Utstyrsguide del II: Stelleveske

Nå er det en stund siden forrige utstyrsguide, så da tenkte jeg det er på tide med del II. Jeg har jo tidligere nevnt at jeg ikke ønsket den klassiske stellevesken, men heller en stelleveske som også kan brukes etter perioden som nettopp stelleveske, og dermed falt valget på en Louis Vution Totally. Denne er slitesterk og av utrolig god kvalitet, så den ser jeg på som en investering. Grunnen til at det ble nettopp Totally, kommer av anbefalinger fra de jeg kjenner som også har valgt denne modellen, i tillegg til at de i butikken anbefalte denne til dette bruket. Totally har god plass, står av seg selv og er enkel å komme nedi.

Da jeg nevnte at denne skulle brukes som stelleveske, var det flere som var skeptiske blant annet fordi det ikke følger med egen stellematte – men her har jeg funnet en løsning, og det er ikke det eneste jeg har funnet en løsning på! Så nå har jeg alt jeg trenger til stellevesken, det mangler bare bleier, engangsposer, engangsunderlag, våtservietter og selvsagt skift til baby og andre ting som skal med, men dette er ting som faller på plass når den lille er født. Nå har jeg i hvert fall det grunnleggende som trengs til en stelleveske, til og med litt mer enn hva som følger med dersom du kjøper en klassisk en.

___________________________________________________________________________________________________________

in my diaper bag – louis vuitton totally 

♥ smokkebeholder, flaskeholder og tåteflaske – alt fra childrensalon.com ♥

Det at jeg har kjøpt flaskeholder og tåteflaske har ingenting med at jeg ikke skal amme å gjøre, men etter tips fra andre mødre har jeg hørt at det er kjekt å ha, i tilfelle ammingen ikke skulle gå bra i starten eller det er andre anledninger til at jeg må for eksempel pumpe. Jeg tenker å kjøpe flere flasker, og har hørt mye positivt om blant annet avent. I tillegg er jo flaskeholder noe som hører med i de fleste stellevesker. Smokkebeholderen er kjempekjekk og hindrer at smokker ligger løst i vesken. Den brune smokken er fra hevea, og skal visst være veldig bra. Den er laget av hundre prosent naturgummi, er fri for bpa og pvc, og kan steriliseres i kokende vann.

___________________________________________________________________________________________________________

organize your stuff 

♥ fra ebay – søk etter diaper organizer pouches ♥ 

Disse er helt geniale, jeg har kjøpt et sett til både Lars-Kristian og meg. Her har du en pose som du kan ha rent skift i, en pose som du kan ha skittent tøy i, en pose som rommer for eksempel snacks og en litt mindre som rommer for eksempel gulpekluter eller annet. Alle er i bomull og går i vaskemaksinen. Fra ebay, jeg har gjort et søk for deg her.

♥ diaper strap ♥ 

Er ikke denne skjønn? Jeg så for meg at bleiene fort kunne ligge og slenge i vesken, så jeg startet å se etter mulige løsninger på dette, og da kom jeg over en dame som lager bleieholdere etter ditt ønske på etsy.com. Hun har en egen shop og kaller seg julssweetdesign. Superkjapp og god service. Søk ellers etter diaper strap, denne rommer så mange som 10 newborn-bleier, men kan også romme bare to.

___________________________________________________________________________________________________________

the soft minky blanket 

♥ handmade minky from notybaby ♥ 

Så var det stelleteppet! Jeg har saumfart land og strand etter et i fine farger, som var mykt nok til babyen, og som kunne rulles praktisk sammen, men ga opp ganske fort da jeg forstod at det er manko på slike ting her hjemme. Tilslutt fant jeg (som alltid) løsningen på etsy.com.

Jeg er så fornøyd med dette, designet er perfekt og det er så mykt og praktisk. Kan rulles sammen så det blir ganske lite og du kan fint bruke begge sidene. Nevnte jeg at det er supermykt? Har jo nesten lyst til å bruke det som hodepute selv. Dette er også fra etsy.com og butikken notybaby. Egentlig har jeg ikke så lyst til å anbefale denne butikken, for servicen der var uutholdelig treig. Jeg la bestillingen i juni og fikk det tilsendt i går. Har vært mye frem og tilbake med fargedesign og tilbakemeldinger, og på det lengste har det gått så mye som 3 uker mellom hvert svar fra hennes kant. Men nå som det er her, er jeg jo så fornøyd at det absolutt var verdt ventetiden. Endte opp med å betale rundt 500,- tilsammen, tror jeg. Må nok belage meg på å bruke engangsstellematter oppå dette for å unngå for mye søl 😉

___________________________________________________________________________________________________________

– håper du fikk noen tips – 

242 kommentarer

 1. Flasker er jo kjekt å ha uansett om man får til å amme eller ikke 🙂 Jeg har ammet gutten min fra han ble født, men når han trappet ned, brukte vi bare flaskene jeg hadde kjøpt på forhånd, til å gi han vann 🙂 Så de får man nesten helt sikkert brukt før eller siden 🙂 Så er jo bare lurt å ha en flaskeholder i stelleveska, til den dagen hun kan drikke andre ting også 🙂 Lykke til med alt det koselig du har i vente 🙂 Du kommer til å bli en super mamma 🙂

 2. Ville bare si at Hevea smokkene er kjempe bra! Kan varmt anbefales og godt å vite at den ikke inneholder noe skadelig. Men babyer er som oss voksne, veldig forskjellige på hva de liker. Selv om min ikke vil ta andre smukker enn denne, så betyr det ikke at din lille jente vil gjøre det samme. Noen er jo bare glade for at de finner en smokk barnet vill ta.
  Biteringen de har er også helt super, vunnet masse priser og er ikke tilsatt noen skadelige ting. Liker bloggen din veldig godt og er innom flere ganger om dagen. Du er en inspirerende kvinne som jeg må si jeg beundrer veldig! Stå på og fortsett med å stol på deg selv 🙂
  God helg til deg og dine!

 3. Oda Jean

  Så masse fine ting:))) Min lille jente er nå 1.år og jeg fpr alle «forberedelses» følelsene på nytt når jeg leser om stelleveske, smokker, bleier, vogger etc. Man tar alle forholdsregler å kjøper ofte fire forskjellige smokker,for d kan jo hende de ikk
  e liker den ense man kjøper:p Dere hsr en fantastisk tid i møte, em tid med minner for livet.å husk å nyt alt, hver kos, hver nuss, hver klem, hver stille stund med kos! Plutselig hsr du en liten jente som vill ut å gå å roper mamma:))) Kos deg på din måte og det er som du sier, man klsrer det man vill:) God helg!

 4. Ikke kjøp mange flasker ,smukker ol i samme type! Plutselig vil babyen din bare ha silikon smukker, spise
  Av Dr,Brown flasker og bruke billigbleier istede for f.eks Libero
  Her nektet lillemor å ta avent flasker, latex smukker og pampers bleier tålte hun ikke.
  Så måtte gi bort alt å prøve meg fram, endte opp med mam flasker, silikon smukker og Libero bleier.
  Vist du ikke får til ammingen men vil prøve så kan du evt bruke brystskjold, men det kan du allerede se nå om må ha det for å amme. Er b.vortene dine flate nå pga melkeproduksjon så annbefaler jeg å kjøpe en pk ammeskjold. Det tenkte ikke jeg over og lillemor nektet puppen, men med litt slit og skjold tok hun. Det varte i bare 4 mnd så var jeg lei, men det er en annen sak 😉
  Og du kommer nok litt til å få skjokk om du får komikk unge tror jeg..
  Er ikke kritikk, men ser noen ganger på hvordan det skrives at du virker så «perfekt » til å være sann. Du er sikkert en Hærlig dame , og ikke minst har du fått skjønnheten.
  Kjøp bodyer og gulpekluter på sparkjøp.. Kjekt om du får gulpeunge.
  Da er det nytteløst med «designer»klær 😉

 5. Mamma til tre

  Hei Caroline!
  Jeg får rett og slett vondt av deg og situasjonen du er i med tanke på hvor store forventninger mennesker rundt dere har. Jeg huaker selv hvordan det var å bli mor for første gang-skrekkblandet fryd og mange følelser på en gang jeg slet med å sortere.. Men jeg hadde ikke tusenvis av skuelystne ute etter å «ta» meg for hver minste lille ting og komme med tusenvis av velmenende råd. Jeg hadde blitt paranoid:( du er tøff som tåler det! Nå får livet snart en ny «dybde», og jeg håper dere opplever dyp og inderlig ro og lykke med barnet deres, og tid og anledning til å bli kjent uten å ta hensyn til hva alle andre tenkern og mener♥jeg ønsker dere lykke, lykke til de siste ukene av svangerskapet!

  1. Fotballfrue

   <3 tusen takk :)

 6. Hei!
  Jeg er en av dem som bare leser og aldri kommenterer:) men ville bare si etter å ha lest kommentarene her at jeg syntes du og Lars Kristian burde holde dere for gode til å svare på alle disse negative kommentarene hvor folk skal pirke på alt mulig og kritisere ditt og datt. Bare overse dem! Tenk på f eks Kim Kardashian – på hennes Instagram florerer det av hatefulle og negative kommentarer, og hun tar seg ikke tid til å sitte å svare på og forsvare seg selv, da får man jo ikke gjort annet nesten med så mye negative mennesker som det finnes..
  Jeg syntes det er gøy å lese bloggen din, får masse inspirasjon og jeg føler at hadde du kjøpt en stelleveske til 199 på Babyshop så hadde det kanskje vært en smule kjedelig lesning for de som leser bloggen! En av grunnene til at jeg leser her er ihvertfall så jeg kan drømme meg bort litt, se på vakre klær, fint interiør osv, ikke for å se på kjedelige ting som jeg selv har liggende å slenge hjemme.. og det at du har så voldsomt mange lesere og mye respons betyr jo bare én ting; at folk tydeligvis må like noe siden de klikker seg inn her 🙂 så det er et mysterium for meg hvorfor så mange skriver så mye negativt! Det er da virkelig valgfritt å lese denne bloggen! 🙂 Stå på dere to og masse lykke til med babyen. Jeg fikk en sønn i mars, og tiden flyr virkelig! Nyt hver dag og nyt babyen, plutselig har det gått mange måneder og man lurer på hvor tiden ble av:) og husk på å ta vare på hverandre og pleie forholdet oppi alt sammen 🙂 det er en slitsom, men kjempehyggelig tid:) fra Sara 🙂

 7. Jeg anbefaler også mesoft på det sterkeste! Har en liten pakke våtservietter alltid med, men kun til krisesituasjoner. Dessute. Bruker jeg mesoften og ikke kluter hjemme også, deilig å bare kaste. Ser du har blit anbefalt aventflasker, men jeg selv fikk en lærdom der på sykehuset angående pumpen. For du får nemlig forskjellige størrelser på de skjoldene du setter på brystene når du skal pumpe deg og avent hadde ikke riktig størrelse for meg. Derfor ble det medela pumpe og da selvfølgelig flaske som fulgte med. Riktig størrelse er veldig viktig for ikke å bli sår eller får vondt når man pumper. Jeg selv fullammer, men veldig deilig å kunne pumpe å ha melk i frysere hvis man trenger å bli avlastet på natten, man skal ut eller andre ting.. Størrelsen på skjolde er jo individuelt, men kanskje lurt å tenke på før man går til innkjøp av flasker og pumpe (medela er også den pumpen som brukes på sykehuset)

 8. Hei! Flotte ting og flotte løsninger, men jeg vil bare gi deg et råd, hvis du virkelig vil amme, og at amminga skal gå bra, GLEM smokker og tåteflasker! Disse kan føre til å villede den lilles sugeteknikk og hvis du begynner med pumping og tåteflasker, for ikke å snakke og morsmelkerstatning, vil dette påvirke negativt på din egen melkeproduksjon. Dette er særlig viktig de første 2-3 mnd til det hele har stabilisert seg. Du er smokker hennes og maten hennes. Og det beste stedet på jord for henne å være etter 9 mnd inni deg, er på brystet ditt, hvor hun føler deg, lukter deg og hører deg!!
  Hilsen ammehjelper

  1. Som med det meste annet finnes det mer enn en riktig måte. Har en gutt på 1 år. Ammet til han var ca 8 mnd. Vi fikk anbefalt både av sykehus og helsestasjon å prøve smokk etter en uke (ammingen gikk da bra) og også at pappaen kunne få gi flaske f.eks en gang i uka. Ammingen ble ikke ødelagt av det.

 9. Hvordan er d å bestille fra childrensalon? Er det sånn: under 200 kr så slipper man frakt, moms osv? Likte så godt den smokkebeholderen!!! Smelt!!! 36+0 idag! hohoho

  1. Fotballfrue

   Ja, det blir som å bestille fra alle andre utenlandske nettbutikker 🙂 Masse lykke til med innspurten!

   Klemmer 🙂

  2. jeanette

   Jeg vil påstå at det å holde seg organisert (og hygienisk!!) Er det som dro oss igjennom nyfødttiden! Sparer utrolig mye tid på å slippe å åpne bleiebagen og se at alt er fullt av bæsj, gulp osv. Sparer mye tid og vasking på slike beholdere 😉

 10. Det er faktisk ikke skummelt i det hele tatt at våtservietter fjerner oljemaling. Våtservietter inneholder olje, og det er den som gjør at maling forsvinner. Ikke noen skumle kjemikalier, men enkel, grunnleggende kjemi.

  Det sagt; jeg var også veldig glad i mesoft i begynnelsen, bare rent vann og eventuelt litt mild olje for å fjerne gjenstridig bæsj. Men det er praktisk med våtservietter når man plutselig må skifte på i bilen, i parken eller langt inni skogen. Hjemme foretrekker hvertfall jeg vanlige kluter, mykt og miljøvennlig.

 11. Haha, en fancy schmancy bleieholder er et produkt utelukkende laget for folk som ikke har fått barn enda. Bare vent til du får kid, så skal vi få se på hvor mye «Organize your stuff» det blir tid og ork til 😉 Ser frem til det 😛

  1. Fotballfrue

   jeg ser SÅ frem til å vise alle de negative sjelen her på bloggen at det er fullt mulig å være organsiert – selv med et barn 🙂 Gud, jeg gleder meg 🙂

   1. tommelopp for svaret ditt her…. jg hadde blitt gææææærn om folk hele tden skulle kommentert alt e hadde kjøpt osv…. hadde blitt skikkelig lei meg itillegg….tror de som har fått barn glemmer hvordan d var å vente førstemann…. syns man blir fort en bedreviter som tror de kan kommentere fritt bare fordi de har fått barn før oss…. så utroooooolig provoserende…. skjerp dere…. man lærer underveis heldigvis…. 😉

   2. Marita

    Så sant 🙂
    Jeg likte best en bleiepose da mine var små. Da ble ikke bleiene slitte og skitne nede i vesken. Hadde en ekstra liggende i bilen også med to bleier og en tynn hel dress bare i tilfelle 🙂

   3. Det går aldeles utmerket og være organisert og ha ryddige vesker,selv med to kids faktisk;)

    Jeg leste dette og kjente igjen på følelsene jeg hadde; forventning,venting og kjærlighet. Og ønske om og forberede seg så godt man kan. Dette er kos og man vet at man mest sannsynlig må omorganisere når man har fått øvd seg på ha med et barn en stund.Og det er greit det og:)

    Jeg heier på deg Caroline:) Lykke til!

    Klem fra fulltidsarbeidende 2 barnsmor med ryddig stuff

 12. Hei Caroline
  Jeg er ferdig med baby-tida, men skulle ønske jeg hadde hatt de skjønne posene,, og strikket til å ha rundt bleiene! Jeg brukte bare plastposer, og hvor kjedelig er ikke det? 🙂 Når det gjelder pumper finnes det en Medicus- butikk i Holbergsgate, i gangavstand fra Litorvet. Der har de noen andre merker enn det som finnes på apoteket. Hyggelig og hjelpsomt personale. Men du har kanskje allerede blitt tipset om den av jordmora di:) Lykke til videre:)

 13. hei;) husker ikke hvor jeg posta det forige innlegget 😛 men knall stilig veske,:D vet du om noen nettbutikker som selger?link? vil bestille den:) knall fin stil og du virker som ei fantastisk jente,og kommer til og bli en flott mor 🙂 ei mamma me smak og stil det er det jeg liker 😉

  1. Fotballfrue

   ville kjøpt den hos LV i Oslo 🙂

 14. Tips fra erfaren tresmåbarnsmor: ullbody og strømpebukse evt ulldress er det eneste som gjelder etter min mening, spes på vinteren. Babyen har det best i myke klær som det går an å bevege seg i. Med førstemann var det viktig med riktig vogn, stelleveske, seng, bleiebøtte, masse klær i små størreøser osv. Salen er at alle de fine klærne blir ikke brukt fordi en vil babyen skal ha det komfortabelt. Eller så blir den fine kjolen gulpet på umiddelbart og neste gang den skal på er den for liten. Etter tredjemann kom til verden er ikke ting så nøye lenger. Bleier blir skiftet på gulvet midt i stua. Vaskeservietter bør være tilgjengelige i en armlengdes avstand alltid. Klærne er ikke så nøye så lenge barna ikke fryser! Minsten på 6 mnd har det best i body og strømpebukse. Barnevogna er et middel til å transportere barn og matvarer (søskenvogn city mini babyjogger er helt perfekt!!!) smokker ligger strødd i hele huset og vi er på evig leit etter hvor de er når vi trenger dem. Senga ble ikke brukt da babyen fortsatt ligger ved siden av meg i senga. Ungen er verdens gladeste!!!! MYE babyutstyr får du ALDRI bruk for. Men det er veldig hyggelig å kjøpe det før babyen er der:)

 15. June Sofie Haugerud

  Hei! Tenkte bare å tipse deg om de helt GENIALE antikolikk flaskene fra MAM. Disse flaskene kan du helt enkelt sterilisere i mikrobølgeovnen, uten noen form for separat sterilisator! Kjempe kjekt når man er på farten 🙂 masse lykke til ned tiden fremover, dere har MANGE fine stunder å se frem til:)
  http://www.mambaby.com/no/mam-anti-colic/index-27236-en.html

 16. Så utrolig masse fint du har funnet! Det er så stas med slike forberedelser!;) Kos deg masse med de! Mitt neste tips til deg – siden mann er så flinle til å tipse hær er å ikke bry deg om noen av disse snerpene over her!;-) Rytmer, rutinger ol kommer av seg selv, det finnes så utrolig mange produkter å det vil altid være noen som har noe å mene og å si om alt..!Lykke til videre i svangerskapet og med planleggingen♡

 17. Nå sitter jeg og koser meg med innleggene dine her etter en hetisk jobbuke og jeg lo faktisk høyt da jeg leste svaret ditt til Peter Pappahjerte.
  Du er herlig altså:)
  Jeg synes det er fantastisk at du klarer å være så organisert og jeg bruker tipsene dine ofte!
  Tviler ikke på at du kommer til å fortsette å være til inspirasjon etter at veslemor er kommet til verden:)

  1. Fotballfrue

   Hehe :p Håper virkelig det 🙂

 18. Hei Caroline!

  Jeg ville bare påpeke hvor mange her som tar feil iht hvordan ting blir når man får en liten én. Ser flere sier man ikke klarer å være organiserte og at man kan bare ditt og bare datt, noe jeg merker irriterer meg veldig.

  Jeg har en sønn på seks uker, å huset mitt har aldri sett bedre ut. Det er rent, ryddig og alt er på plass. Skapene er organisert, og klærne organisert etter farge, bruk og størrelser.
  Jeg ble bitt av nestingsyndromet (ut av en annen verden) da jeg ble gravid, å jeg kan vel trygt si, det slapp aldri.

  Selv om man får barn så går verden rundt. Man kan fortsatt rydde, organisere, å se ordentlig ut. Verden stopper ikke selv om man får baby. Alt handler om hva du selv gjør det til! 🙂

  Kos deg i innspurten. Gleder meg til å lese videre!:) <3

 19. Fulgte bloggen din en lang periode før jeg bestemte meg for at du skrev om mange ting som jeg ikke lengre er så opptatt av. Det er feks. begrenset hvor lenge man er interessert i sminke. Nå som du er gravid har bloggen din fått en ny dimensjon, og for meg mer dybde. Du er flott!

  Man får jo uendelig mange tips som gravid, men jeg ville bare tipse om at dersom du ønsker en egen stelleveske som du kan bruke som veske til senere tid, bør kanskje mannen få sin egen også? Ser ikke for meg at han ønsker å gå rundt med ei fin dameveske når han skal ha permisjon :p

  Lykke til 🙂

 20. Har dere vurdert tøybleier?
  miljøvennlig, ikke så supervanskelig å drive med. og nei du trenger ikke å koke de hver dag, og du behøver ikke plastsnipp som i gamledager. mange har allerede sperrelag som ved feks lommebleier, eller alt i ett.
  Formsydde, brettebleier og prefolds har behov for sperrelag som feks coveret til en lommebleie eller ullbukser. 🙂
  og er skikkelig gøyt å skifte bleier når de har tøy, med knaise farger og prints på. 🙂

 21. Tante I

  Disse lekre posene: dirty clean goodies extras
  Finner ikke disse på ETSY
  Har du en direkte link? De var SÅ lekre :o)

  1. Fotballfrue

   de er ikke fra etsy, men fra ebay 🙂 har linket! 🙂

 22. Anbefaler virkelig en vanlig stellebag til mannen i huset også altså 😉

 23. Jeg tror ikke barnet ditt kommer til å være så opptatt av alt det dilldallet du kjøper. Smokk fra dior? Eller flaskeholder fra Chloe? Er ikke det viktigste funksjonen av produktet og ikke hvor det er fra?
  Nå er jeg ikke mor selv, men jeg vet at det første er spesiellt, og man vil gjerne kjøpe inn ALT. Men det er virkelig ikke nødvendig, så lenge man har alt det grunnleggende en nyfødt trenger, så spiller det ingen rolle hvilket navn som står på tingene. Så lenge det er ordentlig produkter.
  Jeg trodde ikke at du var en slik som var så opptatt av merker. 🙁

  1. Fotballfrue

   Jo, det er akkurat det. Jeg kjøper det jo fordi jeg er førstegangsmor, det er spennende å kjøpe ting som er annerledes. Jeg forsvarer jo kjøpene mine hele tiden føler jeg, må forklare at «dette kjøper jeg fordi jeg synes det er søtt. . jeg VET at det ikke er nødvendig». Det er egentlig ganske teit, når jeg har stor glede av slike småting selv. Kan godt være hun heller vil ha smokk fra kiwi, poenget er at det er stas for meg å kjøpe dette 🙂

 24. Karianne

  Anbefal skift til deg selv. Jeg tenkte alltid på hva babyen trengte,
  frem til jeg stod der nedgulpet på besøk!

 25. […] straps på engelsk). Disse båndene blir bare mer og mer populære rundt om kring. På bloggen http://www.fotballfrue.no kan man også lese om […]

 26. Jeg falt totalt for den nydelige beholderen til smokker.
  Kan jeg spørre hvor du har fått tak i den?
  <3

 27. for de foledre som ser etter nye og gode tøybleier og tøybleiepakker for nybegynner:
  http://www.green-rose.no/nettbutikk/kategori/12-toybleier

 28. hei, hvordan henger du vesken på vognen? har du kroker?
  prøvde å finne stellematten på nett men fant den ikke:( så skikkelig god ut

  1. Caroline

   Har kroker fra Babystore 🙂

 29. […] God morgen til deg ♥ For en knapp uke siden bestilte jeg to nye ting til stellevesken, og nå som det har funnet veien til postkassen min, har jeg lyst til å gi dere en liten update på den og på innholdet. Faktisk har det ikke endret seg stort i løpet av 15 måneder i det hele tatt, den eneste forskjellen er vel at vi har med litt tørr kjeks og mat i den, som vi ikke hadde helt i starten – da var jo jeg som melkestasjon mer enn bra nok 😉 Har du lyst til å lese det første innlegget om stelleveskens innhold, finner du innlegget her.  […]

 30. Finner ikke posene med clean, dirty osv.. de var jo bare geniale! Fant kun en selger på ebay, men der kostet de rundt 300,- + det samme i frakt :-/

 31. Hei, hvilken størrelse er det på LV vesken? PM, MM eller GM?

  🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *