Oppskrift-onsdag: Gulrotsuppe

Suppe er perfekt kosemat nå som det begynner å bli kaldere i været. Denne gulrotsuppen er rund, fyldig, akkurat passe smaskrik, og det beste av alt – den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Det meste er gjort av seg selv. Jeg serverer denne med osteflarn laget av revet jarlsberg og parmesan, og det anbefales virkelig.
___________________________________________________________________________________________________________

gulrotsuppe for to 

7 gulrøtter  1/2 sellerirot ♥ 1 rødløk  2 hvitløksfedd  1/2 chili  smør til steking  3 x grønnsaksbuljong  7 dl. vann  3 dl. fløte  2 dl. creme fraiche  frisk koriander  revet, frisk ingefær  salt og pepper  1 neve revet parmesan  1 neve revet jarlsberg

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bland sammen en neve raspet jarlsberg og en neve raspet parmesan, og lag små hauger på et stekebrett med stekepapir. Sett brettet inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter, følg med underveis slik at det ikke blir brent. La disse avkjøles før servering, slik at de blir sprø. Ha 3 buljonterninger i en kjele med 7 dl. vann og la dette koke opp slik at buljongen løser seg.


Skrell gulrøtter og sellerirot og del det opp i skiver. Skjær opp løk og finhakk hvitløk. Del chilien i to og fjern frøene før du finhakker den. Fres gulrot, sellerirot og løk sammen med chili i en stekepanne. Bruk passe mengde med smør i pannen. Dette skal kun surres før det skal over i kjelen med varmt vann og buljongterning. Ha over lokket på kjelen og la grønnsakene koke seg møre. Etter ca. 20 minutter tilsetter du ønsket mengde koriander, revet ingefær, salt og pepper. Bruk en stavmikser nedi kjelen og mos alt til en glatt masse. Tilsett deretter 3 dl. fløte og 2 dl. creme fraiche og la det koke opp igjen. Rør underveis. Det er viktig at du smaker til på krydderfronten.

Serveres med osteflarn og litt frisk koriander.
___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

103 kommentarer

 1. Hei.

  Det så nydelig ut. Jeg har et spm som ikke har med denne oppskriften, men pizzabunnen du har skrevet om tidligere. Er det mulig å bruke mandelmel eller sesam etc?

 2. Jeg laget gulrotsuppen med lammekraft, og den smakte helt himmelsk

 3. Så utrolig godt ut!

 4. Smakte utrolig «fløtete»… Er det slik all lavkarbo smaker?

  1. Fotballfrue

   Synes du denne med ingefær, chili og hvitløk smaker ene og alene fløte? Da tror jeg du har brukt for lite krydder, dessverre. Jeg kjenner bare en rund og fyldig ettermskak, slik som suppene på for eks. restaurant 🙂

 5. Marita kaggestad

  Synes denne var supergod,takk for at du delte oppskrift:)

 6. Marita kaggestad

  Synes denne var supergod,takk for at du delte oppskrift:)

 7. Mariell

  Stusset også svært på antall buljongterninger. Er, som Elisabeth over her, vant til å bruke maks 1 når jeg lager så liten mengde suppe. Kan jeg bare spørre hva grunnen er? Er det for smakens skyld? Vil jo tro at grønnsakene + krydderiene skulle vært tilstrekkelig? Spør bare av ren nysgjerrighet, da jeg tenkte å prøve den ut 🙂 Ha en fin kveld videre!

 8. Hei Caroline! Lagde denne retten i kveld og synes resultatet ble helt fantastisk! Tusen takk for at du delte. Jeg prøvde meg på pepperkakekulene en dag, men disse fikk jeg dessverre ikke til. Mandelmelet som jeg brukte er relativt grovtmalt; brukte du her finmalt mandelmel? Byttet ellers ut sirupet du hadde anbefalt med Agavesirup, men vet ikke om det skulle hatt noe å si. Takker ellers for en veldig inspirerende og god blogg!

 9. Lagde denne suppen i dag etter å ha blitt tipset av en venninne. Suppen var helt fantastisk <3

 10. Lagde denne suppen for noen dager siden, og den var SÅ god! Tusen takk for oppskriften! Dette skal jeg definitivt lage flere ganger 🙂

 11. Jeg laget denne suppen i går og den var helt fantastisk! mannen min sa faktisk at det var den beste suppen han hadde smakt! 🙂 Så tusen takk for at du delte oppskriften Caroline 🙂 Kjempe fin blogg du har! 🙂

  1. Caroline

   🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *