Nesting

Det tok sin tid, men nå er vi omsider hjemme igjen, og med oss inn døren har vi absolutt alt vi trenger til den lille blir født. Engangsunderlag, mesoft, myke håndklær, gulpekluter og alt annet som hører med, deilig å ikke tenke mer på ting vi trenger å ha i hus. Vi var nesten tre timer på Grenland familiekontor hvor kurset ble holdt fra halv to til nærmere halv fem, og jeg føler kanskje at jeg fikk svar på noen spørsmål jeg har lurt litt på i forbindelse med epidural, men mye av det som ble gjennomgått visste jeg allerede. Har jo lest meg grønn på alt som har med fødsel å gjøre og kjenner veldig godt til gangen i det som kalles en naturlig fødsel. Men jeg synes likevel det var kjekt å få med seg, og det tror jeg fedrene som var tilstede synes også.

___________________________________________________________________________________________________________

Etter kurset ble det tidlig middag for  to på Strøm Mat & Bar, jeg endte på skagensmørbrød – utrolig godt! Jafset også i meg en bit av burgeren til Lars-Kristian, og den var kanskje enda bedre! Gøy med spisesteder som serverer både god mat og fin stemning, selv til sene lunsjtider midt i uken. Mette og gode dro vi ut for å handle siste rest, og mellom alt babyfokuset fant meg et par kjempefine briller fra Bruuns Bazaar på Specsavers. Gleder meg til de kommer! Kolleksjonen er så fin!

___________________________________________________________________________________________________________

Men hei, nå er altså klokken ni ti allerede. Tiden flyr! De har forresten fått så mye julekoselig i butikkene nå , gleder meg til å starte på julegavene, og skal starte listeskrivingen allerede etter å ha publisert dette innlegget *smågleder*

Håper dere har hatt en fin dag  Her skal støttestrømpene på og vannglasset fylles opp. Kjenner jeg er sliten etter så mye trasking. Vi sees i  morgen 

109 kommentarer

 1. Jeg hadde også ting klart i god tid til fødselen. Jeg er laget slik. Julegavene fikses i oktober. Orker i stresse i siste liten…. har du sett støttestrømpene til løpeskjørt.no, de er kjempesøte. 😉 Jeg har et løpeskjørt derifra, skal kjøpe meg en litt lenger variant til neste år før jeg skal ut og løpe igjen. Må ta et løp for å markere at kirurgen som opererte ryggen min tok feil. Og medaljen skal HAN få. Ingen skal fortelle meg hva jeg kan eller ikke kan gjøre, mye sitter i hodet. 😉

  Kos deg med vann og ro, beina opp, massasje og hvile korsrygg. I natt sover du godt!

  1. Fotballfrue

   Oi, nei! De skal jeg sjekke ut 😀 Takk for tips – igjen 🙂 Godt å høre at vi er flere som liker å være tidlig ute, elsker følelsen 🙂 Oooh, massasje! Den skal jeg lufte for mannen 😉

   Stor klem 🙂

   1. Det er ikke sexy, men det er søtt i tillegg til funksjonelt! Fantastiske, det sto definitivt Caroline på dem. For meg som løper med medbragt låvedør bakpå så synes jeg løpeskjørt er bedre å løpe med. Eller ikke bedre. Det er thights under, men det føles liksom som om de skjuler litt de låra som går rett i skoa? 😉

 2. Støttestrømper ?

  1. Fotballfrue

   Ja, perfekt for trøtte bein som har gått mye på høye hæler. Et must for gravide, så unngår du hovne legger, evnt. vann i leggene 🙂

   1. Hvorfor går du ikke i bedre sko? Greit å forebygge litt 🙂

   2. Fotballfrue

    disse er ikke vonde å gå i 🙂

   3. At de ikke er vonde kan godt hende, men vil tro det er mer slitsomt for føttene og resten av kroppen å gå på 10-12 cm høye stiletthæler i forhold til andre gode sko!

    Mente bare at du kanskje hadde blitt mindre sliten i beina hvis du hadde valgt andre sko = Forebygging 🙂

 3. Folk begynner tidlig med julegaver ja 😀

 4. De fineste bildene, det ser bra ut der!

 5. Elisabeth

  Heia fine Caroline! 🙂

  Jeg ville bare si at man kan lese seg grønn og blå osv på fødsler, men jeg lover deg at når den dagen kommer så er det absolutt ikke sånn som man trur det er. Jeg synes at jordmødre burde være litt mere ærlige 🙂

  Lykke til med alt! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er jeg klar over, mener bare at jeg har lest alt det som ble gjennomgått, så det var ikke noe nytt 🙂 Tror ikke man vet før man er oppi det selv, eventuelt etterpå 😉

 6. Jeg husker også at jeg var litt skuffa etter kurset, for det var jo liksom ikke noe hokus pokus! Men det er jo fordi fødsel er veldig lite hokus pokus 😉
  I dag har jeg delt hele min (laaange) fødselshistorie/kuleste opplevelsen i mitt liv på bloggen min! Ta en titt om du har lyst til å sluke den også..

  1. Fotballfrue

   Enig! Jeg skal ta en titt 🙂

   1. Hehe, ikke sant, jeg var sikker på vi skulle lære masse mystiske pusteteknikker og avanserte fødestillinger! Også var alt så innmari basic… det kule er at kroppen din allerede vet hva den skal gjøre 🙂 Så det eneste du må tenke på er å gi slipp.
    Det var en som sa at «hodet ditt vet ikke hvordan du skal føde, men apen i deg vet»! Og det er nok faktisk ganske sant!
    Håper du ikke blir skremt av min fødselshistorie – det var heelt fantastisk! Gleder meg til å lese om din opplevelse om en liten stund..

   2. Enig! apen i deg kan dette!! Jeg har stor respekt for alle med fødselsangst men om noen spør meg rundt temaet så sier jeg at jeg var ikke med på noe av babylageprosessen(vel fem minutter var jeg jo med;) ), men kroppen min og babyen laget nervesystem, lunger, tær, hår og alt det der sammen, jeg bare ruga. Så når fødselen var i gang tenkte jeg at jaja, kg år bare henge med på det kroppen ønsker. Fødsel nr en endte med sugekopp pga baby satt litt fast, det gikk fint, fødsel to var plupp ute 🙂 hadde mer kontakt med min indre ape m nr to 🙂 litt misunnelig for at du får oppleve den helt nye tiden og fødsel, men samtidig glad for at jeg har pensjonert eggstokkene mine 😉

 7. Aaahhh, fiiine skoo. Vil. Ha.

 8. I can imagine that you are relieved that you now have the stuff which you need for your baby. And it looks like as if you had a delicious meal! But as usual the best part on the pictures are you, you look really wonderful in your skirt and with your bun <3

  Good night.

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 9. Hei;
  Et lite tips ift. Fødsel, som funket på meg:) (selv om man selvfølgelig ikke kan planlegge).Har 3 barn, hvor den minste snart blir 2. Jeg har altid trent mye,både før, under og etter svangerskapene og vært i svært god form under alle 3 svangerskapene. Jeg har hatt greie fødsler og ikke brukt noe smertestillende:)) Ved siste fødsel bestemt jeg meg å se på fødselen som en lang treningsøkt og tok derfor med meg iPod med super treningsmusikk til fødselen. Ved hver rie, startet jeg musikken på høyeste volum og pustet meg gjennom riene med musikk på ørene:) funket som bare d!!

  Lykke til med fødsel og tiden som kommer:) nyt- tida går alt for fort:))

  1. Fotballfrue

   Dette har jeg faktisk snakket om med jordmor og Lars-Kristian allerede, og jeg kommer til bruke treningen for alt det er verdt! Fantastisk å lese at det funket for deg 🙂

   1. Catrine

    Det handler om pusting og fokusering hele veien… Jeg hadde bestemt meg på forhand at jeg skulle klare det uten smertestillende da epidural ofte gjør riene svakere… når jeg fikk en ny rie var det full fokus på å puste rolig inn med nesen og ut med munn 🙂 Jeg klarte ikke ligge, så jeg gikk og gikk i alle de timene.. da fikk jeg jobbe med smerten om du skjønner! Lykke til… 🙂

   2. Tror du kommer til å klare deg strålende jeg. Du har jo innstillingen nå at graviditet ikke er en sykdom, og det er virkelig ikke en fødsel heller. Det er jo dette vi er skapt for. 🙂 Jeg sa til meg selv under hele svangerskapet at jeg ikke skulle ta noen form for smertelindring fordi jeg var helt sikker på at det ikke kunne være så ille at jeg ikke skulle klare å takle det. Og det gikk like bra som forventet. Vondt selvfølgelig, men jeg syns rett og slett det var gøy å se hva kroppen min kan tåle.
    Personlig ble det helt feil for meg å fokusere så mye på fødselen, og i alle fall negative følelser rundt det. Fødsel er kjempespennende, herlig utfordrende og et minne for livet. Og så føler man seg litt ekstra «urkvinne» når samboeren etterpå stolt forteller alle at prinsessen ble født helt uten bruk av medisiner og utelukkende ved hjelp av mors innsats.
    😉

   3. Til Hilde:

    Sant nok at kvinner er skapt for å føde, men husk at for 100 år siden så døde hver femte kvinne i barselfeber. Og i u-land, hvor de ikke har høyteknologiske sykehus, så dør fremdele hver femte kvinne i barsel. Så det at fødsel er naturlig og ufarlig er dessverre en sannhet med store modifikasjoner. En kvinne som føder ved hjelp av keisersnitt eller epidural er ikke mindre verdt, eller en dårligere mor, enn en kvinne som føder uten smertestillende. Alle må få gjøre det som er best for seg og sin kropp. Det er ingen konkurranse i hvem som er «best» når det kommer til fødsel, og de som skryter uhemmet av hvor enkle fødsler de har burde være mer takknemlig over at de ikke møtte større utfordringer underveis i forløpet. Alle ønsker jo en enkel fødsel hvor de ikke har behov for hjelp.

    Hilsen ei som fødte en gang helt uten smertelindring (uten å føle for å skryte uhemmet av det etterpå) og 1 gang med fødespinal.

   4. Så enig med alt du skriver Heidi! Er så lei av at noen opphøyer seg selv fordi de har født uten smertestillende. Jeg har født både med og uten, og kan med hånda på hjertet si at jeg hadde en MYE bedre opplevelse med epidural om bord. DA kunne jeg virkelig være tilstede i det som skjedde, fokuset var på å andre steder enn kun smertene. Epidural var for meg forskjellen på himmel og h…… Gå til fødsel med åpent sinn, og ta det som det kommer – en stor opplevelse er det uansett 🙂

 10. God morgen fra meg <3

  Så fint det må være å ha alt på plass, det liker vi 🙂 Det er så godt når man får gjort unna ting sånn at man slipper å tenke på det! Dere har i alle fall fått kjøpt inn masse masse fint, SÅ gjennomført <3 Det går nok fort frem mot fødselen nå, og jeg kan ikke en gang tenke meg til alle de blandede følelsene du/dere må sitte med akkurat nå! Men jeg er sikker på at alt kommer til å gå kjempefint 🙂

  Og den tidlige middagen deres så jo bare nydelig ut! Pleier å jafse i meg samboeren sin mat jeg også noen ganger, og angrer meg nesten alltid for at jeg ikke bestiller meg det samme som han, og han blir like frustrert hver gang, hihi!

  Du stråler som vanlig på alle bildene, gravid eller ei. Du er like vakker uansett!!

  Håper du får en fin natt søte jente, stor klem fra den andre siden av jorda <3

 11. Synes det er så gøy at du har fjernet bestemorstemplet på støttestrømer! I hvert fall for min del 🙂 Ha en kjempefin kveld videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Hahaha :p Må jo ha det i disse dager, er ikke til å komme unna! Hjelper som bare det 🙂

 12. Hei:) bare lurte, spiser du/dere poteter/brød? Bare la merke til det på bildet 🙂

  1. Fotballfrue

   Noen ganger gjør vi det, for oss handler det om helheten 🙂

 13. Seriøst, epidural <3 <3 <3 vet ikke om du vurderer det, men for meg var det en lifesaver,
  Jeg fødte for tre mnd siden, og hadde det man kaller en fin og normal fødsel, men (som mange førstegangsfødende) den var lang. Etter fjorten timer med kraftige rier hvert fjerde minutt begynte jeg å gå tom for energi. Vi hadde prøvd både akupunktur og badekar, men det hadde minimal virkning. Jeg trodde seriøst ikke jeg skulle greie fødselen. Men så kom det en engel av en anestesilege og satte epidural, og det kjentes ut son om jeg hadde kommet til himmelen! Fortsatt vondt, men jeg fikk kontrollen tilbake. Sov t.o.m mellom riene som nå kom med et minutts mellomrom (sier litt om hvor sliten jeg var, hehe). Og når utdrivningsfasen endelig kom,så hadde virkningen gått ut. Fikk absolutt kjenne på pressriene:-)
  Jeg gikk kanskje glipp av en naturlig fødsel, men jeg vet ikke om jeg hadde takla det uten. Og husk at man ikke akkurat får legge seg ned og slappe av etter fødselsøkta. Det kan være kjekt med littenergi til overs;-)

  Det sykeste er at jeg får lyst til å føde igjen når jeg skriver dette 😛

  1. Fotballfrue

   Jeg er veldig glad for at det finnes slike hjelpemidler i hvert fall 🙂 De fleste er visst veldig glad for epidural om fødselen drar ut, og et forstår jeg 🙂 Godt å høre at det gikk så bra tilslutt, og det må være fint å se tilbake på denne opplevelsen 🙂

   Klemmer!

   1. Kirsten

    Gled deg til fødselen! Jeg er nesten misunnelig på deg som skal oppleve det snart:-) du kommer til å se tilbake på det som det absolutt største som har hendt deg:-) og man kan faktisk ikke forestille seg det øyeblikket man får barnet sitt opp på brystet. Blir helt tårevåt av å tenke på det, her jeg sitter og ammer:-P masse lykke til!

   2. Skulle akkurat til å skrive det samme! Er skikkelig misunnelig, og gleder meg allerede til neste gang! Fødte en jente for tre måneder siden, og hadde lest det som var å lese. Selve fødselen ble totalt motsatt av det jeg hadde sett for meg. Gikk tolv dager over tiden, og ble igangsatt. Fødselen startet med et pang og varte i kun tre timer. Intenst, men også helt fantastisk. Brukte ikke smertestillende, da jeg ikke rakk det, men neste fødsel blir også naturlig, helst i vann. Varmt vann har en utrolig lindrende effekt, hvertfall for meg. Masse lykke til med innspurt, caroline! Du ser uforskammet sprek ut, til å være høygravid!:-)

 14. Så herlige bilder, skal si det har blomstret opp mange fine steder i Skien i det siste. Tilbrakte min tid som gravid selv i den byen så dette bringer tilbake gode minner 🙂 Nå har vi jo flyttet litt lenger oppover i Telemarken, men hender jeg er innom, og da ser jeg at jeg definitivt må ta turen innom Strøm 🙂

  1. Fotballfrue

   Det må du! Kjempehyggelig der, og veldig god mat 🙂

 15. Så snodig. Jeg sitter og skriver julegaveliste as we speak! 🙂 Moro 🙂

  Herlig at dere er ferdig med all babyshoppingen. Det er en lettelse å vite at nå er alt klart og nå kan hun bare komme! 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, så koselig! Lurer på å sette på julemusikk for å komme skikkelig i stemning fra 01. novemeber, litt tidlig, men jeg tror ikke jeg klarer å vente 😉

 16. Haha på bildet med båtene er det ein statue på plenen, trudde først det var deg.
  Ligna i kroppsfasong og med «bunnyen» på toppen 😉
  Gratulerer med siste innkjøp forresten, må vere deilig å ha alt i hus 🙂 Omlag
  fem veker til no, så er ho her! Vi er mange som følger spent med.

  Klem

  1. Fotballfrue

   Hehe :p

 17. Det så ut som en veldig god lunsj 🙂
  Det er godt at du har fått unna all handling av de siste tingene som du har gått og grublet på å kjøpe 🙂
  Håper også at du får en god nattssøvn 🙂

 18. Karoline

  Spiser dere ikke hclf lenger? evt hva er grunnen til dette, har dere skiftet mening og kostholdet?

  SÅ utrolig gøy å lese om graviditeten, mange som får nytte av tipsene dine tenker jeg meg, siden de fleste jenter blir mødre 🙂

  1. Vi spiser LCHF (low carb, high fat), det samme som vi har gjort siste 3 årene 🙂

   1. Karoline

    Men her har der jo brød og poteter, dropper dere dette da? Da er det jo ikke så mye mat igjen ser det ut som

    Prøve å kutte karbohydrater i noen uker, mistet mye vannvekt, men ellers fikk jeg bare dårlige virkinger av det. Er noe av grunnen til at du gjør det å blir mer «stram» fordi da binder du ikke like mye vann? Fikk også veldig mye dårligere resultater på gymmet. Tror det er induviduelt hvem det passer til, og kanskje ikke like mye for de som trener veldig hard styrke. Spiser så mye grønnsaker uansett at da blir det for mye karbo til hva som er «lov» på dette kostholdet

   2. Det er ikke hva du spiser til ett måltid som avgjør hva slags kosthold du følger. Om jeg spiser et kakestykke med masse sukker har ingenting å si for om jeg følger et lavkarbokosthold eller ikke. Du må se på totalen, hva du får i deg i løpet av én dag, én uke, eller kanskje én måned. Ett måltid er i det store og det hele ganske ubetydelig.

    Det er umulig å få i seg «for mye» karbohydrater kun fra grønnsaker. Da må du spise nesten to kilo per dag, og det skal godt gjøres.

    Strømsgodset, som leder Tippeligaen, har en del spillere som følger et lavkarbokosthold. Ser ut til å gå bra for de. Lars-Kristian følger også et lavkarbokosthold og spiller også i Tippeligaen, så det er fullt mulig 🙂

    Tung styrketrening kan fint utføres på et lavkarbokosthold, da det ikke stiller spesielt store krav til glykogenlagre.

    At du fikk dårligere resultater på gymmet kan det være mange årsaker til. Mange opplever å føle seg slapp i starten, før det etter hvert går over. Mange kutter også kraftig ned på det totale kalori-inntaket, helt ubevisst, og spiser dermed for lite og blir slappe og slitne av den grunn. Om du også kutter ned på inntak av frukt og grønnsaker, som det ikke er meningen at du skal gjøre, så kan du oppleve vitaminmangler o.l.

 19. Hva tenker du om babyen, skal hun gå i barnehage?

  1. Fotballfrue

   Ja, det skal hun 🙂

 20. I natt drømte jeg at du la ut dette innlegget i går og avsluttet det med: «Heldigvis fikk vi kjøpt alt vi trengte for på kvelden ble den lille født».
  ÆÆ! 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha 🙂 Hun har fortsatt ikke kommet 🙂

 21. For et fint sted! Så ut som om dere hadde det koselig og 🙂 Ha en fin dag 😉

 22. Hei Caroline!

  Bare et lite tips til deg. Jeg gledet meg til fødsel, og hadde en veldig fin opplevelse både under og over vann i hele 14 timer… før det ble besluttet akutt keisersnitt.
  Dette hadde jeg ikke ofret en tanke underveis i svangerskapet – og det angret jeg mye på i ettertid. Jeg trodde, som de fleste, at jeg skulle klare dette og at jeg var født til å føde barn 🙂

  Regner med du allerede har lest litt om det også, men hvis ikke vil jeg anbefale deg å gjøre det! Ting blir litt annerledes og føles litt mer dramatisk når slike beslutninger må tas i all hast. Jeg tror det ville vært veldig mye enklere om jeg hadde visst litt mer hva det gikk ut på – og hvorfor alt måtte gå så fort. Hvorfor jeg måtte legges i full narkose, og hvordan timene etterpå ville forløpe…

  Lykke til i innspurten; nå er hun snart her, og dere har virkelig gjort alt dere kan for at den første tida skal bli akkurat som den blir: ren magi!

  1. Fotballfrue

   Jeg har tenkt veldig mye på både naturlig fødsel og på keisersnitt. Jeg håper virkelig at jeg får en naturlig fødsel, men mamma hadde smalt bekken og måtte forløse begge jentene sine med keisersnitt, så derfor vil jordmor at jeg skal måle mitt bekken, slik at jeg slipper et eventuelt hastekeisersnitt om det skulle vise seg at jeg er lik mamma. Har fått time til dette i november, så gjenstår det å se. Krysser fingree for at jeg har bekkenet etter pappa i så fall 😉

   Klem!

   1. Kristin

    Flott å lese! Jeg håper inderlig du får føde natulig – og jeg krysser fingre for at det skjer med meg neste gang 🙂 Når det er sagt er det ingen krise med keisersnitt heller, altså… Vi skal være så glade for at vi lever i det landet vi lever i. Vårt lille gull kom til verden som stjernekikker, og normalt går det helt fint på naturlig vis også, men ikke alltid 🙂

    Klem tilbake!

 23. Lykke til med fødselen når den kommer 🙂 Jeg fødte før 5 måneder siden og et tips er å ikke si til noen at fødselen er i gang. hehe, veldig vanskelig å ikke fortelle dette til mamma. Men det var så verdt det. Jeg og min kjære delte denne fine opplevelsen bare vi to, uten å måtte tenke på å svare på sms og bekymringer fra familie underveis. I tillegg var det veldig gøy å ringe etterpå å si, hei bestemor❤ Fødselen min endte i katastrofekeisersnitt men likevel er det et utrolig fint minne;-) Ikkr hatt noe problemer i ettertid heller 🙂 Les gjerne fødselshistorien min 🙂
  Ps: dere har ordnet det så fint til lille ugla ❤❤

  1. Fotballfrue

   har et så tett bånd til familien at jeg ikke klarer å la være, men ellers skal vi holde det mellom oss til vi er klare for å dele 🙂 bloggleserne vil kanskje skjønne det om jeg blir noen dager borte fra bloggen, men 😉 jeg skal absolutt lese din historie!

   klemmer 🙂

   1. Det skjønner jeg 🙂 Er iallfall en fin opplevelse tross smerter, man venter jo på noe så fint <3 Klemklem (https://mammamarielle.blogg.no/1382477367_22102013.html)

   2. Her var både mannen min og mamma med når jeg fødte nr 2 🙂 Fantastisk å kunne dele opplevelsen med flere <3

 24. Hei Caroline! Du har en kjempeflott blogg og er et forbilde for mange!:-) Er innom her mange ganger hver dag i håp om at du har skrevet et nytt innlegg, hehe.. Ha en kjempeflott helg!

 25. Tenk at nå er snart ventingen over, rugetid og redebygging. Lykke lykke til med innspurten og fødselen 🙂 Håper dere får en fantastisk fødselsopplevelse begge to, epidural eller ikke. Det skader ikke å lese seg opp og møte fødselen forberedt, selv om man aldri vet hvordan det vil bli. Tør påstå at kunnskap skaper en viss form for kontroll og ro når man skal til pers 🙂 Selv hadde jeg ikke noe valg mtp epidural pga seteleie, men opplevelsen var fantastisk, og det ER virkelig det største to mennesker kan oppleve sammen. Ta dere god tid til å bli kjent med den lille prinsessen, og det er lov til å gråte for den minste lille ting. Uansett om man opplever den aller første tiden som magisk eller utfordrende, så blir det bare bedre og bedre <3

  1. Fotballfrue

   Så godt det gikk bra til tross for setefødsel 🙂 Tusen takk for fine ord, vi gleder oss til tiden fremover 🙂

 26. Du klarer deg fint uten epidural skal du se! Urkvinnen i deg har krefter som kommer frem når det trengs. Og følelsen etterpå er fantastisk!
  Jeg fødte begge mine barn hjemme (planlagt) uten å gått noe kurs på forhånd. Jeg visste at ingen fødsler er like og man får ikke noe fasit på hvordan man skal føde. Jeg fikk nesten litt sjokk da veene haglet på for jeg orket ikke gjøre noe av det som var planlagt. Så følg instinktene dine, pust dypt, lukk øynene og steng verden ute. Lykke til med innspurten! Spennende tider!

 27. Hmmm, hva skal folk egentlig gi dere i barselgave som har kjøpt Alt! Så lite spennende…. Men billetter til teater og barnevakt kan kanskje duge.. Jeg hadde virkelig vært helt ute når det gjelder barselgave til de som kjøper inn absolutt alt på forhånd, er ikke vanlig i våre kretser. Men hver sin smak og lykke til, noen liker full kontroll, andre ikke!

  1. Fotballfrue

   Når jeg sier vi har kjøpt alt, så er dette altså stelleartikler, som for eks. kremer til baby, kluter etc. Slike ting kjøper vi helst selv, men man får jo aldri nok, så om noen vil kjøpe det, må de gjerne gjøre det 🙂 Vi liker i hvert fall å ha ting på stell, og til tross for dette fikk jeg utrolig mye nyttig av venninnnene mine da de holdt babyshower for meg for et par uker siden 🙂 Så det spiller ingen rolle, en får aldri nok utstyr, leker eller klær 🙂

 28. Madeleine

  Vil bare legge igjen en liten hilsen til deg, Caroline. Jeg har lest bloggen din siden bryllupet, og er fast leser enda. Det er tydelig at du legger mye arbeid i innleggene dine, for de er alltid så gjennomført – og virkelig en fryd å lese! Jeg har mange ganger tenkt på hvor utfordrende det må være at andre ofte skal ha en mening om det du gjør. Derfor synes jeg det er så beundringsverdig at du likevel vil dele litt av hverdagen din med oss. Du sprer mye glede gjennom alle de fine innleggene du skriver, og jeg setter så stor pris på at du har denne bloggen. Jeg skulle ønske det var noe som kunne gjøres for at de negative/sårende kommentarene ikke ble skrevet, men det er først og fremst opp til den enkelte å gå en runde med seg selv og tenke gjennom hva man skriver.

  Du gjør en utrolig god jobb, Caroline, og du er virkelig en som mange kan se opp til!
  Ønsker dere masse lykke til med de spennende ukene dere går i møte!

  Ha en fin dag!
  Stor klem fra Madeleine

  1. Fotballfrue

   For en fantastisk tilbakemelding, tusen takk Madeleine <3 Ønsker deg alt godt og en fin helg 🙂

   Stor klem 🙂

 29. Så koselig du skriver 🙂 Har lest bloggen din i sikkert 3 år nu! Så mye hyggelige ting å lese om .Trening,mote,oppskrifter osv.Har jeg tunge dager så er det ekstra fint å lese bloggen din og får meg i bedre humør. får lyt å pynte meg 🙂
  Har dere tengt å være med på noen babyaktiviteter son som babysvømming,babysang?Ønsker deg lykke til du blir ei kjempegod mamma! 🙂 Gled deg masse. det er ei fantastisk tid å ha baby.. kjenner jeg savner det litt spesielt trilleturene og barseltreffene!. Jenta mi er 4 år nu! 🙂 God helg

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at du følger med 🙂 Babysvømming er noe vi gjerne vil gjøre 🙂

   God helg tilbake 🙂

   Klemmer!

   1. Anbefaler babysang! Spesielt for deg som er glad i å synge.
    Babyene blir helt hypnotiserte av all den fine sangen 🙂

   2. Jeg har hatt med min lillemann på 2 mnd på babymassasjekurs. Føler det er så nyttig og lærer om hva man kan gjøre om de har luft i magen osv.. Og man får en helt egen kontakt med babyen når man koser og masserer. Og babyene syns det er så deilig. Anbefales:)

 30. Hei Caroline! Babyforberedelser er det koseligste, deilig når alt er i hus og man bare kan gå å vente 🙂 Ikke lenge igjen nå! Selv fødte jeg i uke 38, kom litt bardust på, uten fullstendig fødebag og stytfødsel, haha :p

  Jeg bare lurte på hvilken permisjonsløsning dere går for? Tipper det er litt annerledes for deg enn for oss med vanlige 8-4 jobber 🙂

  Masse lykke til med den siste rugetiden, den er så spennende!
  Stor klem <3

  1. Fotballfrue

   Jeg skal ta ut gradert permisjon 🙂 Hehe, hører flere sier det kommer brått på, så jeg får vel pakke fødebagen når det er et par uker igjen 🙂

   God helg 🙂

   Klemmer!

   1. Jeg pakket en bag til meg selv og en til babyen 🙂 Veldig greit når vannet gikk og riene startet og tok seg heftig opp på kort tid. Bare sa til mannen hvor bagene sto også tok vi med storebror og dro <3 Siste vi la oppi var fotoapparat, mobil og lader. Jeg var ferdigpakket i uke 34 med begge to, og begge gangene fødte jeg i uke 38 + 3 🙂 Søsteren min fødte i uke 37 med begge sine.

   2. Nå må du huske at babyen kan komme fra uke 37 og utover, det er normal tid og føder du i uke 37 slik som meg så blir det ikke regnet som for tidlig. Så lurt å pakke tidlig, det hadde ikke jeg gjort da jeg våkna med vannavgang en morgen jeg hadde jordmorkontroll og hun sendte oss rett på sykehuset… tips 🙂

 31. Ingvild S.

  Åh, maten ser nydelig ut! 🙂 Det virker som om dere er så flinke til å benytte alle mulige anledninger til å kose dere, og det er så fint å se 🙂 Den heldige lille jenta deres kommer til å bli født inn i et fantastisk hjem, og med fantastiske foreldre! Ha en fin dag <3

 32. Slike dater er så utrolig koselig og ikke minst viktig å ta seg tid til i blant 🙂 Veldig fint høststemning der, og maten så jo kjempegod ut den også! Ha en fin dag <3

 33. Elisabeth

  Hei Caroline 🙂
  Nå har jeg prøvd i to dager å legge igjen en kommentar her, men det ser ikke ut til at den kommer frem? 🙁
  Uansett så ville je bare si at du gjør meg oppriktig glad, selv om jeg ikke kjenner deg! Leser bloggen din fast hver kveld etter at min lille prins på 13mnd har sovnet søtt i sengen sin 🙂 Det er like koselig hver kveld.
  Jeg er sikker på at den lille i magen din kommer til å få et fantastisk liv, med flotte dere som foreldre! Gleder meg til «å ta del» i denne reisen videre 🙂
  Håper du vet hvor mye bloggen din betyr for andre mennesker, jeg finner den hvertfall både inspirerende og avslappende 🙂

  Stor klem fra studentmamma, 22 <3

  1. Fotballfrue

   Hei skjønne! Den er godkjent, svarte nettopp på den 🙂 Tusen takk 🙂 Og tusen takk for så fine ord, du gjør meg glad <3

   Stor klem 🙂

 34. kjersti kvale

  Lykke til de siste ukene 🙂 Tiden går fort og plutselig er lille ugla der 🙂 Nyt tiden, det går så altfor fort. Min «baby» blir 2 år i januar og jeg skjønner ikke hvor de to årene har blitt av 🙂 Lykke til med fødsel. Det kommer til å gå helt fint når du har den innstillingen du har. 🙂

 35. Hei 🙂
  Må bare ai at du er så utrolig vakker og utrolig inspirerende!! Etter at jeg hilste på deg på herkules en gang i sommer fikk jeg bare enda bedre inntrykk av deg, du virka så utrolig snill, sjarmerende og godhjertet.
  Så deg ved Strøm mens du tok antrekks bilder igår forresten.
  Klem.

 36. hei fina! noe helt annet. jeg mener og ha lest et sted at du ikke bleker tennene mens du er gravid, men har du peiling på om det er farlig når en ammer? takk for masse gøye tips fra deg!!!

  1. Fotballfrue

   Så vidt jeg vet skal det også unngåes under amming 🙂

   1. ok! takk for svar! 🙂

 37. Hei 🙂
  Ville bare innom og si hvor utrolig vakker og inspirerende du er. Fikk enda bedre inntrykk av deg etter den ene gangen jeg hilste på deg på Herkules i sommer, du virka så utrolig snill og godhjertet. Også må jeg virkelig si at du er enda vakrere i virkeligheten enn på bildene. Ønsker deg masse lykke til med den lille jenta deres, jeg er rimelig sikker på at du kommer til å bli kjempe god mor.

  Klem.

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig, Maria! Tusen takk 🙂

   Klem tilbake!

 38. Hei Caroline! Jeg henvender meg her og håper på svar siden du ikke har mulighet til å svare på mail om dagen 🙂

  Jeg driver med en eksamensoppgave hvor jeg skriver om Nelly.com i sosiale medier.
  Jeg bare lurte litt på samarbeidet du hadde med de for en stund tilbake, hva var konseptet der?
  Var det få stilen til Fotballfrue som jeg har funnet link til her; https://nelly.com/se/fotballfrue-campaign-1125/?prog_id=80279&affId=2250111 eller hva var det?

  Krysser fingrende for svar, og vil også si at du ser fantastisk ut, og ønsker deg lykke til med siste del av svangerskapet og som nybakt mor! 🙂

 39. the hungarian girl

  só koselig det var:)
  só rart at, de har legget ut juleting:D
  her nor jeg ser ut av vinduet só skinner sola, og folk gór i lette klár, 23 varmegrader <3

 40. Hei! Jeg venter også vinterbarn, men litt senere enn deg:) flott at du har kjøpt alt du trenger! Hadde vært utrolig flott om
  Du kunne skrive ett innlegg om alt man trenger, og dine erfaringer;)
  Takk på forhånd:)

 41. Hei!
  Vet ikke jo ikke om du vurderer epidural eller ikke, men min søster fødte niesen min uten epidural. Fødselen tok 29 timer, men hun sa i ettertid at det var det beste valget for henne. Pga hennes opplevelse med det, har jeg også lyst til å prøve uten epidural når min tid en gang kommer. Kvinner har jo gjort det i tusenvis av år uten hjelpemidler, så hvorfor skulle ikke jeg klare det! Man vet jo selvfølgelig aldri hvordan man reagerer på en fødsel før man er i den situasjonen selv.

  Ønsker deg og Lasse alt godt resten av graviditeten og under fødsel! Du klarer det sikkert strålende! Ha en strålende dag i dag!!

 42. Kathrine

  Jeg går bare og gleder meg til dere får datteren deres, jeg. 🙂 Det er så koselig å lese hvor mye dere gleder dere og jeg tror dere blir fantastiske foreldre. Dere kommer til å gi datteren deres den beste oppveksten dere kan. Håper alt går problemfritt med fødsel og alt. 🙂 Venter i spenning.

 43. Vil igjen ønske deg lykke til med den siste tiden, og ikke minst fødselen!! Jeg synes det var veldig greit å ha vært på forberedelseskurs, selv om fødselen for meg ble noe helt annet enn jeg hadde trodd. Man har liksom ingen aning på hvordan den utarter seg, men det er veldig lurt å ha lest det som er å lese først, så har man en viss aning om hva man kan møte på!
  Fødselen din kan jo gå super raskt, uten behov for smertestillende, og det kan være at du ikke orker å måtte holde ut smertene uten «hjelp».

  Jeg fødte en stor gutt, 4265g med hodeomkrets på 40 cm, til tross for at jeg var veldig lita – både tynn og smal i hofter og bekken! Det gikk nesten galt, men jeg fikk den hjelpa jeg skulle få, og på siste forsøk før keisersnitt kom han endelig ut, og er sunn og frisk i dag, 1 1/2 år !
  Om jeg skulle født igjen, så ville jeg ikke tatt epidural atter en gang. De satt den feil på meg, så den lammet dessverre ikke følelsen av riene , men heller bena mine. Noe som gjorde at jeg hadde full følelse av alle riene i 17 timer,men hadde ikke sjans til å bevege meg. Den lammet også pressriene, som gjorde at jeg måtte presse på «kommando» , noe som var vanskelig etter så mange utmattende timer.. Minsten satt fast i bekkenet, men med hjelp av vakuum , kom han endelig ut!
  Så jeg er helt inn for naturlig fødsel neste gang, minus lystgass, den var fantastisk !!
  Pluss at jeg får vekstlontroll av den lille, da minsten var så stor.

  Lykke til !! Du ser helt fantastisk ut, og jeg er sikker på at fødselen kommer til å gå strålende !! Bare husk å ikke la jordmor overkjøre deg , det finnes nemlig de som vil planlegge for deg ..
  Dere kommer til å bli fantastiske foreldre .. Sender deg masse fødestøv og varme tanker 🙂

 44. Veronica

  Syns det er så fint med skjørt/kjole når man er gravid. Veldig fint uten også, men når man er gravid så blir kulen på magen blir som et eget smykke :). Du ser utrolig bra ut, som alltid!

 45. Hei! Takk for en fin blogg, blir litt ‘avhengig’ av å titte innom faktisk 🙂 Jeg fødte for 10 mnd siden og hadde bestemmt meg for epidural på forhånd. Angrer ikke på det,, fødselen varte i 15 timer hvor de siste 20 min var press rier, hadde masse krefter igjenn til pressriene fordi j hadde god smertelindring før det, kunne faktisk sove litt. Fødselen min var helt normal og jeg er like stolt av å den selv om j valgte epidural. Nå var d en stor gutt på 4.7kg som skulle ut, så hvorfor lide når man ikke må? Lykke til!!

 46. Hei søte,
  Jeg lurer på en ting, om du kan sette dette inlegget i graviditeten også, slik jeg og mange andre kan gå gjennom alt de treger før de skal føde.
  Fordi her står jo litt om utstyret og om kurset, det hadde vært sjekkt hvis alt er i en kategori 🙂
  Jeg har tenkt meg, den dagen jeg blir gravid, skal jeg gå gjennom hele graviditeten kategorien din (seff en og en hehehe) Det er jo såå kule ting og samtidig gode informasjon 😀
  Så fremover plzzzzz alt det har med baby og graviditeten å gjøre, legg under graviditeten, tuseennnnnnnn takkkkkkkkkkk :*

  Et spørsmål, får man noe melding på mail at du har svart på kommentaren min eller må man virkelig komme inom flere ganger for å se om du har svart hmmm
  Takk, klem 🙂

  1. JJaaaa?? Er du snill å kan svare på spørsmålene mine, takk 🙂

   1. Fotballfrue

    Hei! Følte ikke at dette var noe å svare på, men jeg skal prøve å huske å arkivere dem under «graviditet» 🙂

   2. Tusen takk for svaret ditt 🙂

    Jo det var et spørsmål du kunne svaret på: «får man noe melding på mail at du har svart på kommentaren min eller må man virkelig komme innom flere ganger for å se om du har svart?»

    En ting til jeg lurer på Caroline, når er det du ble en av de største bloogerne og pga hva?

    Jeg elsker bloggen din, man får sååå mye info og dessuten inspirasjon 🙂
    Tusen takk <3

    Klem, Maha

   3. kan du svare Caroline, takk 🙂

   4. Nei, man får dessverre ikke mail når noen svarer på kommentarer :/ Jeg ble én av Norges mest leste våren og sommeren 2010. Tror mye av det var pga bryllupet til meg og Lars-Kristian.

 47. Husk bare at støttestrømper skal ikke taes på utpå dagen etter at man har vært i bevegelse, da det kan gjøre vondt værre 🙂 Blant annet klemme av blodkar, stase av legger/ankler osv..
  God helg =)

  1. flere anbefaler å bruke støttestrømper etter både gåturer og løpeturer. hvor har du lest at man ikke skal ta på støttestrømper utover dagen?

 48. Hvordan er det når dere er ute på resturanger og skal spise, med tanke på at dere går på lavkarbo? 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi bestiller bare noe fra menyen som alle andre 🙂

 49. Jeg har sett at mange «arver» måten å føde på fra mor. Spesielt om man har samme kroppsbygning. I mitt tilfelle stemmer i allefal dette. Jeg brukte 36 timer, på tross av at jordmødre på forhånd sa ting som «med din kropp kommer du til å føde som en gudinne» osv. Jeg var slank og i god form. Den verste opplevelsen i mitt liv, men samtidig den desidert beste når barnet til slutt lå på brystet mitt<3
  Synes det er så merkelig når folk skriver at man ikke trenger bedøvelse, ettersom man klarte seg uten det før i tiden. "Før i tiden" amputerte man uten bedøvelse også, meningsløst å gjøre det samme i dag likevel?
  Til sist vil jeg bare nevne at jeg er sikker på at du har en slik kropp som tilsier at du meget raskt vil komme tilbake til "ditt gamle deg" på alle måter, veldig raskt, bare ved å amme. Vet at det kommer helt i annen rekke når man tross alt får den vakreste gaven et menneske kan få, men det kan likevel være noen små øyeblikk hvor man lurer litt på dette:-)
  Til sist vil jeg si at barnet er velsignet som får vokse opp hos en mor med så gode verdier! Lykke til<3

 50. kathrine

  Du skal virkelig glede deg til fødselen, d er som mange sier en nydelig opplevelse!! Men vet ikke om noen har gjort deg oppmerksom på at tida etter fødselen e også tung. Ingen hadde fortelt meg om hvor utfordrende d skulle bli! De 2 ukene etter fødselen var tung. Her mener jeg renselsesperioden. Vis ikke noen har nevnt d, så ønsket jeg bare å gjøre deg bevist på d:)

  Ellers masse lykke til me tiden fremover! !:) du e nydelig!

 51. Hei!
  Fikk en liten jente i juni. Fantastisk og bli mamma! 🙂 Jeg hadde en rask fødsel. Gikk fem timer i og et kvarter fra riene startet og hun var ute. Bor to timer unna nærmeste sykehus. Da vi kom frem var det rett inn på fødestuen etter undersøkelsen. Jeg hadde ikke bestemt meg for om jeg ville benytt meg av smertestillende eller ikke. For jeg viste jo ikke hva jeg gikk til. Det var imidlertid ikke tid til verken epidural eller annen smertelindring, og jeg «savnet» det heller ikke. Jeg tenkte også på å bruke musikk, men det le det ikke noe av, siden alt gikk så fort. Jeg konsentrerte meg om pustingen, og lukket øynene og fokuserte på meg selv og pustingen, da riene ble vonde. Dette fungerte veldig bra for meg. Det gjorde vondt, men var samtidig en fantastisk opplevelse. Dagene, og de første ukene etter fødselen var helt magiske! Når jeg tenker tilbake føles det ut som at vi var i en film. Føltes som at babyen, pappaen og jeg var i en rosa boble. En helt ubeskrivelig lykkefølelse!
  Masse lykke til! Hvis jeg skal gi deg et råd, så må det bli ; stol på deg selv!
  Dere har en fantastisk tid fremfor dere!
  Klem

 52. Etter første fødsel uten epidural klarte jeg såvidt å holde en halvliters flaske med vann dagen etter. Og kunne hvertfall ikke ta i mot besøk! Immunforsvaret mitt var på bånn etterpå og jeg var skikkelig svak i 14 dager etterpå. Slike ting kan skje og da er det tungt å være mamma og aldri få sammenhengende søvn.

  Etter andre fødsel med epidural var jeg fresh noen timer etterpå og mottok besøk samme dag. Jeg orket masse i dagene etterpå og flyttet fra Oslo til Skien da gutten vår var 3 dager gammel.

  Så forskjell kan det faktisk være.. Kroppen spenner seg skikkelig hvis riene blir langvarig. Og der kan merkes etterpå hvis babyen ikke vil ut. Med epidural kjenner man allikevel riene, men litt svakere. Det gjør sykt vondt uansett, men man får slappet av litt mer. Ved pressingen får man ikke mer epidural, for det må man kjenne ordentlig, og det er urkvinne nok for meg!!!

 53. Kan du plzzzz svare?

 54. Hvordan lager du bilder som det øverste?:)

 55. I just couldn’t leave your web site before suggesting that I really enjoyed the usual
  information an individual provide on your visitors?
  Is going to be again frequently in order to check up on new posts

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *