Oppskrift-onsdag: Gulrotsuppe

Suppe er perfekt kosemat nå som det begynner å bli kaldere i været. Denne gulrotsuppen er rund, fyldig, akkurat passe smaskrik, og det beste av alt – den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Det meste er gjort av seg selv. Jeg serverer denne med osteflarn laget av revet jarlsberg og parmesan, og det anbefales virkelig.
___________________________________________________________________________________________________________

gulrotsuppe for to 

7 gulrøtter  1/2 sellerirot ♥ 1 rødløk  2 hvitløksfedd  1/2 chili  smør til steking  3 x grønnsaksbuljong  7 dl. vann  3 dl. fløte  2 dl. creme fraiche  frisk koriander  revet, frisk ingefær  salt og pepper  1 neve revet parmesan  1 neve revet jarlsberg

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bland sammen en neve raspet jarlsberg og en neve raspet parmesan, og lag små hauger på et stekebrett med stekepapir. Sett brettet inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter, følg med underveis slik at det ikke blir brent. La disse avkjøles før servering, slik at de blir sprø. Ha 3 buljonterninger i en kjele med 7 dl. vann og la dette koke opp slik at buljongen løser seg.


Skrell gulrøtter og sellerirot og del det opp i skiver. Skjær opp løk og finhakk hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene før du finhakker den. Fres gulrot, sellerirot og løk sammen med chili i en stekepanne. Bruk passe mengde med smør i pannen. Dette skal kun surres før det skal over i kjelen med varmt vann og buljongterning. Ha over lokket på kjelen og la grønnsakene koke seg møre. Etter ca. 20 minutter tilsetter du ønsket mengde koriander, revet ingefær, salt og pepper. Bruk en stavmikser nedi kjelen og mos alt til en glatt masse. Tilsett deretter 3 dl. fløte og 2 dl. creme fraiche og la det koke opp igjen. Rør underveis. Det er viktig at du smaker til på krydderfronten.

Serveres med osteflarn og litt frisk koriander.
___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

103 kommentarer

 1. This is a really good idea to put the baked cheese in this yummy looking soup and I´m sure I will try this, too, because I cook often soups for my family. Especially I like it, to cook soups when it´s colder 🙂 Do you like it to eat soups in warmer seasions?

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

  1. Fotballfrue

   I think soup is best during fall and winter 🙂

 2. Looks so yummy! hihii♥
  xxElke
  myblondesmoothie.wordpress.com

 3. Så dumt at jeg ikke har stavmikser altså 🙁

 4. Da blir det suppe til middag da! 😉

 5. Tror du det vil fungere å putte kyllingterninger i denne suppen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det blir sikkert godt 🙂

   1. Anbefaler kyllingbiter i, det var kjempegodt:-)

    Du er en inspirasjonskilde til kosthold og trening Caroline. Jeg har fulgt bloggen din i mange år, å da jeg ble mamma i januar i år ble tid til å følge med laber. Men da jeg fikk se att dere ventet barn, bare MÅTTE jeg ta opp igjen tid til å lese bloggen. Kos deg siste tiden i svangerskapet <3

 6. Caroline

  Så flink du er! Mmmmm dette så nydelig ut.. Elsker
  komboen gulrot/ingefær- deilig smak!
  Ville i tillegg si TAKK for en flott blogg, kjære navnesøster!
  Og lykke til med det som er nært forestående.
  Stor klem!!!!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg!

   Klem tilbake 🙂

 7. Birgitte

  Det ser kjempegodt ut 🙂 Men jeg lurer på en ting. Hva skjedde egentlig med Helsematen.no? Er det fortsatt under planlegging eller ble det ikke noe av likevel? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, det tror jeg ikke blir noe av, for å være ærlig. Jeg hadde ingenting med videre utvikling å gjøre, da jeg kun skulle stå for oppskrifter og det å lage maten. Jeg tror ballen stoppet å rulle da det var vanskelig å få sponsorer etc., men dette vet jeg som sagt svært lite om :/

   1. Birgitte

    Ja, jeg skjønner 🙂

 8. Hei! dette har vel egentlig ingenting med dette innlegget å gjøre, men tenkte jeg skulle spørre alikevel!
  Jeg har tenkt å lage en kalendergave til kjæresten min til jul, og lurte på om du kanskje kunne lage et innlegg om fine kalendergaver som man kan gi, som ikke koster alt for mye? eller, kanskje det er noen andre i kommentarfeltet som har noen gode tips? 🙂
  du er jo så kreativ, så tenkte at du sikkert har mye på lager! det er sikkert mange som ville satt pris på det! 🙂
  ellers må jeg si at jeg leser bloggen din hver dag, men legger sjeldent igjen kommentarer.. skal prøve på å bli flinkere på det!
  håper du får en kjempefin dag! <3
  PS! den gulerotsuppen så kjempegod ut, den må jeg prøve snart! ser for meg at den også er kjempegod med hjemmelagde krutonger!

  1. Jeg blander meg litt her…. Mannen og jeg har laget kalender til hverandre i mange år, dvs 12 gaver til hver. Noen eksempler på gaver kommer her: sokker, refleks, tyggegummi, blader, fine penner eller annet kontormateriale, en kinobillett, en blomst/plante, julehefte, poser med god te eller kaffe, flaxlodd, toalettartikler (dusjsåpe, deo, neglefiler etc), gavekort på massasje ( som du utfører). De har også mange fine små duppeditter på sportsbutikker hvis mannen er interessert i slikt.

   Lykke til!

  2. Ja, her henger jeg meg på! Jeg vil også lage kalender til kjæreseten min, men syns det er veldig vanskelig å komme på 24 ting, uten at det blir godis hver dag. Med studentbudsjett kan det ikke være så dyrt heller. Ser at de noen steder anbefaler boxere og sånt, men det blir jo fort en hundrings, og hundre kroner hver dag i 24. dager, og så julegave i tillegg? Det blir litt for mye, syns jeg, både pga økonomien, og fordi da blir det jo litt mindre stas med selve julegaven. MEN, så langt har jeg tenkt på: små lapper med ting som massasje, god middag (nå lager vi ofte god middag sammen, men tenkte at man kanskje kan slå til med en treretter, eller noe..:P), «jeg tar husvasken», og sånne ting, jule-øl (det kan man jo gi flere ganger, så mye det er å velge i, men blir litt dyrt med veldig mange.) Flaxlodd, julehefte, kinderegg, og miniflaske med aquavit (eller noe annet, seff). Hvis man er av den mer vågale typen kan man jo ta et «stemingsfullt» bilde av seg selv i nisselue, f. eks., eller gi en strip tease, osv. 😉

   Hvis man har bedre økonomi, og en kjæreste som ikke har alkoholproblemer, og liker øl, er det artig å gi en kasse med 24 forskjellige juleøl i, syns jeg. Evt. en dag kan man gi en kopp, og så kan man gi en pose god kaffe eller te (det finnes forsåvidt i alle prisklasser) dagen etter. Eller bare kaffe/te hvis man har altfor mange kopper fra før. Ullsokker, hvis man kan strikke (det kan dessverre ikke jeg).

 9. Det skulle selvfølgelig stå at jeg tenkte å lage en julekalender i gave til kjæresten min, ikke bare en kalendergave! haha

 10. Magdalena

  Hej,

  Den soppan såg fantastiskt god ut! Ska pröva ut den när mamma kommer på besök nästa vecka:-) Tack för inspirationen!
  Strax PT-timme innan nattvakt:-)
  Han fantastisk dag i finvädret.

 11. Åh, det så deilig ut! Må prøves 🙂

 12. Jeg lurte på en ting 🙂 Jeg og kjæresten skal på vår første ferietur sammen til sommeren, og har tenkt oss til Hellas. Vi tenkte å først dra til Santorini siden vi har hørt så mye bra om det, men siden det ikke er noen ordentlige strender der tenkte vi å dra videre med ferge til Karpathos. Dere var jo der i fjor sommer, og jeg lurte på om det er et sted dere bil anbefale for et ungt par? Og er det sandstrender, eller rullestein?

  1. Fotballfrue

   Karpathos er helt nydelig! Har du lest guiden min? Det MÅ dere! Sjekk ut dette innlegget: https://fotballfrue.no/2012/06/25/karpathos-pa-7-dager-guide/

 13. Oi, denne hørtes vanvittig god ut!! Da har jeg funnet ut hva jeg skal ha til tidlig middag på lørdag 🙂

  Takk for bra oppskrift. Ha en fin dag 🙂

 14. Hei! Så kjempe godt ut! Dette må prøves 🙂 Bruker du matfløte eller kremfløte?

  1. Fotballfrue

   alltid kremfløte 🙂

   1. Hvorfor? 🙂

   2. Det er mer fett i, og gir en bedre smak 🙂

 15. 10 minutter til lunch, dette var ikke tråden jeg burde snublet over nå. *skrubbsulten*

  Så innmari godt ut!

 16. Så kjekt med oppskriftsonsdag! 🙂

  Jeg merker at jeg er svært lite inspirert på matfronten for tiden, kunne du tenke deg å lage et inspirasjonsinnlegg med forslag til frokost, lunsj og middag for ei uke f.eks? Eller et eksempel på hva du spiser til frokost lunsj og middag ei uke? Jeg kunne trengt litt inspirasjon akkurat nå 🙂 Spiser du forresten aldri mer enn tre måltider til dagen? Uten mellommåltider?

  Håper du får en kjempe fin dag! Klem fra Karen

  1. Fotballfrue

   Spiser egentlig når jeg er sulten, og noen ganger blir det flere mellommåltider, andre ganger ingen 🙂 Det kommer helt an på, men jeg er en mester på å gå i kjøleskapet å småspise uansett :p Stort sett blir det frokost, lunsj og middag og alt mellom varierer 🙂

   Klemmer!

 17. Hei fine. <3
  Nå følte jeg virkelig det var på tide å legge igjen en kommentar igjen. I en travel hverdag der jeg kun leser bloggen på mobilen, blir det ikke alltid til at man tar seg tid. Men jeg vil bare si at det er en fryd å lese bloggen din. 🙂 Du legger så flid i alt du gjør! Jeg er SÅ glad for at du deler graviditeten, og jeg gleder meg sånn på deres vegne. Ingen tvil om at den lille jenta kommer inn i en trygg og god familie, og jeg gleder meg sånn til å følge med videre! Lykke til med tiden fremover. 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Jeg blir så glad for slike kommentarer, Silje! Tusen takk 🙂

   Stor klem 🙂

 18. Åååh, nam! Elsker at du deler oppskrifter, Caroline! 😀

 19. Yum, it looks tasty!:) You are perfect Caroline!:) Have a lovely day! xo

 20. Heia! Jeg har for tiden ingen stavmikser, (bor i utlandet og skal snart hjem så gidder ikke å kjøpe en heller) kan jeg lage suppa uten å mose grønnsakene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei :O :O

   1. Selvfølgelig går det an, men resultatet blir litt anneledes Prøv å riv gulroten og del de andre grønnsakene i så små biter du klarer. Følg ellers ansvisningen som normalt, men ikke surr gulrøttene i panna. Tilsett dem heller i kjelen mot slutten av koketiden.

   2. Fotballfrue

    Da vil det bli mer som en grønnsakssuppe, mye å tygge og ingen kremet konsistens. Jeg ville heller ønsket meg stavmikser til jul og ventet 🙂

   3. Ingrid

    Evt går det an å bruke en blender 🙂
    Gleder meg til å prøve å lage denne suppa. Jeg trengte virkelig oppskriften på noe slikt i dag! 🙂

   4. Det er bare så enkelt som å mose alt igjennom en melsikt:) Gni med baksiden av en øse eller en spiseskje for å få alt igjennom melsikten. Samme hvis du skal lage fin potetmos;)

 21. Kristine

  Å, så delikat dette så ut, Caroline – helt sikkert at man også «spiser litt med øynene». Ble skikkelig fristet av den gulrotsuppen, jeg. Lagde tomatsuppe fra bunnen av forleden dag og det er jo bare sååå enkelt og såååå mye bedre. Aldri mer posesuppe her, nei (-: Og de osteflarne MÅ prøves, nam!

  Ha en flott onsdag (-:

 22. Lyckliga Ingrid

  Hei Caroline!
  Nå er det altfor lenge siden jeg har kommentert, men med kun 2g/edge på jobb er ikke dét så lett.:) Håper du har det bra! Jeg også elsker supper om høsten og lager det ofte! Gulrot og ingefær er en favoritt, uten tvil.

  Et lite tips til dere som ikke har stavmixer – bruk en blender om du har, eller en foodprosessor. I verste fall kan du mose grønnsakene gjennom en sil (dette tar litt tid da, men det går).

  I dag er det fårikål, og det lukter deilig i hele huset.:)

  Ha en herlig dag, Caroline!

  *klemmer*

 23. Suppe er så deilig høstmat! Herlig å se at du legger ut en vegetaroppskrift forresten 😉

 24. Ragnhild

  Denne skal jeg absolutt prøve! 🙂

  Lurte bare på en ting. Har du prøvd noen av Ole Henriksens ansiktskremer? Har du noen du anbefaler?

  Stor klem og god dag til deg!

  1. Fotballfrue

   Jeg har brukt OH i tre år 😀 Så ja, det er klart jeg har! Kommer innlegg om det om et par-tre timer 🙂

 25. Denne suppen så deilig ut, må prøves ut asap:) Jeg lurte på om Lars Kristian kanskje kunne tenkt seg å skrive et innlegg om myter i sammenheng med lavkarbo? Har lest gjesteinnlegget hans om kostholdet deres og ble absolutt klokere av det. Men fikk fortsatt ikke så mye nyttig informasjon i sammenheng med de klassiske mytene rundt kostholdet. Eksempler på myter jeg tenker på er: økning av hjerte og karsykdommer, skader på nyrer, mangel på dokumentasjon på effekten av et slikt kosthold, at kostholdet gir deg mangel på næringsstoffer osv. For meg som ikke er utdannet, faglært og over gjennomsnittet interessert i kosthold, blir mylderet av informasjonen der ute til tider for mye og motsigende. Jeg vet ikke om Fedon, dere, Grete Roede, legen min eller treneren min har «rett».:p Dog det kanskje ikke er direkte noe rett eller galt i den ramsen av mennesker jeg nettopp nevnte, men dere ser kanskje tegningen?
  Jeg er forøvrig sikker på at flere av leserne deres hadde satt stor pris på et slikt innlegg, og kanskje dere hadde sluppet litt av de eviglange diskusjonene i kommentarfeltet og?:)

  1. Fotballfrue

   Jeg har skrevet et innlegg om det allerede faktisk 🙂 https://fotballfrue.no/2012/11/11/sondagsfrokost-og-myter-om-lchf/

   1. Ohh! Tusen takk!:) Akkurat slikt innlegg jeg hadde i tankene:)

 26. Oi, det hørtes godt ut! Gulrotsuppe har jeg aldri smakt før, men kanskje jeg må det nå 🙂

 27. Suppe er den deiligste høstmaten! Særlig hvis du har halsbetennelse 😉 sitter her med currysuppe og er inspirert av ostekjeksene dine. Hvorforharingenfortaltmegomde! Men det som slår meg mest av alt er hvor utrolig flink du er til å ta bilder. Det blir så delikat! Selv for de som ikke liker gulerotsuppe. Go-onsdag

  1. Fotballfrue

   Å, de er så gode! Lager dem hele tiden som snacks her hjemme 🙂

 28. Katrine

  Hvor er de søte sommerfuglene fra ?

  1. Fotballfrue

   nille 🙂

 29. Kan man bruke noe annet en stavmikser?

  1. Fotballfrue

   miksmaster 🙂

 30. Karoline

  mmmmmmm….gulrotsuppe er noe av det beste jeg vet:) Og min oppskrift er nokså lik din, men jeg pleier å ha ca 1 dl appelsinjuice oppi i tillegg, da blir den ekstra frisk:)

 31. Den høres god ut, men syntes du bruker veldig mye fett i maten. Har du noe forslag til de som ikke kan spise så mye fett?! 🙂

  1. Du kan forsøke med matfløte, evt bare bruke vann og ikke kremfløte, men smaken blir ikke like rundt og god da :/

  2. Du kan jo prøve matfløten til Vita?

 32. Såg veldig god ut! Eg lurer på kor mykje ingefær du har oppi? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bare tilpass etter din smak, jeg brukte en hel klump av de som kommer to i to i pakken 🙂 Men så elsker jeg ingefær også!

 33. Fant ut at jeg nesten hadde alle ingrediensene til suppen i kjøleskapet fra før, så i dag lagde jeg denne suppen, OI så god!! Nydelig suppe, det blir ikke siste gangen jeg lager denne 🙂 Takk for god oppskrift!

 34. Herlighet for en fantastisk god suppe! Jeg og mamma ble sittende og «mmm» og «ååh» under hele middagen.
  Skulle nemlig lage gulrotsuppe i dag, men så kom oppskriften din rett før jeg dro til butikken, så handlelisten ble litt endret på.
  Og gud hvor glad jeg er for det! Klarte riktignok å skrive feil så sellerirot ble til stangselleri men smakte virkelig himmelsk! ^^
  Gleder meg bare til jeg blir sulten igjen så jeg kan spise restene! ;p hihi

  Takk for oppskrift, den er allerede skrevet ned og delt videre til mamma 😉

  1. Fotballfrue

   Så stas 🙂 Blir ikke lenge til vi har den igjen 😀

   Klem!

 35. Er d alt dere har til middag? … er det ikke lite ?

  1. Fotballfrue

   Det er vel ca. 1700-1800 kcal i bare suppen, i tillegg er det osteflarn som også har mye energi, så dette er mer enn nok til 2 🙂

   1. Lite?! Denne suppen er mektig, altså 😉 Og innmari, innmari god 🙂 Eventuelt kan man ha litt kylling eller scampi oppi, men den er nydelig som den er 🙂

 36. Hei Caroline 🙂

  Helt utenfor tema – jeg lurer på om du kunne besvare noen spørsmål om Hair Extensions. Siden du har tape on extensions, og jeg vurderer det samme, lurer jeg på et par ting. Som om du merker at ditt eget hår blir slitt av det? Har hørt mange blir avhengig av det håret dersom deres eget hår blir veldig slitt og ødelagt og tynt. Og om det er veldig annerledes, er det mye å ta hensyn til og pleie? Har også hørt at fleres hår har blitt ødelagt pga dårlig lim.

  Håper du har litt tid til å svare meg 🙂
  Ellers ha en super dag!

 37. Ååå ser sikkelig godt ut 🙂

 38. Minnie Mus

  Hei der!

  Spiser du økologisk? Mange fordeler å hente der, blant annet kommer økologisk kjøtt fra lykkelige dyr og dessuten uten tilsetningsstoffer.

 39. Hei Caroline:)
  Jeg ville bare tipse deg om en fantastisk oppskrift. Den er veldig rask og enkel, men samtidig utrolig god! Ingrediensene for to personer er:
  – To stk avokado
  – 250 gram reker i lake (du bruker ikke laken i retten)
  – Creme fraiche (ca 2/3 av boksen)
  – 2 fedd hvitløk
  – Salt og sitronpepper etter ønsket mengde
  – Saften av 1/2 lime
  – 2 stk tomater
  Du kutter opp avokadoen og blander alt sammen (tomaten kutter jeg opp og har ved siden av). Mengdene av de ulike ingrediensene kan du selvfølgelig variere som du selv føler for. I tillegg har jeg alltid grov pasta, men det passer nok ikke helt inn i deres livsstil med lavkarbo, så du finner helt sikkert ut noe annet smart man kan ha ved siden av:) Håper det smaker! Klem

  1. Fotballfrue

   <3lig takk for tips! Høres nydelig ut :)

 40. Caroline, med alle disse vanvittige lovordene fra dine lesere som booster egoet ditt round the clock, og i tillegg proppfull av ebdorfiner… Du må jo snart implodere av lykke i livet ditt! Jeg vet at de aller fleste ser deg som en utømmelig inspo-kilde OGSÅVIDEREOGSÅVIDEREOGSÅVIDERE! Tenker du noen gang på at vanlige folk med ingenting mer enn ok økonomi, kanskje depresjoner, lite tak i seg selv og en syk tiltrekningskraft til å lese om ditt perfekte liv rett og slett bare vil ta livet sitt?
  Forresten synes jeg at du er det mest materialistiske mennesket jeg noensinne har vært borti. Jises!!

 41. Et kontroversielt spørsmål, muligens:

  Hadde vært spennende og interessant og se hvordan du lagde slike innlegg. Ser for meg at du legger grønnsakene i pene hauger, også på en hvit flate for så og ta frem speilrefleksen. Kanskje ikke helt fornøyd med bildet, må ta et til…. Eller kanskje mengdene så litt feil ut på bildet, så du må hakke opp mer…. Setter på en grønn dusk på toppen av suppa så den blir freshere….Hvordan du sikkert må time bildene i forhold til lyset…Hehe, hvis du skjønner hva jeg mener? Det ser nok enklere og mer lettvint ut enn det faktisk er å være blogger.
  Middagen deres på slike dager må da ta en del tid ekstra?

  Og hvordan er det egentlig at livet ditt på en måte er levebrødet ditt? Jeg blir så nysgjerrig, ikke ta det som snoking 🙂

  Tror det uansett hadde vært ålreit å se hvor mye arbeid som kreves for et slikt innlegg som dette. Eller sminkeguidene dine feks. Må jo være mange steg som skal taes og perfeksjoneres.

  Håper du svarer på dette 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, middagen på slike dager tar gjerne halvannen time ekstra 😉 Det er en pirkete jobb, men veldig gøy at så mange setter pris på det 🙂

 42. Så helt fortreffelig ut 🙂 Her står det nå osteflarn i stekeovnen, til kveldssnacks 😉
  Kan jeg spørre om det er noen spesiell grunn til at dere bruker jarlsberg, istedet for andre vanlige guloster?

  1. Fotballfrue

   ingen spesiell grunn annen enn den at jarlsberg er best <3 Hehe 🙂

 43. Finner ofte inspirasjon i matinnleggene dine! Men en ting forundrer meg. Du som er så flink og kreativ på kjøkkenet, og opptatt av kosthold. Hvorfor bruker du buljongterninger og annen «ferdigmat», fullt av salt og E-stoffer? Jeg slår et slag for ren kraftmat. Håper du også ser verdien av dette når du skal i gang med babymat 🙂

  1. Fotballfrue

   Hvilken annen ferdigmat mener du jeg bruker så ofte? 🙂

 44. Nok en gang, vann i munnen 🙂 Oppskriftsonsdag er tipptopp 🙂

 45. Martine

  Åh, dette ser helt fantastisk himmelsk ut! Jeg blir like glad hver gang du legger ut vegetaroppskrifter 😀 Denne skal lagres og lages den dagen jeg tør å spise annet enn det som jeg føler meg trygg på. Du er alltid så flink og innleggene dine er så gjennomførte! Blir alltid like imponert <3 Jeg håper det går bra med deg og den lille i magen <3 (Jeg har slettet bloggen min forresten, så kanskje du ikke kjenner igjen kommentarene.. Fikk så mange kommentarer som gjorde det verre for meg! Så jeg er virkelig målløs over at du klarer å gå videre de gangene folk er ufine). God kveld videre, vakre Caroline! Mange klemmer fra Martine <3

  1. Fotballfrue

   Da var det nok en smart og riktig avgjørelse å ta, skjønne du <3 Du er fantastisk flott, alri glem det! Jeg heier på deg <3

   Stor klem 🙂 <3

   1. Martine

    Åh, tusen takk, alltid like gode deg! Det varmer veldig mye mer enn du kan forestille deg <3 God kveld videre! Forresten, skoene i det nyeste innlegget… :O SÅ FINE!! Mange klemmer fra meg <3 🙂

 46. Vi er ein gjeng her som har diskutert slanking og blir vel ikkje heilt enige…
  Vi er vel delt sånn 50/50 om kva som er det rette..
  Så då tilkaller vi kostholdsekspertise 🙂
  Kva meiner du & husbonden er den beste, tryggaste og raskeste måten å oppnå eit vekttap på?
  Er det lavkarbo eller det at ein har eit magert kosthold?
  Er lavkarbo for alle? Kva med dei som har forhøya kolestrol?
  Tusen takk visst du tar deg tid til å svare 🙂

  1. Svenske SBU har gått gjennom all tilgjengelig litteratur på området og kom med sin konklusjon nå i høst. Der slås det fast følgende:

   Flera olika råd om ändrade kost- och dryckesvanor kan minska vikt eller midjeomfång hos personer med fetma. På kort sikt (sex månader) är råd om strikt eller måttlig lågkolhydratkost mer effektivt för viktnedgång än råd om lågfettkost. På lång sikt finns inga skillnader i effekt på viktnedgång mellan råd om strikt och måttlig lågkolhydratkost, lågfettkost, högproteinkost, medelhavskost, kost inriktad på låg glykemisk belastning eller kost med hög andel enkelomättade fetter.

   Analysen visade dock att lågkolhydratkost jämfört med lågfettkost på kort sikt (sex månader) leder till något större viktnedgång och en marginellt större ökning av HDL­koles­ terol (”det goda kolesterolet”) utan att ha några negativa effekter
   på LDL­kolesterol (”det onda kolesterolet”). Detta gäller både den måttliga lågkolhydratkosten, med ett kolhydratintag som underskri­ der 40 procent av det totala energiintaget, och den strikta lågkolhyd­ ratkosten, där kolhydratintaget uppgår till högst 20 procent av det totala.

   https://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Mat-vid-fetma-/

   Så for overvektige vil det på kort sikt gi best resultat med et lavkarbo-/høyfettkosthold på vektnedgang, men dette jevner seg ut på lang sikt sammenlignet med fettfattig. Det samme gjelder risikomarkører for hjerte- og karsykdommer 🙂

   Det man kan si ut i fra dette er at den mest effektive måten å gå ned i vekt på er å finne det kostholdet som du evner å følge. Men om det er slik at du fint kan følge både et lavkarbokosthold og et fettfattig kosthold, vil resultatene komme raskere på lavkarbokostholdet.

 47. Synnøve

  Hvar innom bloggen din i formidag før trening, jeg ente opp med og lage gulerotsuppen din 🙂 den hvar bare nyyyydelig 😉

 48. Cassandra

  Jeg er så glad i oppskriftonsdag! Oppskriftene dine er så inspirerende, og ikke minst gode! Jeg har boken din, og bruker den flittig.

  Tenkte å lage denne suppen i morgen, men bare lurte på hvilken grønnsaksbuljong du bruker?

  Klem 🙂

 49. Elisabeth

  3 terninger buljong til 2 porsjoner – blir ikke det veldig salt? Pleier å bruke 1/2 terning til den vannmengen du har når jeg lager suppe. Har liksom lest meg til at salt er «farlig», og vent meg til å spise mat med mindre salt- nå syns jeg mye mat smaker «for salt»- men føler meg mindre oppblåst, trett og tørst enn når jeg ikke var varsom med saltet.Er høyt saltinntak også en del av lavkarbo- kosthold? Suppen så nydelig ut, godt tips med ostekjeks;-) prøver den kanskje ut med mindre buljong:p

  1. Fotballfrue

   Det blir en del salt ja, men ikke merkbart på smaken 🙂 Det er jo et bedre alternativ å koke kraften selv om du har tid til det 🙂 men litt av poenget med oppskrift-onsdag er kjappe løsninger uten for mye ferdigmat 🙂

 50. Vet du Caroline, dette syns jeg kanskje er en av de beste oppskriftene du har delt!
  Jeg laget suppen din til middag i går kveld, og gjett om det slo an 🙂 Hvem kunne tro at gulrotsuppe kunne bli såååå godt!

  Denne skal jeg lage igjen om ikke så lenge. Da skal vi ha gjester til middag, og jeg tenker at dette er den perfekte forretten til en herlig høstmiddag 🙂 Er du ikke enig?
  Tusen takk for at du inspirer til nye kokkeleringer på kjøkkenet mitt!

  Ønsker deg en kjempefin dag solstråle!

  1. Fotballfrue

   Så utrolig fint å høre 😀 Jeg er helt enig 😉

   Stor klem!

 51. Hei.

  Det så nydelig ut. Jeg har et spm som ikke har med denne oppskriften, men pizzabunnen du har skrevet om tidligere. Er det mulig å bruke mandelmel eller sesam etc?

 52. Jeg laget gulrotsuppen med lammekraft, og den smakte helt himmelsk

 53. Så utrolig godt ut!

 54. Smakte utrolig «fløtete»… Er det slik all lavkarbo smaker?

  1. Fotballfrue

   Synes du denne med ingefær, chili og hvitløk smaker ene og alene fløte? Da tror jeg du har brukt for lite krydder, dessverre. Jeg kjenner bare en rund og fyldig ettermskak, slik som suppene på for eks. restaurant 🙂

 55. Marita kaggestad

  Synes denne var supergod,takk for at du delte oppskrift:)

 56. Marita kaggestad

  Synes denne var supergod,takk for at du delte oppskrift:)

 57. Mariell

  Stusset også svært på antall buljongterninger. Er, som Elisabeth over her, vant til å bruke maks 1 når jeg lager så liten mengde suppe. Kan jeg bare spørre hva grunnen er? Er det for smakens skyld? Vil jo tro at grønnsakene + krydderiene skulle vært tilstrekkelig? Spør bare av ren nysgjerrighet, da jeg tenkte å prøve den ut 🙂 Ha en fin kveld videre!

 58. Hei Caroline! Lagde denne retten i kveld og synes resultatet ble helt fantastisk! Tusen takk for at du delte. Jeg prøvde meg på pepperkakekulene en dag, men disse fikk jeg dessverre ikke til. Mandelmelet som jeg brukte er relativt grovtmalt; brukte du her finmalt mandelmel? Byttet ellers ut sirupet du hadde anbefalt med Agavesirup, men vet ikke om det skulle hatt noe å si. Takker ellers for en veldig inspirerende og god blogg!

 59. Lagde denne suppen i dag etter å ha blitt tipset av en venninne. Suppen var helt fantastisk <3

 60. Lagde denne suppen for noen dager siden, og den var SÅ god! Tusen takk for oppskriften! Dette skal jeg definitivt lage flere ganger 🙂

 61. Jeg laget denne suppen i går og den var helt fantastisk! mannen min sa faktisk at det var den beste suppen han hadde smakt! 🙂 Så tusen takk for at du delte oppskriften Caroline 🙂 Kjempe fin blogg du har! 🙂

  1. Caroline

   🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *