Filmtips: 8 romantiske klassikere

Her i Siljan kunne ikke været vært dårligere, regnet trommer så hardt mot ruta at jeg har vanskelig for å se fjellene som vanligvis raver rett på utsiden. På dager som denne er det ikke alltid like fristende å krype ut av pysjen eller å gjøre noe som helst fornuftig, så jeg tenkte å komme med noen enkle filmtips: Klissete klassikere. Dersom du trenger å overtale mannen i huset, kan du fortelle ham at disse filmene er perfekte dersom han ønsker å forstå en kvinnes tankegang litt bedre, ettersom jeg faktisk påpeker budskapet i hver film. Ønsker du derimot filmer som får deg til å gråte, eller filmer som får deg til å le, har jeg laget innlegg på dette før, så disse har jeg linket til i bunnen av dette. Snurr film!

___________________________________________________________________________________________________________

8 romantic classics you must see 

casablanca: klassikeren fra 1940-tallet. Denne tror jeg faktisk at jeg så sammen med mimmi for første gang, og jeg kan ikke si at jeg forstod så mye av den da. Men så har jeg selvsagt sett den igjen og igjen etter dette, og så har jeg fortsått at filmen lærer deg at man noen ganger må gi slipp på den du elsker til fordel for noe annet. Den fokuserer rett og slett på å velge mellom kjærlighet og moral. 

 brokeback mountain: denne filmen har et dobbelt budskap, og forteller oss at vi ikke alltid kan velge hvem vi elsker, og at kjærligheten kan være såpass mektig at den kan rive folk fra hverandre.

 ghost: elsker denne filmen! Har ikke telling på hvor ofte jeg har sett denne. Og hvem elsker ikke Mr. Swayze? Budskap: kjærligheten er evig.

 dirty dancing: å, elsker elsker elsker denne filmen! En klassiker som minner oss på å ikke være redde for å søke etter kjærlighet og lidenskap.

♥ gone with the wind: absolutt en film som alle burde se, og som lærer oss å ikke ta kjærligheten for gitt, for da kan du miste den for godt.

♥ pretty woman: en must-see av flere grunner, men først av alt lærer den oss å se forbi førsteinntrykket og at kjærligheten kan finnes på de mest uventede steder.

♥ when harry met sally: en romantisk perle fra 1989, som lærer oss å være tålmodig når det kommer til kjærligheten.

♥ sleepless in seattle: ikke vær redd for å ta en sjanse når det kommer til kjærligheten 

___________________________________________________________________________________________________________

– sjekk gjerne ut de andre filmtipsene mine: filmer som garantert får deg til å gråte og filmer som garantert får det til å le

55 kommentarer

 1. Caroline

  Sjekk ut: https://www.facebook.com/LORENSKOGJENTENECASABLANCA2014?fref=ts

  Instagram: @casablanca2k14

  <3 <3 <3 <3 <3

 2. You are right these are really must haves and as I normally don´t watch films and TV I think regarding this films this is a fault 🙂

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 3. Prøvde å overtale eksen til å se Brokeback Mountain med meg (jeg synes filmen er så vond og trist, men så fantastisk nydelig på samme tid, på grunn av den enorme kjærligheten hovedpersonene har for hverandre).. det gikk rett og slett ikke 😛 Men kjempeflotte filmtips! Synes det er så utrolig koselig med sånne filmer på skjermen nå i høsten, selv om jeg er singel. Noen av disse klassikerne, pluss varmt pledd og et glass rødvin resulterer som regel i en fin høstkveld 🙂

 4. Takk for tips. Ghost er en ubeskriverlig vakker film. Jeg gråter som bare det når jeg ser traileren :’)
  Det var forvirrende å lese om de ulike filmene pga. måten du skrev på, kanskje det ville ha vært enklere å lese om du skrev det punkvis?
  Ha en fin søndag!

  1. Fotballfrue

   Den er så skjønn <3 Takk for innspill, endret litt på oppsettet 🙂

 5. Åhh, jeg elsker Dirty Dancing!

  Og forresten, jeg fant nettopp en oppskrift på kokos-sjokolademousse (LCHF til og med!!), og det første jeg tenkte på var at denne måtte jeg dele med deg! 🙂

  Ha en fantastisk søndag fineste deg!

  1. Så visst at jeg glemte å legge med linken, haha, men her er den: https://chocolatecoveredkatie.com/2012/01/16/chocolate-frosting-shots/

   🙂

  2. Fotballfrue

   DEL!!! 😀

 6. The notebook burde definitivt vært på den lista!:) elsker den filmen.

 7. åå jeg elsker disse innleggene, og jeg skal definitivt se flere filmer i dag, helt perfekt.

 8. Hei! En film jeg falt for er When a man loves a woman. Fantastisk

 9. Kristine

  En annen veldig søt, romantisk og julete film i samme kategori jeg tror du kommer til å like: Serendipity 🙂

 10. Veronika

  Dirty Dancing er så fin, så musikalen i London for noen uker siden. Anbefales hvis du ikke har sett musikalen enda 😀

  1. Fotballfrue

   Nei, den har jeg ikke sett! Setter det på listen over ting jeg må gjøre 🙂

 11. Herlig innlegg!! Har allerede sett de fleste, men fikk veldig lyst til å sleepless in seattle. Ha en fin søndag 🙂

  Travel Throwback med bilder fra overalt i verden: http://www.mydirtysho.es

  1. Fotballfrue

   Slepless in seattle <3

 12. Tusen takk for filmtips! Dette trenger vi i høst 🙂

 13. Er like dårlig vær her… Og når jeg til og med ikke våkner før 14.15, er det ikke den beste starten på dagen! Jeg så på klokken, og ble forskrekket… jeg sovnet jo i 2-tiden, og hadde en rolig kveld hjemme. Hvordan? Haha, jeg er definitivt et sovemenneske!

  1. Fotballfrue

   Haha, galskap 😉

 14. Bra med filmtips 😀

 15. Helt enig! 🙂 Men jeg vil legge til en: Love actually. <3 🙂 God søndag! 🙂

 16. Ååååh, Dirty Dancing <3 jeg kan ikke få nok av denne filmen. Elsker å se den på kalde vinterskvelder når jeg lengter etter sommer! Nobody puts baby in a corner <3

  1. Fotballfrue

   Å, jeg også <3

 17. Jeg elsker disse innleggene! Takk for mange fine filmtips 🙂

 18. Alltid kjekt med filmtips. Særlig i dette høstværet! 🙂 Jeg har et par favoritter som du absolutt må vurdere å se også: «En offiser og en gentleman», «pearl harbor» og selvsagt » The notebook»!! Så vil jeg anbefale «I am Sam», denne smelter mitt kommende mammahjerte 🙂 Ha en fortsatt fin søndag!

 19. bruker du et barberskum når du barberer leggene dine? evt hvilket merke? 🙂 vet at du bruker den Shai høvelen, er det noe som hører til den? 🙂

  1. Fotballfrue

   jeg har aldri brukt shai, da tror jeg du blander meg med en del andre bloggere 😉 har brukt mrazor i over 1 år 🙂 Bruker barberskummet / kremen til eos 🙂 Link: https://fotballfrue.no/2013/05/30/slik-holder-jeg-leggene-glatte/

 20. Denne guiden kom fint med på en ellers så trist høstdag! :):)

  Du er en fantastisk inspirasjonskilde – takket være deg har jeg vært ute på løpetur i dag. Selv om det regnet! :O Har begynt å løpe tre ganger i uka (er bare på min andre uke :P), og det er takket være deg. TUSEN TAKK! 😀 Hihi

  Håper du koser deg masse med mammaen og pappaen din i helgen! <3 Jeg savner mine så uendelig masse ettersom jeg flyttet for å studere. Å være hjemme én gang fra skolestart til juleferie er litt for lite etter min mening. 😉

  Fant forresten denne artikkelen om deg, og det bildet som er brukt tror jeg er det fineste jeg har sett av deg. SÅ fint!! 😀

  1. Fotballfrue

   Savner alltid foreldrene, samme hvor gammel man blir 🙂 Så fint at guiden kom godt med 🙂 Håper du har en fin kveld!

   1. Amalie

    Også glemte jeg jo å legge ved artikkelen. Så her er den: https://www.kjendis.no/2012/07/18/kjendis/caroline_berg_eriksen/fotballfrue/blogg/blogging/22586623/

    Håper du også får en fin kveld! 🙂

 21. Charlotte

  Hei! Leste en artikkel på VG: https://www.vektklubb.no/artikkel/ikke-gaa-i-slankefellene-22602691

  Der sto det blant annet:

  SUNT OG USUNT FETT: Alt fett gir like mange kalorier. Fett fra kjøtt og meieriprodukter inneholder mettet fett, som øker sjansen for å få hjerte- og karsykdom. Fett fra planteriket og fiskefett inneholder sunt fett (umettet fett) som kan bidra til å motvirke hjerte og karsykdom. Unntaket er planteoljene palmeolje og kokosolje som inneholder mettet fett.

  Stemmer det at mettet fett øker risikoen for å få hjerte- og karsykdom? Står ikke kilder i artikkelen, som jeg så ihvertfall, som sier noe om dette eller er undersøkt…. Hva er riktig?.. Hilsen en som stadig blir forvirret 🙁

  1. Nei, det er ikke noe evidens som gjør at man kan slå fast dette. Flere store meta-analyser viser at det ikke er noen sammenheng mellom økt inntak av mettet fett og risiko for hjerte- og karsykdom. Man argumenterer for at et bytte fra mettet til umettet vil bedre hjertehelsen, men evidensen bak dette er i beste fall tynn.

   1. Jeg studerer bachelor idrett, hvorfor lærer vi da der at mettet fett og transfett er det usunne fettet, og enumettet/flerumettet er det sunne?
    Jo nettopp pga at flerumettet/enumettet er mer gunstig for kroppen vår. Det gir en mindre risiko for hjerte-og kar sykdommer og andre livsstilssykdommer. Personlig mener jeg at det er opp til hver enkelt hva de spiser, men følger man de norske kostholdsrådene så har du et godt grunnlag. Man kan få hjerte-og kar sykdommer om man spiser sunt, man har noe som heter gener/arv… Dette med kosthold er det så utrolig mange meninger om, så det handler egentlig om å finne et kosthold som passer for deg, og ikke minst stå for det og vite hvorfor du spiser som du gjør! Man kan ikke være redd for å få hjerte-og kar sykdommer om man spiser mye fett. Totalt anbefalt fettinnhold i den daglige kosten er 25-40 E%, karbohydrater 45-60E% og protein 10-20E%. Når det gjelder karbohydrater, kan du selvsagt ikke spise en stor sjokolade og regne det i ditt karbohydratrike kosthold. Du må velge grove produkter som fullkornspasta, grovt brød osv… Fiberrike mat og kostfiber!

   2. Følger man de norske kostholdsrådene så kommer man langt, det har du helt rett i 🙂 Men evidensen for å hevde at et bytte fra mettet til umettet er ikke spesielt god, om man går studiene mer i sømmene så kan det faktisk se ut til at dette vil gi økt dødelighet av hjerte- og karsykdom. Om man øker inntaket av mettet fett, så må man også se hva det erstatter. Å kutte ned på f.eks raffinert sukker vil gi lavere risiko. Mennesker som spiser mye mettet fett har heller ikke større forekomst av hjerte- og karsykdom enn grupper som spiser mindre.

   3. Ja, det kan jeg være enig i. Det er jo kanskje sånn at hjerte-og kar sykdommer rammer dem som spiser et generelt usunt kosthold, og ikke nødvendigvis bare mettet fett:) og selvfølgelig de der arv spiller en stor rolle. Det er derfor jeg er opptatt av helheten av kostholdet, og ikke bare en næringskilde. Ønsker deg og Caroline lykke til med fødsel og den herlige tiden etterpå.

   4. HKS er multifaktorielt, så å peke på én faktor blir for snevert 🙂

 22. Ah elsker dirty dancing og pretty woman <3 En annen film er Notting hill!
  ser pretty woman hver gang jeg er med bestefaren min. Han er Julia Roberts største fan og eeeelsker pretty woman! Han har sikkert sett den 50 ganger, om ikke mer. Han påpeker hver gang vi ser filmen hvilken idiot han "Stuckey" er, haha! Lever seg skikkelig inn i filmen. Tror personligheten til Roberts i filmen minner han en del om bestemor, som gikk bort for tjue år siden av hjerneblødning.

  veldig bra innlegg, elsker da du lager slike! tror du at du kan lage et innlegg med feel-good filmer, som heelst finnes på netflix også? DET hadde vært supert!!

 23. A walk to remember er også en nydelig film!

 24. «PS i love you» burde med, den er nydelig ( men kanskje ikke lur å se når man er full av hormoner hihi).

  1. Fotballfrue

   Hehe, enig i det 🙂 Tok den ikke med ettersom jeg har anbefalt den før 🙂 https://fotballfrue.no/2012/08/25/16-filmer-som-garantert-far-deg-til-a-grate/

 25. Kan anbefale The Vow (Elsk meg igjen), veldig fin film, basert på en sann historie. 🙂

 26. Fjell som raver? Du mener vel kanskje rager 😉

  1. Fotballfrue

   sikkert 🙂

 27. Cathrine

  Nå når det snart går mot jul…: «The Holiday»!

  1. Fotballfrue

   ååå, ja!

 28. Ps. I love you er en kjempe fin film, gråt i to timer mens jeg så den! Haha 🙂 Så er det selvsagt The Notebook, A walk to Remember, Pride and Prejudice, Moulin Rouge!, Definitely, Maybe og Notting Hill 🙂

  Er ikke veldig glad i romantiske filmer (er mer glad i eventyr/fantasy og action) men det er alltid noen som skiller seg ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, den er skjønn! Den har jeg filet under filmer som garantert får deg til å gråte <3 Den er så nydelig!

 29. Water for Elephants og A Walk to Remember!

 30. Der var det mange gamle gode!!
  Venter bare på filmatiseringen av min egen kjærlighetshistorie jeg nå… hehe 😛
  Det nærmeste jeg kommer er The White Masaii, også en utrolig god film, men det er jo på feil side av kontinentet og damen var en del eldre enn meg når hun forelsket seg på ferie..

 31. Kunne du lagd et innlegg over julefilmer du anbefaler ? 🙂

  1. Fotballfrue

   JA 😀

 32. Jeanette

  Fine filmer:-)

  Serendipity, must love dogs, safe haven, life as we know it + sweet home alamaba er også fine 🙂

 33. Victoria Campbell

  Har du sett «the way we were» med Barbra Streisand og Robert Redford
  fra 70tallet?
  Det er min absolutte favoritt!!

 34. Du må se «when a man loves a woman».
  Med Andy Garcia, for trust…

  KLem

 35. Ja, Breakback Mountain. Gråter som en unge hver gang jeg ser på den, og jeg er ikke en person som gråter lett heller! Vondt å se på, men bra-vondt, da. Haha 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *