Oppskrift-onsdag: Kyllinggryte

Jeg må innrømme at jeg liker best å dele middagsoppskrifter med dere, så jeg tror det kan bli vanskelig å ta bakst- og middagstips annen hver gang, men jeg lover å krydre med litt bakst innimellom, de gangene jeg kommer over noe jeg absolutt ikke klarer å holde for meg selv, og det trenger jo ikke å være rent sjelden, spesielt ikke nå frem mot juletider. For oss her hjemme er middagen det som helt klart er utfordringen, og derfor liker jeg å tenke at det er slik for flere der ute, dermed kan dere bruke denne oppskriftskategorien for å hente inspirasjon – og det er jo hele poenget!

___________________________________________________________________________________________________________

Oppskriften jeg skal dele med dere i dag er utrolig god, har spennende smaker og det viktigste av alt, er laget på under en time! Kjapp middag i hverdagen er gull verdt for mange. Jeg trives godt ved grytene, men det er likevel en stor forskjell på dette: i en travel hverdag ønsker jeg at det skal gå fort, mens i helgedagene kan jeg bruke mye tid på flere retter, sammen med musikk, mann og noen glass vin – ja, etter graviditet vel og merke. Denne retten kan fint lages med fisk også.

___________________________________________________________________________________________________________

kyllinggryte med ingefær og kokos til 2

3-4 kyllingfileter  en ingefær  5 hvitløksfedd  frisk koriander  2 lime  4 ss. solsikkeolje  1 stor rødløk  1 rød chili  6 sjalottløk  1 ts. chilipulver  1 ts. gurkemeie  1 ts malt ingefær  1 ts. malt cummen  1 terningg hønsebuljong  4 dl. kokosmelk  salt & pepper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Riv skallet av en 1 lime og press saften ut av begge. Riv ingefær og finhakk hvitløk, og bland dette sammen med en hel potte koriander, limesaft og limeskall samt sesamolje. Del kyllingfileten i passe store biter og bland dem godt sammen med marinaden. Dekk bollen med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten. Vil du lage dette samme dag, bør det stå i minst 4-5 timer.

Del chilien i to og fjerne frøene. Skjær opp rødløken og ha denne sammen med chili i en kjøkkenmaskin til det finhakkes. Skrell sjalottløk og del alle i to eller mindre. Stek sjalottløk sammen med finhakket chili og rødløk i en stekepanne, her kan du gjerne bruke smør. Ha over alt krydderet og la dette surre i et par minutter til løken får en fin, lys brunfarge. Tilsett etter hvert kyllingbitene, her kan marinaden bare få være på, det gir utrolig gode smaker. Dette skal steke på sterk varme i rundt 3 minutter, dryss deretter over hønsebuljongen og rør godt. Hell over kokosmelken og krydre med salt og pepper. La dette småkoke på platen i ca. 15 minutter før servering.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

85 kommentarer

  1. Kyllinggryte med kokos,looks delicious~

  2. Dette så veldig godt ut – kanskje det blir middagen i morgen!?
    – Et spørsmål til oppskriften, der hvor du har skrevet ingrediensene så er det et punkt hvor det kun står 4dl, er det vann?

    Ha en fin dag 🙂

    1. Fotballfrue

      kokosmelk 🙂

  3. Elisabeth

    Hvor stor bit ingefær? En ingefær kan være rimelig stor…. 😉 snakker vi om en tommelfingerregel bit?

    1. Fotballfrue

      Du får kjøpt assortert i butikken, det ligger som regel to og to i pakken 🙂 Det beste er nok om du smaker til 🙂 Vi snakker vel ca. 30 gram 🙂

  4. Dette så usannsynelig godt ut! Bare et pluss at det bare tar en time å lage 😉 Takk for tipset! elise-solberg.blogspot.com

  5. Many thanks, this chicken recipe sounds and looks really yummy! It´s always a challenge for me to cook a meal for my family in the evening because there are indeed different tastes 🙂 This recipe is interesting because it includes coco – which I like, and now I´m curious what my family will say 🙂

    Wish you a happy day!

    xx from Bavaria/Germany, Rena

    https://dressedwithsoul.blogspot.de

    1. Fotballfrue

      I <3 coco!

  6. Mm, kanskje jeg må prøve denne ?
    Hvordan lager du sann kolasj med bobler inn i?

    1. Fotballfrue

      lager det i cs5 🙂

  7. Det så veldig godt ut!! Asiatisk mat lages ofte her i gården, synes hverken kjøttkaker eller fårikål kan måle seg med en godt krydret asiatisk rett:)

  8. Hei! Er det solsikkeolje eller sesamolje som skal brukes? 🙂 Og der hvor det står 4 dl., hva skal være der?

    1. Fotballfrue

      kokosmelk, har rettet det nå 🙂 sesamolje!

  9. Hei!

    Lurte på om du vet om en leppestift/lippgloss som ikke smitter over på kopper, kjæreste og slikt. Finner ingen som ikke er dyretestet og tenkte at dette vet sikkert du! 🙂 Håper på svar! Maten så digg ut! 🙂

    1. Mary kay har! Ikke testet på dyr og er DØDSLEKRE! 🙂 Sjekk ut http://www.marykaynorway.no for å finne en konsulent nær deg 😉

      1. Helene

        Takk Sandra! 😀

  10. Morning Caroline!:) A tasty recipe, it looks very good and healthy. Have a lovely day!:)

  11. Du, denne retten så utrolig god ut, med spennende ingredienser. Du har virkelig fått til flotte bilder denne gangen, rent inspirerende var det. 🙂 Takk, jeg kommer til å prøve denne. 🙂

    1. Fotballfrue

      Så bra! Håper det smaker 🙂

  12. Aaaah! Både kokos og ingefær <3

    Men noe helt annet som ikke har noe med dette innlegget å gjøre. Vinstativet dere har i stua, hvor har dere kjøpt det? 🙂 Evnt. vet du om et sted man får tak i lignende? Nettopp kjøpt leilighet og flytta sammen med kjæresten (hurra! 😀 ), så nå er jakten på interiør i gang! 😀

    1. Fotballfrue

      Gratulerer, så stas! Det er fra Home & Cottage 🙂

      Klem!

  13. Takk for oppskrift! Dette blir deilig i kulda – gleder meg til å prøve 😀

  14. Merethe Steen

    Hei! Dette så fantastisk ut!! Og hvertfall med så delikate bilder!! Men jeg er veldig spent på «4dl», er det en valgfri ingrediens;-)?!

    1. Fotballfrue

      Hehe, nei ikke helt 😉 Har rettet opp nå, det skal være 4 dl. kokosmelk 🙂

  15. Dette er en av mine absolutt favoritter, dog lager jeg den på en litt annen måte.
    Kan anbefale å heller brekke sitrongress som du koker sammen med det andre, men fjerner helt på slutten, fremfor limeskall. Limeskall kan nemlig lage en litt bitter/bersk smak.

  16. karianne

    så fantastisk ut! hvor henter du oppskriftene fra? er det noen spesielle kokebøker du bruker for å finne inspo?

    1. Fotballfrue

      Nei, egentlig ikke 🙂 Mye av matlaging handler om å prøve seg frem, og jeg har laget mye mat opp gjennom 🙂 Så blar jeg mye i gamle blader når jeg sitter hos frisøren blant annet 🙂 Dette er en rett jeg har fått servert hjemme hos mamma tidligere 🙂

  17. christina

    Dette så jammen godt ut:) Det blir nok fredagskosen her i hus;) Jeg har egentlig laget noe lignende flere ganger selv (etter at jeg var på matlagingskurs i Thailand), men får aldri min perfekt så denne gangen skal jeg prøve din til punkt og prikke;)

  18. Endelig en oppskrift uten melk/meieriprodukter (melkeprotein) eller gluten. Hurra!

  19. Tusen takk!
    Denne gryta er jo melkefri og midt i blinken for oss:-)

  20. Så utrolig deilig ut! Men jeg er ikke så glad i kokos, kan man bytte det ut med f.eks fløte og melk?
    Bare elsker bloggen din! 🙂

    1. Fotballfrue

      Det kan du gjøre 🙂

  21. Hei!:)Lurer på en ting..Var du aldri kvalm tidlig i svangerskapet?Jeg er gravid i 8 uke og er konstant kvalm..Fett og fet mat byr meg i mot.Men karbohydrater som tørr loff osv går ned på høykant..Lurer på hvordan du klarte det om du var kvalm og gikk på lavkarbo..;)

    1. Fotballfrue

      Jo, det var jeg :O Det ble mye mariekjeks til frokost i den perioden 😉 Du kan lese mer her: https://fotballfrue.no/2013/06/20/sporsmal-rundt-graviditeten/

  22. Henriette

    Er det julebrus i glasset?
    For meg finnes det kun 1 julebrus, og det er den fra Hamar og Lillehammer bryggeri 😉

    1. Fotballfrue

      Iste 🙂

  23. Hei Caroline,
    For en fin oppskrift, gleder meg til å prøve!
    Men jeg ser det står solsikkeolje i oppskriften, men du svarer at det skal være sesamolje.. hva er det riktige? 🙂
    Jeg har solsikkeolje hjemme, men ikke sesamolje, så håper det er solsikkeolje som kan brukes 🙂
    klem mia

    1. Fotballfrue

      Jeg har surret i svarert mitt, det er solsikke 🙂

      Klemmer!

      1. Helt i orden, takk for svar 🙂

  24. Benedicte

    Du er flink til å få bildene (maten altså) til å se innbydende ut! F.eks. det med rødløken, at skallet er tatt av og at det ligger noe i en fin farge ved siden av. 🙂

    1. Fotballfrue

      Så koselig at du synes det, tusen takk 😀

  25. Det här måste jag testa, det låter så smakrikt och fräscht! Tack för inspirationen!

  26. Mmm.. Kokos og kylling – en kombinasjon som sjeldent slår feil <3

  27. Nam, dette så utrolig godt ut! Takk for oppskrift 🙂

  28. Torill Østmoe

    Høres kjempegodt ut 🙂 . Skal prøves i nærmeste framtid. Er så deilig å få servert slike nydelige, lekre og sunne oppskrifter fra deg 🙂 . Har prøvd mange av dem !

  29. Marianne

    Hm, så godt ut. For oss som ikke spiser lavkarbo kan det også sikkert passe med ris ved siden av ?

    1. Fotballfrue

      Absolutt 🙂

  30. Hei Caroline! Du er saa flink med oppskrifter. Jeg prover aa finne oppskrift paa LCHF Rocky Road. Kanskje det er noe du har lyst til aa eksperimente med?

    1. Fotballfrue

      Så spennende! Ja, kanskje det 🙂

  31. Så utrolig godt ut, syn den inneholder løk.. siden jeg ikke tåler det 🙁

  32. Nam! Denne må jeg prøve 🙂

    Forresten, blir det movember på LK i år også? 😉

    1. Fotballfrue

      Hehe, det tror jeg ikke :p

  33. Det så veldig godt ut ! Må prøves 😀

  34. Det så kjempegodt ut! Ville bare tipse og si at hvis man MÅ ha en lignende kokosmelkrett i dag og sliter litt med å gå tilbake i tid og la det stå over natten fra i går (ho-ho), så har jeg også smakt en veldig god variant hvor man bruker rød currypaste istedenfor krydder og hvor man tilsetter kaffirlimeblader 5 min før det er ferdig og lar det koke med. Disse ingrediensene får i de fleste importbutikker og også noen ganger i velassorterte butikker a la Meny. Bladene fjernes før servering, eller pilles vekk når man spiser. De lager en helt fantastisk smak, det er slike de bruker på thairestauranter. Det er også godt å ha strimlede bambusskudd oppi.

  35. Når kommer bilde av vognen med tilbehør og rommet hennes?

    1. Fotballfrue

      Det har jeg jo skrevet i innlegget over 🙂 Rommet er det en del av ute her: https://fotballfrue.no/2013/09/30/babyrom-stellekroken/ Resten kommer når det er ferdig 🙂

      1. Anonym

        Takk for svar❤️

  36. Elisabeth

    Akkurat som alt annet du legger ut ser dette kjempegodt ut! 😀 Jeg håper veldig at du kan lage en komplett oversikt over alle oppskriftene som ligger ute; en liste med middag, bakst, dessert osv gjennom en egen fane på toppen. Sånn som det er nå føler jeg at jeg må vite nøyaktig hva slags oppskrift jeg skal søke etter, fordi å bare velge kategorien oppskrifter på jakt etter noe er litt tungvindt..

    1. Fotballfrue

      Skal se hva jeg får til 🙂

      1. Å ja, det var en god idé med en oversikt!:) Da er det mye lettere å søke i oppskriftene dine etter inspirasjon også! Håper du kan få til det Caroline 😀

  37. Benedikte

    Såg ut som en deilig middag og takk for oppskrift! Et spørsmål: Cummen, er det det samme som spisskummen? (Som heter cumin på engelsk?)

    1. Fotballfrue

      Ja, det såtr bare cummin på krydderflasken vi har 🙂

  38. Det så kjempegodt ut! Noe man må prøve ut hjemme 🙂

  39. Benedicte

    Dette skal jeg lett overraske mannen med til middag 🙂 Men jeg er litt skeptisk til ingefær – setter det mye smak?

    1. Fotballfrue

      Ikke om du ikke bruker så mye, litt smak av den synes jeg dere må ha 😉

      1. Benedicte

        Ting tar tiiiiiiiiid, men igår fikk jeg endelig lagd marinaden så nå ligger den og godgjør seg i kjøleskapet. Gleder meg til middag =D Må bare finne krydderet først, for det hadde de ikke på Rema =(

  40. LykkeligMamma

    Hei Caroline!! Jeg vil bare takk deg for en fantastisk oppskrift 🙂 Jeg ble mamma til ei jente for første gang for fem mnd siden, gled deg!! Jeg begynte å lese bloggen din for ca to måneder siden, og nå er jeg hekta 😉 Du har gitt meg inspirasjon til sunt kosthold, trening og selvfølgelig til barnerommet. Etter å ha lest bloggen din har jeg kommet godt i gang med trening etter en laaaang pause pga komplisert svangerskap. Jeg føler meg bedre enn på lenge, så tusen takk!! Ta godt vare på deg selv siste del av svangerskapet. Livets største mirakel er å få sette et barn til verden og se hvordan det utvikler seg, og jeg unner deg alt godt!! Noen nedturer vil det nok bli, men de blir fort glemt heldigvis 🙂 <3

  41. Hei.

    Dette ble middagen vår i dag. Stolt som bare det at jeg har et lite snev av husmorgenet i meg!! Ble riktignok veldig sterkt, så jeg får kanskje ta litt mindre av noe neste gang, evt ta en «dæsj» creme fresh. Uansett, takk for inspirerende blogg og gode tips!!

    Klem

  42. Nom skal prøves, har fulgt bloggen din lenge nå, og liker den bare bedre for hver dag, du er utrolig flink til det du holder på med!

  43. Det står kyllinggryte med ingefær og kokos…. Men ingen kokos i selve oppskrifta.. Har den bare falt ut?

    1. Fotballfrue

      Det er kokosmelk i oppskriften 🙂

  44. Christine

    Hei – inspirerende blogg og oppskrift. Mange spørsmål til deg om denne – og her kommer mitt: Jeg skal prøve den i helgen, og ville bare høre om du blander hønsebuljonen ut med vann før du tilsetter, eller om du bare tilsetter hele terningen? Når jeg leste oppskriften tenkte jeg at det var litt lite væske…. På forhånd takk for svar og lykke til videre i svangerskapet og som mor – gled deg – jeg har 2 søte små:-).

    1. Fotballfrue

      Det er mer enn nok væske, som du ser er det hele 4 dl. kokosmelk 🙂 Terningen skal bare drysses over 🙂

  45. Hei.
    Har så lyst til å lage denne i bursdag selskapet våres i morgen. Hadde vært så gøy å lage noe annet en pølse i brød. Hehe.
    Men klarer ikke helt og beregne hvor mye jeg skal lage når det er til 19 stk? Tenker å ha ris ved siden av 🙂
    Tusen HJERTELIG takk for svar 😀

    Hilsen en ikke like god kokk! 🙂

    1. Fotballfrue

      Oi, dette spiste vi to opp, så jeg ville ganget alt med ti 😉

      1. Elenora

        Ja

      2. En kyllingfilet pr voksen bruker å holde, når en serverer ris til 🙂

  46. Takk for oppskrift! Har laget den i dag, og den ble veldig god! Jeg hadde i tillegg i en 1/2 mango i små biter og 1 (liten) eske rosiner + cashewnøtter strødd over til slutt. Ble litt rundere smak med litt sødme syntes jeg. 🙂 Takk igjen!

  47. Lagde denne i går og den smakte nydelig! Kommer til å gjenta denne retten en dag vi har lyst på noe smakfull kosemat. 🙂 Takk for oppskriften!

  48. Ser virkelig godt ut!
    Lurte bare på en ting, du skriver at man kan bruke fisk også til, hvilken fisk tenker du? Laks?:)

    Du er så flink og det er alltid så gøy og inspirerende å lese bloggen din!

    1. Fotballfrue

      Ja, laks er nok veldig godt til 🙂

  49. Hei! Så kjempegodt ut! Hvor mange kcal er det pr posjon? 🙂

  50. This looks really delicious. I will have to try it soon. Spicy foods are good when it’s cold out 🙂

  51. UTROLIG god! Takk for at du deler 🙂

  52. everything looks delicious, I love it

Legg igjen en kommentar til Fotballfrue Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *