en helt ubeskrivelig tid og opplevelse i vente;)

 73. Huff så mye håpløse kommentarer og hvor mye dritt kan folk få seg til å komme med. misunnelse og barnslighet. Stå på du Caroline,! 🙂 Men jeg hadde egentlig et spørsmål ang antrekk. fant ikke noe sted å skrive så d ble bare under et tilfeldig innlegg. Skal i selskap i morgen kveld ,skall ha den «lille sorte» på meg, og svarte pumps. Så da lurer jeg på da hvilken farge på strømpebuksa?? brun eller svart? kjolen er knekort uten armer bare en stroppe over den ene skulderen.. Men syns d er vanskelig om jeg skal ta brun eller sort strømpebukse?? stoler på smaken din igjen 😉 Klemmer til en tøff kvinne 🙂

 74. Hei.
  Nå må jeg bare kommentere. Så mye dumme folk. Hvorfor må man alltid trekke frem de verste historiene,alt som kan gå galt. -Og hvorfor i all verden er det så forferdelig med keisersnitt…..
  Det er jo noe som blir foretatt hvis det ikke går med en vanlig fødsel.
  -Og etter hva jeg har hørt er det så absolutt best med vanlig fødsel, hvis man er så heldig å klare det.
  Har selv født to barn. -Og kan bare fortelle at det var 2 forskjellige fødsler. -Og hva man har bestemt seg for på forhånd er ikke alltid det man vil når fødsel setter i gang. Det kan være greit å være åpen for at ting kan forandre seg underveis, at plutselig er man takknemlig for all bedøvelse som fins…. 😉 Uten at det er noe nederlag.
  Nå skal det sies at jeg fikk bedøvelse på den ene fødselen, og ikke den andre. Det rakk de aldri 🙂
  -Og smerteterskelen er nok forskjellig fra person til person, men SÅ vondt som enkelte skal ha det til, er det ikke.
  Dessuten er det en fantastisk opplevelse. Et barn kommer til verden. 🙂
  Lykke til Caroline. Dette fikser du fint. 🙂

 75. Kristine

  Helt nydelig å se deg strutte med magen! Fødsel (som går normalt) er jo «bare» like «slitsomt» som en real langkjøring, ha nok søvn i tiden foran så du er uthvilt og klar 🙂 Og ha gode venner rundt deg i tiden etterpå, alt er så nytt og sårt. Masse lykke til 🙂 Slyngetrening var forresten eneste formen for trening min lille bebis likte, men det funket bra med pt. Følte jeg måtte kommentere etter rykteinnlegget ditt.

 76. DU ER SÅ FLINK! Og ikke minst fin! Jeg er stolt av deg jeg Caroline 🙂

 77. Hei du, må du virkelig svare alle de latterlige mld du får? Helt utrolig hva du må tåle. Du er jo kjempeflink med alt du gjør og jeg synes du er kjempetøff. Jeg trodde jeg hadde kontroll med min andre fødsel men tok helt feil. Vi er alle forskjellige og vet virkelig ikke hvordan kroppen vår reagerer på en fødsel. Dette bli bare kjempebra og dere kommer til og kose dere glugg i hjel

 78. KiwiKine

  Vakre Caroline <3 Se bort ifra de stygge kommentarene og ta til deg alle de positive! Husk at du er helt fantastisk! Du klarer virkelig alt du vil her i verden. Så stolt av deg! Love you longtime <3

  1. KineMin! Jeg er så glad i deg <3

 79. Christina

  For noen kommentarer du får av enkelte, det er jo helt utrolig hva folk får seg til å si!
  Uansett hvor vondt eller tøft det blir, kommer resultatet til å bli fantastisk! Jeg kjenner at jeg nesten misunner deg den opplevelsen du skal ha om kort tid, den er ulik noe annet!
  Jeg har også fantastisk erfaring med helsevesenet, så hvis jeg skal være like kategorisk som kritikerne, må jeg si at helsevesenet i Norge fungerer nøyaktig slik det skal – og mere til!
  Kjære Caroline; lykke, lykke til med det som kommer. Nyt opplevelsen og tosomheten med LK, den var utrolig sterk i denne fasen hos oss. 🙂

 80. Kjerstin

  Så bra at du sier hva du mener. Jeg fødte min datter Victoria i en alder av 36. Det gikk kjempefint. Brukte kun lystgass( og jeg var nok til tider ganske «på druen» ) Fantastisk fødsel, og du har bare noe å glede deg til. Smertene glemmer du så snart jenta er hos deg. Ikke hør på alle andre. Skjer det ting må en kansje ta keisersnitt, men det er noe en ikke har råderett over selv. Det viktigste er at barnet kommer og at er er en familie .:) Nyt denne siste tiden og blås i teite kommentarer.
  Klem til deg og Lars Kristian 🙂

 81. .. Og det kan du gjøre med god samvittighet! Du må være super stolt av deg selv:) Fy fillern som du inspirerer til en hverdag med mosjon!
  Tusen takk for at du blogger. Lykke til med siste innspurt 🙂 håper du og Lars Kristian får en helt fantastisk opplevelse når deres prinsesse melder sin ankomst 🙂 dere har så mye å se frem til!
  Og igjen, tusen takk Caroline, du har gitt meg så utrolig mye ved å bare være deg!

  GOD HELG

 82. Kanskje du har fått spørsmålet før, men jeg lurer på om leserne får se bilder av barnet deres? Noen bloggere velger å holde barnet/barna utenfor. Spesielt de som ikke er typiske mammablogger.

 83. Hei! Jeg lurte på hvordan du ser for deg at treninge blir etter at babyen kommer?
  Lurer også på hvordan du ser på sukker. Jeg spiser ikke så mye usunt, men blir litt nå og da – også i uken. Har ikke råd til alt for sunn mat hele uken, så hender seg også at the blir pølser eller fiskegrateng og lignende. Er dette noe som er greit om man spiser grønnsaker og generelt sunt ved siden av? Lurer bare på din mening om saken.

 84. Jeg fødte uten smertestillende (kun lystgass og nåler), og jeg angrer ikke! Jo, jeg angret et øyeblikk da det sto på som verst – men det var verdt det og ville gjort det igjen! Jeg fikk jo «deltatt» og følt alt som skjedde underveis. Fantastisk opplevelse! 🙂 Lykke til, det greier du nok helt fint! Var forresten innom Mormors kafe i Gamlebyen i helgen – du får hilse din søster og si at det alltid er utrolig bra mat og god service! 😀

 85. Hvis du har lyst til å holde litt kondisjonstrening også, hva med å svømme?

  1. Jeg er ikke noe glad i å svømme, men gjør spinning og elipse, så null stress 🙂

 86. Til dere som er skeptiske til trening under graviditeten:

  Universitetet i Montreal har funnet vitenskapelige beviser på at trening under graviditet gir flere fordeler, da det påvirker utviklingen av hjernen til fosteret.

  https://ichef.bbci.co.uk/wwfuture/960_540/images/live/p0/1l/m7/p01lm7fz.jpg

  https://www.bbc.com/future/story/20131115-most-stunning-images-of-the-week

  Du er utrolig inspirerende Caroline! Gleder meg på dine vegne 😉

 87. Hei, brukte du mamma treningsklær under graviditeten? Har du noen tips? 🙂

  1. Nei, brukte bare vanlig tøy 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *