Jentekveld

. . med en touch av testosteron. Vi måtte jo få med oss kampen! Jeg så første omgang mens jeg løp en blanding av intervaller og langkjøring, så dusjet jeg i pausen og deretter ble det andre omgang sammen med søster. Tror til og med at jeg fikk lært bort noen fotballuttrykk, målgivende vet hun i hvert fall hva er nå. Morsomt at jeg faktisk har litt mer peiling på fotball enn en annen, jeg er jo så godt som grønn, men har snappet opp litt med årene – skulle vel bare mangle. Men noen ekspert blir jeg nok aldri, selv om jeg føler at Lars-Kristian forhører meg etter hver kamp *hehe*

Etter kampen reiste vi til Skien for å hente sushi og sashimi, rakk det akkurat før det stengte, og nå har vi fylt vann i det eneste vi har som kan brukes til fotbad og er klare for jentekveld. Sushi, fotbad og klissete romantisk komedie er jo oppskriften på den perfekte søsterkvelden! Aldri i verden om jeg hadde fått med meg Lars-Kristian på noe i nærheten engang, men det er sånn det skal være.

Det er tomt for Ole Henriksen-oljen min for øyeblikket, så i dag skal vi teste noen nye.

Håper dere har hatt en fin helg, det har vi ! Superklar for mandag i morgen, men er likevel glad for at søndag ikke er over ennå

98 kommentarer

 1. Artig sammentreff: Jeg sitter her med fotbad selv, – i vaskebøtta, haha. Den duger fint 🙂
  Jeg ser på TV-asksjonen. Ha en fortsatt nydelig kveld, og takk for at du er en så stor inspirasjon og positiv time-out for meg i en hverdag som går litt opp og ned. Stor klem 🙂

 2. Hei. Jeg elsker sushi men trodde ikke jeg kunne spise sushi fra restaurant nå som jeg er gravid. Har jeg tatt helt fei og gått glipp av masse god sushi (for min del maki)? Jeg har laget noen få ganger hjemmelaget sushi grunnet da vet jeg fisken er fryst først, men liker best sushi laget på restaurant.

 3. Jeanette

  visste ikke at det var trygt å spise sushi når du er gravid :O

  1. Fotballfrue

   Joda 🙂

   1. Eneste anbefalingen jeg har lest er at man skal holde seg unna tunfisk grunnet tungmetaller, ellers er det bare å kose seg!

   2. Tunfisk og kveite 🙂

   3. Blåkveite. Vanlig kveite kan man spise.

 4. Kos dere ! 😀 Elsker bildene til innleggene dine , syntes bloggen din er så gjennomført og fin 🙂 Stå på Caroline !

 5. Awwwiiii, søte Ronaldo som gjemmer seg under bordet :p
  Håper dere koser dere maks i kveld 🙂

 6. You look great in this number shirt! I own also such a number shirt but I have to admit that you look much better in your shirt 🙂

  Wish you a relaxing rest of the evening <3

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 7. Marianne

  Å, sushi er så godt!!!! 🙂 Hva er favoritten din? Min pleide å være fritert scampi med avokado, men nå er det laks 🙂 gjerne med kremost inni!

  1. Fotballfrue

   Aner ikke, liker alt jeg :O Vanskelig å velge en favoritt 😉

 8. Dusjet du to ganger Caroline? Både i pausen og etter kampen. Hehe!Det hørtes ut som en herlig kveld fine deg!

  1. Fotballfrue

   Hehe 🙂

 9. Det så ut som et perfekt oppskrift på en fin kveld 😀

 10. Så koselig! Enjoy <3

 11. Karoline

  Du som ikke spiser ris til sushien, da har jeg et supertips til deg! Jeg pleier ofte å dele opp salmalaks, avocado og mango og heller ønsket mengde med soyasaus over. Det er fantastisk godt!
  Fortsatt god søndag og ønsker deg en fin uke! 🙂

 12. Nathalie

  Hei jeg har hørt at gravide ikke skal spise sushi… stemmer dette da?

 13. Det hørtes ut som den perfekte jentekvelden! Kos dere 🙂

 14. Så søt Ronaldo er som ligger midt under bordet!
  Håper alt er bra med deg:)
  Klem!

 15. Merethe

  Hej! Din blogg är så mysig att läsa! Jag är också gravid fast i vecka 28. Äter du sushi? Laxsushi också? Jag är så sugen på laxsushi och vet inte om det är ok att äta… Men om du gör det så kanske jag också vågar! 😀

 16. Åh så herlig da Caroline! 🙂 Kos dere masse med søsterkveld! <3

 17. Hei søta! Sushi er min favorittrett, og jeg har hørt at man ikke kan spise dette når man er gravid. Er det sant, og hva tenker du om dette? 🙂

 18. Camilla

  Dette er ikke ment som kritikk, kun spm.. 🙂 hva har legen din sagt om spising av rå fisk mens man er gravid? Jeg er nemlig og gravid..termin om to uker 😉 Jeg har ikke spurt legen min om det men bare fått ut ifra at man ikke kan spise det 🙂 selv om jeg vil tro det er rimelig trygt i et land som Norge 🙂

  1. Du kan helt fint spise sushi som gravid, med unntak av kveite og tunfisk 🙂

   1. michelle

    Er det ikke sånn at man kan spise rå fisk som gravid, men i moderat mengde? det jeg har hørt. kanskje jeg tar feil..? 😛

   2. Så bra! Har selv hatt den diskusjonen med min kjære. Ikke at jeg er gravid (enda :P), men 9 måneder uten sushi virker litt for lenge 😉 Det får holde med 9 måneder uten vin 😉 Eller, 9 måneder pluss amming blir det jo O.o. Du er vakker, og kler å være gravid 🙂 <3 God mandag!

   3. Nå er jeg fullt klar over at nettaviser som blant annet VG ikke kan regnes som en troverdig nok kilde til verken det ene eller andre, men kom tilfeldigvis over denne artikkelen for en ukes tid siden. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10135801

   4. Alle matvarer kan potensielt inneholde Listeria, ikke bare oppdrettslaks. Saken der handler om et hygieneproblem, og at NISEF oppdager det er et tegn på god kontroll 🙂

  2. Lisbeth

   Jeg spurte legen min, han sa det var helt trygt. Man må bare holde seg unna rå tunfisk, men all denne infoen står jo på nettet 🙂 legen min ga meg også grønt lys til å spise salami, hva vet du om det Caroline?

   1. Fotballfrue

    salami har jeg hørt er fyfy, men fryser du den ned over flere dager (minst fire) og tiner den igjen, kan det spises 🙂

   2. Min mor spiste salami hele graviditeten (et must have;-)). Har ikke tatt noen skade av det. Ikke så mye som en allergi:-) Hehe.. Klart man skal følge anbefalinger, men spis og kos deg!

  3. Susanne

   Dette er ikke ment som kritikk… Men, du er gravid med termin
   om to uker, og så har du ikke lest de offisielle matrådene for gravide?

   1. Martine

    Susanne: Det er tydeligvis DU som ikke har lest kostholdsråd for gravide.

   2. Martine, hun snakker om Camilla over her, ikke fotballfrue 😉

   3. Susanne

    Martine: Siden jeg nettopp fikk barn så har jeg det. Der står det tydelig hva slags type sushi man kan spise, og det er vel bedre å lese dette enn å stille spørsmålet til en blogger..? Selv om Caroline helt tydelig har satt seg godt inn i det. Jeg bare synes det er så mange «ikke at det er kritikk, MEN» kommentarer her, og jeg synes det er tåpelig.

   4. Susanne

    Martine: hvis du ikke skjønte det, så var kommentaren min rettet mot Camilla ( som var den som var gravid med to uker igjen til termin) og ikke Caroline..

   5. Sølvi

    Bare nyt maten! Jeg var så hysterisk da jeg var gravid, turte ikke ete noe omtrent…….. alt var jo farlig 🙂
    Bare pass på at du vet at fisken er fersk, og unngå tunfisk, kveite osv… og spekemat 🙂

 19. Hvor er tskjorten fra? 🙂 Hørtes ut som en fin kveld! Og du ser bra ut som vanlig 😉

  1. Fotballfrue

   bikbok 🙂

 20. Aa, saa utrolig koselig! Tror jeg maa organisere en ordentlig jentekveld snart!! Ha en super uke, her er det allerede Mandag! 🙂

 21. Skal du legge ut magebilde snart? Syns du er så flott og heldig som ikke får en tung og stor mage. Har du noen svangerskaps plager?

 22. https://fotball.vgtv.no/?id=1028
  Hihi, denne videoen er gammel av dere, kom tilfeldigvis over den 🙂

  1. den var utrolig morsom! Caroline da. «hvis alle er bak ham og han er der fremme… da er det offside». LOVE IT! 😀

 23. Laksen og scampi kan fint spises, men ikke kveite,tunfisk og kamskjell. Jeg turte ikke å spise sushi når jeg var gravid før jeg hadde spurt legen, og da fikk jeg den beskjeden, og det er det samme dom står i div. gravidbøker, iallfall dem jeg fikk av HS 🙂

 24. Michelle

  Det hørtes ut som om dere har hatt en fin jentekveld :)) Med sushi, fotbad og jentefilm så kan det jo ikke bli annet enn bra 😀 hehe
  Sitter her med kaffekoppen og gjør meg klar for ukens første økt, deilig! 🙂
  Ønsker deg en nydelig start på den nye uken <3

  1. Fotballfrue

   Håper du hadde en fin økt! Snart klar her også 🙂 Litt senere i dag 😉

   Klem!

 25. Hei
  Bare lurer på hvordan du og Lars-Kristian ble sammen?
  Ha ein fin dag♥

 26. Ronaldo på det øverste bildet!!! Hahahahaha, made my day 😀 Så skjønn!
  Du kler den hårfargen der så bra. Ønsker deg en topp uke, Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Hehe, han er en skjønning, trives under bordet 😉 Ha en kjempefin uke du også <3

   Klemmer 🙂

 27. Så koselig det ser ut! Er det sashimi som er bare fisk uten ris? (Er ikke så flink med sushi og sånn) Og hvilken film så dere? Er alltid på utkikk etter en god jente film 😉
  Elise-solberg.blogspot.com

  1. Fotballfrue

   Ja, det stemmer 🙂 Vi så det switch, så skjønn film!

 28. Hi Caroline!
  I have been reading your blog for over a year already ! You are such a positive, energitic, beautiful person 🙂 Thank you for being our motivaton:) Also I would like to ask you how you manage to look wonderful, do sports, have this blog, travel, prepare for the baby and do the houskeeping??? This is magic. Maybe you would tell us a bit about your houskeeping routine? Your house looks soooo neat all the time which a wonder to me:) Wishing the best to you and your family 🙂

 29. Så koseligt 😀 Hundene er så skjønne <3

 30. Katrine

  Hørtes ut som en koselig kveld!

  Har du brukt Ole Henriksen sin lavendelolje under graviditeten? Jeg har lest an en skal være forsiktig med lavendelolje når en er gravid, men lurer på om det er mer konsentrerte oljer. Vet du? Er gravid og har en full flaske som jeg gjerne vil bruke viss det er trygt.

  Ha en fin mandag!

  1. Fotballfrue

   I starten brukte jeg den, men gikk over til mama mio sin olje 🙂 https://fotballfrue.no/2013/09/22/mine-smorerutiner-under-svangerskapet/

 31. De har nylig funnet ut at norsk laks kan være en kilde til listeria, så jeg ville vært litt forsiktig hvis jeg var deg 🙂 Her blir det kun tempura resten av svangerskapet 🙂

  1. All mat kan potensielt være en kilde til listeria, ikke bare laks. Det er en normal bakterie som finnes over alt rundt oss. At det ble funnet listeria i oppdrettslaks var pga et hygieneproblem på de aktuelle anleggene, og ikke noe generelt problem med laksen.

   1. Hei fotballfrue

    P.g.a listeriabakterien burde ikke gravide spise rå eller varmebehandlet laks, herunder røkt og gravet. Vi vet at det er listeriafunn ved ulike anlegg her i Norge, dessverre. Jobber selv i laksebransjen og har holdt meg unna rå laks i svangerskapene mine. Og NEI listeria er ikke farlig for normalt friske mennesker, men kan være skummelt for fostre. (og de nytter ikke fryse laksen heller for listeriabakterien dør kun ved varmebehandling)

    Er ikke meningen å komme med noen pekefinger her altså, men vær forsiktig med å fortelle at «ja gravide kan trygt spise sushi» for det er ikke helt sant.
    -som regel går det jo bra da 🙂

   2. Gravide kan trygt spise sushi, det står i anbefalingene til Helsedirektoratet.

    https://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/article779.ece/BINARY/Lev+sunt+i+svangerskapet+%28PDF%29

    Røyket og gravet laks er noe annet, og det rådes man til å være forsiktig med og at det bør spises ferskest mulig, mens varmebehandlet laks går helt fint da listeriabakterien dør ved høye temperaturer.

    Det er funnet listeria i oppdrettslaks, men at dette oppdages er et tegn på at kontrollen er god. Listeria kan finnes over alt, så dette er ikke noe som er spesielt for laks, verken oppdrett eller vill.

   3. Hei Fotballfrue :),

    Jeg har ikke tidligere lest din blogg men ble fortalt om den i lys av råd du her gir og henvisning til retningslinjer. Jeg syntes det er viktig og riktig at du presiserer at det å spise sushi er et valg du personlig tar og deretter feks linker til kilde «ifølge helsedirektoratet kan man spise x y z under svangerskapet», men det er noe misvisende å si at «ja, man kan spise sushi», «det er helt trygt» osv.
    I utgangspunktet, om alle ertningslinjer er fulgt av den/de som tilbereder maten, så er Sushi greit å spise som gravid, men (og dette er et stort MEN), man legger jo tryggheten i en annens hender ved å ta utgangspunkt i at de faktisk har tilberedt råvaren på forsvarlig måte. I lys av hvor mange sushi restauranter som fikk anmerkning og/eller ble stengt av mattilsynet for en liten tid tilbake så hadde jeg så absolutt satt spørsmålstegn ved å spise potensielt bakterie/parasitt-holdig mat ifra restaurant under svangerskapet. Igjen, det er såklart ditt eget valg hva du velger å spise, men jeg syntes det er riktig at man er forsiktig med å veilede/gi råd til andre og kanskje en idè om du presiserer at alle må gjøre sin egen research og ta kunnskapsbaserte valg da gjelder hva de velger å spise under et svangerskap.

    Når det kommer til Listeriose fare og andre potensielle smittekilder under graviditet så er det sant som du sier at bakterien Listeria finnes mange steder og i «overalt», men det er også viktig å vite at da man er gravid så har kroppen en lavere toleranse for Listeria enn en ikke-gravid kropp (immunforsvaret er generelt svekket). Da er Listeria en potensielt ekstremt farlig bakterie som kan forårsake i verste fall abort (tidligere i svangerskapet) og misdannelser i siste trimester. Igjen, avgjørelser basert på allsidig kunnskap er viktig og igjen så syntes jeg du skal oppfordre de som spør deg om råd til å gjøre sitt eget research på området før de bestemmer seg for å spise/ikke spise x/y/z matvarer.

    Dette er et velmenende råd ifra en som har gått gravid to ganger samt studert overnevnte bakterier samt andre «lugubre» bakterier og parasitter 😉 Jeg mener ikke dette som et angrep på deg og dine valg, men som en oppfordring til å være forsiktig da gjelder rådgivning samt benytte anledningen du har som en profilert person med stor «fan base» til å oppfordre jentene sim følger deg til å ta kunnskapsbaserte valg.

    Mvh Diana

   4. Jeg syntes det er viktig og riktig at du presiserer at det å spise sushi er et valg du personlig tar og deretter feks linker til kilde “ifølge helsedirektoratet kan man spise x y z under svangerskapet”,

    Jeg har linket til Helsedirektoratets retningslinjer for gravide alle gangene jeg har sagt at sushi er trygt

    I utgangspunktet, om alle ertningslinjer er fulgt av den/de som tilbereder maten, så er Sushi greit å spise som gravid, men (og dette er et stort MEN), man legger jo tryggheten i en annens hender ved å ta utgangspunkt i at de faktisk har tilberedt råvaren på forsvarlig måte

    Dette gjelder jo all mat som ikke er tilberedt selv, og er da på ingen måte spesielt for sushi. Mattilsynet gjennomfører strenge kontroller, og kravene til renslighet er høyt. At man avdekker avvik er jo faktisk et tegn på kvalitet, i tillegg vil du via media kun lese det negative, ikke om det positive.

    Jeg ser ikke helt problemet med å dele rådene som våre egne myndigheter har laget for gravide. Hadde jeg gått hen å gitt kontroversielle råd hadde det vært noe annet, og det hadde vært et mye større krav til dokumentasjon og forklaring.

   5. Joda, jeg er fullstendig klar over at listeria kan finnes «over alt». De matvarer det gjelder er derfor listet opp i anbefalingene til Helsedirektoratet som du har linket til. Synes det er en svakhet i retningslinjene at rå laks ikke er nevnt der og tror nok det vil komme inn på listen ettersom inntaket av rå laks har økt i Norge de siste årene. Som sagt så jobber jeg i en av verdens største lakseselskaper og er vel over middels interessert i laks og vet at funn av listeria stadig vekk oppdages ved ulike fabrikker.

    Nyt siste del av graviditeten, plutselig er prinsessen deres der!

   6. Listeria er kun funnet én gang ved norske oppdrettsanlegg, og det var nå i høst. Aldri før er dette registrert.

 32. Hvilken film så dere? 🙂

  1. Fotballfrue

   The switch 🙂

 33. Årh, høres ut som den perfekte søndagskvelden!

  Ha en nydelig uke fineste deg <3

 34. Så deilig med jentekveld:-)
  Ble dere fornøyd med de nye oljene?

  Jeg har et spørsmål utenom tema. Har du en roteskuff? Og isåfall, er det en «organisert» roteskuff eller en kaotisk roteskuff? Grunnen til at jeg spør er delvis nysgjerrighet og delvis fordi jeg ønsker tips til hvordan roteskuffen kan bli mindre kaotisk. Vi har batteri, gummistikker, papir, post it lapper, knapper, tape, skrivesaker…ja egentlig alt mulig vi ikke har andre plasser til. Men det er jo et totalt kaos der! Tenkte litt på å ordne noen bokser å fordele rotet litt, men vet ikke helt hvor jeg får tak i bokser som er små nok, men samtidig ikke for små. Skuffen er nemlig ikke så høy (Om du forstår? Vet ikke hva jeg skal kalle den…)

  Om du har noen tips blir jeg veldig glad, men om du ikke har så gjør det ingenting 🙂

  Ha en strålende mandag 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi har en roteskuff! Og der er det IKKE organisert kaos 😉 Rydder i den ca. en gang i måneden, og finner ting der vi ikke skjønner hvordan har havnet der :O Så jeg ahr dessverre ingen tips på det området :p

   1. Æsj, så dumt.. Du var mitt siste håp 😉
    Men kanskje greia er å rydde den en gang i mnd:-P Får prøve det 😉
    Takk uansett snille du 🙂

 35. Irene LP

  Gratulerer med seier til Odd (og målgivende fra mannen din)! Ikke værst å slå så sterkt tilbake på slutten av kampen ;).

 36. Ragnhild

  Jeg har termin bare to uker etter deg:) Har begynt å lage meg en spilleliste med god musikk å føde til:) Tenker på litt rolig musikk med fin tekst som jeg kan drømme meg litt bort i å prøve å fokusere på noe annet enn smertene:) Dette er min andre fødsel og jeg tror jeg ville ha hatt stor nytte av dette sist. Tenkte bare ikke på det da:) Har du tenkt på å bruke musikk? 🙂 Kan du ikke stille et spørsmål om forslag til gode fødesanger da så går jeg også litt inspirasjon;) Jeg skal ihvertfall ha Maria Mena- my lullaby, enya- mat it be og Kari Bremnes med Grågåsa 🙂

 37. Tanja Solibakke

  Du ser stunning ut! 🙂
  Har du noen gode tips til slike klisje jentefilmer? Eller romantiske filmer ? 🙂 Bare eelsker slike filmer!

 38. Pjuh.. Jeg blir nesten sliten av å lese alle kommentarene om sushi! Snodig at folk tror at du ikke klarer å passe på deg selv..
  Ser ut som du hadde en finfin og koselig helg med din søster! Håper søsteren min kan ta turen til meg snart også 🙂

  En ting jeg lurer på! Hvis du har tid og anledning, så hadde jeg satt stor pris på et innlegg om tips til julebordskjoler og andre fine kjoler til anledninger som kommer snart 🙂 Jeg skal selv på julebord 30.november, men stresser litt allerede! Haha! Satser på at det ordner seg 🙂

  Ha en fin uke kjære du!

 39. Hei! Hvor er alle de fine hårbåndene dine fra? Finner ingen i butikkene : )

 40. Susanne

  Ville bare gi deg et tips til perfekt jentefilm! Safe haven! Så søt:)

 41. Anastasia

  Dear Caroline,
  I like your blog so much! The fotos and ideas are extremely interesting! But unfortunately I can’t fully enjoy the moments I’m on your website((( The reason is very simple – I don’t know Norwegian((( So, as many girls from my native country -Russia – I’d like to know at least some of your beauty tips. Would you be so kind to write some articles in English?
  P.S.: I wish the best to you and to your baby-girl who is soon to be born!!! :)))

 42. Åh så koselig med jentekveld 🙂 Merker det er lenge siden jeg har kommentert bloggen din nå..uff – jeg leser den ihvertfall hver eneste dag! 😉

 43. Lillian

  Haha, Ronaldo under bordet!;) Så ut som han trivdes og hadde full kontroll under der;) Håper dere hadde en fin kveld:)

 44. Hei vakre deg!!!

  håper du nyter graviditeten din, du ser helt fantastisk ut! jeg bare lurte på hvor du kjøper alle de fine hårbåndene dine? 🙂

  stor klem 🙂

 45. Hei Caroline, jeg har et supert tips til fotbad til deg! Jeg brukte også vaskebøtte til fotbad før, fungerer jo helt greit. Men er ikke særlig behagelig i lengden :/ Men man har jo ikke plass til et sånt elektrisk fotbad med bobler og hele pakka. Men så kom jeg over et oppblåstbart fotbad på Designdelicatessen! Helt fantastisk. Kostet bare 250 kr. Jeg blåste det bare opp første gang, er lett å rydde bort. 🙂

  1. (OK, jeg gir opp. Ikke riktig denne gangen heller. Torget, ikke toget. Haha… 😉

 46. Hei!
  Må bare kommentere i forhold til at du påstår at du bare gir råd som følger retningslinjene for gravide. Du har tidligere i graviditeten lagt ut oppskrifter med fetaost (ikke oppvarmet) og sagt at dette skal være trygt for gravide. Helsedirektoratet sier imidlertid at man for å være på den sikre siden ikke bør spise noen som helst type fetaost i svangerskapet (matportalen.no).
  Mener derfor som det er påpekt over her at det er viktig at du skiller mellom hvilke sjanser du synes det er greit å ta og hva som kan sies å være helt trygt.

  1. Nei, det har jeg ikke gjort.

   Kan du i så fall linke til hvor jeg har gjort dette?

   1. Therese

    Her har du ikke linket. Men jeg synes du ikke skal behøve og gjenta deg selv og bli angrepet uansett hva du sier. Følger man helsedirektoratets anbefalinger så gjør man jo det som en anbefalt.

    Camilla on October 20, 2013 at 23:25 said:
    Dette er ikke ment som kritikk, kun spm.. 🙂 hva har legen din sagt om spising av rå fisk mens man er gravid? Jeg er nemlig og gravid..termin om to uker 😉 Jeg har ikke spurt legen min om det men bare fått ut ifra at man ikke kan spise det 🙂 selv om jeg vil tro det er rimelig trygt i et land som Norge 🙂

    Reply ↓
    Fotballfrue on October 20, 2013 at 23:58 said:
    Du kan helt fint spise sushi som gravid, med unntak av kveite og tunfisk 🙂

   2. Jeg linket ikke fordi dette spørsmålet har kommet sikkert 20 ganger i løpet av de siste 4 mnd, og da har jeg linket nesten hver gang 🙂

   3. Tina A

    Det jeg ikke forstår, er hvorfor folk spør deg, Caroline, og ikke legen sin. Jeg skjønner jo om du blir lei av å legge ved linker hver gang du svarer på spørsmål omkring dette. Det er jo så mange hyggeligere ting en kan spørre om eller kommentere?

 47. marlene

  du kan ikke spise sushi når du er gravid fordi du kan faktisk få mark! men det er opp til deg…. snakker av erfaring tru eller ei… uansett kontroller ved restauranter anbefaller deg å ta en titt på Gordon Ramsey rydder opp…. vet ikke om man vil spise ute i etterkant i det hele og det store. Ellers er du lekker som gravid- hadde mange vært sånne trur det hadde blitt altformangebarniverden ahahaha

 48. marlene

  glemt å nevne at den parasitten het bendelorm- lite hyggelig- det positive at man holder seg slank da

  1. Bendelorm er ikke noe mer farlig hos gravide enn ikke-gravide, den er også relativt sjelden i Norge, og heller ikke noe som er spesielt for sushi.

 49. Hei igjen Fotballfrue 🙂

  Det var ingen «reply» knapp under svaret ditt, så jeg kommenterer videre på svaret ditt her 🙂

  Jeg syntes det er flott at du henviser til helsedirektoratets retningslinjer, men etter min mening syntes jeg fremdeles at du skal være forsiktig med å gi råd og si at «sushi er trygt.» Fordi med slik formulering sier du egentlig «all sushi er trygt» og dette er en sannhet med modifikasjoner. Denne type matvares trygghet beror, som jeg sa tidligere, på om maten er tilberedt på en forsvarlig måte med riktige fryse-temperaturer over riktige tidsperioder. KUN DA er sushi trygt å spise. Så er det opptil enhver om de ønsker å stole på at restaurant medarbeiderene er omhyggelige i sine prosedyrer. Mattilsynet har altså anmerket samtlige sushi restauranter og man kan jo bare spekulere i hvor lenge disse har operert under par før de fikk tilsyn og hvor mange gravide som har spist der før de fikk anmerkning og på den måten satt svangerskapet sitt i potensiell fare.

  Enhver gravid som velger å spise rå fisk, rått kjøtt eller upasturiserte melkeprodukter gjør dette på eget ansvar og bør ta avgjørelser basert på reell kunnskap. Helsedirektoratet legger ut RETNINGSLINJER, men disse er langt ifra gravert i stein og er kun en guide for gravide å ta utgangspunkt i. Som gravid bør man fremdeles velge med omhu hvilke produkter man velger å spise og ifra hvor man velger å spise dem samt være klar over hva som er tryggere enn annet.

  Til min kommentar om det at man stoler på den som tilbereder maten svarer du:

  «Dette gjelder jo all mat som ikke er tilberedt selv, og er da på ingen måte spesielt for sushi.»

  Her vil jeg korrigere deg. Rå fisk, rått kjøtt og upasturiserte melkeprodukter utgjør en adskillig større fare enn om man på samme restaurant skulle bestilt en varmebehandlet rett hvor bakterien ikke hadde overlevd tilbredning.

  Du sier også:

  » Mattilsynet gjennomfører strenge kontroller, og kravene til renslighet er høyt. At man avdekker avvik er jo faktisk et tegn på kvalitet…»

  Nuvel, nå kan vi godt diskutere effektiviteten av mattilsynet og deres prosedyrer. Det sagt, så er ikke dette relevant, da funn av avvik i tilbredningsprosedyrer og hygieneprosedyrer ofte blir gjort altfor sent og da kan skade allerede være gjort, som feks matforgiftning av en gravid som har spist feilbehandlet rå fisk (Les: Sushi).

  Du avslutter med:

  «Jeg ser ikke helt problemet med å dele rådene som våre egne myndigheter har laget for gravide. Hadde jeg gått hen å gitt kontroversielle råd hadde det vært noe annet, og det hadde vært et mye større krav til dokumentasjon og forklaring.»

  At du ikke ser problemet med å fortsette å gi råd ang rå fisk er opptil deg. Jeg ville bare påpeke at det er viktig å være sitt ansvar bevisst og alternativt kanskje heller oppfordre andre gravide kvinner til å gjøre egen research på hva de skal og ikke skal spise. Som sagt så er det flott at du linker til helsedirektoratets retningslinjer, men mitt velmenende råd er at du kanskje lar være å si ting som «sushi er helt trygt». Fordi, det er jo mulig at dine gravide tilhengere går hen og spiser sushi uten å gå igjennom linkene dine, iom at du selv har informert dem om at det er «helt trygt»… ? Og kanskje tar til takke med den researchen du har gjort? Og anser den som bra nok? Og kanskje spiser sushi ifra en restaurant som har en medarbeider som muligens slurver med håndhygienen? Eller frysnings prosedyren?

  Mitt poeng er som følger: Det å gi råd om hva man kan og ikke kan spise eller ta for seg under en graviditet er et sensitivt område. Det har tross alt ganske mange flere konsekvenser enn å gi råd om klær/sminke/interiør eller kostholds-råd til en ikke-gravid kropp for den saks skyld. Hadde jeg vært deg så hadde jeg holdt meg til å informere dine lesere om dine egne valg under din egen graviditet, men vært forsiktig med å gi råd til andre om hva de burde gjøre under sine egne svangerskap og heller peke dem i riktig retning av vettug informasjon. Jeg sier ikke at du har gjort noe «feil» eller hårreisende, men at du kanskje burde PRESISERE at rå fisk er noe DU føler er trygt å spise også får andre ta sine valg basert på hva DE finner ut av, ikke nødvendigvis hva du har funnet ut av. Altså la være å skrive «Sushi er helt trygt». 🙂

  Med ønsker om en fin kveld og tillykke med forestående fødsel! Baby er kos! 🙂

  1. Det går fint 🙂

   Jeg ser poengene dine, og jeg tror vi er enige og at det kun er snakk om definisjoner. Et par punkter likevel:

   Om noen spør meg om det er trygt for gravide å kjøre bil, så vil jeg svare; ja, selvfølgelig er det trygt. Men det beror jo selvsagt på at den gravide kjører forsvarlig og bruker bilbelte. Det samme gjelder sushi, i utgangspunktet er det trygt om visse retningslinjer følges, men som med all annen mat så kan den forurenses med bakterier, parasitter osv. Når jeg sier at noe er trygt, så forutsetter jeg at leserne forstår at det selvfølgelig gjelder om de rette prosedyrene følges.

   Her vil jeg korrigere deg. Rå fisk, rått kjøtt og upasturiserte melkeprodukter utgjør en adskillig større fare enn om man på samme restaurant skulle bestilt en varmebehandlet rett hvor bakterien ikke hadde overlevd tilbredning.

   Å sette sushi i samme bås som upastauriserte melkeprodukter blir ikke helt riktig, da det er langt større risiko ved inntak av upastaurister produkter enn korrekt behandlet fisk. Når det gjelder den varmebehandlede retten så kan den også forurenses pga dårlig hygiene, akkurat som med sushi. Det skal ikke mer til enn at man bruker samme kniv som er brukt til å skjære i grønnsaker eller et tidligere rått kjøttstykke.

   Poenget mitt er at egentlig kan man ikke si at noe som helst er trygt, det er alltid noen farer som lurer. Når jeg sier at «sushi er trygt å spise», så regner jeg med at de som leser det forstår at det er visse forutsetninger som må på plass for at det skal være 100% riktig. Om jeg skulle slutte å svare på disse spørsmålene med «sushi er trygt», ville jeg fortsatt henvist til matportalen, hvor det står akkurat det samme som jeg sier. Det ville jo ikke forandret noe som helst.

   1. Takk for en interessant diskusjon fra flere vinkler. Tilsammen er det nok informasjon her til at de gravide kan ta sine egne valg når det gjelder råfisk. F.eks. når det gjelder valg av spisested. Synes du er tøff som lever mest mulig normal under svangerskapet, og ikke blir «hysterisk» 🙂 Lykke til videre i de siste ukene. Nydelige graviditetsbilder av deg 😀

  2. Mariell

   Jeg føler du, Diana, legger litt vel mye ansvar på Caroline her når det kommer til hennes uttalelser. Hvis det er noen gravide som ene og alene bruker bloggen fotballfrue.no som kilde til hva som er bra/ikke bra for fosteret, er jo dette meget spesielt – og ikke noe Caroline kan klandres for. Hun må vel kunne gå ut i fra at folk flest kan passe på seg selv, og forhøre seg selv med sin lege/jordmor etc. Ja, det er mange som leser hennes blogg, men som redaktør av egen blogg tror jeg vi må kunne gi det endelige redaksjonelle ansvaret til henne, også kan vi heller passe på oss selv 🙂

   1. Hei Mariell 🙂

    Ja, jeg legger kanskje mye ansvar på fotballfruen 🙂 Fordi jeg mener at dere som bloggere har et ansvar. Et stort et. Og da nøyer det seg ikke lenger bare med å «passe på seg selv» som du sier. Fordi selvom ansvaret kanskje ikke er juridisk, så er det både etisk og moralt, ikkesant? 🙂 Destod større når dere har, som du sier, det totale redaksjonelle ansvaret selv. Og når man med sine skriftlige ord når ut til en rekke jenter/kvinner (titusenvis?) daglig så er dette såklart noe jeg regner med at dere tenker på hver eneste gang dere formulerer dere og hvilke effekt ordene vil ha på disse menneskene? Jeg sier hverken at noen skal klandres, bebreides eller stå til rette for noenting. Det sagt så er det fremdeles ingenting i veien for at jeg påpeker ovenstående da gjelder rådgiving til gravide kvinner. Slik jeg forstår så er dette en arbeids-arena og der er det vel rom for konstruktive innspill ifra «forbrukere» som alle andre steder?

    Med ønsker om en strålende dag!

 50. hvor kjøpte dere sushien? 🙂 bor i porsgrunn!

 51. vilka otroligt vackra hundar !!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *