Ryktesvirr og middagsgjester

Den siste tiden har jeg fått noen kommentarer som går på fødselen min, og ettersom jeg i starten trodde at dette var en misforståelse, har jeg oversett det så godt jeg kan og kun svart på spørsmålene i kommentarfeltet mitt, men når disse spørsmålene / beskyldningene gjentar seg til tross for at jeg avliver ryktene i kommentarfeltet, må jeg bare ta opp dette i et eget innlegg. Disse kommentarene går blant annet på at jeg er for fisefin til å føde normalt, at jeg er såkalt too posh to push. Leste dette høyt for mamma da jeg snakket med henne i telefonen tidligere, og hun holdt på å gå i gulvet. Det er intet annet enn fascinerende hva folk dikter opp. Det er også ekstremt synd at enkelte tydeligvis tror at det er mulig å velge keisersnitt  vs. vanlig fødsel her i Norge, for så enkelt er det ikke. Og så lurer jeg på, dersom jeg er for posh til å presse, hvorfor skulle jeg ikke da være for posh til å få et arr på magen? Er det noe bedre? Kanskje jeg bare skulle avstått fra å bli gravid da, ettersom det medfører så mange varige mén? Nei, vet du hva. Når du velger å bli gravid er du voksen nok til å vite prosessen og hvordan ting foregår, ingen kan velge seg til en enkel løsning her, barnet skal ut den veien ting kom inn, sånn er det bare. Jeg fatter ikke hvor disse ryktene kommer fra, skal si fantasien går litt vel langt til tider, og når det går så langt som å spekulere i min fødsel, så synes jeg faktisk ikke at det er greit. Det er urovekkende, uforskammet og utrolig ekkelt. Jeg synes faktisk det er direkte kvalmt at fremmede spekulerer i, og i det hele tatt snakker om min fødsel, og at de tror de vet mer om den enn jeg selv gjør.

Jeg har hele tiden sagt at fødselen er noe jeg ser frem til, jeg gleder meg til å se hvordan kroppen min takler dette, det blir en utfordring og jeg elsker utfordringer. Ja, det blir sikkert et smertehelvete uten like, men jeg er så klar for dette. Jeg er klar til å vise hva jeg er laget av. Bare det at enkelte tror at jeg er for fisefin for en normal fødsel gjør meg litt glad, for dette er nok et bevis på at vedkommende overhodet ikke kjenner meg og min innstilling til ting og livet generelt. Jeg har aldri ytret et ønske om keisersnitt, så hvor dette ryktet har oppstått vet jeg ikke, men det er i hvert fall ikke noe jeg skal ta planlagt. Planen, om man kan kalle det en plan, er intet annet enn en naturlig fødsel. Punktum. Den eneste gangen jeg har snakket om keisersnitt. er den gangen jeg nevnte at mamma hadde for smalt bekken til å føde naturlig, slik at vi var litt redde for at jeg skal ha samme problem, for det er en mulighet for det. Men etter en samtale med lege på gynekologisk poliklinikk tidligere denne uken, kom vi frem til at det er såpass mange andre faktorer som spiller inn, at vi skal satse på at det går bra uten å foreta en måling, da en måling er helst noe de ikke gjør. Jeg er høy, slank, babyen er ikke over normalen stor, hun er plassert godt ned i bekkenet mitt og jeg er en blanding av både mamma og pappa. Så om jeg har smalt bekken eller ikke finner vi altså ikke ut før fødselen er i gang. Jeg har ikke noe annet valg enn å krysse fingrene for at jeg er bygget annerledes enn mamma, slik at jeg slipper hastesnitt og komplikasjoner. Jeg ønsker jo helst å føde uten noe form for smertelidring, og kanskje også i vann. Så vet dere det. Dette er litt mer enn jeg egentlig vil dele, men det er tydeligvis det som må til for å stanse helt bisarre rykter som oppstår ut av ingenting.

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg var bare nødt for å skrive om dette, for jeg ble så uvel da disse kommentarene kom. Samtidig er det ikke meningen å skape noen negativ stemning her, jeg vet at disse spekulasjonene kun foregår hos en minimal del av leserne mine, og jeg vil at resten av dere skal vite at jeg er utrolig glad for at dere  er som dere er. Jeg har fått så mange gode ord og tilbakemeldinger den siste tiden, at jeg til tider ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Så tusen takk for dere oppegående, fantastiske blogglesere! Jeg ønsker dere en god helg Jeg skal gå i dusjen nå, har nettopp dekket bordet, for vi får gjester om et par timer, så det gleder jeg meg til ♥ 

___________________________________________________________________________________________________________

Vinnere av sunspa ble forresten Grete Moaas og Camilla Bjerknes, dere er kontaktet  

380 kommentarer

 1. Åh, vet du hva Caroline! Ikke bry deg om dem som slenger negative kommentarer her, skjønner at det er vanskelig spesielt nå som du er gravid. Jeg blir så provosert og rett og slett lei meg på dine vegne at folk i det hele tatt kan skrive sånt!!! Synes du er kjempe flink, og det er alltid en glede å lese bloggen din! Lykke til videre, nydelige deg <3

 2. Mitt råd til deg ang fødselen, er å ta ting som det kommer.dette er noe du ikke har noe kontroll på. Har hatt et keisersnitt og en vanlig fødsel. Det er tøft, men skal love deg at det er verd det:):) det er veldig stort å bli mamma og pappa:) masse lykke til:)

 3. Har ikke kommentert bloggen din før. Men synes du har en kjempefin og inspirerende blogg 🙂 uansett når det gjelder fødsel så skulle det vært en privatsak hvordan man vil gjennomføre den. Enkelte legger snuta si oppi alt. Jeg har selv vært der, har hatt én vanlig fødsel og étt planlagt keisersnitt. Men gidder ikke å føle nederlag for at jeg valgte KS ved siste fødsel bare for at folk mener det er en «lettvint» utvei. Det var det altså ikke. Men jeg kom meg utrolig raskt etterpå så det er individuelt. Uansett måte du velger skal du være stolt av å ha satt ett barn til verden. Lykke til 🙂

 4. Rist det av deg, flotte Caroline. De aller, aller fleste fnyser av ryktene. Ønsker fødselsopplevelsen blir god – i allefall totalt sett 😉

  Klem Silje.

 5. Noe så tragisk.. Folk har virkelig lite å finne på når de sitter og spinner opp sånne rykter.. og du skal da ikke behøve å forsvare deg. Uff, kjenner jeg blir oppgitt.. Ønsker deg masse lykke til med fødsel uansett hvordan det kommer til å foregå! Og hev deg over disse personene som prøver å trekke deg ned 😉

 6. Skjønner meg ikke på noen fortsatt gidder å komme med negative kommentarer. Syntes du har vært åpen og ærlig om både graviditeten og fødselen. Jeg har ikke fått noe annet inntrykk enn om at du er en sunn og flott gravid kvinne.
  Syntes det er kjempe spennende å følge deg på denne reisen din og ønsker deg alt godt!
  Kikker innom blogen din hver dag og syntes det er like kjekt vær gang et nytt innlegg kommer opp. Du er virkelig en inspirasjonskilde! Gleder meg veldig til den lille jenten din kommer! Masse lykke til!
  Emilie

 7. Anne Kristine

  Respekt for en sunn innstilling! Ønsker deg alt godt for de neste ukene og utfordringene som kommer 🙂

 8. Jeg hadde tenkt å få alt av smertestillende når jeg skulle føde, og hadde sagt ifra alt på forhånd, sendt inn sånn «fødselsplan» eller hva det er… føde i vann etc.. men jeg endte opp med å føde heeelt naturlig og klarte det helt fint, kun lystgass, den hjelper litt i starten (kan jeg ihvretfall si i ettertid) hehe…

 9. Godt å si ifra. Jeg fikk hastekeisersnitt med eldste og hadde naturlig uten smertelindring med de 2 andre. Alle 3 opplevelsene var fine, men siste var nok best da jeg jobbet med reine og hadde et indre bilde av alle 3 i like pysjer i sofaen. Stå på, du virker som en tøff jente med mål.

 10. Camilla

  Hei vakre Caroline!
  Håper du har hatt en fantastisk kveld med middagsgjester! Ser på instagram at dere spiller scrabble. Så gøy! 🙂 😀 Jeg lurer litt på hva det serviset du har dekket med i kveld heter, og hvor det er fra? Er på jakt etter det samme. Kan det vaskes i oppvaskemaskinen, eller blir sølvdekoret ødelagt av det? Ønsker deg en nydelig helg! <3 Gleder meg til blogginnlegget om barnerommet.

  Klem fra Camilla

 11. Hei, kjenner meg igjen i det du skriver! Jeg gledet meg masse til fødselen med min eldste, og da det satte igang viste det seg at jeg hadde for trangt bekken så det ble hastesnitt:/ ingen hyggelig opplevelse, så at noen kan spekulere i det begriper jeg ikke? Stå på, tøff er du:)

 12. Johanne

  God helg til deg! Utrolig kjedelig at du må utsettes for så mye dritt. Too posh to push? Jeg må le! Du, som løper og trener så mye? Tror ikke jeg vet om en som er mer «ready to push». Jeg skrev til deg en annen gang og sa til deg at jeg syns du var flink til å tenke at du må se an hvilken baby du får før du bestemmer deg for hvordan du vil løse samsoving ol. Jeg mener du tenker så riktig om fødselen også. Alt kan skje, og du er klar:) det er umulig å vite om det går fort, sent, om baby må tas med vakuum og alt sånt. Du virker så åpen for at fødselscenarioet kan være mye forskjellig, og da tror jeg man blir mindre skremt om
  Noe uforutsett skjer under fødsel. Jeg har selv to barn og fødslene var helt forskjellige. Eneste likheten var at jeg prøvde å gå inn med åpent sinn og være klar for alt. Det hjalp!

  Og du! Vet det er mange som vil fortelle deg alt om hvilket utstyr du trenger og hva du absolutt ikke har bruk for til babyen. Min erfaring er at det til syvende og sist er du selv som vet hva du vil ha og trenger til jenta di:) jeg har kjøpt mye som andre mente var unødvendig men som vi har brukt mye, og visa versa. Du har valgt ting som passer forrdere, og det er det som teller. (Og om det viser seg st du har kjøpt noe du ikke bruker, hva så? Da kan noen som vil ha det arve det av deg).

  God klem til deg! <3 ønsker deg og jenta di alt godt!

 13. Nå måtte jeg le litt for meg selv, at folk faktisk gidder å bruke tid og energi på å spekulere i hvordan fødselen din skal foregå, det er helt utrolig! Jeg skjønner at du er en offentlig person, og at folk selvfølgelig er nysgjerrig, men det må gå en grense et sted! Noe må også du få holde for deg selv, enkelte tror de kan si og mene hva som helst, men ærlig talt… Synes du er fantastisk inspirerende, og jeg finner daglig motivasjon i det du skriver! Stå på du Caroline, og ha en fantastisk helg med både mann og gjester! 🙂

 14. Jeg leser bloggen din innimellom, om jeg må si jeg har fått respekt for deg og er imponert over deg. Hadde faktisk aldri trodd jeg skulle kommentere her, men jeg synes du er så tøff i det du står frem med her, så jeg klarer ikke la være. 🙂

  Synes du har gode tanker rundt fødselen. Jeg tror du kan klare det du vil, om bekkenet ditt er på din side, men det er smart som jeg ser du også sier, at det er fint at smertestillende er tilgjengelig om det trengs.

  Selv har jeg født 3 barn, uten noen form for smertestillende, og da heller ikke lystgass. Jeg gikk til fødsler som med samme holdninger som deg. Det var like fantastisk hver gang. Det er ikke smertefritt, men det som kommer ut av det er så fantastisk at jeg gjerne kunne gjort det igjen.

  Lykke til Caroline! Gleder meg til å følge med videre og se hvordan det går med dere når tulla er kommet! 🙂

  (Og til kritikerne som sier at dette ikke går fordi det gjør så vondt, og som tenker at jeg sikkert hadde veldig lette fødsler. Jeg ble sydd mye etter hver fødsel og ved den ene var jeg også i narkose, fordi de ikke kunne få sydd alt på fødestua. Så jeg tror det var normalt likevel 😉 )

 15. castelle

  Det er en ting jeg ikke helt forstår, og det er den iveren etter å føde uten smertestillende. Er det liksom en seier å pine kroppen gjennom et smertehelvette uten lindring? Er ikke rettet mot deg altså, men dette er jo en holdning svært mange har som jeg blir litt nysjerrig på. Og når det blir for ille kryper mange til «korset» likevel og ender opp med epidural… da har man hatt det grusomt i flere timer også var det liksom «forjeves,» for man klarte ikke målet om en fødsel uten smertelindring likevel. Jeg er tydeligvis en pyse som elsket epiduralen, skal aldri føde uten den- og gikk på ingen måte glipp av følelsen av å «beseire sin egen kropp» (eller hva man er ute etter) det var syyyykt vondt før de satte epiduralen og mindre vondt med, men fortsatt vondt! Men ja jeg vet at det sikkert finnes mange medisinke grunner til å la være, i mitt tilfelle som hadde en laaaang fødsel, med rier i tre dager, var det avgjørende for å komme meg gjennom fødselen:) Lykke til med fødselen og håper du kommer den gjennom den uten epidural, siden det er det du ønsker:):)

 16. Du er utrolig sterk og du burde være stolt av deg selv ! Stå på 🙂 Masse lykke til med resten av svangerskapet og fødselen ! Jeg er sikker på at du kommer til å klare det kjempe bra <3 God helg !

 17. Du kommer til å takle fødselen helt fint! Ja, det er et smertehelvete, men det er SÅ verdt det. Jeg synes du har sunne holdninger til fødselen, smertestillende osv, og du har en kropp som er designet for å klare det! Drit i ondsinnede rykter, det er din fødsel, din kropp og din opplevelse:) fortsett med å glede deg, det er nøkkelen til en fin opplevelse. Jeg gledet meg masse, og selv om det ble noe helt annet enn det jeg forestilte meg gjorde grunninnstillingen min at jeg taklet det mye bedre. Å føde er sterkt både fysisk og psykisk – med verdens beste belønning på den andre siden. Masse masse lykke til, og igjen, bare gled deg♡

 18. «Folk er gærne», lykke til med fødselen når den tid kommer, at folk har noe mer meninger enn det er merkelig. Mye spennende som skjer fremover, og før jul så har dere en datter:)

 19. Du, jeg leste disse kommentarene selv og ble litt sjokka selv… Men så må du huske hvor disse ryktene oppstår, de oppstår på et hormonellt, sladreforum, proppfull av kvinnfolk i harnisk og ammetåke som rett og slett mangler både folkeskikk og selvdisiplin når de poster foruminnleggene sine. Jeg leste et sted om en 22 år gammel jente som spurte hvor lang tid etter et keisersnitt hun kunne forvente å ha vondt, for hun ville komme igang med daglige gjøremål og lurte på hva som var normalt/ikke normalt. Som svar fikk hun stygge meldinger om at «hun ikke hadde rett til å feire fødselsdag for ungen sin, siden hun tok keisersnitt , og burde heller kalle det keisersnittdagen, og at hun ikke hadde født ordentlig» osv… Etter dette droppet jeg helt å lese på slike mobbeforum. Dette er dessverre noens foreldre som sitter å hakker slik på andre, jeg blir helt flau over at de i det hele tatt har ansvaret for deres egnet barns oppdragelse, for med mødre med såååå lite folkeskikk er jeg redd ungene blir skada i huet.

  Fød akkurat som du vil, Caroline! Du må gjerne gulpe opp ungen hvis du klarer, de er likefullt en fødsel. Et barn kommer ut av deg, uansett hvilken vei den kommer. Masse lykke til!!

  Line Victoria, supporterfrue.no

 20. Huff, det er så synd med blogglesere som absolutt må komme med negative kommentarer. Jeg skjønner godt at du blir fustrert. På en måte tror jeg faktisk ikke at de som kommer med sånne kommentarer har vett nok til å tenke ordentlig over hvor sårende det faktisk kan være. Det kan være at de ikke tenker på deg som et vanlig «menneske», men som en offentlig person som tåler absolutt alt. Men du er jo som alle oss andre, et menneske, som kan bli såret. Likevel håper jeg og tror at du tar til deg alt det positive også 🙂 Du er en stor inspirasjon i min hverdag og jeg ser på deg som en utrolig sterk og målbevisst person. Så en fødsel tror jeg nok du greier helt fint. Man kan ikke planlegge alt her i livet, og takk gud for det! Til slutt vil jeg bare ønske deg alt fint i den siste tiden av svangerskapet, så tror jeg nok at fødselen kommer til å gå helt fint og at alt blir bra når du holder din perfekte datter i armene dine for aller første gang 🙂 Det er en opplevelse jeg gleder meg til selv.
  Stor klem <3

 21. Karoline

  Kommer du til å dele fødselen din med oss? Jeg håper på det 🙂
  Ha en super helg og hev deg over alle teite kommentarer og rykter! Jeg kan også tenke meg å føde i vann så det hadde vært utrolig kult å høre om det hvis det går sånn for deg 🙂

 22. Synes det er leit å lese hva noen kan få seg til å si.
  Selv har jeg hatt tre fødsler uten smertelindring. Den følelsen man sitter igjen med når man etter hard jobbing har fått dette vidunderet på brystet er helt, helt magisk.

 23. Håper du klarer å heve deg over alle dumme ryktene – og husk at de aller aller fleste (også av vi som nesten aldri kommenterer) leser bloggen din fordi den er et positivt og inspirerende innslag i hverdagen!
  Masse lykke til med fødselen 🙂 og husk at det ikke er noe nedtur om du må ha smertestillende, epidural eller keisersnitt.. jeg ble ganske skuffet over at jeg måtte gjennom alle tre når jeg var innstilt på naturlig fødsel og hadde gledet meg til jobbe hardt.. men det betydde så klart ingenting når jeg våknet opp og hadde fått en fantastisk baby 🙂 Håper hun kommer snart!

 24. Martine

  Hvorfor skal folk bry seg om hvordan andre føder på? Syns folk bør passe mer på sine egne saker i stedet. Jeg er rett og slett lei av at folk skal bry seg. Jeg er blitt kalt egoistisk fordi at jeg egentlig ikke ønsker meg barn som kan få mine gener. Vil skåne et barn for de sjansene, og derfor har jeg mer lyst til å adoptere om jeg noen gang skal ha barn.

 25. Bare det å lese gjennom bloggen din,å lese hvor høyt ønsket den lille ugla deres er, gjør at jeg gleder meg til å stifte min egen familie! <3

 26. Er det mulig altså??? Alt noen stikker nesen sin borti altså…man kan virkelig lure på hvilket liv de har som gjør at de bruker tid og energi på å lage sånne rykter…og gi deg inn for et evt valg? Dette er så privat som det kan bli!! Skjerp dere. Jeg har selv født 2 barn, like fantastisk hver gang. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ved første graviditet prøvde å planlegge fødselen (i den grad det går) og at jeg skulle være tøff og ikke ta smertestillende (noen som hadde prenta det inn i hodet mitt tydeligvis. Nå sier jeg bare:Bullshit!!)… Jeg skulle IKKE ha epidural, ikke keisersnitt osv osv. (jada, jeg kan le nå). Fødselen ble heldigvis veldig «normal» og jeg klarte meg fint med hjelp av akupunktur, massasje og lystgass. Min kjære (som er ca en halvmeter høyere enn meg) blei et fint stativ å henge på og han ble en kløpper til å massere korsryggen (hadde brannsår etterpå, haha). I alle fulle fall, ved graviditet nr to hadde jeg sånn ca NULL planer. Her får det skje det som skjer. Om det passer seg med epudiral, så why not. Alle sier det er som å komme til himmelen :P. Ble ikke det den gangen heller da jeg kom inn med 7 cm åpning og jordmora rakk så vidt å skrive meg inn før babyen var ute :)… så my point: Gjør akkurat det som passer DEG og gi blaffen i de som sitter der ute som «bedrevitere» og som tydeligvis tror de vet mer om deg og din graviditet enn deg selv (må virkelig le av det).
  Dette kommer til å gå som en drøm, og bare gled deg til opplevelsen av å få den lille på brystet. Herre fred, for en ubeskrivelig herlig følelse. Det kombinert med at all smerte er borte. Det er bare kos, tårer og lykke mellom dere 3. Mesunner deg rett og slett…skulle gjerne gjort det en gang til. Lykke til

 27. Gillar du energidrycker? Här hittar du en otroligt nyttig och god dryck (Verve!) som innehåller 12 vitaminer, mineraler, aloe vera, grönt te osv. Vill du veta mer? Klicka in på hemsidan, du kommer inte ångra dig!

 28. Nå blir jeg nesten forbannet. Det er tydeligvis ikke grenser for hva folk skal blande seg opp i. Om det blir keisersnitt, en naturlig fødsel, med eller uten smertelindring, det spiller da INGEN rolle! Det er da ikke noe som er bedre enn noe annet. Enhver gravid kvinne ønsker forhåpentligvis å ha en så positiv opplevelse som mulig rundt fødselen, og hva som er positivt for en, er ikke nødvendigvis positivt for en annen. Sånn er det, som med alt annet. Alle er forskjellige, og det som er viktig er at det til slutt kommer et lite barn. Det er jo det alt handler om.

  Det er rart dette med blogging. Jeg har lest bloggen din i flere år, men aldri møtt deg i virkeligheten. Likevel tar jeg meg selv i å bli forbannet på dine vegne, trist, glad, spent, og jeg gleder meg til og med til babyen din kommer. Enda jeg ikke kjenner deg i det hele tatt! 🙂 Jeg blir veldig glad for de små innblikkene du gir oss i de tingene som er litt private, for da føler jeg du lar oss få bli kjent med deg på en litt annen måte. Selv om jeg har full forståelse for at det er masse som er for privat for å dele. Likevel håper jeg ikke ting som dette ødelegger! Det er mange av oss som synes det er utrolig hyggelig å få dele ting med deg.

 29. Du kan ikke seriøst mene at du syns det er ekkelt at folk prater om fødselen din? Du har delt det meste om denne graviditeten. Alt fra knipeøvelser til hver eneste kontroll. Også tror du ikke at folk vil prate om fødselen til Norges største blogger? Dette innlegget ble bare flaut.

  1. At folk prater om meg er fullt forståelig, men å sette ut usanne rykter om hvordan jeg skal føde, det er flaut det.

 30. Jeg pleier sjelden å kommentere på blogger, men nå kjente jeg at jeg bare MÅTTE. Folk får synes hva de vil om deg, men dette synes jeg virkelig er på grensen for hva folk kan tillate seg. Fødsel er en utrolig flott opplevelse, men det er også en stuasjon der du er så sårbar og maktesløs, så å begynne å baksnakke andre sin fødsel på den måten, det er virkelig ikke ok. Helt forferdelig rett og slett. Hvem er disse folkene?? Og hvilken rett tror de at de har til å begynne å mene noe om noe som helst? Fy skamme seg, burde de. Kan ellers si at min mor også hadde smalt bekken og tok alle oss med keisersnitt. Både jeg og min søster er veldig slanke, men fødte likevel normalt (jeg fødte til og med min med rumpen først!), så dette kommer nok mest sannsynlig til å gå helt fint. Jeg valgte heller ikke røntgen fordi jeg ikke ville utsette barnet mitt for strålingen. Ønsker deg masse lykke til! 🙂

 31. Jeg syns det er så fasinerende med gravide mager. Har ei venninne som har termin omtrent samtidig som deg, og skal jeg tippe (uten å ha sett deg på ekte) så har hun 2-3 ganger så stor mage som deg. Men igjen så er hun kanskje 15 cm lavere enn deg. Kos deg med siste del av graviditeten og lykke til med fødselen. Får håpe den blir akkurat slik du ønsker:)

 32. Pleier aldri å kommentere. Men dette er jo helt drøyt! Håper du klarer å stenge ut slike kommentarer, de er bare ikke verdt å tenke på.
  Ang fødsel; GLED deg!! Ja det gjør vondt, men overkommelig. Og det er verdens største kikk, og du blir bare så stolt av deg selv:) min mor hadde også haste keisersnitt og helvetes fødsel så jeg trodde det kom til å bli samme for meg, men det var det ikke i det heletatt. Jeg hadde drømme fødselen!
  Du er godt trent, i god form og regner med du har stamina (siden du trener såpass), så den fødselen går helt bra!

 33. Mammaen til lilleprinsessen

  Hei kjære du! Synd at ryktemakeriet skal gå så langt ar andre begynner å spekulere i din helsetilstand og i ditt nært forestående fødselsforløp!! Blir flau over andre som kan oppføre seg slik mot deg, som de (etter alt å domme) hverken kjenner personlig eller har snakket med!! Håper du klarer å skyve alle dumme, negative og kjipe kommentarer til side- det er mange rundt om som gleder oss helhjertet og ekte med dere. Det å få barn er en fantastisk flott opplevelse, uavhengig av måten det skjer på! Håper for deres del at når dagen kommer så føler dere trygge og godt ivaretatt av omsorgsfullt personale:) Jeg sender varme tanker til deg hver dag og håper du nyter den siste rolige tiden før den nye sjefen i livet deres gjør sin entre!! Ha en herlig søndag fine du <3

 34. Kjære Caroline!

  Du skal vite at du er et fantastisk forbilde og ekstremt dyktig i jobben din! Bloggen din er profesjonell til fingerspissene og jeg beundrer deg for din styrke. At enkelte velger å synke så lavt som å spekulere i/spre rykter om deg og din forstående fødsel, det er for meg ubegripelig. Synest det er helt på sin plass at du velger å ta til motmæle når nok er nok! Og «too posh to push»?! I alle dager?
  Du er åpen, ærlig og hjertelig i alt du gjør, og det er det mange som setter stor pris på. Det har vært en glede å følge deg og din lille (snart litt større) familie gjennom de siste årene. Ønsker dere alt godt for tiden fremover! Ikke la deg knekke, Caroline. Keep calm and carry on 😉

  Håper du har en nydelig søndag!

  God klem til deg 🙂

 35. Catherine

  Hei:) først og fremst, du er utrolig fin blogg! Håper ikke du blir sur pga det spørsmålet jeg skal stille nå, men det gjelder rykter og sånt, så tenker at jeg kan spørre her!
  Stemmer det at babyen deres er et prøverørsbarn? Skjønner at det kanskje er ganske personlig, men du har allerede nevnt mye annet som strengt talt er enda mer personlig.. Er så mange her i Fredrikstad og Sarpsborg som snakker om det.. Det er jo ikke noe galt med det! Synes det er flott at dere gjør virkelig vil bli gravide! Og i såfall om det er det, så forandrer ikke det at dere kommer til å bli supre foreldre:-)
  Klem!:)

  1. Herregud. Ikke at det er noe galt med prøverørsbarn, men ærlig talt. Nei, det ble unnfanget på normal måte, vi prøvde ikke akkurat mange ganger før jeg ble gravid, så. . ingenting er galt med befruktningen her, for å si det mildt. Jeg har mange venner, bekjente og familie i både Sarpsborg og Fredrikstad, ingen av dem har hørt noe om dette «ryktet». Trist hva folk føler for å finne på. Jeg blir så satt ut.

   1. Catherine

    Synes virkelig synd på deg.. Er utrolig teit..
    Hun sa moren din hadde forsnakket seg på en fest de var på se..! Men da er det sikkert bare tull!
    Lykke til med livet og lille vakre<3

   2. Hehe, mamma? Forrige gang hun var på fest var vel i sitt eget 50-årslag og det er 2 år siden og vel så det 😉 Det er ikke sikkert bare tull, det ER bare tull. Men tusen takk 🙂

 36. Christine

  Hei!
  Jeg synes det er kjempebra at du er så åpenhjertig om svangerskapet ditt! Det gjør at andre jenter får et bedre innblikk i hvordan det er å være gravid og hva man kan vente seg. Selv om det er lenge til jeg har planer om å få barn, synes jeg det er veldig interessant og godt å vite hvordan det er. Jeg tror ærlig talt dere blir supre foreldre! 🙂

 37. Jeg fødte selv i badekar, og uten smertelindring. Badekaret hjelp mye, man kan bevege seg utrolig fritt og naturlig siden man liksom blir litt vektløs. Smertene er grusomme, men de er glemt med en gang en holder vidunderet i armene. Gled deg, barn er fantastisk, og jeg ønsker deg all lykke til! 🙂

 38. Du er en utrolig stor inspirasjon og motivator for en 17-åring med ambisjoner! Du får meg til å ville så mye mer, og du får meg til å se så mange muligheter! Sikkert vanskelig å forstå hva jeg mener, men jeg vil bare at du skal vite at du betyr mye faktisk! Ikke glem det! 😀

 39. Hei Caroline 🙂

  Jeg vil bare si at jeg støtter deg helt og fult. Det er en uting av folk å blande seg i dine private ting, og fødsler kan man virkelig ikke kontrollere. Jeg synes du virker som en tøff og sterk jente som tåler det meste. Kjenner selv mange som er blitt foreldre og keisersnitt eller ei, så er det situasjonsbetinget. Man kan ikke velge noe selv, og det er bare helt tåpelig å si at noen er for posh til å presse. Det viktigste er å lytte til sin egen kropp og hva som er til det beste for barnet!

  Håper du har hatt en fin dag og ønsker deg all lykke videre i graviditeten 🙂

 40. Hei,
  Det er rett og slett misunnelse at kvinner kan være så slemme. Prell det av deg, at du gidder å sløse bort tid og energi på slike mennesker som tydeligvis må være grønne av misunnelse skjønner jeg ikke! Din kropp, ditt barn, din graviditet, ditt privatliv. Om folk har så imot deg, vel så får de gi f.. i å lese bloggen din da. Enkelt og greit!

  Masse tvi tvi 🙂

  Hilsen gravid for 2 gang

 41. Jeg har ikke vært en av de som har spekulert i dette, for det er igrunnen ikke min buisness i det hele tatt, men det er jo koselig at du vil dele dette!

  I og med at du har fått kommentarer som har gjort deg uvel, vil jeg gjerne dele min mening/kjennskap/oppfatning til deg.
  Jeg har alltid sett på deg som en moterik dame, som har stil selv om du går i joggeklær, og er like fin i kjoler som i bukser. Og det er sikkert derfor alle de andre sier at du er for posh to push, for fisefin, men disse tankene er langt ifra det jeg har sett for meg. Jeg har på en måte skjønt via bloggen din at du er en utrolig sterk dame, på mange, MANGE områder. Jeg tror en fødsel blir for deg blir easy peasy med tanke på treningen og innstillingen din, det betyr ikke at du ikke kommer til å kjenne de enorme smertene, men du kommer til å klare deg fint gjennom disse, du har morsinstinktet godt på plass (siden du forsvarer fødselen din, veldig positivt).

  Ha en fin dag! 🙂

 42. Vi heier på deg 🙂 Synes du formidlet gode tanker rundt svangerskap og fødsel. Noen er nok bare misunnelige ……. Ønsker deg en fin tid framover, du er i gode hender på sykehuset når den tid kommer, mange trivelige jordmødre rundt omkring, hun vi hadde sist, var en engel!

 43. Hei 🙂 jeg fødte for 8 uker siden. Under min fødsel satt jeg på en hestesko lignende krakk, og satt lent bakover i fanget til mannen min. Det var en veldig behagelig fødestilling, så det er til å ambefale 🙂 lykke til 🙂

  1. Takk for tips 🙂

 44. Du skal være ganske hardcore for å være gravid og fortsatt trene holde på sånn som du gjør. inspirerende!

 45. det vil alltid finnes mennesker som lever og ånder av sladder og vonde rykter. bare det å sette ut et slikt rykte om noen, vitner for meg om ganske liten grad av sosial intelligens, for ikke å snakke om grad av selvfølelse. folk liker ikke sladrehanker.man opphøyer ikke seg selv ved å henge ut andre, nei tvert imot! synes det er stort av deg å dele dette med leserne dine. dette er ikke informasjon som noen har krav på å få vite,og må si jeg undrer meg litt over hvor folk eventuelt vil med slike rykter? det er jo på ingen måte relevant for dem hva du velger å gjøre med ditt liv! fortsett med fine blogginnlegg (begynte å følge nå) dropp de negative kommentarene, de fortjener ikke sort på hvitt, og kos deg med babymagen den tiden som er igjen:) tro det eller ei, du kommer til å savne den 😉 hilsen mamma til tre

 46. Alt man vet, og enda vet man ikke alt…

  Ikke skal man være stygg, ikke skal man være pen – det bør være ok å være seg selv og glede seg over andres ulikheter.

  Lykke til med fødselen – begge to – vi venter i spenning!

 47. Hei hie. Jeg har fulgt bloggen din i noen år nå, og vil bare si at du er stor inspirasjon. Men jeg blir fryktelig frustrert når jeg leser at folk sier at det å føde er et smertehelvete, alle fødsler er ulike. Jeg har ikke annet enn positive opplevelser fra min fødsel, til tross for en utdatert jordmor og en anestesilege som måtte løpe til akutten akkurat i det jeg skulle få epidural. Men lystgassen og jeg ble gode venner. Det å gå inn med innstilligen om at det her kommer til å gjøre kjempe vondt syns jeg er synd, man skal heller gå inn med glede og fryd. Det er litt av en opplevelse å ligge der å vente på å få møte ditt lille mirakel. Jeg vil ønske dere lykke til med fødsel og barsel. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *