Oppskrift-onsdag: kyllingfilet med pære

Bedre sent enn aldri? Selv om det innebærer at det her i huset er omvendt, for vi har faktisk nettopp spist denne middagen dere skal få oppskrift på nå, og selv om det kanskje ser litt grått og trist ut, var det alt annet enn det. Så godt! Som en bonus er denne middagen laget på under 30 minutter om dere er to, så det er den perfekte rett i en travel hverdag. Håper det faller i smak ♥ 

___________________________________________________________________________________________________________

 til to personer 

150 gram blåmuggost  1 dl. rømme  3-4 kyllingfileter  4 pærer  litt rødløk  2 never valnøtter

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen blåmuggost og rømme, bruk en stavmikser. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og skjær en lomme i hver av dem. Stek dem i varm panne et par minutter på hver side. Fyll lommen og dekk hele oversiden av kyllingfiletene med blåmuggostblandingen. Del opp pærene i båter (helst helt nye pærer, de blir altfor fort myke etter innkjøp) og hakk opp valnøtter. Salte og pepre valnøttene. Ha kyllingfiletene sammen med pærene på en rist med bakepapir, og strø valnøtter over det hele. Stekes midt i ovnen i 15 minutter. Hakk gjerne litt rødløk over før servering, kjempegodt til både pære og blåmugg.

– håper det smaker – 

68 kommentarer

  1. Kristine

    Du er imponerende flink!

    1. Tusen takk 😀

  2. Ser fantastisk ut! Må prøver til helgen 🙂 (og jeg må innrømme at jeg humret litt når jeg så bildet av de snittede filetene, håper ikke det bare er meg 😛 )

    1. Haha, tro meg! Det er ikke bare deg 😉

      1. I found this cutted filets also very funny 🙂

        xx from Bavaria/Germany, Rena

        http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

      2. Jeg fikk også store øyne foran skjermen her, hehe! Tror jeg heller hadde lagt filetene på tvers for bildetagningen 😀 Men humor er for så vidt aldri feil da!

      3. HAHA! Nå ble jeg lettet :p Jeg satt å kniste og lo for meg selv da jeg så bildet, og fryktet at jeg var unormalt barnslig :p Men maten ser veldig spennende ut. Tror jeg må prøve det 🙂

      4. haha jeg og 😀 bare moro med litt humor i morgentimene 😉

  3. Hei! 🙂 Jeg har bare et spørsmål, når du bestiller fra etsy, kommer det med noe mere frakt annet enn det som står under varen? og hvor lang tid tar det før du mottar pakken?

    Middagen så veldig god ut!
    Ha en fin kveld videre 🙂

    1. Det kommer helt an på hvor du bestiller / fra hvilken butikk, og om det evnt. er en privatperson. Så det har variert fra 1 måned til 2 uker for meg :p Aldri kommet noe ekstra kostnader så vidt jeg husker.

      🙂

  4. Nam! Denne skal testes ved første mulighet!

  5. Har du tenkt på ny header med den nye hårfargen? 🙂

    -hilsen fast leser

    1. Ja, kanskje det 🙂

  6. Elsker blåmuggost, det er så nydelig ! Er sikkert kjempegodt med søte pærer til 🙂
    Et lite spørsmål; hvilken nespresso-maskin har dere? Tenkte å ønske meg til jul 😉

    1. Vi har dolce gusto, vår nespresso er dessverre ødelagt :/ Men tror jeg skal ønske meg en umilk til jul 😀

      1. Umilk så bra ut, takk for tips 🙂

  7. Det så godt ut 😉

  8. mmmm, det så godt takk for tips 🙂

  9. Cathrine

    Så godt ut:) Kan man spise blåmuggost ved graviditet. Har lest at man ikke kan dette, men kan du fordi den er stekt?

    1. Det er fordi den er varmet opp over lang tid, da går det fint 🙂

  10. Hvorfor serverer du middag på frokosttallerk?!

  11. Cathrine

    Aha:) Det visste jeg ikke. Kjekt å vite. Planlegger/prøver å bli gravid, så da googler man jo litt:)

  12. Nam! Et lite tips, prøv med økologisk kylling! smaker fantastisk i forhold til «vanlige» kyllingfilér;) dyrere men mye større og jeg syns iallefall det er verdt det:)

    1. Ser veldig godt ut, og jeg sier også tommel opp for økologisk kyllingfilet. Smaker mye bedre, er ikke full av hormoner- og kyllingen har hatt det bedre!:-)

  13. Nam nam! Elsker varme pærer. Ser nydelig ut 🙂

    En annen liten ting. Er det noen sannsynlighet for at du kan komme med noen tips angående treningsmote til herre? Vet dette er litt utenfor målgruppen, men jeg spør likevel. Har en kjæreste som ønsker seg nye treningsklær, og jeg er litt blank når det kommer til hvor man finner spennende tøy. Du har jo en mann som trener mye, kanskje han har noen tips til nettbutikker eller lignende?

  14. Kyllingen ser kjempegod ut! Humret litt jeg også av det ene bildet, artig at det ble sånn 🙂

  15. Hahaha! Bildet av de oppskjærte kyllingfiletene gav meg en god latter:-)

  16. Hei, så deilig! Hvor mange grader stekes de på? Nyt kvelden ♥

    1. SORRY, så det nå, ble bare så ivrig…hihi

  17. Marita Ø

    Å herlighet! Vann i munnen 😀 Som alltid av dine oppskriftsbilder… Ønsker deg en fin kveld, og håper alt står bra til med deg og lille 🙂

    1. Tusen takk, skjønne! Ønsker deg en fin kveld også 🙂 <3

  18. Lusiliten

    Dette så virkelig godt ut. Må prøves! Men vil ikke all osten renne ned på bakepapiret i ovnen?

    1. Noe vil renne av, det tar du bare over før servering 🙂

  19. Ingeborg

    Alltid spennende med oppskriftene du legger ut 🙂

    Men jeg må si at forrige ukes oppskrift, den gulrotsuppen, var veeeldig fyldig. Både jeg og mannen synes den minnet mer om en saus enn om en suppe. God på smak, men altfor mektig. Ble nesten litt uggen av å skulle spise den som middagsrett… Men vi har fryst den ned i saus-porsjoner da… tror den vil bli utmerket som saus til kyllingfilet 🙂

    1. Jeanette

      Gulrotsuppe er og blir en favoritt hos meg, men konsistensen er selvsagt smak og behag. Prøv å tynne den litt mer ut neste gang! 🙂 Du kan også sammenligne med oppskriften på gulrotsuppe fra matprat.no og blande sammen det beste fra begge, til din egen favoritt! 🙂

  20. Ingvild

    Dette så veldig godt ut! 🙂 … og kyllingfiletene fikk meg til å flire litt! 🙂

    Ha en fin kveld!

  21. Åh, du er så flink! Og ikke minst kreativ 🙂

  22. Kjære Caroline:)

    Tror du du kunne kjørt i gang en ny versjon av denne: http://fotballfrue.no/2012/04/29/en-hyllest-til-kvinnekroppen-95-av-norges-kvinner/#comments Bare med gravide kvinner? Syns konseptet var så flott sist gang, og det hadde vært så gøy å sett et spekter av norske ULIKE men flotte gravidmager på bloggen din!

    Ha en fin kveld. Klem

  23. Savner litt salat til. Litt lite grønnsaker for å få en fullverdig middag synes jeg. Men sikkert godt:) Ha en koselig kveld med Lillyhammer på tv, elsker denne serien;)

  24. Caroline, is it on LCHF diet???

  25. Martine

    Hei!
    Jeg har hørt det er veldig farlig å spise muggost når man er gravid? Er dette sant?

    1. Ikke hvis den varmebehandles først 🙂 Over 80 grader så dør Toxoplasma-parasitten.

      1. Jeanette

        Du mener vel Listeriabakterien her, Lars-Kristian? 🙂

      2. Ja, det stemmer 😉

  26. Dette så godt ut. Her i huset er vi glad i kylling, så dette blir en kjærkommen vri………
    Men har dere ikke noe mer til?
    Kun 1 kyllingfillet og noe få pærebiter?

    Ingen salat, eller grønnsaker eller noe?

    Er det kun en kyllingfillet, ja siden du lager tre spiser sikkert gubben 2 stk.
    Men min gubbe hadde ikke blitt mett nok med kun 2 stk kyllingfiller, a 110 gr eller noe…..

    Jeg lager jo det tilbehøret jeg vil, jeg spør ikke om man KAN ha tilbehør, jeg bare undrer om dere spiser KUN denne filleen, og de få pærebitene…….

    1. Mektige saker med rømme, blåmuggost og valnøtter – vi ble i hvert fall mette 🙂 Er ikke så lett alltid, noen ganger er det mange som synes jeg lager for mektig mat 😉 Så nøkkelen er vel å finne det som passer dere 🙂

    2. Bare sausen og valnøttene i denne porsjonen utgjør 13-1400 kalorier, ca en hel middag i selg selv for to, så dere blir helt sikkert mette i lang tid fremover.

      1. Hmmm, bare aldrig tengt over at man blir mett av saus……… er ikke vant til så mye saus.
        13-1400 kcal…. woow…….
        en jeg er usikker på hvorvidt litt saus, fet saus, med mye kcal vil holde magen til mannen mett så lenge…..

        Nåvel, den skal uansett testes.
        🙂
        Takk Caroline og Monica for tilbakemelding.

  27. AndrineK

    Omg, de filétene! *fnis, fnis* 😀

  28. Hei 🙂 Vi er to 17 år gamle tvillingsøstre fra Kristiansand som sammen har bandet The City! Vi skriver alt materiale selv og sammen med vår eldre søster (19). Vi la nettop ut vår nyeste låt, og lurte på om du ville sjekke den ut? Store klemmer fra The City 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=3iEXUhEbcVE&feature=c4-overview&list=UUg_N3vRj7gTG792Xl825pmw

    1. Jeg har hørt på sangene deres og linket til dem på facebook 🙂 Fantastisk flotte stemmer 🙂

      1. Tusen takk! Betyr mye 🙂

    2. Denne må alle høre på, så utrolig nydelig sang og vakker video! Hørte på flere av sangene deres når jeg først var inne på dere og gud så flinke dere er! Lykke til videre og håper talentet deres fører dere langt<3

      1. The City

        Hjertelig takk! Håper virkelig på å inspirere 🙂

  29. Jeg har hørt at man ikke skal spise blå mugg ost når man er gravid.:)

    1. Går bra om den varmebehandles 🙂

  30. Åh, nå rumler det godt i magen. Dette så fantastisk ut. Kreativt og lekkert 🙂 Du er veldig inspirerende på kjøkkenet!

    http://www.mydirtysho.es

  31. Hej fine Caroline.

    Jeg kan virkelig ikke li blåmuggost – så jeg ville spørge om du havde en god ide til noget andet med god smag, man kunne fylde kyllingen med? Fortsat god dag.

    Klem Nadia

  32. Kan man bruke an annen ost istede for blåmuggost? Foreksempel philidelfia?

  33. Vart kommer den stora vita tallriken ifrån? 🙂 vore jätte tacksam för svar!

  34. Takk for oppskriften! Jeg har nettopp prøvd den, og det ble fantastisk godt 🙂 Du har en utrolig bra blogg!

  35. hei Caroline! Jeg tenkte å lage denne oppskriften men lurte på om man kan bruke en annen ost enn blåmuggost? For eksempel Philadelphia? vil det smake like godt?

    Stor klem og jeg må bare få sagt at du er fantastisk både når det gjelder mat, mote og trening. En ren insperasjonskilde er du <3 lykke til videre i svangerskapet. 🙂

  36. Isabella

    Supergott!! Gjorde detta igår. Snabbt och enkelt. Tack för tipset =D

  37. Lagde denne nettopp og det var helt fantastisk godt! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *