Pepperkakeknapper

Å, klarte ikke å dy meg! Til Farmen i kveld blir det pepperkakeknapper lavkarbostyle. Disse er utrolig lettvinte og ikke minst smaker de helt nydelig, tro meg, for dette kommer fra en pepperkakoman! Oppskriften er en del av mine favoritter til 7 lchf-slag du kan bake i julen, så disse finnes i boken min (fotballfrues dagbok) sammen med 6 andre deilige bakstalternativer til julen, og selvsagt mye mer.

 ___________________________________________________________________________________________________________

christmas comes early vol. II

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

1 ts. tørket ingefær  1 ts. kardemomme  1 ts. kanel  1/2 ts. salt  2 dl. mandelmel  2 ss. yaconsirup  1 egg  2 ss. fiberhusk  1 ts. bakepulver  100 gram smør

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Smelt smøret i en kjele og bland inn alt krydderet pluss yaconsirup. Bland alt det tørre i en bolle for seg og pisk dette sammen med egget før du tilsetter smørbladingen. Rør godt til det blir en deigklump og la den hvile i noen minutter. Rull deretter små kuler av deigen og press dem litt flate før du legger dem på et stekebrett med bakepapir. Disse skal inn i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Må hvile i ca. 30 minutter etter steketiden for at de skal bli sprø.

___________________________________________________________________________________________________________

Og dere, en gladnyhet! Nå finnes snart boken min tilgjengelig for iPad! Sier ifra når den er ute ♥ 

108 kommentarer

 1. Astrida

  Hei Caroline! Dette så kjempegodt ut 🙂 Jeg lurer på om du kan en oppskrift på disse hvis man ikke har lavkarbo-style? Er student så jeg har ikke så mye penger å rutte med, så jeg har bare vanlig mel. Hvor mye mel trenger man ca, hvis man erstatter det med mandelmel? Jeg finner ikke oppskrift på disse noe annet sted, eller så har de bare et annet navn. Jeg er såå glad i bloggen din, og leser hver dag 🙂

  Klem Astrid

 2. Astrida

  Hei Caroline! Dette så kjempegodt ut 🙂 Jeg lurer på om du kan en oppskrift på disse hvis man ikke har lavkarbo-style? Er student så jeg har ikke så mye penger å rutte med, så jeg har bare vanlig mel. Hvor mye mel trenger man ca, hvis man erstatter det med mandelmel? Jeg finner ikke oppskrift på disse noe annet sted, eller så har de bare et annet navn. Jeg er såå glad i bloggen din, og leser hver dag 🙂

  Klem Astrid

  1. Fotballfrue

   Da ville jeg brukt nærmere 4 dl. 🙂 Prøv med 3.5 til å starte med 🙂

   Klem!

 3. Jeanette

  Kan man bruke vanlig sirup?

 4. Jeanette

  Kan man bruke vanlig sirup?

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke prøvd det selv, men det kan du sikkert 🙂

 5. Så morsomt! Snakket i helgen med mamma om glutenfri julebakst. Og så kommer denne 🙂 Perfekt, TUSEN TAKK 🙂

 6. Jeg har akkurat kjøpt boken din, jeg.
  Bedre sent enn aldri … 🙂 Den er forresten veldig inspirerende og flott – akkurat som du og bloggen din!
  Disse pepperkakeknappene så herlige ut, men jeg må nok vente til desember 😉
  Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Så stas! Veldig koselig at du liker den 🙂

 7. I see now the festive accent) I love the atmosphere of Christmas.I’m curious decoration of your home? Regards Sylvia

 8. Du er så flink! Ha en flott dag, vakre Caroline 😀

 9. Birgitte

  Ååå, disse skal jeg prøve. Håper du deler flere gode LCHF-julebakst oppskrifter nå fremover mot jul.
  Men hvor kjøper vi jaconsirup?

  1. Fotballfrue

   Jeg bestiller via iherb (http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Organic-Yacon-Syrup-11-5-fl-oz/11654?ic=1&flt=0000) men vet at funskjonell mat også har 🙂

 10. Cathrine

  Åå, disse så kjempegode ut. Vet du om man får kjøpt yaconsirup i vanlige matbutikker? 🙂
  Og forresten de gravidbildene dine var helt nydelige!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Det tror jeg ikke, jeg bestiller på iherb.com 🙂

 11. Hei Caroline.
  Jeg er gravid (bare 10 uker. Johoooo:)) Og har nettopp fått beskjed om at jeg har svangerskapsdiabetes:( Det er helt pyton for jeg har gledd meg så til jul og pepperkaker..ikke minst! Tror du jeg kan spise slike som du har her?
  Lykke til med jenta som kommer snart! Gleder meg til å se henne. Jeg har ei jente på 4 år og. Du har så mye fint i vente at du aner bare ikke!

  Mvh Maria

  1. Fotballfrue

   Gratulerer så mye 🙂 Så leit med svangerskapsdiabetes, skjønner godt du har gledet deg til pepperkaker. Yaconsirup er lav på GI, men inneholder likevel sukker, så jeg ville snakket med legen min 🙂 Dere finner sikkert en løsning 🙂 Masse lykke til i tiden fremover 🙂

   1. Takk Caroline.
    Det skal jeg gjøre. Håper jeg kan spise de for jeg får vann i munnen bare av å se på de!!!! Naaammmm!!:)

    Maria

 12. Jeg laget disse i dag, men ble virkelig ikke vellykket 🙁 smakte kjempesalt og ble i tillegg brent på halve tiden 🙁

  1. Fotballfrue

   Så synd, har alltid fått gode tilbakemeldinger når jeg har servert disse 🙂

   1. Helene

    Må ha gjort noe feil, for de ble jo kjempe rare 😛 pleier å lage til bollene dine og de er gode 🙂 jeg får sikkert til en annen gang!

 13. Hei:)
  Vil bare takke deg for mange fine oppskrifter.
  Jeg har en Revmatisk sykdom som gjør at jeg må unngå mye mat for ikke å bli enda sykere, dvs mye mat fører til betennelse i kroppen som gjør sykdommen min mye værre…så mat er faktisk min mirakelmedisin, og mye av dine oppskrifter gjør faktisk hverdagen min mer spennende og jeg har stor glede av de..
  Endelig kan jeg også kose meg med kaker o.l
  Så tusen Takk ❤

  1. Fotballfrue

   Så utrolig flott å høre 🙂

 14. Kan man bytte ut yaconsirup med noe? Bor i en bygd her det er vanskelig å få tak i.. hehe..

  1. Rebecca

   Bruk honning 😉 Det har lignende konsistens og selv om det ikke er lavkarbo, er det likevel mye sunnere enn f.eks. vanlig sirup 😉

  2. Har du sukrin gold? 😀

 15. Merethe

  Jeg spurte om ikke du kunne legge ut oppskrift på pepperkaker til jul, og jaggu kom de gitt! Jippi!

  Jeg har spist lavkarbo i snart tre år nå. Gikk ned 30 kilo første året, og føler meg generelt veldig bra på lavkarbo kosthold. Noe av det viktigste for meg er å klare å finne alternative oppskrifter på mat man bare «må» ha. For meg er det ikke jul uten pepperkaker, så dette kom godt med!

  Takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Håper de faller i smak! Du kan fint presse ut figurer av deigen også, jeg bare har ikke tålmodighet 😉

 16. Åhh, dette så utrolig godt ut, må definitivt bakes! Du har alltid så utrolig gjennomførte innlegg!
  Håper det kommer flere julebakster mot julen, hele prosessen skaper jo julestemning! 🙂

  Klem

 17. De så helt fantastiske ut!! Og supert for meg som hverken spiser gluten eller karbo og holder meg unna de fleste melkeprodukter. Men hvor får man tak i den sirupen?

 18. Hei Caroline! Et spørsmål til deg: er oppskriftene i bøkene dine (delvis) glutenfrie? Ser du bruker mye mandelmel osv., tenkte å ønske meg boken din i julegave om jeg kan få nytte av den da jeg nylig har fått påvist allergi og trenger litt nye oppskrifter fremover..

 19. Hei.
  Flott blogg du har! ! Gjennomført og fin ♥ Spurte igår, men kommentaren falt hvis t bort..så prøver igjen 🙂
  Jeg er allergisk mot mandler og lurer da på om du vet om et annet mel jeg kan bruke istedenfor? ..som gjerne er sunnt 😉
  Håpr du har en fin dag 🙂

 20. Atina Josefine

  vil det funke å bytte ut yaconsirupen med agavesirup tror du?

 21. Tror du boka blir tilgjenelig for jul? For da blir det julegave til meg selv i aar! Utrolig fint det siste gravidbilde du viste frem! Du ser helt amazing ut, krysser fingre for at det er slik jeg ogsaa kommer til aa se ut!
  Og, har de yaconsiup paa iHerb? Klemmer xoxo

 22. Hei. Hvor finner du alle oppskriftene dine? og når kommer boken din ut på ipad?:)

 23. Hei,

  Hva kan man bruke i stedet for yaconsirup, hvis man ikke tåler sukker eller fruktose?

  De ser lekre ut! God mandag 🙂

 24. Hei!

  Hva slags mandelmel bruker du? Det fettreduserte fra Funksjonell mat eller hjemmelaget, altså male mandler?

  Ha forøvrig ei trivelig førjulstid sammen med familien 🙂

 25. Jeg lagde meg på disse her om dagen, og fulgte oppskriften til punkt og prikke (med unntak av at yaconsirup ble byttet ut med akasiehonning). Det ble dessverre totalt mislykket! Da jeg skulle hatt en trillbar deig hadde jeg en tyktflytende røre. Jeg fikk satt små topper på et bakebrett med to skjeer, og puttet de i ovnen. Tilfeldigvis kikka jeg inn i ovnen før halve tiden var gått, og da var de helt svarte under! Jeg skjønner ikke hva som har skjedd her, noen andre som opplevde dette?

 26. Fru Luna

  Jeg lagde disse i dag og de ble totalt mislykkede. De ble helt flate og svart som kull! Og nå stinker det brent lukt i hele huset…

 27. JA, jeg vet det er januar, men jeg kan ikke gi slipp på julen. Jeg har nå prøvd med honning i stedet for sirup, mine ble kull svarte og svidde under. Caroline, hvordan har det seg at alt jeg lager med mandelmel blir mye mørkere enn dine ting som du lager med mandelmel. Hva enn jeg lager blir det mørkebrunt og nesten svart, kan dette ha noe med mandelmelet å gjøre?

 28. Heisann, laget disse «knappene» men brukte malt mandelmel da det ikke står oppgitt om det er fettredusert eller malt mandel du bruker i oppskriftene dine. Di ble ikke gode di jeg laget. Så er det fettredusert eller malte mandler du bruker når du skriver mandelmel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fettredusert mandelmel 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *