Nesting

Det tok sin tid, men nå er vi omsider hjemme igjen, og med oss inn døren har vi absolutt alt vi trenger til den lille blir født. Engangsunderlag, mesoft, myke håndklær, gulpekluter og alt annet som hører med, deilig å ikke tenke mer på ting vi trenger å ha i hus. Vi var nesten tre timer på Grenland familiekontor hvor kurset ble holdt fra halv to til nærmere halv fem, og jeg føler kanskje at jeg fikk svar på noen spørsmål jeg har lurt litt på i forbindelse med epidural, men mye av det som ble gjennomgått visste jeg allerede. Har jo lest meg grønn på alt som har med fødsel å gjøre og kjenner veldig godt til gangen i det som kalles en naturlig fødsel. Men jeg synes likevel det var kjekt å få med seg, og det tror jeg fedrene som var tilstede synes også.

___________________________________________________________________________________________________________

Etter kurset ble det tidlig middag for  to på Strøm Mat & Bar, jeg endte på skagensmørbrød – utrolig godt! Jafset også i meg en bit av burgeren til Lars-Kristian, og den var kanskje enda bedre! Gøy med spisesteder som serverer både god mat og fin stemning, selv til sene lunsjtider midt i uken. Mette og gode dro vi ut for å handle siste rest, og mellom alt babyfokuset fant meg et par kjempefine briller fra Bruuns Bazaar på Specsavers. Gleder meg til de kommer! Kolleksjonen er så fin!

___________________________________________________________________________________________________________

Men hei, nå er altså klokken ni ti allerede. Tiden flyr! De har forresten fått så mye julekoselig i butikkene nå , gleder meg til å starte på julegavene, og skal starte listeskrivingen allerede etter å ha publisert dette innlegget *smågleder*

Håper dere har hatt en fin dag  Her skal støttestrømpene på og vannglasset fylles opp. Kjenner jeg er sliten etter så mye trasking. Vi sees i  morgen 

109 kommentarer

 1. Hei!
  Fikk en liten jente i juni. Fantastisk og bli mamma! 🙂 Jeg hadde en rask fødsel. Gikk fem timer i og et kvarter fra riene startet og hun var ute. Bor to timer unna nærmeste sykehus. Da vi kom frem var det rett inn på fødestuen etter undersøkelsen. Jeg hadde ikke bestemt meg for om jeg ville benytt meg av smertestillende eller ikke. For jeg viste jo ikke hva jeg gikk til. Det var imidlertid ikke tid til verken epidural eller annen smertelindring, og jeg «savnet» det heller ikke. Jeg tenkte også på å bruke musikk, men det le det ikke noe av, siden alt gikk så fort. Jeg konsentrerte meg om pustingen, og lukket øynene og fokuserte på meg selv og pustingen, da riene ble vonde. Dette fungerte veldig bra for meg. Det gjorde vondt, men var samtidig en fantastisk opplevelse. Dagene, og de første ukene etter fødselen var helt magiske! Når jeg tenker tilbake føles det ut som at vi var i en film. Føltes som at babyen, pappaen og jeg var i en rosa boble. En helt ubeskrivelig lykkefølelse!
  Masse lykke til! Hvis jeg skal gi deg et råd, så må det bli ; stol på deg selv!
  Dere har en fantastisk tid fremfor dere!
  Klem

 2. Etter første fødsel uten epidural klarte jeg såvidt å holde en halvliters flaske med vann dagen etter. Og kunne hvertfall ikke ta i mot besøk! Immunforsvaret mitt var på bånn etterpå og jeg var skikkelig svak i 14 dager etterpå. Slike ting kan skje og da er det tungt å være mamma og aldri få sammenhengende søvn.

  Etter andre fødsel med epidural var jeg fresh noen timer etterpå og mottok besøk samme dag. Jeg orket masse i dagene etterpå og flyttet fra Oslo til Skien da gutten vår var 3 dager gammel.

  Så forskjell kan det faktisk være.. Kroppen spenner seg skikkelig hvis riene blir langvarig. Og der kan merkes etterpå hvis babyen ikke vil ut. Med epidural kjenner man allikevel riene, men litt svakere. Det gjør sykt vondt uansett, men man får slappet av litt mer. Ved pressingen får man ikke mer epidural, for det må man kjenne ordentlig, og det er urkvinne nok for meg!!!

 3. Kan du plzzzz svare?

 4. Hvordan lager du bilder som det øverste?:)

 5. I just couldn’t leave your web site before suggesting that I really enjoyed the usual
  information an individual provide on your visitors?
  Is going to be again frequently in order to check up on new posts

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *