Oppskrift-onsdag: Kyllinggryte

Jeg må innrømme at jeg liker best å dele middagsoppskrifter med dere, så jeg tror det kan bli vanskelig å ta bakst- og middagstips annen hver gang, men jeg lover å krydre med litt bakst innimellom, de gangene jeg kommer over noe jeg absolutt ikke klarer å holde for meg selv, og det trenger jo ikke å være rent sjelden, spesielt ikke nå frem mot juletider. For oss her hjemme er middagen det som helt klart er utfordringen, og derfor liker jeg å tenke at det er slik for flere der ute, dermed kan dere bruke denne oppskriftskategorien for å hente inspirasjon – og det er jo hele poenget!

___________________________________________________________________________________________________________

Oppskriften jeg skal dele med dere i dag er utrolig god, har spennende smaker og det viktigste av alt, er laget på under en time! Kjapp middag i hverdagen er gull verdt for mange. Jeg trives godt ved grytene, men det er likevel en stor forskjell på dette: i en travel hverdag ønsker jeg at det skal gå fort, mens i helgedagene kan jeg bruke mye tid på flere retter, sammen med musikk, mann og noen glass vin – ja, etter graviditet vel og merke. Denne retten kan fint lages med fisk også.

___________________________________________________________________________________________________________

kyllinggryte med ingefær og kokos til 2

3-4 kyllingfileter  en ingefær  5 hvitløksfedd  frisk koriander  2 lime  4 ss. solsikkeolje  1 stor rødløk  1 rød chili  6 sjalottløk  1 ts. chilipulver  1 ts. gurkemeie  1 ts malt ingefær  1 ts. malt cummen  1 terningg hønsebuljong  4 dl. kokosmelk  salt & pepper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Riv skallet av en 1 lime og press saften ut av begge. Riv ingefær og finhakk hvitløk, og bland dette sammen med en hel potte koriander, limesaft og limeskall samt sesamolje. Del kyllingfileten i passe store biter og bland dem godt sammen med marinaden. Dekk bollen med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten. Vil du lage dette samme dag, bør det stå i minst 4-5 timer.

Del chilien i to og fjerne frøene. Skjær opp rødløken og ha denne sammen med chili i en kjøkkenmaskin til det finhakkes. Skrell sjalottløk og del alle i to eller mindre. Stek sjalottløk sammen med finhakket chili og rødløk i en stekepanne, her kan du gjerne bruke smør. Ha over alt krydderet og la dette surre i et par minutter til løken får en fin, lys brunfarge. Tilsett etter hvert kyllingbitene, her kan marinaden bare få være på, det gir utrolig gode smaker. Dette skal steke på sterk varme i rundt 3 minutter, dryss deretter over hønsebuljongen og rør godt. Hell over kokosmelken og krydre med salt og pepper. La dette småkoke på platen i ca. 15 minutter før servering.

___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

85 kommentarer

  1. UTROLIG god! Takk for at du deler 🙂

  2. everything looks delicious, I love it

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *