Pepperkakeknapper

Å, klarte ikke å dy meg! Til Farmen i kveld blir det pepperkakeknapper lavkarbostyle. Disse er utrolig lettvinte og ikke minst smaker de helt nydelig, tro meg, for dette kommer fra en pepperkakoman! Oppskriften er en del av mine favoritter til 7 lchf-slag du kan bake i julen, så disse finnes i boken min (fotballfrues dagbok) sammen med 6 andre deilige bakstalternativer til julen, og selvsagt mye mer.

 ___________________________________________________________________________________________________________

christmas comes early vol. II

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

1 ts. tørket ingefær  1 ts. kardemomme  1 ts. kanel  1/2 ts. salt  2 dl. mandelmel  2 ss. yaconsirup  1 egg  2 ss. fiberhusk  1 ts. bakepulver  100 gram smør

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Smelt smøret i en kjele og bland inn alt krydderet pluss yaconsirup. Bland alt det tørre i en bolle for seg og pisk dette sammen med egget før du tilsetter smørbladingen. Rør godt til det blir en deigklump og la den hvile i noen minutter. Rull deretter små kuler av deigen og press dem litt flate før du legger dem på et stekebrett med bakepapir. Disse skal inn i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Må hvile i ca. 30 minutter etter steketiden for at de skal bli sprø.

___________________________________________________________________________________________________________

Og dere, en gladnyhet! Nå finnes snart boken min tilgjengelig for iPad! Sier ifra når den er ute ♥ 

108 kommentarer

 1. Jeanette

  skal du utgi ennå en bok? mener jeg så to forskjellige bøker av deg i en nettbokhandel

 2. Jeanette

  skal du utgi ennå en bok? mener jeg så to forskjellige bøker av deg i en nettbokhandel

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂 De har endret cover på boken min noen steder 🙂

   1. Snakket ikke du om en bok som skulle handle om tiden etter fødsel? Eller noe? 🙂

 3. ååååh, de er kjempe gode 🙂
  En av mine favoritter også altså 😀

 4. ååååh, de er kjempe gode 🙂
  En av mine favoritter også altså 😀

 5. Kristine

  Ååå, de så gode ut! Så deilig med tidlig førjulstid;-)
  Hvor mye koster boken på iPad?:) ha en fin kveld, håper du får en bedre natt enn den forrige<3

 6. Kristine

  Ååå, de så gode ut! Så deilig med tidlig førjulstid;-)
  Hvor mye koster boken på iPad?:) ha en fin kveld, håper du får en bedre natt enn den forrige<3

 7. https://www.sofiesvilla.no/productdetails.php?product=11257

  Tenkte på deg og da jeg såg denne 🙂 Ha en fin kveld!
  -Anette

 8. https://www.sofiesvilla.no/productdetails.php?product=11257

  Tenkte på deg og da jeg såg denne 🙂 Ha en fin kveld!
  -Anette

 9. Jippi! For at boken din kommer på iPad 🙂

 10. Jippi! For at boken din kommer på iPad 🙂

 11. disse skal jeg prøve ut! kos deg med farmen!:)

 12. disse skal jeg prøve ut! kos deg med farmen!:)

 13. Jippi!!!! Tror du boka blir tilgjenelig for jul? For da blir det julegave til meg selv i aar! Utrolig fint det siste gravidbilde du viste frem! Du ser helt amazing ut, krysser fingre for at det er slik jeg ogsaa kommer til aa se ut! Klemmer xoxo

 14. Jippi!!!! Tror du boka blir tilgjenelig for jul? For da blir det julegave til meg selv i aar! Utrolig fint det siste gravidbilde du viste frem! Du ser helt amazing ut, krysser fingre for at det er slik jeg ogsaa kommer til aa se ut! Klemmer xoxo

  1. Fotballfrue

   Ja, det blir den absolutt 😀 Tuusen takk, snille du <3

   Klem!

 15. Naaam, hørtes godt ut! Men jeg prøver å vente litt lenger, kanskje til desember.. Hihi

 16. Naaam, hørtes godt ut! Men jeg prøver å vente litt lenger, kanskje til desember.. Hihi

 17. er det det samme som peppernøtter? 🙂

 18. er det det samme som peppernøtter? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, som pepperkaker 🙂

 19. Når kommer neste bok? 😉

 20. Når kommer neste bok? 😉

 21. Hvordan hører du på musikk når du trener? Har du en egen ipod til det eller på iphone? Hvordan får du det til på tredmøllen? 🙂

 22. Hvordan hører du på musikk når du trener? Har du en egen ipod til det eller på iphone? Hvordan får du det til på tredmøllen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Via iphone, bruker wimp 🙂 Har bånd rundt armen. Tredemøllen vår har en «hylle» til å legge fra seg ting på, iPaden står der 🙂

 23. Nam! Disse skal jeg prøve ut når jeg kommer hjem i desember. 🙂

  Kul stop-motion video fra road-trip’en vår i Norge i sommer (også en liten tur innom london):

  https://mydirtysho.es/stop-motion-film-norway-road-trip/

 24. Nam! Disse skal jeg prøve ut når jeg kommer hjem i desember. 🙂

  Kul stop-motion video fra road-trip’en vår i Norge i sommer (også en liten tur innom london):

  https://mydirtysho.es/stop-motion-film-norway-road-trip/

 25. cookiegirl

  Synes de ser litt veldig godt stekt under … brent`?

 26. cookiegirl

  Synes de ser litt veldig godt stekt under … brent`?

 27. Hei, Caroline 🙂 jeg har aldri vært plaget med huden, men i det siste har jeg lagt merke til at porene mine er ååne, og det synes veldig godt. Har du noe kremer eller sminke du kan anbefale til dette? 🙂

  Stor klem

 28. Hei, Caroline 🙂 jeg har aldri vært plaget med huden, men i det siste har jeg lagt merke til at porene mine er ååne, og det synes veldig godt. Har du noe kremer eller sminke du kan anbefale til dette? 🙂

  Stor klem

  1. Fotballfrue

   At de er større, tenker du på? Ble et litt rart ord der :p

   Klem!

   1. Åpne skulle det stå! 🙂

 29. De sågantastisk gode ut! Fikk dessverre ikke kjøpt boken din på papir, men gleder meg stort til den kommer på ipad 🙂

 30. De sågantastisk gode ut! Fikk dessverre ikke kjøpt boken din på papir, men gleder meg stort til den kommer på ipad 🙂

 31. Så deilig! Kan det brukes annen søtning enn yaconsirup? 🙂

 32. Så deilig! Kan det brukes annen søtning enn yaconsirup? 🙂

 33. Omg, those are so delicious. In the Netherlands they are called pepernoten I think haha 🙂

 34. Omg, those are so delicious. In the Netherlands they are called pepernoten I think haha 🙂

 35. Hei.
  Flott blogg du har:-) utrolig gjennomført og fin, gøy å følge deg.
  Lurte på om du har forslag til hvilket annet mel som kunne passe til pepperknappene?
  Er allergisk mot mandler og gluten, men av erfaring er det ikke alt mel som er egnet til alt..
  Ha en fortsatt fin dag:-)

 36. Hei.
  Flott blogg du har:-) utrolig gjennomført og fin, gøy å følge deg.
  Lurte på om du har forslag til hvilket annet mel som kunne passe til pepperknappene?
  Er allergisk mot mandler og gluten, men av erfaring er det ikke alt mel som er egnet til alt..
  Ha en fortsatt fin dag:-)

  1. Fotballfrue

   Har dessverre ikke noen forslag til deg, men kanskje noen andre har?

   Klem 🙂

  2. Hva med å bruke vanlig glutenfritt mel? Det er ikke lavkarbo da 🙂
   Ellers kan du bruke sesammel, et nøytralt proteinpulver eller bare blande litt av de forskjellige meltypene 😉
   Det er det jeg pleier å gjøre hvertfall, og det blir kjempe godt! 🙂

 37. Mamma til en :)

  Hei Caroline!
  Er innom bloggen din flere ganger om dagen og elsker det!
  Lekkre bilder, gode oppskrifter og en flott jente!

  Kan man lage disse enda tynnere som pepperkaker? Og blir de helt sprø hvis man lager de så høye som disse?

  Nydelige graviditets bilder 🙂 Lykke til videre i svangerskapet og med fødsel 😀

 38. Mamma til en :)

  Hei Caroline!
  Er innom bloggen din flere ganger om dagen og elsker det!
  Lekkre bilder, gode oppskrifter og en flott jente!

  Kan man lage disse enda tynnere som pepperkaker? Og blir de helt sprø hvis man lager de så høye som disse?

  Nydelige graviditets bilder 🙂 Lykke til videre i svangerskapet og med fødsel 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, deigen er pepperkakedeig, så det kan du absolutt 🙂 Disse er veldig sprø til tross for høyden 🙂

   Tusen takk!

 39. Hei!
  Kan du anbefale et annet type glutenfritt mel hvis man ikke tåler mandler? Som binder deigen like godt. Disse har jeg lyst å prøve 🙂

 40. Hei!
  Kan du anbefale et annet type glutenfritt mel hvis man ikke tåler mandler? Som binder deigen like godt. Disse har jeg lyst å prøve 🙂

 41. Nam, de så kjempegode ut! Tror de må prøves ja;)

 42. Nam, de så kjempegode ut! Tror de må prøves ja;)

 43. Takk for at du skriver fotballfrue.no, Caroline!
  Bloggen din er et fint fristed fra hverdagens mas – her finner jeg alltid masse inspirasjon 🙂
  Stå på!

 44. Takk for at du skriver fotballfrue.no, Caroline!
  Bloggen din er et fint fristed fra hverdagens mas – her finner jeg alltid masse inspirasjon 🙂
  Stå på!

  1. Fotballfrue

   Så koselig å høre, E! Takk for at du følger med 🙂

 45. Nathalie.

  Slike baker vi alltid til jul. Men vi kaller det for peppernøtter 🙂 Er peppernøtter som er jul for meg! Ha en fin dag 🙂

 46. Nathalie.

  Slike baker vi alltid til jul. Men vi kaller det for peppernøtter 🙂 Er peppernøtter som er jul for meg! Ha en fin dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Synes disse smaker mer pepperkaker, jeg bare synes det er så mye styr å presse ut i former 😉

 47. Jeg bare kom til å tenke på en ting…. trenger ikke den lille jenta i magen din karbohydrater? Så tenker jeg at du som trener så mye som du gjør, for du trener mye(!!) skulle ikke kroppen din ha godt av litt mer karbohydrater?
  Nei, jeg kritiserer ikke, jeg lurer bare.

 48. Jeg bare kom til å tenke på en ting…. trenger ikke den lille jenta i magen din karbohydrater? Så tenker jeg at du som trener så mye som du gjør, for du trener mye(!!) skulle ikke kroppen din ha godt av litt mer karbohydrater?
  Nei, jeg kritiserer ikke, jeg lurer bare.

  1. Fotballfrue

   Jeg spiser karbohydrater 🙂 Har aldri hatt et karbohydrafritt kosthold 🙂

   1. Low carb er ikke no carb, hehe :p

   2. Fotballfrue

    Stemmer 😉

   3. lurven

    oh yes, fint og betryggende 😉

 49. Hei Caroline! Dette så kjempegodt ut 🙂 Jeg lurer på om du kan en oppskrift på disse hvis man ikke har lavkarbo-style? Er student så jeg har ikke så mye penger å rutte med, så jeg har bare vanlig mel. Hvor mye mel trenger man ca, hvis man erstatter det med mandelmel? Jeg finner ikke oppskrift på disse noe annet sted, eller så har de bare et annet navn. Jeg er såå glad i bloggen din, og leser hver dag 🙂

  Klem Astrid

 50. Hei Caroline! Dette så kjempegodt ut 🙂 Jeg lurer på om du kan en oppskrift på disse hvis man ikke har lavkarbo-style? Er student så jeg har ikke så mye penger å rutte med, så jeg har bare vanlig mel. Hvor mye mel trenger man ca, hvis man erstatter det med mandelmel? Jeg finner ikke oppskrift på disse noe annet sted, eller så har de bare et annet navn. Jeg er såå glad i bloggen din, og leser hver dag 🙂

  Klem Astrid

  1. Fotballfrue

   Da ville jeg brukt nærmere 4 dl. 🙂 Prøv med 3.5 til å starte med 🙂

   Klem!

 51. Jeanette

  Kan man bruke vanlig sirup?

 52. Jeanette

  Kan man bruke vanlig sirup?

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke prøvd det selv, men det kan du sikkert 🙂

 53. Så morsomt! Snakket i helgen med mamma om glutenfri julebakst. Og så kommer denne 🙂 Perfekt, TUSEN TAKK 🙂

 54. Jeg har akkurat kjøpt boken din, jeg.
  Bedre sent enn aldri … 🙂 Den er forresten veldig inspirerende og flott – akkurat som du og bloggen din!
  Disse pepperkakeknappene så herlige ut, men jeg må nok vente til desember 😉
  Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Så stas! Veldig koselig at du liker den 🙂

 55. I see now the festive accent) I love the atmosphere of Christmas.I’m curious decoration of your home? Regards Sylvia

 56. Du er så flink! Ha en flott dag, vakre Caroline 😀

 57. Birgitte

  Ååå, disse skal jeg prøve. Håper du deler flere gode LCHF-julebakst oppskrifter nå fremover mot jul.
  Men hvor kjøper vi jaconsirup?

  1. Fotballfrue

   Jeg bestiller via iherb (https://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Organic-Yacon-Syrup-11-5-fl-oz/11654?ic=1&flt=0000) men vet at funskjonell mat også har 🙂

 58. Cathrine

  Åå, disse så kjempegode ut. Vet du om man får kjøpt yaconsirup i vanlige matbutikker? 🙂
  Og forresten de gravidbildene dine var helt nydelige!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Det tror jeg ikke, jeg bestiller på iherb.com 🙂

 59. Hei Caroline.
  Jeg er gravid (bare 10 uker. Johoooo:)) Og har nettopp fått beskjed om at jeg har svangerskapsdiabetes:( Det er helt pyton for jeg har gledd meg så til jul og pepperkaker..ikke minst! Tror du jeg kan spise slike som du har her?
  Lykke til med jenta som kommer snart! Gleder meg til å se henne. Jeg har ei jente på 4 år og. Du har så mye fint i vente at du aner bare ikke!

  Mvh Maria

  1. Fotballfrue

   Gratulerer så mye 🙂 Så leit med svangerskapsdiabetes, skjønner godt du har gledet deg til pepperkaker. Yaconsirup er lav på GI, men inneholder likevel sukker, så jeg ville snakket med legen min 🙂 Dere finner sikkert en løsning 🙂 Masse lykke til i tiden fremover 🙂

   1. Takk Caroline.
    Det skal jeg gjøre. Håper jeg kan spise de for jeg får vann i munnen bare av å se på de!!!! Naaammmm!!:)

    Maria

 60. Jeg laget disse i dag, men ble virkelig ikke vellykket 🙁 smakte kjempesalt og ble i tillegg brent på halve tiden 🙁

  1. Fotballfrue

   Så synd, har alltid fått gode tilbakemeldinger når jeg har servert disse 🙂

   1. Helene

    Må ha gjort noe feil, for de ble jo kjempe rare 😛 pleier å lage til bollene dine og de er gode 🙂 jeg får sikkert til en annen gang!

 61. Hei:)
  Vil bare takke deg for mange fine oppskrifter.
  Jeg har en Revmatisk sykdom som gjør at jeg må unngå mye mat for ikke å bli enda sykere, dvs mye mat fører til betennelse i kroppen som gjør sykdommen min mye værre…så mat er faktisk min mirakelmedisin, og mye av dine oppskrifter gjør faktisk hverdagen min mer spennende og jeg har stor glede av de..
  Endelig kan jeg også kose meg med kaker o.l
  Så tusen Takk ❤

  1. Fotballfrue

   Så utrolig flott å høre 🙂

 62. Kan man bytte ut yaconsirup med noe? Bor i en bygd her det er vanskelig å få tak i.. hehe..

  1. Bruk honning 😉 Det har lignende konsistens og selv om det ikke er lavkarbo, er det likevel mye sunnere enn f.eks. vanlig sirup 😉

  2. Har du sukrin gold? 😀

 63. Jeg spurte om ikke du kunne legge ut oppskrift på pepperkaker til jul, og jaggu kom de gitt! Jippi!

  Jeg har spist lavkarbo i snart tre år nå. Gikk ned 30 kilo første året, og føler meg generelt veldig bra på lavkarbo kosthold. Noe av det viktigste for meg er å klare å finne alternative oppskrifter på mat man bare «må» ha. For meg er det ikke jul uten pepperkaker, så dette kom godt med!

  Takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Håper de faller i smak! Du kan fint presse ut figurer av deigen også, jeg bare har ikke tålmodighet 😉

 64. Åhh, dette så utrolig godt ut, må definitivt bakes! Du har alltid så utrolig gjennomførte innlegg!
  Håper det kommer flere julebakster mot julen, hele prosessen skaper jo julestemning! 🙂

  Klem

 65. De så helt fantastiske ut!! Og supert for meg som hverken spiser gluten eller karbo og holder meg unna de fleste melkeprodukter. Men hvor får man tak i den sirupen?

 66. Hei Caroline! Et spørsmål til deg: er oppskriftene i bøkene dine (delvis) glutenfrie? Ser du bruker mye mandelmel osv., tenkte å ønske meg boken din i julegave om jeg kan få nytte av den da jeg nylig har fått påvist allergi og trenger litt nye oppskrifter fremover..

 67. Hei.
  Flott blogg du har! ! Gjennomført og fin ♥ Spurte igår, men kommentaren falt hvis t bort..så prøver igjen 🙂
  Jeg er allergisk mot mandler og lurer da på om du vet om et annet mel jeg kan bruke istedenfor? ..som gjerne er sunnt 😉
  Håpr du har en fin dag 🙂

 68. Atina Josefine

  vil det funke å bytte ut yaconsirupen med agavesirup tror du?

 69. Tror du boka blir tilgjenelig for jul? For da blir det julegave til meg selv i aar! Utrolig fint det siste gravidbilde du viste frem! Du ser helt amazing ut, krysser fingre for at det er slik jeg ogsaa kommer til aa se ut!
  Og, har de yaconsiup paa iHerb? Klemmer xoxo

 70. Hei. Hvor finner du alle oppskriftene dine? og når kommer boken din ut på ipad?:)

 71. Hei,

  Hva kan man bruke i stedet for yaconsirup, hvis man ikke tåler sukker eller fruktose?

  De ser lekre ut! God mandag 🙂

 72. Hei!

  Hva slags mandelmel bruker du? Det fettreduserte fra Funksjonell mat eller hjemmelaget, altså male mandler?

  Ha forøvrig ei trivelig førjulstid sammen med familien 🙂

 73. Jeg lagde meg på disse her om dagen, og fulgte oppskriften til punkt og prikke (med unntak av at yaconsirup ble byttet ut med akasiehonning). Det ble dessverre totalt mislykket! Da jeg skulle hatt en trillbar deig hadde jeg en tyktflytende røre. Jeg fikk satt små topper på et bakebrett med to skjeer, og puttet de i ovnen. Tilfeldigvis kikka jeg inn i ovnen før halve tiden var gått, og da var de helt svarte under! Jeg skjønner ikke hva som har skjedd her, noen andre som opplevde dette?

 74. Fru Luna

  Jeg lagde disse i dag og de ble totalt mislykkede. De ble helt flate og svart som kull! Og nå stinker det brent lukt i hele huset…

 75. JA, jeg vet det er januar, men jeg kan ikke gi slipp på julen. Jeg har nå prøvd med honning i stedet for sirup, mine ble kull svarte og svidde under. Caroline, hvordan har det seg at alt jeg lager med mandelmel blir mye mørkere enn dine ting som du lager med mandelmel. Hva enn jeg lager blir det mørkebrunt og nesten svart, kan dette ha noe med mandelmelet å gjøre?

 76. Heisann, laget disse «knappene» men brukte malt mandelmel da det ikke står oppgitt om det er fettredusert eller malt mandel du bruker i oppskriftene dine. Di ble ikke gode di jeg laget. Så er det fettredusert eller malte mandler du bruker når du skriver mandelmel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fettredusert mandelmel 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *